Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Magyarországon szégyen, ha pénzed van!

2017. július 17. - Szarvas Norbert

 

magyarorszagon_szegyen_a_penz.jpg

A Facebook népe megtámadott engem

Pénteken indultunk hétvégézni Balatonra, de előtte beugrottam a boltba venni új fogkefét, mert a régi elhasználódott. Eddig a pontig azért nagyon tipic a sztori szerintem, vagy legalábbis túlságosan kirívó dolgot nem találni benne. Én ilyen tisztaságmániákus vagyok ezen a téren, ami azt jelenti, hogy kupak nélkül nem szeretem a fogkefét berakni a táskába a többi cuccom mellé. 

Az egyik legnagyobb bevásárlóban álltam a fogkefe sor előtt és legnagyobb megrökönyödésemre a fogkefék 95%-ához nem adtak kupakot (pedig kifizettem volna) és külön sem lehetett venni. Ez kifejezetten meglepő volt az általam válaszottt fogkefe esetében, ami egyértemű a sor legdrágábbja volt. Ezért kénytelen voltam mellé venni egy másik fogkefét (199 forint), amihez sikerült beszerezni a kupakot. A posztom lényege az volt, hogy elképesztő mennyiségben túlgyártjuk a földet azáltal, hogy nem figyelnek oda a fogyasztókra. Nem volt szükségem másik fogkefére, mégis rákényszerültem egy "hirtelen" szituációban.

kepernyofoto_2017-07-17_11_44_32.png

Az internet népe aztán keményen elítélt és jött a tipikus " magyar" beszólogatás. annyi reakcióm lett, hogy inkább ebben a posztban válaszolom meg mindenkinek, amit akarok. Nem fogok jópofizni, és senkit sem kímélni, mert elég ebből a "szenvedünk" mentalitásból és undorodom már attól, hogy akinek két forinttal van többje, az már egy szemét burzsuj (mindezt úgy, hogy nem ismerjük a hátterét...) és elnézést kell kérnie.

kepernyofoto_2017-07-17_11_48_44.png

Kedves Sarolta!

Szerinted mégis hol kellene fogkefét vásárolnom, ha egyébként az Auchanban voltunk, ez a bolt volt hozzánk a legközelebb és ebben a boltban (áruházak ismérve) van relatív a legnagyobb kínálat 1-1 általános termékcsoportból?   Értem a mondatod felütését, miszerint az Auchan és a hasonló boltok a "szegények" gyűjtőhelye. De ez egy hatalmas baromság! Ezek a boltok a vásárlók gyűjtőhelye és pont.

Mégis szerinted hol kellene a hétvégi bevásárlásaimat lefolytatni? A benzinkúton, mert ott már "nem ciki" 1.800-ért fogkefét vásárolni? Elárulom, hogy nem létezik "szegények" és "gazdagok" boltja. Akinek van egy csöpnyi esze az mindig a számára legjobb ár-érték arányú boltban vásárol. 

Panaszkodás vagy dícsekvés? Szerinted létezik olyan ember a földön, aki ha már dícsekedni akar, akkor az 1800-as fogkefével fut neki a dolognak? Ezt te sem hiheted el! Lefogadom, hogy a te életedben is találnék több olyan dolgot amire inkább lehetne "dícsekedni", mint az én fogkefémmel... Szerintem ez nem az a kategória. 

"aki az Auchanban vesz 1.800-ért"- miért amúgy 1.800 forintért egy elektromos fogkefét ( ez már ilyen elemmel felszerelt rezgő cucc) hol kellett volna megvásárolnom? A Van graaf ruhaboltban? A BMW szalonban? Tényleg érdekelne, hogy szerinted fogkefét hol kellene megvásárolni, mint olyan boltban, ahol van fogkefe. Az hagyján, hogy valaki az Auchanba vesz 1.800-ért fogkefét, de mi van azokkal, akik az Auchanban elköltenek 3.100 forintot egy üveg whiskey-re? 

A "sírásom" nem a 200 forint miatt volt, hanem a "rámkényszerített plusz egy fogkefe" miatt. Ugyanis belegondoltam, hogy az emberiség milyen mennyiségben állít elő teljesen feleslegesen eszközöket, mivel ennyire vásárlásorientáltak vagyunk. Ezek a dolgok igen komoly környezeti terhelést jelentenek. Sokkal jobb lett volna, ha a 200 forintért nem kellett volna mégegy fogkefét vennem, kizárólag a kupakot kaptam volna meg.

kepernyofoto_2017-07-17_12_03_51.png

Kedves Tamás!

Menjünk sorba a sok hülyeségen, amit itt összehordtál? Menjünk!

Szóval induljunk ki abból az egyensúlyi helyzetből, hogy én nem vagyok fogorvos, sosem foglalkoztam a témával, nem tudok hozzászólni. De a Te szinteden ez még sikerülni fog, ezért megpróbálkozom vele, mert annyira cukker-mukker voltál, hogy majdnem bedöntötted a családi költségvetésünket, mivel nem leszel az ügyfelünk!

Mit jelent az a 13%-23% különbség és ezt hol lehet megtalálni? Hogyan lehet két fogkefének az összehasonlításában a különbség két %-os érték? Én azt hittem, hogy a különbségek valódi érvek mentén vannak. A drága fogkefémben egyébként van elem, mert rezgő bizbasz. Tehát akkor a két fogkefe között a különbség 13%, ha nincsen benne elem, és 23%, ha visszarakom az elemet?

