Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Miért fogja elbukni a ValóVilág 8 nyertese a 36 millió forintos fődíjat?

2016. augusztus 29. - Szarvas Norbert

kepernyofoto_2016-08-29_10_35_43.png

Miért fogja a ValóVilág 8 nyertese elbukni a nyereményt?

 

A VV8 nyereményét úgy promózta a műsorvezető, mint a valaha volt legnagyobb fődíjat. Már itt bukik a történet, ugyanis a havi 3M forint egy viszonylag alacsony költségcsökkentett nyeremény, hiszen már Alekosz is 50 M felett kapott (kp+autó+lakás). Tényleg ne higgy el mindent, amit a tv-ben mondanak.

A játék résztvevői alapvetően nem milliomosok. Mindig azt mondom, hogy attól mert valakinek odaadsz egy MAN típusú buszt, attól még nem lesz buszvezető. Tanulni kell a szakmát, mint ahogy milliomosnak is tanulni kell, de legalább belerázódni a történetbe. A legtöbb "megnyert milliomos" azért bukja el a pénzt már középtávon is, mert fogalma nincsen arról, hogyan kell ilyen vagyont összehozni magunktól. Ha lenne erről fogalma, akkor tudná, hogyan kell ekkora vagyonnal bánni.

Én vitatkoznék azzal a leegyszerűsítő állítással, miszerint szimplán szellemileg fogyatékosok a résztvevők (ismered Majkát?). Egy olyan átlagos ember, mint akár te is, nagy eséllyel elherdálna 36 millió forintot, amit havi bontásban kap meg. Gondolj bele! Eddig kerestél havi 150.000 forintot, és holnaptól kapnál 3M forintot. Mire költenéd? Miért egyből a költekezés jut eszedbe és nem az az első gondolatod, hogyan lehetne ebből a pénzből passzív jövedelemre szert tenni?

A ValóVilág 8 fődíj útjának lélektana 

kepernyofoto_2016-08-29_11_03_11.png

 

Mit kellene tennünk egy ilyen nyeremény esetében?

A legfontosabb az idő. Sokak zsebét égeti a pénz, ezért úgy érzik, hogy pont idejük nincsen, azonnal lépni kell. Én azt tanácsolnám, hogy adjunk magunkat időt (min. 1 év), hogy felfogjuk agyilag, mi történt velünk. Szokjunk hozzá, hogy már nem egyik hónapról a másikra élünk, szokjunk hozzá, hogy van pénz a számlán.

1 évig adjunk magunknak a nyereményből fizetést

1. Ha eddig 150.000 forintot kerestél, akkor fizess ki magadnak 150.000 forintot és dolgozz tovább! Szokd meg, hogy milyen dupla pénzből élni. Hidd el, hogy ekkora bevételemelkedést is érezni fogsz, könnyebb lesz minden és több dolgot tudsz magadnak megvásárolni. A példánál maradna a 150.000 forint a 3M 5%-a, tehát gyakorlatilag a teljes nyereményed megmarad, ha nem egyből a nagy falattal kezdesz.

� Ajándék ingyenes családi vagyontervező

Letölthető itt: Klikk

2. Kerüljük a tuti üzleti lehetőségeket. Eddig miért nem vállalkoztunk? Hát azért, mert nem rendelkezünk minden információval és elkerült minket a "szerencse". Egy ilyen nyeremény új irányokat nyithat megszámunkra, de nagyon óvatosnak kell lennünk. A cselekvést mindig meg kell előznie a tanulásnak, információszerzésnek. Addig ne kezdjünk vállalkozni, amíg nem jártuk körbe a témát. Azért ne kezdjünk vállalkozni, mert most van rá pénz. Hidd el, ha okos vagy, akkor egy év múlva is lesz rá pénzed.

3. Úgy érzed, hogy megérdemled a lazulást és a luxust! Igazad van! Nem érdemled meg? Akkor is igazad van! Nekem tök mindegy. A lényeg, hogy a saját életedet éljed. Javaslom ezt a "megérdemlem" életvitel emelkedést a magadnak kiosztott + havi fizetésedből (példában 150.000 forint) finanszírozd. Ami ebbe nem fér már bele, azt is megérdemled, de annál többet is érdemelsz, minthogy 1 év múlva megint ne legyen pénzed... 

