Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Harrach nem érti, Istennek nem tetszik a gyermekéhezés!

2015. november 05. - Szarvas Norbert

harrachpeter-sikerado_hu.jpgMegkaptuk a hét elején a szokásos gumicsont adagunkat, amin jól el lehet rágódni. Minden felháborodásom ellenére jelzem, hogy a színfalak mögött ez egy érdektelen és érdemtelen eset, ami semmilyen szinten nem befolyásolna semmit. Egyszerűen kellett egy kis cirkusz a népnek a bevándorlás után, amin jól fel lehet háborodni. Az igazság az, hogy pont ennyire megvezethető a társadalom és pontosan ennyire szűk látókörű. A legtöbben pontosan addig jutnak el fejben, hogy az éhező gyerekeknek nem jut további 20-30 milliárd forint, és ez mennyire felháborító, gusztustalan (szerintem is). Fujj. Ez a legvérmesebb fideszes drukkerek sem tagadják. A nagy képet viszont rémisztően kevesen tudják összerakni, a pontokat összekötni. Az éhező gyerekeklétet a kormány nem azért nem szünteti meg, mert nincsen rá pénz, hanem mert az ellenzék miatt nem akarja. Nagy különbség. Közben hányan fogják fel agyilag, hogy a Paks II-vel 1000 milliárdokat vesznek el a magyaroktól? Vagy az kinek esett le, hogy Orbánisztán Felcsútia állami támogatottságának a mértéke önmagában megszüntetné a gyermekéhezést az országban (Akadémiástul, stadionostul, kisvasútostúl)?

Mi történt?

Már megint ezzel a "senkinemszavazrájuk" KDNP-vel van a probléma. Sokan hihetjük ezt, amikor Harrach Péter KDNP nagyvezír képes volt megszólalni a témában. Igazából sokkal többről van itt szó, de ezt majd később.

Nem szavazta meg a KDNP az Országgyűlés népjóléti bizottságában a gyermekéhezés felszámolását célzó nemzeti minimum program tárgysorozatba vételét. Harrach Péter nagykeresztény jóságos atyaúristen lenyilatkozta a Kossuth Rádióban, hogy ő egyet ért mélységesen a kezdeményezéssel, de:

"a baloldali pártok rárepültek a kezdeményezésre....nem lehet felvállalni....ha felvállalnánk, akkor a baloldal kampányprogramját támogatnánk."

Azért a társadalom is benne vanI

A legkényelmesebb az lenne, ha most egy "mindenki utálja a Harrachot" cikket írnék, ahogyan úgy általában a sajtó lehozta a témát. Én viszont a blogomon nem szeretem a kényelmet. Keményen beleállok. 

Ahogyan a sajtóban és a közösségi média kommentjeiben olvastam a dolgokat, egy morbid kép alakult ki bennem. A magyarok most jöttek rá, hogy gyermekéhezés van Magyarországon? Eddig ez nem volt nyílvánvaló, és ehhez egy ilyen tökelütött politikus kellett, hogy beszéljünk róla? Nem szégyelli magát a migráns segítő csipetcsapat és a helsinki bizottság, amelyik az országot képes volt virtuálisan lángba borítani bevándorlók miatt, de kussban vannak az éhező magyar gyerekek esetében? Ha pedig valaki ezzel érvelt (köztünk én, amikor a migránsok a keletinél voltak), akkor rárakták a "demagógia" feliratot...

Na mégegyszer! Attól mert a közvetlen környezetedben nem látod, még mindig rendkívül súlyos helyzetben élnek nagyon sokan a mai Magyarországon. Számtalan szörnyű sorstörténet, ami látszólag akkor lel hallgató fülekre, amikor Facebook megosztássá válik...