Ezt a híres összehasonlító terméktesztet hol találom meg? Nyilván ilyen nem elérhető, csak te is beböfögtél valami oltári hatalmas faszságot, mert totálisan felháborodtál azon, hogy létezik ember, aki 200 forintnál többet szán a fogkeféjére. Gondolom annyira felkúrta ez az agyadat, hogy gyorsan rá kellett gyújtani az 1090 forintos dobozos cigidre, amiből naponta azért egy elmegy. Jah én nem cigizek, ezért talán megengedhetem magamnak ezt a luxust (nem mintha lenne ok-okozati összefüggés, de ezen a szinten ezt értik meg az emberek- JAH akkor JÓ)

Amúgy faszán befenyítettél, hogy nem jösz hozzánk a pénzügyeiddel. Remegtem egész hétvégén az indegtől emiatt. Igaz, hogy évek óta ingyen kapod a blogon és a Facebook oldalon az értékesebbnél értékesebb tanácsokat és ennek ellenére soha nem jelentkeztél, de mostmár azt is tudjuk, hogy soha nem is fogsz. Veszteség vagy! Mondjuk, ha én keresnék pénzügyi tanácsadót, akkor baromira örülnék, ha az embernek lenne 1.800 forintja fogkefére... Márcsak anyagi szempontokat figyelembe véve.

Az arany nyakláncos cigóval kifejezetten jól fogsz járni, hiszen neki nincsen szüksége 1.800 forintos fogkefével, mivel nincsenek fogai.

kepernyofoto_2017-07-17_12_15_23.png

Szia Richárd!

Leszögezem, hogy a kommented nem volt bunkó! Szóval neked nem azért válaszolok, mint pár másik delikvensnek, hanem mert a kommented fontos gondolatokat hordoz!

"a másik fogkefe is pont ugyanolyan jó"- én szeretem azt hinni, hogy van különbség egy trabant és egy Opel Astra J között is. Mindkettő ugyanarra jó, csak azért mégsem. Régen én is azt mondtam, hogy fogkefe-fogkefe. Soha nem tudtam volna elképzelni, hogy 399 forintnál többért veszek egyet, és hozzá 400 forintnél drágábban fogkrémet.

Aztán pár hónapja szétrobbant egyszerre két fogam is. Hát szar érzés. Akkor döntöttem úgy, hogy mindent megteszek, ami lehetséges. Azóta 400 forintos fogkrém helyett 2000 forintos tubust használok (most abba ne menjünk bele, hogy milyen spec. hatóanyaggal van benne több) + listerin (az sem 1 forint). És akkor elérkeztem oda, hogy a fogkefém tönkrement és ezen nem akarok spórolni, ezért keresem a legjobbat. Lehet, hogy nincsen igazam, de igyekszem!

"kétszer drágábban....hát ezért fenntarthatatlan"- Elmesélek egy történetet és megérted, hogy miért jobb társadalmi fenntarthatóság szempontjából drágábban megvásárolni valamit. Én kóla függő vagyok. Gyerekkorom óta sajnos mindig ott a kétliteres (mostmár 1.75) kóla és természetesen elfogy. Miért azt vettük? Mert gazdaságosabb. 

Aztán rájöttem valamire! A szervezetem "megelégszik" az 1 kisdobozzal is! Ezért ma már inkább megveszem 325 forintért a 0,33-as vanilíia kólát (imádom és jó drága). Pénzben nem vagyok előrébb, viszont ebből pont az ára miatt nem veszek 2 liternyit soha. Fenntarthatóság szempontjából ez a tökéletes megoldás, hiszen én lényegesen kevesebb mennyiséggel terhelem a szervezetemet, míg a gyártónak "nem kellett két literes nagy üveget +kóla" legyártania, tehát elméletben kevesebb volt a környezeti terhelés. 

Ne érts félre! Senkit nem érdekel, hogy én dobozost veszek a 2 l helyett. De számold ki, hogy mondjuk 1 millió ember cselekedne így 1 nap! Csak 1 nap! Ez azt jelentené, hogy 1.420.000 millió l-el kevesebb kólát kellene a gyártónak elkészítenie! Ez 1 évben több, mint fél milliárdll-el kevesebb kólát jelentene. Ez fenntarthatatlanabb?

kepernyofoto_2017-07-17_12_31_24.png

Kedves Anikó!

Jó gondolat lenne, de...

1. Nem tudom, hol van ez a kínai! Lehet, hogy hozzám 200 km-re

2. Ha egy kínai ezt meg tudja oldani, akkor nem hiszem, hogy bármelyik közepesnél nagyobb multinak ez gondot okozna

3. Környezet terhelési szempontokat figyelembe véve elautózni a kínaiba károsabb, mint megvenni sajnos a plusz fogkefét.

kepernyofoto_2017-07-17_12_34_09.png

Kedves Judit!

Igen, ez abban a pillanatban számomra hatalmas probléma volt. Belegondoltam, hogy ezt nagyban és globálisan megvizsgálva mit jelent a Föld nevezetű bolygónknak. Én is sírtam ezután!

