Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A politika beférkőzött az általános iskolába

2014. június 14. - Szarvas Norbert

ballagas_00.jpgA mai napon egy nagyon kedves családtagom ballagott el általános iskolájából Budapesten (Gazdagrét). Felkészültünk az ilyenkor szokásos napsütésre, gyereksírásra, semmitmondó sablonisztikus előadásokra- műkönnyekre és a halotti torra emlékeztető elmúlás érzését keltő hangulatra. Amit viszont kaptunk az valami olyan mostanáig számomra teljesen felfoghatatlan eseménysorozat, amit soha az életben nem hittem volna el, ha nem a saját szemmel látom, saját fülemmel hallom. Elöljáróban annyit, hogy a politika beférkőzött az oktatás legalsóbb szintjeire is.

Esküszöm, hogy legnagyobb megrökönyödésemmel szembe menve vállalom, hogy a valaha volt legjobb igazgatói nyitásnak voltam tanúja, amikor egy puzsérosan ( "Mi ez az anyahomorító förtelem, amit táncnak mertek feltűntetni? Annyira tisztelitek a ritmust, hogy messziről elkerülitek! Taps a tanároknak, akik nem süllyednek a föld alá, amikor egy ilyenhez adták a nevüket, de felelősséget már nem vállalnak.) harmattalan és zabolázatlan tini horda tengett lengett a nézők előtt valamiféle táncot és hangulatot imitálva. Az igazgató bevallotta, hogy ezek a fiatalok iskolájának kölkei, kicsit sárgák, kicsit savanyúak, de legalább az övék. Nagy Taps. 

Mielőtt az igazgató elkezdte volna érdemi beszédét, gyorsan színpadra hívta kerületük egyik fideszes képviselőjét, akinek valami halaszthatatlan mondanivalója van, de egyben nagyon siet is. Naivan gondoltam, hogy a ballagókról lesz szó. Helyettük viszont megszólította a jövő igazi szavazó palántáit, az elsősöket, akiket előbb megdicsért (spoilerezve az eredményeket, amiket csak következő héten szabadna megtudniuk), majd a szülő sereg színe előtt kilóra megvett megtanítva a gyerekeket a politikára és a protekcionizmusra. Azon nyomban mindenkinek felajánlott egy fagyi kupont, amit a közeli fagyizóban 2 gombóc árfolyamon válthattak be aznap. A gyerekek természetesen megszeppenve édességre éhezve örültek a vélt dicsőségnek, miközben néhány szülő csak bambult mereven maga elé (már akik értették mi folyik itten). A baj nem a fagyival van. Azt gondolom, hogy a gesztus az tök jó, de engem úgy háborított fel az eset, hogy nem is volt ott sem rokonom, se gyerekem. Az ilyen gesztusokat szimpátia hajhászás nélkül fű alatt kellene négyszemközt intézni. A korrekt az lett volna, ha a politikus bemegy az osztályterembe és a kicsiknek átadja megérdemelt jutalmukat anélkül, hogy előtte hosszan taglalnák ki a tököm ez az ember, és miért kell rá szavazni. Most bizony teljesen más a leányzó fekvése. Pláne, ha tudjuk, hogy ez egy ballagás volt, nem pedig évzáró. Nyolcadikosokról kellett volna szólnia, nem pedig a kicsikről.

Miközben azon vaciláltam, hogy kimegyek az iskola mögé hányni egy jót, jött az igazgató, aki meghúzta a váratlant. Sikerült egy politikai szatírává változtatnia eme gyönyörű napot. De nézzük sorjában. Tulajdonképpen az események sorozatában gyakorlatilag mindenkiről esett szó csak a ballagókról nem. Innen azért kezdtem gyanakodni arra, hogy titokban a ballagásból egy elcseszett évzárót csináltak. Az igazgató egy 20 perces blokkban a kormányt éltette, a rezsicsökkentést, a Bozsik programot. Már vártam honnan jönnek a narancs lufik, esetleg Orbán leereszkedik egy helikopterről, ne adj isten Captain Hungary jelenik meg, aki bejelenti, legyőztük a minket szüntelenül ostromozó külföldet.

