Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Utolsó kommentek:

Reactor 2021.11.29. 02:36:57

Abszolút nem vagyok albérlet-párti, de a hitel legalább ennyire rossz "megoldás". Amit hitelből veszel, az nem a tied. A banké. És bőven elég 2-3 hónapra lebetegedni, hogy adósságspirálba juthass.
Hitelt általában háromféle ember vesz fel:
- Akinek a bőre alatt is pénz van, olyan gazdag
- Akinek esze ágában sincs visszafizetni azt
- Aki hülyébb mint hat pár rendőrcsizma

@Mester kommentelo: Ha kizárnák az országot, lenne is államcsőd, illetőleg polgárháború, ne aggódjál. Pláne, hogy az EU-tagság egyre inkább teher számunkra: pénzt azt már ugye nem kapunk, de a belügyeinkbe azért beleugatnak továbbra is, mint eddig. Arról pedig szó sem lehet, hogy a Viktátor ne lopjon, vagy kevesebbet lopjon, ugyanmá'...mivel az EU-s pénzcsap elapadt, jobb híján az emberektől szedi el, amijük van.

@Buchhalter: Ez így igaz, viszont ha ezt tömegesen csinálnák a bankok és a végrehajtók, ott lenne bizony pár tucat halálos áldozat...

@indaa: A saját vétel speciel azért jobb, mert ott nem fordulhat elő veled, hogy egy szép napon jön a főbérlő, hogy valaki rádígért 20 ezerrel, két heted van kiköltözni.

@: Ha az állam szabadon hagyja folyni, mi több, támogatja ezt a káros gyakorlatot, kire kéne mutogatni? Az Érmelléki Kuglófemberre?
Azt mondod, a cég nem jótékonysági intézmény, nem az ő dolga, hogy a melós hogy oldja meg az anyagi problémáit.
Oké, semmi gond, a melós se jótékonysági intézmény, majd szépen elmegy Hegyeshalmom túlra, ahol emberként bánnak vele, és ennek megfelelő fizetést is kap, a cégnél meg szívhatják majd a fogukat, mert senki nem lesz olyan ostoba, hogy annyiért dolgozzon náluk amennyiből nem tud megélni.
Lehet ezt így is ám, és erre a cég fog nagyon durván rákúrni. De hát az nevet, aki utoljára nevet...

@Endre Horvath: Azok az összeszerelő üzemek, akik csak azért jöttek ide, mert a hülye magyar szaréhugyé' is dolgozik, az csomagolhat és mehet. Senkinek nem fog hiányozni. Csináljon más országból rabszolgatelepet.
Az teljesen igaz, hogy a magyar munkáltatók se óhajtanak többet fizetni, hiába szorulna rá a melós. Nos ,ennek egyenes következménye lett az, hogy tömegével menekülnek az emberek élhető országokba, idehaza meg ajvékolnak a hoppon maradt munkáltatók, hogy jajj jajj munkaerőhiány van, gyere haza Mikkamakka. Hogy továbbra se óhajtanak nyugati szintű fizetést adni, az persze mindig kimarad a sirámból.

Bejegyzés: Azt mondták jobb az albérlet, mint a hitel! Most ezek az emberek hol vannak?

Reactor 2021.11.28. 23:41:33

@Zsuzsi25: Eeeegen, csak tudod, aranyom, minimálbéres gipszjakabból úgy ötszázezerszer annyi van, mint ügyvezető igazgatóból. És ha hagyod őket lecsúszni, arra hosszútávon az egész társadalom ráfarag. Te is. De keményen.
Értelek, nagyon is: a programátor meg a bankár az megérdemelten keres nettó 500-600 ezret, a mentősnek meg a péknek meg lófsz a seggébe. Világos beszéd. Akkor ha majd korog a gyomrod, vagy télen elcsúszol a járdán és szilánkosra töröd a válladat, szólj a péknek meg a programátornak!
És tudod mi a legcukibb? Ha valóra válna ez az általad óhajtott forgatókönyv, te lennél a legelső, aki bugyborikáló szájjal szidnád a szemét társadalmat, mert olyan isten nincs, hogy beismerd: hülye vagy és hülyeséget propagálsz. Az egó nem engedi.

