Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

Utolsó kommentek:

János Bereczk 2020.05.16. 06:59:36

A legegyszerűbb, a szénerőmű lenne, a németek nemrég építettek egyet, amiből kivonták a
NITROGÉNT, az amerikaiak kivonták a CO2-t, így mindegyik jól sikerült, csak egy pici hiba volt, hogy egyik sem működött! Trump fel is adta a leckét, a CO-t meg kell szüntetni, a CO2-t le kell csökkenteni!!!!! A dolog baromi egyszerű, tiszta égésnél a CO-t felhasználjuk, így időarányosan csökken a CO2 is!!! Az LMP-nek ezzel kellene foglalkozni, hogy ne legyen szmog, és nem az autók kipufogójával, a rossz égés tisztításával!!!!
Fűtésnél, kazánban a legtisztább égése a lignitnek van, kényelmes is, ha lignitbrikettel FŰTÜNK és nem ELTÜZELJÜK!!!!!!

Bejegyzés: Az LMP be akar tiltani minden autót? Elgurult a gyógyszer?

János Bereczk 2020.05.09. 13:03:01

Én csupán néhány tanácsot akartam adni a környezetvédőknek, vagy zöldeknek, vagy azoknak
a pártoknak, akik tenni akarnak a környezetért, persze elérni senkit sem lehet, meg talán minek is kéne, mert egyik sem arra törekszik, hogy valamit jobban csináljon, inkább megszüntessen!!!
NEM TARTOM A LEGJOBB MEGOLDÁSNAK!!!!!
Végre hamarosan vége a szénnek, ez egy zseniális húzás, a SZÉN mindennek az oka!!!!!!!
NINCS olyan anyag amiben szén ne lenne, ha nem lesz, nem kell kivágni a fákat, nem nő a gabona, nem lesz acél, a faeke könnyen pótolható, kőbaltával kifaragni kissé macerás ugyan
de micsoda remekmű!!!
Nekem már mondták, ne foglalkozzam a múlttal, előttünk a jövő, "MAJD MI MEGMUTATJUK!!!!
Ezt 10 éve hallom, de még semmit sem láttam! Tudom a múltat nem érdemes foltozni, az
viszont igaz, hogy foltozni sem érdemes, de maga a folt mire jó?

Bejegyzés: Az LMP be akar tiltani minden autót? Elgurult a gyógyszer?

kiskutyauto 2020.05.01. 17:43:59

A személyeskedő is troll...

Bejegyzés: Miért moderálnak a bloggerek?

googyi 2020.02.28. 10:29:49

"A TKM-ről az a véleményem, hogy ezt laikusoknak hozták létre, egy eszköz, amit megfelelően és fenntartásokkal kezelve jól lehet használni. Egy jó szakembernek viszont sosem ezzel kellene érvelnie, mint döntő tényező"

Pedig hosszú távú megtakarításnál a költség a legfontosabb tényező.
A hosszú távú hozam attól függ, hogy milyen piacra fektetünk be és azt milyen költséggel tesszük. Pontosan ezért nyertek teret az ETF-ek, mert olcsóak és hosszú távon megverik az aktív befalapok 99%-át. Egy nyugbiztes eszközalap a költségei miatt hosszú távon nem tud nyerni.

"Mivel ez egy rögzített példán keresztüli érték, innentől fogva nem alkalmazható feltétlenül egy kevesebb vagy több befizetés esetén, mivel a legtöbb biztosító különféle bónuszokkal jutalmazza a magasabb éves díjakat. Az pedig máris képes csökkenteni a TKM értéket."

A költségek többsége vagyonarányos a nyugbizteknél, adódik a biztosító alapkezelési/portfóliókezelési díjaiból és a mögöttes alapok saját költségeiből. Ezek relevánsabbak, mint az elején levont értékesítési költség.

30 éves távon már talán releváns tud lenni egy bónusz életprogram vagy cig nyugdíjkötvény e bónusza. Viszont ha kivezetik a 20% adójóváírást közben, akkor gáz van.

Bejegyzés: Meguntam a függetlennek mondott pénzügyi szakértők félrevezetését

emmersson 2020.01.15. 13:04:58

@maskep: Elég lett volna, hogy Caramel..mindenki tudja, kiről van szó ;)

Bejegyzés: A hivatalos agymosás tíz pontban

infin8 2019.11.22. 19:59:38

"Tényleg elhitted, hogy CSOK 10+10 támogatással házat vehetsz?" Jah nővéremék elhitték és vettek is. Volt 7M önerőjük és slussz

"10 M hitel esetében viszont meg kell felelni a banki szabályoknak. A banki szabályok viszont nagyon szigorúak!"