Ha jól számoltam, akkor a sport témakörben és azon kívül a Bozsik program keretében felhúzott focipálya 6-7x, míg a Telki futballközpont 10-15x került említésre. Megtudtuk, hogy számtalan tanulmányi és sportsikert értek el a mögöttünk hagyott évben az iskola tanulói, bár azt még mindig keressük, hogy név szerint kik voltak ezek a srácok.

Igazgató beszédéből:

"Annyira jó focicsapatunk van, hogy az 1-4 osztályos korosztályban csapatunkat a Bozsik program keretében meghívták a Telkiben zajló országos bajnokságra. A negyedikesek (név szerint kik????) nagyon jól fociznak. Tapsoljuk meg őket, akik most a Bozsik program keretében Telkiben ezekben a percekben is iskolánkért küzdenek."

Teljesen elképedtem ezen a globális birkatenyészeten, ahol az egyént már gyerekkorban megpróbálják elpusztítani, tudatát beintegrálni egy nagy közösségbe. Már nem Kiss Petiről, meg Nagy Feriről beszélünk, hanem negyedikesről és nyolcadikosról. Gyűjtőnevet kapott mindenki, azok is, akik tulajdonképpen teljesítményük alapján kiemelkedtek a tömegből. Hol vannak, lesznek a "Pál utcai fiúk?". Márpedig ennek a folyamatnak, globális agymosásnak a vége nem lesz más, mint hogy eltűnnek a Nemecsekek és helyettük arctalan szűrke egerek ezrei kezdik meg életüket egy olyan világban, amit nem értek, és amit nem is szeretnék megérteni. Felháborított, hogy a teljesítményt annyival nem jutalmazza a mester, hogy nevén nevezze azokat, akik dicsőséget hoztak az iskolának.

Persze a ballagókról még mindig nem nagyon esett szó, sőt az utolsó 3 percben kívül egyáltalán nem, ami nagyon meglepő, mivel én ballagásra mentem, nem egy politikailag túlfűtött évzáróra. Szétnézve a szülők tömegén, felfedezni véltem egyfajta cinkosságot a hangulat és az igazgató mondandója ellen. Szerencsére még sokan érezték, hogy ennek a politizálásnak nem itt van a helye. Mégis mindenki tapsolt és udvarias volt. Úgy éreztem magam, mint a Harry Potterben érezhették magukat a varázslók, akik a Mágiaügyi Minisztériumban tartózkodtak, miközben megjelent Voldemort és a varázsló Gestapo. Sőt, az igazgatóról sem a sugárzó narancsot éreztem, hanem egyfajta megfélemlített ember keltette kisugárzást, akinek minden meggyőződése ellenére kell olyan dolgokról beszélni, amiket ő sem tart idevalónak. 

Nem nevezem nevén az iskolát, vagy az igazgatót, hiszen ő sem tette meg ezt a tisztességet a diákokkal szemben. Hogyan is nevezhetném meg, mikor nem vagyok más, mint a Bozsik program keretében épült focipálya (ahonnan egyenes az út Telkibe) mellett álló ember, aki valamelyik sorban áll, valamelyik nyolcadikos rokona és valamiért (amit az új ízlésrendőrség nem érthet meg- lásd Médiaadó) fel vagyok háborodva. 

Már én sem merem tudni, mi bajom. Inkább kedves képviselőasszony nyalnék én is egy fagyit...

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr796301242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigPi 2014.06.14. 21:45:29

Ma már külön van a ballagás és az évzáró az általános iskolákban?

Végül is mi volt a sértőbb? Az, hogy felszólalt egy politikus, aki reklámozta magát, vagy hogy az igazgató a tanulókat nem egyénekként kezeli, hanem csoportként?

efi 2014.06.15. 20:15:25

Én biztos fütyültem volna.

