Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A titkos barter üzleti jelentősége

2017. július 06. - Szarvas Norbert

barter.jpg

Az emberek mintha nem értenék a barter jelentőségét

Leggyakrabban az üzleti életben akkor találkozom barter felkérésekkel, amikor a másik félnek nincsen pénze arra, amit szeretne. Szép lassan a vállalkozói szektorban éppen ezért a barterezés a szegény cégvezetők "koldulós" játékává fajult, amit ha bedobnak, akkor tudjuk, hogy itt bizony nem lesz pénzmozgás.

A barternek az egész felhasználása téves, hiszen alapvetően egy igen komoly üzleti lehetőséget rejt magában. Ezt felismerve gyakran sokkal értékesebb dolgot szerezhetünk, mint két zacskó szotyi, amit aztán a hajunkra kenhetünk! Ugyanis a barter minden esetben szimpátiát vált ki a másik félben, ha megfelelően kommunikáljuk, illetve lehetőséget biztosít az üzleti bizalom kiépülésének.

Amikor pénzről van szó, akkor csak a pénz számít. Amikor barterezünk, akkor pedig az számít, amit adni tudni, és amit kaphatunk. Vagyis ilyen esetben az értékre koncentrálunk.

Neked van valamid, ami nekem jó lenne és nekem van valamim, ami neked megfelelne

A barter üzlet mindig win-win helyzetre törekszik, noha gyakran elrontják és eltúlozzák ezt az arányt. Ha nem akarunk azonnal pénzt kihúzni ebből az üzletből, az nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk az üzletből szerezhető nyereségről. Ilyen lehet például egy jó eszköz, egy fasza szolgáltatás vagy egy szívesség, amit később a megfelelő időpontban behajthatunk.

Azt vettem észre, hogy a vállalkozások nem bíznak egymásban. Nem tudnak megbízni egymásban, és emiatt számtalan fantasztikus lehetőségtől esnek el. Ebben segíthet a barterezés, aminek köszönhetően menet közben ismerkednek meg üzleti és nem anyagi érdekek mentén! Ez a jövőben sokat fog számítani, amikor az adott kapcsolat túlmutat a barteren és előtérbe kerül a pénz.

Mert a barterezés már közép távon is a zsíros és jó üzleteket készíti elő

Persze a barterezésnek is meg van a maga kockázata. Nem lesz soha 100%-os az arányod. Lesz, ahol bukni fogsz, lesz, amibe teljesen feleslegesen mentél bele. De erre mind szükséged van ahhoz, hogy megtaláld azokat az üzleti partnereket, akikkel megéri barterezni.

Tanács a barterhez
  • Csak akkor kössünk bartert, ha tényleg szükségünk van arra, amit kapunk! A cégünk számára haszontalan dolgokkal nem fogunk előbbre jutni.
  • Legyen egyértelmű és pontos a szerződés a későbbi viták elkerülése érdekében. Az egyértelműségre akkor is figyelni kell, ha a bartermegállapodást kötő cégek portfóliója szélesebb, és ezért nem érdemes a szerződésben előre túlkonkretizálni az együttműködés részleteit.
  • Hosszabb távú megállapodások esetén lehessen „kihátrálni” a szerződésből: megszüntethessük azt, és az addigiakkal elszámolhassunk. 

 

►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

Ez a cikk 2017. július 06. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr612645235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása