Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Az MNB botrány üzenete számunkra

2016. április 26. - Szarvas Norbert

803d98dfbfd77a2676f5af8c5e03e992_d49afe6e3b4eb7cadfe308837303ec67.jpgZseniális ahogyan a baloldali sajtó megpróbálja kivégezni a kormányt, felderíteni a mutyikat és kiborítani a bilit. Ennél talán csak a kormány kommunikációja zseniálisabb, hiszen gyakorlatilag bemutatják az ország jelenlegi értelmi-érzelmi intelligenciájának a deficitjét. Egy pöppet kanyarodjunk el az MNB botránytól, amiről egyébként a cikk szól. A rendszerváltás utáni 25 évben senki nem háborgott a vasárnapi nyitvatartás és a kereskedelmi dolgozók vasárnapi munkája miatt. S-E-N-K-I. A Fidesz felismerte a keresztényi értékekbe hamisan becsomagolt valóságtorzító mezőt és bedobta a bombát. Megnyerte a csatát, hiszen hiába törölték el ezt az agymenést, a lakosság egy jelentős része úgy érzi, mintha az elmúlt 25 évben egyébként nem kellett volna dolgozni vasárnap. Hozzászoktak a "jóléti vasárnapi szünethez" vagy ennyire mélyponton van a magyar társadalom értelmi-érzelmi intelligenciája, hogy néhány mondat ideológiai kapcsolással képes átprogramozni az emberi agyat?

 

Már régóta nem "ezek után" vagyunk. Már nem kérdés, hogy mi volt. Kiléptünk az ok-okozati világból és helyébe egy ideológiai katyvasztban lóbáljuk a fejünket jobbra-balra eredménytelenül.

Az MNB botránynak a lényegi tartalomjegyzéke:

  1. Matolcsy hatalomra jutott
  2. Bevezettük az unortodoxiát
  3. Az MNB gyakorlatilag shortolta saját magát és játszott az elmúlt években az árfolyammal
  4. Megalapították az MNB alapítványait
  5. A (közpénzből finanszírozott) alapítványoktól el akarták venni a közpénz jelleget
  6. Tehát pénzt akartak mosni
  7. Erre törvényt akartak írni
  8. Kibukott a pénzmosás
  9. Az alapítványok sok száz milliárd forintot hűtlen kezeltek
  10. a liberális sajtó kibukott
  11. minden jóérzésű ember kibukott
  12. az agymosottak pedig kusban vannak
  13. Mindenki játssza a hülyét
  14. Várjuk, hogy végre legyen már valami következmény

+1 Semmilyen következmény nem lesz.

Az MNB botrány tökéletes példázata annak, amivel egyébként a probléma van. Az egész ország működése a 2/3-ad óta pontosan így történik. Ma már a pénz eltüntetésének 50 árnyalatát láthattuk (kódnéven: mutyi).

Pislogó szemmel letolt gatyával állok a helyzet előtt, hogy még mindig nem értük el a végjátékot

Ijesztő, ahogyan a közpénzekkel játszanak a hatalom szolgái. Gyakorlatilag veszteség, hiány esetén a "mi pénzünk", de nyereség esetén az "ő" és a "nem közjellegű" pénzük. Nagyon gusztustalan ez az osztott teherviselés. Mára azonban eljutottunk odáig, hogy nem csak a nyereségből lopnak bizonyos érintettek, hanem az ország tartalékait kezdik el dézsmálni (lásd: a 444 bemutatta, hogy az ország deviza tartalékának shortolásából keletkezett forintok kerülhettek az alapítványok "nem közjelleg" szekciójába). Sőt tovább mentek bizonyos emberek és a tartozásokat is dézsmálják!!