_most_ 2014.06.15. 20:20:08

ez azért eléggé emlékeztet a szocializmusra

arabiata · http://qtqt.blog.hu 2014.06.15. 20:36:13

@_most_: Valószínüleg azon kevés emberek egyike vagy, aki pontosan látja hogy mi a (nem)hivatalos irány.

tintamin 2014.06.15. 21:03:15

Okádnom kell!!

A komminizmus visszatért.

jupiterfeneke 2014.06.15. 21:47:07

Pontosan "annak idején" engem és a "kiccsaládomat" megfedte a coci rezsim, mert azt találtam mondani egy őrsi órán, hogy a "nyakkendő azér' van, hogy a torkunk meg ne fázzon!!!" BAAAZZZMEG, ebből tudjátok, milyen botrány kerekedett!!!? Kapja be az összes eddig megélt rezsiharcos! Kurva anyátokat, csiklószájúak!

bandigyerek 2014.06.15. 21:47:20

Azért ez jellemző, hogy a posztoló (meg gondolom senki más) nem a helyszínen küldte el mindenki előtt az anyjába az ingyenélőt meg az igazgatót, hanem utólag itt háborog a neten, osztva az igazságot... tetszett volna ott helyben forradalmárkodni, így az egész közönséges kofalárma...szánalmas, mint ahogy lassan az egész szeretett hazám...

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.15. 21:49:07

Ha jól emléxem az ellenzék jogelődje minden egyes iskola minden egyes ünnepén rendezőként volt jelen.

hehe

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.15. 21:51:54

Persze a fideszes képviselő neve nagyon okosan kimaradt, meg az iskola neve is.

Nehogy már utána lehessen nézni és szétperelni a levélírót és a blog.hu-t.

Melee 2014.06.15. 21:52:34

@Kón Bandit: Jól emlékszel. Ugyanazt az utat járja a Fidesz, melyet az MSZMP járt.

Mark Bolt 2014.06.15. 21:56:30

Nyilván itt a szülők a célközönség. Amikor a gyerek kap valami extrát, akkor az az elgondolás, hogy hazamegy és elmeséli és megmutatja. Ünnepség azért jó mert ahhoz haza se kell mennie, egyből a szülő kapja az arcába.

eßemfaßom meg áll 2014.06.15. 22:03:17

Ugye tudsz erről egy videót feltoli a yt-ra, hiszen egy ilyen rendezvényt vagy 100-an videoznak.

Trackers 2014.06.15. 22:06:56

Tehát összegezve a problémáid:

1. Beszélt egy politikus.
2. Fagyit kaptak a diákok
3. Megemlítésre került a Bozsik program

Két gyermekem is az említett iskolába jár, és az ominózus eseményen is jelen voltunk.

Én megértem hogy vannak emberek akik a Bozsik program szóösszetételre véres diktatúrát vízionálnak, de ez betegség leginkább amit kezeltetni kellene.

A fiammal évente kb 4-5 Bozsik tornán részt veszünk óvodás kora óta, ahol remekül szórakoznak a gyerekek, felmérik őket, oktatják őket, és foglalkoznak velük.
Azt hiszem téged az zavar, hogy ezt a programot a Fidesz kezdte el, és ez az összes problémád. Merthát remélem, hogy önmagában az utánpótlás képzést, sportlehetőségeket nem veszed zokon.

Az ünnepségen egyszer sem hangzott el politikára utaló szóösszetétel sem, nem hangzott el se a Fidesz se az MSZP neve, mitöbb mégcsak egy politikusé sem.

Igazából mivel te tudtad, hogy az illető Fideszes (máshonnan ezt nem lehetett tudni), aki beszélni merészelt, és fagyjegyet is adott, ezért a paranoid Fidesz-fóbiád úrrá lett rajtad és rittyentettél egy fikázó blogot.

Megjegyzem teszem azt az MSZP-s önkormányzati uralom alatt is rendszeresek voltak a politikus vendégek ezen iskolában.
Csak azért mondom mert te ezt nem tudhatod.
Mitöbb nőnapkor Józsáék (MSZP) személyesen osztogattak vörös szegfűt a nőknek egy sportrendezvény kapcsán, amit szintén ekkor tartottak.
Rohadt furcsa, de senki nem írt erről egy blogot sem, ahogy a korábbi politikus látogatásokról sem.