@kewcheg: Persze, olyan környéken, ahol a buckalakók aránya 99% fölötti, rendőrautó szökőévente egyszer jár arra, a legközelebbi munkalehetőség pedig minimum 90 kilométerre van. Ilyen helyeken valóban kapni 6-7 millióért putrit, csak senki nem lesz olyan szuicid hajlamú, hogy oda is költözzön.

@Mankel: Igen, nyilván...ötszázezer semmihez se értő kőbuta munkakerülő bizonyára több GDP-t termel, mint 100 nagas végzettségű, dolgozni tudó és akaró ember...whehehehehehe...
Ja, a víruscirkusz pedig elintézte, hogy uszkve 1 millió ember veszítse el az állását nem egész 1 év alatt. Nagyon kíváncsi leszek, ezek hogyan és miből fogják visszaperkálni a hitelt. Gondolom sehogy - ha megy a bank a markát tartani, szépen elillannak külföldre, a bankokat meg kártalanítsák az adófizetők. Így kell ezt csinálni!

@RHalacska: Majd a kormány két stadionnal keveset épít, esetleg nem rendez bibó nyári fesztivált, és akkor kifizeti. Merthogy van a kormányzatnál pénz szarásig, még ha az elsikkasztott összegeket nagyvonalúan figyelembe se veszem.

@Nancsibacsi: Bátyuska, a társadalomnak te is részese vagy. Nem baj, ha te nem gondolkozol ilyen világmegváltó dolgokon, de akkor ne tessék igénybe venni az általuk nyújtott szolgáltatásokat se. Tessék önellátónak lenni! Van elég barlang a Bükkben, Mátrában, el lehet menni trogloditának. Ha összejön a dolog, akkor lehet majd nagy garral ítélkezni, hogy a tanár, orvos, pék, közutas mennyit ér. Amíg viszont kvázi ők tartanak életben, addig STFU.

Bejegyzés: CSOK 2019 -Nem jó buli, ha emiatt nem költözhetünk

Reactor 2021.11.28. 22:57:24

@Semper Fidelis: Indokolatlan áremelés = olyan áremelés, aminek az égvilágon semmi alapja nincs, és a felső tízezren kívül reális esély sincs arra hogy bárki is kifizesse. Javaslom az "árdrágítás" fogalmának fellapozását a BTK-ban kiegészítésként.
Pofátlan áremelés = tízszeres árat elkérni valamiért, ami a harmadát se éri. Például Kiskunbüdösfütykösön egy összedőlt putriért 10 milliót kérni.
A kommunizmusnak ehhez semmi köze, Ha holnaptól ötvenezer forint lenne egy kiló kenyér, a fizetésed pedig nem változna, te is krvaanyáznál szép kacskaringósakat.
Ja, egyébként épp most maximalizálták az üzemanyag árát! Hoppácska...csúnyát zakóztál most. Ouch.

@midnightcoder2: Igen, nyilván egy putriért 10 milla a reális ár. Egy harmadosztályú lakóparki lyukért egy nem túl jó környéken pedig 57 millió...mondd, te mit szedsz? És kitől szerzed be?
Londonhoz pedig semmi közünk. Egy világbirodalmat összehasonlítani egy alig 10 milliós országgal a csúsztatás tankönyv szerinti példája.

@dunántúli gyerek: Pfff, te meg be is nyalod csont nélkül amit az a legalja bukott viccoldal leír. Congratz, man!!!
Gondolkodni? Azt minek? Megteszi a Zsindex helyetted...
Szardarabot pedig te is láthatsz, ha a tükörbe nézel. Egy jó nagyot. Szovjetbérenc sztálinista kretén.

