Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Kétes érzések az osztrák-magyarról!

2016. június 16. - Szarvas Norbert

13434929_1139111232797322_2106861199527960623_n.jpgA meccs napján már éreztem, hogy itt valami nagy dolog történhet. Szinte biztos voltam benne, hogy itt dől el az EB szereplésünk, hiszen Izland talán egy fokkal egyszerűbb ellenfél lehet, a Portugálok pedig sokkal erősebbek. Nekünk Ausztriát kell legyőzni ahhoz, hogy továbbmenjünk (számításaim szerint 6 pontunk lesz). Már bánom, hogy nem mentem nagykivetítős ösznépi meccsnézésre, de az elmúlt 20 év minden csalódása felgyülemlett bennem és emlékeztetett. Otthon néztem egyedül és bizony nagyon megbántam. Megbántam, hiszen ezen a napon azt a magyar csapatot láttuk, akire 20-30 éve vágyunk. Egy rendkívül technikás, harcias és jól passzoló csapatot. Minden egyes 3. perc 1 évnyi kárpótlás volt számunkra. 

90 perc/3=30 azaz az elmúlt 30 év rothadó magyar futballjának a kárpótlása

Tudjátok a foci tényleg a sportok legnagyobbika. Ez az a sportág, ami képes mindenkit megmozgatni. Másnap mentem a belvárosba és Budapest megváltozott. A meccs utáni napon 

  • a lehangoltságot felváltotta az öröm
  • a bánatot a mosolygás
  • a Facebookon a Coelho idézeteket az osztrák-magyar értékelők
  • a villamoson a pilota fülkében a "ria-ria hungaria" sál

Most vagyunk a második napon, hajnali hatkor véletlenül betévedtem a budaörsi Auchan wc-jébe, ahol a fenti élmény fogadott (kép). Mondanom sem kell, hogy gyorsan lőttem én is egy gólt, mint Szalai vagy Stieber:)

Érzem, hogy most sok minden megváltozott és a magyarokra jellemző szkepticizmust és búbánatot felcserélte a lelkesedés és reménykedés. A válogatott megtanította nekünk, hogy tudatos és kemény munkával el lehet érni bárhova és ennek semmi köze a "balsors"-hoz. Egyszerűen keményen kell dolgozni a legnehezebb pillanatokban.

Mégis kétes érzéseim vannak, mert elkezdődött az igazi arcoskodás, az undorító beszólogatás. Megy a Facebookon a Conchita-zás és egyéb felsőbbrendű megnyílvánulások. Azt gondolom, hogy van egy határ, ameddig el lehet menni. Ezek a vicces odamondogatások, mint például az Aldi posztja (premium papírzsepi az osztrák kollegáknak). De aztán méltósággal kell viseltetnünk és tisztelettel. Tisztelnünk kellene az ellenfelet és pont nekünk magyaroknak kellene tudni, milyen ha a világ rajtunk röhög, lesajnál minket és megaláz.

Nekünk sem esik jól, amikor még a huszadrangú norvég riporter is pezsgőt bont, mert annyira verhető ellenfél vagyunk. 

Most megkaptuk, amire 30 éve vágyunk. Ez itt most pont az a pillanat. És most derül ki, hogy mihez kezdünk ezzel az érzéssel. Magunkra koncentrálunk, vagy nyomjuk az arcoskodást esztelenül? 

Jelen pillanatban nagyon jól érzem magam és izgatottan várom a következő fordulót. De közben félek, hogy ezek a sikerek megint akkora arcot adnak a magyar focinak, ami mögött a tényleges teljesítmény megint eltörpül. Érdeklődve várom, hogy a "magyar közeg" hajlandó lesz e olyan színvonalon változni és teljesíteni (jó értelemben), mint ahogyan tegnap előtt a srácok tették.

Külön kiemelném:

Szalait, aki a sok foteldrukker nagy érthetetlenségére a csapat alapköve. A tv-ből nem látod, hogy mi az ő igazi munkája. Pedig baromi sokat dolgozik azon, hogy az utolsó 25 percben a Priskinek vagy Stieberek veszélyes támadásokat vezethessenek.

Kleinheisler, aki nekünk csak Laci. Az ő példája a magyar közeg legnagyobb kritikája. A közeg tönkretette volna, miközben a csapat legjobbja lett. 

Nagy Ádám- aki a labdarúgásunk legnagyobb és legfényesebb tehetsége

Gera Zoli- csak azt bánom, hogy nem 22 éves, mert ezek után már élcsapatban futna be karriert.