Értem a cinikus megjegyzésed élét! "Az olyan ember ne sírjon már, akinek van pénze két fogkefét megvásárolnia egyszerre". Gondolom neked sem "csak" nagy problémáid vannak, hanem vannak aprónak tűnő bosszankodások is. Persze fél perc után túljutottam ezen, viszont azért írtam ki, hogy gondolkodjunk közösen. Hogy beszéljünk ilyen problémákról is, mint túltermelés, túlfogyasztás vagy a fogyasztásra kényszerírtés. Ugye, hogy ezek már valódi problémák? Mert többek között ezek a "problémák" okozzák a gyerekmunkát Ázsiában, hogy legyen kapacitás kiszolgálni a fejlett világ fogyasztói társadalmát. Vagy ezek a problémák rombolják drasztikusan és folyamatosan a Föld nevezetű életterünket.

Most már van okunk sírni? Ez a poszt soha nem a 200 forintról vagy az 1800 forintról szólt!

:

Magyarországon szégyen, ha van pénzed

A cinikus reakciókból és támadásokból újfent bebizonyosodott, hogy az emberek milyen szinten képesek kisstílű óvodásként hisztizni és a saját problémáikkal agyonnyomni a másikat. Itt ment a burzsujozás egy szaros 1.800 forintos fogkefe miatt. 1.800 forint egy vagyon gyerekek? A fogkefe olyan luxus, amit nem szabadna megengedni magunknak?

Ha azt írom, hogy 1.800-ért vettem 10 db fogkefét, akkor a nép hőse vagyok? De mi a francot kezdtem volna 10 fogkefével? Teljesen rossz a mentalitás és hibás az érvkészlet. Ideje lenne elszakadni a "ciki sok pénzért venni dolgokat" mentalitástól és folyamatosan az olcsóbbnál olcsóbbat keresni. 

Bármelyik kommentelő esetében állítom, hogy ugyanakkor burzsuj, mint én. Hiszen kommentel, hiszen előfizet az internetre. Miért fizet elő az internetre, amikor a közelében úgyis talál free wifi zónát? Miért nem onnan pötyög? De jó, hogy erre van pénzünk... Nevetséges

Abba kellene hagyni a másik elítélését és megvetését. Ezt mindenkivel szemben az élet minden területére érvényesen mondom nektek! Ne legyen már szégyen, ha valaki valamit meg tud venni. Ne figurázzuk már ki, mert mondjuk valamiből jobbat vett, mint amennyit mi szántunk rá.

És akkor ebben az esetben hatalmas vagyonról beszélünk! 1.600 forint a különbség a két fogkefe között. Ez egy menü a mekiben. Akkor most mindenki burzsuj szemét, aki bemegy legalább egyszer a big mac-re? Egy mozijegy. Akkor mindenki burzsuj, aki bemegy a moziba?

Akkor nagyon sokan vagyunk burzsujok!

Tedd fel magadnak a kérdést: A környezetedből bárki elmesélheti neked boldogan, hogy mit vásárolt anélkül, hogy te ítélkeznél felette?

 

►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

Ez a cikk 2017. július 17. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr2812669397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.07.17. 16:03:29

Ezek tipikusan azok a kommentek, amiket le kell szarni, nem pedig egy hosszú posztot írni belőlük. A fb-on egyébként leoltottad őket? Ott kellett volna.

fifibá55 2017.07.17. 16:15:34

Miért kell _egyáltalán_ foglalkozni az ilyen jelentéktelen hozzászólásokkal?

nolto 2017.07.17. 16:31:24

A pénz egy emberi találmány, az egyik legigazságtalanabb dolog a Földön. Fő bűne, hogy természetellenesen nagy különbségeket hoz létre. Nem kellene mindenkinek egyenlőnek lenni, de meg kellene maradni az elfogadható különbségeknél. Mondjuk a világ leggazdagabb és legszegényebb embere közt én elfogadhatónak tartanék egy tízszeres különbséget, országon belül mondjuk ötszöröst, cégen belül kétszerest. Mert mondjuk testsúlyban, testmagasságban, gyorsaságban, stb sincsenek akkora különbségek, mint a vagyoni helyzetben.
Szóval örülj neki, hogy fogkefére el tudsz költeni annyit, mint amennyit más egy heti ételére, és ne panaszkodj, hogy bántanak... Egyébként nekem felfordul a gyomrom, mikor a pénzes emberek panaszkodnak...

ZakMcKracken 2017.07.17. 16:38:56

A kupak miatt rinyálsz miközben lehet venni fogkefetartót is amibe olyan fogkefét raksz amilyet csak akarsz. Sok eszed van.

jewdi76 2017.07.17. 16:39:05

Én megvettem volna a legolcsóbb még használható minőséget, aztán átballagtam volna a pékáru osztályra, és elhoztam volna neki egy kis nejlonzacskót a táskában tároláshoz.

jewdi76 2017.07.17. 16:43:54

Bocs, félreértettem, neked a drága kellett, és ahhoz nem volt kupak.

consul 2017.07.17. 16:45:54

Ej, de nagyon ráérsz bazmeg...

ctrl 2017.07.17. 16:51:54

szóval felrobbant két fogad, aha
nekem is, vitte a fejemet is

//VV\ 2017.07.17. 16:59:07

Vegyél elektromost 30 000-ért! Az tuti jól sikálja, és mèg tokot is kapsz hozzá:))))

Sir Galahad 2017.07.17. 17:04:52

Szerintem nem az a baj, ha valakinek van pénze, hanem az, ha úgy panaszkodik, hogy az valójában inkább dicsekvésnek hangzik.

midnight coder 2017.07.17. 17:11:04

Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy fogok egy darab alufóliát és becsomagolom a fogkefe fejét az utazáshoz.

midnight coder 2017.07.17. 17:12:55

@nolto: A különbségek már jóval azelőtt megvoltak, hogy a pénzt feltalálták. Lásd egyiptomi fáraó vs egyiptomi rabszolga.

