Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Szabó Péter bullshit coaching a bölcsiseknek 2018 februárjától?

2018. január 21. - Szarvas Norbert

szabo_peter_motibolcsi.png

Megrökönyödve találkoztam a hírrel, miszerint Szabó Péter új célpontjai a bölcsisek lesznek és megszervezték Budaörsön (hol máshol?- a szerk.,aki budaörsi) az "univerzum első Motibölcsi" intézményét, amit egy családi házban alakítottak ki! Próbálom visszafogni magamat, ugyanis ez véleményem szerint a legaljasabb lépés, amit el lehet követni...

Mi az a Szabó Péterség?

A Szabó Péterség nem más, mint a Bryan Tracy-ség magyarországi másolata, aminek keretein belül fogta az MLM tanokat és önálló termékké varázsolta mindezt anélkül, hogy bármilyen MLM terméket meg kéne venni vagy be kéne szállnunk. Tehát az MLM bullshit, "just do it", DIY tanok lettek a termékek.

A népnek pedig erre szüksége volt/van, hiszen a saját életükből és mindennapos küzdelmekből valamilyen formában ki akarnak törni. A Szabó Péterség-ben naponta elpufogtatott félperces bölcseletek pedig függőséget okoznak, hiszen olyan mint a drog. Ezek a félpercesek az agy boldogságközpontjára hatnak, hatásukat maximum 10 percben fejtik ki egy "felemelkedett érzés- motiváció" formájában, majd tovatűnnek és maguk mögött nem hagynak mást, mint egy lelkileg végtelenül leszedált félperces-függőt.

Hiába hiszed azt, hogy elolvasni egy félpercest megváltoztatja- jobbá teszi az életedet. Valójában semmit nem csinál a károkozáson kívül, hiszen rádöbbenni valamire és megváltoztatni az életünket nem félperces folyamat. Ez sokkal több annál. Sokaknak évek tapasztalásai szükségesek ahhoz, hogy bármiféle VALÓDI változás elinduljon az életükben. Másoknak pedig ez is kevés.

A Szabó Péterség pénzre váltotta az emberi gyötrelmeket

 

Ráadásul eltorzítja a lelket

Beütöd a Google-be, és számtalan léleknyomorító idézetet kapunk válaszul, ami nemhogy "ártalmatlan félpercesek", hanem aki komolyan veszi ezeket, azok az emberek valójában nemet mondanak az évezredek alatt kialakult békés társadalmi normáknak is.

Szemezgessünk, hogy megértsd a károkat:

Hogy másoknak mi a véleménye rólam, ahhoz semmi közöm

 

Mintha egy szociopata-képző bevezető sorait olvasnám. Elhiszem, hogy mindenkinek elege van a kritikákból és a barmokból, ugyanakkor a megoldás nem a teljes ignorálás, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a kritika az, ami minden embert arra ösztönöz, hogy fejlődjön és jobbá váljon. Mert szükségünk van egy külső megerősítésre, akármennyire fáj is elsőre.

Ami nem tetszik bennem, azt vizsgáld meg magadban...

Szociopata-képző második mondata is lehetne. Azt hiszed, hogy ez mennyire jópofa mondat? Nem kell pszichológusnak lennem ahhoz, hogy értsem ennek a mondatnak lélekromboló hatásait. Semmi más nem történik, mint az örökös hárítás, a felelősség átruházása, saját magunk önigazolása!

-Hangos vagyok és zavarok másokat? A francokat, ezt biztosan azért mondod, mert te vagy a hangos!

- Azt mondod, hogy hazudtam? Hagyjuk már, ne akard rám húzni a saját hazugságaidat!

Ennek szerinted mi a vége? Meddig torzítható az emberi lélek és gondolkodásmód?

Nem számít, hogy mi volt eddig...

A Szabó Péterség által konstruált következmények nélküli világban minden másodperc a tökéletes kezdet. Nincsenek határok és szabályok. Bármikor újra kezdheted! Köztörvényes bűnöző vagy, aki emberek tucatjainak az életét nyomorította meg? Semmi gond, nem számít, hogy mi volt eddig... Bármilyen szarságot elkövettél? Nem számít, hogy mi volt eddig...

Soha semmi nem számít, hiszen csak így léphetünk be a Szabó Péterség kapuin...

 

És akkor ezek akarnak bölcsiseket tanítani

Első gondolatom az volt, hogy ezek mit akarnak? Egy bölcsisnek milyen lelki traumája lehet, ami miatt szüksége van a félpercesekből összefűzött csomagra? Vagy ki fogja ide berakni a gyerekét önként? A Szabó Péterség függő unatkozó anyuka az élő ATM automatával, aki a valódi célpiac? Aki már eléggé traumatizált,  de kellőképpen gazdag?