A Harrach féléknek (tulajdonképpen minden politikusnak) 

Lehet a kereszténység mögé bújni. Szerintem ezt nem meggyőződésből teszi a legtöbb politikus, hanem puszta haszonszerzésből. Hiszen a kereszténységgel fedhetetlenné válnak ("keresztényként nincsen bennem harag. hogy a picsába ne lenne????), ráadásul a szavazó réteg jelentős részét ezzel tudják megfogni. Ez egy hatalmas kamu, amit a társadalom nem akar tudomásul venni, hiszen az nem illene bele a keresztényi értékrendbe. Szerintem Istennek nem tetsző a gyermekéhezés. Szerintem Istennek nem tetsző az öncélűság és kapzsiság. 

Harrach (és a többiek) viszont pontosan ezeket az "erényeket" gyakorolják. Nem hajlandóak felszámolni a gyermekéhezést. Számomra nem indok, hogy 2010 óta a Fidesz program ebben az esetben is működik, hiszen 30 helyett 70 milliárd forint jut a témára. Ez nem egy stadion vagy egy befektetés. Itt egy percet sem lehet tétlenkedni (nemhogy 6 évet....), hiszen az éhező gyerek éhezik. Az a gyerek, aki létminimum alatt élt 2010-ben, ma már legtöbb esetben kiskamasz, kamasz lett, aki többszörösen hátrányos helyzetű és akin sokkal nehezebb segíteni. Sőt a magyar rendszer szemében 14 éves kortól pont telibe sz....k a srácokat, mivel egy bajuszos kamasz senkit nem érint meg annyira, mint egy 5 éves nebulóst...

Másrészről pedig Harrach indoklásában benne van minden. Tényleg minden! Nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja. Magyarországon nem alakult ki az építő jellegű verseny a pártok között. Nem arról szól a politika, hogy a pártok behozzák a köztudatba és a törvényhozásba az építőnél építőjellegűbb ötleteket, amit mindegyik fél megszavaz és ezen megy a verseny. Nálunk az a divat, hogy minden hatalmi párt csak a saját ötleteit favorizálja, és a másikét elvből elveti. 

Ez a garnitúra azt nem fogja fel, hogy nem a társadalom van az Államért, hanem az Állam a társadalomért.

Mi, átlagos emberek, nem a Harrach Zrt. alkalmazottai vagyunk és nem az LMP kft. ellen versenyzünk! Mi pont telibe szarjuk, hogy kinek az ötlete, minket az érdekel, hogy jó e az ötlet vagy sem! Ez az öncélú haszonszerzés Istennek sem tetszik, nekem sem jön be.  De legalább Harrach őszinte volt, és elmondta, hogy erről szól a dolog. Ezért tiszteletreméltó, hogy Szabó Tímea megüzente a Fidesz-KDNP hatalomnak, hogy nyugodtan nyúlják le az ötletet, tüntessék fel saját színben, de lépjenek már végre valamit! 

gyermekehezes_pm.jpg 

forrás: http://propeller.hu/itthon/3168640-politikusok-fotoi-akik-nem-szavaztak-meg

 

Ennek az egész történetnek a valódi üzenete nem a gyermekéhezés. Ha a nagyobb képet nézi mindenki és megpróbálja megérteni, akkor látni fogja, hogy (bármennyire rosszul hangzik), de nem az indítvány oka, hanem elutasításának az indoka jelzésértékű (újfent). Ha megint mindenki azért fog háborogni, mert gyermekéhezés, akkor a Harrach félék nyertek. Ha viszont azon menne a háborgás, hogy a Harrach félék miért tekintik Harrach Zrt-nek az országot és benne minket alkalmazottnak, akkor viszont nehéz perceik lesznek. 

Az IFL blog elhatárolódik a Harrach féle politikusoktól, akik hasonlóan gondolkoznak a párt és az ország sorsáról. Nem tudunk azonosulni a gyermekéhezéssel és annak öncélú NEMleszámolásával. Felháborítónak tartjuk, hogy egy vezető politikus nyílvánosan ilyet nyilatkozhat, privátban ilyet gondolhat. De mivel jelenleg döntéshozó, ezért csak imádkozni tudunk, hogy a párt saját ötleteként megoldást talál azonnal a gyermekéhezésre. Az éhező gyermekek nem tudnak várni, amíg a döbrögik luxus éttermekben zabálnak és kávészünetben két gondolatot megeresztenek a témában!