Bejegyzés: Orbánék 28+15 millió családtámogatása, ami felborítja az egyensúlyt

Reactor 2021.11.28. 21:59:30

@: Kormánymosdató idiótaság. A lakásárak mesterségesen lettek felverve, akinek van szeme, és mondjuk egyetemi közgáz-szakra járt a sarki kocsma boroskóla-szak helyett, annak viszonylag hamar lejön a dolog. Az AirBnB, konjuktúra, nemzetközi baromságok és a többi melléduma sima maszatolás - az ingatlanárak országosan tízszereződtek meg, egy romba dőlt disznóól a clgánysor kellős közepén is minimum tízmillióba kerül. Az egész egy államilag űzött Ponzi-séma, ami részben a CSOK-nak, részben pedig az ingatlanhiénáknak, lakásmaffiának köszönhető, akikkel a kormány egy követ fúj. Az átlag adófizető polgárnak meg lófsz a seggébe.
Úgyhogy, kis barátom, leállhatsz a narancs szennyes mosásával - a jelenlegi helyzetről nemcsakhogy tud a kormány, de jóvá is hagyja, sőt, támogatja is, hisz haszna van belőle. Hogy az ő hasznuk az átlagpolgár kára, azt meg leszarják. Milyen érdekes, a benzin árát tudták maximalizálni, a lakások árát miért nem? Finom kérdés, de még mennyire az.
Nem baj, a kormány biztos nagyon hálás lesz, hogy itt jól felmented őket a felelősség alól...kb. mint a Küklopsz az Odüssziában..."Senkise, utoljára foglak megenni a társaid közül, ez az ajándékom..."

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Reactor 2021.11.04. 04:47:36

@kukasmacska: Ne akard, hogy leírja. Még a végén tényleg lel valami balekot, aki megeszi, hogy 3-4 hónap alatt csiliárdos lehet.

Bejegyzés: Hogyan számold ki, hogy az MLM átverés vagy sem? Megéri vagy sem?

Reactor 2021.11.04. 02:15:32

@Herbert Putzenschramm: A komment lehet 5 éves, de a szituáció nem javult. Sőt, romlott. A cikk, sajnos, még hosszú-hosszú ideig aktuális lesz itt Orbánisztánban.
A víruscirkusz elég korrektül kicsinálta a vendéglátóipart, onnét is páros lábbal rugdosták ki az embereket (mivel a kormány a tömérdek sok eszével bezáratta őket elég hosszú időre, és általában ennyi tőketartalékkal nem rendelkeznek). Páran persze most az újranyításnál a fejükhöz kaptak, hogy jaj nekem, kiöntöttem a fürdővízzel a gyereket is, viszont általánosan ez sem igaz. A kirúgottak jórésze pedig már rég külföldre menekült.

Ami az építőipart illeti, napi 20 ezret maximum Pesten vagy a nyugati megyékben kaphat egy segédmunkás. A keleti országrészben, Somogyban, Baranyában stb. gyakran már az 500 forintos órabér is fejedelmi fizetésnek számít.
A másik kijelentésem konkrétan a való életből van. Időnként nézz szét a felsorolt megyékben majd, de a közmunkások 100 százalékát is nyugodtan ideveheted, ugyanis 47 ezer forintból fizikai képtelenség megélni. Mármint kicsit is civilizált, emberi szinten. Örülhetsz, ha ennyi pénzből csak az élelmiszer kijön, és akkor még nem fizetted a rezsit, nem vásároltál ruhát, nem közlekedtél.
Magyarország nemcsak Budapestből, meg a nyugati megyékből áll. Az ország területének jelentős többségén biza úgy mennek a dolgok, hogy választhatsz szar cég és a nagy büdös semmi között. Hogy az a szar cég az most magyar, vagy multi, teljesen mindegy.
Biztos vannak ilyen vállalatok is, amit említettél, mint ahogy becsületes rétinéger is akad egy pár. Igaz, ez utóbbival gyakrabban futok össze, mint olyan vállalattal, ami actually embernek tekinti a beosztottjait.

A HR-eseket senki nem divatból szidja; azért teszi, mert az esetek döntő többségében ők állnak az emberek boldogulásának útjában. Ők azok, akik helyből kivágják a CV-det a kukába, ha nem tetszik nekik a képed, és ők azok akiknek a vastag borítékot odacsúsztatod, hogy egyáltalán legyen második meneted. Egy korábbi kommentben le is írtak egy konkrét esetet, hogy elolvasás nélkül töröltek számos beérkezett CV-t, mondván, hát ezeknek sajna-bajna nem lett szerencséjük. Ki tudja, ezzel hány hozzáértő, dolgozni tudó és akaró embert szelektáltak ki. A végső döntést nem ők hozzák meg, ez stimm, ha viszont a jelöltek nagy része el se jut odáig, azért vastagon ő a felelős.
Persze, normális cégeknél valóban nem így mennek a dolgok. A cégek minimum 90 százaléka pedig nem ilyen, ez itt a probléma.