Eastbay1 2017.07.17. 17:21:49

Két dolog:
1. Ez tipikusan olyan probléma, mint amikor lecseréled a kocsit, mert tele lett a hamutartó. First world problem-nek mondja a müvelt orosz. Namost mivel kis hazánkban a gazdagok elég kis százaléka szerezte a vagyonát jogilag és erkölcsileg is kikezdhetetlenül ezért ne csodálkozz, ha fújnak rád a napról napra élők.
2. Tipikusan azok osztanak akiknek nincs pénzük, ezért irigyek rád, tehát tojjál rájuk.

Rejtélyes 2017.07.17. 17:27:16

Kupak a fogkefen = baci-termelo szovetkezet. Nem tud rendesen kiszaradni, nedves marad, ergo tokeletes bakteriumtenyeszet. Fogmosas utan kimosod, lerazod, es fejjel felfele beleallitod a bogrebe. Ennel tobb nem kell neki.

hdnctrl 2017.07.17. 17:27:17

1. Nem kell ilyen faszságokat posztolni a faszbukra. Kit érdekel, hogy nem kaptál kupakot a fogkefédre? Kibírtad a plusz 200 forintot? Ki. A környezet se fog sírni egy darab plusz fogkefe miatt, ami amúgy is a kukában végezte volna, csak később (ha valaki más veszi meg és használja el). Rajtad kívül még kb évente 3-an akarnának CSAK kupakot a fogkefére. A többiek megoldják máshogy. Pl. van "neszeszer" nevezető táskájuk és abban van egy rekesz a fogkefének.

2. "Aztán pár hónapja szétrobbant egyszerre két fogam is. Hát szar érzés. Akkor döntöttem úgy, hogy mindent megteszek, ami lehetséges. Azóta 400 forintos fogkrém helyett 2000 forintos tubust használok (most abba ne menjünk bele, hogy milyen spec. hatóanyaggal van benne több) + listerin (az sem 1 forint). És akkor elérkeztem oda, hogy a fogkefém tönkrement és ezen nem akarok spórolni, ezért keresem a legjobbat. Lehet, hogy nincsen igazam, de igyekszem!"

Az ilyen 1800 forintos szarok tényleg kb annyit érnek, mint a 200 forintosak, amikbe nem kell elem. Vegyél rendes elektromos fogkefét (ami oszcilláló és vibrációs mozgást is tud), és érezd a különbséget. 12 ezer körül van normális (az akciós D12.513-at nem kell megvenni, bár az is jobban tisztít nyilván, mint egy bármilyen kézi fogkefe).
(Fejet hozzá meg akciósan kell venni, amikor 4 ezer a 4 fej. Úgy már nem is akkora "luxus".)

eßemfaßom meg áll 2017.07.17. 17:33:23

nem kell kólát inni és nem "robban szét" az ember foga

bobijub 2017.07.17. 17:35:41

egyértelműen hazugnak ugyan nem mondható, de határozottan nem a történet lényegét fedi le a cím. a történet nem arról szól, hogy szégyen, ha van pénzed, hanem arról szól, hogy a kilencvenháromezernégyzetkilóméteres magánvidámpark népe BÁRMILYEN alapon képes gyűlölködni. akinek van pénze és költi azt azért gyűlölik (ronda burzsuj), akinek van pénze és nem költi azt azért gyűlölik (mire kuporgatja az a hülye fukar zsugori), ha költ, de stílusosan, akkor azért gyűlölik (mit feltűnősködik az a különcködik bohóc?), ha költ, de birkaszellemben, akkor azért gyűlölik (na ez is csak arra képes, hogy másokat utánozzon), , ha költ de visszafogottan, akkor fukar, sóher. és akinek nincs pénze, azt már azért is képesek gyűlölni, mert biztosan meg is érdemli, és különben sincs rajta füstszűrős sapka, tehát gyűlölni kell. így is hülye a magyar.

bobijub 2017.07.17. 17:58:31

@Rejtélyes:
tök igazad van a nedves meleg hely bacitenyészet jellegét illetően, de a folytatásnak inkább máshogy kellett volna kinéznie:
akinek az alapossága arra is kiterjed, hogy nem akar koszt kenni a szájába a fogkefe útján, az tisztítsa meg a fogkeféjét FOGMOSÁS ELŐTT. mindegy, hogy az illető gusztusa szerint mennyire és mivel (két lötty víz vagy tömény klór + autokláv + atomtámadás) kell kitisztítani a fogkefét, a tisztításnak mindenképpen van helye és értelme közvetlenül a felhasználás előtt is. többet ér, mint egy rothasztókupak + lustaság.

