Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Mekkora orbátlanság ez?

2013. augusztus 27. - Szarvas Norbert

6671f0cec1bdcf001792f42d0946c2b8.jpgA napokban már (!) kézhez is kapták az idén frissen és sikeresen érettségizők aka választásra immár hivatalosan is jogosult (18 évesek) kisfelnőttek Orbán Viktor „személyes” üdvözlőlevelét és egy-egy könyvet ajándékba, melyet önszántából egyikük sem vett volna meg, és a puszta birtoklása tényétől átszellemülten senki sem fog elolvasni! Akkor meg minek? Basszus, Viktor! Ha már mindenáron meg akarod ezeket a srácokat vásárolni, akkor a pénzt okosabban is elkölthetted volna! Mindenkinek küldesz egy spanglit, és kész. Annak lenne értelme, ennek nincs.

Györffy György történész István király és műve című munkáját küldte el valószínűleg minden magyar és az idén érettségizőnek a miniszterelnök úr, biztosan nem saját pénzből. Félreértés ne essék, én most nem a történész úr munkáját akarom bántani, hanem ismerve a mai fiatalság valós igényét és kultúrszomját, biztosan állítom, hogy a kutyát nem fogja érdekelni ez a könyv ebben a korosztályban. Mondhatjuk úgy is, hogy örülnek végre, ha megszabadulhatnak a történelemórák feszültségétől és a számukra semmitmondó történelmi fordulatoktól. Persze beleláthatunk azonnal egy kis politikát. Lehet, hogy O. V. szentül hisz abban, hogy mindenki elolvassa a könyvet, és egy csapásra elkezdi István királyként tisztelni őt magát? Ezzel legitimálná a legújabb potenciális szavazók körében az elmúlt évek munkáját?

Nem az én tisztem megállapítani a dolgokat. Álljunk csak meg! Ez egy megmondóblog, én pedig egy megmondóember vagyok! Hogy a fenébe nem az én tisztem lenne most jól megmondani?

Anyukám anno megtanított arra, hogyha nincsen valamire pénzem, akkor azt nem veszem meg. Ezek után milyen jogon von meg az emberektől az Orbán vezette Fidesz akár csak egyetlen forintot is megszorítás gazdasági átalakítás címszóval, milyen felhatalmazás birtokában meri azt mondani az összeomlott egészségügynek, hogy nincs pénz, amikor ilyen mérhetetlen faszságokra képes újfent 200 millió forint körüli összeget elkölteni? És most komolyan! Tényleg ez a legjobb módszere arra, hogy lekenyerezze a srácokat, és minimális szimpátiát csaljon ki belőlük? Szerinte ennyire hülyék a mai érettségizettek, hogy képtelenek pont magasról letojni ezt az egészet, egy jót mosolyogni meglepettségükben, a könyvet pedig a szekrény mélyére vágni?

2013 Magyarországa NEM 1989 Magyarországa, de még csak nem is 1956 Magyarországa! Hogy ezt miért mondom? A mai fiatalságot nem lehet egy könyvvel lekenyerezni több ok miatt sem, melynek a legfontosabbika az internet és ezzel párhuzamosan a fiatalok totális érdektelensége a könyvek iránt. Ráadásul manapság ezek a dolgok kimerítik a bagatell tételeket, és amíg 1989-ben nagy dolognak tűnhetett (ismerve az akkori viszonyokat) bármilyen könyvhöz ingyen hozzájutni, és pontosan emiatt jól is esett mindenkinek, addig a maiak magasról tesznek erre, hiszen a kereslet-kínálat törvénye kicsit átíródott mostanában 20 éve.

