Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Majka lediplomázott?

2016. január 29. - Szarvas Norbert

12993-majka-vs-bud-spencer.jpgÉn az indexen olvastam a cikket, amiben Majka online közösségi siránkozásba kezdett, mivel a VIVA magyar zenecsatorna nem volt hajlandó az új Majka klippben megjeleníteni a szponzor márkajelzését. Az önjelölt gengszter rapper (de inkább profi üzletember) ezt nehezményezte, és bojkottra hívja a hazát. Szerintem Majka lediplomázott és hirtelen a médiatudományok illetve gazdaságtudományok kisprofesszora lett!

Marketingből pacsi

Ha végigolvasod a FACEBOOK bejegyzését, akkor meglátod, hogy Majoros sokkal durvább reklámot kotyvasztott a Coca Colának illetve a City Taxinak, mintha szépen csendben lement volna a klipp a tévében. Nagyon szakmai levélváltásba keveredett a VIVA-val, de közben azért kielégítette a szponzorok szükségleteit. Ezt hívják Gerilla marketingnek. Nagyon ügyesen lavírozott, hiszen egy Majka kategóriájú zenésznek ezen a szinten sokkal fontosabb a teljes magyar sajtóban való releváns megjelenés, botrány, mint az egyre érdektelenebbé váló TV klipp. Különben is, valaki ma még rendszeresen figyelemmel követi a VIVA-t a klippekért, amikor ott a youtube? 

Tipikus bürokrácia

Attól nem kell félnünk, hogy mostanában bármilyen szinten logikusan fog működni a valóság. Abban igaza van Majkának, hoggy randomszerűen mutatják vagy takarják a bújtatott reklámokat a tv-ben. Ha ennek szabad, akkor a másiknak miért nem? Az ilyenkor szokásos joginak tűnő mambo-jambo válaszon kívül semmit nem kapott (kaptunk). De legalább kiderül, hogy fogalma nincsen senkinek semmiről ebben az országban. A jogrendszer annyira bonyolult, infatilis, hogy még maguk a jogalkotók sem tudják azokat memorizálni, betartani. Az milyen, amikor az illetékes hatóság megbízottja mondja teli vigyorral, hogy ő sem tudná betartani a szabályokat?

Gazdaságból doktor

 

2a33b90ed128ba5047e5fb58558ac4e3.jpg

 

Szóval Majka hatalmas doktor, hiszen egy gag-el sikerült minden agyhalott felé leközölni, hogy tulajdonképpen miből élnek a zenészek és ok-okozatba állítani, hogy miért kell nekünk elviselni a képünkbe célzott bujtatott reklámokat.

Akinek ne lenne tiszta a képlet:

Az ötlet ingyen készül. A ritmus jön magától. A zene adott.

Az egészet összeállítani viszont nagyon sok pénz.

A sok pénzt eddig a kiadók adták, de mivel gyakorlatilag megszünt a lemezértékesítés, ezért a kiadók nem finanszírozzák a zenét.

A zenészeknek kell pénzt keresniük. Emiatt a zenészek szponzorokat keresnek.

A szponzorok pénzt adnak, ha a zenész reklámfelületté válik. Emiatt nem kell nekünk fizetni a zenéért a youtube-on meg a torrentekben. Emiatt léteznek még egyáltalán új zenei számok.

A VIVA és egyéb klippekkel operáló kereskedelmi csatornák ingyen kapják meg a zenei anyagokat, amiket ők nagyon okosan továbbértékesítenek. A zenész adja a zenét, a fogyasztó a zenészre jön, a reklámbevétel pedig a fogyasztó miatt. Tehát a zenész ebben a képletben a megszabott jogdíjakon felül-kívül-mellett gyakorlatilag az "ingyen reklámért" cserébe odaadja saját alkotását a tv-nek. Ha a zenésznek nincsen pénze klippet készíteni, akkor nem adja oda.

Ha egyre kevesebben készítenek minőségi klippet, akkor egyre kevesebb klipp megy majd a tévében (most a külföldieket vegyük ki a képletből). Így végső soron a tv magával cseszik ki, hiszen ők nem tudnak elmenni haknizni vagy bevételt termelni a youtube-ról.

Ez a zenei élet körforgása. Emiatt látjuk még Majkát idén a Viván. Megy a hiszti, de a VIVA elemi érdeke, hogy Majka (top magyar rapper) ott legyen a műsorkínálatban. Tehát Majka mindezek tudatában csinált egy ingyen reklámot a saját szponzorainak, majd jön a nagy kibékülés.

 

Egy kis pluszt hozzá adok

A vicces, hogy most igazából leírtam mégegyszer azt, amit már elöttem. De azért illene valami plusz dolgot hozzátenni a cikkhez a stílusomon kívül.