Félek, hogy ennyi erővel alkoholt is adhatnának a gyerekeknek, ami szintén függővé tehet, mint a félpercesekből összefűzött csokor. Ez az én olvasatom ugyanaz a kategória, hiszen nem csak a testet, de a lelket is lehet sanyargatni és függőségre ítélni.

"Ehhez pozitív, konstruktív, szeretetteljes, támogató légkört biztosítunk a gyerekeknek, amely segíti őket, hogy felismerjék saját értéküket és értékességüket illetve elősegíti a képességeik maximális kibontakoztatását és ezen keresztül az életfeladatuk megtalálását, még jobb esetben megalkotását." Írja a motibölcsi

Tudod, már a névválasztás is jelzés értékű, egy marketing fogás, egy bullshit, amivel a célpiacot akarják kiterjeszteni az egyperces-függőségben szenvedők gyermekeire. Hiszen egy gyereket továbbra sem motiválni, hanem nevelni kell.

A gyereket továbbra sem arról kell biztosítani, hogy csak magával foglalkozzon és szarja le a környezetét. A gyereket meg kell tanítani a közösségi életre, a társadalomba való integrálódásra.

És legfőképpen a gyereket nem elzárni kell egy pozitív burokba, hanem segíteni neki feldolgozni a negatív hatásokat (amik szintén az élet részei)!

Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset.

Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely:
szomorú napokon vigasztalja,
nehéz helyzetekben bátorítja,
boldog időszakokban pedig óvatosságra inti.

A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt.

Csupán egyetlen szót vésett bele:

ELMÚLIK …

Szabó Péterség megjelenése a bölcsiben

Már látom magam előtt azokat a bölcsiseket, akik félrenyalt hajjal, kezükben a játék ájfón, szállnak ki a játék BMW-ből és azt mondják a játékosztályon a madaras teszkóban, hogy "Anya ez az enyém, mert megérdemlem". És anya mit tud tenni, mintsem könnyes szemmel konstatálja, hogy beértek az eltékozolt milliók, a Motibölcsi munkája, és a gyermek már pontosan tudja, hogy mennyit ér a világban!

Elképesztően vigyázni kell a gyerekeinkre, akik a leginkább befolyásolható kicsi lények, személyiségük még fejlődik. Egy ilyen változó korban az MLM színpadról szabadult, félperces bölcseletekkel hadakozó, MLM támogatott

A HVG cikkjéből kiderül, hogy programjai mögé kőkemény gazdasági érdekek sorakoztak fel: A Brian Tracy Oktatási Alapítvány egyik fő támogatója, a Ring Akadémia ahhoz a Forever Living céghez köthető, amely a közismert multilevel marketing (MLM) rendszerben értékesít méhpempő- és aloe vera alapú termékeket. - írja tibiatya

figura maga lehet az isten számukra, a lux kocsival, jól fésült hajjal és megnyerő személyiséggel. Komolyan merül fel bennem a kérdés, hogy ez lesz az első valódi MLM képző, ahol tenyésztik a tagokat? Rájöttek volna arra, hogyha "mi neveljük fel őket", akkor sosem tesznek fel kínos kérdéseket?

Tényleg nem tudom, de nagyon aggódom, hogy itt mocskos üzleti érdekek mentén haladunk egy szocipataképzőben, amiről azt hisszük, hogy jobbá teszi az életünket, közben eltávolítanak a gyökereinktől...

Te mit gondolsz?

►►►►

Nyugdíjmegtakarítás: Klikk

ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt: Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.

Ez a cikk 2018. január. 21. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr513591619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d4n13l 2018.01.22. 08:16:17

Az a teny, hogy Szabo Peter meg tud elni ebbol a semmibol, eleg

d4n13l 2018.01.22. 08:16:53

Szoval az epp eleg nagy problema.

A tudomány sosem téved! 2018.01.22. 08:28:13

Mi ezzel a baj?
Ha a szent Ferenc féle: merjünk kicsik lenni mentalitást tolná, akkor minden OKé lenne?

mel gibson 2018.01.22. 08:55:16

Ez a szabópéter egy kretén.
Meg azok is akik szopkodják.

