Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

100%-os hozam egy év alatt? Mit gondoljunk erről?

2018. január 27. - Szarvas Norbert

www_iflgroup_hu-5_4.png

Szerintem sokatokkal előfordult már, hogy nektek szegezték a kérdést: "érdekelne egy olyan üzleti lehetőség, ahol biztos 100% hozamot érhetnél el egy év alatt?". Ezután persze érkezik az indoklás, ami vagy meggyőző vagy nem. Abban biztos vagyok, hogy 100%-os hozam garantáltan nem létezik, kivéve, ha a tudásba fektetsz, hiszen a tudás tényleg független mindentől, nem vész fel és pont 100%-kal többet fogsz arról az adott dologról tudni, mint előtte. De mégis hogyan reagáljunk ezekről a lehetőségekről, mit gondoljunk róluk?

Ezeket az ajánlatokat a "hit" mozgatja

Nagyon fontos tudnod, hogy ahol a gazdasági racionalitás véget ér, ott kezdődik a hit. Az üzleti lehetőségbe fektetett hit, a remény, hogy összejön és minden jobb lesz. Ez a hit mozgatja mostanában a Bitcoin árfolyamát is és volt képes több tízezer ember betoborozni valamilyen MLM-be, ami azóta bezárta kapuit.

Amikor megkapjuk ezeket a lehetőségeket és megpróbáljuk a működésüket megérteni, akkor viszonylag gyakran néznek ránk furán. Ugyanis ilyenkor ritkán működik az 1+1=2 tétel, hiszen "hinni kell" az 1+1=4 matematikában. Tehát alapvetően ezek az emberek úgynevezett "üzleti hívők" és el sem tudják képzelni, hogy nem fog működni!

A 100%-os szabály

Ha ezt a szabályt alkalmazod alaptételként az életed során, akkor túl nagy problémád nem lehet azzal, hogy reálisan értékeld a helyzeteket.

Ha nyerhetek 100%-ot egy év alatt, akkor az azt jelenti, hogy elbukhatok 100%-ot is.

Ha nyerhetek 50%-ot, akkor el is bukhatom.

Ha nyerhetek 7%-ot, akkor bukhatok is 7%-ot.

Talán ez a szabály van legközelebb ahhoz, hogy általánosítsuk és végletekig leegyszerűsítsük a hozam-kockázat kapcsolatát. Tehát, amikor bekopogtat a 100%-os hozam, akkor tudnod kell, hogy olyan pénzzel szálljál be, aminek elvesztése sem fájna annyira.

 

 

A forradalmak sosem kopogtatnak az ajtón

Talán meglepően hangozhat számodra, de meg kell értened, hogy semmilyen forradalom nem fog az ajtón kopogtatni, hogy legyél kedved a kis megtakarításodat belerakni a tutiba. Az alapvető üzletépítési modellnek az alábbi fázisai vannak:

  1. A tulajdonosok a saját pénzüket forgatják meg (ha valóban kóser a dolog), mert így érhetik el a legnagyobb hozamot
  2. Bemennek a bankba, hogy tőkét vonjanak be, ha az önerő kevés lenne. A bank csak biztosra ad, tehát könnyen lehet, hogy nem adnak pénzt.
  3. Ilyenkor megpróbálnak bevonni nagytőkéseket (a 2. és 3. pont felcserélhető), akik sok pénzzel képesek kezelni a helyzetet. A nagytőkések akkor jönnek, ha jónak találják az üzletet.
  4. Ha se a bank, se a nagytőkés nem ad pénzt (nem találta annyira tutinak az üzletet), akkor ráhajtanak a kis pénzesekre és házról házra próbálják 100 eurónként összelapátolni a pénzt, közben úgy kezelik az embert, mintha "nagytőkés lenne". Ezen a ponton már szinte biztos lehetsz abban, hogy az üzlet nem volt a profiknak elég kecsegtető, tehát életbe lép az első pont, és a gazdasági hézagokat hittel töltögetik be.

 

Ha tetszett a cikk, akkor meg tudsz hívni egy “kávéra”: Támogatom a blogot 1-3 dollárral

►►►►

IFL prémium blog: Klikk

ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt: Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.

Ez a cikk 2018. január. 27. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr4313606893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bp150 · budapest150.blog.hu 2018.01.27. 11:57:41

A 100 százalékos hozam mindig gyanús kell, hogy legyen, a bevételed növelésével, az életszínvonalad alacsonyan tartásával és kevésbé kockázatos dolgokba való befektetéssel tudod elérni, hogy - a nullás rajtkőről indulva - sok pénzed legyen.

