Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Nem vagyok magyar? Nem vagyok fiatal?

2013. április 13. - Szarvas Norbert

Kocsi_Mate_fideszes_polgarmesterjelolt_8kerulet_jozsefvaros_bemutatkozas.JPG(A képen Kocsis Máté látható)

„Vannak még olyan fiatalok, akik meg tudják védeni magukat és a nemzetet, és szépen csendben dolgoznak a háttérben a jövőjükért – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója Balatonfüreden. – Kétféle fiatal létezik ma Magyarországon, az egyik csoport – amelyikben jóval kevesebben vannak – az, melynek a tagjai állandóan balhéznak, törvénytelenkednek, kiabálnak és a kamerák kereszttüzére vágynak mindenféle figyelemfelhívó és erőszakos akcióval. A másik csoport pedig az, melynek képviselőivel ma találkoztam” – állapította meg Kocsis Máté a Fidelitas rendezvényén.

Én 26 évesen nem érzem magam öregnek, mégis képtelen vagyok bármelyik csoportba beszuszaszkolni magam. Nem voltam jelen egyetlenegy tüntetésen sem, semmilyen demonstráción, felvonuláson és meneten. Sőt kifejezetten idegesített, amikor este a számomra váratlan hídlezárós diáktüntetések miatt munkából hazafelé a hidegben nem tudtam villamossal átkelni a hídon, mert pont akkor és ott történtek az események. De csöndben sem vagyok képes asszisztálni ahhoz a munkához, amelyet divatosan országépítésnek hívnak. Amikor az MSZP volt hatalmon, akkor csöndben voltam, nem igazán foglalkoztam a történésekkel (koromnál fogva itt a 2006–2010-es korszakról beszélhetek leginkább), nem szavaztam senkire, és nem is tettem semmit. Az eredményt láthattuk, hogy az akkori kormány csendben dolgozó, háttérben meghúzódó fiataljai hogy’ szolgálták a hazát (Kocsis Máté mostani szavaival élve): nem ellenkeztek, nem háborodtak fel. Persze akkor is voltak anarchisták, akik abban élték ki devianciájukat, hogy szétverték fél Budapestet. 

Kocsis úr szavai hallatán elbizonytalanodtam identitásom miatt. A baj az, hogy szerintem a fiatalok IGAZI többsége is hasonlóan érezhet, mint én. Kérem elfogadni minden politikai erőnek, hogy a fiatalok matematikai többsége valójában nem akarja szétverni Budapestet, nem akar tüntetésekre járni, és nem akar csöndben maradni, amikor üvölthetnékje van. Ez a többség mindössze egy életpályamodellt és megvalósítható jövőt akar, amiért érdemes tanulni, dolgozni és meghalni. A többség családot akar, de nem azért, mert valaki megmondja neki, hanem mert ez így természetes. A többség dolgozni akar, és nem azért hogy csekket fizethessen, hanem azért, hogy élhessen. A többség nem politizálni akar, hanem valós társadalmi értékek mentén élni. Ez a többség nem diktatúrát akar, hanem SZABADSÁGOT. Ez a többség magyar akar lenni, nem pedig idegen. 

Mivel már régóta tudom, hogy a Matolcsy által újrahonosított tündérmese nem létezik, ezért most – nagy sóhajok közepette – kénytelen vagyok letenni a billentyűzetemet, felállni a székből, majd bedőlni a pihe-puha ágyba, ahol még szabad azt gondolni, amit akarok, ami jólesik. 

Most át kell gondolnom, elkérjem-e a tesóm baseballütőjét, lerohanjak-e az utcára „törvénytelenkedni”, vagy pedig hagyjam abba a pofázást, az elégedetlenkedést, és szépen csendben, a szabadságomat, az öntudatomat feladva és saját magamat szembeköpve azt a baseballütőt magam ellen fordítva kezdjek el hazát építeni, és lépjek be a Fidelitasba.

Mindegy, mit teszek, hiszen mindkét esetben újra magyar fiatal leszek. 