Félmeztelencsigazokni 2017.07.17. 18:10:16

Hosszútávon tényleg egy elektromos fogkefe a megoldás. Ha burzsuj vagy, akkor ott vannak smart megoldások, amikben van bluetooth, de a 8000 forintos Oral B is tökéletesen megteszi. 600 forint hozzá a három darabos pót fej, vagyis olcsóbb hosszú távon, mint 1800-ért venni kamu elektromost. Plusz, ha azt írod 9900 helyett 8900-ért sikerült venned egy zsír elektromos fogkefét, még istenítenek is... vagy nem. Magyarországon a szájhigiénia valami misztikus, libsi, nyugati métely.

Jóska Pista 2017.07.17. 18:15:48

Miért kell posztolni minden szart? Most komolyan, emberek azt olvassák, hogy te vettél egy fogkefét?

kolompa lole 1111 2017.07.17. 18:42:19

Nem a pénz a szégyen, hanem ha loptad! Márpedig itt kb. mindenki csak lopta. Hívhatjuk privatizációnak, kárpótlásnak, mutyinak - az is csak lopás! Nem sokan vannak akik letettek valamit az asztalra a vagyonukért. És ezt minden szerecsenmodatásnál jobban látja az utca népe (is).

Mmarci 2017.07.17. 18:49:39

Beteg egy picsa lehetsz

Mmarci 2017.07.17. 18:51:27

@Jóska Pista: épp ezért hagytam ott Facebookot. Amellett, hogy időrabló, kénytelen vagyok minden apró faszsagot megnézni. Back to the life

wrstjnethn 2017.07.17. 19:16:59

Megkérdezhetem, hogy ha az egyik fogkeféhez volt kupak, a másikhoz meg nem akkor miért nem egyszerűen azt a fogkefét vette? Ha csak a márka, a színe vagy a -formája miatt, akkor a társadalom fogyasztói oldalával van inkább gond. Na jó ne kerteljünk, hülye a lelkem. És ebből ha jól értem képes két posztot kihozni...

Netuddki. 2017.07.17. 19:27:02

500Ft már sok egy fogkeféért. 10Ft műanyag van benne, nem több.

2017.07.17. 19:28:09

Egyébként tényleg sznob vagy komám.
Miért nem elektromos fogkefét vettél?
Az még annál is jobb, mint az 1.800 forintos.
És ahhoz még kupak sem kell.

2017.07.17. 19:41:39

Régóta mondom, hogy síkhülye vagy, de most visszavonom. A síkhülyéket nem sértegetném veled.

fifibá55 2017.07.17. 20:53:33

@bobijub: Telitalálat. Nincs mit hozzátenni.

csárlszbrunzol 2017.07.17. 21:13:45

@nolto: Ehhez "néhány" dologról le is kéne mondani. Az is beleférne a nagy egyenlősdibe?

jamroll 2017.07.17. 21:18:08

Neked kar kornyezetterhelesrol beszelni. Te tul hulye vagy ehhez. 1200 dolog van otthon amibe egy fogkefet bele lehet tenni ugy, hogy egy balatoni hetvegen ne lepjen reakcioba a hasznalt alsogatyaddal.

Ugyan Nemár 2017.07.17. 21:26:08

...én kis uzsis zacsiba csomagolom a fogkefém, ha utazok...
vagy az snassz?

metal · http://electric.blog.hu 2017.07.17. 21:40:33

Aki kurvának áll, az ne csodálkozzon, ha megb****ák! Ez ide lefordítva, aki a facebookon idegeneknek posztol, az ne csodálkozzon, ha megjelenik pár hülye troll. Mindig voltak, és mindig lesznek is, és ez nem magyar sajátosság!

qwertzu 2017.07.17. 21:44:51

Fogorvos, félévente. Saját káromon tanultam, jó lenne, ha másnak nem kéne.

Marty Mcfly 2017.07.17. 22:26:25

@Rejtélyes: pontosan ezt akartam irni. Koszi, megsporoltad

Marty Mcfly 2017.07.17. 22:32:30

Amugy a fogkefe "milyensege" puszta marketing. A lenyeg, h dorzsolve legyen fogad, inyed, nyelved. Meg kell talalni a szamodra legkenyelmesebbet, de az nem biztos, h a legdragabb.

VaradiJanos 2017.07.17. 22:46:08

@Jóska Pista: te például olvastad, ez a tapló pedig ezzel keres pénzt

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.07.17. 23:14:18

@Félmeztelencsigazokni: 600 forintért hol veszel három darabos pót fejet Oral B fogkeféhez? A boltokban többnyire 2-4 ezer forint.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.07.18. 08:01:13

Magyarozás: pipa
Orbánozás: következő posztban?

SZrTÁJK 2017.07.18. 08:55:45

Ezek azok az emberek, akik miatt Botka merészelte felböfögni a fizessenek a gazdagok cuccot. Akik nagy tételben veszik a fogkefét... És ezekre alapozta az MSZP az "Ezek is lopnak!" kampányát.
Ha nem lennének irigy szar emberek, elolvadna a szavazóbázis...

igazi hős 2017.07.18. 09:37:13

Kijön egy ilyen posztból egy fogkefe? És megéri ez Norbinak? Úgy 2 óra munkával meg lehet keresni egy rendes, elektromos fogkefe árát. Vagy az nem menne?

nolto 2017.07.18. 09:49:45

@csárlszbrunzol:
Bele. Nekem sokminden beleférne, az általam ideálisnak gondolt világban például elektromos áram sem lenne, autó sem, és semmi, ami az ipari forradalom terméke (és államok sem lennének).

