Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Az Állam támogatja a cigány származású fiatalok rendőrré válását?

2016. május 29. - Szarvas Norbert

_mg_9291.jpgNagyon nehéz szolidarításról és esélyegyenlőségről beszélni, ami általában addig tart, amíg a múlt sérelmei újra fel nem szakadnak bennünk. Biztos mindenkinek van egy kemény sztorija a cigányságról, arról a suhancról, aki lop, csal, hazudik, utcán megtámad, nem tud viselkedni. Mégha nem is mi tapasztaltuk a sztorit, akkor is úgy adjuk elő teljes beleéléssel, mintha éppen tegnap történt volna. Aztán ott van a politika, amelyik egyszerűen napraforgóként zsigerli ki a kisebbséget az olcsó szavazatokért cserébe. Van cigánybűnözés? Még mindig nem sikerült az integráció? Jó ötlet támogatni a cigány rendőröket?

 

A ................................... Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a középfokú köznevelési intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a ........../......... tanévre- írja a Magyar Közlöny

Napokkal ezelőtt olvastam kicsit megrökönyödve, hogy Németországban az erősödő migrációs bűnözési hullám miatt komolyan elgondolkodtak, hogy a rendőrséget feltöltsék első-, másod-, és harmadgenerációs bevándorlókkal. Viszonylag rossz sajtót kapott a hír. Aztán elkezdtem gondolkozni, hogy ezek most meghülyültek vagy a társadalom hosszú távú érdeke az integrációs folyamatok ilyen szintű elősegítése?

Most meg olvasom, hogy a magyarok a helyi "kisebbséget" akarják erőteljesebben bevonni. És jobban belegondolva igazat kell adnom ennek a folyamatnak. A magyar cigányságot nem azért nem lehetett integrálni, mert állatok vagy bármi bajuk lenne. Azért nem lehetett, mert a magyar társadalom "normálisnak gondolt" tagjai folyamatosan kirekesztik őket és perifériára állítják. 22-es csapdája, hiszen jogosan teszik mindezt, mivel félnek. De mégis ezzel a cselekedettel azt érik el, hogy folyamatosan újratermelődik a kirekesztettséget érző periférián rekedt réteg (esetünkben a cigányság). És ez mind negatív érzéseket, haragot szül bennük, ami generációról generációra egyre erőteljesebb. 

Csak nagyon kevesen tudnak kitőrni. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy képes lennél okos döntéseket hozni, ha egész életedben félnének tőled, mutogatnának rád és azt mondanák, hogy hülye vagy?

Persze most felkaphatja az átlagos olvasó a fejét és előhozakodhat a jogosabbnál jogosabb érvekkel. Talán nem igaz a cigánybűnözés? Talán nem kell félni a legtöbbjüktől? Mi van a tanárlincselő tömeggel? 

Azt kell mondjam, igazatok van nektek is!

De akkor mi a megoldás? Ahogyan létezik cigánybűnözés,ugyanúgy létezik előítélet a rendfenntartó erők körében. Annyira eltorzult a kép, hogy már senki nem tudja igazából, hogy melyik volt előbb. A cigányok elkezdtek lopni és ezért utálják őket a rendőrök, vagy a rendőrök voltak szemetek, és ezért kezdtek a cigányok is úgy viselkedni? Ez csak egy metaforikus példa, amit a teljes társadalmi mechanizmusra kellene kiterjesztenünk. 

A bűnözés és a rendőrség kéz a kézben jár. Az egyik kis túlzással nincsen meg a másik nélkül. Nagyon okos gondolat, hogy ne kirekesszük a cigányokat a rendőrségről, hanem segítsük őket az állományba kerülésükben. Ugyanis egy cigány származású rendőrt vélhetően jobban elfogadnak a periférián szorult cigányok, mint a fehér fakabátokat. Ráadásul példamutató lehet kisebb-nagyobb közösségekben, ha látják, hogy nem csak a bűnözésből lehet megélni.

Szándékosan beszélek periférián ragadt cigányokról

Fontos megjegyeznem, hogy nem minden cigány számrazású ember bűnöző és mélyszegénységben élő. Számos olyat ismerek, akik becsületesen dolgoznak, családjuk van és nevelik a gyereket. Soha egy tollat nem vettek el senkitől. Jelen helyzetben ők az igazi károsultjai a helyzetnek, akiknek minden nap meg kell küzdeni olyan előítéletekkel, amihez a származáson kivül semmi közük. Büszkén mondhatom, hogy több nagyon jó barátom is van, aki cigány származású. Mégsem merült fel sosem ez a téma, hiszen nem a származás a lényeg, hanem az ember. 