Roboduck 2018.01.22. 09:38:52

Szerintem legalább egy közös FB csoportban benne vagyunk a szerzővel, vagy nagyon egy rugóra jár az agyunk. D
A Szabó Péter MLM bizniszszektát én már jó régen a szociopata-képző állandó jelzővel illetem, ami most köszön vissza először mástól.
Egyébként tényleg ez írja le a legjobban, mert az MLM, bullshit, vagy bizniszszekta kifejezések pont arra nem utalnak, hogy ennek a baromságnak milyen nagy a társadalomra gyakorolt romboló hatása.

AHC 2018.01.22. 10:34:21

Azért érződik hogy rendesen ki van forgatva Szabó Péter összes mondata, miközben a cikk írója valószínűleg igen felületesen ismeri a munkásságát. Írom ezt úgy, hogy én magam sem értek egyet mindenben a hangoztatottakkal, és a hátamon feláll a szőr az amerikai stílusú minden happy rettenetesen túljátszott színpadias stílustól.
Amivel én nem tudok egyetérteni az a "szakíts meg minden kapcsolatot a negatív emberekkel" illetve az "én nem nézek híradót, mert lehúz " struccpolitika. Nem is fejtem ki miért, szerintem elég egyértelmű.

Viszont a cikkben felsorolt dolgok rettenetesen túlzóak, és kiragadva a szövegkörnyezetből bele vannak magyarázva dolgok. A lényege ugyanis nem az, hogy hárítsd a problémákat másokra, épp ellenkezőleg. Vedd észre, hogy a saját életedért és érzéseidért te vagy felelős, és a te dolgod változtatni az életeden. Koncentrálj a körülötted lévő jó dolgokra, és jobban fogod magad érezni. Egyébként ez nem forradalmi és egyedi gondolat, ha pszichológusok előadását megnézzük, ugyan ezeket mondják el, ugyan ezeket a technikákat is szokták javasolni.
Lefordítva:
„Hogy másoknak mi a véleménye rólam, ahhoz semmi közöm” =Ne azzal foglalkozz hogy ki mit gondol rólad, ne görcsölj rajta, mert úgy sem szerethet mindenki.
„Ami nem tetszik bennem, azt vizsgáld meg magadban...”= Az embereket az zavarja álltalában másokban, amit magukban is nehezen viselnek el. (A tükör törvénye)
„Nem számít, hogy mi volt eddig...”= Ne a múlton rágódj, koncentrálj a jövőre

diliba 2018.01.22. 10:49:57

Igaz, hogy csak pozitív mondatokkal nem lehet az életet sikerfolyamként megélni. De nagyon fontos az induláshoz, és közben is. A kiragadott (és kicikizett) mondatok a pszichológia és a buddhizmus, stb. szerint is rendben vannak, mert így működünk. Azt lehet talán Sz.P. hibájául felróni, hogy túlságosan leegyszerűsíti az életet, mert a boldogabbá váláshoz nem elég csak pozitívan előrenézni. Muszáj hozzá elég sok munka az önismerettel (múltba nézés), kell még egy jó adag múlt-oldás is, hogy a nagyobb traumáink ne húzzanak vissza a nagy pozitív előrehaladásunkban. Amúgy pedig kell nekünk, szükségünk van az ilyen lelkesítésekre, mert ellensúlyozni kell valamennyire az élettől kapott visszahúzó erőket (a szülőktől, környezettől kapott hitetlenkedések, bizalmatlanságok). Hogy merjünk és tudjunk boldogabbak lenni, mint a szüleink voltak...

haXXor 2018.01.22. 10:54:22

1. WTF???

Minden, a bejegyzéshez érdemben hozzá nem tevő, figyelmet elterelő, offtopic, nyelvtannáci, személyeskedő, a blogot szidalmazó kommentet figyelmeztetés nélkül törlünk.

2. Ki a faszom az a Szabó Péter?
3. Miről szól most ez a poszt?
4. Ez miért index címlap?

commentes nikk 2018.01.22. 10:55:07

Az ilyen Szabó Péter-féle agyzsibbasztások azoknak valók, akik lelkileg gyengék, elesettek, traumatizáltak, tényleg ugyanaz a célközönség, mint a szektáknál, szerencsétlen emberek vannak becélozva harmadosztályú klisés lelki mankóval, ráadásul nulla őszinteség van benne, amerikai licenc átvétele az egész. Húgom is nagy rajongó, 15 rongyért fizetett be legutóbb a pesti szeánszra, aztán mesélt róla, hogy mik hangzottak el, hát tényleg ócska közhelyparádé ostoba embereknek. Húgom is olyan egyszerű lélek, akinek mindig kell valami, amibe kapaszkodhat, amiben hihet, volt fanatikus Norbi-őrület, meg Titok könyv, meg a minden hasonló "önfejlesztő" szarságok. Azért jó építeni ezekre a hülyékre, mert évtizedekig lehet zsibbasztani őket a marhaságokkal, sikeres meg boldog ugyanis egy se lesz (ettől a maszlagtól legalábbis biztos nem, erős, sikeres emberek meg nem ülnek be Szabó előadásra), mindig szükségük lesz a következő adag okosságra, amiért lelkesen fizetnek. Szabó tulajdonképpen marha jól csinálja, nulla produktumot ad el drágán idiótáknak, le a kalappal.