Most a legkomolyabban mondom, hogyha már mindenféleképpen figyelemfelkeltést akarunk, hírverést és még szimpátiát is, akkor jobb megoldás lett volna a könyvek árából mindenkinek egy-egy spanglit elküldeni. Annak legalább lenne értelme, azt legalább használnák az érettségizettek, az legalább nem fölösleges pénzkidobás. Ha meg pénzkidobás, akkor felmerül a kérdés, hogy valóban van e az államnak ennyi pénze fölöslegesen? Valóban ez a legjobb módja Orbán Viktor feltűnési mániájának újabb fejezetére? Valóban ez volt a legjobb ötletük a politikai szaktanácsadóknak? Manapság már politikailag értéktelen tett segíteni az éhező gyerekeken, haldokló gyerekeket megmenteni (akiknek a családja nem rendelkezik a szükséges pénzzel a megmentő műtétre). Abból a 200 millió forintból pontosan hány életet lehetett volna megmenteni, de legalább ideig-óráig jobbá tenni? A jobb alatt meg nem azt értem, amit lehet rajta érteni. Az éhező gyereknek a jobb annyit jelent, hogy pár napig normális és átlagos meleg ételt ehet, sőt még a végén egy szelet csokit is kap. Ez a „jobb” élet, amit a magyar állam képtelen megteremteni, és látszólag nem is akar. Látszólag fontosabb néhány önelégült, elkényeztetett – és ennek végtelen számú multiplikációja – kisfelnőttnek adni valamit, ami semmire nem jó, amitől nem lesz jobb semmi, ami nem viszi előre a dolgokat, amin egy jót röhögnek, de semmi több. Értékelem persze a miniszterelnök törekvését, hogy mosolyt szeretne látni a gyerekeken. De nem mindegy, hogy a mosoly azért van, mert nem értik a könyvet, és kiröhögik, vagy azért van, mert végre valaki ad enni, végre valaki gondoskodik róluk, és mert ideig óráig biztonságban érezhetik magukat.

Azoknak a fizetett trolloknak és politikustársaiknak, akik a kommentbe egyből beírnák, hogy a „200 millió forint ezen a szinten nem pénz”, üzenem:

Évek óta ez a duma megy, hogy mi nem pénz. Csak ez a sok nem pénz 200 millió forint egyszer milliárddá válik, és mostanában lassan 1000 milliárddá. Másfelől pedig 200 millióból inkább mentsenek meg 100 (!) gyereket, pláne ha az én pénzem is benne van, semmint egy önelégült politikus megalomán akcióját kelljen belőle finanszíroznom, aminek semmi értelme, és amit senki nem fog semmire sem használni.

Ha meg ilyen akciókat akar, akkor fizesse zsebből azokat!

 

Képernyőfotó 2013-08-12 - 10.21.38.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr695478165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.08.27. 12:25:01

Az egész fidesz a 80-as években él, mindenki az akkori dolgokat erőlteti, természetesen teljesen feleslegesen.
Kurvára nincs szükség kötelező hittanra, meg ilyen baromságokra, mint ez az ajándék könyv, a "gránitszilárdságú" Alkotmányról diszkötésben nem is beszélve.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.08.27. 14:02:10

Ha például buzikról vagy holokausztról küld könyvet,akkor meg itt vidámkodna az összes elmebeteg liberális.

béla a görög (törölt) 2013.08.27. 14:05:22

emlékeim szerint 18 évesen a PPP (pénzt-pinát-pálinkát/piát) program volt menő.
ma ez bővült a fűvel és más drogokkal.

A könyv mint olyan egy statikus 'jószág'. Lassú.
Egy számítógép interaktív. Nem feltétlen azért bámulja a gyerek a monitort mert birka hanem mert választási lehetőséget kínál neki egy könyvvel ellentétben. Gyors interakció.
Eredménycentrikus világban élünk.

Végigolvasni 1 valakinek az elképzelését 1 adott dologról (lásd adott könyv) - ma már akkora luxus és időpazarlás és alacsony hatásfok, hogy ezt egy értelmes fiatal nem engedi meg magának.

belekotty 2013.08.27. 14:13:44

@béla a görög: De látod, ettől még vannak olyanok, mint @Mikóka Málmán: akinek mindenről csak a buzik meg a holocaust jut eszükbe. Neki például jól jönne könyv helyett pár óra a pszichiáternél.

belekotty 2013.08.27. 14:15:06

@sokasebi: Hogyne. Marxizmus-leninizmusnak hívták.

