Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Megalakult a CSOK károsultjak Facebook csoportja

2016. május 06. - Szarvas Norbert

k.jpgMég januárban több írásban is megemlítettem, hogy már látom előre a CSOK károsultak hadát. Sajnos a törvény és a szabályozás egyáltalán nem teljes, nem korrekt és folyamatosan önkényes módon változik. Az ügyfél ma már nem bízhat a bank állításában sem, hiszen eljutottunk odáig, hogy a közjegyző által aláírt banki szerződés sem számít semmit, ha az NGM éppen úgy akarja (lásd: osztatlan közös tulajdon elutasítása utólag). Álmomban sem mertem volna azt gondolni, hogy a CSOK károsultak pár hónapon belül megérkeznek hozzánk. Reménykedtem, hogy van még pár évünk...

De kicsodák ők?

A CSOK károsultak nem felelőtlen emberek, akik hazárdírozni és nyerészkedni próbáltak. Ők olyan tök átlagos emberek, akik próbáltak élni a törvény adta lehetőségekkel és bementek a bankba, vagy megbíztak egy közvetítőt, hogy egy kis állami támogatáshoz jussanak, ha már az Állam telepromózta a fél országot a CSOK, jobban teljesít programmal.

Hogyan készül egy CSOK károsult? (Vigyázat, igaz történet nagyvonalakban)

Ügyfél tavaly eldöntötte, hogy szeretne három gyermekével egy nagyobb házba költözni. Rendelkeznek a szükséges önerővel (de korántsem gazdagok!!). Körüljárják a témát, több szakembert meghallgatnak, több bankkal tárgyalnak. Miután teljesen biztosak benne, hogy megkapják a CSOK-ot, bemennek a bankba megigényelni illetve lefoglalózzák a kinézett házat. Mindezt 2015 novemberében. Papírforma szerint december 29.-én kellett volna leszerződni. Ehhez képest a bank elutasította, eltolta a szerződéskötést mindenféle hülye indokra hivatkozva.

Közben megváltozott az üzletszabályzat, drágultak a hitelek és megérkezett az új CSOK. Az új CSOK alapesetben +200.000 forintot jelentett volna a családnak, de mégsem akartak ezzel élni, mivel emiatt újra kellett volna írni a vételi szerződést (az eladó amerikában volt, tehát a költségek nőttek volna). Az ügyfél szeretett volna lemondani az új CSOK +200.000 forintjáról és lezárni az ügyet januárban.

Elméletben erre volt lehetősége, a gyakorlatban esélytelen volt. A bank mindenféle indokkal elutasította a kérelmet. Az igazság az, hogy az adott bank CSOK informatikai rendszere egészen február végéig nem volt képes CSOK támogatást folyósítani (a banki ügyintéző befogadhatta a papírokat, de nem tudta bejelölni a gépben a CSOK pontot). Másfél hónapig azt mondták, hogy nem lehet a régi CSOK-ot igényelni. Miután lejárt minden papír és esélytelen volt az ügylet, akkor pedig azt mondták, hogy mégis lehetne...

Na mindegy.

Az eladó hazajött április elején és gyorsan megírták az új szerződést! Ez természetesen plusz ügyvédi költségeket jelent. Újra be kellett adni a teljes igénylést és reménykedni, hogy semmi nem jön közbe. Végre eljutott az ügy odáig, hogy mindennek megfelelnek és le tudnak szerződni. Az ügyfél szerdán aláírja közjegyző jelenlétében 11:00-kor a papírokat és várja a pénzt. Következő héten péntekig van határideje, különben elbukja a sok milliós foglalót. Minden rendben.

Hétfőn hív a bank, hogy mégsem tudnak folyósítani, mert pont aznap (szerdán) érkezett az értesítés, hogy az NGM szerint osztatlan közös tulajdonú ingatlanra nem lehet CSOK-ot folyósítani! Természetesen a 17 millió hitelt odaadják, ha az ügyfél zsebből még 2,2 millió forintot belerak az ügyletbe.