segar 2018.01.22. 11:07:01

Az mindegy is, hogy a cikk alapvetően tájékozatlan, és ebből eredően rosszhiszemű. Én inkább azt a részt emelném ki, hogy mennyire 'károkozás' a mostani óvodásoknak bármi.
___
Ezen gyerekek szülei kényelmesen élnek, nincs semmi fizikai kihívás vagy éhezés a mindennapjaikban. Számtalan vegyszert fogyasztanak, nemritkán allergiásak már. Különféle betegségek előzményei is egyre többeket érint közülük (is). És ezek még csak a szülők...
___
A gyerekek már ezzel a teherrel születtek, sokkal gyengébb immunrendszeri alapokkal. Nem sokáig lesznek tünetmentesek. Úgyhogy hadd örüljenek már egy kicsit az álomvilágnak! Semmiben nem más ez, mint a telefon/tablet, amiből úgyis kilógnak éppen... (Mondjuk ezeknek a fiataloknak klímából, termőföldből, békességből sem fog túl sok jutni, mire felcseperednének.) :|

segar 2018.01.22. 11:16:56

"Bölcsisek", ja. Mindegy.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.01.22. 11:20:09

diszkógömb fényei alatt zenés-táncos foglalkozás

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.01.22. 11:30:51

ezt kéne posztolni szabó facebook oldalára.

c.maros 2018.01.22. 13:32:27

A sikeres (itt vagyonos) emberek kitartó, hosszú munkával értek célt. Ez köztudott. Csak néhány esetben fordul elő, hogy lufi fújással lesz valaki sikeres. (ami általában hamar ki is pukkan). A nagyravágyó, talentum híján lévő emberek gyakran mozdulnak ebbe az irányba.. Nagy a média és a véleményformáló emberek felelőssége is ez ügyben. Persze közöttük is vannak felelőtlen, olcsó sikerre vágyók. Itt a kör akár be is zárulhatna. Sajnos néha megfertőznek jobb sorsra érdemeseket is.

részeges karatemester 2018.01.22. 14:42:14

kár reklámozni ezt a majmot, így is megtalálja célközönségét.
thaiföldön haknizik éppen kis barátjával, az "ingatlanmilliomos" online ingatlan "guru" király norberttel, kinek cége épp felszámolás alatt áll 150 milliós veszteséget hagyva maga után...

káposzta 2018.01.22. 15:38:13

Nem tudom, ki az a Szabó Péter, de szerintem te funkcionális analfabéta vagy :)

"Hogy másoknak mi a véleménye rólam, ahhoz semmi közöm" - miért, van? Ha jó fej vagyok, attól még valaki gondolhatja, hogy egy fasz vagyok, én meg akkor járok el legjobban, ha szarok a fejére.

"Nem számít, hogy mi volt eddig..." - ez szerintem arra utal, hogy ha egyszer rájöttél, hogy balfasz döntéseket hoztál, és elbasztad az életed, akkor bizony állj neki újra, legalább csinálj valamit, hogy változtass.

commentes nikk 2018.01.23. 08:58:24

@káposzta: óóó, dehogynem tudod te, hogy ki az a Szabó Péter :))))))))))))))

káposzta 2018.01.23. 09:18:38

@commentes nikk: Bizony nem tudom :) Soha egy könyvét se olvastam, mert olyan agymosó szektavezető feje van, az ő könyveinél azért vannak sokkal jobbak is :)

részeges karatemester 2018.01.23. 15:21:34

nem ezek fosták halálra magukat pattayán ? épp ott bohóckodik egy ilyen brigád.

Reactor 2018.03.29. 20:52:57

Valamiért nem lepődök meg ezen a kezdeményezésen. Az MLM-átverést már maximum bölcsödéseknek lehet beadni...óvodában már, ahol megtanulnak alapszinten számolni, senkit nem tudnának átrázni vele :D

Ja, és továbbra is ez a Jövő Üzletmodellje, így, nagybetűkkel - a maga, 2%-ot sem elérő piaci részesedésével :DDDDDDD
süti beállítások módosítása