Hogyan lehet az ország tartozását dézsmálni? Hát pontosan úgy, hogy fogod és beszedsz, átcsoportosítasz egy csomó pénzt, hogy a tartozást csökkentsd (lásd: MNYP vagyon), aztán menet közben csuda folyamatnak lehetünk tanúi, hiszen a pénz ellenőrizhetetlenül párologni kezd. Persze ez csak egy vad elmélet a szórakoztatásod miatt, semmi valóságalapja nincs (sicc).

Hetekkel,hónappal ezelőtt egyik cikkben vízionáltam a Fidesz végjátékát. Akkor azt mondtam, hogy eljött a "most vagy soha". Azt gondoltam, hogy most már túlmegyünk az ipari mennyiségen és valami nagyon dúrva csontváz borul ki a szekrényből. Hát kiborult és még nem ez a jéghegy csúcsa, ugyanis szeretettel várjuk PAKS2 sokévre titkosított anyagát, ami szerintem magától szólalna meg és ránézésre életfogytiglan.

De mi az üzenete számunkra?

Egyértelmű, hogy semmi közünk a közpénz felhasználásához. Egyértelmű, hogy mindenki megvásárolható. Egyértelmű itt minden.

Most éppen abba fognak belekapaszkodni, hogy az ellenzéki sajtó vs.hu is kapott egy szabad szemmel is jól látható összeget az alapítványoktól. Gyakorlatilag ezzel megint egy tanítani való stratégiát mutattak be:

  1. legalizálják a saját pénzek kiosztását azzal, hogy az ellenzékre is "rákényszerítik"
  2. szétbarmolják az ellenzéki sajtó egyik fellegvárát ezzel a támogatással

Ráadásul a kritikus vs.hu újságírói is menekülnek, mint a veszett egerek a hajóról. Ez azért jó, mert egy jelentős sajtó omlik össze. Így az emberek nem több, hanem kevesebb helyről hallják a kritikát. Ez kapóra jön, mert az átlag ember, mindent elhisz, amit sok helyről olvas össze. Csökkenteni kell a "nem baráti sajtó" létszámát.

Éppen most módosította az országgyűlés az MNB törvényt:

A jövőben a Magyar Nemzeti Bank által alapított gazdasági társaságoknak csak azon adatait védheti titkosság a jegybanktörvény szerint, amelyek kiadása veszélyeztetné a társaságok versenyképességét. 

Ez megint egy semmilyen rendelkezés, ugyanis a versenyképesség megítélése abszolút szubjektív és önkényes alapokon nyugszik. De legalább elmondhatják, hogy tettek valamit.

Persze a kassza már kiürült, hiszen arról mindenki mélyen hallgat, hogy felelősségre kell vonni az érintetteket és visszaszerezni az adófizetők pénzét. De mit várunk egy olyan rendszertől, ahol egy év után kiengedik a 77 milliárdot eltüntető Quaestor vezért vagy a Buda-Cash vezér is megússza a bulit?

A legfontosabb üzenet, hogy ebben az ország nem a jogrendszerrel van a probléma, hanem a jogrendszert felügyelő emberekkel. Ugyanis a magyar jog bárkit bármikor el tud kapni, ha "ahhoz van kedve". Mégis csodák csodájára ússzák meg a dolgokat a kormányközeli milliárdos csalók. Ezek után miért lepődnél meg, ha az MNB esetében sem történik semmi. Ráadásul Orbán mindezt azzal önigazolja, hogy nem akarják a "független" MNB "szabadságát" megsérteni.

De amúgy szarok bele

Most mit tudsz tenni? De őszintén. Annyi szar borult már ki az elmúlt két évben, amivel a Dunát meg lehetne rekeszteni. Ehhez képest tudod mi történt? Demokratikus keretek között a Fidesz nagyjából tartja a népszerűségét! Érted?????????

De persze semmi gond nincs, mert 2018-ban előre tervezett kormányváltás lesz (lejárt a 8 éves periódus). Majd jön egy balek párt, akire rá lehet tolni az ország eladósodását és lehet majd mutogatni rá, meg kivonulgatni a teremből. Egyre kevésbé van éle az "emútnyóccév"-nek, ezért update-elni kell.