Ezt az egészet csak azért írom le neked, mert az iskolát és vezetőit szapulod, mely iskola egyébként Budapest szerte az egyik legnívósabb, szülői közössége az egyik legösszetartóbb.
Az igazgatónak mindenkihez van egy kedves szava, minden körülmények között, buszon, utcán, mindig.

Szóval szopjál gázt te paranoiás fasz !

Bikli néni 2014.06.15. 22:09:01

@bandigyerek: Amikor én ballagtam nyolcadikból, az egyik osztálytársnőm anyukája (hogy is fogalmazzak... nem az az agyonművelt fajta) a tanteremben az emelkedett hangulat közepén elkezdett sipákolni valamit a lányát ért (vélt) sérelemről. Épp az utolsó perceinket éltük meg az iskolában.
Mindenki lefagyott, állt csendben, aztán egy apuka megszólalt csendesen, hogy ez a téma most nem ide tartozik. Mire a nő visszasipákolt: "Hát hová tartozik, kedves uram, a főtérre?" Erre a mai napig emlékszem, pedig 16 éve már.

Ezek után én se mertem volna ott helyben felállni és elküldeni senkit se a vérbe. Meg lehet, a posztoló mérlegelt még egyéb szempontokat is. Például: a választási eredmények tükrében elég valószínű, hogy arányaiban az ottani közönségben is túltengtek volna a fideszesek, akik meg könnyes szemmel csüngtek ezeken a beszédeken. Meg az is lehet, hogy a posztolónak oda jár vagy fog járni egy másik gyereke, és nem akarja, hogy emiatt az igazgató az ő nevét - ha már a többié nem ment - megjegyezze.

Ez legfeljebb akkor működött volna, ha egyszerre áll fel 15-20 szülő (aztán nekibuzdulva követi a többi), és elhajtják a vérbe az igazgatót. Mondjuk én ezek után a minimum, hogy panaszt tennék valami felügyeleti szervnél, és ezt akkor is tartom, ha bármelyik másik párt ment volna oda kampányolni.

Lovag Mihály 2014.06.15. 22:09:52

felháborító, h a focisták nem lettek név szerint megemlítve. nézem a vb-t németül, totál felháborító, h olaszokat, hondurasiakat, costa-ricaiakat mondanak és nem folyamatosan felsorolják névszerint a játékosokat. hová fajult a világ. borz alom.

kuki123 2014.06.15. 22:09:58

1.
Mikor a jobbernácihuligánok el akarták zavarni a politikai maffia brancsot 2006-ban mindenki fujjolt...
Hát igen késő bánat így utólag.

2.
Elhúzni innét a gús picsába, jó messzire minél előbb.
Vigyétek az országot zsidócigányfidesz ballibliberál banda, leszarom már.

Bikli néni 2014.06.15. 22:11:43

Különben eszembe jutott még egy sztori. Gimis ballagás, a fölöttünk lévő évfolyam ballag, mi, 11.-esek díszítjük a falakat virággal. Már ez eleve érdekes volt, nekünk kellett megvennünk saját zsebből a virágokat a falra. Néhány osztálytársam fogta az összegyűlt pénzt és elszaladt a közeli piacra. Szegfűt vettek (mindenféle színben), leginkább pedig törökszegfűt (annak kicsi virágja van, nem a klasszik szegfű), azt tettük fel a falakra. A művelet közben felbukkant az osztályfőnökünk, és leszedette és kidobatta velünk az egészet, mert ez itt nem kommunista iskola :O Vehettünk másik gazt.

kuki123 2014.06.15. 22:13:41

@Trackers: szerintem meg politikus ne te egye be a lábát iskolába...ez nem pártpolitikai rendezvény. Semmi keresni valója nincs ott.