Ami a kapitalizmus-ellenességemet illeti, nos, ezért tartunk társadalommérnököket és egyéb ilyen állatfajtákat - és fizetünk nekik csillagászati összegeket - hogy találjanak alternatívát. A feudalizmus megbukott, a kommunizmus megbukott, most a kapitalizmuson a sor. Mert remélem nem gondoltad komolyan, hogy egy ilyen fenntarthatatlan, tulajdon gyermekeit is felfaló inhumán rendszer a létezés non plus ultrája.

A munka gyűlölete...nos, a "munka" szónak mindenütt pejoratív, negatív értelmezése van, akár közbeszédet, akár szakszókincset nézünk. Sehol nincs pozitív színben feltüntetve. Az emberek 99,99 százalékának nyűg, egy szükséges rossz, amit azért csinálnak, hogy legyen pénzük. Ha munka nélkül is megkapnák azt a pénzt, szerinted dolgoznának? Persze hogy nem, lenne jobb dolguk is, mint a fele életüket a melóhelyen leélni.
Amit az ember örömében csinál, azt szórakozásnak nevezik. Ha fizetnek érte, fizetett szórakozásnak. De nem munkának. Ne keverjük a fogalmakat.
Természetesen, aki megteheti, az eljön a pocsék munkahelyről. Ha van választási lehetősége. Ha nincs, akkor nem tudja ezt megtenni. Ha pedig kirakják, az általában azt fogja jelenteni, hogy a nincstelenek száma eggyel nő. És már uszkve 5 millióan vannak...

Bejegyzés: Azért nem találsz munkát, mert túl hülye vagy. Levél az álláskeresőhöz

Herbert Putzenschramm 2021.11.04. 00:21:50

@Reactor: Ja és az sem igaz hogy mindenki gyűlöli a munkahelyét és a munkáját, én pl - számomra - elég jó pénzért dolgozok kötetlen munkaidőben, korlátlan privát használatú céges kocsival amit májusban hoztam ki a szalonból, céges ruha, iPhone meg laptop meg már szinte alap, emellett szeretem amit csinálok, jó vagyok benne, jofejek a kollégák, es a főnökeim is elismerik a munkámat.
Mindezt 34 évesen, nyilván van mögöttem is szar meg sokkal szarabb munkahely, rossz főnök es alkalmatlan kollégák, de ha valahol nem volt jó akkor simán csak eljöttem, és utólag igazam is volt, mert végre úgy érzem megtaláltam a helyemet.
Nyilván itt sem minden tökéletes, meg persze hogy jobb lenne ha egyáltalán nem kellene dolgozni és egész nap csak a kokaint szívnám csöcsös szőke csajok seggéről de azért maradjunk a realitásoknál :)

Bejegyzés: Azért nem találsz munkát, mert túl hülye vagy. Levél az álláskeresőhöz

Herbert Putzenschramm 2021.11.04. 00:08:25

@Reactor: először is wow, egy 5 éves kommentre választ kapni még a megboldogult blog.hu-ról, kajak elöntött a nosztalgia :)

Amúgy nem értek egyet, jelenleg 2021-ben a pl vendéglátóipar bárkit felvesz aki makog valamit idegen nyelven és el tud számolni tízig.
Ahova viszont még ennyi se kell és többet is fizet az az építőipar: ha van két lábad meg két kezed akkor napi 20-ért mehetsz segédmunkásnak, ha meg láttál már közelről Teddy hengert, glettvasat vagy csemperagasztót akkor havi 3-400at megerőltetés nélkül össze lehet szedni. Ezt pont első kézből tudom mert három ismerősöm építkezik, azt meg egy kivitelező mondta már szinte kínjában röhögve hogy még egy rohadt segédmunkást sem találni.

A másik kijelentésed meg nem tudom hogy amiatt van-e mert halvány fogalmad sincs a munkaerő toborzásról és a felsővezetés működéséről vagy csak simán ennyire kiégtél és válogatott szar cégeknél dolgoztál csicska pozíciókban, de azért messze nem mindenhol az van amit írtál.