Kiskapu

Kiskapuként azt találtuk ki, hogy társasházzá alakulunk. Ez nagyon necces, mert az eladó nagyon nehézkes és régimódi. A bank feltett kezekkel hárítja a felelősséget és senki semmit nem tud mondani. Mindenki csak tippelget. Addig ment a tipp, amíg lejárt a pénteki határidő. Most már csak az eladó "jüfejségén" múlik, hogy benyeli a pénzünket, vagy megvárja ezt a szerencsétlenkedést.

Nagy nehezen belement a társasházzá alakulásba a szomszédokkal együtt. Újabb ügyvédi költségek. Kiderült, hogy mégsem tudunk átalakulni, mert idő közben a Kincstárat és a Bankot bejegyezték a Földhivatalban. A Bank megint csak emelgeti a kezét és még véletlenül sem hajlandóak kapcsolni egy jogászt, akivel a mi ügyvédünk "megküzdhet". Mindenki húzza az időt, senki nem tud semmit.

Most ott állunk, hogy nem tudjuk mi lesz. Már most befizettünk plusz sok tízezer forintot, kifizetnénk önköltségen a társasházzá alakulást és még így sem biztos, hogy megkapjuk azt a CSOK-ot, amit a kormány teli vigyorral egész januárban a képünkbe tolt...

Nem látni a végét...

:

Ez egy konkrét történet. Nagyon sokan jártak rosszul. Ezért megalakult a CSOK károsultak csoportja, ahol megtudjátok egymással osztani a saját sztoritokat!

Ide írd meg a sztorid: szarvas.norbert@iflgroup.hu és gondoskodom róla, hogy a csoportba kikerüljön.

Illetve like-old az oldalukat, ha téged érint vagy csak szeretnél mások történeteiből tanulni!

Jó megosztást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr848691368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fantázia dús nick 2016.05.06. 18:06:37

Magyarország jobban teljesít.

Janossz 2016.05.06. 18:07:38

Ócska propaganda-akció az egész. Ti meg hisztek benne, mint a vezércikkben.
Szíre-szóra lefoglalózni egy házat-lakást azért jócskán felelőtlenség.

Ha a népesség egy ezreléke (az nem sok azért) élni kívánna a lehetőséggel, az 100 milliárd HUF lenne. Van erre ennyi? Hol?

Mclaurin 2016.05.06. 18:40:03

Ahhoz valóban a mesében is hinni kell, hogy úgy lefoglalozzon valaki egy házat, hogy nincs a zsebében az összeg. Attól még nem az ő hibája mert ha úgy működne minden ahogy kellene akkor stimmelt volna a dolog, más kérdés, hogy ilyet itthon még nem láttam.

László És Kriszti Bojt 2016.05.06. 19:19:10

@Mclaurin: Képzeld,ez pontosan így van,sőt,adásvételi szerződés aláírása után utalnak csak csok-ot,ha a ház már legalább széljegyzetben a neveden van. háromszor kérdeztem rá az otp-nél,hogy ezt komolyan gondolják-e? KI az a hülye eladó,aki így hozomra eladja az ingatlanát. Széttárták a kezüket az ügyintézők,és azt mondták,hogy,ha valamiért mégsem utalják a támogatást,fizessük más forrásból.pl. hitelből!

bölcsuhu 2016.05.06. 20:01:00

Nektek semmi sem jó? Semminek sem tudtok, nemhogy örülni, de legalább rábólintani?

Yorgi! 2016.05.06. 21:31:13

Tanuljatok meg mar végre: nincs ingyen ebéd! Mit akartok meg nagyf...ak egyesülete! Akinek egy gyereke van, leszarja az állam, nektek meg semmi nem elég! Ingyen tankönyv, ingyen étkezés, "nagycsaládos" kedvezmény mindenhol, a tököm tele van veletek! Basszatok meg, nem tudom egyikőtöket sem sajnálni!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.06. 22:28:07

@Yorgi!: "Basszatok meg" - Nincs kedvünk megbaszni téged, kúrogasson téged a tripperes ló!

fideszes Bróker kormány 2016.05.06. 23:09:48

Hülye birkák, miért nem születtetek Orbán, Matolcsy, a Gázszerelő vagy a gyerekeinek. Azoknak semmi gondjuk nincs a CSOK foylósítással, tehát a rendszer igenis nagyon jól müködik és jobban teljesít!