Kelletteznekem? 2013.08.27. 14:16:39

@sokasebi:
A 80-as években volt kötelező hittan?
hehe, ott a pont! :)

amugy persze azt is lehet mondani, hogy volt kötelező ideológiai oktatás, és most a hittan pont ugyanez (ami persze nem igaz, de azér van párhuzam)
Megjegyzem, két napja egy misén egy katolikus pap (elég ismert és elismert) éppen a kötelező hittan intézményét, és a politika nyomulását bírálta, hogy nem az a feladata az egyháznak, hogy "átbrusztolja" a társadalmon a neki tetsző dolgokat, hanem hogy élő példát mutasson, és Krisztus arcát mutassa meg tetteiben, a hívek életében... szóval... van benne valami mégis.
A mostani pápa nagyon ebbe az irányba változtatja az egyházat, ami nekem például igencsak tetszik.

tippan67 2013.08.27. 14:26:05

ejj, ennyire uborkaszezon van?
Jól megmondtad, na.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.08.27. 14:40:12

Nézzük pozitívan, legalább nem a mellszobrát küldte el a srácoknak.
A Viktorból kapott könyv pedig lehet még hasznos is. Mondjuk billeg a kanapé, becsukódik folyton az ajtó, a kutya megint megijedt a villámlástól...

Reggie 2013.08.27. 14:43:20

@Kelletteznekem?: Pedig volt. Ugy hivtak, hogy tudomanyos szocializmus es hasonlok.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.27. 14:44:29

@Kőmíves Kelemen: Miért csodálkozol a 80-as évekbeli mentalitáson? Teli van a kormány nyugdíjasokkal, a fiatalok pedig nem az ideológiával, hanem a trafikkoncessziókkal és hasonlókkal vannak elfoglalva.

bonafide 2013.08.27. 14:45:58

@béla a görög: Igazad van. Viktor már nem először mutatja meg, hogy egy párhuzamos univerzumban él :(

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.08.27. 14:46:33

@belekotty: orbánozni,meg diktatúrázni viszont mindig idoszeru ugye elvtársak?:)

nyubocs 2013.08.27. 14:53:11

@Kelletteznekem?:
Majd lesz egy Békemenet, hogy "Nem engedünk Ferencnek" esetleg "Nem leszünk a Vatikán gyarmata"

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2013.08.27. 15:02:30

Nekem elküldheti, én el is olvasom! :)

♔bаtyu♔ 2013.08.27. 15:07:02

Orbán helyében küldtem volna egy levelet.
Itt egy könyv lenne, de fizetjük helyetted is az SZDSZ félmilliárdos rezsitartozását, ezért most csak egy jókívánság van.

Szerintem még nagyobb lenne a felháborodásod.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2013.08.27. 15:09:10

"ismerve a mai fiatalság valós igényét és kultúrszomját, biztosan állítom, hogy a kutyát nem fogja érdekelni ez a könyv ebben a korosztályban"
ijjen alapon a fasznak járnak iskolába, hiszen az is kurvára hidegen hagyják a fiatalokat
eléggé hibás az érvelésed papa!