Először is tudom hogy nehezen hihető de vannak olyan cégek ahol jól bánnak az emberekkel, megfizetik őket, nem hajtják ki belőlük a szart is és tényleg törődnek velük, és itt nem azt értem hogy évente egyszer elviszik őket céges kontóra berugatni.
Az ilyen cégek ritkán adnak fel hirdetést mert vagy belülről megoldják a pótlást vagy ismerősökön keresztül találnak valakit. Az irodai munkák minimum 70%-ához semmilyen specifikus képzettség nem kell diplomám és nyelvtudáson kívül, pár hónap alatt betanulnak oszt jónapot.

A HR-eseket szidni meg eléggé tipikus dolog, a sértődött, meg nem értett zsenik szokták ezt tenni akik azt hiszik hogy azért nem vették fel őket az áhított pozícióra mert a 20éves műkörmös picsa szerintük direkt csak a kákán is csomót keres és egy személyben eldöntötte hogy neki nem szimpi a jelölt.
Na ez egy normális cégnél sose volt így, a HResnek annyi a dolga hogy a full alkalmatlanokat kiszűri első körben, aztán az első körben felméri hogy emberileg alkalmas e együtt dolgozni a főnökkel és a csapat többi tagjával, de a végső döntésbe alig van bármi beleszólása illetve a szakmai kérdéseket sem ő teszi fel hanem a főnök.

Az antikapitalista dumával meg végképp nem tudok mit kezdeni, van esetleg alternatívád is? A kommunizmus, szocializmus meg feudalizmus előre szólok hogy nem játszik :)

Bejegyzés: Azért nem találsz munkát, mert túl hülye vagy. Levél az álláskeresőhöz

Reactor 2021.11.03. 23:09:47

Hogy miért nem talál az átlagember munkát? Az esetek döntő többségében azért, mert NINCS. Nemhogy jó munkahely, de gyakran még szar kubikos trógermeló sincs. Se közmunka. Semmi. Bőven akad Magyarországon olyan település, ahol 100 százalékos a munkanélküliség. A víruscirkusz erre még rátett egy jó nagy lapáttal, miután tavaly uszkve 1 millió embert rúgtak ki a munkáltatóik "neked se legyen jobb" mentalitással. Aztán persze csődbe is mentek, igaz, ezt azzal a keserédes diadalérzettel tehették, hogy előtte "jóóóóóól kikúrtak a sok hálátlan lógós semmirekellő rabszolgával" (ti. a munkavállalóik).
Általában az az oka a tartós munkanélküliségnek, hogy a főnökség (és ennélfogva az interjúztató csoport) jobbára elitista, kötekedő, embergyűlölő férgekből áll, akik csak a Tökéletes Munkaerőt hajlandók fölvenni, akiben egy pici hibát is lelnek, már repül is az önéletrajza a kukába. Nem érik be kevesebbel, nekik a legjobb kell. Hogy a legjobbak már rég Németben meg Ausztriában dolgoznak ötször annyi fizetésért? Akkor kicsinyes dacból nem vesznek fel senkit.
Rendszeres az is, hogy nem tudás, hanem hátszél vagy kenőpénz alapján válogatnak a jelentkezők közül. Ha valaki valakinek a valakije, és a boríték jó vastag, a határ a csillagos ég.
Mint ahogy általános dolog az is, hogy elő van írva kismillió diploma meg nyelvvizsga az állás betöltéséhez, akkor is,ha semmi köze nincs az adott munkakörhöz. Felrakják jó magasra a lécet, aztán meg rinyálnak, hogy nincs ember...
Az is gyakori indok, hogy az álláshelyek jelentős része nincs is meghirdetve. Online sincsenek fent, álláskereső weboldalakon sincsenek, gyakorlatilag mintha nem is léteznének.

@firg_firg: Az emberek úgy 99 százalékának kényszer a munka. Nem örömében csinálja, hanem muszájból, hogy ne dögöljön éhen. Néhány késői sztahanovistát leszámítva persze, de ők nem élnek sokáig.