Jelenleg ugyanis hontalan vagyok, akit a hatalom nem tud definiálni. Egy jellegtelen ember vagyok, aki nem felel meg semmilyen kritériumnak. Jelenleg egy szabad ember vagyok szabad gondolatokkal. Jelenleg...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr205221294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigacherry 2013.04.14. 13:36:10

Csak annyit tennék hozzá: A hídlezáró fiatalok érted is, a te jövődért is tüntettek. És az én fiamért is. Inkább zárják le a hidat egy estére, minthogy megengedjék, hogy a kormányzat egy egész életre elzárja előlük (és előletek is) a lehetőséget arra, hogy diplomájuk legyen mindenféle megalázó és/vagy lehetetlen megkötés, vagy megfizethetetlen tandíj nélkül.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.14. 13:42:34

Kocsis mégis kinek a kije, hogy ilyen fiatalon ilyen nagy ember lett?!

yatumux 2013.04.14. 13:49:15

Az, hogy mit tartasz normálisnak relatív. Javaslom, hogy nézz körül a világban. A világ Nem csak Európa, mellesleg gondolkozz el, hogy miért pont Európa van óriási válságban, úgy, hogy a sokat emlegetett unió, szolidalitás nem létezik. A válsággal sok ország a vesztes országok kárára jól meggazdagodott és cserébe a lepukkant déli országok nyakába egy végeláthatatlan pórázt tettek

Magyarországon szabadság van.

Amit te is nem értesz hogy egy oszág egy család.

Nem élhetsz úgy ahogy akarsz. Kötelesség is vannak a családtagjaid felé.

Ahogy előnyök is járnak és jogok.

Gondolj csak arra, hogy Anglia egy i egy királyság. Magyarországon el tudnád képzelni? Az USA- ban tízezrével haltak meg az elmúlt években szép fiatal katonák.

Részben az USA érdekeiért, részben más népek védelmében.

Te meghaltál volna a délvidéki magyarokért mikor a szerbek irtották őket?

Na látod. Úgy élsz ahogy akarsz.

De ne feledd. Kötelességek is léteznek a honfitársaid iránt. Irántam is.

Puffogni mindenki tud...

vladimir964 2013.04.14. 13:52:16

"A viták lényege nem a győzelem, hanem az előrehaladás". (J. Joubert)

Ez az, amit primitív lelkületű feudalista beidegződésű honatyáink eszéig nem ér fel.

kennyking 2013.04.14. 13:55:20

@yatumux: Téves alapból indulsz, ezért az egész okfejtésed téves.Mert a kiindulási pont az, hogy Magyarországon akkor van szabadság, ha ballib kormány van hatalmon.Mivel most nem az van, ezért:
Magyarországon nincs szabadság.Magyarország nem egy család.Stb...stb...stb...

kennyking 2013.04.14. 13:59:53

@yatumux:
"Nem élhetsz úgy ahogy akarsz. Kötelesség is vannak a családtagjaid felé.

Ahogy előnyök is járnak és jogok."
Ez nagyon csúnya fasisztoid, rasszista kijelentés.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2013.04.14. 14:06:04

@yatumux: látom, sikerült elsétálni a lényeg mellett, bár a komment alapján _neked_ nincs problémád azzal, hogy szegény faék máté szerint valaki vagy lázadó ellenség, vagy narancsszívű Fidelitas-tag. Képzeld, vannak az országban, igen nagy számban, akik

- nem járnak a budapesti utcákra balhézni
- nem Fidelitas-tagok és nem Fidesz szavazók
- magyarnak és fiatalnak tartják magukat

na ők mind kikérik maguknak, hogy faék Máténak (tudod, annak, aki 2013-ban sajtótájékoztatót tart arról, hogy a patásbajnaiék ún. számítógépes sütikkel gyűjtenek infókat) van pofája csak így két karámba terelni a teljes magyar fiatalságot.