 

Kép forrása:

http://pestisracok.hu/harrach-nem-szolgalunk-baloldali-kampanycelokat/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr868052014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FikkFakk 2015.11.06. 02:37:37

Annyira jo lenne, ha meg most is bizhatnek az indexben meg tarsblogjaiban, es elhihetnem amit irnak..., hogy nem egy elferditett ordenare tulzas az egesz.

De csak az utolso idok termekei: a sajtoszabadsagos, nacizos, szegeny menekultes, stb temakban bemutatott, valosagtol teljesen elrugaszkodott berrettego mocsokfolyam, amit eloadtak, teljesen hiteltelenne tette oket.

Kb pont leszarom a kdnp-t, de amit ti irtok, az alapjan nem itelek rovasukra.

FikkFakk 2015.11.06. 02:38:12

Annyira jo lenne, ha meg most is bizhatnek az indexben meg tarsblogjaiban, es elhihetnem amit irnak..., hogy nem egy elferditett ordenare tulzas az egesz.

De csak az utolso idok termekei: a sajtoszabadsagos, nacizos, szegeny menekultes, stb temakban bemutatott, valosagtol teljesen elrugaszkodott berrettego mocsokfolyam, amit eloadtak, teljesen hiteltelenne tette oket.

Kb pont leszarom a kdnp-t, de amit ti irtok, az alapjan nem itelek rovasukra.

pragmatika2 2015.11.06. 08:17:48

A világ legegyszerűbb dolga, a hülye is tud ilyet, adjunk dupla annyi segélyt pl. Osszuk szét a pénzt a szegények között !!!
És ne erre, meg arra költsünk.

Elárulok egy nagy titkot, az éhező gyerekekből sajnos egyre több lesz. Ki ezért a hibás ?
Az az idióta, aki a segíj mellett csinál 8-10 gyereket.
50-es IQ felett ezt a tényt minden ember tudja ebben az országban.
Én nem tudom, a ballib-nek ki osztogatja a tanácsokat, de úgy látom, egyre mélyebbre kaparják magukat.

pragmatika2 2015.11.06. 08:19:18

@♔bаtyu♔:

"a"

Teljes mértékig egyetértek. :)

♔bаtyu♔ 2015.11.06. 08:20:39

Simán el lehetne fogadni ezt a törvényt, azzal a kiegészítéssel, hogy az ingyenes étkeztetés kizárólag állami intézményekben teljesíthető és kizárólag az oda beíratott és rendszeresen odajáró gyerekek részére.

Amit valójában már ált. iskola felső tagozatáig már be is vezettek. Ezt kellene kiterjeszteni a felső osztályokra is. Persze nem pakstól kell ehhez a forrásokat elvenni, hanem pld. a Sorsok házától és efféléktől. Ezeket a forrásokat ha kell nekik, dobják össze a kóserek. Persze valószínűleg így már nem kellene.

♔bаtyu♔ 2015.11.06. 08:23:07

@FikkFakk: Most már legalább leírhatják a kerítés helyett, hogy kapu szárnyakkal. Ráadásul a liberális pengésdrót nem hogy árt, hanem egyenesen megvédi a bevándorlót.

Ezek a libsik ugyanolyan szemetek nyugaton is mint amilyenek kommunista korukban voltak.

Terézágyú 2015.11.06. 08:24:26

Felesleges minden szöveg. Ez a harrach a mennybe jut.
Mármint azt nem tudom, hogy a halála után-e - de már most a mennyekben érezheti magát. Senki de senki nem árthat neki, nem rendítheti meg.

Ezt akartátok.

Netuddki. 2015.11.06. 08:36:23

Ne feledjétek a fideszes aláírásgyűjtő lapon feltüntetni a "TOLVAJ FIDESZ" véleményt! Osszátok!

pragmatika2 2015.11.06. 08:36:51

@♔bаtyu♔:

Engem csak a PKP blogjairól szoktak kinyomni, pedig semmi trágárság fajgyűlölet, vagy hasonló, csak utaltam rá, hogy álruhás libsik.