Izgalmas videókért iratkozz fel ingyenesen:

 

Ki mit tesz le az asztalra?

Viszont nyíltan kell beszélni egy létező helyzetről. Erre nyújthat megoldást ez a támogatás és segíthet abban, hogy a cigány és nem cigány származású magyarok jobban elfogadják egymást, kölcsönös tiszteljék egymást. A periférián ragadt családok gyermekeinek pedig legyenek olyan példaképek, akik szöges ellentétei a bűnözésnek. 

 

Pályázati feltételek 

Pályázatot azok a roma származású fiatalok nyújthatnak be, akik középfokú köznevelési intézmények nappali tagozatán első, második vagy harmadik évfolyamán tanulnak, évismétlésre semmilyen tantárgyból nem kötelezettek, és a pályázat benyújtásának évében elért, év végi tanulmányi átlageredményük legalább 3,00. A pályázónak a fentiek mellett a pályázat benyújtásakor az alábbi feltételeknek kell eleget tennie: 

a) magyar állampolgárság; 

b) magyarországi lakóhely; 

c) büntetlen előélet; 

d) valamely rendészeti szakközépiskolába vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karára való, a középfokú köznevelési intézmény elvégzését követő jelentkezés, a hivatásos szolgálati jogviszony létesítéséhez szükséges tanulmányi és vizsgakötelezettségek teljesítésének, valamint ezt követően a hivatásos szolgálati jogviszony létesítésének vállalása; 

e) szakiskolai tanulók esetében az érettségi megszerzésének és a tanulmányok ennek megfelelő – a szakiskolai tanulmányok befejezését követő tanévben történő – folytatásának vállalása; 

f ) kifogástalan életvitel és jó hírnév a pályázó vonatkozásában; a pályázó hozzátartozóinak és a vele egy háztartásban élőknek az életvitele a szolgálat törvényes és befolyástól mentes ellátását nem veszélyezteti; 

g) egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság, az alkalmasság pályázat elbírálása során történő, valamint a támogatás időtartama alatti megállapításához szükséges vizsgálatok írásban történő vállalása; 

h) írásbeli hozzájárulás a pályázat benyújtása során a megyei/fővárosi rendőr-főkapitányság rendelkezésére bocsátott személyes – köztük különleges – adatoknak a cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítése érdekében a Rendőrség által biztosított támogatási rendszer létrehozásáról, valamint a rendőri szervek ezzel kapcsolatos feladatairól szóló ORFK utasításban foglaltak szerinti kezeléséhez, valamint ahhoz, hogy e követelményeknek való megfelelés megállapítása érdekében a pályázó lakó- és családi körülményeit, továbbá a korábbi büntetéseire vonatkozó adatokat előzetesen és a támogatási szerződés hatályának tartama alatt a Rendőrség bármikor megvizsgálhatja; 

i) írásbeli nyilatkozat roma származásról.

 

A támogatás formája, mértéke 

A pályázatot elnyerők számára a támogatást a rendőr-főkapitányságok biztosítják saját költségvetésük terhére, a középfokú köznevelési intézményben folytatott tanulmányok hátralévő idejére az alábbiak szerint: 

a) számla vagy egyéb igazolás alapján a diákotthoni vagy kollégiumi szállásköltség és a menzai ellátás költségeinek teljes körű térítésével; 

b) tanévenként – számla alapján, személyenként legfeljebb 25 000 forint értékben – ruházkodási segéllyel; 

c) tanszersegéllyel (a tankönyvek költségeinek számla alapján történő, teljes mértékű térítésével, az egyéb taneszközök esetében pedig – ugyancsak számla alapján – tanévenként és személyenként legfeljebb 4500 forint értékhatárig);

d) az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanév alatt, havi rendszerességgel folyósított pénzbeli juttatással: 

da) 3,00–3,50 tanulmányi átlag esetén nettó 2000 forint/hónap, 

db) 3,51–4,00 tanulmányi átlag esetén nettó 3000 forint/hónap, 

dc) 4,01–4,50 tanulmányi átlag esetén nettó 4000 forint/hónap, 

dd) 4,51–5,00 tanulmányi átlag esetén nettó 5000 forint/hónap 

összegben; 

e) kitűnő tanulmányi átlag esetén egy szakmai nap eltöltésére nyílik lehetőség valamely, területileg illetékes rendészeti szakközépiskolában.

forrás Magyar Közlöny

Szó nincsen arról, hogy cigány bűnözőket és alvó sejteket helyeznénk az állományba!