Kellett volna a sorstól egy büdös nagy pofon!
Ami akkorát csattan az arcomon,
Hogy eszembe sem jut, hogy melyik a rossz út,
Valami kéz, ami visszahúz!

Jah nem! Ennyi!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr378330036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2016.01.29. 21:11:24

Mondtam én, hogy a Matolcsy-féle unortodox gazdasági oskolák nemzetrombolóak...már meg is lett az első precedens...

kvadrillio 2016.01.29. 22:56:57

NEMÉRDEKEL A SAULKULTUSZ !!!!!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.01.30. 03:06:44

@kvadrillio: és kit érdekel, hogy egy magadfajta csótanyt mi érdekel?

midnight coder 2016.01.30. 06:31:49

Majkának szerintem érettségije sincs. A világon pedig sok-sok zenét illetve legalábbis annak nevezett dolgot csinálnak különféle zeneipari szakmunkások naponta - sokkal többet mint amit akár több tucat viva le tudna játszani még akkor is, ha mind különbözőt játszik és senki nem ismétel.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.01.30. 09:05:17

Megtévesztő és hatásvadász a cím.

Az tényleg érdekelt volna, ha valóban doktori fokozatot szerez. Az, hogy az oktalan barma megint valami ostobaságot ellett a világra az nem tudom miért foglalkoztatja a szerzőt. A zavarodott hajléktalannal is vitába száll, ha az éppen azt javasolja, hogy QE-el oldjuk meg a gazdasági problémákat (csak nyomtatni kellene egy kis pénzt, hogy ne legyenek szegények).

2016.01.30. 09:06:33

"Ez a zenei élet körforgása. Emiatt látjuk még Majkát idén a Viván."

Na ezen besírtam a röhögéstől. Mi köze ennek a zenei élethez? Nem csoda, hogy Hungary soha nem szerepel a nemzetközi slágerlistákon kb. 100 éve.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.01.30. 09:08:48

Amúgy Majka mióta foglalkozik zenével is? Félek ha elaprózza a géniuszát, elsődleges művészeti irányultsága, a hivatásos trógerség még kárt szenved.

kutyás majmok (törölt) 2016.01.30. 09:12:50

Blogger, mik a tiltott szavak? Tudomásom szerint nem használtam ilyet.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.01.30. 13:30:43

@Látens Inszinuáció: még jó, hogy pont egy olyan alak oldalát linkeled, akinek az érvelési képessége kimerül abban, hogy kitiltja a kis szemétdombjáról mindazokat, akik kritizálni merik az ostobaságait. :DDD
(gyk: az az oldal a prog.hu gazdájáé)

Ezen felül, ha nem te vagy a megszólított, miért ugatsz bele. Ha meg te vagy, akkor gratulálok a takonygerincedhez, hogy ehhez is külön nicket használsz. :DDD

vrdlm 2016.01.30. 15:26:07

@Hóhér az utolsó barátod: Figyeld már a sorozatos visszaesőjét! Felhívják a figyelmét egy érvelési hibára, erre kettővel válaszol. LOL.

a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes
a.te.ervelesi.hibad.hu/lenyegtelen-konkluzio

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.01.30. 16:02:54

@vrdlm: ajvé... eszerint egy humanoid, sok nick, nulla gerinc. :DDD

kutyás majmok (törölt) 2016.01.30. 16:06:50

Ez a förmedvény még mindig címlapon van. Nem hiába mondják egyesek, hogy a zsindex a hülyék gyülekezete.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.01.30. 16:08:51

@vrdlm: hogy eltaláltam... csak kicsit kellett visszaolvasni. :DDD

kutyás majmok (törölt) 2016.01.30. 16:21:45

Norbikám, ez a hóhér biztosan nem használ tiltott szavakat? Csak én vagyok fekete seggű?

WildBear 2016.01.30. 17:45:25

Olyan nincs, hogy "kisprofesszor".
Ph.D. tudományos fokozat létezik, illetve D.Sc.
Régen volt a "kisdoktori".

kvadrillio 2016.01.30. 18:12:24

EGYETLEN EGY DB JÓ SZÁMA VAN NEKI..., A : BELEHALOK...!
ÉS AZÉRT, MERT DALLAMA IS VAN.
A TÖBBI MIND EGY RAKÁS FOS. :)

kvadrillio 2016.01.30. 18:16:06

...és ezt azért mondtam, mert megnéztem a legújabb klipjét, nemhogy dallam, de 2 hang sem maradt meg a fülemben belőle !!! akkora fos :O)))
süti beállítások módosítása