4. Iratkozz be iskolába, olvass könyveket és tanulj, fejlődj. Létfontosságú számodra, hogyan éled tovább az életed. A bulik, a pia és a luxus? Ne feledd el, hogy ez a pénz sem tart örökké, hiába érzed úgy! Hamarabb elfogy, mint gondolnád. Ez a nyeremény a te kerted és te vagy a kertész benne. Nem értesz a növényekhez? Akkor menj el kertészsuliba, olvass kertészeti könyveket és csak azután kezdj gyomlálni...

exhibition_1.jpg

5. Csak a legszükségesebb tartozásaidat fizesd ki és ne adj senkinek kölcsön. A kifizetett tartozásban az a rossz, hogy később hiába világosodsz meg, már nem lesz lehetőséged ebből a pénzből nyereséget termelni. Várj a tartozások letisztázásával, amíg kicsit hozzászoksz a helyzethez. Addig tényleg csak a legfontosabbakat fizesd ki, mint pl.: lejárt számlák, sos tartozások. Aki pénzt nyer, attól mindig köcsönkérnek. Mindenki szeretne egy szeletet a tortából! Én azt gondolom erről, hogy:

Marika rokonod kér tőled 1M forintot. Neki nagy szüksége van rá, neked meg most éppen nem pénz. Azt ígéri, hogy 3 hónapon belül odaadja neked. De ezek üres igérgetések. Ha Marika három hónap alatt összetudna 1M forintot gyűjteni, akkor eddig miért nem tette?

Mindenkinek sokkal jobb lesz, ha hosszú távon megmaradsz milliomosnak. Akkor biztosan többet tudsz majd segíteni.

6. A pénzedet helyezd el a bankban (kizárólag nagy és nemzetközi bankot válassz!!!), amíg ki nem találod a "hogyan tovább"-ot. Az első vállalkozást, amit a pénzből indítani szeretnél, azt csak akkor kezd el, ha körbejártad a témát és a nyereményed maximum 20%-ából el tudod kezdeni. A vállalkozás drága dolog és nagyon kemény tanulópénzek vannak benne. Neked sem mindegy, hogy a pénzed 70% vagy 20%-át bukhatod el. 

Ezek a tanácsok nem csak a VV8 nyerteseinek hasznosak, hanem lottó nyerteseknek, örökösöknek és olyanoknak, akik hirtelen milliókhoz jutnak.

 

►►►►

Ha segítséget szeretnél a pénzügyeidhez vagy kérdésed van gyermek megtakarításról, nekem is megírhatod:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu

� Ajándék ingyenes családi vagyontervező

Letölthető itt: Klikk

Itt találsz meg minket:

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr4611659022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2016.08.29. 14:04:49

Ez mind igaz is, de annak magyarázhatod, aki eddig sem tudott bánni a pénzzel. Sose volt ennyije és más lehetősége sem, hogy törvényes úton ennyihez hozzájusson.
Szép elképzelés, hogy menjen tanulni és akkor majd... Ritkán lesz akkor majd, mivel jelen kultúránk jelentős része egyik napról a másikra él és jószerivel azt is kölcsönből. Ez pedig igaz azok nagy hányadára is akik tanultak, azokra meg főleg, akik most tanulnak saját erőből. Lsd. diákhitel, mely pont előre eladósítja annak felvevőjét még mielőtt keresőképes lenne - már ha nem dolgozik mellette. És pont azok a _nagy_bankok_ folyósítják, akiket említesz, mint jó gazdákat.
Mennyi kamatot is adnak mostanság ezek a jótét-lelkek? Az meg megint csak lutri -mint ahogy említed is -, hogy kockázatosabb befektetésekbe fogjanak.
Egy szó, mint száz; ma nehéz pénzügyileg lavíroznod, még ha nálad van is a szektor Szent Grálja.
Ezeknek a műsoroknak meg pont nem célja a nyeremény által "jó útra" téríteni a nyerteseit. Mindinkább az, hogy lássa a többi szerencsétlen, "ha magukból kihozzák a kretént" egy valag pénz üti a markukat és _így_is_meg_lehet_élni. Ha csak egy ideig király, hát addig.

Majkát példának hozni meg lehet mérvadó, de szinte csak ő az akit említeni lehet. A többiek meg el lettek felejtve, max valamelyik bulvár ír róluk egy-egy cikket évente. Majka sem a nyeremény összegét kamatoztatta (nem is ő nyert:), mindinkább azt az agilitást ami _előtte_is_ megvolt/lehetett benne. Persze biztosan vagy egy-két nyertes, akik abból az induló tőkéből élnek, de ők szintúgy nem utána tanulták meg mit kell kezdeni a pénzzel, mindinkább már tudták.
Minden esetre szép törekvés és reméljük lesz foganata!
Na, megyek is kitöltök egy lottószelvényt, hátha nekem is lesz ilyen dilemmám :D

Untermensch4 2016.08.29. 19:53:35

Minek kell ilyen bulvár-sz@rokat nézni..? Azt se tudtam hogy már a nyolcadik ilyen izé van éppen a vályúban.

kommentes nikk 2016.08.30. 10:02:48

Teljesen felesleges fejtegetés, azért fogja elbukni, mert bármelyik nyer, az egy fertelmesen buta, full agyatlan hülye lesz, akire egy fakockát se szabadna bízni.