És? Még jó h szigorúak : )))

"Ez mit jelent?
Szó sincs otthonteremtésről. Otthon tuningról szól a történet. Vagyis, akiknek már van 3 gyermekük és laknak valahol, azoknak lesz most nagyon jó. Megint azok maradnak ki a szórásból, akik csórók és szükségük lenne otthonteremtésre."

Nem igaz ez a torzítás. Nővéremék csórók :) csóró kis vidéki ház eladásából volt a 7 millió. És szükségük is volt a normálisabb otthon megteremtésére. Amit így 34 millióért sikerült megvenniük (teljesen új építésűt). És 4 gyerekük van ja

Bejegyzés: Tényleg elhitted, hogy CSOK 10+10 támogatással házat vehetsz? Felfedünk egy elhallgatott szabályt

okleveles naiv 2019.11.20. 16:57:37

Ugyan, ugyan, már ez is sztori?

Akinek kedves az élete, az nagy ívben kerülje az egri budapest bankos mfb pontyot, mert a különösen képzetlen mancika a 2-3 hónapra ígért rügyintézést simán el tudja húzni akár 7-8 hónapra (sic!) is úgy, hogy közben behazudik bármit.
Lehet menni panaszra a fiókvezetőhöz, mancikát nem érdekli, neki biztos helye van.

Néhány hetente kiderül a beadott papírokról, h mancika itt-ott megint lefelejtett valamit.
Módosítás, újabb várakozás.

Utána kiderül, hogy az egyik előző módosíttatásnál (amire eleve azért volt szükség, mert mancika nem megfelelő adatokat kért be üftől) bekért adatok még így sem okék, mert még ezt és azt is be kellett volna kérni a szakitól, és nem olyan bontásban, ahogy mancika kérte, hanem ilyenben és amolyanban.

Az idő telik, üf már arra gondol, h ha ezt előre tudja, akkor 2-3 hónap után ha átment volna másik bankba, ott már azóta rég folyósították volna a hitelt - na de nem tudta! - így tovább szív.

Mancika 4 hónap piszmogás és sokszoros javítás után kinyögi, h már csak 5 nap a szerződéskötésig, üf boldogan fellélegez.
5 nap eltelik, jó, kicsit várjunk még, hátha 5 munkanap. Persze semmi. Érdeklődés mancikánál, h mizu, erre szerződés helyett kiderül, h a módosított módosítás módosítását is módosíttatni kell, mert mancika sokadszor sem megfelőlen kérte be. 5 nap helyet 5 hét, és akár minden oké is lehetne, de mancika, aki minden oldalt aláír és bélyegez, még ott is, ahol nem kellene, "természetesen" elfelejti aláírni a földhivatali beadósat - újabb várakozás.

Ha ügyfélátkok megfogannának, akkor mancika a pokol egy olyan különleges bugyrában szenvedne, ahová masszív népirtó tömeggyilkosok még félénken bepillantani sem mernének, de sajnos velkámtudörílvörd, mancika békésen mosolyog a székében (legalábbis a munkaideje egy részében, mert szeret korábban hazamenni, hiszen megteheti).

Üf már ott tart, h minden felettes hatóságnál felnyomja mancikát, miközben tudja, h nem mancika a hülye, hanem ő, mert 3 hónap dezinformáció és picsapicsogás után nem verte agyon mancikát egy batz papuccsal, nem írt be a tékozló homárra, nem emigrált oroszországba, stb...

Mi? Hogy egerben nincs is bb fiók? Ja....
Természetesen mindennemű hasonlóság a valósággal a véletlen műve.

P.S.: A helyi dezső korrekt arc, minden érkezőnek-távozónak udvariasan köszön, de futárként nem használható, mert nem kel fel a kényelmes kis székéből...

Bejegyzés: Brutál sztori egy Budapest Bank ügyintézésről! Elszörnyedsz a végén...

hegedusgabor01 2019.09.30. 16:55:52

Én megbízom a munkahelyi vezetőimben,de nem bármiáron.

Bejegyzés: Miért bizalmatlanok a magyarok a munkahelyükön?

