Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Netre a céged, ha nem akarsz tönkremenni!

2019. április 08. - Szarvas Norbert

wordpress-tanfolyam.png

Ma a WordPress tanfolyam a sláger! De mi ennek a brutális térnyerésnek az oka? Lassan minden vállalkozó rájön arra, hogy az internet nélkül nem lehet létezni? Legalábbis a vásárlók 90%-a képtelen enélkül dönteni, hiszen vásárlás előtt 10-ből 9-en az interneten informálódnak. A vállalkozó pedig azon izgul, hogy pozitív legyen a netes vélemény...

 

Legyen honlapod 1 óra alatt

 

Hirdeti magát számos WordPress tanfolyam gazda, akik ígéretet tesznek neked. Valójában hatalmas hazugság az egész, hiszen egy honlap elkészítésével kapcsolatban három tényező közül pusztán kettő kombinációját választhatod ki:

  • gyorsan olcsót = gyatra
  • gyorsan minőségit = drága
  • olcsón minőségit = lassú

Minden attól függ, hogy számodra mi a prioritás. Gyakorta ezzel vezetik meg a hozzá nem értő vállalkozókat, akiknek minden vágya egy saját céges honlap. Lépéskényszerbe kerültek az emberek, mert valamire szükségük van.

 

Meggyőző statisztikák

 

Egy állítás sem ér semmit, ha nem támasztjuk alá friss statisztikával. Íme néhány érdekesség, amit a hostingfacts.com gyűjtött össze számunkra. Érdekesség és egyben konkrétumok sokaságát tárták elénk, amikből le kell vonni a megfelelő következtetéseket.

50%-a a vásárlóknak, akik helyi üzletet keresnek az interneten, 24 órán belül elmennek az adott boltba.

18%-a ezeknek a kereséseknek vezet vásárláshoz.

5-ből 4 ember keresi meg a boltot az interneten.

Három érték, ami megerősít bennünket abban a feltételezésben, miszerint a cégek halála lehet, ha nincsen megfelelő honlapjuk.

 

Erre az igényre mentek rá a kuruzslók is

 

Egy honlap elkészítésének az ára rendkívül széles árspektrumon belül mozog, függően a megrendelt kiegészítő szolgáltatásoktól (tartalommarketing, SEO...stb). Ugyanakkor a magas ár nem garancia a minőségi munkára. Rengeteg ember képezte át magát két nap alatt WordPress tanfolyam segítségével "szakértővé", hogy harmadnapra már árulja szolgálatait 100-200-300 ezer forintért.

Az eredmény persze gyakran kiábrándító, hiszen a félig-meddig elkészült honlapok nem felelnek meg sem esztétikailag (frontend), sem technikailag (backend) az alapvető elvárásoknak. Persze jogosan merül fel benned is a kérdés, hogyha WordPress tanfolyam segítségével el lehet jutni egy szintig töredék áron, akkor miért bíznád másra több pénzért?

 

wordpress-tanfolyam-divi-licensz.jpg

 

Miért használja a fél világ a WordPress-t?

 


 

A cikk elején nem véletlenül hoztam fel a WordPress, mint honlapkészítési platform. Gyakorlatilag a világ legfejlettebb CMS rendszeréről beszélünk, aminek a lényege az, hogy programozói tudás nélkül abszolút laikusok is képesek maguknak kész elemekből honlapot készíteni.

Mivel a WordPress felhasználói köre több milliót embert és vállalkozást jelent, éppen ezért erre a rendszerre folyamatosan fejlesztenek és küldik a biztonsági és technikai frissítéseket. Vállalkozóként rendkívül fontos ennek a költséghatékony oldalát is megvizsgálni, hiszen nem nekünk kell a programozó órabérét kifizetni. A közösség "oldja meg" és számunkra ingyenessé válik a rendszer használata.

 

Vannak ingyenes és fizetős sablonok

 

Sokan ingyen "oldják" meg mindenféle kompromisszummal a saját WordPress alapú honlap elkészítését. Ehhez nem kell más, mint egy WordPress tanfolyam elvégzése (hogy képbe kerüljünk) + ingyenes sablon + tárhely. Ugyanakkor léteznek olyan fizetős vizuális szerkesztők, mint a DIVI, ami megoldást kínál számunkra a "valós idejű honlapszerkesztésre" is.

 

divi-visual-builder-wordpress-tanfolyam.jpg

A vizuális honlapszerkesztés azt jelenti, hogy a valós képernyőn keresztül látod a honlapot és "jelenidőben" vagy képes változtatni az ikonokon, az elrendezésen, színeken, szövegen gyakorlatilag pár perc alatt. Ez az alkotói szabadság rendkívül sokat számít, mivel programozói tudás nélkül leszel képes megalkotni a saját céljaidat.

 

A nagyok is ezt használják

 

Mielőtt azt gondolnád, hogy a WordPress rendszer az amatőrök játékszere, érdemes megnézni, hogy milyen világvállalatok honlapja készült WordPress rendszerben:

 

A hivatalos Star Wars oldal

wordpress-starwars.png

 

Walt Disney oldala

walt_disney_wordpress.png

 

Vagy a Mercedes hivatalos oldala

ke_pernyo_foto_2019-04-08_14_33_49.png

 

Készítettem neked egy videót

 

Amiben beszélek arról, hogyan növelheted a bevételeidet. Grátisz elárulom, hogy juthatsz hozzá kedvezményesen a prémium DIVI vizuális szerkesztőhöz + tanfolyamhoz jóval a piaci ár alatt...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1814748697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása