Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Tényleg elhiszed, hogy pénzt akarnak neked adni?

2016. március 09. - Szarvas Norbert

753x440_1.jpgGyanútlanul 5 perc reggeli szabadidőmben bekapcsoltam a tévét és véletlenül belefutottam az RTL klub tv-s asztro-show című agymenésbe. Még most is próbálok felépülni az agyvérzésemből, amit kaptam ettől a nemzeti átveréstől. Hallom, ahogyan hívő nénik, de még 30 éves!!!!!! fiatalok is hívják 500 HUF/perc alapon a bulit abban a reményben, hogy végre eljön a kánaán és pénzesőnk lesz. Tulajdonképpen min lepődök meg? A pénzeső itt van a mindennapjainkban: Facebook pénzeső megosztások, aszto-show, és mindenféle válogatott placebók. Innen már tényleg csak egy lépésre van a tv-n keresztül elvégzett műtét. De miért van erre szüksége az embereknek?

Nagyon röviden: Mert hinni akarnak.

Bővebben:

 

elvégzem a mágiát a hatalmas SZÜLINAPI pozitív energiámmal- Müller Rózsa, asztro-show

Érzed, hogy ez mennyire nevetséges? Oldalakat lehetne megtölteni ezekkel a faszságokkal, amik úgy látszik mágikus ügyfélmágnesnek bizonyulnak. Mégis pörög a biznisz, mert az emberek végtelenül buták és gyengék. Mert ez igazából a lelki gyengeség és butaság misztikus találkozása. Az életük adott pontján bizonyosan gondjaik vannak, amikkel nem tudnak/mernek/képesek szembenézni. Helyette elkezdenek tagadásban élni, de mégis ott motoszkál bennünk a tudat, hogy valami nem stimmel. Ilyenkor jönnek ezek a fantasztikus ötletek, minthogy osszunk meg a Facebookon minden ismerősünknek egy képet valami jambomambo dumával vagy hívjuk fel ezeket a telefonos szupermágus merlin díjas csibészeket. Ettől nem lesz jobb! Lett jobb? 

Amikor egy pénzmágust hívsz fel, akkor tulajdonképpen működik az 1000x-es pénzbevonzás, csak nem a te irányodba. Tőled vonzzák be a pénzt 1000x-esen, de ebben semmi mágia nincsen. Ezt hívják telefonszámlának. Mindez azért fájó, mert a célközönség a minimál alatt élő réteg, akik inkább nem vesznek 3 napig húst, csakhogy megkapják a napi mambojambo adagjukat. Valószínűleg ezt a cikket is azok fogják olvasni, akiknek eszébe nem jutna felhívni ezeket a merlin díjas csudamágusokat. 

Egy kérdést tegyél fel magadnak! Ha a kezükben van a tudás a "vonalnyitásokhoz", "szerencséhez", pénzbevonzáshoz és egyéb bullshithez, akkor mi a francot keresnek a tv-ben ? Miért nem küldik egymásnak az igét, aztán húznak a picsába valami nyaralóparadicsomba élvezni az életet, mint szupergazdagok? Vagy ha tényleg jó emberek, akkor miért nem vonzzák be zsetont és a pénzből adnak valódi segítséget, ételt a rászorulóknak? Nekem ez így nem kerek. 

De most nem csak erről van szó. Úgy általában a lelki gyenge emberek egy része (becenevükön a birka) mindig mástól várja a megoldást. Bármi történik vele, nem hajlandó kitőrni a saját komfortzónájából és megváltoztatni az eseményeket. Helyette alternatív megoldásokat keres. Várja, hogy az Állam segítsen, hogy a mágusok segítsenek, vagy olyan MLM-ben helyezkedik el, ami többet ígér kevesebb erőfeszítésért cserébe.