Reactor 2019.07.04. 20:02:52

Mert a saját érdekeit fogja nézni, nem a beosztottjáét. Jellemzően úgy hajcsárkodik, hogy neki minél jobb legyen, a beosztottnak meg minél rosszabb.
A beosztott pedig sehova nem fordulhat, mert sehol nem adnak neki igazat. Ha szóvá teszi, hogy mi a gondja, azonnal közlik vele, hogyha nem tetszik, ott az ajtó. Még örülhet is, ha ilyen választ kap, hogy "üzletben nincs barátság".

Bejegyzés: Bízhatok a főnökömben? Vajon ő megbízhat bennem? - A bizalom sebessége

Reactor 2019.07.04. 19:59:47

Röviden és tömören: Mert a saját érdekeit nézi, a munkavállalók érdekei ellenében.

Egy olyan emberben a legkevésbé se lehet megbízni, aki folyton a saját hasznát lesi az alkalmazottak rovására, és ott él vissza a monopolhelyzetével, ahol tud.
Egy országhatárral odébb a takarítót és a burgerforgatót is emberszámba veszik, idehaza pedig, ha nem abban a 2-3 sztárszakmában dolgozol, gyakorlatilag utolsó rabszolgának számítasz, és mióta minden létező hivatal a munkáltatót védi, simán meg is tehetik, hogy rabszolgaként bánjanak veled.

Előbb melengetnék egy csörgőkígyót a keblemen, hamarabb elhinném róla, hogy nem mar meg.

Bejegyzés: Miért bizalmatlanok a magyarok a munkahelyükön?

NoOne 2019.05.14. 13:27:20

@csárlszbrunzol: bocs, más dolgom volt, régen jártam erre.
Attól tartok félreértetted amit - jó régen - írtam: a tisztességesen megfizetett munka az nem egyenlő az "ingyenfizetéssel", de az "éhbérrel" sem. A túlfizetés pedig éppen a "magas hozzáadott értékű" munkavégzés esetén fordul sokkal elő gyakrabban. Nyilván a véleményem a környezetet és a "valóságot" tekintve idealista, ettől függetlenül igaz. A "20:80 vs. 80:20"-szal, a társadalompszichológia alapjaival, a közgazdaságtan alapjaival stb. én is tisztában vagyok, de azért jogom van azt mondani, hogy nem tetszik, ahogy az "emberállat" viselkedik. A mai kor az átlag munkavállaló számára nagyon durva, és sanda gyanúm, hogy jórészt tudatosan kialakított modern "adósrabszolgaság". De ezt most hagynám, remélem egyszer sör mellett lesz lehetőség lesz vitázni mindezen. Üdv.

Bejegyzés: Miért keresnek a buszsofőrök keveset?

lucakovacs 2019.05.14. 12:28:37

Szerintem alapvetően jó a cikk gondolatmenete, mert vannak esetek, amikor tényleg jobb a bérlés, mint a vásárlás! Persze itt most nem arra gondolok, ha egy cégnek havonta 20-30 oldalt vagy akár 100-at kell kinyomtatnia, hanem amikor szüksége van 2-3 nyomtatóra, mert naponta több száz vagy ezer oldalt nyomtat ki.
Sajnos mi is tapasztaltuk, hogy a legnagyobb gond a szervizeléssel van. Olyan irreális árakon javítanak sokszor, hogy jobban megéri újat venni. Na, ilyenkor jön ki, hogy van, amikor jobb a bérlés, mert ez a gond nem minket terhel. Így mi már béreljük, de azt is megértem, ha valaki inkább a vásárlás mellett teszi le a voksát.

Ha nem haragszotok, akkor az okfejtésem után ajánlást is tennék. Mi őket választottuk és eddig jók a tapasztalatok.

www.nyomtatoberlesgyor.hu/

Bejegyzés: [kiszámoltuk] Hogyan spórolhatod meg a nyomtató árát, ha nyomtatót vásárolsz?

Untermensch4 2019.05.02. 09:21:51

"képtelen a materiális (dolgozz napi 8 órát) szemléletét felváltani a projekt alapú (eredményorientáltság) szemléletmóddal?"
És kb csak azért jófejkedik mert a munkaerő-hiány miatt nem próbálhatja meg erőből lenyomni ezt a folyamat-centrikus megközelítést úgy hogy sorban kirúgja azokat akik nem próbálják meg a nem működő folyamatokat életben tartani aránytalanul nagy erőfeszítéssel.

