Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Gyerünk anya, apa! Készüljenek a gyerekekről a kamu nyári Facebook fotók!

2016. június 22. - Szarvas Norbert

666d22ebd87c5858a397ca62095f550e.jpgGyerünk anya, hajrá apa! Megvolt ezen a héten az a mennyiségű Facebook fotó a gyerekről, amivel már sikerült begyűjtened a 13. és 14. lájkot is? Ez olyan jó érzés, nem? A lájk az, ami igazán éltet. Addig pakolod ki a gyereked előre megtervezett mozzanatait, amíg nem fogod úgy érezni, hogy most mindenki téged figyel és mennyire sok Facebook öri-barid van. Lehet szídni a Berkit vagy a többi celebet, akik saját gyermekük életét pakolják ki az első sorba. Őket bezzeg mindenki meg tudja támadni, hogy ilyet nem lehet csinálni. Közben anya, közben apa is ugyanezt csinálja, csak annyi különbséggel, hogy ők nem tudnak ebből pénzt kreálni.

Nem arról van szó, hogy ne akarna bárki Facebook fotókat nézegetni az ismerősei életéről. Félreértés ne essék. A Facebook tökéletes arra, hogy közelebb kerüljünk egymás életéhez anélkül, hogy találkoznánk. Márpedig találkozni nincsen időnk. Viszont a Facebook hírfolyam nem engedi meg nekünk, hogy ismerettségek tizen-huszon évekre hibernálódjanak a távolság és időhiány miatt. Mindenki up to date mindenki életéről. Pipa!

Viszont kurva unalmas ez a mániákus tökéletesség tudat. Boldog tökéletlen családok helyett a Facebook a címlapfotós kamucsaládok gyűjtőhelye. Az izzadt, pattanásos, játéktól piszkos, cseresznyeszedéstől pirospöttyös trikós valóságot felváltják az egyhelyben toporzékoló, művigyort felpakoló unott gyerekek képe, akik még nem értik, hogy mi a faszom történik. Aztán persze idővel megértik, és tökéletesen szocializálódnak ebbe a tökéletesnek mondott undormányba. A kialakult szokás szerint minden a Facebook-ra megy. És a Facebook egy unott ribanc. Ott csak azok élnek meg, akik tökéletesek, vidámak és nyugodtak. Még akkor is ezt az állapotot kell anya, apa szerint mutatni, amikor nyaralásból jöttök hazafele, megrohadtok a melegtől, nyügösek vagytok és a mosolygás a legutolsó, amire éppen vágysz a mekis hambi és a pihepuha ágyikó között. 

Gyerünk anya, hajrá apa! Csak így tovább, és  megszünteted a kapcsolatot a valósággal. Facebook droidokat nevelsz és hazudsz. Hazudsz a FB öribariknak és önmagadnak. Elhiteted mindenkivel, hogy ez a boldog élet. Az előre beállított fotókon kamumosolygó gyerekek. Egy ilyen képbe pedig kizárólag a serlegek, kitünő bizonyítványok és sikerek férnek bele. 

Miért nem hagyod, hogy a gyerek gyerek maradjon és legyen?

Miért fáj neked, ha a gyerek a képeken időnként szomorú, időnként pajkos, időnként csak magát adja?

Ő akkor is a te gyereked lesz, ha csak bukdácsol az iskolában.

Ő akkor is a gyereked lesz, ha lovaglás helyett a grundon rúgja a bőrt.

Ő akkor is a te gyereked lesz, ha telibe szarja a tengerpartos naplementét és inkább kavicsokat dobálna a vízbe.

Ő akkor is a te gyereked lesz, ha nem akar fotózkodni. Pláne nem a Facebook-ra.

Ő akkor is a te gyereked lesz, ha piszkos, maszatos és néha rosszcsont. 

Mert ő a te gyereked és nem a Facebook gyereke. Mert ez a valóság és nem az, amit kipakolsz a Facebook-ra. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor nyomj egy like-ot:

 

Izgalmas videókért iratkozz fel ingyenesen:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr998830920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csőszbocskor 2016.06.22. 13:01:13

Lehet, hogy regisztrálnom kellene fb-ra és akkor el tudnék merülni más emberek életében, ahelyett, hogy a magamét élném. Ha kellően sok impulzus ért, akkor pedig mérgelődhetnék más emberek általam idegesítőnek vélt szokásain. Ha már marha jó leszek ebben, írhatnék ezekről blog bejegyzéseket. Azzal befejezve, hogy "Ha tetszett a cikk, akkor nyomj egy like-ot"! Persze ez a hozzászólás is egy lépés ebbe az irányba... Vissza az életbe!

Untermensch4 2016.06.22. 21:53:12

Még némi technikai fejlődés és jöhet az "orchideák bolygója"

Frank August 2016.06.23. 15:09:45

Sok az egyugyu felhasznalo,akik komolyan ra kattantak erre a kozossegi oldalra.Persze ok vannak eladosodva,ok nem veszik eszre mikor huzza le oket a sajat bankjuk,telefon tarsasaguk.Ket szelfi kozben megvagjak oket a repteren ,mert nagyobb a kezipoggyaszuk.Extrem eset,mikor a fb.-re szant szelfi balesettel vegzodik.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.06.26. 08:47:46

@Jutocsa: A szatira jó műfaj. Nekem tetszik! A "blog"-on amúgy sem lehet "like"-ot nyomni, e-helyett használjuk a "+1" jelzést, de azt is ritkán. Ezért tartom a blogolást értelmesebb elfoglaltságnak a FB-gagyulásnál. Na persze vannak átfedések, mint általában az életben, itt sincs jól meghúzható határ,.
süti beállítások módosítása