Fontos belátnunk és elismernünk azokat a társadalmi és pszichológiai kísérleteket, amik egyértelműen igazolják a minket körülvevő környezetünk aakító hatásait. Vagyis a környezetünk nagy mértékben befolyásol minket. 

Tegnap olvastam, hogy az NBA-ben (amerikai profi kosárlabdaliga) jelenlegi összes játékosának több, mint 80%-a sportoló családból származik!! Talán ez is nagyon jól bizonyítja a környezetünk hatásait. De persze ez csak egy kiragadott példa volt. 

Abban biztosak lehetünk, hogy ez az életpályamodell megfelelő környezetet és fejlődési lehetőséget tud biztosítani azon cigány származású fiataloknak, akik bejutnak. 

Nézd meg a feltételeket! Csak bűntetlen előélető fiatal jelentkezhet a programban. A program pedig nem ingyen pénzeket osztogat, hanem azt tanulmányi teljesítményhez köti. 

Azt gondolom, hogy ezek az összegek még mindig rendkívül alacsonyak a mai világban és emelni kéne az ösztöndíjakon, támogatásokon, ha tényleg eredményeket akarunk elérni. De az irány feltétlenül jó és lehetőséget biztosít.

Te mit gondolsz?

kép forrása: http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=1878 

Ha egyet értesz a cikkel,  akkor nyomj egy like-ot:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr938757150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2016.05.30. 13:13:40

Alvó sejt?! Kezd agyunkra menni vala a migráncsozás.
Mellesleg a bűncselekményt elkövető rendőr nem polgári hanem katonai bíróság elé kerül, ha meg utána börtönbe akkor gyanús hogy az hogy c.gány nem húzza ki abból hogy (volt)rendőr.
Ez így, ha tényleg az aminek kinéz, pont egy jó integrációs kísérlet. Ha kevésbé lenne korrupc...(khm) furcsa anomáliáktól sújtott a honvédség, ott is lehetne ilyet. (És nem csak az erdélyes vicc miatt... :) )

dunántúli gyerek 2016.05.30. 13:46:01

Nem engedelmeskedem egy cánynak. Pont.

NastroAzzurro 2016.05.30. 13:54:16

” Egy embert ki lehet emelni a gettóból,de a gettót nem lehet kiemelni az emberből…"

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2016.05.30. 14:00:44

Ez a kifogástalan életvitel (és a kedves családjának is) kitétel kissé nehézkessé teszi majd az alkalmazást.

Értem én, hogy miért van benne, de biztosan így volt ez szerencsés? Pl. valami környezettanulmány, vagy biztonsági ellenőrzés kilátásba helyezése nem lett volna szerencsésebb?

NastroAzzurro 2016.05.30. 14:10:45

@Szarvas Norbert: Azthiszek inkább Tyson Miklós.

énisfélek 2016.05.30. 14:27:12

Attól tartok, hogy ha esetleg ez a program végül hatalmas bukásnak bizonyul, arról mi, a lakosság soha nem fogunk értesülni. És ami miatt nem fogunk értesülni a dologról, azoktól az okoktól félek a legjobban.

nu pagagyí 2016.05.30. 14:32:28

Nagyon helyes. Természetesen megfelelő iskolák elvégzése után, az alkalmasak miért ne lehetnének bármik? Volt már ilyen a nagy c*gányozás előtt és szerintem az is eredményes volt. Jelenleg szükség van sajnos "pozitív" diszkriminációra, mert csak így lehet áttörni az előítéletek falát, ami megakadályozza, hogy egy roma származású gyerek normális iskolába járhasson és képességeinek megfelelő munkát találjon.

Azért furcsa, hogy a címben szereplő c*gány szót nem lehet alkalmazni a kommentben.

dunántúli gyerek 2016.05.30. 14:46:13

@nu pagagyí: Megfelelő iskolák után eddig is bárki mehetett rendőrnek.

Miután mára kiderült, hogy 90től minden cány kisebbségi politikus(balos, jobbos tökmind1) okleveles bünöző, mi sem természetesebb hogy toljuk őket be rendőrnek.

