Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Tarlós életében először jól gondolkodott?

2015. augusztus 26. - Szarvas Norbert

images_10.jpgTarlós  Budapest főpolgármesterének az elmúlt években voltak elég bugyuta agymenései, gondolatvezetései. Néha az volt az ember érzése, hogy a fideszi retorikát alkalmazva próbál minél debilebb válaszokat adni, mivel ez az érdeke. A TV2 Mokka műsorában viszont meglepően összeszedett, észérvek mentén logikusan összeállított eszmefuttatása volt, amit a riporter egyébként képtelen volt lereagálni, agyilag felfogni és felnőni a feladathoz. És ettől az interjútól ijedtem meg igazán. Úgy érzem, hatalmas szarban lehetünk, ha a fideszi retorika érdeke az intellektuális-racionális érvelés. A migráns probléma túlnőtt rajtunk és felülír minden érdeket? Egyértelmű, hogy játszani csak játsztótéren lehet. Ha a játszóteret veszély fenyegeti, akkor abba kell hagyni a homokozást és komolyra kell fordítani a szót. Most is ezt éreztem...

dr.Iván Júlia (jogász, Magyar Helsinki Bizottság):

"Úgy gondolom, hogy egy milliós metropoliszban meg kell tudni oldani, hogy pár száz embert el tudjanak helyezni"- nagy a baj, ha valóban ezt gondolják, ugyanis pár száz emberrel eddig sem volt probléma. De a pár száz ember napi pár száz újabb emberre dagadt. Ez a probléma. 

Tarlós István gondolatai:

" a zónákat azért jelöltük ki, hogy ne szóródjanak szét a városban"

Valójában ez Budapest és minden település érdeke, hiszen a migráns tömeg csak akkor lesz valamilyen szinten kezelhető, ha nem szóródnak szét az országban. Onnantól kezdve, hogy szétszélednek, már nehézkes lenne megtalálni őket. 

"ezrével özönlenek emberek törvénytelenül  határokon be..."

És valójában ez az egyik legfontosabb tény, amit az ultraliberális közeg és a mainstream média (divat a migránsok mentális örökbefogadása) nem hajlandó megérteni. Abban általában mindegyik nézet egyet ért, hogy valamit védünk, az országnak van egy jogállamisága, egy rendszere és egy kerete. Demokráciában élünk (mégha ezt a kormány nem hajlandó mindig akszeptálni). A demokráciában a közösség által elfogadott törvények érvényesek. Nem lehet törvénytelenül átmenni egy másik országba. Te sem mehetsz át Szerbiába olyan módon, hogy határt sértesz és beözönlesz. Hajlandóak vagyunk a saját magunk által elfogadott törvényeinkről lemondani a migránsok miatt?

"... egy igen jelentős hányada be sem azonosítható" "valamit bemond, vagy úgy van vagy nem..."

Értem a mély empátiával viseltető embereket, akik az összes migránsban menekültet vélnek felfedezni, akik mindenkiben a háborútól való félelmet azonosítják és akik mindenkit meg akarnak védeni. A valóságban az egyik legveszélyesebb dolog, hogy a migránsok jelentős részét nem tudjuk beazonosítani. Nem tudjuk, hogy honnan és milyen szándékkal jönnek. Menekülnek valami elől, vagy hozzácsapódtak menet közben a tömeghez a jobb élet reményében?Milyen szándékuk van egyáltalán? 

És ezek csak a magasztasabb gondolatok. Életvitelszerűen olyan aggályok merülnek fel, mint például a felderítetlen múlt. Gyakorlatilag ezzel az ellenőrizhetetlenséggel párhuzamosan migránsok bizonyos tagjai simán új személyazonosságot tudnak maguknak "kiharcolni". Ez azt jelenti, hogy tiszta lappal kezdhet a gyilkos, az erőszakoló és a pék is. Te valójában ezt akarod? Másrészről minél nagyobb egy embertömeg, annál nagyobb az esélye, hogy lesz köztük erőszakos is. Ez nem migráns függő, hanem ember függő. Ha 1000 magyart leteszel egymás mellé és nehéz helyzetben (fedél és élelem nélkül) hagyod, akkor lesz köztük olyan, akik bűnözni fog. A probléma ott kezdődik, hogy beazonosíthatatlanok lesznek ezek a bűnözők. Gyakorlatilag bemegy a dohányboltot kirabolni, majd a migráns tömegben eltűnik. Mivel nem beazonosíthatóak, ezért a rendőrség az életben nem találja meg őket. Gyakorlatilag következmények nélkül tehetnek bármit. 

" ezeket az embereket nem lehet tovább ellenőrizetlenül beengedni"

Abban a legtöbben azonos véleményen vannak, hogy valamilyen formában segíteni kell a valóban rászorulóknak. Azonban hogy ki az, aki valóban rászoruló és ki az, aki nem, nagyon nehéz eldönteni. Ebben a problémában segíthetne a határok szigorú ellenőrzése és a mostanáig "ismet" migráns bevándorlás megakadályozása. Helyette már a határnál ellenőrizni kéne a migránsok személyazonosságát, ezáltal is el tudnánk helyezni őket a magyar jogban és a magyar társadalomban. Névtelen embereket a jog nem tud értelmezni.