De hogy egyszerűsítsem neked: olyan, mintha azt mondanám, hogy a Fidesz-zavazók vagy elmebetegek, vagy simán megvették őket. Igaz-e?

rágógumó 2013.04.14. 14:14:15

@yatumux: látom te egy igazi mai magyar hazafi vagy, kár, hogy két értelmes mondatot nem tudsz leírni az anyanyelveden. Buta vagy. Mint a föld. De most a tiéd a világ, Magyarország is a tiéd, virágozz csak, hirdesd a baromságaidat, nagy dölyfösen! Csak egyet kérek, kérlek tartsátok odahaza a hozzád hasonló agyhalott idiótákat, ha lehet, akkor maradjatok mind otthon, ne mérgezzétek a levegőt más országokban is a sok, dohos, penészes baromsággal. Ti vagytok a magyarok, az igaziak, így oké? Öntözd le magad gulyással, szúrj a seggedbe két Tűrórudat. És viháncolj odahaza. Csak maradj otthon!!!! Ennyi.

Fullánkos Algol 2013.04.14. 14:28:07

Ennél a magyar a jobboldalból áll, az egyik a jobbikos, a másik a fideszes, ennyi. Ezek képzelik magukat magyarnak. Mások keressenek maguknak képviseletet máshol.

prolee 2013.04.14. 14:36:03

@lacalaca: Nem találom azt a részt a Kocsis szövegében, hogy aki csendben dolgozik a háttérben, az Fidelitas-tag és/vagy Fidesz szavazó.

Linkelnéd?

Black_Knight · http://baltukor.blog.hu 2013.04.14. 14:40:31

@prolee: " "Kétféle fiatal létezik ma Magyarországon, az egyik csoport - amelyben jóval kevesebben vannak - az, amelynek tagjai állandóan balhéznak, törvénytelenkednek, kiabálnak és a kamerák kereszttűzére vágynak mindenféle figyelemfelhívó és erőszakos akcióval, a másik csoport pedig az, amelynek képviselőivel ma találkoztam" - mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Fidelitas országos választmányának ülése után az MTI beszámolója szerint."

Gondolom, ebből következtetett erre.

Fullánkos Algol 2013.04.14. 14:42:57

@yatumux: Van pofád családhoz hasonlítani azt a helyet amelyiknél nagyobb széthúzást nehezen találni máshol egy országon belül. Hát legyen neked ilyen családod, haljanak meg érted a családtagjaid, de kötelességet azt majd tanulsz te előbb minthogy másokat megnyomorítasz az uszításoddal.

Dexter007 2013.04.14. 14:44:35

@Black_Knight: és teljesen jogos is a következtetés, hiszen pont ezt mondta ez a megosztó Faék Máté

Szarvas Norbert 2013.04.14. 14:53:25

@yatumux:

irónikus, hogy jogokat és kötelezettségeket említesz!

Jelenleg a kötelezettségem fizettni az egészségügybe, de jogom (mióta átírták az alkotmányt...) már nincs a szolgáltatáshoz

Jelenleg kötelezettségem fizettni a nyugdíj hozzájárulásokat, de valamiért nem lesz jogom visszakapni azt nyugdíjas koromban.

Jelenleg számtalan kötelezettségem van a "casládom" felé, de jogom az egyre kevesebb. A családfő pedig az ő kötelezettségeit egyszerűen nem teljesíti, és legitimizálja mindezt az alkotmány folyamatos átírásával.

Érdekes ez a jog és kötelezettség témakör.

Amúgy pedig nem erről szól a bejegyzés, hanem egészen másról...

Amadeus62 2013.04.14. 14:57:55

Kocsis Máté böfögéseinek azért van hatása mert foglalkoznak vele.
Ki a fasz az Kocsis Máté? Mi a tökömet kell vele foglalkozni?! Egy senkiházi fideszes szardarab. És?! Az utolsó tehénfos is többet ér ennél az arrogáns mihasznánál. Szerintem szarjuk le a saját vérgőzös levében vergődő mocskos bunkaját!