Egy polkorrekt társadalomban nagyon fontos, hogy a feladatra legalkalmatlanabbakkal végeztessük a munkát.

1 létjogosultságot látok, ha a fehér rendőrök(mentősök) nem akarnak a putrijaikba kiszállni, arra a célra jó lenne ilyen cánykápó kommandó. Na nem azért hogy a bünözésüket visszaszorítsák, hanem hogy az eltérő kultúrájuk figyelembevételével kis ügyekért is megkínozzák őket. Szóval olyasmikre, amit a fehér ember nem szívesen csinál.

Untermensch4 2016.05.30. 14:51:31

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Sztem a kifogástalansági kritériumok egyformák. És ebben nem is lehet "pozitív diszkriminációt" alkalmazni mert a "családi ráhatás" egy kockázat. A környezettanulmány és egyebek is játszik, kb mindenkinél, származástól függetlenül. Merthogy az írásos nyilatkozaton kívül más "jogerős" módja nincs a származásról beszélgetésnek. Jogilag nem is lehet etnikailag megkülönböztetni, szabályosan. Volt is egyszer egy tehetséges joghallgató aki eléggé sok kisebbségi ösztöndíjat vett igénybe mert tudta hogy hiába perelnék az alapítványok ha formai hibát nem vétett akkor esélytelenek mert soha nem kerülhet bele bírósági ítéletbe az hogy ő nem tartozik vagy tartozik az adott etnikumhoz... :)

Untermensch4 2016.05.30. 14:57:59

@Szarvas Norbert: Van egyébként egy értelmezési eltérés a "cygány" szó esetében. A mostani divat az etnikai/genetikai megközelítés de "hagyományosan" a viselkedés/kultúra alapján "mértek" az emberek (furcsa is lett volna a "színsoviniozmus" amikor a földmívesek egy része nyáron barnábbra sült munka közben mint...). A vonatkozó kifejezések (mint: cygánykodás - vég nélküli alkudozás) is mind viselkedésre utalóak (a cygánymeggy is, útféli növény, utazók ették).
De ebből a jelentésbeli keveredésből sok komment és kattintás lesz, csak gondoltam szólok.

nu pagagyí 2016.05.30. 14:59:52

@dunántúli gyerek: Miből gondolod, hogy te értelmesebb vagy, mint az általad lenézett kisebbség? Tolvajból meg van éppen elég nem roma is, vegyük rögtön a bűnszövetségben elkövetett kormányzás meghatározó figuráit, a korrupt önkormányzati képviselők sorát. Félsz, hogy egy roma rendőr fog tetten érni?

Szalay Miklós 2016.05.30. 15:01:06

A következő linken letölthető egy írás, melyben megtalálható, hogy milyen elvek mentén lehetne sikerre vinni a hátrányos helyzetű kisebbségek, a cygányság felzárkóztatását, és van benne egy konkrétabb programjavaslat is. (Utóbbi az írás végén található. Emellett szó van benne még arról, hogy hogyan lehet helyesen szemlélni, jellemezni, összehasonlítani különféle csoportokat, és hogy milyen módszerek állnak rendelkezésre az előítéletek csökkentésére.):

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid069

(A legfelső sor a kép tetején, "A csoportok problémáinak kezelése". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ. Ajánlom még belőle idevágólag az "Attitűdök, sztereotípiák, előítéletek" című részt.)

2016.05.30. 15:03:48

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: @Untermensch4: már 15 éve is ment ez dolog, hogy a romákat nyomtak be a Rendőr Szakközépiskolába meg a Rendőrtiszti Főiskolára. Ismertem olyan roma fiatalt, akit a Rendőrtisztire nyomtak be, gyakorlatilag protekciós volt, elvégezte, rögtön csináltak belőle rendőrségi szóvivőt szép nagy fizetéssel. Egy percet se dolgozott érdemi munkakörben (nyomozó, vizsgáló, közrendvédelmis akármi).
Jogászoknál ugyanez van. Ha egy roma fiatal picit is értelmes, felveszik jogi egyetemre, már egyetem alatt válogathat az ösztöndíjakban, külföldi csereprogramokban, amerikai nagykövetség meg a Sorosgyuri-féle ilyen-olyan képzésekben, ösztöndíjakban. Elvégzi a jogi egyetemet és onnan gyakorlatilag egyenes az útja az EU-s intézményekbe vagy akár ENSZ-es szervezetekbe. Mert ő roma és mindenhol nyomják az affirmative actiont. Olyan lehetőségeket kap, amiről egy magyar nem is álmodhat.