2016.08.30. 10:34:16

Passzív jövedelmet belőle? Ugyan! Azt bizony el kell költeni vagyontárgyra. Lakás, garázs, arany. Banknak, kasszának stb. egy fillért sem! Dolgozni utána tuti nem, arra rámegy az egészség. Továbbra is 150 ezerből élni a rulez! Egy kis lakást venni 15 millából és ennyi!

Kicknick 2016.08.30. 11:42:24

"Egy olyan átlagos ember, mint akár te is, nagy eséllyel elherdálna 36 millió forintot, amit havi bontásban kap meg"
Próbáljuk már ki, légyszi...

Zakari az ás 2016.08.30. 13:25:54

He he jó tanácsok, láttad Te kik a résztvevői ennek a shownak.... Persze majd most észhez kapnak és elkezdenek olvasni meg tanulni....
A táblázat viszont tökéletes, pont így fog alakulni a sorsuk....

bobijub 2016.08.30. 13:27:49

(-1) egyetértek azzal, hogy nem nagyon lehet arra számítani, hogy mostanáig szegény, de pénzügyi talpraesettségét éppen pont a harminchatmilla hatására bekapcsoló szereplő kezébe jut a főnyeremény

(0) ha a mínuszegyes pontot érvényesnek tekintjük, akkor éppen a győztes fogja pont leszarni az egész dumát

(1) egy politikailag-gazdaságilag jól működő országban igaznak kellene lennie annak, hogy a saját tudásunkba történő befektetés térül meg a legjobban, csak az ezzel a dologgal az apró baki, hogy a tanulnivaló megválasztásához is kell egy alap gazdasági talpraesettség, és kell hozzá egy nem alapszintű tájékozottság is.

(2) lehet próbálni adni olyan tanácsokat is, amit még egy pénzügyileg nem talpraesett, kellőképpen tanulatlan és szorgalmasan tájékozatlan nyertes is haszonnal tudhat megfogadhatni. az adj magadnak fizetést elég okosnak tűnhet, de pont egy ilyen hülye nem fogja tudni két hónapnál hosszabb ideig tartani magát hozzá. a "ne adj kölcsön" és a "ne ajándékozz" tök fölösleges a "született fukaroknak" és szintúgy tök fölösleges a született "hülyén vajszívűeknek"

(3) a sok tanács között azonban katasztrófálisan szakmaiatlannak tartom a "ne fizess vissza kölcsönt" pontot. ez az az egyetlen tényező, amit egy nagyobb összeghez hozzájutó akárkinek azonnal, elsőre meg kellene lépnie. na jó. nem azonnal és nem gondolkodás nélkül. pont ez lenne az a lépés, amit nem szabadna addig késleltetni, amíg az alany el nem végzi a közg. tanulmányait. pont ez az a lépés, amit ha van neki többféle adósságja, akkor akár fizetett szakértővel is érdemes megvizsgáltatni. katasztrófálisan szakmaiatlan egyrészt azt tanácsolni, hogy a nagy pénzből adjon magának dupla fizetést az eddigihez képest, másrészt fel se merüljön az agyában annak a kérdésnek a lerendezése, hogy elő- vagy végtörlesztéssel adott esetben havi zéezer forintnyi kamat (!) megfizetésétől mentesítheti magát. szakértő segítség ahhoz kell, hogy átnézze, van-e a meglevő adósságok jogi szemétségei között olyan pont, ami alapján a már a lejárathoz nagyon közel levő tétel esetén az apróbetűs rohadékságtömegből nagyobb büntetés kalkulálódik ki, mint az elérhető kamatmegtakarítás. egyébként nehezen tudok elképzelni olyan fennálló hitelt, amihez képest jobban megérné a kábé nulla vagy a tranzakciós költségek miatt akár negatívba is átforduló betéti kamatok mellett megtartani a rendelkezésre álló fölös pénzt.