Punxsutawney Mormota 2016.05.07. 00:06:13

@Yorgi!: Mi van havercsótány? Nem jött össze a második gyerek, akkor sem, ha aranyered lett az erőlködéstől?

Punxsutawney Mormota 2016.05.07. 00:07:20

@Róth Manó unokái: Egy ilyen kommentre is fizet a habonyművek, büdös náci?

Csaba Szikora 2016.05.07. 08:09:48

Károsultjak?????????????????????????????
AMMEG MI??????????????????????

Csaba Szikora 2016.05.07. 08:12:59

Én most alakítom,a CSOK-al költöztünk saját lakásba Facebook csoportot.
2 év múlva itt ugyanekkor talizunk.(Facebook-osan).

Yorgi! 2016.05.07. 08:39:50

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: huu de vicces vagy, telefonról írtam te majom! Menj csinálj egy negyedik gyereket, hátha 30 milliót kapsz ingyen az adómból te nyomorék!

okleveles naiv 2016.05.07. 09:13:49

Ez nem tiszta, h lehet már bejegyezve a bank, ha még nincs szerződés? Ha viszont van szerződés, akkor folyósítaniuk kell, különben ők nem teljesítenek, és szénné lehet perelni őket.

Yorgi! 2016.05.07. 09:16:09

@Punxsutawney Mormota: nincs ilyen problémám ne aggódj! Csak nekem az elvem, hogy a gyerekemet én nevelem. Szemben a veled hasonló "nagycsaladosokkal" akiknél az egy kölköt az egyik nagymama, a másikat a másik neveli, a harmadikat meg jobb helyen fizetett cseléd, vagy a másik két gyerek neveli. Az eredmény három, egymás levedlett ruháiban járó, koszos, jobb esetben is parizeres kenyeret kapó, Muagli szerű gyerekek, de ti vagytok a"nagycsalád" amit nekem támogatni kellene. Mohók vagytok és gusztustalanul telhetetlenek. Három gyereke legyen annak, aki saját erejéből tudja tisztességesen nevelni es ellátni őket, es nem annak, aki a markát tartja mindenért, mert neki három gyereke van. Most vagy érted a különbséget vagy nem…

zizi77 2016.05.07. 09:23:08

@Yorgi!: az még eszedbe se jutott, hogy a saját adóját kapja vissza? Mi például még a kedvezmény után is adózunk, és ennek megfelelően fizetjük a járulékokat is. Szóval lényegesen több bevétele van az államnak belőlünk, mint pl. egy minimálbéres singliből. Bocs, ha valamit vissza is kapunk belőle, és nem Kolompárékra költik.

István Tamasi 2016.05.07. 09:31:52

A CSOK valójában nem segít azokon akiknek szükségük lenne rá, de propagandaeszköznek jó.

2016.05.07. 11:00:15

Áááá! Ez smafu.
Meg kellene alakítani a "A büdös életben nem kaptam semmilyen támogatást, mert egyedül álló, gyermektelen, ezért a társadalom nyakán élősködöm" csoportot is!

Egyébként meg lószart!

Mert valóban nincs családom - ennek oka most nem releváns -, és tényleg egyedül álló vagyok - igaz, van élettársam, de ezt a felcsúti majom nem ismeri el családnak -, viszont többet FIZETEK be adóként, többek között a társadalom azon rétegét segítve, akik csak a gyerekgyártásban látják megélhetésük - értsd: kocsma, itt a piros, hol a piros, a szomszéd kertje mindig ingyé van, stb. stb - jövőjét.

Viszont megnéztem a jogszabályokat, törvényeket, határozatokat.

Egy (jogilag) egyedül álló állampolgár SEMMILYEN kedvezményt, segítséget, támogatást nem kap.

Ennyi.

$pi$ 2016.05.07. 11:18:49

Teljesen átlagos lakásvásárlási bénázás. Volt ilyen a csok előtt is, utána is lesznek. A foglaló visszajár, mert önhibájukon kívül hiúsult meg az üzlet, legközelebb meg majd ésszel kell intézni az ügyeket és nem lefoglalózni a házat idő előtt.

csipkefa 2016.05.07. 12:01:46

@Látens Inszinuáció: totál igazad van.

Amikor a fejemhez vágják, hogy gyermektelen egyedülállóként én milyen élősködő vagyok, akkor kicsit felhúzom magam, mert én aztán se családi pótlékot, se családi adókedvezményt nem kapok, szóval a "büntetés" megvan.

$pi$ 2016.05.07. 12:34:15

@csipkefa: Aki nem dolgozik azt azért segítjük, aki beteg vagy fogyatékos azt azért. Aki nem tanult és ezért keveset keres az helyett is fizetjük az adót, aki szaporodni akar, annak meg azért segítünk.

Aztán a végén megkapjuk, hogy ingyenélők vagyunk. :(

csipkefa 2016.05.07. 12:36:15

@$pi$: én még a közszférában is dolgozom. Az igazi ingyenélő :D

eßemfaßom meg áll 2016.05.07. 13:18:17

Én úgy gondoltam, hogy ez a blog jó gazdasági tanácsokat fog adni amitől sikeres leszek és erre feltettem az életem, oszt most mégse vagyok sikeres, szóval megalakítom az IFLblog Károsultak Csoportját

egyébként ilyen 'Hónap gazdasági blogja" meg hasonló bullshitcímkét mennyiért lehet vásárolni mondjuk a napi.hu-tól?

Krisztina Józsefné Sárkány 2016.05.07. 13:53:41

Ez a történet 1 a sok közül. Mivel a csok még a bankoknak is új, főleg egy kezdő ügyintézőnek és az utóbbi időben rengeteget változtattak rajt, nehézkesen megy. Régen is volt szocpol, akinek gyereke volt, kihasználta. Most csoknak nevezik és aki dolgozik, természetes, hogy kihasználja, mert hülye lenne veszni hagyni, ha már megfelel minden feltételnek. Hogy nem mindenki felel meg? Na igen, 2 éves TB jogviszonyt is igazolni kell, na és nullás adóigazolás is kell. Én egyetértek azzal, hogy csak az kapja meg, aki becsületesen dolgozik és adózik. És igen, mi is igénybe vettük a csokot, 3 gyerekre 10 milliót, hitel nélkül. 1 hónap volt az ügyintézés, az adásvételin pedig 60 nap türelmi idő, épp a csok lassúsága miatt.
De nálunk a legkisebb gyerek is 8 éves és még soha nem vettünk fel rájuk még csak szocpolt sem.Mindketten becsületesen dolgozunk és adózunk, én a legkisebb gyerek 2 éves kora óta. Nekünk sikerült. Hülyék lettünk volna kihagyni.
És mielőtt az egyedülállók sírni kezdenének és szidni, gondoljanak arra, hogy ők is megöregszenek egyszer és nem biztos, hogy az olyan jó dolog egyedül.Vagy esetleg később alapít családot, amikor talán neki is jól jön majd egy kis támogatás. Vagy ha túl van már ezen, gondolkodjon el rajt, hogy miért van egyedül.

2016.05.07. 14:21:41

@Krisztina Józsefné Sárkány:

Akkor nagy vonalakban elmesélem Neked, hogy miért vagyok egyedül álló, ha már megszólítottál.

Állami gondozott voltam 19 évig.
Ennél fogva eleve semmilyen családmodellt nem ismertem.
A 19 év alatt 11 különböző intézetben voltam, a rendszer sajátos hibái miatt.
Amikor 19 éves lettem SEMMILYEN támogatást nem kaptam, sem lakhatásit, sem család-, vagy pártfogóit, mint manapság. Én 1982-ben kerültem ki az állam "gondoskodó" keze alól, azóta sem kaptam tőle semmit.

A "gyermeknevelés" során megtanultam hisztizni, ordítani a koncért, kaját lopni a másiktól, verekedni, stb. stb., viszont nem tanultam meg semmit arról, hogy mi vár odakint a nagy büdös életben.

Alapból és érthetően anyakomplexusom volt, ezért csak olyan barátnőim voltak, akik lakással rendelkeztek, azonban vagy volt már saját gyermekük és nem akartak többet, vagy nem is akartak egyáltalán.

Mivel saját lakást csak 1986-ban sikerült kapnom - ez is megérne egy külön posztot, de elég annyi, hogy az Országház előtti sátorozás, több alkalommal történő megveretés a rendőrség által hozta meg a "sztrájkolásom" gyümölcsét, és kaptam egy 11 négyzetméteres "lakást".