Így van ez, az "igazi" demokráciákban, csak az ő véleményük szalonképes

Netuddki. 2015.11.06. 08:43:01

@Voznyák Pista: Tolvaj fideszes nem vitaképes. Csak szólok...

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.06. 08:51:04

Szokásos ballib demagóg szar duma.

Persze lehetne többet tenni a gyermekéheztetés ellen.
Hogyne lehetne.
Bármikor lehetne.

De a valóság az, hogy jelenleg háromszor annyi gyerek kap inygenes étkeztetést, óvodákban, iskolákban, mint 2010-ben a szocik alatt.

Ez a tény hogyhogynem soha semelyik szar demagóg blogban sem jelenik meg.

Más.. Ha én holnap beaok egy "Szüntessük meg a pedofíliát" beadványt, és azt az IféGazdaság meg a többi blog nem támogatja, nem írja alá, akkor pedofilíiát támogató buzeráns köcsögök lesznek ?
Nem hsizem.

Más útón szeretnék pusztán kezelni a problémát.
Ennyi van a történet mögött.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.06. 08:53:51

@Voznyák Pista:

Nemcsak az tehet róla..
Az is tehet róla aki alatt rommá adósodtak a családok, és az ország.
Akik alatt megduplázódott a munkanélküliségi ráta.
Az MSZP-SZDSZ kormány, akik elkúrták.

♔bаtyu♔ 2015.11.06. 08:58:04

@Ballib Cenzúra: Ha ezt a törvényt elfogadnák, szállíthatnák az összes putriba a kaját a gyerekeknek.

Menjenek csak szépen az oviba, suliba, ott megkapják.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.06. 09:10:56

@♔bаtyu♔:
Nem ez az első ilyen hisztériakeltés, azokból mert valaki nem ír alá valamit.
Annak idején GYurcsány mondta a Sólyom Laciról, hogy ő a családon belüli erőszak pártolója:

www.kapcsolat.hu/blog/72361
"Meglepett, hogy a köztársasági elnök úr nem írta alá a távoltartásról szóló törvényt. Meglepett, mert akárhogyan is nézem, úgy tűnik, mintha a családot fenyegető, bántalmazó vagy rettegésben tartó férj jogait erősebbnek tartaná, mint azokét, akiket fenyeget, bántalmaz vagy rettegésben tart."

-------------------------

A ballibek ilyen hülyék.
HA Sólyom nem írja alá a Gyurcsány diktátomát, akkor vérsre vert asszonyok képein élvezkedő emberré alakul, ahogy Harrach is az agyatlanok szerint annak szurkol, hogy minnél többen haljanak meg gyerekéhezésbe.

Csak tudnám hogy lehet egy ballib egy ennyir ostoba, hogy ezt elhitesse magával, csak mert pár demagóg szar írástudó ezt így megfogalmazta.

♔bаtyu♔ 2015.11.06. 09:20:17

@Ballib Cenzúra: Persze, jól elvitatkozgatunk, de szerencsére magasról szarhatjuk le a ballibsiket. Az, hogy a ballibsik milyen ostobák és mennyire azt gondolják, hogy a többi is, egyetlen szó kifejezi:

Kapu szárnyakkal.

FikkFakk 2015.11.06. 10:51:17

@Ballib Cenzúra: "Harrach is az agyatlanok szerint annak szurkol, hogy minnél többen haljanak meg gyerekéhezésbe"

Igen, nekem is az az érzésem, hog ilyen szinten megy a ferdítés. Nagy fkalap banda az egész KDNP, de nem hiszem, hogy drukkolnak a szegényebb rétegek gyermekeinek éhenhalásáért, márpedig ez fröcsög az indexről, meg a "független" blogjaikból. Osztán csodálkoznak, ha olyan szinten nem hiszek nekik, hogy azzal már fidesz bértollnoknak látnak.

Serathis 2015.11.07. 14:06:43

Jó azért a jobboldalon is volt olyan felszólítás hogy aki nincs a halálbüntetés mellett, az a gyilkosok partján áll. Nagyon alap vita technika.
süti beállítások módosítása