Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Be akartak szervezni 2017-ben egy MLM-be....

2017. július 25. - Szarvas Norbert

mlmbe_szervezni.jpg

A cím költői túlzás, ugyanis csak "egy ártatlan" kéretlen levelet kaptam mindenki kedvenc pénzügyi tanácsadójától, dr. T. A-tól, aki azzal lett többek között híres, hogy hamis ígéretekkel megvezette állítólag a gyanútlan ügyfeleit, 30% feletti hozamot ígért, majd szépen bekerült előzetesbe... Tovább nem is mesélem. Szóval kaptam egy kéretlem e-mail-t, amiben tájékoztat engem a legújabb lehetőségről, ami MLM, de ez mégsem olyan MLM, de azért mégis...

Az e-mail:

kepernyofoto_2017-07-24_22_46_56.png

Szóval megtudtam, hogy hálózatépítő kollega vagyok! Ezazzzzzzzzzz! Végre valaki észrevette bennem a tehetséget és elhivatottságot!

 

hamarosan elindul egy egyedülálló, új típusú MLM

Fantasztikus, ahogyan minden szava annyira íncsiklandozó, évek rutinos munkájával tökéletesre fejlesztett szóhasználat. Ettől szerintem minden ember bugyija benedvesedik! Nézzük, mire izgul annyira a nép:

hamarosan - tehát még nem kezdődött el. Azt pedig már a szüleinktől tudjuk, hogy MLM-be az elején éri meg belépni, lehetőleg az alapító tagok között. Szóval hamarosan... akkor alapítótag lehetek?

elindul - ha nem értenéd, hogy mi lesz hamarosan. Itt a cselekvés!

egy - nem kettő, vagy három, nem valaminek az utánzata, hanem az egy és megismételhetetlen! De ezzel azt is megtudjuk, hogy nem kell hat helyre belépni, csak egyre kell koncentrálni

egyedülálló - vagyis elvált vagy más MLM-el össze nem köthető szervezet. 

új típusú - Mert a régi típussal mi a baj? Tönkrement? Megutálták az emberek? Na nem baj, hiszen ez most valami új. Annyira új, hogy te lehetsz a következő Márkó Cukorberg, és ez a nem mindegy!

MLM - azért kőkeményen felvállalja magát, meg kell hagyni. Nem köntörfalaz vagy ferdít. A hatodik kijelentés+vessző után érkezik a lényeg.

miben teljesen új ez a rendszer?

Hát mielőtt túl okosakat mondanék, szerintem attól teljesen új ez a rendszer, hogy még ezt a rendszert senki nem találta ki a múltban. Eltaláltam? Jó, leülök...tudom....egyes

Akkor nézzük a részleteket, ne kímélj!

Baszki, azt hittem, hogy legalább az első állítást kibírom röhögés nélkül, de a levélben annyira erölködnek, hogy már én éreztem magam kellemetlenül! Most négyszemközt vagyunk! Ezek a hívószavak még működnek? Hol itt a YOLO életérzés? Ma már a nép nem arra izgul, mint 10 évvel ezelőtt... az MLM előadásokra járó katonabajuszos, rövidujj-inges Imréket felváltották a kivart #öcsikék életérzéssel.

Oké, megint nagyon előre mentem, rükverc hátra-fék-padló- egy cigi- napszemüveg-kettesbe kipörgetem- elindulunk - gyök kettő

valódi értékteremtés

Létezik szimplán értékteremtés? Tehát van olyan, hogy értékteremtés, ami nem számít valódi értékteremtésnek? Esetleg arról van szó, hogy létezik hamisított értékteremtés? Ezt úgy kell elképzelni, hogy értéket teremtünk, de azért mégsem? Vagy itt most mi a francról van szó?! Megőrülök, hogy agyilag nem értem az első sort!

Hé! Te ott a második sorban! Definiáld már nekem baszki, hogy mi az értékteremtés, és most hagyjuk a méheket... 

Nem, mintha értenéd...

nincs belépési költség

Az be is b@szna- Bakker, leírtam hangosan? Neharagudj, de kifutott belőlem és már nincsen kedvem visszatuszkolni...

Szóval nagyon meglepődnék, ha 2017-ben lehetne azzal új MLM-et szervezni, hogy belépési költséggel kezdünk... Amúgy tökre lehet és zabálják a népek. Amúgy most ettől lesz új ez az MLM, hogy nem kell egyből lehúznod a gatyád? Szóval ez a jófejség - hashtag - YOLO, hogy akkor úgy dolgozhatod ki a beledet, hogy legalább nem kell fizetned érte? 