@Szarvas Norbert: Lehet, hogy ez újdonság lesz számodra, de pénzből él az ember. Nem teheti meg, hogy egy tál rizsért gyakornokoskodjon, mert nem 5 év múlva akar kaját tölteni az üres hasába, vagy kifizetni a számlákat, hanem most, ebben a pillanatban. A 400 ezres baromkodástól ezt megkapja. A tál rizsért való gyakornokoskodástól nem. Persze, van rá olyan 0,5% esély, hogy 5 esztendő múlva valóban megkereshet nettó 600-t majd a cégnél, ha szófogadó kis rabszolgaként húzza az igát (valószínűbb, hogy nem, mert a munkáltatók hülyék lesznek többet fizetni, előléptetni, ha azt látják, hogy az igavonó baromja egy tál rizsért is megcsinál bármit), de ez egy nagyon bizonytalan, képlékeny dolog, amibe millió meg egy tényező belerondíthat közben. Például egy ilyen távol-keleti vírus. Ha pedig mégse jön össze, nem tudja visszatekerni az időt és mégis inkább 400-ért baromkodni, ez kérlek, a való élet, itt nincs SAVE GAME/LOAD GAME. Arról nem is beszélve, hogy "majd"-ra, "ha"-ra, "talán"-ra az okos zsldó se ad. A 400-zas baromkodástól megkapja azt, amit a tál rizses gyakornokoskodástól talán sohasem fog.
A kapitalizmus és a fejlődés kapcsolata egyértelmű. Csak sokszor az nem, hogy az a fejlődés az előrefelé vagy visszafelé történik-e. És mivel a kapitalizmus ugyanúgy nem fenntartható hosszú távon mint a kommunizmus, mostanság az utóbbi a jellemző.
Az meg nem tudom, miféle szabadság, hogy az ember a fele életét a munkahelyen éli le, több időt tölt a főnökével, mint a családjával. Hát végülis...Hitler szerint a munka szabaddá tesz...

@midnight coder: Nem. A kapitalizmust felszámolni kell leginkább. Addig, amíg az nem számol fel minket. Úgy vélem, mostanra elég sok embernek lett evidens, hogy a kapitalizmussal egy önfenntartó monsztát etetünk. Legalábbis a nagytöbbségnek 30 év alatt lejött a dolog.

@Herbert Putzenschramm: Úgy lehet, ahogy fentebb felsoroltam. Remélem elég meggyőzőek voltak az indokok. Hogy miként bekkeli ki azt a másfél évet? Szüleivel lakik, koldul, bűnözik, akármi. És igen, egy jelentős százalékuk hajléktalan lesz, ahogy írod.
Olyan munkát meg miért vállalna el bárki is, amitől ugyanúgy éhendöglik, csak mellé még dolgoznia is kell? Akkor már egyszerűbb, ha nem dolgozik, ígyis-úgyis éhenhal, minek strapálja még magát?
Persze, aki akar,az talál munkát. Csak éppen megélni nem tud belőle. Akkor meg minek vállalja el?
Ja, egyébként a HR-esek konkrétan mihez is értenek? A kákán való csomókeresésen kívül, úgy értem. Mert minden szarba belekötni, azt prímán tud mind.
Hogy mit kéne tenni ahhoz, hogy valaki kijöjjön a nyomorból? A kormányunkat kérdezd, a jelenlegi helyzetet ők idézték elő. Rajtuk kérd hát számon a megoldást.
Költözzön el, változtasson a jelenlegi életén...oké, akkor most jön a 40 milliós kérdés: MIBŐL?

@jobangel: Valóban - ha nem tud megélni a kapott pénzből, nem adja alább. A szemét kulákja, van pofája annyit kérni, hogy ne dögöljön éhen! Skandallum!
Hogy mik nincsenek.

Bejegyzés: Azért nem találsz munkát, mert túl hülye vagy. Levél az álláskeresőhöz

Reactor 2021.11.03. 06:11:50

@Untermensch4: Ez így van, az okostelefon kiváló példa ennek a szemléltetésére. Telefonálásra és üzenetküldésre alkalmas igazán - ennek ellenére bele van erőltetve 1000+1 gagyi ócska szükségfunkció pluszba, hogy úgy negyven-ötvenezerrel jól megdobja az árát.
Volt szerencsém pár ilyen retardált sutyerákhoz a múltban, akik ha bele is döglenek, be akarták nekem bizonyítani, hogy az okostelefon mennyire jobban tud mindent, mint a direkt erre a célra készült eszközök.. Hát igen, pénzen vett fingnak drága az illata...

Bejegyzés: 5 hasznos alkalmazás, amivel minden 50 év felettinek kötelező rendelkeznie

Reactor 2021.11.01. 02:26:52

Remek, már csak a Failbooktól kéne megmenteni a komplett civilizációnkat.