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.08.27. 15:10:26

Mindenki sokkal jobban járna (főleg én), ha a "kisfelnőttek" inkább Frady Endre köteteket kapnának. Persze közpénzből.
Amíg ez nem történik meg, addig csak a neten tudnak rámfanyalodni, igaz ott tökingyen.
fradyendre.blogspot.hu/
:)

Jenyei 2013.08.27. 15:14:13

@Mikóka Málmán: ecsém, azé' az üt amit odepukizol.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.08.27. 15:39:01

@Mikóka Málmán: de még úgy se lennének annyira szánalmasak, mint te és elvtársaid

Szamiz67 2013.08.27. 15:42:03

@Reggie: Középiskolában a 80-as években tudományos szocializmus? Nem rémlik.
A 80-as évek végén jártam gazdasági jellegű főiskolába, akkor már ott sem volt ideológiai alapú tantárgy.
A hittannak amúgy nem középiskolában a helye én jártam hittanra 8-14 éves korom között a bérmálás és az elsőáldozás után be is fejeztem szervezett vallási életem.

Silent Bob 2013.08.27. 15:54:43

@♔bаtyu♔: Orbán utolsó levele 700 misi volt, csak szólok.

belekotty 2013.08.27. 15:56:47

@Mikóka Málmán: De neked az Orbán által küldött könyvről miért a buzik és a holocaust jut eszedbe? Kényszeres vagy?

Jhonnyq 2013.08.27. 15:58:40

@Mikóka Málmán: Elvtársazol meg Libsizel itt majom,közben te vagy a legnagyobb kommunista itt mind közül...

hunyuan 2013.08.27. 16:11:45

megy a levesbe ez is, aztán majd orsós is meg a csürhéje
a nyugdíjlopásért azért felelni fognak a hazudós-kotorékok

Jhonnyq 2013.08.27. 16:14:02

@♔bаtyu♔: Ébresztő apukám már 2013 van!!!
Már nem megy az emútnyócév,nem szóltak?
Most az emútháromév megy faszocska és az nem 500 millát húzott ki az emberek zsebéből hanem 1000 milliárdokat...
Téged nem zavar tényleg,hogy mindenért többet fizetsz mint valaha?

betütészta 2013.08.27. 16:43:31

A szomorú, hogy ezeknek a fiataloknak 25%-a egyből
külfödre megy továbbtanulni. További 30% azonnal külföldre megy dolgozni. Az itthon maradók 60%-a nem talál munkát, bár így lesz idejük olvasni szeretett vezérünk ajándékát.

Netuddki. 2013.08.27. 17:01:40

Nem az a probléma, hogy mit küldött. A probléma az, hogy ez a balfasz azt hiszi (vagy inkább a tanácsadói), hogy ezek a fiatalok majd párás szemmel gondolnak erre a "gesztusra" amikor jövőre szavazni fognak.
Ja, és még ennél is nagyobb probléma, hogy mindezt nem a fidesz pártkasszából hanem közpénzből finanszírozzák...

Netuddki. 2013.08.27. 17:04:17

@belekotty: Látens cigányozó, zsidózó búza ez. Egy másik blogban szanaszét "szopattam". Láttad volna milyen örömmel nyelte... ;)

Netuddki. 2013.08.27. 17:05:31

@♔bаtyu♔: Szemét, mutyizó, tolvaj banda vagytok tik fideszesek...

anyadmajma 2013.08.27. 17:11:38

@♔bаtyu♔: Hehe, nem vagy te egy nagy BATYUFASZ?
mer de. te kis bolsináci.

anyadmajma 2013.08.27. 17:12:54

@belekotty: ha neked is, mint ennek a @Mikóka Málmán: nak, nem lenne több 40-nél az IQ-d, neked se biztos, hogy más jutna eszedbe.:)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.08.27. 17:13:55

kezdem azt hinni, az index az orbant kritizalo blogok kozul direkt a hulyeket valogatja ki. a konyvrol kozben kiderult, hogy kb 51 millioba volt osszesen, a postasok fizetesevel egyutt. mar az atv is csak annyit mer irni, hogy tizmilliokba kerult az ajandek, ez a hulye meg egy hettel kesobb is a 200 million szornyulkodik, amit a masik nagyeszu blog "szamolt ki" abbol, hogy az ismeros tesoja is kapott.
www.atv.hu/belfold/20130822-tizmilliokbol-kaptak-ajandek-konyvet-az-erettsegizok/hirkereso