Amúgy én azt hallottam, hogy a belépési költséges MLM-ekkel az a legnagyobb baj, hogy szinte már piramis. Gyanúval megalapozottan fenáll annak a ténye, hogy majd nagyon ráfáznak a belépők, hiszen az újak pénzével fizetik ki a régieket a fáraók. Ponzi-séma, amit amúgy a törvény valamiért nem nagyon szeret... 

semmiféle végzettség, képzés sem kell a résztvevőknek 

ahogy elnézem ezt a sort, a szöveg írója az ékes példa...

Itt már érzem, ahogyan könyörögnek. Mondjuk én pont nem vagyok a képzettség-náci, aki otthon a diplomájára veri, de azért na! Ez a mondat pontosan azt jelenti, aminek olvasod! Akár orkok is jöhetnek, ha éppen önmegvalósítani támad kedvük. Itt nem lesz alacsonyan az a bizonyos léc!

Itt egyáltalán nem lesz léc! Szinte üvölt ebből a sorból, hogy palimadarakat keresnek, hülye strómanokat, igazi balfékeket, akik lehetőleg nem kérdeznek, nem gondolkoznak. Agyi tevékenységet is csak mérsékletesen produkálnak...

egyszerű internetes regisztráció

oké, ez még rendben van

online módon (is) építhető hálózat, kereshető pénz

Az igazi tökös MLM a meggazdagodásról szólt, amikor jött a proli és elhitették vele, hogy trabival érkezik, merdzsóval távozik. A könnyű pénz ígérete volt, ahol a rendszer nem titkolta, hogy legalább az irodába tessék már beballagni, csak úgy mutiba...

Nah akkor ennek vége! Eljött az igazán jó világ! Már ki sem kell mozdulni, és máris pörög a pénzrulett! Én akkor előnyben leszek, mert van laptopom is, tehát már az ágyból sem kell kikelnem! YESSSSS

Hard MLM- magas felsővonali jutalékok

:D:D:D:D:D:D:D

Most elképzeltem, ahogy dr. T. A. ostorral közelít a kékosztriga bárban... nah az nagyon hard. Te úristen, miről beszélnek ezek itten? Mit szednek? Kérek én is belőle, de azonnal! Már nem elég, hogy MLM, ez itt a hard MLM. Ez már olyan kemény lesz, hogy azt elképzelni sem tudjuk! Ehhez képest a Transformers 943. zúzása bölcsödei parádé!

Aztán a poén: magas felsővonali jutalélok. És meg is kaptuk az egész arc poeticáját, csak a legtöbben túl hülyék ahhoz, hogy erre rájöjjenek. Ne azt vízionáld, hogy majd te bekerülsz a felső vonalba és tiéd ez a pénz. Ez pontosan azt jelenti, hogy a felső vonal kva jól megszedi magát a te munkádból! ZS-E-N-I-Á-L-I-S, és még a bíróságon is megállná a helyét, hiszen korrekt módon figyelmeztet arra, hogy ők, a felsővonal jól megszedi magát:D

bármilyen más hálózattal párhuzamosan építhető

akkor most mégsem egyedülálló? Vagy mégsem annyira jó, hogy elég legyen ezt építgetni? Akkor nem fogok tudni ebből megélni? A francba már! Pedig úgy bepörögtem erre, mint szipós srác a nyílászáróra! Hova tűnt a magas felsővonalbeli jutalékom? 

ingatlanos ügyfélajánló hálózat

Jó a dramaturg kedvéért leghátra soroltam ezt a nagyon fontos kijelentést. Látatlanba mondom a varázslatot! Tehát fogod magadat és megcsinálod azt, amit minden ingatlanos a legjobban utál- ügyfelek és lakások után kukázol, amit aztán majd a profi ingatlanos kollega learat és te ebből kapsz két nyalókát. A többi csak mese!

Szóval úgy leszel ingatlanos, hogy nem fognak ingatlanosként tisztelni, nem kapod meg a jó zsozsót és még a gatyádat is letoltad. Grátisz tartod a hátad, hiszen ha valami balul sül el, akkor az általad hozott ajánlás mégiscsak rajtad kéri számon a problémákat... NICE

:

Hát ez most ilyen viccesre-szókimondóra sikeredett. Komolyan mondom, hogy ezek a gondolatok játszódnak le bennem, ezekkel a felvetésekkel, amikor olvasom a besorozó levelemeimet! Azért jókat szoktam magamon röhögni!