"nem tudni ki menekült, ki nem"

"ez egy népvándorlás lesz, ha így folytatódik tovább"

Alaptétel, hogy mindennek van egy maximális terhelhetősége. Nehéz belátni, de nehéz döntéseket kell meghozni. Meg kell határozni, hogy milyen mennyiségig beszélünk menekültek befogadásáról, és honnantól (fog) számít népvándorlásnak? Ha pedig népvándorlás, akkor annak milyen következményei lesznek? A riporter is elismeri, hogy szerinte a legtöbben nem a jövőt nézi (10-15 év), hanem a jelennel foglalkozik. Ez egy nagyon gyáva gondolkodásmód, hiszen nem mernek szembenézni a jövő problémáival és a prevencióval (megelőzés). Amennyiben feltennék a kínos kérdéseket (mit kezdünk több tízezer migráns betelepülővel), akkor be kellene vallaniuk azt a kényes helyzetet, amikor már nem kizárólag empátiáról kell beszélnünk, hanem ésszerű megfontolásról.

"milyen alapon jönnek be ellenőrizhetetlenül?"

Ez egy jogos kérdés. Másrészről teljesen érthető, hogy a menekültek menekülnek a háború elől. Ilyenkor nem kopogtatnak, hanem betőrnek. De ezen a jogalapon az éhezőt bűn börtönbe zárni, mert kenyeret lop a boltban. Mégis megtesszük...

" milyen alapon állítják azt, hogy ez a sok ezer ember politikai alapon menekül?"

Mivel ellenőrizhetetlen a forrás, ezért érdemlegesen senki nem állíthatja, hogy minden bevándorló egy menekült és semelyikük sem gazdasági bevándorló. Ez egy hatalmas probléma, amit a sajtó és a popularista politikusok szívesen hagynak figyelmen kívül.

"Az Európai Unió képtelen kezelni, Magyarország ezt nem fogja megoldani"

"Olyan országból is jönnek emberek,amely országokba ha Ön, én, bárki kiutazik, akkor kötelező védőoltást kapni. Ezzel szemben betódulnak ide onnan emberek, akiktől a kutya nem kérdezi meg a védőoltást"

Ennek hatásairól valóban nem tudunk ma érdemben értekezni. A behozott új betegségek idővel jelentkezhetnek, amikor már az egész lezajlott. Új (számunkra) szokatlan és ismeretlen járványok tőrhetnek elő, amikre nem feltétlenül vagyunk felkészülve. Érdekes, hogy a felelősségteljes liberalizmusban erről igazából senki nem beszél. Picit hasonló a helyzet a hajléktalannal. A hajléktalanok jelentős része mosdatlan, betegséget terjesztő, büdös, hugyos és szaros. Általában az emberek sajnálják őket, talán még adnak is nekik valamit. De arról ritkán hallani, hogy valaki átöleli őket vagy befogadja a házába. De még annak sem örülnek az emberek, ha egy hajléktalan szállót helyeznek el a szomszédságukban. Érdekes látni, hogy az az ember, aki így vélekedik a hajléktalanról, az most amiatt kardoskodik, hogy a migránsokat ellenőrizetlenül betelepítsük.

"ha így folytatódik, akkor mi lesz a vége? Van egy Európai kultúra. Más dolog a hummanitárius gondolkodás..."

 

Összegezve:

 

Sok gondolattal kell nehéz szívvel egyet értenem. Azért nehéz, mert alapvetően és az esetek nagy részében nem értünk egyet Tartlós úrral. Viszont most nagyon fontos és kemény gondolatokat mondott ki. Kényelmetlen gondolatok, amikre ezidáig még egyetlen racionális magyarázatot nem hallottam a másik oldalról. Nagyjából a 2006-os fideszi retorika szintjén mozognak az érvelések:

"Esik az eső (riporter)- Mondjon le (Fidesz)"

A migránsok számunkra ismeretlen és veszélyes betegségeket hordoznak- Emberi körülményeket kell teremteni és mindenkit befogadni

A migránsok jelentős része nem rendelkezik személyazonossággal- Emberi körülményeket kell teremteni és mindenkit befogadni

A migráns száma egyre nagyobb. Több százezer ember árasztja el Európát, akik rátelepülnek a szociális hálóra és gazdaságra- Emberi körülményeket kell teremteni és mindenkit befogadni

Elképzelhető, hogy terroristák is átjönnek ellenőrizetlenül a határon- Emberi körülményeket kell teremteni és mindenkit befogadni

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr577735346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rövid G. atya 2015.08.27. 11:32:45

Egy éve hányan jöttek naponta?
Még véletlenül sem terelés az egész téma, ugye?

porthosz 2015.08.27. 11:36:18

@Rövid G. atya: Egy éve jött mondjuk napi 50-en, azok se papirok nékül, most meg napi ~3000.

Az a durva hogy a liberálisok bele sem gondolnak hogy 1-2 nap alatt több migráns jön mint egy átlagos magyar kisváros, 1 hónap alatt meg mint egy megyeszékhelynyi lakosság.
Bele sem merek gondolni mi lesz itt télen -20 fokban, hová tesszük őket, hisz a meglévő hajléktalanjainknak is csak alig jut fűtött hely. Ezekből meg 2 naponta jön annyi mint az ország összes hajléktalanja...

Egyvalamiben persze biztos vagyok. Egy liberális sem fogja őket befogadni a lakásába...

Rövid G. atya 2015.08.27. 12:09:07

@porthosz: az utolsó mondatoddal hiteltelenné tetted a többit. Bocs,fideSScsicska...