Egyébiránt nagy hülyeségnek tartom azt, hogy romákat akarnak rendőrré tenni. Először nem karhatalmistát kellene csinálni a romákból, hanem megtanítani tanulni, dolgozni olyan területen, ahol piaci viszonyok közt is jó karriert futhat be. Hegesztő, CNC programozó, villamosmérnök, gépészmérnök. Ja, ezekhez picit több gógyi kell, mint talpas rendőrnek, tiszthelyettesnek menni. Meg egy jó szakmával még a végén elmegy külföldre a gyerek.
Az alsóbb osztályokban, pláne a romák közt a rendőr félve tisztelt ember. Mert egy vidéki roma kivel találkozik leggyakrabban, kinek van tisztelete vidéken? A rendőrnek,fináncnak. Nyilván egy borsodi romagyerek sose lát programozót, azt se tudja mi fán terem. A rendőr, tűzoltó az a faszagyerek vidéken.

Attól tartok, hogy olyanok lesznek ezek a roma rendőrök, mint a Rákosiék által esztergályos proliból, traktoros parasztból faragott bírák, ügyészek, rendőrök. Mivel a családi hátterükhöz képest hatalmas társadalmi előrelépést köszönhetnek a hatalomnak, minden gátlás nélkül végrehajtanak bármilyen parancsot, pártutasítást.

Először próbáltam c!gányt írni mindenhol, ahol most roma szerepel a kommentemben, de sajnos ez itt tiltott szónak számít. Hurrá! Háború bizonyos szavak ellen. Ez a végsőkig túltolt polkorrektség biztos szimpátiát ébreszt majd a zemberekben. Nem is... A posztban bezzeg le van írva vagy harmincszor a c!gány szó. Kettős mérce?

Untermensch4 2016.05.30. 15:04:06

@dunántúli gyerek: Már rég kiderült hogy minden politikus bűnöző (legalábbis a parlamenti képviselőkre ezt a nyilatkozó államtitkár axiómaként kezelte, azért nem kell elszámoltatni az utazási költségeikkel őket mert akkor tudjuk mi történne... tartalomhűen próbáltam idézni).
Úgy egyébként nekem is vannak szadista hajlamaim és a rabszolgaságban is látnék fantáziát (természetesen csak akkor ha garantáltan nem kerülhetek a korbács rosszabbik végére), de ehhez még messze nem érett meg a társadalmi akarat.

gall travis 2016.05.30. 15:06:11

) írásbeli nyilatkozat roma származásról*****ezt a nyilatkozatot ki adja is ki bírálja el?..

Untermensch4 2016.05.30. 15:11:42

@karandash: Vszeg félreérthető voltam. A pozitív diszkriminációt ellenzem, az egyenlő feltételek és a meritokrácia híve vagyok. Úgy egyébként nem is biztos hogy tudjuk mennyi gógyi kell a túlbonyolított jogszabályi környezet miatt a rendőri munkához.
A pártutasításos aggályodban pedig osztozom, ha ez a stáb hosszabb távú túlélési stratégiájának része akkor nagy gondok lesznek.

pulsarito 2016.05.30. 15:18:00

a sok diszkrimináció bajnok figyelmébe ajánlanám, hogy itt bizony származás alapján van mindenki diszkriminálva, aki nem roma!
Ezt lehet???
Legyen már elég ezekből az első pillanattól tudhatóan halott felzárkóztatási agymenésekből!

2016.05.30. 15:22:22

@nu pagagyí: ne lepődj meg, de már a 90-es évek vége óta nyomják a c!gány fiatalokat a rendőrségbe, büntetésvégrehajtási szervezetbe, vámosokhoz, és a honvédségbe. A honvédség, főleg a szerződéses állomány, és BV már tele van c!gányokkal és képzetlen, nem túl értelmes vidéki fiatalokkal... A rendőrségen belül jobbára díszc!gányokat képeztek, szóvivőket csináltak belőlük, hogy a médiában lehessen mutogatni, hogy mekkora a pozitív diszkrimináció. Meg csináltak belőlük mindenféle bűnmegelőzési referenseket, akik semmilyen érdemi rendőri munkát nem végeznek, csak osztják az észt, amiből nekik is kevés jutott.