Bejegyzés: Bízhatok a főnökömben? Vajon ő megbízhat bennem? - A bizalom sebessége

kukasmacska 2019.04.24. 15:39:58

@benkezoltan:
"Nekem teljesen mások a tapasztalataim, mint amiket itt néhányan írnak. Miért?"

És konkrétan mik azok a tapasztalatok?
Mert eddig csak az derült ki, hogy nem értesz egyet az MLM ellenzőkkel.

Bejegyzés: Hogyan számold ki, hogy az MLM átverés vagy sem? Megéri vagy sem?

Nancsibacsi 2019.04.05. 12:09:21

Vagy vesz 1 garázst, kiadja, és nem tart el egy értékpapír neppert.

Bejegyzés: Hogyan fektess ingatlanba kevés pénzből?

Nancsibacsi 2019.03.20. 22:50:07

@Igazamvanvagyigazamvan?: "egyébként volt már korábban is ilyen, én is éltem vele"
Ne hagyj gyötrődni, világosíts fel: mi volt az?

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Nancsibacsi 2019.03.20. 22:49:20

@Igazamvanvagyigazamvan?: Minden érvelésre rá lehet fogni valami trendi elnevezésű érvelési hibát -.de ez óvodás tempó, pl. a prog.hu-s Sting szokott ezzel élni, amikor kiderül hogy szakmailag nem áll meg amit mond. Most te is kb ezt teszed: elkezdtél azon tornázni, hogy egy gyerek nevelése átlagosan 1.26MFt/év, és miért ne vállaljon valaki emiatt a 10 millió miatt +2 gyereket, mert hát az 5 év alatt elmegy, és utána éhen fognak halni szegény pulyák:
Ezt írtad:
"levezettem, miért nem leszel beljebb. Ha és amennyiben tényleg évi egy milka a gyerek felnevelési költsége, az bizony 18 millió. Ha egy gyereked van, bevállalsz még kettőt a 10 millió miatt, akkor 18 millió minuszban vagy"
EZ MARHASÁG. Erre írtam én, hogy egészen más az ÁTLAGOS ember anyagi helyzete 30 évesen, és 40 évesen. Mivel ÁLTALÁBAN az emberek jóval többet keresnek 40 évesen, mint 30 évesen. nyilván van aki 40 éves korára alkoholista hajléktalan lesz - de azt meg nem fogja zavarni hogy tartozása van. Az ember az első melóhelyére úgy megy el, hogy vegyenek fel valahová, BÁRHOVÁ, BÁRMENNYIÉRT. Aztán 2 év után pattan, de akkor már nincs lépéskényszer, viszont van tapasztalat - tehát több pénzért. És ezt még megteheti néhányszor 40 éves koráig - esetleg ha jó helyet talál ott is feljebb tud lépkedni - legalább fizetésben, ha hierarchiában nem is (nem lehet mindenki főnök).

Olyan piaci termék, hogy 25-30 évesen hozzád vágnak 10 milliót, és ebből az első 10 évben alig kell valamit törleszteni - simán nincs. Szóval ha beteg módon forintosítva beleszámoljuk a gyereket is - ez még akkor is rohadt jó terméknek számít, amivel a piac simán nem tud versenyezni. Erről írtak fentebb sokan, és ez az amit te nem bírsz felfogni.

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.19. 16:10:29

@Nancsibacsi: egyébként volt már korábban is ilyen, én is éltem vele. Tehát nem nobel díjas újdonság. Hogy mennyire elfogult vagy, az mutatja, hogy Orbánnak tulajdonítod...

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

Igazamvanvagyigazamvan? 2019.03.19. 16:07:21

@Nancsibacsi: szerintem te teljesen hibás logika mentén érvelsz. Szalmabáb érvelésnek hívják. Nem volt mâsról szó, mint a jelenlegi hitel kiváltásáról, tanult kollégánk esetén.
Az megint buta (de nahyon) érv, hogy TE most többet keresel. Van, aki meg nem.
A tárki adatait a saját szubjektív, megalapozatlan adataiddal megkérdőjelezni pedig az ostobaság teteje. Egy intézet ÁTLAGOT számol, te pedig szélsőséget???

Én is mondhatnâm, hogy ez egy kirekesztő, elbaszott go dolat, hisz NEKEM van már három gyerekem, nem akarok még hármat. De nem teszem, hisz ennek a támogatásnak más a célja.
Amit mellesleg én nem kritizáltam. Én azt állítottam, hogy egy meglévő hitel kiváltására nem jó.

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...