Kérdésem van.

Te vállaltál volna egy ekkora "lakásban" gyermeket?
Víz volt - én vittem be - áram volt, de minden más nem.
Fűtés olajradiátor, WC az udvaron. 1986-ban, Budapesten.

Ezt a "lakást" 1996-ban megvehettem potom 8000 forintért. Igen, ennyit ért az Zuglói Önkormányzatnak. Nyolcezer forintot.

Ezt elcseréltem egy minőségi cserével egy 29 négyzetméteresre.
Ebben egy szoba, egy konyha és egy saját készítésű fürdőszoba volt.

Ebbe már volt ráció, azonban az akkori élettársamnak már volt gyermeke, és nem akart.

Ma már 53 éves vagyok, közalkalmazott.
1982 óta folyamatosan dolgoztam, több-kevesebb fizetésért.

Azonban ebben az országban önállóan, támogatás és szülői segítség nélkül 34 év alatt sem tudtam annyi pénzt félre tenni, hogy FELELŐSSÉGGEL (és ezen van a hangsúly!!!), a gyermek biztonságos felneveléséhez megteremtsem az ALAPVETŐ szükséges feltételeket.

Ezért én ma pária, számkivetett vagyok, aki csak élősködik a társadalom nyakán, bezzeg!

Bezzeg ha felelőtlenül gyártottam volna - egy megfelelő alannyal - a gyerekeket, ma lenne családi pótlékom, lenne CSOK, lenne minden, mi szem-szájnak ingere, de NEM LENNE a gyerekeimnek jövője.

Szerinted?

$pi$ 2016.05.07. 14:27:58

@csipkefa: "én még a közszférában is dolgozom. Az igazi ingyenélő"

Egy darabig én is csináltam. Jó kevés pénzért próbáltam hálátlan szülők idióta gyerekeit tanítani, hogy legyen valami amiből megélnek később. Nyilván ingyenélő voltam, hiszen a modern világban ennek semmi haszna nincs. :D

zizi77 2016.05.07. 14:57:48

@Látens Inszinuáció: tényleg szomorú a helyzeted, remélem azért valamikor jobb lesz!
Magam részéről nem érdekel, kinek hány gyereke van. Ha nem akar szülni, nem fog. Viszont azt mondani, hogy az adókedvezmény és a csp. miatt valaki jobban jár a gyerekek miatt, nagy marhaság. Normális körülmények között min. 50-60e havonta 1 gyerek. Ha 3 van, az 200e, és ebben még nincs benne, hogy nagyobb lakás, nagyobb autó kell, nyaralás dupla költség. Viszont a kedvezmény és a csp. összesen 147e, ha valaki egészében ki tudja használni. És akkor, ha csak 2 van, kb. 50 e, míg a költség 120 körül. Szóval normál körülmények között a gyerek veszteség. Persze van ahol ez a kizárólagos bevétel, arról nem kívánok nyilatkozni, mert arra én se szültem volna. Szülőként azt gondolom, hogy anyagi javakért szülni felelőtlenség, mert igazából bőven veszteséges. Az más kérdés, hogy imádom mindet, még akkor is, ha a legkisebb reggel 3/4 6-kor fúj ébresztőt 7/7 nap.

Muad\\\'Dib 2016.05.07. 15:49:48

@László És Kriszti Bojt:
Bármily meglepő ez egészen pontosan így van a normál banki lakáshitelek esetében is...

2016.05.07. 16:01:09

@Krisztina Józsefné Sárkány:
Nekünk a feleségemmel az utolsó csepp a pohárban a CSOK volt: ebben az országban nem akarunk gyereket. Nem támogatások kellenek, hanem az álszent mázból kéne visszavenni, valamint ne akarja az állam megmondani, hogy hogyan éljünk.

csipkefa 2016.05.07. 16:08:26

@Krisztina Józsefné Sárkány:
"És mielőtt az egyedülállók sírni kezdenének és szidni, gondoljanak arra, hogy ők is megöregszenek egyszer és nem biztos, hogy az olyan jó dolog egyedül.Vagy esetleg később alapít családot, amikor talán neki is jól jön majd egy kis támogatás. Vagy ha túl van már ezen, gondolkodjon el rajt, hogy miért van egyedül."