@sárkányfő: Ez nem a Failbook érdeme volt, a közösségi oldalak uszkve 100 százaléka képes lett volna ugyanerre. Attól, hogy ebben az évezredben egyszer arra használták a felregisztráltak, amire kitalálták, nem önmutogatásra/lájkvadászatra/baromságok posztolására/adathalászatra, a fennmaradó 99%-ban az imént felsorolt dolgok fő platformja marad.
Gondolom, ha egy alma 99 százaléka megrohadt, nem fogod mégis megenni csak azért az 1 százalékért.

@rugoman: Nagyon jól látod; itt mindenképp az aktuális rezsimen csattant volna az ostor. A hatalom már csak ilyen. Aki a birtokosa, az viszi a balhét is, legyen szó bármiről. Akinek ez nem tetszik, ne alakítson kormányt. Lehet becsületes munkát is végezni helyette.
Nem kellett volna egyébként MINDEN utat lezárni, bőven elegendő lett volna a sztrádákat. Aki mindenképp utazni akart volna, főúton, mellékutakon is furikázhatott volna, és menteni is egyszerűbb lett volna. Ha valaki lerobban Dunapetting és Spermafüzitő között, az jobban megközelíthető, mint az M1 kellős közepe, ahol harminc kilométeren belül nincs egy árva putri se.

@Mészáros Laci: Akkor pereljék. Onnantól legyen az ő dolguk. A Szószparkban is elhangzott az ominózus kijelentés ugye: "Perelni mindig lehet!"
A pereskedők viszont a saját pénzükkel zsonglőrködnek, nem a miénkkel.
Az állam hibáztatása teljesen helyénvaló. Lett volna egy intézkedés, amit nem tettek meg. Tehát jogosan viszik a balhét.

Bejegyzés: A Facebook-társadalom mentette meg az országot! 2013.03.15

Reactor 2021.11.01. 01:00:49

Van ebben valami. A jelenlegi legalja oktatási rendszer nem gondolkodni tudó és akaró individumokat nevel, hanem mindenre teljesen alkalmatlan butabirkákat, összeszerelődroidokat. A jelenlegi pártok és rezsimek úgy félnek a gondolkodásra képes átlagembertől, mint az ördög a tömjéntől - minél többen vannak, annál többen látnak át a pártpropagandák csillámpapírba csomagolt hazugságaikon. És akkor ugye vége szakad a hatalmuknak. Hát kérem, itt van a kutya elásva, a néphülyítés teljesen tudatos és szándékos.

Bejegyzés: Az oktatás megöli a kreativitást

Reactor 2021.11.01. 00:52:59

Whehehe...mikor NEM veri át az MLM az ügyfelet? Most komolyan...

@Csii: Az hát, mindenki hazudik, meg gonosz MLM-hater, MLMsérült, direkt sározza ezt a kiváló üzleti modellt, iLígy az MLMezők sikereire, az MLM megválthatja az egész világot, Rothstein, Fengyou, Lesson, Madoff, Ponzi mind elhozták volna az emberiség aranykorát, csak a csúnyarossz világ állandóan elszabotálja, nehogy az emberek megtudják a szörnyű igazságot...asszem nem hagytam ki senkit. Lényeg a lényeg: mindenki hülye, ti vagytok a diliház helikopterei egyedül.
Mehetsz is befektetni a legújabb scamcoinba. Majd szólj, ha csiliárdos leszel...

Bejegyzés: Amikor egy MLM átveri az ügyfelet

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.10.09. 06:23:42

@Reactor:

Sokan vannak ilyenek, s éppen ők az igazán veszélyesek. A többség sarlatán, senkinek se árt, csak pár hiszékeny embertől pénzt szed be.

Bejegyzés: Legálisan vágják át, húzzák le az embereket

Reactor 2021.10.08. 23:09:49

@Mesterlövész: Mi van, félsz, hogy igazat mondanak? A lengyeleket leszámítva volt olyan rassz vagy nép aki felsegített volna minket a földről ahelyett, hogy jókorát rúg belénk?
Nálad nem a lóláb lóg ki, pajti, hanem a ménes.

