Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Utolsó kommentek:

amyjo 2022.12.15. 20:47:56

@Reactor:

Azzal sincs gond, ha a nő fizet, akár az első randin is, nemcsak elvárni kell, hanem adni is. Ő is beleteszi a közösbe a motyóját, meg én is. Nem a pasi pénze közös, a fajtámé meg az övé.

Bejegyzés: 2018-ban még mindig a férfinak kell mindent fizetnie a randin?

Reactor 2022.12.15. 18:17:53

@amyjo: Azzal semmi gond nincs, ha időnként a pasi fizet. Legyen akár az az első randi is. Még ha sikertelen is lesz a dolog, akkor sem veszített túl sokat.
Az olyan nőtől pedig menekülni kell, aki már a leges-legelején is a gyerekei leendő apját keresi, vagy pláne az eljövendő gyerekekre hivatkozik, ha az anyagiasságát mentegeti próbálja.

Bejegyzés: 2018-ban még mindig a férfinak kell mindent fizetnie a randin?

amyjo 2022.11.09. 11:36:46

Hát, én nőként azt mondom, hogy szerintem, ha mindenhol jártatjuk az etetőnket, hogy egyenjogúak vagyunk a pasikkal, akkor ugyanúgy fizethetünk mi is, és ugyanúgy meghívhatjuk mi is randizni. Am az tök érdekes, amikor mondják a nők, h de az első randin a pasinak illik fizetni, de az okát azt már nem tudják megmagyarázni, mert csak. Sőt, volt olyan buta nőszemély is, aki a fent említett módon azt kívánta megtudni, hogy vajon elég adakozó lesz e majd a szegény pali, amikor ő otthon viribül majd a gyerekkel, mert persze első randin már mindenki a kisparazitákat tervezgeti. Szóval, kedves fajtatársaim, ha törekszünk az egyenjogúságra, akkor randin fizetünk, a zongorát felcipeljük a tizedikre, ha megtámadnak minket, akkor meg ugyanúgy bunyózunk, mint a pasik, legalábbis nekem az egyenjogúság ezt jelenti, nőként.

Bejegyzés: 2018-ban még mindig a férfinak kell mindent fizetnie a randin?

Reactor 2022.06.12. 16:37:05

@Lord_Valdez:
1: De igen, emelhették. Meg is tették. A sztrádán nem sűrűn jártál, igaz? Ott konkrétan aranyárban mérték az üzemanyagot. Kurcsány idejében egyszer sikerült 500 forintig is felkúsznia. A kutak egymás fölé licitáltak árban, a kereskedelem is szép egyetértésben árat emelt, mert olyan isten nincs, hogy ők nyeljék be a magas benzinárakat, rálőcsölték szépen egy az egyben az egészet a vevőkre, ők meg anyáztak. Mégis mit gondoltak, hogy ezt a végtelenségig művelhetik?
Olyan pedig nincs, hogy ők fogják magukat és bezárnak, csak mert nincs (extra)profit. Nem Manyi nénje kisboltjáról van szó, hogy akkor majd megvesszük a paprikát a TESZKÓban. Ha bezárnak a benzinkutak, az a közellátás súlyos veszélyeztetése, és az állambácsi nem nézné ölbe tett kézzel. Gondolom azt nemigen komálnák a kutak, ha katonák chaingunnal meg raksivetővel kényszerítenék őket a munka szeretetére. Úgyhogy lesz benzin, vagy így, vagy úgy. Vagy visszamegyünk kora középkori szintre.
2: Francokat. A MOL állami tulajdon, és csak annyira profitorientált mint a Főtáv, az ELMŰ, vagy a MÁV. Nem mellesleg az ármaximálással bőven helyzetbe lett hozva, úgyhogy vastagon nyereséget könyvel el. Jaaa, mellesleg mi az Urál nyersolajat kapjuk, nem a Brent-et, jókora 30%-os kedvezménnyel, úgyhogy ne féltsd a kutakat...
3: Igen-igen, ezt már a rezsicsökkentésnél is hallottam, hogy majd jóóóóóóóóól összeomlik az infrastruktúra, és akkor lesz itten nemulass. Azóta is kíváncsian várom a nagy armageddont. A Főtáv, Szetáv, ELMŰ, ÉMÁSZ, ÉRV pedig köszönik, jól vannak.
4: Ezt a hülyeséget nem tudom, honnét szedted, hogy egy éven belül összeomlott. Diocletianus pedig nem az ármaximálása, hanem a keresztényüldözése miatt volt rossz emlékű uralkodó. Hát biztos volt akkor is pár nyerészkedő, akinek nem tetszett, hogy jóárasítva kellett eladnia a termékeit...hát ez van, több millió alattvaló érdekei előbbrevalóak pár tucat kapzsi seggfejénél. Solidust pedig képtelenség lett volna elszállt, hiperinflációs, döglődő gazdaságnál bevezetni, pláne elintézni hogy tartsa is az értékét.