Szarvas Norbert 2015.08.27. 12:23:43

@Rövid G. atya: most őszintén, ki fogadja be őket a saját lakásáéba ismeretlenül?

Nem hiszem hogy bármelyik fideszes, liberális, mszp-s, jobbikos, vagy bárki...

Censored Trompf 2015.08.27. 12:28:36

Napi 2000-3000 illegális bevándorló érkezik.

Az évente 600-700 ezer.

Amint Nyugat-Európai szomszédaink lezárják a myagr határt, ahogy már lezárták az olasz határt 2 hónapja (mind a svájciak, franciák, és osztrákok), akkor mind itt reked.

Évente 600-700 ezer iszlám migráns.

Magyarország ebbe belepusztul.

A kérdés csak az, hogy ez miért jó a ballibeknek ?

turista a saját országában 2015.08.27. 12:30:26

Egyetlen menekült sem akar M.o-n maradni, nem ment el az eszük. Tisztában vannak vele, hogy itt - a társadalom és a hatalom ellenszenve mellett is - biztos megélhetés aligha várná őket. Az ő szempontjukból ezért is felesleges a hajcihő, a kormány menekültellenes kampánya. Az politikai okokból, a hazai választóközönségnek szól.

Ebből a lepusztított, ellehetetlenített sorsú szerencsétlen országból menekül magyar és migráns egyaránt.

Censored Trompf 2015.08.27. 12:31:34

@Censored Trompf:

A ballib mentalitásról néhány szót.

Vincenték azt írták a blogjukban, hogy a bevándorlók cukik, és frankón integrálódnak.,

Betettem neki pár linket, és már ment is a ballib cenzúra rutinból:

eurocom.wordpress.com/2014/09/01/a-saria-es-az-europara-vetulo-arnyeka-adevarul-blog/

www.atv.hu/kulfold/20150701-saria-az-iszlam-vallasjog

nemzeti.net/l.php?u=3165585

Censored Trompf 2015.08.27. 12:32:26

@turista a saját országában:

Persze hogy nem akar itt maradni.
Viszont ha nem engedik át, akkor itt marad.

csepke 2015.08.27. 12:33:08

Tegnap reggel 8 órakor nem messze az Oktogontól mellettem állt meg egy szakadt kisbusz, és ömlöttek ki belőle vagy 20-30an migránsok koszosan büdösen, ki tudja mióta utaztak. Ez egyszerűen nem normális dolog, hogy míg itt mindannyiuknak millió műanyag lapka van a tárcájában ami azonosít, ami nélkül ki sem léphetsz az utcára, meg sem moccanhatsz, addig egy főváros kellős közepén leraknak egy csomó azonosítatlan múlt nélküli idegen embert a semmiből. Eleve hogy eljutothatott idáig. Hát mi ez itt? Ország vagy átjáróház? Nagyon nagyon gondolkodtam rajta, hogy lefényképezem a jelenetet, és rendőrt hívok. De egyszerűen sokkoló volt látni.

lavór 2015.08.27. 12:35:53

Arra azért ügyeltek, hogy nehogy fedett területet jelöljenek ki a keletinél... jó kis vágóképek lesznek, ha szakad az eső vagy lehűl a levegő...

konrada 2015.08.27. 12:36:24

@turista a saját országában:
Igaz.
...de a kérdés még mindig az, meddig akarják eltűrni azok, akikhez mennek, hogy naponta több ezrek jöjjenek ebből a szerencsétlen országból - még ha csak átutazóként is - , hogy az ők szociális rendszerét kihasználják???

...mert ha csak annyi volna dolgunk, hogy irányvonatokat indítunk Röszke-Hegyeshalom között, azt még csak-csak kibirnánk...

konrada 2015.08.27. 12:37:18

@lavór:
...feltalálták már a sátort...

lavór 2015.08.27. 12:38:12

@konrada:

És adnak nekik majd sátrakat? Meg kempingfőzőt? Gázmelegítőt...

Szarvas Norbert 2015.08.27. 12:41:16

egy fontos kérdésem lenne mindenkihez!

Mi történik, ha 2 millió ember dönt a migráció mellett, akiknek ugyanolyan indokuk van a menekülésre mint a mostaniaknak? Mi történik ha egyszer csak kétmillió ember vándorol be?

csepke 2015.08.27. 12:43:21

@Szarvas Norbert: az a 2 millió már úton van.

porthosz 2015.08.27. 12:52:34

@Rövid G. atya: Óriási tévedésben vagy, nem vagyok fideszes, sőt kifejezetten nem értek egyet a legtöbb dologgal.

Ettől függetlenül, bármilyen előremutató, értelmes megoldási kisérletük csak nekik van jelen helyzetben.

A liberálisok csak annyit tudnak mondani hogy fogadjuk be őket, csak tudod eléggé hiteltelenné teszi őket hogy még egy liberálist sem láttam migránsokat befogadni a lakásukba. Érted, mi a társadalom fogadjuk be őket mert ők azt mondják, de ők egyet sem fogadnak be magukhoz... Márpedig akkor nem ártana jó példával előljárni...

Ekkora böszmeséget hogy értelmes fejlett országok százezer szám engedik be magukhoz a zöld határon átszökö papirok nélküli embereket akik tucatnyi biztonságos országon át jönnek, világ még nem látott. Nem tudod az előéletüket, nem tudsz róluk semmit, lehet akár tömeggyilkos is, lefejezhetett akárhány embert, az EU új életet, új állampolgárságot ad nekik, kvázi felmenti őket minden korábbi tettük alól...