Akár 3 gyerek mellett is egyedül maradhatsz. Nekik is lesz családjuk, elköltöznek, és kb csak 3 havonta láthatod őket (vagy még akkor sem, ha esetleg kimennek külföldre)

A többgenerációs együtt élő családok ideje lejárt.

Ezzel jönni, hogy akinek nincs gyereke, egyedül marad, elég nagy ostobaság.
A közeli barátaim közül senkinek sincs gyereke. Mind elmúltunk 30 évesek.

zizi77 2016.05.07. 16:17:54

@csipkefa: manapság 40- hez közel indul el a csajoknál a vezérhangya, szóval még bármi lehet. :)

Untermensch4 2016.05.07. 16:48:15

@csipkefa: "A többgenerációs együtt élő családok ideje lejárt."
Azért ezt véglegesnek ne tekintsük amíg nem derül ki milyenné formálódik európa az újdonat népekkel megtámogatván demográfiailag...
"A közeli barátaim közül senkinek sincs gyereke. Mind elmúltunk 30 évesek."
Ez így a kontaxtussal úgy néz ki mintha 30-on túl már öregnek gondolnád magatokat. :)

BéLóg 2016.05.07. 17:03:55

@Punxsutawney Mormota: Neked bezzeg összejött CSOK, mégis csak habonyozni tudsz? Más nem megy? Vagy asszony letiltott?
Pont te ugrálsz itt meg máshol, aki magad adtasd meg a blogon, hogy a (szerinted) mocskosorbánrezsim egyik legnagyobb haszonélvezője vagy!
De azért úúúúútááálod orbánt mint aszart. Vagy éppen ezért, mi?
Még jó hogy vannak ilyenek mint te.

Yorgi! 2016.05.07. 18:53:45

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: anyád már vár, ne várasd sokáig, vele valosíts meg incesszust (ha érted egyeláltalan a szó jelentését), hátha jól jön még valamilyen családtámogatás igénylésekor

Krisztina Józsefné Sárkány 2016.05.07. 20:12:35

@Látens Inszinuáció:

Sajnálom, hogy ezt így éled meg. ellenpéldának épp az apukámat hoznám fel neked. Szüleim 1984-ben elváltak, apukámnak a 0-ról kellett kezdenie. Épp ezért egyetlen gyerek is maradtam. Viszont 1992-re felépített teljesen önerőből egy 230 m2-es házat és vett egy 2 éves Audit. Munkával. Mert volt benne akarat és mersz. Értem dolgozott és tanított dolgozni.

Krisztina Józsefné Sárkány 2016.05.07. 20:19:06

@csipkefa:
Talán nevelés kérdése az egész. Pont azért említettem az egyedülállókat, mert ők szidják a legjobban a 3 vagy több gyerekes családokat. Elárulom neked, hogy nekem már a dédszüleim is egykék voltak, sőt férjem is. És hoppá, nekünk 3 lett. Nem azért, hogy kihasználjuk az államot, mert igazából nem lett volna szükség rá. Hogy el is mehetnek külföldre? Igen, de még mindig a gyerekeim lesznek és akár én is bármikor elmehetek hozzájuk.

Punxsutawney Mormota 2016.05.07. 22:26:50

@BéLóg: Mi van ecsém, rám kattantál? Ha majd bemelegszek, akkor neked szólok először, egy kezes köcsög, mint amilyen Te vagy, aki ráadsául még olcsón szop is, mindig jól jön a háznál.