És akkor az MLM pilotajáték szekciója...Az MLM-el semmi bajom nincsen, szerintem egy abszolút létjogosult üzleti modell. A probléma máshol kezdődik. Pár éve megnyitottam a Google+1-en az online marketing csoportot, ahol mindenkit szívesen vártunk, akit érdekel a marketing. Egy ideig volt ehhez lelki erőm, de aztán feladtam, amikor a 100.-ik Gizike néninek a pénzeső posztját kellett törölnöm. A Gizike néni, akinek a képére ránézve rájössz, hogy szegény egy étterembe nem tudna meghívni, de vadul hivogat mindenkit a tuti bizniszbe, ahol csitrilliárdos lehetsz. Ő ezt elhiszi, és még a kis nyugdíjával beszáll a tuti bizniszbe. Aztán nem működik, de legalább elment sok tíz, sok százezer forint a kezdő csomagokra. 

Mert ugye az MLM pilota szekciója is tipikusan a lelkileg gyenge és sebezhető emberekre építkezik. Ők azok, akiket leginkább be lehet rántani a jobb élet igéretével (pénzeső), miközben egyértelmű, hogy a legtöbben nem alkalmasak az igazi multi level marketing üzleti hálózatot felépíteni. De ez teljesen mindegy, hiszen a pilota játék szakosztálya csak lehúzni akar és a rendszerbe van kódolva az összeomlás (több kifizetés, mint belépő).

Mikor értik meg?

Ez költői kérdés volt, ugyanis soha az életben nem fogják megérteni, hogy senki nem akarja neked a titkot elárulni, hogyan lehet jobb az életed. Pláne nem fog senki a zsebedbe pakolni igazi pénzeket. A játék mindig arról szó, hogy téged kihasználjanak (kapcsolati tőke, pénzed). Mindezt észre sem veszik a legtöbben, mert hinni akarnak. Mert a valóság sokkal szörnyűbb, az igazi megoldás sokkal nehezebb, mint felhívni a Harry Pottert egy kis szerencséért. Már várom, hogy mikor kezdik a buszon a szerencsehozó buszsofőr buksiját simogatni menet közben a nénik egy kis szerencséért...

 

kép forrása: http://www.bien.hu/otthon-kikapcsolodas/erdekessegek-nagyvilag/igy-lehetsz-te-is-varazslo-merlin-a-magus-tanitasai/119321

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr998456340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabest1 2016.03.09. 18:38:23

Uh, csak úgy öt évig sikerült nem ésszrevenni ezeket a műsorokat a tévében.

Punxsutawney Mormota 2016.03.09. 19:38:16

@gabest1: 20 év. A kereskedelmi tévék indulásától kezdve mennek ezek a műsorok. A vicc az, hogy ha embereknek 25%-os kamatot ígérve gyűjtesz be pénzt és persze lelépsz néhány százmillióval, akkor 8-10 évet kapsz. Ha mindezt egy tévében ígérgeted (leveszem a rontást a pénzedről, a jövő héten nagy szerencse ér csak maradj még 3 percig vonalban stb), akkor minden rendben van... A methodikáját nézve pont ugyanarról van szó, az emberek legalantasabb ösztöneire hatnak

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.03.09. 20:32:07

Nem is tudom, melyik a nagyobb gazemberség: ez vagy mondjuk gyurcsók mester távgyógyításai... Illetve rosszul fogalmaztam: az a kérdéses, hogy melyiknek az engedélyezése nagyobb gazemberség.

Tudományos Iibsizmus 2016.03.09. 20:33:39

A hülye libsik, akikből hiányzik a hit, sosem fogják fel az ezoteria jelentőségét az életben.

kvadrillio 2016.03.09. 20:49:52

tipikusan nyugatról BEGYŰRŰZÖTT ÉS ÉVTIZEDEK ÓTA BEGYAKOROLT EMBEREK KIFOSZTÁSÁRA SPECIALIZÁLÓDOTT PILÓTA-. PIRAMISJÁTÉKOKRA ALAPULT MÓDSZEREK,... ÁLLAMI-BANKI-ÁLBRÓKEREK-PÓKEREK-KAMUJÓSOK SEGÍTSÉGÉVEL VÉGREHAJTVA !!!!!

kvadrillio 2016.03.09. 20:51:29

érdemes végigkövetni kik is a nyertesei...celebek, zenészek, újságírók, politikusok, színészek....stb...stb.........

a moslék, szenny...legaljai...