@yatumux: Ha minden színt összeöntesz egy vödörbe, abból nem csodás szivárvány lesz, hanem ocsmány feketeség.
Egyéb bomba ötlet esetleg?

Bejegyzés: Nem vagyok magyar? Nem vagyok fiatal?

Reactor 2021.10.08. 22:56:08

Senki nem születik rasszistának, hanem tapasztal. A saját tapasztalatot meg nem fogja felülírni libbancsok nyivalgása, akik ötven kilométernél közelebb sose mentek a védenceikhez. Az előítéletek nem viccből alakulnak ki, minden legendában van kisebb-nagyobb igazság. Amíg pedig a problémára nem lesz végleges megoldás - mondjuk nagy kaliber - addig csak egyre több lesz a "rasszista". Ezt garantálom.

@komplikato: Ott kezdődik a mese, hogy a sloták majmoknak eleve semmi keresnivalójuk nincs ott.
Aztán: te mennyire adsz hitelt egy olyan népnek, akinek nemhogy történelme,de saját kultúrája, hazája sincs, nem is volt, mindent másoktól loptak össze, egy kicsit a csehektől, egy kicsit tőlünk, egy kicsit innen, egy kicsit onnan, és közben habzó szájjal gyűlölnek mindenkit? Rohadt csehek, rohadt magyarok, rohadt nyugatiak, rohadt mindenki, egyedül ők normálisak ugye...
Ne azt nézd, hogy mit mondanak, hanem hogy kik mondják. Örülök, ha segíthettem.
Valós tapasztalatod? Neked? Velük? Na tudod ám kit etessél a hazugságaiddal.

@Jolka40: A "kan" nem vonatkozik semmiféle rasszra, tehát nem rasszista szitokszó. Akkor se, ha nagy erőkkel próbálsz hidat verni közéjük.

@_most_: Megvolt a napi nácizásod, remélem jó nagyot sikerült élvezned rá!
Menjél nyomassál egy kis Wolfenstein 3D-t, aztán ránts rá párat Wiesenthal tokmány fejére is, te nagy naccivadász, te.
Ótvar selejt.

Bejegyzés: A rasszizmus margójára

Reactor 2021.10.08. 22:29:31

Ezek a telejósdások, pénztalizmánosok, mestermágusok egy idiótákból álló társadalom haszonélvezői. Ha a társadalom döntő többsége visszahülyül kora középkori szintre, óhatatlanul meg fognak jelenni. Amíg pedig hasznot is hoz a jelenlegi társadalmi modellnek, szabadon hagyják futni őket.
Üdv a kapitalizmusban, emberek - az ostobák pénze a gátlástalanokhoz vándorol.

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Igen? Akkor kérlek csak egyet mutass, aki tényleg látja a jövőt, vagy ki tudja olvasni a csillagokból, vagy akármi. Addig meg tartsd meg magadnak a hülye dajkameséidet, fidesznyik.

Bejegyzés: Legálisan vágják át, húzzák le az embereket

Reactor 2021.09.25. 03:58:05

@Diorella Queen: Hát igen, ez felettébb érdekes, hogy koronavírus, vesztegzár, kijárási tilalom, deeee a díjbeszedő, adóellenőr stb. azért ki tud jönni. A zsernyákok is minden további nélkül tudtak trafizni a kinnfelejtett harmincas táblánál. De más ki ne merészeljen menni az utcára...
Okádék lett ez az ország. Teleki Pali bácsi jóslata szépen teljesül...

Bejegyzés: A buszon... diploma... jó munka

Diorella Queen 2021.09.05. 07:24:37

@Reactor: A szegény embereket és az egyszerű munkásembert nem érdekli a járvány. Ezt nyugodtan borítékolhatja mindenki. Az érdekli ,hogy be legyen fizetve a csekk és jöjjön hónap elején valami fizetésnek nevezett szarság.
Persze az egyszerű emberek is félnek, de van amitől jobban,mint a covidtól. Ezért van az, hogy a nővérek még bemennek dolgozni a kórházakba és a szocotthonokban nem maradtak ellátatlanul az öregek. Bár USA-ban otthagyták őket a fenébe egy idősotthonban, annyira féltek a dolgozók a vírustól. De az USA ,ez meg itt a Balkán.

Bejegyzés: A buszon... diploma... jó munka
süti beállítások módosítása