A fél világ meg rajtunk röhög, tartok tőle ez az egész EU végét jelenti.

csepke 2015.08.27. 13:00:34

mostanában úgy alakul hogy sokat vagyok távol bptől. de valahányszor visszajövök, szemmel látható a helyzet fokozódása. a nagykörúton végigsétálva helyenként az az érzése az embernek, mintha valami harmadikvilágbeli városban járna.

murray 2015.08.27. 13:08:07

@csepke: a nyóckerben dolgozom és budán lakom. tegnap a körúti villlamoson ott ülök a telefonon idegen nyelveken üvöltöző feketék és arabok között. a nehezen megszerzett lakáspmra, házamra a páromra és a gyerekeimre gondolok. egy fehér világra. én annak idején határvadász voltam a balkáni háború idején. szét tudok még szedni és összerakni egy AK47est. nem szeretnék 20-25 év utén újra fegyvert fgoni a hazámért a családomért a jövömért.

igazi hős 2015.08.27. 13:13:52

@porthosz: "Ekkora böszmeséget hogy értelmes fejlett országok százezer szám engedik be magukhoz a zöld határon átszökö papirok nélküli embereket akik tucatnyi biztonságos országon át jönnek, világ még nem látott." Lehet, hogy engem elkerült az országos amnézia, de emlékszem, hogy '56-ban a 200 ezer magyar "migráns" többsége eljutott Németországba, Angliába, USA-ba, ...

csepke 2015.08.27. 13:14:13

@murray: nahh meg a körúti villamos..! esténként azzal járok. eddig simán álltam háttal a tömegnek, bámulva ki az ablakon. ma már nem szívesen. a hátam mindig fedezékben. és igen kényelmetlen érzés amikor kisebbségben érzi magát az ember őslakosként az adott szakaszán.

Rövid G. atya 2015.08.27. 13:16:46

@Szarvas Norbert: erről van szó. Senki nem mondta, hogy fogadjon bárkit a lakásába. Ettől még lehet emberként kezelni őket.

Rövid G. atya 2015.08.27. 13:19:01

Ja, az meg egy másik téma, hogy a papírok nélkül érkezőket kicsit másképp kezelném, mint a legálisan itt tartózkodókat, de akkor most visszakanyarodhatunk a fideSS mocskolódó kampányához, a magyar nyelvű óriásplakátokhoz, ami semmi másra nem volt jó, mint hogy heccelje a csőcseléket a menekültek ellen és terelje a figyelmet az oktatás és egészségügy további rombolásáról, a quaestoros ügyletekről és hasonlókról...

Rövid G. atya 2015.08.27. 13:19:39

@porthosz: tökmindegy mi vagy, az embertelenséged és tahóságod elég jól kijött abból az egyetlen mondatból.

Rövid G. atya 2015.08.27. 13:21:15

@Censored Trompf: bocs, hogy egy náci mocskot nem vesz komolyan senki...

McZozo 2015.08.27. 13:22:40

@csepke: Ezzel egyetertek, en a fidesz modszereinek sem vagyok hive de azt is allitom hogy jelenleg mi nem celorszag vagyunk es ez fokepp nem Magyar problema. Ezek az emberek ha hagyjak oket mennek tovabb, tegnap a nemetek be is jelentettek hogy nem kuldenek vissza senkit. A Dublin harom alapjan eddig osszesen 700 embert kuldtek cask vissza hozzank, illetve a nemet torvenzek alapjan a menekultnek jogaban all fellebeznie birosagon es a jelenlegi joggyakorlat azt mutatja hogy a nemet birosagok a menekult iranyaba dontenek azzal az indoklasal hogy magyarorszag veszelyes hely igy embertelen idekuldeni vissza. Viszont visszaterve a te felvetesedre. elmeletben igazat adok mert ez sulzos europai problema mar es valamit lepni kell, de meglatasom szerint cask a loparancs allitja meg a tomegeket. Szoval akkor most lojjunk a tomegekre? Vagy mi a megoldas.? Ez most nem kekeckedes hanem valos kerdes hogy szerinted mit kell lehet tenni?

Rövid G. atya 2015.08.27. 13:23:10

@Szarvas Norbert: engem inkább az érdekelne, hogy mit fogtok szólni, mikor a bevándorlók kategóriába sorolt ausztriai, német, angol vendégmunkásokat fogják fegyverrel kikergetni az országukból az ottaniak...

Kicsit nehezemre esik elhinni, hogy ez most vált hirtelen ekkora gonddá... Honnan jönnek hirtelen ennyien? Hova tartanak? És mióta?

McZozo 2015.08.27. 13:33:26

@Rövid G. atya: ezt enis mondtam sokszor hogy pl az angolok a kelet eu bevandorlokat egy kalap ala veszik vagy meg rosszabb helyre . s akkor mi leasz mikor kizavarnak minket is onnan

csepke 2015.08.27. 13:38:10

@McZozo: akkor a németek vigyék őket magukhoz szervezetten, egy hermetikusan lezárt magyar-szerb határról. de amíg ez nincs így addig ez sajnos magyar probléma is.

nu pagagyí 2015.08.27. 13:38:22

Én fordítva látom a dolgot. Tarlós, mint Fidesz-közeli politikai vállalkozó, eljutott odáig, hogy legalább megpróbál racionálisan gondolkodni. Már nem tekinti bűnözőnek a menekülteket, de még nem tart ott, hogy embernek tekintse őket. Azt viszont felismerte, hogy vannak és illetékes elvtársként valamit csinálnia kéne velük.