Bejegyzés: Milyen lehet a költségvetés 2018-ban? Mit kaphatunk a Fidesztől a választások évében?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.12. 09:33:31

@Reactor:
1. Nem emelhették, mert verseny volt.
Ha nincs profit, akkor nincs cég. Ha nincs cég, akkor nem lesz benzin se. Te meg ezt vedd tudomásul.
2. A MOL Nyrt. nem állami cég és igenis profitorientált. Pont erre épít az egyetemi modell, hogy a MOL osztalékából akarja finanszírozni.
3. Nálunk fog összeomlani. Tudod a van, de drága még mindig sokkal jobban működik, mint az olcsó, de nincs.
4. Diocletianus ármaximalizáló rendelete egy éven belül összeomlott. Mire Diocletianus meghalt, már csak egy rossz emlék volt mindenki fejében. A solidus bevezetése egy ettől független dolog volt. Az új pénz volt.

Bejegyzés: Milyen lehet a költségvetés 2018-ban? Mit kaphatunk a Fidesztől a választások évében?

Reactor 2022.06.01. 20:46:14

@Lord_Valdez: Senki nem "kötelez" senkit semmire. A benzinkutak egészen eddig a pillanatig nyakló nélkül emelhették az árakat, és amíg a vevő szentségelt, ők röhögtek a markukba. Hát most fordult a kocka. Ha valaki vállalkozik, ez is benne van a pakliban, hogy nem mindig fog jól futni a szekér. Egész eddig nekik állt a zászló, hát most vége a jó világnak. Volt egy pandémia, van egy elég komoly háború a szomszédban, újabban most majomkórral riogatnak mindenkit, vegyék hát tudomásul, hogy az élet nem habostorta.
A MOL állami cég mellesleg, alapjáraton 0 forint nyereségre van beállítva.
A kutak (és az élelmiszer) korlátozását hót egyszerű kijátszani mellesleg, tehát ez nem téma. A legkevésbé se vagyok hívő - egész egyszerűen örülök, hogy nem kerül 800 forintba egy lityi üzemanyag, vagy 2000 forintba egy kiló liszt (mert a hipermarketek szemrebbenés nélkül áttolnák szépen az egészet a vevőkre). Ha pedig káoszt akarsz látni, tekingess ki nyugat felé: a britek lemondtak egy főétkezésről, Franciahonban, Belgiumban és Németben sorban törik fel és fosztják ki a boltokat, az üzemanyagot pedig egymás kocsijából lopják ki. És ez még csak a kezdet - mi lesz akkor, ha a közszolgáltatások is leállnak, mert nem lesz mivel induljon a mentőautó, tűzoltóautó, rendőrautó? Mi lesz akkor? Összeomlik az infrastruktúra - aztán jobb esetben forradalom, rosszabb esetben polgárháború tör ki. Inkább ezer ármaximálás, mint egy társadalmi összeomlás.
Diocletianus pedig éppenhogy az ármaximálással varázsolt a szétesőfélben lévő birodalomból (egy ideig) ismét erőset. Konkrétan az ekkora bevezetett solidus mái napig az emberiség történelmének legstabilabb pénzneme.

Bejegyzés: Milyen lehet a költségvetés 2018-ban? Mit kaphatunk a Fidesztől a választások évében?

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2022.06.01. 20:05:56

@Reactor:
Igen, te csak azt látod.
A nem hívő viszont azt is, hogy a kormány először kötelezte a benzinkutakat a veszteséges működésre. Aztán, amikor látta, hogy azok elkezdenek tönkremenni, akkor korlátozta a beszerzési árat is, ezzel a veszteséget átterhelte a MOL-ra. Aztán látta, hogy még mindig nem jó, ezért elkezdett 20 Ft-t fizetni a benzinkutaknak literenként. Most pedig egy alapot hoz létre, amiből a MOL veszteségét tervezi betömni. Azt nem is említve, hogy a kutak korlátozták a vásárolható mennyiséget, vagy hogy a külföldiek által vásárolható árral buherál.
Magyarul: az történik már most is, mint Diocletianus idejében. Káosz alakult ki a kereskedelemben, amit folyamatos jogi barkácsolással próbál mentegetni.