Fiola, akire oly régóta vártunk már.

Guzmics, Kádár , akik a védelemnek igazi tartást adtak.

Nekem most ők a kedvenceim. Neked kik?

Hajrá Magyarok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr728814378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.06.16. 18:45:14

dzsudzsi...nekem ő a legjobb...csak hajlamos a pénzt elszórni hüje puncikra...nagy tehetség...remélem kinövi magát.
És a másik kedvenc a mackós kapus!!!

Trackers 2016.06.16. 20:46:01

Ne sírjááááá !

Szurkojjjáááá !!!!!

Halálbüntetést a korrupt politikusokra! 2016.06.16. 20:54:32

Még az 50-es éveknél is nagyobb nyomor van ma Magyarországon, még akkor se volt a szaros életü proli népnek ekkor öröm, hogy a válogatott győzött egyszer.
A legnagyobb diktatúrákban ez persze jellemző, hogy a kussba vágott népnek akkora szar élete van, hogy már egy meccs eredményének is úgy örül, mintha holnaptól nyugati béreket meg nyugdíjat kapna.

De mi lesz ebből az összenépi örömből, ha a kövezlező két meccsen elnáspágolják a magyar csapatot, nemkicsitnagyon? Jön az 56-os féle forradalom a diktátor rendszerre?

nemecsekerno_007 2016.06.16. 21:17:11

@Halálbüntetést a korrupt politikusokra!: "Még az 50-es éveknél is nagyobb nyomor van ma Magyarországon..."

Ezt így hogy?! Ez egyszerűen hazugság. Pont. NEM IGAZ. Ha majd rájössz miért, akkor talán egy kicsit jobban fogod magad érezni a bőrödben.

Venyigeszu 2016.06.16. 21:57:32

"hiszen Izland talán egy fokkal egyszerűbb ellenfél lehet"
Miről beszélsz?!

Balt 2016.06.16. 22:03:38

@nemecsekerno_007: Hagyd, modorosblog díjért indul a kommenttel.

@poszt! Respect! Így kell ezt!

Király egyébként. Meg Nagy. Meg Fiola. Meg Németh. Meg, meg, meg mind!

Az apokalipszis lovasa 2016.06.16. 23:09:25

@Halálbüntetést a korrupt politikusokra!: annyira "kussba van vágva" ez a nép, hogy minden ökör szabadon kiabálhatja a világba azt, hogy őt elnyomják :D

Egyszer a választáson kéne többen lennetek, galambom, nem blogok kommentjeiben hőzöngenetek, hogy diktatúra van.

fideszes Bróker kormány 2016.06.16. 23:59:32

Egy nap a 30 évben, amikor a panelproletár elhiszi, hogy mégis szép az élete. Ennyit megérdemel, a gazdi sok 100 milliárd forintot ölt bele, hogy legyen egy jó napja az ő csőcselékének.

Aztán holnap a panelproli megy vissza a rendszer igájába és tovább szidja a világot, meg a Sorost. A következő 30 évre.

bkkzol 2016.06.17. 01:59:57

Nem vagyok foci rajondó!!! Miért kell mindig mindent fikázni, mindenben csak a rosszat keresni? Milyen emberek az ilyenek?
Nagyjából ugyan azok a kik feljelentik saját hazájuk az összes lehetséges fórumon illetve alkalomkor....

2016.06.17. 06:45:29

@fideszes Bróker kormány: Nekem nem szar az életem, de ettől még szebb lett egy napra - annak ellenére, hogy nekem sem tetszik az első számú faluban épült stadion.

Neked viszont kurva szar lehet, hogy ehhez a sportsikerhez való hozzáállásodat is az határozza meg, hogy nem tetszik az aktuális kormány....

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.17. 08:43:39

A lényeg: a ballibák csúnyán elvesztették ezt a csatát.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.17. 13:49:00

@Janossz:

Ők csak egy meccset vesztettek, amivel semmi gond. A magyarok előtt is ez áll, a csoportból továbbjutnak, de szinte biztosan vesztenek a nyolcaddöntőben. Ez csak sport.

De a nagy csatát a ballibák vesztették el, akik komoly kampányt építettek fel a magyar csapat rossz játékára. S most mindez okafogyott lett.

Janossz 2016.06.17. 17:05:09

@BircaHang Média szerkesztősége: Erről az állítólagos komoly kampányról van valami konkrét, vagy csak gondoltad?
Én itthon élek, ilyesmivel nem találkoztam.
süti beállítások módosítása