Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A kaszálás elhozná a világbékét, megoldaná a gyereknevelést!

2017. május 09. - Szarvas Norbert

kaszalas_vilagblke.jpg

Nemrég Szabolcsban egy öreg nénivel beszélgettem, hogy éppen mi történik a világban. Átbeszéltük a világ nagy problémáit és a néni sok évtizedes népi bölcseletével mondta a megoldásokat! Ha jobban belegondolunk, akkor még igaza is volt. A világ nagyon elferdült, inkább menjenek el kaszálni...

Mit tetszik gondolni a terrorizmusról? A világot gyászba öltöztetik ezek a gyilkosok...

"Hogy a fene egye meg ezeket az untakozó fantasztikusokat (fanatikus- a szerk.), hogy nem fér a nadrágjukba a pömpölőjük. Ezeknek a fiúknak folyamatosan egymással kezd küzdeni. A mi időnkben, aki nem fért a bőrébe, azon csattant a nadrágszíjj és küldtük egyből mezőre kaszálni. Ott nem volt idő a szomszéddal foglalkozni"

A politikai vezetők sem tudnak ebben megegyezni...

" Jó dulgukban (dolgukban-a szerk.) ezek is a fejükre estek kölökként. Azt sem tudja Döbrögi, hogy éppen mivel foglalkozzon. Olyan ez, mint nálunk a faluban volt anno a jegyző. Magasztos népség ez és sosem az emberekkel foglalkozik, kizárólag saját hízójával. Tudod mit csináltunk egy idő után? Kizavartuk a mezőre kaszálni, és megértette az egyszerű ember problémáját is."

Az embereknek az a bajuk, hogy nincsen pénzük...

" Hogy a kutya vinné el ezeket. Nekik is túl jó a dulguk, és unatkoznak. Menjenek el kaszálni és nem lesz idejük szórni a pénzt. A böcsületes embernek amire szüksége van az a szerény étel, dunyha, család, háztáji. Nekünk annak idején nem volt szükségünk egy disznóolnyi ruhára, magassarkúra-de még alacsony sarkúra sem. Sokkal kevesebb mindenünk volt, mégis boldogabban éltünk!"

És mit tetszik gondolni az okostelefon függőségről?

" Ez valami betegség? Menjenek el kaszálni, és akkor eltűnik ez a függelék (függőség- a szerk.). Nem lesz idejük mindenféle függeléket kialakítani, kivéve ha az a kaszához köthető. Mert a kaszával igencsak komoly kapcsolat alakul ki."

Számítógépfüggőség...

"Éjjel-nappal püfföli azt a táblát (billentyűzet)??? Az istenit ennek a csürhének. Ahelyett, hogy egész nap hízlalják a sejhajukat, induljanak a mezőre orral előre. Hidd el nekem, hogy aki hajnali 4-re érkezik a földekre kaszálni, annak nem lesz ideje püffölni a táblát. Megoldódik az álmatlansgág is egy csapásra!"

És mit javasolna a világnak?

"Menjenek el mindannyian kapálni! Akkor biztosan nem ütik bele az orrukat a másik dolgába és nem alakulnak ki függelékek sem (függőség)"

Tetoválás, testékszerek...

"A mi időnkben a fiataloknak nem volt arra idejük, hogy hülyeséget dugdossanak a fülükbe!  Tudod drágám, annyi munka volt a fődeken, hogy nem tudtunk mink azzal foglalkozni, meg nem is volt időnk arra, hogy órákig fodrászkodjunk, meg elkészítsük az orcánkat, mint a mai jányok. Szépen is néztek vóna ki a földeken ezek a jányok, mint a madárijesztők. Azt egy fijú sem vitte volna el 

 

 ►►►►

Gyerekmegtakarításról szeretnél többet megtudni? Klikk

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

Ez a cikk 2017. május 09. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

 A történet a képzelet szüleménye. Az ihlett forrása egy régebbi történet, ami a blogon megjelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr4312493063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2017.05.09. 14:27:02

Az ilyen öreg nénik szavazzák meg orbánt, trumpot, stb., mert szépeket mondanak.

Szerintem el kéne venni a szavazójogot 70 év felett, mert az értelmi színvonal ekkor már nagyon esik és könnyen befolyásolhatóvá válnak az emberek.

Rotopass 2017.05.10. 09:28:39

Hát szerintem sajnos nem életkor függő a befolyásolhatóság. Másrészt azért egyre jobb állapotban vannak az idősebbek is. Jó még nem olyan virgoncak, mint a floridai kisnyugdíjasok, de fejlődnek. Meg azért csak van élettapasztalatuk. Ne becsüljük le őket! :-)
Másrészt visszamenni a mezőgazdaságba dolgozni elég nagy visszalépés lenne. Úgy általában pedig szerintem elég sokat dolgoznak a magyarok. Jó a hatékonyságon lehet vitatkozni, de még messze vagyunk akár a 36 órás munkahéttől is.
Abban viszont igaza lehet a "néninek", hogy bizonyos helyeken terroristának állni az egy kitörési pont. Az ideológia csak körítés.

Reactor 2021.03.03. 05:02:48

@Rotopass: Más húzóágazatunk nincs, és nagy valószínűséggel nem is lesz, mert az EU nem hagyná.
Esetleg a szexipar, de erre büszkének lenni kb. olyan, mint amikor arra büszke a mumus hogy a síró gyereket az ő nevével fenyegetik.
süti beállítások módosítása