Lovag Mihály 2014.06.15. 22:14:00

nem tudom le merjek-e feküdni a rettegés miatt, a poszt hatására elkezdtem hallani az utcába a bakancsok zaját. félek, h reggelre a küszöbömön fagyijegyet találok, attól is rettegek

Bikli néni 2014.06.15. 22:16:08

@Trackers: mely iskola egyébként Budapest szerte az egyik legnívósabb, szülői közössége az egyik legösszetartóbb.
...
Szóval szopjál gázt te paranoiás fasz ! "

Az utolsó mondatodért, és nem a politikai elkötelezettséged miatt mondom: stílusügyileg nem ártana tanulnod egy kicsit ettől a nívós iskolától.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.15. 22:20:16

Lehet hogy az őszi választásra a DK-s cigányok a videó verzióval is előállnak.

Lovag Mihály 2014.06.15. 22:21:07

@Bikli néni:

gyere néni rettegjünk együtt

Sexual Harassment Panda 2014.06.15. 22:22:56

Ez valòszìnűleg ùgy történt ahogy a posztolò leìrta..
Hihető.hu

Bikli néni 2014.06.15. 22:49:04

@Lovag Mihály: Én nem rettegek, csak a fejemet csóválom. De azt nagyon.

eßemfaßom meg áll 2014.06.15. 22:55:32

@Bikli néni: a sok erőteljes fejcsóválástól egy idő után az agyban nem kívánt változások keletkeznek, lehet, hogy ez az oka

eßemfaßom meg áll 2014.06.15. 22:56:45

továbbra is várnám a borzalmas politikai pedofíliáról készült felvételt, hogy lássuk a viktatúra mocskos módszereit.

Tiborpapa 2014.06.15. 22:58:12

@eßemfaßom meg áll: "a sok erőteljes fejcsóválástól egy idő után az agyban nem kívánt változások keletkeznek, lehet, hogy ez az oka "
Az állandó bólogatástól is. :)

Szarvas Norbert 2014.06.15. 23:03:56

@eßemfaßom meg áll:

Nem videó blog vagyunk, ezért várhatod:) viccet félretéve nem úgy készültem h egy politikai szatíra tanúja leszek, így nem vettem fel az esetet. Sorry

eßemfaßom meg áll 2014.06.15. 23:13:08

@Tiborpapa: ezért nem kell állandóan bólogatni se, hanem pl kíváncsian várni az esetről készült felvételt (ami 2014-ben egy ballagáson garantáltan elkészült sok példányban)

eßemfaßom meg áll 2014.06.15. 23:16:19

@Szarvas Norbert: akkor marad az, hogy messziről jött ember azt mond amit akar.

bandigyerek 2014.06.15. 23:18:22

@Bikli néni: " Meg az is lehet, hogy a posztolónak oda jár, vagy oda fog járni egy másik gyereke, és nem akarja, hogy emiatt az igazgató az ő nevét... megjegyezze." Tökéletesen megfogalmaztad a magyar szervilitás, a több évszázadra visszavezethető fejlehajtós, kussolós hozzáállás kvintesszenciáját. Na ettől undorodom én úgy igazán.

xva4000 2014.06.15. 23:19:29

Én támogatom hogy politikusok hébe-hóba az embereket lefizessék, pártállástól függetlenül, így legalább valami hasznunk is lenne belőlük.

Tiborpapa 2014.06.15. 23:31:51

@eßemfaßom meg áll: Aki kíváncsi, hamar megadóztatják. Kivéve, ha nem az adóztatók disznóságaira vagy kíváncsi. :)

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.15. 23:44:29

@Szarvas Norbert: Úgy látszik egy szülő se vidiózta le a ballagást.

Vagy minden szülő fidexes.

ügyfélszolgálatos 2014.06.16. 04:05:06

@Lovag Mihály: Neked csak a ápolóktól kell félned...

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.06.16. 06:37:56

@bandigyerek: Ja, persze, hogy aztán kibasszanak a gyerekével ha vann egy narancszombi tanár. Te hülye fasz!

@Kón Bandit: Mi van nácikám? Csak akkor merészkedsz a nethez ha az asszony már alszik?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.06.16. 06:39:39

@Lovag Mihály: Mi attól rettegünk, hogy egyszer az alsónacidat is leveszed. Az avatarodról pszichiáteri doktorit lehetne írni.

Nzoltan 2014.06.16. 06:46:13

@Bikli néni: Miért? Rōvid a nyelved?
Nyalni nem csak nzakizomból lehet. Ott a kezed, és forgathatd benne a munkadarabot.

:-)

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.06.16. 07:09:30

@Nzoltan: Rábuknál @Lovag Mihály: -ra, mi? Szexi a kis tangájában neked? Felizgat?

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.06.16. 07:11:46

@Lovag Mihály: Persze, hogy te nem rettegsz, imádtad az úttörő őrsöt. Ma is felkötöd tangának a piros nyakkendőt nosztalgiából, ha az iskolai fotóidon meglátod kedvenc tanárbácsidat.

Κara kán · http://karakan.blog.hu 2014.06.16. 07:14:43

"Én már próbálok ideológiailag képződni.

Valahogy ezt bogozom ki a fidesznyikek hitvallásából, Orbán zavaros ködből és holdvilágból szőtt zagyvalékából.

A kommunisták szemétládák. Kivéve a mi kommunistáink. Mi nemzeti kommunisták nem vagyunk igazi kommunisták. Orbán apja csak álpártitkár volt. Kövér Laci csak megtévesztésből dolgozott az MSZMP-nek. Pozsgainak nem volt mozgástere, mert csak MSZMP KB tag volt. Szűrös Matyi , mint moszkvai nagykövet el volt nyomva.

A liberalizmus métely. Kivétel a mi liberálisaink. Orbán csak megtévesztésből és bomlasztás miatt volt a Liberális Internacionálé alelnöke. A Fidesz is csak álcázásból volt liberális párt évekig.

A buzikat el kell törölni. Kivétel a mi buzijaink, mint pl. a fő buzivadász Kerényi Imre, akiről lerí, hogy látens homokos.

Horthy zsidómentő volt. Csatáry Lászlóval együtt mentette a zsidókat. Arról nem tehetnek, hogy ezek a szemétládák felugráltak a marhavagonokba és magukra zártak az ajtót és követelték, hogy vigyék őket Auschwitzba.

Ha Gyurcsány fingik egyet, akkor az illetlenség és büdös, ha Orbán szellent akkor az friss falusi levegő."

Szarvas Norbert 2014.06.16. 08:08:31

@Kón Bandit: vagy nem olvassak a blogot:) vagy nem merik kitenni mert akkor a Fidesz beperli őket... Sosem lehet tudni:)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.16. 08:08:57

Ezt hívják műbotránynak.

Teljesen bevett szokás közéleti emberek szerepeltetése ilyen alkalmakkor. Oké, a más politikai nézeteket vallóknak nem tetszik az ellenkező pártból származó politikus, ezzel semmi gond, de ezt egy demokráciában egy demokratának tűrnie kell.

Szarvas Norbert 2014.06.16. 08:09:25

@Kón Bandit: de amúgy nem haragsziom arra aki nem hiszi el amit láttam.. Ahogyan írtam en sem hinnem el, annyira elképzelhetetlen

Szarvas Norbert 2014.06.16. 08:13:16

@maxval a gondolkodó birca: itt semmi botrány nincs sajnálom.. Botrány akkor lenne ha elfogadhatatlan lenne gyerekek megvesztegetese vagy éppen a ballagás mondandójának a súlypont áthelyezése a ballagokrol poltikai célokra.

A botrány az lenne ha ezután a két órás poltikai reklám után az igazgato nem fizette volna be a média adót

dr kíváncsivagyok 2014.06.16. 08:21:46

@Kón Bandit:
"Nehogy már utána lehessen nézni és szétperelni a levélírót és a blog.hu-t. "

Véleményért perelni ?
Szép új világ...
( Vagy régi ? )

dr kíváncsivagyok 2014.06.16. 08:23:30

@maxval a gondolkodó birca:

"ezt egy demokráciában egy demokratának tűrnie kell. "

Mit ?
Hogy egy ballagásból politikai naggyulést csinálnak ?

