Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A sikeres emberek gyorsabban tönkremennek?

2017. augusztus 23. - Szarvas Norbert

 sikeres_emberek.jpg

Miért hazudtak nekünk évekkel korábban? Miért láttuk azt, hogy sikeresnek lenni relációt jelent a gondtalan és boldog élettel? Miért állítják ezt nekünk a mai napig a sikerkufárok? Merthogy napi szinten kapom a tiszteletadagomat erről a mézes-mázos "megtudod csinálni- sikerülni fog- minden fejben dől el" sztoriról. Közben minden jel arra mutat, hogy sokkal nehezebb ez az út, mint amikor még nem volt semmim, nem voltam senki. Akkor hittem valamit, ami mára teljesen megváltozott...

Nem állhatsz meg

Nincsen középút. Mindig tartunk valamerre és amikor megállunk egy percig, hogy megelégedjünk, abban a percben állítottuk röppályára mindazt, amiért azidáig küzdöttünk. Ez nem a királylány és a sárkány romantikus elbeszélése, hanem a valóság. Ha leállsz, akkor megfordultál, és minden elkezd összeomlani. 

Az életnek megvan a maga ritmusa és dinamikája, ahogyan a dolgokat intézzük. Ezt a ritmust a legnehezebb megtalálni. Bizonyára te is érezted már úgy, hogy valami miatt minden összejön neked, minden rendben van, minden a helyén van és a legnehezebb feladatokkal is "könnyen" megbírkózol. Ez azért van, mert sikerült felvenned saját életed ritmusát.

Nem azért küzdünk, hogy kapjunk egy zsíros megbízást. Azért küzdünk, hogy megtaláljuk a ritmust, amit felvéve megtalálnak minket a zsíros megbízások.

A csúcson elfogy a levegő

Ha felértél, akkor nagyon megfogsz lepődni, mivel nem várnak pincérbe öltözött pingvinek aranytálcával a kezükben, hogy gratuláljanak. Tulajdonképpen mindenki tojik rád magasról, akit azidáig nem érdekeltél. Elértél valamit, eljutottál a célodig és semmi nem változott. Ilyenkor nem azon merengsz, hogy összejött, hanem máris az új cél lebeg a szemed előtt.

Ördögi kör, aminek sosincs vége. Közben elfogy a levegőd, hiszen a magasabb szintű célok komolyabb erőforrásokat ígényelnek a részedről és egyszercsak azon veszed magadat észre, hogy az azidáig elsajátított "sikered receptje" már haszontalan. Illetve egyedül arra jó, hogy katalizátorként állítson a lejtőre. Azt sem tudod mihez kezdjél, annyi a dolgod.

Nem az a baj, hogy mások többet várnak tőled. A saját magad elvárásaival kell megküzdened, ami mindig súlyosabb dolog.

hol-tartasz.jpg

Élveznéd, de már nem tudod

Hány emberrel fordult már elő, hogy együtt változott az életével? Amikor még nem volt pénze, akkor a legnagyobb örömöt 1-1 drága ruha megvásárlása okozta. Mire lett pénze, addigra viszont megunta a dolgot és nem hozza lázba. Valamiért úgy érzi, hogy soha nem tudja élvezni azt, ahol éppen tart, mivel sosem hátra néz, hanem előre.

Ennek a belső harcnak a lényege, hogy pontosan ismered saját küzdelmeid hatásfokát. Régen azért irigykedtél, mert a másiknak volt pénze egy jó autóra. Ma már nem érdekelnek az autód, mivel te is benne ülsz. Már megcsináltad és hidegen hagy. Viszont egy milliárdos bevételű vállalkozás elképesztően csábító számodra...

Nem vagyok benne biztos, hogy mindig előre és mindig felfele tartasz. Honnan tudod, hogy nem kezdtél bele egy zuhanásba?

Nem szünnek meg a problémák

Azt hiszik az emberek, hogy egy szint felett már nincsenek napi szintű problémák és az élet nem okoz kellemetlen meglepetéseket. A problémákat nem szabad rangsorolni, mivel mindenkinek más akadályokat kell legyűrnie és mindenki időnként le kell tudnia győzni a legyőzhetetlent is.

Mi az igazság, mi a valóság?

Senki nem ismeri a Te személyes sikerednek a kulcsát. Viszont elérni a célt vagy sikeresnek lenni nem azt jelenti, hogy megszűnnek a problémák, nem lesz időnként hasi görcsöd az idegtől vagy úgy kellsz fel minden nap, hogy már nincsen tennivalód. Lehet, hogy eléred a célod, és csalódásként éled meg a körülötted levők közömbös reakcióit. De küzdöttél és a másik vállat ránt: "és akkor mi van? Most mit hencegsz?"

Ez munka, ami azt jelenti, hogy időnként túlhajtod magadat, szétfeszíted a határaidat és fájni fog. Sírsz a tehetetlenségtől, amikor már mindent megtettél, de még nem látod az eredményt. Összeomolsz, amikor mindenedet beleadtad és jönnek a rossz hírek. 

Ezután derül ki, hogy te valóban a személyes sikered felé robogsz vagy csak a következő "sikerről szóló előadásra"?

►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.   

Ez a cikk 2017. augusztus.23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr2712774378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roadster68 2017.08.23. 18:08:47

"Viszont egy milliárdos bevételű vállalkozás elképesztően csábító számodra..."
Hát, nem tudom, nekem inkább egy milliárdos hasznot hozó vállakozás lenne csábító. Persze kinek a pap...., tudom hogy van akinek az árbevétel is csábító, ezért sokan nagy forgalmu veszteséges cégeket finanszíroznak. Én nem szeretnék ilet magamnak ;)
Ugye például ott van a MÁV START, milliárdos bevétel, milliárdos ráfizetés, óriási csődtöme, de lehetne akár tőzsdei cégeket is mondani, csak hát a MÁVot mindenki úgy ismeri, hogy ilyen pénztemető senkinek sem kéne.

para_noir 2017.08.23. 20:10:19

Nem kéne belecsúszni az ilyen harmatos, negyedosztályú, rémesen gagyi önfejlesztő/motivációs bullshitekbe, tiszta vállalati Coelho, tipikusan sikertelen nímandok írnak ilyet sikertelenségre ítélt reménykedő nímandoknak, nem jó.

Bicepsz Elek 2017.08.23. 20:55:28

A siker egy dolog. Mindig uj es uj feladatok jonnek. Olyan, mint egy kartyaparty: mindig emelik a tetet. Ismeros (nem magyar)Angliaban area manager volt havi 10 000 fontos fizuval(+bonus 3000). De nem volt hulye: 7 hazat vett es mortgagelt!! Passziv jovedelmeket cdinalt!! Mikor kirugtak mar csak abbol ugyanugy megelt
süti beállítások módosítása