anyadmajma 2013.08.27. 17:20:06

@droid_: EZ a fasza fidesz-hozzáállás: Elvtársak, csak 51 misit basztunk ki az ablakon, nem 200-at! mit pofáztok?
Tudod, 1 ft is sok ilyen faszságra. Pláne az én adómból. Ennek a hazaáruló senkiházinak már kb 2milliárd szárad levelei lelén. Nem sok pénz, bagatell. A simicska tavaly napi 9millót kapott a magyar államtól(mer a megrendelések onnan vannak), az sem sok pénz, a szocik is loptak, ez egy jó érv, hogy kilopjuk a teljes költségvetést.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.08.27. 17:27:58

@anyadmajma: tehat az allitasom ujra, ugy latszik nem ment at elsore: szerintem az index direkt azokat a blogokat listazza, amik olyan hulyek, hogy a hazugsagaikat messzirol ki lehet szurni es 2 kattintassal cafolhatoak.

Kopasz Szuzukis 2013.08.27. 17:39:43

Ha szerencsénk volt, akkor az a szükséges könyvmennyiség ott porosodott valamelyik könyvkiadó leghátsó raktárában. Ez esetben közbeszerezve darabonként 5-6ezer Ft.
Ha viszont utánnyomás, akkor simán egy István (gy.k. 10 azaz tíz ezer forint). Eme remekművel 1979-ben találkoztam először. Végigolvastam, majd megállapítottam, hogy elment egy hét az életemből fölöslegesen.

anyadmajma 2013.08.27. 17:42:21

@droid_: ebben lehet valami. Bár nem tudom, hogy van-e olyan blog, ami reálisabb. Mindegy, ide úgy is mindenki a meló utáni feszültséget jár levezetni szájkaratéval. Vagyis elég sokan.:)

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.08.27. 17:56:06

@Mikóka Málmán: "orbánozni,meg diktatúrázni viszont mindig idoszeru ugye elvtársak?:)"
Amíg ilyen mocskos a kis cigány semmit nem fogunk szó nélkül hagyni!

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.08.27. 18:02:56

@anyadmajma: azt latom, hogy rajtad nem mulik a szajkarate (remelem segit), de hogy vannak-e realis kormanykritikus blogok, na az jo kerdes. vajon elfogyott a puskapor mindenkinel vagy az index teszi nevetsegesse a kritikat?

Szarvas Norbert 2013.08.27. 18:46:12

@droid_:

mgkövetem magam az atv cikk elolvasása után!

Módosítom itt a cikket:

1.200 millió helyett 51 millióból lehetett volna negyed annyi gyereknek segíteni

2. az ajándék spangli csak a jó tanulóknak járhatott volna

sinus67 2013.08.27. 18:50:10

OFF

Miért van az, hogy ha valaki bírálja ezt a maffiakormányt, akkor a bíráló egyből buzi, libsi-bolsi lesz, ráadásul a fidesztroll faszkalapok a félhülye mszp-t kezdik bírálni, na meg bajnai-libáznak. Hát kezd szakadni a cérnám! Figyelem seggfejek, álmagyar faszkalapok! Attól, mert a kommunista múltatok, vagy a családtagotok kommunista múltja miatt bűntudatotok támadt, még nem kaptok automatikusan bűnbocsánatot, mert álmagyarkodtok és elkezdtek templomba járni!
Ha bírálom a maffiakormányt, akkor ne az mszp-t kezdjétek szidni, mert lesz@rom a többivel együtt!
Ha nem vagytok képesek érdemben vitázni, akkor húzzatok a p.csába az általatok egyébként is szidott oldalakról és nyaljátok fényesre Viktorotok seggét azokon az oldalakon, ahol a nem "magatokfajtát" amúgy is cenzúrázzák.

Elnézést mindenkitől, de felforr az agyam a trollok idiotizmusától!