Szóval pánikra semmi ok. Csak egy átlagos nap Orbanisztánban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr168664818

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szarvas Norbert: Az MNB botrány üzenete számunkra 2016.04.26. 16:39:01

Ijesztő, ahogyan a közpénzekkel játszanak a hatalom szolgái. Gyakorlatilag veszteség, hiány esetén a mi pénzünk, de nyereség esetén az ő és a nem közjellegű pénzük. Ebben az országban nem a jogrendszerrel van a probléma, hanem a jogrendszert felügyelő emb…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 1 2016.04.26. 16:28:25

Így van semmi következmény nem lesz. És tudod hogy miért? Mert az emberek tudják, hogy Orbán Viktor a világ legobb minisztere és Matolcsi György pedig a világ legjobb közgazdásza. Ezt a Századvég minden hónapban felméri és megmutatja nekik. Rádásul Matolcsi az egyetlen bankár, akire nem kell különadót kivetni, mert ő a magyar betétesekért van, és nem a gyanús offshore céghálózatokért! Matolcsi nem ámítja csillagos egek hozamokkal a magyar népet, aztán eltünik a pénz, hanem azt mondja, hogy ez a pénz 20 év múlva is ugyanennyi!
És ezért a küső erők minden nap fergetes offenzívával támadják őt és Orbán Viktort. De a magyar nép, hála a magas iskolázottságának és a rendkívül gyors észjárásának, azonnal rá jön hogy a világ hazudik. A magyar családok határon innen és határon túl tudják, hogy ilyen becsületes kormánya még sosem volt ennek az országnak. És sose lesz. Maximum csak akkor, ha Fidesz kormányok vannak.

Soros és a ballib offshore oligarcha megint támadást indított a dollár milliárdjaival, hogy lejárassák hazánkat, amely Orbán Viktor miniszterünk alatt 2010 óta az EU utolsó helyéről az élre tört fel. Ez fáj nekik, hogy mi rendkívül sikeresek vagyunk, ők pedig elsüllyedtek a válságban. Nálunk jólét van, Európában meg csak a megszorítások és a tömeges kivándorlás.

De a magyar nép és a magyar családok ellenállnak ezeknek a nagyerejü támadásoknak. Ha mégis valamelyikőtök úgy érzi, hogy a ballibák már majdnem megingatták őt a hitében, miszerint Orbán Viktor ne lenne a világ legbecsületesebb politikusa, Matolcsi György pedig ne lenne a leginkább Nóbel díjra érdemes közgazdász, akkor mondjuk el becsukott szemmel legalább 12-szer a mi Hiszekegyünket, ez majd visszaadja nekünk az erőt!

Hiszekegy

Hiszek az Orbánban
Hiszek minden szavában,
Hiszem, hogy NER-Magyarország
A legboldogabb kontinens az egész világban.

Hiszek a Matolcsiban,
Hiszem hogy kétszer-kettő öt,
Hiszem hogy a magyar gazdaság
Fényévekkel jár az egész világ előtt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.26. 16:32:50

@Ballib cenzúrázók réme 1: Ez nagyon szép. Legalább ezer Ft-ot ér. Mehetsz a kasszához a Habony műveknél, ma már ne lássalak, legfelejebb a 2-es, 4-es, vagy 9-es számú nickedet.

:-)

csak egy néző 2016.04.26. 17:34:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ez ugyanaz a barom, csak nicknevet változtat naponta, amikor kikúrják valahonnan. Ezt a baromságát mindenhova bekopizza.

blog.hu/user/1116792/tab/activity

Ma Baker 2016.04.26. 17:47:07

Csak ennyi a hazugság a cikkből, de lényegtelen:

"A (közpénzből finanszírozott) alapítványoktól el akarták venni a közpénz jelleget
Tehát pénzt akartak mosni
Kibukott a pénzmosás
Az alapítványok sok száz milliárd forintot hűtlen kezeltek"

1. 80%-ban állampapírt vettek
2. 15%-ban ingatlant, magyar műkincseket vettek és oktatást finanszíroztak
3. Mindezt a jegybank nyereségéből tették
4. Miért is volt sokszázmilliárdos deficitje a jegybanknak és nem fájt ez senkinek?

ember100 2016.04.26. 17:53:48

@Ballib cenzúrázók réme 1:
Helló !

