Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Magánvélemény migráns ügyben

2015. július 09. - Szarvas Norbert

kc3a9tmillic3b3-migrc3a1ns-tart-hatc3a1raink-felc3a9-e28093-kc3a1osz-c3a9s-anarchia-kc3b6szc3b6nthet-rc3a1nk.jpgAzt gondolom, hogy a fokozódó menekültügy egyre fontosabb témává válik akár a kocsmai beszélgetésekben is. Vannak, akik elpoénkodják, vannak akik hasznot akarnak húzni belőle, vannak, akiket nem érdekel és vannak, akik átélik. Az biztos, hogy mindannyiunk élete radikális változáson mehet keresztül, ha nem tanuljuk meg a lehető legjobban kezelni a helyzetet. A legnagyobb önámításnak azt érzem, amikor az európai társadalomban szocializálódott ember a saját értékrendjét próbálja meg ráerőltetni ezekre az emberekre, akik egy másik kúltúrából származnak. Nem látom azt a lehetőséget,. amikor ilyen tömegeket egyszerre és átfogóan lehet a saját társadalmunkba beilleszteni, a saját bűntetőjogunkat és szociális rendszerünket alkalmazva.

De akkor mi marad nekünk? Az egyértelmű, hogy egyik befogadó ország sem fog migráns miniállamokat alapítani ezen emberek számára, akik között vegyes felhozatalban található értelmiségi, bűnőző, erőszaktevő, becsületes, gyerek, felnőtt. Akaratlanul is a társadalmunk egyik szociális képessége az igazságérzet, amit a demokrácia nevében elvárunk a honatyáktól. Igazságtalanságnak érezzük, ha ezeket a "szegény" menekülteket elutasítjuk, elkülönítjük vagy visszafordítjuk. Mindez addig a pontig igazságtalan, ameddig nem történik valami komoly dolog (gyilkosság, erőszak). De törvényszerű, hogy ezek a dolgok egyből kibukjanak? Mi van, ha már túl sok embert engedtünk be és akkor történik meg a baj? Mit tudunk tenni, ha már beengedtük őket, több százezren vannak és már itt vannak? Ahogy én látom ezen a ponton már késő lenne. A megelőzés viszont negatív és diszkriminatív gondolatok szül.

Nekem három komoly félelmen van.

1. Terroristák is átjutnak a határokon. Honnan ismered fel a terroristákat? Ki tudja garantálni nekünk, hogy éppen ezekben a percekben sem jut át a határainkon olyan szélsőséges csoport, amelyik robbantgatni, gyilkolászni készül valakinek a nevében? Egyértelmű, hogy nem mindenki gonosz és terrorista, aki menekültként jön. De elég, ha csak A 0.001%-a a menekülteknek ilyen célzattal érkezik. Márpedig nagyon nagy a valószínűsége, hogy igazam van. Ezen a ponton pedig imádkozhatunk, hogy nem mi vagyunk a cél, hanem a Nyugat. Milyen undorító helyzet, amikor azon kell imátkozni, hogy ne a te barátaidat, családodat robbantsák fel, hanem egy más nemzetbeliét egy másik országban?

Ezen a ponton, amikor valós a fenyegetettség, akkor a hatóságnak erőteljesen kellene fellépnie az ország vezetésével egyetemben és szabályozni a beáramlást. Az vicc kategória, hogy boldog boldogtalan a bokrok alatt csússzan át a határon, majd az országunkban szabadon és ellenőrizetlenül mászkál, miközben semmi joga nincsen ahhoz. Kontrollálni kell a mozgást, különben elszabadul a pokol. Meg kell nyitni a menekültügyi folyosókat és irányvonalakat, amiken keresztül be lehet lépni az országunkba. Máskülönben kezdődik a spontán rablások és erőszakolások időszaka. De ha nem történik ilyen fajta bűncselekmény, akkor is ott vannak a menekültek által elkövetett környezeti rombolások, amikor áthaladnak egy területen. Erről számos határ menti gazda panaszkodik, akiknek a terményeit ezek az emberek megrongálják.

2. Migránsoknak napi 5.000 forint, kórházban napi 500 forint a fejpénz.

Persze ez egy hatalmas demagógia, hiszen nemzetgazdasági szinten teljesen más összegeket jelent pár tízezer ember ideiglenes elszállásolása 5.000-ért (ráadásul az EU támogat), mint a magyar egészségügyben tartósan felemelni a fejpénzt. Elhiszem, hogy ez kiveri sokaknál a biztosítékot, hogy a más kúltúrából érkező idegen miért kap tőlünk több pénzt, mint bármelyik beteg honfitársunk? Számos emberjogi érdekvédő szervezet dörömbölne az ajtónkon, ha levinnénk ezeknek az embereknek a fejpénzét 500 forintra. Engem az zavar, hogy miért nem ilyen hangosak ezek a szervezetek a magyar egészségügy kapcsán és az ottani fejpénzek esetében?