Bejegyzés: Milyen lehet a költségvetés 2018-ban? Mit kaphatunk a Fidesztől a választások évében?

Reactor 2022.05.25. 01:16:39

Hát, a kocsmai bunyóknál nem feltétlen igaz a cikk állítása. Bizony megesik párszor, hogy valaki vérbe fagyva marad ott a kocsma kövén, esetleg az épület mögötti sikátorban.
Az Origónak szokása hazug cikkeket megírni és leközölni, ez tiszta sor (látszik, hogy az impresszum megléte vagy nem léte 0% garanciát ad a hír valódiságára), ha van egy eset aminek akár csak egy gramm politikai színezete is adódik, minden hírportál nekiáll tovább színezgetni a neki megfelelő színre, az egyik így, a másik úgy, a végeredmény pedig a hamis, hazug tömegtájékoztatás. Hadd nyugtassalak ám meg: amit az Origo csinál, az még hagyján ahhoz képest, ami a Zsindexnél meg a kutyakölykeinél (444, telex) megy: ott akkor se tudnának igazat írni, ha az életük múlna rajta. Legalja, egymás mocskában tobzódó zsldócsahos söpredék dolgozik náluk, és a hasonszőrűeknek gyártja zsinórban a hazugságokat. Nem véletlen, hogy Magyarország leghitványabb, legszánalmasabb portálocskái, a kilincsorrúak nyaloncain és a totális elmebetegeken kívül más nem is olvassa őket.

@Joooe: És? Szerinted attól változna az igazságtartalma? Nyet.
A Zsindex a legnépszerűbb oldal :DDD április elseje már elmúlt! Amúgy viccnek jó volt!
Hogy ki jönne az Ormányviktor helyett? Felőlem jöhet bárki, de az első gyanús ügyletnél lámpavasra lehessen húzni, a komplett politikai garnitúrával együtt. Mocskos a politika, igen, de meg lehet tisztítani. Az ókorban ez remekül működött, nem egy rossz római császár végezte a Tiberisben a halak vacsorájaként. De talán a legeslegjobb az lenne, ha senki nem jönne utánuk.

@Zionnépe: Egyrészt ne nyilatkozz a falka nevében. Másrészt pedig lehet, hogy utálatos dolog a számodra, viszont nem lehet sajnos minden ügyet szép szóval, mézeskaláccsal megoldani. Hogy szerinted az az igazi, amikor okos emberek építő kritikákat fogalmaznak meg, ezt 12 pontba szedik, aztán jólnevelt kissrácok módjára viszonylag csöndben levezénylik, amit le kell.. ez az, ami már hosszú ideje nem hoz eredményt. A racionalitás ereje korlátolt, legyen egy ember bármennyire okos, csak esetlenül képes megoldani a világ problémáit, legyen bármilyen éles szemű kritikus, nem lát meg minden hibát. Aztán ez az elitista felfogás úgy véli, hogy akkor majd szakértelmiségiek egy csoportjának konszenzusából megszületik a tökéletes megoldás. Nem, nem fog megszületni, a végeredmény talán egy kisebb kalap szar lesz, de szar lesz. Amennyire bájos ez az igyekezet egy konzervatív szemszögből, éppen olyan esetlen és hatástalan is.
Ezzel szemben a tiszta és artikulátlan lázadás, amikor emberek fogait verik ki szívlapáttal, nos, az tökéletes a maga módján, hiszen az emberi természet legelemibb szeletének felszabadulása. Tiszta és elvezethet ahhoz a szabadsághoz, ami máshogy nem adathat meg. Amíg minden láb az átlagemberen tapos végig, addig mindig kell, hogy legyen helye az ilyesminek. Persze ez néha olyan szörnyűségekhez vezet, mint a különböző iskolai lövöldözések, forradalmak, de a szabadságnak is megvan a maga ára. Aki ezt nem hajlandó megfizetni, az megérdemli az urait.
Ki garantálja mellesleg, hogy az "egységes, közös ellenzék" nem fogja ugyanazt folytatni csak más előjellel, mint az Ormányviktor? Ja, senki? Akkor köszönjük, de inkább nem kérünk belőlük. Az ördög, akit ismerek, még mindig jobb annál az ördögnél, akiről fogalmam sincs.

@Wiktor Benkő: Jól van törperős, szellőztessél egy kicsit, nagyon jön az izomszag.