Kérlek téged, hogy az ilyen hülyeségeket engedd már el a füled mellett, hátha egyszercsak abbahagyják. A valódi értékteremtés az lett volna, hogy küldés helyett a delete gombot nyomja meg a kollega (tök őszintén).

 

►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

Ez a cikk 2017. július 25. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr3712686005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2017.07.25. 10:11:38

Valamiért azt hittem, hogy ezeknek vége, de eszerint csak időleges csönd volt.

VT Man 2017.07.25. 20:50:32

Zsenialis! Magasak az ingatlanarak, de nem konnyu vevot talalni (magas aron). De majd egy jo kis mlm! Ha hozol vevot, kapsz egy kis jutalekot, a tobbi jutalek pedig a felsobb vonale.

HgGina 2017.07.25. 21:42:38

Melyik ínt csiklandozza?
Achilles-íncsiklandozó? Áhhh....

nick papagiorgo 2017.07.25. 21:52:43

nekem a "hard MLM" magas felsővonali jutalékok (mi, ez , villamos vagy troli? A szókifejezés megfejtőinek én is magas felsővonali jutalékokat ajánlok...)
illetve a
"bármilyen más hálózattal párhuzamosan építhető"
tetszett.

dr utcai arcos 2017.07.25. 22:14:31

De mi a gond azzal, hogy júli 19-én volt a Lurdy Házban??

igazi hős 2017.07.25. 22:15:30

Gratulálok! Ez a poszt egész jól sikerült. Standupból még nem élnél meg, de inkább ilyeneket írj, mint logikai/számolási hibákkal terhelt termékajánlókat.

VaradiJanos 2017.07.26. 01:03:11

Szerinted viccesre sikeredett? Nem.

2017.07.26. 01:30:28

hát, ismét felnő egy generáció, akiket be lehet palizni, a keményvonalas MLM-esek megint hülyitik a 20 éveseket, kiknek ha a szülők nem mondták mi ez a baromság, ugyanúgy kútba esnek.

stylex450 2017.07.26. 03:42:25

Ez jó írás volt! Tetszett!

2017.07.26. 05:17:18

Volt pár randevúm régebben, amikről sietve távoztam, mert kiderült, hogy a hölgy MLM-es vagy valami sales-es, aki el akar valamit adni nekem. Barátságom is szakadt meg ilyesmi miatt.
Az MLM pont olyan, mint a vallás, túl szép, teljesen légbőlkapott, a jövőre szóló, megfoghatatlan ígéretekkel és bűvös hívószavakkal behúznak, lekopasztanak, elidegenítenek a normális emberektől, előnyként adják elő, hogy a végzettséggel nem törődnek, tanulni nem kell hozzá, sőt jobb, ha az illető iskolázatlan, nem áll neki össze a kép, nincsenek kellemetlen kérdései, hogy épp át van baszva. MLM-ben is csak hinni lehet, mint a vallásokban is. Mert ha józan ésszel átgondolja az ember, akkor a közelébe se megy.

Itt Kelet-Ázsiában is virágoznak az MLM-ek, vannak, akik egyszerre 3-4 rendszerben vannak benne és nagy bizniszvumennek képzelik magukat.

plokmi 2017.07.26. 07:28:19

Az van akiknek bejött az MLM.

www.youtube.com/watch?v=eZhFnbvHOco

www.youtube.com/watch?v=yf5zso32B0U

Azért az nagyon jellemző az MLM-re (bármelyikre), hogy amikor a Berkics Miki-t meghívták egy külföldi MLM-s előadásra előadónak, (talán ebben a videóban benne is van) akkor végig arról beszélt milyen autója és mennyi pénze van, amit az MLM köszönhet. Mindig ez a mézesmadzag (mi más lenne), hogy milyen gazdag lesz ebből mindenki. Pedig tudjuk, hogy MLM-ből csak fent lesznek gazdagok, lent nem. És mégis milyen sokan belefognak. Pedig kódolva van benne a szabály, nem lehet mindenki kőgazdag.

2017.07.26. 09:00:21

Az MLM lényegében termékkel fedezett piramisjáték. A bevétel nem a termék értékesítéséből van, hanem az alád beszervezett parasztok befizetéseiből. Persze hogy jogilag ne lehessen belekötni, egy tök értéktelen terméket adnak a belépőknek persze túlárazva, így papírozzák le a felfelé irányuló pénzmozgást.
Ki van ez találva.