WildBear 2014.06.16. 08:52:49

Túlérzékenykeditek ezt a dolgot.
nekünk is eljött a ballagásra a polgármester, aki épp fideszes, na és ?
A "Gyüli" kezébe kerülő iskola miatt aggódjatok ! Abból aztán nem jön ki normális ember..

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.06.16. 10:44:53

A kommentek alapján úgy tűnik, nem most járt az évzárón először politikus. Mit keres bármilyen politikus iskolai rendezvényen, ha nem ott dolgozik vagy a rokonának tapsol? Miért kap szót? Normális helyeken a diákok műsorán kívül az igazgató és legfeljebb az osztályfőnök beszél...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.06.16. 10:49:46

@maxval a gondolkodó birca: Nem normális dolog általános iskolákban politikusokat szerepeltetni...

@WildBear: A "Gyüli" is ugyanolyan kártékony, mint bármelyik agymosó egyházi iskola.

@xva4000: Abból fizet, amit tőled elvesz. Ha többet fizet, akkor többet lop...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.16. 11:14:44

@Online Távmunkás:

"Nem normális dolog általános iskolákban politikusokat szerepeltetni..."

De igen.

WildBear 2014.06.16. 11:33:01

@Online Távmunkás: "A "Gyüli" is ugyanolyan kártékony, mint bármelyik agymosó egyházi iskola."

Ez nem így van.
A református iskola kb. a cukorka, a gyüli a heroin károssági szintéj áll.

vadi3 2014.06.16. 11:39:45

@maxval a gondolkodó birca: "De igen"

Igazad van!!!! Szocializálódjon időben az a büdös kölök. Tanulja meg már időben, hogy ki az akinek előre kell köszönnie. Tudod, épp úgy mint 89 előtt...

Tempus-Anh 2014.06.16. 11:41:18

Bikli néni nevével ellentétben egy olyan jó nő, akiről az itteni skacok többsége csak ámodozott (és álmukban kötelező módon el is mentek).
Szóval egy fiatal gyönyörű bombázót képzeljetek el és ne nénizzétek.
Ez egy.

A poszttal kapcsolatban: a kormányellenességet ne itt éljük ki, akinek nem tetszik, csináljon valami jobbat. Egyelőre ez az alternatíva maradt.
A posztban van a legtöbb politika és nem abban, amiről a poszt szól.
A korábbi oktatási szörnyjátékhoz képest még mindig jobb alternatíva a mostani.
Milyen furcsa, hogy a jelen kormányt megelőző, tánclépésben majálisozó sörös-virslis Lenin-fiúk idején senki nem kiáltott kommunizmust, senki nem féltette az országot ennyire, pedig valóban félnivalónk akkor lett volna.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.06.16. 11:42:03

@WildBear: A katolikus sulikból pedig folyamatosan jönnek ki a társadalomba beilleszkedni képtelen emberek...

Szarvas Norbert 2014.06.16. 11:45:15

@Tempus-Anh:

1. lehet nem egy ballagásról beszélünk... Gazdagréten több iskola van

2. ha abban a műsorban nem volt semmi politika amit az igazgató csinált, nem volt semmi reklám és csak-kizárólag a ballagókról szólt az egész akkor bizony le kell jönnöm a szerről mert súlyos szövegértési problémáim vannak.

Tempus-Anh 2014.06.16. 12:03:50

@Szarvas Norbert:
A sponzort mindig, mindenkor megemlítik. Ha az az iskola sokat köszönhet a jelen kormánynak, akkor a jelen kormányt fogja méltatni.
"Ferencz József apánk"
"Horthy Miklós atyánk"...stb.
Nem újkeletű dolog.