UFF

conmorientes 2013.08.27. 18:54:12

Nézegetem ezt a már redukálódott 51 milliócskát.
Ismerem a könyvet tényleg egy jó mű az államalapítás megértéséhez, de azt gondolom eddigi talán 2 kiadásában összesen a századát sem adták el annak a példányszámnak amit most így az érettségizőknek kiosztottak.
Ilyenkor pedig elkezd pörögni az agyam ezerrel arról hogy melyik díszbarom hogyan és milyen okból rendezhette ezt a kérdést.
Ez a rohadt kauzalitás, ez lesz a vesztem......
A XIII. kerület, de lehet hogy a Főváros az előző iskolai évben kitűnő tanulók részére egész éves ingyen strandjegyet adott, mondjuk ennek látom értelmét.
De még mindig pezseg bennem a miért mert ennyi példány a könyvből raktáron biztosan nem állt rendelkezésre, tehát ki kellett nyomtatni.
Ezért nem tudok másra gondolni, mnt hogy ezek ott az elefántcsont toronyban ennyire hülyék. Viszik az érettségizőknek a ballagásnál elmaradt könyvet mert azt hiszik ez gesztus és ennek aztán van értelme.
Hát fiúk ennek semmi, az érettségizőknek inkább perspektívát kellene adni, mondjuk azt tényleg nem lehet szalaggal átkötni, meg papírost tenni mellé a király üdvözletével.
De annak legalább lenne tartalma.
A cikk is pont erről szól.

_most_ 2013.08.27. 19:00:04

@droid_: mondjuk ilyen időkben, mikor Magyarország legdinamikusabban fejlődő településének, Felcsútnak be kell érnie egy jelentéktelen 3600 fős stadionnal, minden felesleges pénzkidobást vissza kell fogni, és akkor talán egy szép napon, ha Magyarország tényleg összefog, és mindenki keményen dolgozik, Felcsúton megépülhet a magyar Camp Nou.

conmorientes 2013.08.27. 19:01:42

@sinus67:

Én elnézném ugye.... van ilyen, megesett egy bizonyos Michael Dougassal is egy filmben :))

Pusztán arra szeretnék azonban rávilágítani, hogy ez azért van mert egy csomó dolog nincs. Nincs és nem is lehet értelmes elfogadható érvet adni a teljesen nyilvános csalásra, lopásra, megfélemlítésre, kliensrendszer kialakítására és ne kelljen tovább sorolom, akárcsak nem létező dolog a jobboldali gazdaságpolitika....
Amikor pedig valamiből hány van, jelen esetben elsősorban elfogadható érvből és okból, aztán józan tisztánlátásból, erkölcsből, egyenes derékból, korrektségből, segítőkészségből, akkor jön a hit meg a tömjénfüst, mer azzal minden betömhető.
Amit felsoroltál mint szokásos válasz az mind ilyen légvár, fingfűrészelés ködharapás, pont olyan arcú amilyen ez a rendszer.
De ahogy látom egyre többen kezdik még ha szükségből is átlátni...

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.08.27. 19:12:26

Igazatok van, könyv helyett homokórát a Városligetbe, egy elbaszott konferenciaközpontot az Erzsébet térre, esetleg a valós érték ötszöröséért metrót még Budapestnek! :) Oh, majdnem kihagytam a több száz km autópályát, amiből "csak" a 40%-át síbolták el... :)

Ha egy ilyen gesztus bassza a csőrötöket, de régen kussoltatok, akkor veletek nagy baj van...

sinus67 2013.08.27. 19:14:03

Olyan ez, mintha feljelentést tennék, hogy az XY szállodába kilopták a táskámból a pénzemet, aztán a gyanúsított nem cáfolná a tényállást, inkább szidná a szomszéd szállodát, hogy ott többet loptak el a táskákból! Ergo a szomszéd szálloda bűnös...