Némileg ellentmondva az előző gondolatomnak: az MLM kapcsán mindig azon gondolkozom, hogy ha korán beszállsz, és időben kiszállsz, akkor tudsz vele relatíve sokat keresni, nem? Csak soha nem tudod, mikor van a korán, és mikor van az időben. Ezért nem fogok ilyenbe soha beszállni :)

bóvli ország jobban teljesít 2018.01.28. 08:13:07

Akor tudod hogy egy buliból aon nyomban sebesen ki kell szállni (vagy nem szabad belépni), amikor hirtelen média elemzések tömegei jelennek meg arról,. hogy a legjobb befektetés ez meg az, mert ekkora meg akkora hozamot hozott eddig, tehát szállj be, le ne maradj!

Ezek azok pontok, amikor egy szük manipulátori kör amelyik addig az árfolyamot magasra strófolta, busás haszonnal ki akar szállni, mert látja a jövőbeli korlátokat. Ekkor berobbantnak egy intenzív média meg email hírtengert, és a bedőlt balekokra a csúcson sózzák rá a semmit nem érő fabatkájukat.

Így volt ez a CIG-gel a Schobert részvénnyel is.Most meg bitcoinnal.

felső határ nincs 2018.01.28. 09:02:31

100% éves hozam hogyne lenne, ennek a 10xese is létezik, csak nem BIZTOS. Olyan, hogy BIZTOS befektetés, nincs. A magas hozamot ált. induló vállalkozások finanszírozásával vagy aktív értékpapír/deviza/ingatlan ügyletekkel szokták elérni, ezeket nem árulják a befektetés piacon a jónépnek. A zálogjázak is több mint 100% éves kamatra adnak kölcsön, mert heti kamatot számolnak fel.

S általában a 'lakossági' passzív befektetéseknél a 10% éves reálhozam, hosszú távon már jónak számít.

Larry Silverstein 2018.01.28. 09:18:59

a befektetés első szabálya

annál biztosabb egy befektetés, minnél jobban értesz hozzá - azaz felső hozam határ nincs

DE! azok a befektetések, amiket készen árulnak és azzal akarnak eladni hogy BIZTOS meg GARANTÁLT azok a szegényeknek/középosztálybelieknek szólnak és örülhetnek a 10%-nak is.

Azaz, ezek a befektetések olyanoknak szólnak, akik NEM AKARNAK PÉNZT VESZTENI. A valódi befektetők viszont PÉNZT AKARNAK KERESNI, nem mind1! Igy általában utóbbiak alkotják meg a befektetést és az előbbiek adják bele a pénzt.

Itt az a helyzet hogy a szegények teszik bele a PÉNZT, ők vállalják a kockázatot és kapnak egy picike 'garantált' hasznot a kezelőtől, aki nulla kockázattal 1000%-ot keres magának a bulin, vagy bebukja, de akkor sem ő veszíti el a pénzét, hanem a befektetői.

Sequoyah 2018.01.30. 16:19:13

Ha valoban 100% hozammal jarna (kockazatmentesen) a befektetes, akkor TE lennel a legutolso akinek szolnanak rola. Senkihez nem kopogtatnak be egy ilyen ajanlattal. Ha van is ilyen lehetoseg, akkor is senki nem olyan hulye, hogy kiadja a kezebol egy idegen reszere. Ha tenlyeg ilyen jo befektetes, akkor a sajat penzet kozkaztatna az aki neked ajanlgatja ehelyett. Es ez nem csak 100%-nal igaz, mar 10% felett is nagyon gyanus.
Ket eset van amikor megis igaz lehet:
- Ha egy jobaratod ajanlja, akiben hiszel is, hogy tenyleg megosztani akarja veled a jo bizniszt, meg azon aron is, hogy igy o kevesebbet keres rajta. De ez bizalom kerdese.
- A penzeden kivul van valami plusz tudasod, ami szukseges a bizniszhez.

Minden mas esetben a cikk jo iranyado. Az extra haszon mindig extra kockazatot jelent. Hosszu tavon, megfelelo diverzifikacio mellett sokszor megeri, de bele kell szamolni a penz teljes elvesztesenek a lehetoseget. Ez akkor ervenyes, amikor valodi, joszandeku befektetesrol van szo. Ezen felul van annak a kockazata, hogy eleve atveresrol van szo, de ez ellen lehet vedekezni, ha jozan esszel vagunk bele.

Sluck Ödön 2018.02.01. 14:38:18

@bóvli ország jobban teljesít: amikor hirtelen média elemzések tömegei jelennek meg arról,.
Vagy egy egyszerűbb is: A mikor a háziasszonyok elkezdenek venni egy eszközt akkor kell eladni.

Reactor 2018.03.29. 23:38:10

100% hozam egy év alatt...voltak, akik hittek benne: Ponzi, Madoff, Tribuszerné valamikori ügyfelei, illetőleg Albánia lakosságának bő 95%-a. A végeredményt mindenki elolvashatja...
Az okos a más kárán tanul, az idióta a sajátján se.
süti beállítások módosítása