Szarvas Norbert 2016.08.30. 13:55:15

@bobijub: (3) leginkább a jellemző jelzáloghitelre gondoltam 10-20M értékben. Mondok csipőből egy példát: a 7-8. hónapban (megkaptad a 7-8x 3M-t) berongyolsz a bankba gyorsan kifizetni a hitelt, aminek a kamata havi szinten legyen 30-50.000 forint.

Ahelyett hogy inkább vársz pár hónapot (pl 5x 30.000= 150.000 buktál "csak" a kamaton), és lehet rájössz a megoldásra, hogyan lehetne azt a 10-20 M forintot a hitel helyett olyan helyre tenni, amiből azonnal érkezik olyan bevétel, ami fedezi a hitelt (pl: ingatlan)--érted a logikát? Nyilván nem mindenfajta hitel esetében ül ez a dolog, de próbáltam nagyon leegyszerűsíteni

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.30. 13:58:11

Az a baj, hogy az itt leírtak közül jó eséllyel semmit nem fogadnék meg, ha rám szakadna egy ilyen nyeremény, és nem hiszem, hogy rosszabbul járnék, mint az aki megfogadja.

Az adósságok után fizető kamatot meg lehet úszni, ha az előtörlesztésnek és az esetleges későbbi ismételt hitelfelvételnek a költsége + ugyanannyi befektetett pénz hozama összességében kevesebb, mint amennyi a kamat költsége az adósságon, akkor törleszteni kell. Ezt az 5. pont kapcsán könnyen be lehet látni.

A 2. pont kapcsán viszont a hasonló nyeremény kapcsán a 36 millió forint értéke csak a hasonló showkban való szereplés egyik nyereménye. A másik az, hogy ismert vagy, és mind a mainstream-, mind pedig a bulvármédiától milliós értékben kapsz reklámlehetőséget. Ha a vállalkozással szükségtelenül kivársz, akkor ezt el lehet bukni villámgyorsan. Már a villába való beköltözés előtt készen kell lenni arra, hogy ezt a plusz publicitást kihasználhasd. Ha a publicitás miatt fel tudsz építeni saját brandet is, amire építhetsz, akkor bizony a merchandise megfelelő értékesítése ekkor jó lehetőség.

Ha a szerződésed engedi akkor blog is, kapcsolódó app is, youtube csatorna is: Csupa olyan vállalkozás amit felkészületlen gyerekek is meg tudnak csinálni, de te a plusz publicitás miatt is előnnyel indulsz, de profik tanácsát is ki tudod kérni. És persze az előre megírt tartalmakból amíg felkapott név vagy, érdekled az embereket lehet könyv is, ha van kiadó aki vállalja a kockázatot és fizet érte, akkor a publicitáson nyersz.

A VV miatt az előző állásod nem feltétlenül lenne meg, mert kicsit sokat voltál távol. Ezért kell ez idő alatt dolgozni, ha viszont ebből "fizetést adsz magadnak" az nem feltétlenül duplázza meg a forrásaidat az érintett hónapokra, az ebből való életszínvonal növekedés így nem is valószínű, de nem is feltétlenül látványos. Ugyanakkor a dolgokat könnyebb megvásárolni, stb. könnyen vezet el könnyelmű érzelmi döntésekhez. És igen a baj itt kezdődik: a mozi, a pizza, a megivott ital önmagában nem sok. De könnyű velük túllépni a fizetésre gondolt szintet.

A pénz egy részét biztos nem simán bankba tenném. Pl. vásárolnék állampapírt is. De az is biztos, hogy különböző időkre lekötném a betéteket is, kivédve ezzel sok érzelmi döntést...

A fentiek miatt nem a nyeremény után kell tanulni, hanem előtte szabadidőben. A megérdemlem életvitelt pedig nem a "könnyen jött nyereményből" kell finanszírozni, hanem az ismertségnek hála elért magasabb jövedelemből.

Void Bunkoid 2016.08.30. 16:18:06

Norbi,

a legtöbb pénzzel bánni nem tudó ember - talán viccesen hangzik, de nem is AKAR tudni bánni a pénzzel. Ahhoz, hogy valóban gazdag legyen, ahhoz akkora tőkére lenne szükség, amit igazán el sem tud képzelni, így ha hirtelen valami nagyobb összeghez jut, szinte garantálja magának, hogy ez nem húzza ki a szarból, és inkább feléli.

Pontosabban nem az, hogy nem húzza ki a szarból, hanem....a már sokszort emlegetett "mélyszegény társadalmi réteg" igazából baromira nem arról álmodik, hogy ő majd kivakarja magát a kaksiból, és becsületesen dolgozó, háromszobás, szépen kiglancolt panelben élő proli lesz akár 150 ezerből, akár 300 ezerből.