UGYE EZ AZ ÍRÁSOD IRÓNIA VOLT :):):)

Látod én azt szeretném ha felcsúton piramist építenénk I. Ramszesz O.V. tiszteletére !

Niebur 2016.04.26. 17:58:12

@Ma Baker:
1. Tiltott támogatás.
2. Akkor inkább aranyat vettek volna.
3. A jegybank nyeresége a deviza hitelesek padlóra küldéséből származik.
4. A jegybank esetében értelmetlen nyereségről-veszteségről beszélni. A bank feladata a monetáris politika, függetlenül attól, hogy ez nyereséget vagy veszteséget okoz. A veszteséget kipótolja a költségvetés, a nyereséget pedig be kell(ene) fizetni az államkasszába.

ember100 2016.04.26. 18:00:31

@Ma Baker:

Helló !

Ugye Te fideszdroid vagy és pénzt kapsz érte ?
1. NEM vehetnek állam papírt állami pénzből.
2. NEM az államnak embereknek nekünk vették az ingatlanokat , festményeket hanem maguknak.
3.NINCS nyeresége a jegybanknak , az közös pénz mindenkié nem lehet csak úgy festményt , akármiket vásárolgatni NINCS benne a jegybanki alapszabályban.
4.ha volt deficitje a jegybanknak akkor azt az állam , mi konszolidáltuk ha shortolással bármivel nyeresége lett a jegybanknak AZ Matolcsy a jegybank pénze és arra költi amire akarja ?????

CSAK ennyi a hazugság a kommentedben :)

Trackers 2016.04.26. 19:22:40

Jó cikk..

Bár engem nemcsak az érdekel hogy Matolcsy mire költi az adófizetők pénzét, hanem az is, hogy a ballibek mire költik a Norvég alap milliárdjait.

Jó lenne tusztán látni mindkét ügyben.

Megjegyzem azért érdekes, hogy a Norvég alap által támogatott pénzek iránt a kutya se érdeklődik.

Ez beleillik abba a közönybe amit leírsz, igaz te ezt a Fideszre hegyezted ki.
Pedig a ballibek és ügyeik iránt is pont ekkora a közöny.

Punxsutawney Mormota 2016.04.26. 19:40:11

@Narancsos Ödéma: Jaja, szatíra a javából. Legkésőbb a második sornál észre kellett volna, hogy sehol egy gyúrcsány / kúrcsány, soros, norvég és libsi :)

Punxsutawney Mormota 2016.04.26. 19:41:36

@Trackers: Kérdezd meg az ügyészséget. Egy év nyomozás után eredménytelenül zártak. Semmi, semmi, semmi törvényelleneset nem találtak. Azt, hogy mire költik a pénzt - bár nem a Te pénzed - megtalálod a honlapjukon.

Punxsutawney Mormota 2016.04.26. 19:43:28

@Ma Baker: Már akkor is hazudsz, amikor a "szólj hozzá!" linkre kattintasz. Ennyit érsz.