Tempus-Anh 2014.06.16. 12:18:58

Ezzel a néppel az a gond, hogy legszívesebben anarchiát szeretne, amelyben senkit, semmit nem tisztelünk, egyfajta őskommunizmust, ahol sült kolbász lóg a barlangok bejárata előtt, tökig ér a sör és minden nő instant megkapható. Az, hogy egy előljárót, egy vezetőt, uralkodót tisztelni és követni kellene, rég kihalt belőlünk. Pedig tanulhatnánk Európa fényévnyire előttünk száguldó modern monarchiáitól, ott nagyon jól megfér a modernizmus az uralkodóház tiszteletével, a vallásosság a liberalizmussal, hiányoznak a rosszul értelmezett multikulti-szósszal megspékelt banánköztársaság-reflexek.

eßemfaßom meg áll 2014.06.16. 17:53:42

www.budapest13.hu/onkormanyzat/testulet/ulesek/omtr-file.php?session=130905-1&item=eloterjesztes_esemenynaptar_2013_09_05_JIR.doc&name=eloterjesztes_esemenynaptar_2013_09_05_JIR.doc

június 15. szombat

Holopné Schramek Kornélia alpolgármester részt vett a Hegedüs Géza Általános Iskola tanévzáró ünnepségén.

www.13keruleti-hirhatar.hu/galeria/ma-atadtak-a-futar-utcai-tagovodat

Dr. Tóth József polgármester nyitotta meg beszédével az ünnepséget, amelyen átadásra került az impozánsan felújított intézmény. Gyermekek és szülők egyaránt örültek a korszerű, és minden tekintetben kiváló óvoda birtokba vételének.

Az ünnepséget nagy érdeklődés kísérte, több önkormányzati képviselő is jelen volt és mindenki megtapsolta az óvodapedagógusok által gonddal összeállított kedves műsort, melyet a bájos óvodások adtak elő.

bandigyerek 2014.06.17. 14:59:54

@Κara kán: ja persze, ha megvárod, míg kibasznak a gyerekeddel és nem viszed el előtte máshová, te utolsó gyáva szarzsák. mellesleg ha ötven szülő áll fel akkor az igazgatót basszák ki a helyéről, de csak lapítsatok, gyáva kutyák, csak tűrjétek, hogy vityától kezdve a legutolsó pedellusig mindenki belétek törölje a lábát, a net meg azért van, hogy itt keménykedhessetek, szánalmas beszari banda.

nagybátyád 2016.06.18. 20:07:06

@Trackers: ez az utolsó mondatod híven tükrözi a szellemi nívótokat. Nem is csodálkozom azon, hogy nem értetted meg a problémát. Te max a szíjál le és a szíjál gázt kultúrkörben mozogsz. Gondolom, a degenerált fiad is a te degenerált génjeidet viszi tovább (hacsak nem egy nálad sokkal értelmesebb postásét). Szépek vagytok, fidióták.

nagybátyád 2016.06.18. 20:10:06

@Tempus-Anh: miért nem folytatod a dicső vezírek névsorát, barom? Rákosi apánk, Kádár apánk. Orbán apánk, igaz? Buzeráns hazaáruló....

Laszlo Halassy 2016.06.19. 06:05:13

@_most_: Nem! A nácizmusra emlékeztet.

Sücy 2016.06.21. 20:20:02

Azt hiszem, ez jobb ballagási vagy évzáró beszéd lenne..
www.facebook.com/schutczy/posts/10153638783908693

Reactor 2021.07.14. 15:24:40

@Tempus-Anh: Igen, kis barátom, ez valóban így van. Mert az uralkodók többsége, akit követni kellene, az Caligula- és Néró-kaliber. És ezeknél, kérlek, még az anarchia is jobb. De az ősközösség is.
Szerinted miért van ennyi kormányellenes ember? És miért lesz egyre több belőlük? Jókedvükből?
A "csináljatok jobbat" pedig nem érvelés, hanem beteges, demagóg, kínos önszenvelgés. Ha nem tetszik a cikk, ne olvasd.

@she_wolf: Egyforma a szintetek, csak gratulálni tudok hozzá. A magatokfajták minden nap serényen tesznek róla, hogy ez a szerencsétlen nép soha ki ne jöhessen abból a kurva nagy gödörből, amit ásott magának.
süti beállítások módosítása