@: Mi van, kisapám, fáj a kemény rögvalóság a rózsaszín kis lelkednek? Pedig ideje volna szembenézned a realitásokkal: a semmiből nem lesz semmi. Ha csak ücsörögsz nyakig a fosban, és még örülsz is neki, milyen jó meleg, abból itt nem lesz se jólét, se stabilitás, se nyugati életszínvonal. Két lehetőséged van a gátlástalan, elnyomó, tönkretevő rendszer ellen - vagy fegyvert ragadsz és védekezel, vagy törvénytisztelő módon hagyod magad bedarálni, és kipusztulsz mint a dínók. Mivel te nagy ívben szarsz a saját érdekeidre is, és mást idiótázol, aki helyetted is vásárra vinné a bőrét, én az utóbbit tartom kívánatosnak. Így is túl sok van már belőletek, elcseszett legalja prolikból.
Úgyhogy tunyulj nyugodtan tovább a Maunikasó előtt, frissen bontott Kőbányásszal a kezedben, és maradj a hatalom hasznos, passzív hülyéje továbbra is. Lábtörlőre is szükség van a társadalomnak. Ha meg idiótát akarsz látni, nézz tükörbe, te is láthatsz egy igen szép méretes példányt.

@tűz fal: Mit vársz attól a söpredéktől, akiknek ezek az oldalak a Szent Bibliák? Náluk már az is jelentős előrelépés, ha nem piszkítanak maguk alá.

@Skankhunt42: Szépek vagytok így ketten a haveroddal, pofára ment a válogatás?
Ideje volna már kiadni rátok, életképtelen kis csírákra a kilövetési engedélyt. Maggot.

Bejegyzés: Az origo és a köztévé munkatársai ezt már soha nem mossák le magukról...

Reactor 2022.05.24. 23:49:29

Időközben lett üzemanyag- és élelmiszer-ármaximálás is. Kicsit későn ugyan, de eszébe jutott Ormányviktornak az, amit Diocletianus már jó pár száz éve feltalált, deeeee nagy nehezen csak összejött. Hatósági áras a benzin, gázolaj, és jópár élelmiszer is már egy ideje. Na, hol is van tehát az a nagy áruhiány, feketepiac, nemzethalál, doomzday? Csak mert én azt látom, hogy míg idehaza megfizethető maradt a kaja, meg tudod tankolni az autódat üzemanyaggal anélkül hogy a gatyád rámenne, és még a mentő, tűzoltó is kijön, addig a csúcsszuper szabadáras Nyugaton rengeteg élelmiszer megfizethetetlen, az emberek egymás után nyomják fel a boltokat, és jóformán már menet közben kilopják egymás kocsijából is az üzemanyagot. Még pár hónap, és se a mentő, se a tűzoltóság, se a policájok nem fogja tudni megfinanszírozni az egekbe emelt benzinárat, és tényleg elszabadul a pokol.
Ez bizony egy-null a javamra.

Bejegyzés: Milyen lehet a költségvetés 2018-ban? Mit kaphatunk a Fidesztől a választások évében?

Reactor 2022.05.23. 05:17:13

Egyetértek, ezek túl vannak árazva. Azt a pénzt inkább tegyétek félre arra az időszakra, amikor már 9-10 éves, és zsebpénzt, Plésztéjsönt, Nájki tornacipőt meg Heavy Troopers koncertjegyet akar. Higgyétek el, nagyon jól fog az jönni akkor.
Nekem szerencsére ezek a kiadások mind kimaradnak, elkölthetem sokkal értelmesebb dologra is ezt a pénzt.