Ha elfogynak a pénzszerzési lehetőségek, még megéljük, hogy a klientúra eddig kimaradt egyedeinek korlátozott számú, és törvényileg garantált haszonkulcs meglétével, Nemzeti Léggitárkölcsönzőt lehet majd üzemeltetni! :D

vkaresz6 2013.08.27. 19:29:31

Nem gondolom hogy ez egy rossz gesztus volt. Politikai töltete alig (jövőre már el is vesztik a könyvet nem hogy ez alapján szavazzanak). Egy sima gesztus ami a költségvetés szempontjából egészen bagatel összegből kijött.
Ha mindenáron beleakarok kötni a kor elvárásai alapján akkor kapjanak egy e-book ot egy pen drive on. Én örültem volna neki, nem jelentett volna politikai stimulust, kitettem volna a polcra dísznek pár év alatt meg elveszett volna.

Mostanában ez a sokadik kommentem emit a baloldal ellen írok baloldaliként. Ennek 2 fő oka van: Elsősorban eddig is idegesítettek az olyan posztok amik úgy ekézik a fideszt hogy a téma alapvetően csak egy vallásos fideszhívőhöz hasonló logikával védhetők. (amit a fidesz csinál csak szar lehet amit a baloldal meg csak jó)

Döbbenet. Egy nyamvadt kormányváltással sem változna ez az ország semmit mert az emberek túlnyomó többsége egységsugarú. Borzasztóan primitív gondolkodású, amit a másik oldal csinál az rossz. Én meg aztán rohadtul tudom.

Legyünk már különbek a fidesz ultráknál és legalább aki tisztes "liberálbolseviknek" tartja magát erőltesse meg magát és tessék gondolkodni.

Tudom hogy nem egyszerű de olvasni olvasni olvasni több oldalról gazdasági témában is és ha egy kifejezést nem értek akkor minimum wikipédia.

Hányingerem van ettől a nyamvadt kritikátlanságtól. Se a jobb se a baloldal rohadtul nem tud semmit kitenni a kirakatba. A baloldal talán annyival van jobb helyzetben hogy a pillanatnyi gárda az összeomlás szélén táncol és látom az esélyét hogy szétesik az egész és akkor talán normális emberek váltják őket. A jobboldal még él. Nekik ha nem is jövőre de 1-2 választás után meg kell küzdeniük a saját Gyurcsányukkal.

budasaci 2013.08.27. 19:32:22

@kovi1970: A FIDESZ pártkassza meg Orbán vagyona is közpénz, az utolsó fillérig. Mind a mi zsebünkből van.

zobod 2013.08.27. 19:37:25

@anyadmajma: nem csak a te adód, az enyém is. Én szívesen látom, ha ilyenre is jut.

vkaresz6 2013.08.27. 19:43:42

A legnagyobb baja ennek az országnak hogy a mai politikusaink lejátszották a rendszerváltást majd beültek a bársonyszékbe és azóta sem keltek ki. Egyik ismétlem egyik sem járt a mai magyarországon. A jobbik nevű borzalomról meg ne is beszéljünk.(az lmp-t meg sem említem)A teljes vezetői gárda cseréje kell. Különben sehova sem jutunk.

_most_ 2013.08.27. 19:45:24

@zobod: akkor fizesd ki ezt a 200 milliót, ha annyira tetszik :D

zobod 2013.08.27. 20:00:44

@_most_: majd jövőre bőven visszajön a megfogyatkozó mszp frakción megspórolt pénzen ;)

szofter 2013.08.27. 21:06:22

"Másfelől pedig 200 millióból inkább mentsenek meg 100 (!) gyereket, pláne ha az én pénzem is benne van"

Az nem a te pénzed. Csak valamikor a te pénzed volt. Ha én lenyúlok a zsebedből egy ötezrest, akkor onnantól kezdve az az ötezres az én pénzem, én fogok magamnak azt venni belőle, amit én akarok, nem pedig te azt, amit te akarsz. Ha az állam nyúlja le a pénzedet, akkor dettó, az már az ő pénze. Azt kezd vele, amit akar, akkor is, ha az állampolgár (nevezzük inkább alattvalónak) ezt nehezményezi.