Peetee 2017.07.18. 10:00:10

Ez nem a fogkeféről vagy az árról szól. Frusztráltak, be kell szóóóni' valakinek-bárkinek, azzal vezeti le a feszkót, hogy a kanapén pötyögve beszól ide-oda-amoda. Bármibe képesek belekötni: kutyás csoportban a fanatikus kutyabuzik b@sztatják az átlag gazdikat, amiért: Fifikének csak 250m2 a kennelje, milyen ember vagy Te? Nem fényes a bundája. biztos beteg, miért kínzod a kutyádat...stb. Autós csoportban ha 20as felnit teszel fel, azért vagy hülyebarom, ha a gyárit újítod fel, akkor meg azért. Ha kínai gumi van rajta azért (meg fogsz halni), ha a Conti akkor azért (milyendrágamán'). Álarc mögé bújva lehet bepofázni mindenkinek nemtől, kortól függetlenül. Frusztrált a fél ország, és a Fészbúk / forumok kiváló felületet adnak...

Boka1 2017.07.18. 10:35:26

Anyám, aki egész életében 1 gyárban dolgozott, mindig azt mondta egy gazdag rokonra, hogy ez nem a mi szintünk, nem járunk össze velük. Fiatal koromban szinte szégyelltem, hogy jobban kerestem, mint a lakótelepen a többiek vagy a barátaim, mert folyton beszóltak.
Rájöttem, hogy a pénz nagyon igazságos dolog. Aki megbecsüli az csodákat tud vele csinálni, aki nem becsüli, az mindig egy körforgalomban fog körözni, mindig ugyanazon a szinten. Ez igaz egy szegény családból származó emberre, egy hirtelen sok pénzhez jutóhoz vagy egy gazdag családba belecsöppenő aranyifjúra is. A pénz csoda, de legjobb befektetés a tudás.
Sokan ezt összekeverik az okoskodással.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.18. 11:15:49

Fosbokus hülyék. Aki fent van, mind az.

Következő posztnak javaslom a milyet szartam bejegyzést, és hogy melyik wc-papírt vetted hozzá.

faszbukdegeneráció

Szelid sunmalac 2017.07.18. 11:20:58

@enpera: Az igen! ritkan olvasni ilyen megfontolt, melyelemzo, kulutralt es reszletes hozzaszolast! Huen tukrozi erdeklodesi korod, tarsadalmi statuszod es ertelmi kepessegeid.

Szelid sunmalac 2017.07.18. 11:23:54

En msot itt megirom mindenkinek: Annyi fogkefet tudnek vennii, amennyit nem szegyellek, es nem valoban, en ezt cseppet Sem szegyellem! Megyek is es az osszes mostani, volt es leendo fogkefemre veszek kupakot, a tobbiek meg bekaphatjak! Aki nme tudvenni egy fogkefet kupakkal, az annyit is er. Azt gondolom, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér. Ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem egyébként

a nemzet fogatlan provokátora 2017.07.18. 11:48:21

Én 28 éve ugyanazt a fogkefét használom, és teljesen megfelel. Akkor is csak azért vettem másikat, mert elhagytam az előzőt. Teljesen értelmetlen konzumidiotizmus állandóan újat venni. Borotvánál pedig régi típusú fenhetőt használok, így ezt sem kell venni.

Szelid sunmalac 2017.07.18. 12:14:03

@a nemzet fogatlan provokátora: EHHEHEHEEE...kiraly komment az avatarodtol!

a nemzet fogatlan provokátora 2017.07.18. 12:18:29

@Szelid sunmalac: Mi az az avatar? Nem egy film volt ezzel a címmel?

Attilajukkaja 2017.07.18. 12:20:56

@Szelid sunmalac:
"Aki nme tudvenni egy fogkefet kupakkal, az annyit is er."
:o)))

@a nemzet fogatlan provokátora:
"28 éve ugyanazt a fogkefét használom, és teljesen megfelel"
Főleg, hogy nincs is fogad! :o)))

2017.07.18. 12:37:41

Azon mit csodálkozol, hogy Magyarországon szégyen, ha pénzed van? Hiszen az emberek többségének az a mindennapi tapasztalata, hogy pénzhez tisztességtelen úton a legkönnyebb jutni.

vuvuvu2 2017.07.18. 13:04:44

Nekem az nem jött le, hogy miért sír valaki azon hogy 2 db fogkefét kellett megvennie és hogy "túlgyártjuk a földet" (sic!), miközben a poszt azzal kezdődik, hogy "mert a régi elhasználódott". Vagy ezt az 1800 Ft-os fogkefét már élete végéig fogja használni és a 2. fogkefére soha nem lesz szüksége?

Bevallom, nekem egy csomó fogkefém van otthon! Egy igazi fogefe burzsuj vagyok. A múltkor is vettem egy csomaggal, amiben 2 db volt. Eleve van fogkefém napi használatra, és van egy utazáshoz. És legalább 5-6 db vadiúj fogkefe vár a szekrényben arra, hogy ha reggel ráébredek, hogy a fogkefém már nem OK, elővehessem, a régit meg bevágjam a tisztítós dobozba (jó lesz majd csaptelepről vakarni a vízkövet). Sőt, ha tesóm beugrik váratlanul, és nincs nála fogkefe, adok neki egyet a készletből.