Ők URAK akarnak lenni. Nem havonta akarnak 150 ezer forintot elkölteni, hanem NAPONTA. Mintegy elégtételként az egész őket szopató életért.

Emlékszel József Attila De szeretnék gazdag lenni című versére? Na, az tökéletesen megfogalmazza a szegény ember álmait.

És pontosan ez az oka annak is, amiért a legtöbb mélyszegény - annak ellenére, hogy AMÚGY ilyen-olyan címeken néha egész tisztességes juttatásmennyiséget be tudnak gyűjteni egy hónapra - ilyenkor azonnal megindul a hipermarket meg a kocsma felé, és mindenkinek fizet egy unikumot, meg édességre, csipszre, felesleges marhaságokra veri el gyakorlatilag napok illetve órák alatt az egyhavi bevételét.

Mert nem krumplit krumplival akar enni, és NÉHA mondjuk, minden második hétvégén becsúszik egy rántott szelet. Neki megéri egy napig valóban királynak, utána 29 napig koldusnak lenni, mint 30 napig egy senkinek.

Punxsutawney Mormota 2016.08.30. 18:22:34

Talán a TLC-n volt egy egy minisorozat amerikai lottónyertesekről, aki elbukták a nyereményüket az utolsó fillérig. Az egyik azt mondta, hogy akkora megkönnyebbülést még az életben nem érzett, mint amikor elbaszta az utolsó pár ezer dollárját.
Újrakezdte az életét, visszaszerezte a feleségét, felvett jelzálogot és megnyitotta álmai horgászboltját, a kedvenc tava mellett.
Az igazán érdekes az volt, hogy többen nyilatkoztak hasonlóan.

Visszatérve a VV meg BB nyertesekhez. Eddig volt 7 VV meg két BB. Legjobb tudomásom szerint legalább hárman meg tudták tartani a nyereményüket.

VV Szabolcs - aki ugye Majka orra elől happolta el a pénzt.
VV Milo - ő valami bajai gyerek volt, diplomákat szerzett, dolgozik,
VV Alekosz - döbbenet, de ez a pöcs is tudatosan ül a pénzén.
VV Attila - ő sem osztogatta szét a pénzt haveroknak.

Aurélióról semmit nem tudni, de gondolom tele lett volna azzal a bulvármédia, ha éppen ki lenne a segge a gatyájából. Ugyanez vonatkozik VV Robinra is.

Egyedül VV Laci volt az, akiről tudni, hogy mindent bukott illetve a BB sorozatból szegény Évi, aki már azt sem tudja, hogy melyik bolygón áll.

Szóval, akármekkora taplók is ezek a gyerekek, a pénzelbaszási arányuk nem rosszabb, mint a magyar átlag.

Visceroid 2016.08.30. 20:37:09

"Miért fogja elbukni a Valóvilág 8 nyertese a 36 millió forintos fődíjat?2

Nem bukja el, ha nem fizetik ki nekik...:)

2016.08.30. 21:47:49

Norbi, hány kommentet kellett törölni, 50-et-60-at? Lolperec :))))))))))))))))

Szarvas Norbert 2016.08.30. 22:58:15

@shitgun: 3 kommentet kellett ebben a posztban törölnöm.

trollmentes övezetnek nyilvánítottam a blogot. aki nem tud viselkedni és azért jön, hogy a cikkhez ne hozzáadjon negatív/pozitív véleményt, hanem elvegyen belőle vagy belőlem, azt először figyelmeztetem, utána viszont elköszönünk egymástól.

Almandin 2016.09.02. 01:57:10

Hozzátennék még egy tanácsot: lehetőleg senkinek (vagy max. 1-2 nagyon közeli hozzátartozódnak) mondd el, hogy nyertél. Egyrészt folyton lejmolni fognak, másrészt a hirtelen nagy pénzt nyert emberek nagyobb eséllyel válnak bűncselekmények áldozatává. Elrabolhatják őket váltságdíjért, vagy olyan emberek, akik potenciális örökösök lehetnek, megölhetik őket.
Célszerű lassan javítani az életszínvonalon, ha ez nem megy, a környezetnek el lehet árulni, hogy nyertünk, de jóval kisebb összeget érdemes bevallani. Aki most felháborodik, hogy ez hazugság, erre azt mondom, a jogos önvédelem igazolja.
Sőt, egy nagyobb életszínvonal-emelés előtt érdemes elköltözni másik városba/kerületbe, ahol nem feltűnő a hirtelen gazdagodás.
süti beállítások módosítása