Megfigyelo 2013.08.27. 21:19:50

@sokasebi: De a jobboldal alja szerette volna, hogy legyen. (Az értelmesebbje tudta, hogy a parókián sokkal jobb...)

Megfigyelo 2013.08.27. 21:21:00

@szofter: Röviden: tőle lopta, rabolta vagy zsarolta.

ember100 2013.08.27. 21:23:40

@Mikóka Málmán:
Helló !
Te mekkora gyökér vagy !
Itt kb. 200 millió forintról van szó amit tényleg fordíthattak volna jobb dolgokra is.
Ha OV királyod ilyesmit akar , van bőven pénze , tokaj hegyalja , kavicsbány ilyesmi fizesse a saját pénzéből , én sem a Te fizef
tésedből veszek magamnak lazacot vacsorára :)

fehérfarkas 2013.08.27. 23:31:12

Törikönyvet nem még érettségi előtt kellett volna nekik adni? Érettségizetteknek minek egy ilyen könyv? Hiszen nekik ezt meg kellett tanulniuk, hogy le tudjanak érettségizni (hiszen nem tudhatta előre egyikük sem, hogy melyik tételt fogja húzni).

Vagy ez talán egyetemi tankönyv lenne? De mi van azokkal, akik nem töriszakra jelentkeztek, hanem orvosira, mérnökire, jogira, gazdaságira, stb?
Azt már meg sem kérdezem, hogy miért pont István királyosat, mert ez túl magas labda lenne LOL :D :D :D

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.08.28. 18:27:55

@fehérfarkas: egyszer majd nezz be egy konyvesboltba. a polcokon latni fogsz egy csomo konyvet, ami nem tankonyv. meg egy csomo vasarlot, akik nem fognak vizsgazni. ezt add ossze! nemvizsgazok vesznek nemtankonyveket! LOL :D :D :D

fehérfarkas 2013.08.28. 21:10:44

Persze, hogy a nem vizsgázók is vesznek könyveket. Én is veszek. Jó sok könyvem van. De azokat az érdeklődési köröm szerint veszem.
Amikor még suliba jártam (gimi + technikum + 2 fősuli), akkor olyan könyveket vettem, ami a tanuláshoz kellett. A sulik elvégzése után viszont érthetően már nem olyan könyveket vettem (hiszen, ha azok elolvasása nélkül levizsgáztam, akkor utána már minek?). Persze, lehet azt mondani, hogy szakmailag sokkal mélyebb és komolyabb könyvet is vehet a suli elvégzése után az ember. És ez jogos érv is. Csakhát visszatérve a konkrét esetre: ez az István királyról szóló könyv hány leérettségizettnek fog olyan plusz információt nyujtani, amit a későbbi életében, vagy az egyetemen/főiskolán használni tud majd?

Ha már tényleg könyvet akar adni a kormány az érettségizetteknek, akkor olyan adjon amit tényleg használni tudnak: pl. pénzügyi ismeretekkel kapcsolatosan (hiszen sokan még az alap pénzügyi fogalmakkal sinncsennek tisztában), vagy a közigazgatási/hivatali dolgokban segítő könyvet (a lakosságnak ezen a téren is nagyon kevés az ismerete, és alap dolgoknál nem tudják melyik hivatal az illetékes), stb...

Amit 1000 évvel ezelőtt élt királyunkról és az államalapításról tudni kell, azt az érettségizettek úgyis tudják, hiszen a könyv kézhezkapása előtti pár hónapban ezt meg kellett tanulniuk :)
Akkor már nem olyan könyvet kellett volna nekik adni az adófizetők pénzén, amit ténylegesen is hasznosítani tudnak?
süti beállítások módosítása