Bejegyzés: A gyerekvárás költségei 2018-ban

Reactor 2022.05.23. 03:10:46

@Nancsibacsi: El vagy tévedve. Azokban a társadalmakban, amik már kinőtték a nomadizációt, kiemelten fontos, hogy az embereknek legyen hol lakni. És főleg nem lesznek olyan sültbolondok, hogy a lakhatásra építenek egy komplett Ponzi-sémát, amibe aztán beleugrasztják a komplett országot. Utoljára Floridában csináltak ilyet, meg is szívták rendesen, de segáz, majd mi keménytökű magyar emberek megmutassuk, hogy lehet eztet jól is csinálni. Nekünk ez semmiség, mi vagyunk a hidrogénbomba atyja! :D
Igen, odakünn is pénzt kérnek a lakhatásért, csak nem mindegy, melyik helyen mennyit. Ez itt a bibi.
Ja, keressen több pénzt. Me' ez csak így megy, ugye. Nem is értem, miért vannak még mindig szarul fizető munkahelyek, ha ilyen egyszerű a dolog...
Havi 50 ezer félrerakása mellett, apafej, uszkve 25 évig tartana spórolni egy lakásra. Ki van számolva. De még senior programozói fizetésből is jóval tovább tartana, mint 3 év.
Szabad munkaerőáramlás van, ez így igaz, költözzön oda, ahol van munka. Csak hát ahhoz pénz kell. Pénzt pedig csak munkából tud szerezni. Saját farkába harap a kígyó. Szokás szerint megmondtad jól a nagy semmit.
Az emberek hülyék, ez stimmel, de ne akard már kollektívan felmenteni a bankokat az előidézett helyzet alól, mert ebben nekik is vastagon benne volt a kezük. Eleve miért is adtak hitelt olyannak, akiről lerítt, hogy a szülinapos bögréjén kívül más fedezete nincs? Na?
Hogy az EU mit pampogna a munkásszállókra és mit nem, az senkit nem érdekel. Belügy. Brüsszelnek zéró köze van hozzá.

@whale: Ha a bank egyoldalúan szerződést módosít, mert úri kedve úgy diktálja, az ellen a legtutibb terved se fog segíteni semmit.

Bejegyzés: Ideje bevezetni a lakhatási lakáshitel koncepcióját. A jelenlegi 80%-os finanszírozás elavult...

Reactor 2022.05.23. 02:05:11

Sehogy. Aki úgy vette fel, hogy azt hitte, ingyenpénz, az most fizetheti az árát.

Bejegyzés: Hogyan mentsük meg a hiteleseket?

Reactor 2022.05.22. 22:55:30

Az Apród még mindig jobb volt, mint a csalókat támogató, lehúzós Vatera. Mindenesetre már az OLX se létezik, van a Jófogász, a Vatera, a többi oldalt (teszvesz, startapró stb.) pedig max. fél tucat ember látogatja.
Inkább maradt volna az Apród.

Bejegyzés: Hál' istennek vége az Apródnak!

Reactor 2022.05.22. 22:45:50

Azóta nemhogy több munkahely lett volna, hanem (főként a vírushisztinek hála) még a meglévők közül is rengeteg bezárt.

Vagy esetleg félreértelmeztünk volna valamit? Az 1 millió munkahelyet úgy értette, hogy már csak annyi maradt?
Ez esetben tökéletesen igaza volt.

Bejegyzés: Januártól 5 millió új munkahely?

Reactor 2022.01.20. 22:17:56

@kuki123: Mert az aktakukackodás meg a bitcoinos bohóckodás majd nyugati életszínvonalat hoz, ugye? Ja, nem...

Bejegyzés: A kapálás elhozná a világbékét!

apro_marosan_petergabor 2021.12.03. 16:42:00

Elég nagyvonalu ez a támogatás, bár lett volna már korábban.
Megmozdultak a demográfiai mutatók, s az építőipar is.

Bejegyzés: Azt hitted kapsz 10 millió az Államtól? Esélyed sincsen erre...

gigabursch 2021.12.01. 12:12:01

@Reactor:
Nem érzem magam egyik kategóriába valónak sem a hitelfelvevők táborából.

Mindettől függetlenül több érvet hoztál fel a hiteles ingatlan, mint az albérlet mellett.

Bejegyzés: Azt mondták jobb az albérlet, mint a hitel! Most ezek az emberek hol vannak?

Reactor 2021.11.30. 05:30:48

@Neytiri1: Nem konkrétan a tiédtől, hanem ha az általános hozzáállás ilyen marad. Mármint hogy "a multi az jó me...meeee...izé...ők árulnak ananászos tikktakkot, a Coop meg nem".

Bejegyzés: A kormány kiüldözi az Auchant és a többi multit?

Reactor 2021.11.30. 05:10:52

@nyman: A cenzúrát én se értem. Nyugi, már a jewtube is ezt csinálja. Milyen kár, hogy a copypaszta hatalmával szemben tehetetlenek.

Ha Tiszabő nem játszik, felhozhatom gyakorlatilag bármelyik kisebb települést is. Akad éppen elég. A rétinégerek nem kapcsolódnak jelen vita témájához, mert ők nem is AKARNAK dolgozni. Itt most azokról van szó, akik akarnának, csak nem tudnak, illetőleg a fizetés, amit kapnának, maximum akkor lenne elég, ha kenyéren-vízen kívül semmi mást nem fogyasztanának.