3. A mi szemszögünkből egy vadabb társadalom tagjai jöttek

Más kuktúra, más játékszabályok. Ha a történelmet nézem, akkor mindig a vadabb és erőszakosabb "törzsek" kerekedtek felül, amikor találkoztak más társadalmakkal. Magyarország viszonylag békésnek és biztonságosnak mondható ország, ahol azért nem erőszakolnak meg ezresével naponta nőket. Nem merem kimondani, hogy törvényszerűen ez fog történi itt is, de azért nem szabad elvetni ezt a felvetést sem, ha a "feladó ország" eseményeit nézzük vissza az elmúlt évekből.

Ha pedig semmi gond nem lesz az itt maradó migránsokkal és beépülnek a társadalmunkba, akkor is lesz egy komoly probléma. Ugyanis rátelepednek a szociális rendszerünkre, miközben nyelvtudás és helyismeret hiányában sokan maradnak munka és befizetett adó nélkül. Ebből pedig látszik, hogy az EU fejpénze szart sem ér, ha a hosszú távú hatásokat akarjuk anyagiasítani.

Szeretném hinni, hogy egy ilyen helyzetben pont a Fidesz lázadó és genyó politikájára lenne szükség, akik széllel szembe is képesek pisálni az igazuk bizonyítása végett. Már rég vége a beszélgetések korának. Valamit tenni kell, különben elköszönhetünk a ma ismert Magyarországtól és társadalmi rendtől. Azt mai napig tartom, hogy a kormánytól hiba volt a plakátolás, amivel mémet gyártottak az embereknek és váltak közröhej tárgyává. Nem gondolom, hogy ennyire el lehet bagatelizálni a helyzetet. Sokkal hatásosabb lett volna, ha a plakátokon valós adatokat közölnek az emberekkel, valós hatásokról beszélnek nekik.

Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy a romák egy csoportja sportot űzött abból, hogy Kanadában tetteti magát menekültnek, hogy beletudjon kapaszkodni az ottani szociális rendszerbe. Ez egy ideig ment, majd Kanada megelégelte ezt a kezelhetetlen helyzetet és tiltó listára tette a tőlünk "kimenekülő" embereket. Összességében mindenki kerülhet olyan élethelyzetbe, amikor ez az egyetlen megoldás. A probléma ott van, amikor egy komplett ország akar elmenekülni. Ha ilyen embertömeg menekül, akkor meg kell vizsgálnia a lehetőségét annak, hogy az illetékes hatalmat kell (akár erőszakkal) eltávolítani a posztjáról nemzetközi segítséggel. De sajnos ez sem egyszerű, mivel itt sosem lesz mindenkinek ugyanaz az érdeke. A világ pedig nem demokratikus, hiába állítják azt.

Érdeklődve várom, hogy mikor veszi át a tötymörgő EU az amerikaiak bevándorlási mechanizmusait. Amerika erőteljesen fellép a határsértőkkel szemben és nem engedi meg, hogy tízezrével lepjék el az országot. Kizárólag ellenőrzött körülmények között lehet belépni az országba.  Valószínűleg a szociális énemnek szörnyű ezt kimondani, de a valóságban nem adhatjuk át az orzságunkat, nem nyomoríthatjuk meg az életünkhöz való jogot csak azért, mert sajnálunk másokat. Márpedig ebbe az irányba haladunk, ha igazak azok a történetek, amik a határátkelőkről terjengenek, ahol vad csordában zombiként rohannak a menekültek fejjel a kerítésnek, megrongálnak mindent és semmit sem tisztelnek. Látszólag egy lépésre vagyunk attól, hogy a káosz eluralkodjon. Ezért fontos ezt a témát komolyan venni, amibe nem fér bele a tv2 fél Irénke nénis Monthy Pyton féle határüldözés, ami viccnek pont megfelel, de közben a helyzet rosszabbodik.

Ahol baj van, ott megmutatkozik a társadalom erénye is. Hallani híreket, hogy foci ultrák és egyéb férfi csoportok mennek a határokra járőrözni és erősíteni a közbiztonságot, amire a rendőrség képtelen, mivel nem kapott jogosítványt és felhatalmazást erre. Az ország összefog. A kérdés az, hogy az országnak megint magát kell összefognia vagy végre a kormány képes lesz megtenni azokat a lépéseket, amiknek köszönhetően a helyi embereknek nem kell félelemben élniük. Ha belegondolsz, te sem lennél nyugodt, ha a játszótéren megjelenne néhány menekült vad férfi...

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr887613082

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Embernek maradni (menekültek és idegengyűlölet) 2015.09.01. 10:19:18

Mentem keresztül a Körtéren és egy padon színes bőrű család ült, a gyerekek a felnőttek ölébe hajtották a fejüket és aludtak. Köröttük szatyrok és hátizsákok. Kellemesen sütött a nap és pihentek. Szívesen leültem volna melléjük egy kicsit, de egyrésztR…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.07.09. 21:06:01

Furcsa emberek ezek a menekültek . Az tény hogy mi sehol nem vagyunk hozzájuk képest ami a lelki részét illeti a túlélésnek . Ezek már 15 éves korukra megjárták a háborút . A fene tudja mennyi szörnyűséget láttak amit mi még horror filmen sem . Szerintem kicsit alulbecsüli az európai ezeket az arabokat . Nem annyira hülyék ezek mint hisszük és az sem kizárt hogy tanultabbak is mint itt sokan . Egyenlőre én nem tudok atrocitásról, ( az egy Debreceni esetet leszámítva amin nem is csodálkozom túlzottan ) . Kb úgy bámulnak ránk és az országunkra ahogy mi bámulnánk az övékre ha ott lennénk Damaszkuszban vagy Szaúdban .
De rettentő sok a fiatal köztük . Mind huszonévesek .