Ráérek 2017.07.26. 09:05:00

Gratula, ez nagyon jól sikerült! :-DDDDD

Remek poszt.

FayRodisz 2017.07.26. 10:23:35

Kiégtél norbika. Ennyi. Húzd le a rolót.

Bicepsz Elek 2017.07.26. 10:38:46

Azota kiengedtek, es a blog/honlap is ujraindul....

Bicepsz Elek 2017.07.26. 10:40:42

MLM kalapom
Penzed vissza nem adom!

Peetee 2017.07.26. 11:06:01

Keressétek meg anyámat, tuti beleugrik (ebbe is). :)

Egy Hun Hunniából 2017.07.26. 11:07:03

arc poetika! ezmijafasz? (neked se a lábad fáj! B+!) :-D

Bergyilkos Bohoc 2017.07.26. 12:26:01

@plokmi:Igen, ez pontosan mézesmadzag. És sokan bekajálják. Pedig jó lenne azt az alapvető dolgot megérteni azoknak, hogy bármiből meg lehet így gazdagodni. Biztos van gazdag gomb gyártó vagy medence tisztító is, aztán ennyi erővel mutogathatnánk őket, mindenféle motivációs előadásokon, hogy na ugye, tessék gombot gyártani...

nyúúlacska 2017.07.26. 12:41:44

engem semmi ilyen f@szságba nem tud beszervezni senki

2017.07.26. 13:13:00

@okostojas007: "ha a szülők nem mondták mi ez"

Az a baj, hogy hiába mondod nekik, nem hiszik el, hogy könnyű pénz nem létezik. Látják a gazdagságot (beetetés kötelező eleme a rongyrázás) és elhiszik, hogy az ágyból is lehet vagyonokat keresni. Ahhoz hogy realitás talajáról tudd szemlélni ezt, némi ész kell, de abból a mai 20-as korosztálynak nem túl sok jutott, viszont éhesebbek mint valaha.

2017.07.26. 13:46:10

@Jankove: hát, azért ha anyuci mondja, hogy 10 éve már kipróbálták, de lámm , még mindig a panelban van a házibuli, akkor azért szerintem az hat valamennyire, legalább a kételkedés magját elveti. Mondhatnám, hogy gondolkodni is meg lehet tanulni egy bizonyos szintig, nameg leülhet a gyerekkel, és kiszámolhatja, mégis mekkora lesz az a hatalmas csodabevétel, meg megmutathatja, mi is az a piramisjáték.
(na meg ezeket kéne tanítani a népnek, nem kötelezően napi 1 tornaórát tartani)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.07.26. 15:01:28

@karandash:

Ha egy régi ismerősöd felhív, olyan, akivel nem találkoztál évek óta, sőt sose voltál vele közeli kapcsolatban, s azt mondja, nagyon fontos ügyben akar veled taláékozni, az 100 %, hogy mlm-beszervezés.

kokal 2017.07.26. 15:58:57

A NOK-ot tolja mostanság, ami akár még hasznos is lehet. De hiteles ritkán lehet 2x az ember, ő pedig egyszer már nagyon eljátszotta.

Reactor 2018.03.29. 22:15:25

Újszülöttnek minden vicc új. Hiába az internet és a rengeteg információ, az átlagembert a maga átlagtudásával még mindig meg lehet vezetni pár üres ígérettel, és hétszámjegyes összegekkel. Különösen, ha az adott átlagember olyan térségben lakik, ahol még közmunka sincs. Az már csak a hab a tortán, hogy a hazai oktatás a béka segge alatt van, a diákokkal minden szart megtaníttatnak, csak épp az igazán fontos dolgokról - pl. hogy miért lehetetlen pénzügyileg az MLM átverés - nem esik egy kva szó sem. Nem kell ezek után csodálkozni, hogy Tribuszerné és a büszke utódai ennyi idő után is találnak beszervezhető balekokat.
Amíg veréb van, lószar is lesz addig.

A "hard MLM" kifejezésen jót röhögtem amúgy :DDD ez biztos olyan, mint a komputerjátékokban a "nightmare" fokozat :D a profik má' ezen nyomják, és 2 hónap alatt csiliomosok lesznek!

Péter454 2018.08.24. 12:19:26

Miért nem mentél el, akkor nem a saját gondolataidat olvasnánk, hanem tényeket.
Az egész blog ilyen, hogy nincs semmi tény, csak a te gondolataid?
Mert akkor megfogadom a tanácsod azon felét, hogy delete ezen blog.
süti beállítások módosítása