Lady Scarlett 2016.05.08. 17:13:47

Bocs, de ez megint egy olyan dolog, hogy amikor a kormány elkezdte orba-szájba tolni, hogy 10+10 millát adunk csak legyen 3 gyereked én már akkor azt mondtam, lassítsunk. Várjuk ki a végét, hadd kristályosodjon ki. Ez még így csak porhintés. A saját családom, közvetlen környezetem lehülyézett, hogy mire várunk, hát ez talált pénz, azonnal rohanjunk a bankba! Mondom nem eszik olyan forrón azt a kását, ami túl szép hogy igaz legyen, az rendszerint nem is igaz! Ez az egyetlen közhely amit hajlandó vagyok elfogadni és lám igazam lett.
A CSOK semmi másra nem jó, csak arra, hogy a lakosság meglévő, hosszú évek alatt felhalmozott kis megtakarítását kicsalják és beletolják államilag megtámogatott építőiparba, azaz fújjunk egy kis levegőt a lufiba, reméljük nem pukkan ki.
Csak azoknak éri meg akiknek már megvan a 3 gyerek, baromi jó fizujuk van, anyának is, apának is, tehát már eleve nem élnek rosszul, min. 80 nm-es lakásban laknak és van legalább 10 Milla megtakarításuk amit íly mód ki lehet csalni tőlük. Bár Budapestben az így összeszedhető 30-40 milla sem elég egy 88 nm-es új építésű lakásra sem, mivel a CSOK hírére azonnal 20 de inkább 30%-os drágulás indult be főleg az újépítésű lakásokra. Ma már ott tartunk, hogy egy kvázi felújított 80 nm-es panel a Pók utcai lakótelepen 30 millió forint! Akkor hol van egy új építésű lakás ára?! 40-45 millánál kezdődik! Kinek van erre pénze?!
Nagyon benézte ezt a kormány ismét, de természetesen nem fognak ebből visszakozni, nem fogják bevallani, hogy az egész egy átverés, és nem jött be.

BéLóg 2016.05.08. 21:54:29

@Punxsutawney Mormota: nem nem kattantam rád. csupán SZEMBESÍTETTELEK azzal, amit ingyen és bérmentve SAJÁT MAGAD osztottál meg a neten. Azt hogy bár te vagy az orbánrezsim egyik legnagyobb haszonélvezője, ocsmány módon és emberi selejtségedet bizonyítva gyalázol egy embert.
BEZZEG bazdmeg faszállat amikor te kerülsz sorra, nyüszítesz mint a szukakutya akinek a seggébe szorult egy másik.
MINDEZ pedig annak a személyeskedésnek az eredménye (ez a szöveg) amit megengedsz magadnak.
Azt tudom, most hogy az asszony a botrány miatt amit TE generáltál és nem más elküldött a picsába, még az is jól jönne neked ha én leszopnálak. Szegény elmebeteg, erre esélyed sincsen.

Sajnálom azt a TÉNYT amit te megosztottál, én ugyanis nem személyeskedtem, pláne nem ilyen primitív színvonalon kledves mázas cserépedény, de simán lemegyek a te szintedre és hiába vagy rutinos, nem lesz esélyed.
Ha gondolkodtál volna, bölcs maradtál volna.
Minden egyes alkalommal amikor kivered magadnak így a net előtt, rábaszol mert annál többször fogják látni, hogy az orbánfóbiához BETEGNEK kell lenni, olyan súlyos betegnek hogy az ember képes mindent és mindenkit elbaszni. A feleségét vagy akár a gondosan felépített blogger létét.
Eddig se kerestelek, ezután se foglak, de hát kirak az Index téged is címlapra, akkor bele fox minden egyes alkalommal rohanni a pofonfába!
Kedves Kanadai Kisállat, alias Szaralak, az orbán rezsim és diktatúra egyik legnagyobb haszonélvezője, akinek a családja jövedelme mindössze öt év alatt SAJÁT BEVALLÁSA SZERINT négyszeresére nőtt, plusz a sok gyerekre a CSOK meg a rohattorbán adókedvezménye basszamegamocsok, ésatöbbi, ésatöbbi igaz?

Huba mester 2016.05.11. 11:07:05

Baromság. A februári rendeletben már benne volt (illetve már nem volt benne), hogy az osztatlan közös tulajdonra nem jár a CSOK. A bank volt felkészületlen/hazudott, ha ennek ellenére hülyítette az ügyfelet.

A CSOK-károsult meg önmagában vicc. Ingyenpénzt kaptok az államtól hahó, ha túl bonyolult nem kell érte sorba állni, ennyi. Ki lehet ám fizetni saját pénzből is a saját lakásotokat...

zoxo 2016.05.15. 15:26:08

Ha a valóság fele olyan jól működne mint a propaganda csodálatos országban élnénk.
süti beállítások módosítása