Mr. Waszabi 2013.04.14. 15:18:14

Hm. Ez súlyos.
Azt nem tudom eldönteni a kép alapján, hogy épp felér a sziklaperemre és az ott dajdajozó, zabolátlan ifjaknak mutatja meg a helyes utat felfelé az élet egyetlen helyes mezsgyéjén, vagy a kép már esemény után készült, amikor a szakadékba lökték a zabolátlan ifjak, s búcsúintését láthatjuk az utolsó szó jogán, a halálsikoly előtt?
Igaza van, ilyen kéz kell a jövő ifjúságának, jól mutatja. Tanuljanak csak meg bemutatni, ha valaki belepofátlankodik a privát szférájukba, mossa az agyukat.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.04.14. 15:26:25

Az ágyadban gondolkozva senkit sem fogsz érdekelni, nem hallják a hangod. Lehet nyugtatgatni magad, hogy de bölcs és a többinél okosabb vagy, de végül az érted küzdők buknak el, mert hiányzol közülük.

prolee 2013.04.14. 15:29:00

@Black_Knight:
Értem. Tehát ez egy következtetés, Kocsis Máté (akit egyébként legalább annyira utálok, mint Deutsch Tamást) valójában ilyet nem mondott.

Egyébként Kocsisnak tényleg nincs igaza.
Mo-on három féle fiatal van:
Az egyik hőzöng, a másik csendben dolgozik a hazájáért (akár milyen politikai beállítottságú), a harmadik meg szarik mindenre, elvárja, hogy a mindenkori hőzöngők kikaparják neki a gesztenyét, a csendes szorgalmasok dolgozzanak helyette is, ő viszont különösebb nehézségek nélkül eljusson a bölcsőtől a koporsóig úgy, hogy a sírkövén túl más nyomot ne hagyjon maga után.
Aki nem tudja hova sorolni magát, az szerintem a 3. csoportba tartozik. Ő az arctalan tömeg. :)

Black_Knight · http://baltukor.blog.hu 2013.04.14. 15:39:17

@prolee: Szerintem az, hogy akik képviselőivel találkozott egy Fidelitas országos választmányi gyűlés után, az eléggé sokat mondó arról, hogy hogy értette. Persze, abban igazad van, hogy szó szerint nem mondta ki, de ismerve a fidesz eddigi ténykedését még inkább egyértelművé válik.
Egyébként meg, én nem választanám így a fiatalok típusait. Én pl. igyekszem előre haladni, és csendben tenni a dolgomat, de néha azért eljutok arra a pontra, hogy tomboljak, üvöltsek, mert csak azt látom, hogy szétvernek mindent, és még be is akarják magyarázni, hogy attól hogy most szarabb, még jobb nekem.

a rettegett drótos 2013.04.14. 15:55:40

pedig ez olyan egyszerű: adott ideológiai környezet relatív hierarchiai rendszerében a nagy ember megint definiált valamit a kicsiknek, ami a körön kívülről belterjes, önigazoló ideológiagyártásnak (avagy egymás faszát szopkodásnak) látszik.
Mármint annak aki kíváncsi minderre, és odanéz.

prolee 2013.04.14. 16:10:55

@Black_Knight: Én akkor is így éreztem, amikor balliberális kormány volt. Már 52 éve látom, hogy mindegy, milyen rendszer, mindegy, milyen párt kormányoz, mindig minden ugyanaz a szar marad.

Hiába dolgoztam végig az eddigi életemet, nyugdíjam nem lesz, vélhetően a nyugdíjkorhatárt sem fogom megélni, de még a gyerekeim tandíjára is fizethetek évente 1 millió forintot (annál kicsit többet).
Eü ellátást egyik kormány sem fog biztosítani nekem, mert hát nincs ingyen,ahhoz pedig semmi közöm, hogy az éppen aktuális kormánynak mi a pék faszáért kell még hitelt is felvennie akár a piacról, akár az IMF-től.
A salgótarjáni MSZP-s politikus, vagy a budapesti Fideszes politikus miből épít 40-50 milliós házat (túl azon persze, hogy nettó baromság ilyet építeni ebben az országban).

Itt pedig ölik egymást azon hogy melyik gyökér állat politikai formáció seggét kell nyalni a csokiig és nem veszik észre, hogy egyik kutya, másik eb.