Szóval mi a gond? Szerintem az hogy vki 1800-ért vesz fogkefét (sznob felvágás valszeg), nem, de hogy utána pitiáner módon sír hogy kettőt kellett vennie, az igen.

Döntsd el haver, hogy burzsuj vagy és megengeded magadnak az 1800 Ft-os fogkefét, vagy nem. Ha burzsuj vagy, akkor ne sírj hogy kettőt kellett vegyél. Ha pedig sírsz, akkor nem burzsuj vagy, hanem egy sóher...

Attilajukkaja 2017.07.18. 13:12:48

@a nemzet fogatlan provokátora:
"Mért ne lenne fogam? Megvan az összes."
Akkor nagyon rosszul választottál magadnak nicket. ;o)

Szelid sunmalac 2017.07.18. 13:13:43

@a nemzet fogatlan provokátora: A NEVED az avatarod, es AZERT nincs fogadm ert benne van a nevedben:a nemzet FOGATLAN provokátora

csárlszbrunzol 2017.07.18. 13:31:32

@nolto: Kórházak sem, meg pár gyógymódnak, gyógyászati berendezésnek is harangoztak. Közép- és felsőoktatás is lehúzhatná a rolót. (meg még belegondolni is rossz, mi más még. Elektromosság, internet, stb.)
Nem tudom, hány olyan lehet, akinek ez tetszene.

Attilajukkaja 2017.07.18. 13:38:14

@vuvuvu2:
"Szóval mi a gond? "
Egyszerű: vennie kellett pluszba egy olyan fogkefét, amit nem fog használni, mert nem az a fajta, amit szeret.
Szóval mit olyan nehéz megérteni ezen?

Plumper_ 2017.07.18. 13:49:01

ez nem ügy. a hitelre vásárolt 350.000 Ft-os telefon inkább.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.07.18. 14:04:09

@Szelid sunmalac: Igen, de eredetileg "a nemzet fogadatlan prókátorát" akartam írni, csak elírtam.

a nemzet fogatlan provokátora 2017.07.18. 14:05:48

@Attilajukkaja: Eredetileg "a nemzet fogadatlan prókátorát" akartam írni, csak elírtam.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.18. 14:09:35

@Szelid sunmalac: megbántottalak, faszbukfüggő drogos? :)

2017.07.18. 14:10:31

"Magyarországon szégyen, ha van pénzed"

Nem az a szégyen, hanem az, hogy az emberek minden fingásukat felposztolják a netre.

2017.07.18. 14:22:26

Azért hasznosak ezek a cikkek, most soksok évtized után megtudtam, hogy a fogkefére kell kupak is. Akurvaéletbe bazmeg, lehet a wc pumpával is átbasztak? Ahhoz is tartozik már dokkoló állomás?

Egy Hun Hunniából 2017.07.18. 14:24:53

1800 Ft-ért vettél fogkefét!? =:-O
Túl sokat osztottad az észt, és teljesen kifogytál! Evvan haver!
Nem az irigység az ok! Mint ahogy a bolha sem süketül meg, ha kitépik a lábait! :-DDD

Attilajukkaja 2017.07.18. 14:30:00

@a nemzet fogatlan provokátora:
"Eredetileg "a nemzet fogadatlan prókátorát" akartam írni, csak elírtam."
:o))))
Szerintem így aranyosabb! :o)

temprasordog 2017.07.18. 14:55:07

Hát, elolvastam az elejét, de csak az elejét. Szó volt arról, hogy "túlgyártjuk" a Földet, nem fenntartható. Nem bizony, hiszen a cikkíró is annyira tudatos, mint egy hintaló. Nem a fogyasztóra odafigyeléssel van baj hanem a tudatoságoddal, hívjuk úgy környezettudatosság.
Gondolom az utazás előtt is egy-két nappal már elhasználódott a fogkefe. Van ilyen na. Gondolom észrevetted, de ahelyett hogy körbenéztél volna fogkeféért, inkább hagytad az uatzás idejére a vásárlást.
Gondoltál-e arra, hogy legközelebb eltedd a kis műanyag tokot, hogy utazáskor azt használd? Így nem okoz gondot hogy milyen fogkefét veszel, és meg lesz hozzá a tok is. Ha mindenkire gondolnának, milliárd számra gyártanák a kis műanyag biszbaszokat, és minden cserénél megvehetnéd, majd kidobhatnád kedvedre. Ami megmarad, az rögtön mehet a szemétbe. Lehetne még sorolni...
Az hogy hol vetted, mennyiért nem érdekes ezek után. Azzal nincs is semmi bajom, a te dolgod.

Szelid sunmalac 2017.07.18. 16:22:19

@enpera: A legjobb valasz talan Cyrano-tol lenne a hires idezet, de attol tartok az osszetett mondatok lezsibbasztanak az agyad es elvonnak a kapcitast az alapveto eletfunkcioidtol.