Csak beugrottam 2015.08.27. 13:57:13

Tipikus buktor hozzáállás:"Ne azt nézzék amit mondok, hanem azt amit teszek."
Persze hangoztatjuk a határvédelmet és sunyi módon családi pótlékra és egyéb juttatásokra jogosulttá tesszük őket.

Elkezdődött az "integráció":
www.hir24.hu/belfold/2015/08/27/pluszjogokat-kaphatnak-a-befogadott-menekultek/

"Az oltalmazott státuszt megszerző menedékkérők is belföldi jogállásúak lehetnek, és akár családtámogatásban is részesülhetnek - derül ki azokból a menekültügyi módosítástervezetekből, amelyeket a kormány honlapján hoztak nyilvánosságra és amelyekről a Magyar Nemzet csütörtöki számában adott hírt."

Persze ha ilyen drive.google.com/file/d/0By8Sry9Iql0UNzdQTnVKTVQ0S1NQV2pacWpnT2xBcHZVa1NF/view?pli=1 szeretetreméltó felvonulásokat akarunk ,akkor ez a legjobb út :-(

mortullus 2015.08.27. 14:05:10

@murray: "szét tudok még szedni és összerakni egy AK47est."

Ezt meg tudnád tanítani másoknak is?

"nem szeretnék 20-25 év után újra fegyvert fogni a hazámért a családomért a jövőmért."

Márpedig nagyon úgy néz ki, erre újra sor fog kerülni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.08.27. 14:11:01

@Rövid G. atya:

Téged sem az eszedért szeretnek.
Vincentéknél jotunder egy külföldről irogató, önérzetes kis majom ballib, aki mindenkit kibasz, aki ellent mer mondani a hazugságainak.

Márpedig amióta a ballib tábor felesküdött a menekültek védőszentjének, azóta szükségszerűen a hazugságok beterítették a ballib bloggereket.

De szerencsére mindenki tudja hogy hazudtok.

Tudja mindenki hogy napi 2000-3000 migráns érkezik, és hogy ebbe belerokkan az ország.

Tisztában van vele mindenki, hogy Nyugat-Európában az iszlamisták már komplett városrészeket foglaltak el, saját törvényt sáriát vezettek be, és magasról leszarják a demokráciát, liberalizmust egyaránt.

Svédországban a nemi erőszakok elkövetőinek a négy ötöde, azaz 80%-a migráns bevándorló.

Lassan mindenki megérti, hogy a ballibek Magyarország vesztét akarják.

5perc 2015.08.27. 14:13:56

Öröm nézni, ahogyan kialakították az képet, hogy a menekültek a "liberálisok" miatt jönnek és a "liberálisok" miatt egy tehetetlen f.sz a kormány.
Az összegzés másik nézőpontból:
- Nincs személyazonosságuk - Erre van az ujjlenyomatvétel + fénykép
- De lehetnek köztük terroristák - Erre van a nemzetbiztonság, a nemzetközi elhárítás
- Nem képesek integrálódni - Erre van az ideiglenes státusz, vége a háborúnak, mehetnek vissza
- Dehát idejön a sok muzulmán és ingyom-bongyom, veszélyeztetik a kereszténységet - A menekültek legalább 10 %-a keresztény - kuss
- De lehetnek köztük betegek - Akkor talán szűrni kellene. a menekültek többsége mégiscsak valós veszélyben van otthon
- Ezek mind koszosak, büdösek, nem tudnak nyelveket, képzetlenek, elveszik az állásokat, gazdasági okokból jönnek, iPhone-juk van, elveszik az állásokat, nem dolgoznak, csak felnőtt férfiak jönnek, a gyerekek is koszosak, AirMax cipőjük van, milyen ember indul el a családja nélkül, a nők csadorban járnak - ?
- Amerika és Izrael miatt vannak a háborúk, ők járnak jól vele, ők segítsenek - Olyan diktatúrákban, amiket az oroszok tartottak fenn fegyverszállítmányokkal, vétókkal, továbbra is érdekterületeknek tekintve
- Túl sokan jönnek, mind kipusztul Európa a liberálisok miatt - Akkor talán segíteni kellene őket, hogy vagy otthon tudjanak maradni, vagy az országukhoz közeli államban kapjanak segítséget, csak hát ehhez meg kellene kicsit eröltetnünk magunkat és egyébként sem kell mindenkit beengednünk
- Akkor mégiscsak muzulmánok, ne fogadjunk be egyet sem, aknásítsuk a határt, lőjünk rájuk - Gazdasági keresztények vagytok.

tralalala 2015.08.27. 14:17:20

@Trompf: Ami különösen nagy vicc annak fényében, hogy a külhoni magyar, erdélyi a ballibnek mindig is valami mumus volt, ami elveszi a munkát, magyarkodik, és nem képes megérteni, hogy ha romániában született, akkor ő bizony román.

De az afgán, szír, koszovói, az jöjjön csak.

mortullus 2015.08.27. 14:20:04

Lesz itt amúgy még nagy sírás-rívás. De valószínű a népharag nem a betolakodó sáskahadra fog először lecsapni, hanem őket pátyolgatókra, a libóbolsevik megmondóemberekre és bloggerekre stb.

mortullus 2015.08.27. 14:22:55

@tralalala: "De az afgán, szír, koszovói, az jöjjön csak."