A cigi és az alkohol témája. Nos igen...ebből szeretünk téves következtetéseket levonni. Először is, szó nincs arról, hogy naponta gyárilag töltött cigarettát vásárolnának minden nap (de még ha így is lenne, még mindig csak havi 40 ezernél tartunk). Frászt. Jobb esetben maguk töltik, esetleg csempészve vásárolják (határ mentén ez nem pálya), rosszabb esetben tarhálnak, vagy maguk vadásznak kövér kalózdekkeket a szeméttárolókban. És persze alaposan beosztják, jellemzően nem ők azok, akik napi három dobozzal elszívnak.
Ami a piát illeti, nem éppen a drága, márkás, kevésbé káros italokat vásárolják, ha megnézed - épp ellenkezőleg. Kannást, meg kisüveges "ízű szeszesitalt" (by VárdaDrink), ami fillérekbe kerül. De a házilag készítés, pancsolás is nagyon elterjedt dolog vidéken. Igaz, ez néha csúnya baleseteket okoz, lásd Szerep-Dámóc, de ez meg ugye "benne van a pakliban", szokás mondani. Ha pedig végképp nem lenne pénze, megveszi "felírásra" a boltocskázóktól a cumót. Ők ugyanis adómentesen árulnak mindent.
Aki pedig megiszik esetleg 2-3 pohár sört egy nap a kricsmiben, még nem alkesz.

Ez igaz, hogy a középiskola és a szakmunkásképző ingyen van, a gond az, hogy a papírral, amit ott kapsz, kitörölheted nagyjából, mert egy átlag HR-es szóba se áll veled, ha nincs minimum 2 diplomád és 4 nyelvvizsgád. Az autodidakta tanulás is igaz, az viszont egyáltalán nem ad semmiféle papírt. Állásinterjún nem fogja érdekelni a veled szemben ülőt, hogy hádde' te tényleg értesz hozzá, hanem az ezt igazoló okmány bemutatását fogja kérni.
Kamionsofőrnek, buszvezetőnek se alkalmas csak úgy akárki. Mint ahogy katonának se. Katonaságnál kemény felvételi van, nehézjárműveknél pedig PÁV. No meg persze, aki ilyen helyre megy, nem túl egészséges, ha akkor lát életében először autóbuszt/kamiont.
Nevezheted kifogáskeresésnek, a tények ettől még tények maradnak.

A külföldre ráhibáztál amúgy: idáig uszkve 1 millió ember lépett le, és még legalább másfélszer ennyi tervezi, csak hát a vírushiszti ennek keresztbe tett ugye, oltási papír nélkül lassan már közvécébe se mehetsz kulázni. Előrébb jutni pedig akkor fogunk, ha végre valaki kipusztítja ezt a tolvaj országlerabló csürhét a Parlamentből.

A kiszamolo.hu cikkje engem arra emlékeztet, amikor Warren Buffet nagy garral előadja, hogy milyen könnyű csiliárdosnak lenni, neki összejött, bárki másnak is összejöhet...

Bejegyzés: Hogyan ne élj napról napra?

Reactor 2021.11.30. 04:49:34

A fogkefe mellé adott kupak kb. arra való, mint az okostelefonokba épített gagyi szükségkamera: mókusvakításra. Az pedig speciel teljesen jogos felvetés, hogy manapság már nincs lényegi különbség olcsó és drága termék között. Többnyire ugyanazt a szart kapod, csak a drágábbikat selyempapírba csomagolva.
Üdv a fogyasztói társadalomban! A termékek döntő többsége eleve, tervszinten szarul van összerakva, hogy minél hamarabb újat kelljen venned. Ritkaságszámba megy, ha valami 3 évnél tovább bírja szerviz nélkül.

@hdnctrl: Kipróbáltam a legeslegújabb "hangsugárral" tisztító fogkefét, amihez ráadásul még spéci fogkrém is kell, mert hagyományossal valamiért nem működik (nemtom...lehet a Kolgét Totálban nem terjed olyan jól a hang). Kalap szart nem ért, ha meg érzékenyebb fogat mosol vele, az felér egy inkvizíciós tortúrával. El is adtam. Túlárazott, túlhype-olt szemét. Jó nekem a hagyományos is.
Gyanítom, az a hangsugár, ami elbánik minden bacival és a lepedékkel is, az vélhetően a fogat se kíméli ám.

Bejegyzés: Magyarországon szégyen, ha pénzed van!
süti beállítások módosítása