Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Cambridge-i tudósok Ausztráliában megtalálták a szegénység titkát!

2017. július 12. - Szarvas Norbert

cambridge_tudosok_szegenyseg.jpg

Cambridge-i tudosók Ausztráliában megtalálták a szegénység titkát. Az elmúlt 20 évben folyamatosan végeztek egy titkos kutatás azzal a céllal, hogy megismerjék és pontosan definiálni tudják a szegénység intézményét- számol be erről a Business InJournal. A felmérésben 32.557 ember vett részt és igen érdekes eredményre jutottak!

A megkérdezettek 32,68%-a állította magáról, hogy szereti a spenótot. A kutatók egyöntetű véleménye az, hogy a spenótot szerető felnőtt lakosság átlagosan 19,66%-kal okosabb, mint azok a felnőttek, akik egyáltalán nem szeretik ezt a létfontosságú zöldséget. A teszt bebizonyította ezt a feltételezést, ugyanis a spenótot szeretők sokkal jobb anyagi színvonalon élnek, mint a többiek.

Másik érdekes statisztikai adat volt, hogy az 1000 euro alatt  / hó keresőknek a 78,34%-a cigizik rendszeresen, miközben az 1000 euro feletti jövedelemmel rendelkezőknek csak 54,44%-a volt az, aki kocadohányosnak vagy rendszeres bagósnak vallotta be saját magát. 

A művelődési szokásokat is vizsgálta ez a kutatás. Kifejezetten az olyan szakmai blogokra kérdeztek rá, mint az IFL blog. Nem meglepő módon kiderült, hogy a gazdagabbak naponta átlagosan 4,2 cikkel többet olvasnak szakmai blogokon, mint a szegényebbek, így a lexikális tudásbeli különbség napról napra egyre inkább növekszik. Ezzel magyarázzák a tudósok, hogy a szegények egyre szegényebbek, a gazdagok egyre gazdagabbak lesznek!

A kutatás legfontosabb tanulsága, hogy a szegény emberek azt hiszik, hogy a Föld lapos!

Most biztosan rendesen felhúztad magad, hiszen véleményed szerint ezek a tudósok meghülyültek. Mi köze lenne a spenótnak, a ciginek és a Föld alakzatának a szegénységhez? Meglepő módon hihetetlenül sok köze van mindennek mindenhez, de nem úgy, ahogyan ezt te gondolod ebbe a percben!

Miközben olvastad a kutatás eredményeit, különböző érzések keletkeztek benned. Mérges voltál? Elfogadtad? Meglepődtél? Új infót kaptál? Nem kaptad meg, amire vágytál? Az igazság az, hogy becsaptad saját magadat! Becsaptuk az érzékelésedet és az agyadat. Abban biztos vagyok, hogy meg sem fordult a fejedben, hogy ez a kutatás ne lenne valós. Maximum kételkedtél abban, hogy ez komoly e vagy sem. 

Viszonta. hitelességét meg sem kérdőjelezted, sőt kifejezetten hihetőnek gondoltad ezt a sok baromságot, amit éppen most találtam ki! Nézzük sorra, hogyan vertelek át!

A címben máris hivatkoztam egy híres helyre, ugyanis Cambridge-i egyetemet mindenki ismeri hallomásból. Ezt a helyet a tudással azonosítjuk és feltétel nélkül elhisszük, ha valaki erre hivatkozik. A Cambridge annyira erős mögöttes jelentéssel bír számodra, hogy azt sem vetted észre, amikor a térképen Ausztráliába helyeztem át, miközben Angliában található.

A cím képébe a leghíresebb tudós került, aki történetesen a mainstream tudós sztár Einstein. Semmilyen köze nincsen Cambridge-hez, sem a mostani kutatáshoz, mégis a bizalmat erősítettem vele, hiszen te tudat alatt az igazi és megbízható "tudóssal" azonosítod, akinek a szavára lehet adni.