Mióta az ostoba német politikusok kitalálták, hogy befogadnak minden szírt, azóta gondolom az összes betolakodó, még a bantu néger is szíriainak mondja magát.

tralalala 2015.08.27. 14:23:17

"Nincs személyazonosságuk - Erre van az ujjlenyomatvétel + fénykép"

index.hu/belfold/2015/08/26/az_ujjlenyomat_miatt_felnek_magyarorszagtol_a_menekultek/

"A menekültek legalább 10 %-a keresztény"
Ja egy ilyenben én is benne lennék, csak erre azt hiszem felrobbanna a blogscéna :D
444.hu/2015/08/19/szlovakia-azert-nem-ker-a-muszlim-menekultekbol-mert-nem-tudnanak-nekik/

"De lehetnek köztük terroristák - Erre van a nemzetbiztonság, a nemzetközi elhárítás"

Én meg számolgathatok aranyrudakat a keleti közepén, a rendőrség arra van, hogy megvédjen. Ja hogy a rendőrség fogja elsőként mondani, hogy tán ne számolgassak aranyrudakat a keleti közepén? :D Bocs, de ez nem ilyen szupermen szervezet, hogy mindentől megvéd, akkor tud megvédeni, ha nem fogadunk be orrba-szájba mindenkit (vagy legalább jobban látjuk, kik is jönnek pontosan).

" a menekültek többsége mégiscsak valós veszélyben van otthon"
www.spiegel.de/international/europe/western-balkan-exodus-puts-pressure-on-germany-and-eu-a-1049274.html

"More than a third of all asylum-seekers arriving in Germany come from Albania, Kosovo and Serbia."
Mondjuk itt pont nincs háború, de tuti igaz, amit mondasz :D

aegithalos 2015.08.27. 14:24:09

"Ez azt jelenti, hogy tiszta lappal kezdhet a gyilkos, az erőszakoló és a pék is. Te valójában ezt akarod? Másrészről minél nagyobb egy embertömeg, annál nagyobb az esélye, hogy lesz köztük erőszakos is."

Vadasz baratommal jartuk a hatart, ki kellett szallnunk egy lesnel. Epp ott volt egy nyaj, juhasszal, ktyakkal. A pasztorkutyak nem baratsagosak. Nagyon nem. Raneztem baratomra aztan a kutyakra. Elvigyorodott:
- Ember vagy, nem?
Kedves posztolo: ne felj, ennyittudok tanacsolni.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.08.27. 14:25:57

@mortullus:

Ezzel csak az a gond, hogy szerencsétlen szírt az osztrákok leszedik a vonatról a határnál, és nem jut el a Merkelékig.

mortullus 2015.08.27. 14:28:15

Európa tudatos lezüllesztése folyik jelen pillanatban, a saját "vezetői" által:

"http://spiler.blog.hu/2015/08/27/keresztenyeket-europaba-na-meg-mit-nem#more7737792"

"Tartok tőle", hogy a helyzet tarthatatlanná válásának kezdetén az ilyen Thorbjörn Jagland féléket fogják először felkoncolni. Hogy a betolakodók vagy esetleg a megvilágosodott nyugat-európai emberek az még kérdéses.

mortullus 2015.08.27. 14:34:08

@Trompf: Akkor odavezénylik majd Merkel asszonyt a magyar-osztrák határra, hogy személyesen öleljen és vigasztaljon meg minden szíriai vagy annak hazudott betolakodót.

Tiltakozni sem fog. Már lehet, hogy unalmas neki állandóan a zsi-dó világkongresszus tagjai előtt térdelni. :)

mortullus 2015.08.27. 14:48:29

@mortullus: hűűűűű kurv@ PC akar lenni ez a blog. Le sem lehet írni a Z S I D Ó szót! :)

"üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami TILTOTT!"

a betyárját. :)

tralalala 2015.08.27. 14:50:57

@mortullus: Gyakorlatilag ez rassziszmus. Én büszke akarok lenni a zs dóságomra, és a blog nem hagyja. Antiszemita gecik.

5perc 2015.08.27. 14:57:45

@tralalala:
Megoldható az ujjlenyomatvétel? Meg. Meg kell róla kérdezni őket? Nem.

A mondat elejét lefelejtetted: "Ivan Metik a Belügyminisztérium szóvivője nyilatkozta, hogy 200 keresztény menekültet fognak befogadni török, olasz és görög menekülttáborokból." - legalább kö
civilhetes.net/kulfold/hataron-tul/szlovakia-csak-kereszteny-menekulteket-fog-befogadni

"A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal legfrissebb − 2015.01.01–től 2015.08.25-ig − adatai szerint ugyanis idén 133 585 menedékjog iránti kérelmet regisztráltak, a menekültek 80%-a pedig a következő négy országból érkezett az elmúlt három hónapban: Szíria (39 981 fő), Afganisztán (36 969 fő), Pakisztán (12 273 fő) és Irak (6224 fő)."
index.hu/belfold/2015/08/26/menekultek_migransok_nemeth_szilard_fidesz/

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.08.27. 14:59:05

@KUHULIN:

Most halt meg 50 migráns közöttük gyerekek.
index.hu/kulfold/2015/08/27/otven_halott_migranst_talaltak_ausztriaban_egy_furgonban/

Felmerült valakibe a kérdés hogy miért haltak meg ?