Én ezt csak egy picit tartom jobb próbálkozásnak, mint a segílykézést és a közmunka-jobbágyságot. Ugyanis ezek a rendőrök, katonák, BV-sek társadalmi szintem eltartottak, nem piaci, termelő, szolgáltató munkát végeznek, hanem pont az állami vízfejet növelő, adóforintokból eltartott herék. Nem azért, mert c!gányok, hanem mert nulla hozzájárulásuk van az exporthoz.

A pozitív diszkrimináció egy ostobaság. A magyar gyerekek közt is van eléghátrányos helyzetű, aki nem juthat megfelelő oktatáshoz, ez jórészt lakóhelytől függ. Egy kis faluból a magyar és a c!gány se nagyon tud kitörni. Talán bőrszínre tekintet nélkül kellene mindenkit jó iskolához juttatni. Persze pont ez nem célja a klerikálfasiszta-narancskommunista kormánynak. 30 év múlva lesznek a földesurak és oligarchák, mellettük a politikai elit, lesznek a karhatalmisták és állami csecsen élősködő aktatologatók, meg pár millió mélyszegénységben tengődő közmunka-jobbágy.

Ha jót akarnának a c!gány és nem-c!gány fiataloknak, akkor az oktatást tennék rendbe. Nem magyar kútfőből, hanem mondjuk skandináv, távol-keleti minták alapján, olyan országok tapasztalatait felhasználva, ahol a tudás teremtett jólétet. Ja, ehhez lehet, hogy szakítani kellene a keresztényfasiszta oktatáspolitikával és ki kellene rúgni a mostani tanárok 90%-át.
Nyilván könnyebb c!gányok egy részéből rendőrt csinálni, a többi meg állhat sorba a földesúrnál közmunka-alamizsnáért.

2016.05.30. 15:28:08

@Untermensch4: a rendőrség tele van már jogászokkal. Egy tiszthelyettes rendőr nem sokat forog a jogi finomságokon, de ha kell, akkor ott van minden rendőr számítógépén az elektronikus jogtár. Ha azután se ért valamit a rendőr tiszthelyettes, akkor ott vannak a jogot végzett tisztek.

dunántúli gyerek 2016.05.30. 16:03:04

@karandash: Az a legviccesebb hogy a c!gány szó a posztban többször szerepel, a motor meg kiszüri..:)

Ma Baker 2016.05.30. 16:25:58

Ez is csak szimpla rasszizmus. De ha a fehér embert rekesztik ki valahonnan, azt a ballib média, ahogy az IFL is, boldogan lehozza és néha dicsőíti is.
Mint ahogy a kanadai minelnök szexizmusát és a londoni polgármester rasszizmusát sem övezik hatalmas felháborodások soraikban.

agent T 2016.05.30. 16:45:51

@Ma Baker: Elképesztő, hogy ma amit megnyitottam, hogy ne csak a leadet olvassam el, hanem kicsit bele is mélyedjek, na ott szerepelt a fehér ember, meg a rasszizmus ellene. Donald Trumpnál, itt, a Face pár képe mellett a kommentek között.
Hónapokkal ezelőtt gyökeresen más volt a helyzet, alig került elő ez a dolog. Két dolgot látok lehetségesnek, az embereknek vagy nyílik szépen a szemük, vagy eddig is nyitva volt, csak már olyan rossz a helyzet, hogy úgy érzik, meg is kell szólalniuk. Mindenesetre ez rendkívül pozitív fejlemény.

Hogy a témához is... egy cickány rendőrt én is ismerek, vele semmi baj nincs, a déli határon is lent volt, végzi a munkáját. De ebből az egy esetből semmire nem merek következtetni.

eßemfaßom meg áll 2016.05.30. 20:45:16

OFF

@Szalay Miklós:

Ezt a köcsög spammert aki !kizárólag! a saját blogja linkelésével tolja tele a blog.hu-t nem lehetne valahogy kibaszni a picsába?

Untermensch4 2016.05.30. 21:29:56

@karandash: Azért még van hova fejlődni "szolgáltató rendőrség" témakörében, a cygány rendőrökkel szembeni ellenérzés egy része inkább a büntetés-centrikus hatósági mentalitásnak szól.

Frank August 2016.06.08. 18:45:07

Ha a kormany tamogatja,akkor valaki megint resen lesz,es mar el is tunteti a tamogatas 90%-at.
A korrupupt hatarorok,autopalya rendorok stb felettesei sikeresen simitjak az ugyeket.Egy sem mondott meg le.Szegyen.
süti beállítások módosítása