Szánalom....

tundrazuzmo (törölt) 2013.04.14. 16:14:22

A világon 3 féle ember van. Az egyik, aki tud számolni, a másik, aki nem.

Black_Knight · http://baltukor.blog.hu 2013.04.14. 16:15:21

@prolee: "Én akkor is így éreztem, amikor balliberális kormány volt. Már 52 éve látom, hogy mindegy, milyen rendszer, mindegy, milyen párt kormányoz, mindig minden ugyanaz a szar marad."

Ezzel csak egyetérteni tudok. Meg az utolsó bekezdéseddel is. :)

2013.04.14. 17:15:22

Kocsis Máté mondatát nem szabadna kiragadni a keretei közül, elsősorban a Fidelitas tagjainak szólt, ők érezzék magukat kellemetlenül miatta, ne Te.

Celtic 2013.04.14. 17:44:25

@gigacherry: Nem latom be, hoyg az a hidlezaras mennyivel vitte elobbre az ugyet...mar ha egyre gondolunk. En is a Corvin-negyednel dolgozok, Kelenfoldon lakok, de munka vegen volt egy kis dolgom a Terez-koruton. Gondoltam elintezem es megyek haza. Hat ujra a Corvin-negyedhez erve en is atkozodtam rendesen, hoyg miert nem halasztottam masnapra a dolgomat, egy oraval ezelott siman hazamehettem volna, nem harom atszalassal....

Egyebkent semmi bajom nem lett volna, ha
1. elore bejelentik, nem csak viccbol egyszercsak lezarjak
2. legalabb a villamost elengedik (mint kiderult, el is engedtek, szoval itt lehet, hoyg a BKV ovlt a hulye)

Nem zavar, ha a Fidesz-szekhazat zarjak le VAGY elore bejelentes utan barmelyik hidat. Zavar, ha csak ugy poenbol lezarnak egy hidat otletszeruen.

Lehet kovezni, de ez engem akkor is zavart igy megoldva. Olyan otletszerunek tunt, mint a fideszes torvenyhozas.

anyadmajma 2013.04.14. 18:19:49

Ti még mindig nem értitek?
fidesztag vagy? nem? akkor mocskos ballibellenség, ki kell írtani.
fidelitasz-tag vagy? nem? akkor mocskos hőzöngő ballib-ellenség, ki kell írtani.
Én a fideszre szavazok jövőre, nem szopott még ez a nép eleget, kéri még a ráadást.

xvxvxv 2013.04.14. 18:19:58

lépj ki végre a nyilvánosság elé, Máté, és vállald fel magad! hidd el, meg fogsz könnyebbülni!

yatumux 2013.04.14. 18:56:53

@rágógumó: drága, az USA-ban, és svédorzágban éltem.
Több közöm van a világhoz mint neked.

Tudom hogy egy prolit bosszant ha valaki több, különb.

Én rengeteg okos, nagy embertől és rengeteg egyszerű bölcs ebertől tanultam nagyon sokat.

Sértegethetsz. Van önbizalmam hogy eltűrjem.

Élőben nem tennéd szóval kérlek ne tedd mert gyávaság és ostobaság.

yatumux 2013.04.14. 18:57:53

@jöttem láttam mentem: látod nincs tökéletes rendszer. Miért lenne Magyarországon?

yatumux 2013.04.14. 19:02:56

@Szarvas Norbert: kedves Norbert. Te nem tudod milyen olcsón milyen sokat kapsz az egészségügyben. Csak egy példa: egy csípőprotézis műtét alapáron 600.000 Ft.

A nyugdíj probléma demográfiai probléma.

A lényeg mégis az hogy attól hogy másképp látjuk a dolgokat egyikünknek sincs igaza.

De tisztelem a véleményed.

yatumux 2013.04.14. 19:09:55

@lacalaca: egyetértek. Nem fekete fehér a világ.

Ennek ellenére nagyon kevés komoly fiatalt ismerek.