Azért mert legálisan nem mehetnek be Ausztriába se ahogyan más EU-s országba se. Mert Nyugat Európai szomszédaink leszedik őket a vonatokról buszokról, kiszedik az autókból, visszafordítják őket ha gyalog mennek.
Ezért.
Ezért haltak meg. Mert nem mehetnek oda legálisan.

Kivéve ide.
Ide jöhetnek legálisan, papírok nélkül kerítés alatt kúszva mászva.
Naponta 2000-3000 migráns.

Ez nincs rendben.

porthosz 2015.08.27. 14:59:25

@Rövid G. atya: Te egy rendkivül buta ember vagy ennyit tudok róla mondani. A miértek kifejthetném, de tudod az van hogy ahhoz hogy megérts egy magyarázatot egy kell érni egy bizonyos értelmi szintet, ami nálad nincs meg.

Annyit azért elmondanék, talál elgondolkodsz rajta, hogy afrikában kb. másfél milliárd ember él, többsége mélynyomorban (európai szinthez képest). Na most innentől jön egy ugrás - ezt már nem biztos hogy képes vagy értelmileg felfogni -, de ha ezeket az emberek európa befogadja akkor nem a másfél milliárd afrikai fog európai szintent élni, hanem a 300 millió európai fog afrikai körülmények közt élni (nyomor, polgárháború, vallási háború, járványok stb).

És mielőtt ajvékolnál a számok miatt, csak idén csak magyarországon keresztül kb. 1 millió migráns fog beérkezni az eu területe. Az olasz, francia részről még1x ennyi azaz kb. évi 3 millió migránssal számolhatsz, évi 50%-os duplázódással. Számold ki hogy 10 év múlva hányan lesznek és akkor még nem számoltam a szaporodási rátájukat.

KUHULIN 2015.08.27. 15:00:01

@5perc: Amiket felsoroltál az nagyon sokba kerül hosszú távon is (nem lesz elég az Eu által kiutalt lóvé, nem mellesleg az EU-s lóvé is a miénk, ugyanis EU tagok vagyunk). Kérdés, hogy mennyivel több adót vagy hajlandó fizetni ezekért?

5perc 2015.08.27. 15:01:12

@tralalala:
Meg amúgy ugyanaz folytatódik: kifogások, hogy lehetnek küztük, nem mind, és úgy csináltok, mintha emiatt egyetlen egynek sem kellene segíteni... , kifogások, kifogások, kifogások, kifogások, kifogások, kifogások, kifogások, kifogások, HAZUG KIFOGÁSOK

KUHULIN 2015.08.27. 15:01:20

@Trompf: Mert az igazi ex és új náci országok pont fordítva csinálják mint mi. Van gyakorlatuk.

dadddd 2015.08.27. 15:04:38

@5perc: Hánynak segítettél már?

tralalala 2015.08.27. 15:09:48

@5perc: :D Nyugi, inkább mars ki a keletibe, és osztogass nekik vizet. Hajrá, hajrá :D

Medgar 2015.08.27. 15:12:23

@Rövid G. atya: Nem kellett sok, hogy kijöjjön belőled a liberális kultúra.

De, hogy a kérdésedre is válaszoljak:
2012 12 157
2013 18 900
2014 42 777
2015 ~200 000 eddig.

Medgar 2015.08.27. 15:13:07

@tralalala: Ki kell ábrándítsalak. Mindenki megdöglik.

mortullus 2015.08.27. 15:15:19

@csepke: Nagy hiba volt, hogy nem hívtad ki a rendőröket.

FF 2015.08.27. 15:34:42

Mindig is meggyőződésem volt, hogy vannak országok, amiket ott kell hagyni a picsába. Olvasom a kommenteket és azt érzem, ez is olyan.

tralalala 2015.08.27. 15:40:52

@FF: Míg ha a der spígel, a gárdián vagy a fox nyúz kommentjeit olvasnád, akkor biztos nem 100%-ban ugyanezt olvasnád, hiszen ott jó szagú, kulturált németek, angolok és amerikaiak mondanák pont ugyanezt.

tralalala 2015.08.27. 15:41:57

@Medgar: De a náczik nyilvánvalóan sokkal jobban :D

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.08.27. 15:43:34

@Trompf: Ezt mindenhova bemásolod? Szóról szóra erre a kommentedre válaszoltam (én hülye) egy másik blogbejegyzés alatt. Ma te vagy a szolgálatos batyu?

McZozo 2015.08.27. 15:52:37

@csepke: De nem valaszoltal a kerdesre, hogy akkor mit kene tenni a megallitasukra? Komolyan, mert ha nem lonek rajuk akkor hogy allitasz meg 2-3000 embert illetve ha feltorlodnak akkor 100 000 embert? 'illetve ha netan megallitod oket a mi hatarunkon akkor mi less szerbiaba marad tobb 100 000 ember? ott megkevesbe tudjak ellatni oket. Nem tudom ense a megoldast es teny hogy valami kene, de nem latom hogy a tuzparancsot leszamitva mivel allitod meg. Amerika mexiko kozott tudtommal joguk van loni a hataroroknek es fal van nem kerites plusz hatarvadaszok dronok stb stb es igyis folyamatosan mennek emberek amerikaba a zoldhataron. tehat meg mindez se fogja meg az embereket. Plane aki elkeseredett es mar nem szamit semi.