Edina Kovács 2016.04.26. 20:54:16

Ilyeneket írnak,hogy nálunk jólét van,működnek a reformok ,új munkahelyek vannak, de jó a CSOK meg a NOK ...Emberek, ti milyen gyógyszereket szedtek?
Nézzétek meg, mekkora vagyonuk van fideszéknek. Hány száz hektár föld van a családtagok ,rokonok nevén? Mekkora mértékben emelték a fizetésüket?

csak egy néző 2016.04.26. 21:03:04

@Trackers:
Olvasgass egy kicsit, hogy ne halj meg hülyén.

www.okotars.hu/tamogatott_projektek?gclid=CLXdyNmlrMwCFQoTGwodckECMg

www.origo.hu/itthon/20140509-a-norvegok-nem-adnak-tobb-tamogatast.html

"30 milliárdos akadékoskodás

Jóllehet a magyarországi vita e körül csúcsosodott ki, az NCTA csak a tizedét teszi ki a norvég és EGT-alapok teljes keretösszegének. Ráadásul 11 további programterület közül 9-ben a magyar kormányon keresztül érkezik a donor országok támogatása - pontosabban csak érkezett, mivel május 9-én Norvégia, Izland és Liechtenstein e kifizetések felfüggesztéséről döntött. A kormány kezelésében lévő kilenc támogatási alap teljes összege egyébként meghaladja a 33 milliárd forintot"

magyarnarancs.hu/belpol/ha-megdobnak-penzzel-90576

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.26. 22:05:04

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az a durva, hogy nem. Az eredeti tényleg annyira hülye, hogy simán ír komolyan ilyeneket.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.04.26. 22:06:10

@Trackers: Norvág alap nem az én pénzem. A Matolcsy féle, meg igen. Azt persze értem, hogy a fideszt zavarja, ha nem diszponálhat milyen politikába áramló pénz felett. De ez legyen az ő bajuk.

Trackers 2016.04.27. 07:30:32

@Narancsos Ödéma:

Szerintem a Norvég alap egy a magyaroknak járó támogatás, egy nemzetközi szerződés értelmében.
Szóval szerintem ez mindenképpen közpénz.

De mindentől függetlenül, én szeretném, azokat az alapítványokat is ismerni, akik nem közpénzzel gazdálkkodnak. AZért hogy tudjam érdemes e támogatni, felajánlani nekik az adómat.

Remélem elöbb-utóbb nyilvános lesz, és megismerhető mindegyik, és nem csak a Fideszesek.
Már ami a kifizetett támogatásaikat, és a működési költségeiket illeti.

@csak egy néző:
Kösz ez jó link.
Kérdés kijön-e a 30-40 milliárd, mert ennyit kapnak. Én úgy látom nagyon nem jön ki.
Több tízmilliárd útja ismeretlen még.

dr. jenőke (jenőke) 2016.04.27. 08:34:58

@Trackers:
.
Fővárosi Törvényszék 62.P.23.751/2012/12.
A közpénz a fogalma szerint az állam által különböző módon adók, illetékek, bírságok formájában elvont olyan pénzeszközöket jelent, amit aztán közfeladatok ellátása, és közszükségletek kielégítése érdekében a pénzügyi politikai által meghatározott célok szerint az államháztartás alrendszerein
keresztül újra elosztanak.

A lényeg: amelyet az államháztartás alrendszerein keresztül újra elosztanak.

Untermensch4 2016.04.28. 13:03:26

@Trackers: Az MSZMP a magyar adófizetőktől beszedett védelmi pénzt lopja, a Hazafias Népfront a norvégokét. A következő választásnál esetleg cserélnek, ha a Hazafias Népfront nem tudja megakadályozni hogy az MSZMP-nek olyan kihívója fejlődjön fel aki "nem barát" akkor annak kormányra kerülése esetén is tovább játssza az ellenzéket, így dupla ellenszélben (MSZMP + Hazafias népfront ellen egyszerre) a következő kormánynak reszeltek mert mindkét tábor sajtója szerint az ő (köv.kormány) hibája minden, az elmúlt nyolcszáz évben.
Arra azért kíváncsi leszek hogy bős-nagymaros után ilyen kevéssel hogy adják majd el habonyék a paks2-höz szükséges vízlépcsőt/duzzasztást...
süti beállítások módosítása