Bobby Newmark 2016.03.09. 20:52:31

@Tudományos Iibsizmus: Igen, az kurvafontos, csak így tovább!

Figyu, tudok egy kurvajó Pí-vizest, nem kell? Literje csak háromezer forint, és tutira örökké fogsz tőle élni!

Boka1 2016.03.09. 20:57:47

Láttam Én már húsz éves lakáshitelt felvevő embereket közelről. Van létjogosultsága Mágikus Erzsikének is. Sok ember pénzhez való viszonyát a szülei rosszul programozták fel, ezért fordulnak külső segítséghez. Pedig a gazdagság vagy szegénység csak a saját döntésünkön múlik, nem a körülményeken.

Tudományos Iibsizmus 2016.03.09. 21:44:13

A pi vizet ne ócsárold! Az a víz meg van tisztítva a mágnesességétől, azoktól amelynek káros hatásai a biorezonanciádat rontják.
A biorezonancia kezelés mellett pi vizet kell fogyasztani, hogy a tökéletes hatást elérd.

Szelid sunmalac 2016.03.09. 23:04:44

@Tudományos Iibsizmus: Hogy mi a fasz?! Te minden nap egy uj bizonyitekkal szolgalsz arrol, hogy milyen jotekonyan borul rad a szellemi learnyekoltsag legmentesen zarodo buraja. Nem csoda hogy Orban hivo vagy! Pi viz bazdmeg....

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.03.10. 01:41:20

@Tudományos Iibsizmus: mondd, anyád tényleg kurválkodásból hozott téged össze, valami tripperes pappal?

Tudományos Iibsizmus 2016.03.10. 05:40:44

@Szelid sunmalac: @Hóhér az utolsó barátod: Látom fogalmatok sincs a természettudományokról. A sok elektroszmog megváltoztatja a víz mágneses hullámait és ez káros az egészségre.
De megfelelő kezeléssel - ilyen a pi víz - ezek kiszűrhetők.
A biorezonancia kezeléssel pedig a szervezetből is.
Ostoba, szűklátókörű libsik vagytok!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.03.10. 07:59:25

@Tudományos Iibsizmus: hát azért a buta trollokat messziről kiszúrjuk a jelek szerint. Régen azt hittem, hogy egy maszopos szórakozik, de nem, te tényleg segghülye vagy. :D

Tudományos Iibsizmus 2016.03.10. 13:33:00

@Hóhér az utolsó barátod: Ballibsi alaptézis: Akik nem fújnak egy követ velük, az troll.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.03.10. 14:14:51

@Tudományos Iibsizmus: a magadfajta, elmebeteg korcsokkal az a legnagyobb baj, hogy nincs betegségtudatotok.

Tudományos Iibsizmus 2016.03.10. 18:07:00

@Hóhér az utolsó barátod: A magadfajta libsikkel az a baj, hogy nem veszed észre, hogy a tőkepénzes imperializus szekértolója vagy a libsizmusoddal.

Reactor 2021.03.22. 22:21:10

Ha a népesség kellő szintre le lett hülyítve, evidens hogy megérkeznek az emberi hülyeség, hiszékenység vámszedői, akik remekül megélnek ebből. Nyilván nem értek egyet ezzel az ezótévés-pénztalizmános-rontáslevételes baromsággal, de nem tudom sajnálni a károsultakat. Ha ilyen szinten sügér idióták, akkor majd tanulnak a saját kárukon. Ha meg nem, szépen kiszelektálódnak.
süti beállítások módosítása