Extra liberális fiatalságot próbáltak sokan nevelni főleg akik Kádárék után átestek a ló túlsó oldalára.

Pld a cső laza Svédországban minden lakásban, boltban, étteremben kint van a királyi pár képe. Mit szólnál egy magyar királyhoz? :)

Lehet egy ország egyszerre modern, laza, de patrióta.

Én azzal vádolok sokakat hogy alap nemzeti dolgokban sem hajlandóak összefogni.

Lásd határon túliak autonómiája... :(

Netuddki. 2013.04.14. 19:24:55

Kedves fiatalok!

Ha egy balfasz böffent egyet, azt nem feltétlenül kell magatokra venni. Ki a tököm ez a kocsismáté? Valami képviselő? Aki elszámolás nélkül veszi fel a havi költségtérítést? Ki a fasz ez, hogy bárkit is kategorizáljon? Egyénileg vagy listán jutott be?
"Ezekkel" így kell bánni, mert ennyit érnek. Ennyi.

Egy már (sajna) nem annyira fiatal, de valamivel talán tapasztaltabb...

Netuddki. 2013.04.14. 19:31:39

@yatumux: "Lásd határon túliak autonómiája... :("

Már bocs, de mi közöm nekem a határon túliak autonómiájához? Én se szeretem ha a dolgaimba beleszólnak, így én sem teszem. Pár kényszeres, magyarkodó balfasz azt hiszi azzal fejezi ki a magyarságát, hogy beleugat a határon túliak ügyeibe. Azt hiszik ettől megmondhatják más magyar állampolgárról ők mennyire magyarok. Pont ezek azok akik megosztják a magyarságot, ezek az igazi hazaárulók..

Netuddki. 2013.04.14. 19:34:24

@kovi1970: Közben rájöttem. Egy fidelitasos hülyegyerek. Vááááh! Tényleg fölösleges volt ennek ilyen agy feneket keríteni...

ob.szerver 2013.04.14. 19:39:40

Fideszék semmit sem tanulnak és semmit sem felejtenek.

2006-ban a választások előtt a Nemzet Orvosa (apropó, hol van most Mikola István?) szingli hordákról értekezett, amivel nem lett túl népszerű az adott generáció körében. Most ez az istenverte barom találta meg ugyanezt a korosztályt.

Reméljük, hasonló sikerrel.

yatumux 2013.04.14. 19:55:02

@kovi1970: egy. Ne légy trágár.
Kettő. Olyan hogy magyarkodó nincs ahogy olyan sincs hogy horvátkodó.
Három. Magyarország erkölcsi és jogi kötelessége.
Négy. Alap nemzeti érdek és kötelesség. Nincs túl sok belőle szóval érdekelhetne.
Öt. Ne feledd hogy katonai erővel elszakított honfitársaidról beszélsz akik gyakran kapnak egy maflást hogy magyarul mernek beszélni Pld Nagyváradon a határtól 5 kilóméterre...
Hat. Az amerikai magyarok ezerrel segítik Magyarországot, összetartozunk, egy család vagyunk. Ezt minden nép így csinálja, gondolja, te nem. Ok, de akkor miért szólsz bele?
Hét. Ismered a tendenciát. Autonómia nélkül felolvadnak.
Magyarországnak erkölcsi, kulturális, vérségi és nem utolsó sorban komoly gazdasági érdeke, hogy minél több határon túli magyar egy tömbben megmaradjon.

És ne feledd. Egyedül mi nem oldottuk meg.

Még a szerbeknek is ott a boszniai szerb köztársaság, ország az országban.

Ha te nem segítesz a tesóidon miért várod el hogy bárki is törődjön veled?

yatumux 2013.04.14. 19:57:27

@ob.szerver: te nem ismered a fiatalságot.

Nem csak drogos budapesti panel prolik vannak.

Sok tisztességes, hazaszerető fiatal is él Magyarországon.