Elhelyeztem a történelemben a kutatást, azzal, hogy "az elmúlt 20 évben"-t írtam, mint kutatási időtáv. Amikor azt olvassuk, hogy valamit nagyon hosszú ideig kutatnak, akkor hajlamosak vagyunk feltétel nélkül hinni benne. Hiszen 20 évig nem lehet a semmit kutatni-gondoljuk mi. Attól válik hitelessé a sztori, hogy "megtudtuk", milyen régóta foglalkoznak vele.

Hivatkoztam egy külföldi újságra, amit éppen most találtam ki. Két izgalmas szókapcsolatot raktam össze (Business és Journal). Még azt sem vetted észre, hogy a Journal elé egy "in"-t pakoltam. Te mégis elismerősen hüledeztél, hogy ez milyen komoly dolog lehet, ha már a Business Injournal-be is erről írnak! Az persze nem zavar téged, hogy ilyen újság nem létezik és ezt a google-ben egyből kideríthetted volna!

Sok embert kérdeztek meg a kutatás során. Tovább vittem a hitelességi folyamatot azáltal, hogy beírtam egy random számot, ami kellően sok. Olvasás közen nem abból indulunk ki, hogy ez kamu. Azt nézzük, hogy ennyi embert mégsem lehet könnyen becsapni. Bizony 32ezer ember megkérdezése komoly feladat és komoly eredményt garantál.

Minden állítást statisztikával (ön)igazoltam. Ijesztő tudni, hogy az emberek feltétel nélkül elhiszek mindent, ha azt statisztikával támasztjuk alá. Így tettem én is.

Beírtam egy komoly összeget. A legtöbben nem vették észre, hogy Ausztráliában ausztrál dollár van és nem euro. El akarták hinni, hogy ez egy igazi kutatás volt, ezért nem foglalkoztatok ezzel a deviza-zavarral. Sokkal inkább számolgattatok, hogy 1000 euro az mennyi forint és mit jelent a saját életetekre lebontva. 

Nagyjából ezekkel az eszközökkel vertelek át nem kicsit, és lehet, hogy sokakat szoktattam rá a spenótra fél perc alatt. Főleg, akik ki akarnak tőrni a szegénységből. Persze tudtam volna fokozni, de szerintem ez is eléggé beszédes volt.

Gondolj bele, hogy napi szinten hányszor csapnak be téged ilyen módszerekkel?

Elolvasol egy cikket, megnézel egy posztot és elhiszed, mert nem kételkedsz. Hiszel abban, mert ügyesen beleraknak kamu hivatkozásokat, kamu statisztikákat, kamu interjúkat. Csupa olyan eszközt használnak, amivel tompítják a gyanakvásodat és elhitetik veled, hogy az a valóság!

Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én hamisítottam

Ennek a cikknek a tanulsága, hogy nem szabad mindent feltétel nélkül elhinni, mégha azt írják, hogy ezt xy állítja, meg kutatja. Nézzük utána a forrásoknak és kételkedjünk. Máskülönben a világlátásunk tudtunk nélkül változik meg és csupa hazugságra fog épülni minden!

Külön érdekes, hogy tegnap kiírtam Facebook-ra egy posztot hasonló tanulsággal. Sokan elolvastátok, és szerintem még ennek ellenére is volt olyan, aki ezt a cikket elolvasna megint bedőlt a hülyeségnek! MEGVAGYTOK!

 

►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

Ez a cikk 2017. július 12. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr8012658893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2017.07.12. 21:00:15

Nagyon jó bevezető a szkeptikussághoz. Bár aki tényleg az általad leírt forgatókönyv mentén megvezethető, annak komolyabb tréning kell. De kedves ötlet így felhívni a problémára a figyelmet.

_Neville 2017.07.16. 17:10:45

Ennél nagyobb baromságokat is osztanak meg egyes ismerőseim fb-n ilyen "utcaemberek" meg hasonló oldalakról. Ott még a látszatra se adnak ennyit, már a címből látszik, hogy ordas nagy kamu.
süti beállítások módosítása