Attilajukkaja 2017.07.18. 16:47:12

@Jankove:
"Akurvaéletbe bazmeg, lehet a wc pumpával is átbasztak? Ahhoz is tartozik már dokkoló állomás?"
:o)))))
Én is kedvelem a fogkefe kupakot, utazásnál megkönnyíti a kefe higiénikus szállítását.
merjmosolyogni.hu/wp-content/uploads/2015/06/hasznalt-fogkefe.jpg

a nemzet fogatlan provokátora 2017.07.18. 17:04:59

@Attilajukkaja: Hidd el a szád belseje sem valami higénikus, ha csak nem mosol fogat fél óránként. Emiatt a higiénia mánia miatt van annyi allergiás, beteges, vérszegény gyerek.

szamaritánus 2017.07.18. 17:23:32

A listerine tartos hasznalatra nem javasolt!

Attilajukkaja 2017.07.18. 17:40:11

@a nemzet fogatlan provokátora:
"a higiénia mánia miatt van annyi allergiás, beteges, vérszegény gyerek"
A vérszegénységnek ehhez semmi köze, de a többivel egyetértek.

"a szád belseje sem valami higénikus"
Ez is igaz, viszont van egy olyan faktor is, mint a gusztus. Nem szívesen csomagolom el úgy a fogkefémet, hogy a neszesszeremben minden rákenődhet, összenyomhatja a kefe szálait. A kupak egy nagyon helytakarékos és egyszerű megoldás. Persze azelőtt is megvoltam, mielőtt ilyen kupakokat lehetett volna kapni, de hát az emberek is jól megvoltak a WC papír feltalálása előtt.
A beteges gyerekek nagy része pedig meghalt. Azelőtt.

vuvuvu2 2017.07.18. 18:00:07

@Attilajukkaja: OK, most már látom a fotón, ami nekem szinte észrevehetetlen volt első blikkre, azaz hogy a másik fogkefe nem ugyanolyan... mindenesetre ha valaki van olyan burzsuj, hogy 1800 Ft-ért vesz fogkefét, akkor nem lehet annyira sóher, hogy nem telik neki fogkefe tartóra... szóval saját magának okozott gondot azzal, hogy vett egy plusz fogkefét hogy legyen kupakja... és ráadásul van olyan hülye hogy posztolja is a FB-ra, sőt még annál is hülyébb, hogy posztolja a blogjára...

szerencsétlen lúzer, mostantól egyértelmű tiltó listás a blogja. hihetetlen mértékű arcvesztés, és mégegyszer mondom, nem az 1800 Ft-os fogkefe miatt, hanem hogy annyi esze van hogy a hülyeségét két helyen is közzéteszi. akinek ennyire gyenge az IQ-ja, annak a blogja totál hiteltelen szóval as of today IGNORE ON.

Attilajukkaja 2017.07.18. 18:10:43

@vuvuvu2:
"ha valaki van olyan burzsuj, hogy 1800 Ft-ért vesz fogkefét, akkor nem lehet annyira sóher, hogy nem telik neki fogkefe tartóra."
Te elolvastad a posztot? Ha igen, akkor miért forgatod ki a mondandóját? Ugyanis itt egyáltalán nem a pénzről van szó!

"szerencsétlen lúzer"
Mármint melyikőtök?

a nemzet fogatlan provokátora 2017.07.18. 23:51:22

@Attilajukkaja: Mi kenődhet rá? A szappan szappantartóban van, a borotva tokjában pihen. A WC papír ma valóban nélkülözhetetlen, hisz nincs elég újságpapír.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.07.19. 06:48:38

@Szelid sunmalac: csak te nem vagy a szintemen, ahhoz még tanulnod kellett volna pár évet. De faszbukozz továbbra is, agyad már nincs.

Attilajukkaja 2017.07.19. 08:17:44

@a nemzet fogatlan provokátora:
"Mi kenődhet rá? A szappan szappantartóban van, a borotva tokjában pihen."
Valami véletlenül kinyílhat a csomag dobálása közben, ezért tesszük a cuccainkat külön tartókba és tokokba. A kupak annyival jobb egy egész toknál, hogy jóval kisebb.

" A WC papír ma valóban nélkülözhetetlen, hisz nincs elég újságpapír."
És kukoricacsutka sincs.
Amúgy nem nélkülözhetetlen. Sok keleti és afrikai országban ma sem használnak papírt, helyette víz van.

Reactor 2021.11.30. 04:49:34

A fogkefe mellé adott kupak kb. arra való, mint az okostelefonokba épített gagyi szükségkamera: mókusvakításra. Az pedig speciel teljesen jogos felvetés, hogy manapság már nincs lényegi különbség olcsó és drága termék között. Többnyire ugyanazt a szart kapod, csak a drágábbikat selyempapírba csomagolva.
Üdv a fogyasztói társadalomban! A termékek döntő többsége eleve, tervszinten szarul van összerakva, hogy minél hamarabb újat kelljen venned. Ritkaságszámba megy, ha valami 3 évnél tovább bírja szerviz nélkül.

@hdnctrl: Kipróbáltam a legeslegújabb "hangsugárral" tisztító fogkefét, amihez ráadásul még spéci fogkrém is kell, mert hagyományossal valamiért nem működik (nemtom...lehet a Kolgét Totálban nem terjed olyan jól a hang). Kalap szart nem ért, ha meg érzékenyebb fogat mosol vele, az felér egy inkvizíciós tortúrával. El is adtam. Túlárazott, túlhype-olt szemét. Jó nekem a hagyományos is.
Gyanítom, az a hangsugár, ami elbánik minden bacival és a lepedékkel is, az vélhetően a fogat se kíméli ám.
süti beállítások módosítása