McZozo 2015.08.27. 16:06:37

@porthosz: Igaz amit mondasz cask kicsit osszemosol dolgokat torokok felol felenk lenyegeben es tobbsegeben a sziriai menekultek jonnek. biztos csapodik hozajuk mas is de a nagy szamok torvenye alapjan ez ertheto. Erre is kell valami megoldas de azert itt segiteni kell valahogy, ez lehet hogy helyi katonai beavatkozas kell legyen elobb utobb de valahogy meg kell oldani. A masik ami franciak spanyolok olaszok felol erkezik az fokepp eszakafrikabol illetve afrikabol jon es bar ott is van ugymond politikai menekult de ott viszont a nagyresz gazdasagi. Tehat ezekkel szemben hatarozotabban fel lehetne, kellene lepni. de sajnos itt is impotens az unio , lasd callaisban honapok ota tombol az a problema hogy bevandorlo hordak tamadnak meg kamionokat aruert buvohejert ... nem hiszem el hogy francia kormany ha akarna ezt par katonai szazad kivezenylesevel nem tudna megszuntetni. cask nem akartak, ott is az volt had menjenek ezek at angliaba addig se a mi problemank. Mindenki ezt a toljuk at a masikra hozzaalast vette fel, ha mi nem nezunk oda majd megoldjak ok, de azt se lehet elvarni hgoy mindent a nemetek es angolok oldjanak meg sajna mert hiaba gazdagabbak ok se tudnak ennzi embert befogadni plane hogy az elmult evekben kelet europabol is milliok ozonlottek be. a Magyar kamu statisztikakkal ellentetben 1.200.000 magyar kert NHS (Angol tarsadalombiztositasi szam) szamot angliaban. ebbol meg ha a fele haza is ment akkor is 600.000 ottmarad es ez cask Anglia akkor meg ott van ausztria es nemetorszag ahol minimum ugyanennzi Magyar van meg pluszba. Es ez cask magayr akkormeg a joval nagyobb lengyelekrol romanokrol meg nem is beszeltunk.

5perc 2015.08.27. 16:34:24

@KUHULIN:
"Amiket felsoroltál az nagyon sokba kerül hosszú távon is... Kérdés, hogy mennyivel több adót vagy hajlandó fizetni ezekért? "

Megúszható a szűrés, jobban járunk, ha azon spórolunk? Nem.
Ez mind sokba kerül. Csinálhatjuk úgy, hogy először kerítést rajzolunk, aztán gorombábbak leszüknk, erre persze ők is, aztán lövünk, aztán ők is és belekergetjük magunkat egy erőszakspirálba - tervezhetően ez fog történni -, de néhány barmon kívül ezt nem akarják szerintem az emberek. Húzni nem érdemes, mert egyre rosszabb lesz. Előbb vagy utóbb kénytelenek leszünk a probléma helyén megoldást keresni, élhetőbbé tenni a veszélyes országokat és az valóban sokba fog kerülni. Csak minél később tesszük meg, annál többe, annál rosszabb helyzetből.
Aki már itt van, azok közül most kénytelenek vagyunk szűrni és ideiglenesen segíteni az indokolt esetekben, aztán ha elmúlt a veszély, hazaküldeni őket.

Rövid G. atya 2015.08.27. 18:09:07

@porthosz: melletted még így is értelmes lény vagyok.

Rövid G. atya 2015.08.27. 18:14:12

@Medgar: amint látom, neked sem kell sok, hogy kitörjön belőled a nemnáci.
Vajon ezek a számok mennyire hitelesek?
Kicsit nehezen tudom elhinni, hogy hirtelen - anélkül, hogy bármi látható oka lenne - megindul egy menekült áradat. Szerintem korábban is voltak ennyien, csak a kutya sem foglalkozott velük. Miután a zöldhatáron, útlevél nélkül érkezőkről van szó... vannak kétségeim az adataid hitelességét illetően. Kb. annyira hihető, mint a munkanélküliségi statisztikák.

Untermensch4 2015.08.27. 21:42:17

@McZozo: " illetve a nemet torvenzek alapjan a menekultnek jogaban all fellebeznie birosagon es a jelenlegi joggyakorlat azt mutatja hogy a nemet birosagok a menekult iranyaba dontenek azzal az indoklasal hogy magyarorszag veszelyes hely igy embertelen idekuldeni vissza"
Nos ha valóban ez a helyzet akkor fájó szívvel kell elismernem hogy viktorék megleptek ezzel hogy vmi nagyobb ívű dolgot jól csináltak. Merthogy
1) migráns nem akar maradni csak átutazni mert a kormány burkoltan de egyértelműen ellenséges vele és erre hecceli a tömeget is. Amelyik nem polgárháborús helyről jött annak az utastársai elmagyarázzák hogy mi ennek a biztos kimenete...
2) nem küldik őket vissza hozzánk ahogy papírforma szerint lehetne mert itt ellenségesen kezelik őket...

Husz_János_Puszita 2015.08.28. 18:46:47

Liberális vagyok, de a jogvédők ajvékolásától feláll a karomon a szőr. Kibicnek semmi sem drága. Emberi körülményeket kell teremteni. Oké de hogyan? Álljon oda, működő megoldással minden nap az érkező tömegek elé és intézkedjen. Szerezzen nekik kaját, szállást, orvosi ellátást stb. és mindehhez természetesen pénzt. Szervezze le.
süti beállítások módosítása