Csak dolgoznak, kocsmáznak, sportolnak.

anyadmajma 2013.04.14. 20:22:38

@yatumux: ja, és az úttörőknek meg 12. pontjuk volt. Kérdezd meg a fideszkomcsi főnökeidet, tán még emlékeznek rá MSZMP-s múltjukból. Vagy KISZ-titkári múltjukból.
Tán meg kéne kérdezni a határon túl élő magyarokat, hogy ők mit szeretnének, nem innen pofázni, hogy nekik mi lesz a jó, amitől persze még szarabb helyzetbe kerülnek.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2013.04.14. 20:37:32

@yatumux: "Lehet egy ország egyszerre modern, laza, de patrióta."

Ez így van - a Fidesztől épp csak a modernség és a lazaság áll a legtávolabb, lásd épp pl a harminc-negyven évvel ezelőtti táncikálós mulatságok feltámasztásának ötlete, a Bergendyvel együtt.

Spec nem attól lesz egy ország népessége patrióta, hogy az államforma köztársaság vagy monarchia. A köztársaságra is sok változat van, pl a kancellár v elnök intézményével. A Fidesz avítt, kádárszagú, kézivezérelt rendszere nekem aztán nem növeli a hazaszeretetem, sem a Jobbik melldöngető, zászlólengető, felsőbbrendűséget hirdető retorikája. Hadd döntsem én el, mire vagyok büszke, illetve hogy mit tehetek az országért.

2013.04.14. 20:44:43

Megmondom a frankót: magyar fiatal az, akit nem idegesít a nemzeti színű kokárda. A többi húzzon el az anyjába.
Mai olvasmány: a csökkenő infláció egy nyomorult liberális média-hiéna megfogalmazásában:

Mélybe esett az infláció

No comment

Mesterlövész 2013.04.14. 21:09:07

@Lindalinda: Engem a sok elmeháborodott barom idegesít, aki mindenfélét vizionál a kokárda mögé, és mindenről a zsidók meg a cigányok jutnak eszükbe. Remélem, nem ez a kategória vagy, amúgy meg lassan én is elhúzok innen, tehát voltaképpen le is szarom már az egészet.

ob.szerver 2013.04.14. 21:27:10

@yatumux:

"Nem csak drogos budapesti panel prolik vannak."

Éppen ezt mondtam korábban. Ti semmit sem tanultok és semmit sem felejtetek. A panelprolizás is rosszul sült már el nektek egyszer.

anyadmajma 2013.04.14. 21:32:36

@Lindalinda: Büdösmocskos fasisztanáci vagy. AMióta kisajátítottátok a kokárdát, azóta nem hordom azt sem.

yatumux 2013.04.14. 21:36:35

@lacalaca: 100% egyetértek.

Ebben az országban az a helyes ha mindenkinek van helye.

Buzi, jobbikos, ortodox zsidó, buddhista magánügy.

yatumux 2013.04.14. 21:49:04

@ob.szerver: ti ? Kik ? Én hová tartozom?

Panelproli. Ing- vegye, ne vegye magára.

NEM jó hogy egy réteg igénytelen, közönséges, agresszív, nihilista.

Minden országban van egy ilyen réteg, de csak az az ország marad életképes ahol a középosztály- többség családban él, betartja a törvényeket, szabályokat, szorgalmas, toleráns, patrióta, összetartó, és átengedi a gyalogost a zebrán, sorba áll, vidám, türelmes, stb.

Én egy szemüveges, öltönyös, mosolygós, kedves, családos ember vagyok.

Rengeteg külföldit ismerek.

Szeretnéd tudni a véleményüket a magyar prolikról ? Ne tuddmeg...

Reactor 2021.10.08. 23:09:49

@Mesterlövész: Mi van, félsz, hogy igazat mondanak? A lengyeleket leszámítva volt olyan rassz vagy nép aki felsegített volna minket a földről ahelyett, hogy jókorát rúg belénk?
Nálad nem a lóláb lóg ki, pajti, hanem a ménes.

@yatumux: Ha minden színt összeöntesz egy vödörbe, abból nem csodás szivárvány lesz, hanem ocsmány feketeség.
Egyéb bomba ötlet esetleg?
süti beállítások módosítása