2015.07.09. 21:10:10

És egykor mi is ugyan ilyen vándornépek voltunk mint ezek most.
Majd pár ezer év múlva ők is kifehérednek .D

Shopping 2015.07.09. 22:53:26

Aki azt hiszi, hogy szeretne bevándorlókat látni Magyarországon, az nézzen meg legalább 30 másodpercet a videóból.
Garantálom megváltozik a véleménye....
www.facebook.com/OfficialBritainFirst/videos/643065442505387/

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 00:10:07

@Shopping: Saját élményből táplálkozz, ne olyan videókból,amelyet mások tolnak az arcodba. Az izraeliták gonoszak? Igen! És miért? Mert megölték Jézustt! Az örmények meg ilyenek mert erről is látunk egy videót. A peruiak meg olyanok!!! Jah, és mindenki, aki szuahélit beszél az meg amolyan, mert arról is láttam egy videót! Ugye? :)

Csatos Bambi 2015.07.10. 00:17:16

"Igazságtalanságnak érezzük, ha ezeket a "szegény" menekülteket elutasítjuk, elkülönítjük vagy visszafordítjuk."

Már miért éreznénk igazságtalanank?

Igazságtalannak azt érezzük, hogy ez a csürhe RÁNKRONTOTT, az akaratunk ellenére, a beleegyezésünk nélkül.

És azt is igazságtalannak érezzük, hogy a Nyugat azt várja tőlünk, hogy mindehhez vágjunk jó képet.

Még mit nem.

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 00:20:15

Májdír Bloggazda!

Érdeklődni szeretnék, hogy miért nem lehet leírni, a jiddis nyelvet használó nép nevét? Előb az izraelitával helyettesítettem be, és úgy elengedete. Ne vicceljünk már!

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 00:24:47

@Csatos Bambi: Aha, mert amikor mi megérkeztünk a Nagy Pusztából bezzeg kikértük mindenki véleményét a környéken? Vagy amikor 100 éven keresztűl fosztagatták őseink Nyugat-Európát. Vagy amikor az 1880-as években elárasztottuk az USA-t, csakúgy mint 1956-ban.

Ránk ronott? Kire? Rád? A szomszédodra? A testvéredre vagy baártodra? Kire rontott rád édes egybarátom?

Ha Te elmész "olaszba" vagy "spanyolba" és eldobod a szemetet az utcán, akkor bezony a helyiek szemében pontosan olyan csühe tagja vagy, akik ellen itt prüszkölsz.

Nemfajtalan srác 2015.07.10. 00:33:22

Aki nem épít gátat, annak a házát előbb-utóbb elmossa az árvíz. Ez a mostani emberáradat még rosszabb, mert soha nem húzódik vissza, ha egyszer elöntött. Bármi áron fel kell tartóztatni, vagy meg kell tanulni a Korán törvényei szerint élni, napi hétszeri imával mekka felé, disznóhús és alkohol nélkül, lányoknak csador mögött és így tovább

Csak ez a két választás van, a többi mesebeszéd

Brix 2015.07.10. 00:37:42

@Punxsutawney Mormota: 56-ot nem lehet ehhez a mostani , modern- kori exodushoz hasonlítani. Afrika ás Ázsia nagy kibocsátó országaiban milliárdos tömegek állnak szembe Európával. Nem kell ide egy bevándorló sem , mert nem akarunk párhuzamos kultúrát létrehozni , a mi európai kultúránk mellett. A multikulti megbukott Nyugat-Eu-ban és már oda sem kellenek

Csatos Bambi 2015.07.10. 00:44:08

@Diorella Queen:

"De rettentő sok a fiatal köztük . Mind huszonévesek ."

Életerős fiatal férfiak.

Otthon lenne a helyük, hogy élhető országot csináljanak a hazájukból.

Ahelyett, hogy itt vakarják a seggüket, meg terrorizálják a békés lakosságot.

Brix 2015.07.10. 00:45:01

@Punxsutawney Mormota: Ezek az erőszakos afrikai/ázsiai betolakodók, nem akarnak európaiak lenni, ők a maguk sajátos "kultúráját" akarják élni , és lelakni az európai jóléti államokat. Az európai emberek többségének elege van a nagyvárosokban létrejött párhuzamos kultúrákból és már megbánták az eddigi nyitott , befogadó politikájukat is.

Csatos Bambi 2015.07.10. 00:45:04

@Diorella Queen:

"És egykor mi is ugyan ilyen vándornépek voltunk mint ezek most."

Lófaszt voltunk ugyanilyen vándornépek.

Csatos Bambi 2015.07.10. 00:49:25

@Punxsutawney Mormota:

"Aha, mert amikor mi megérkeztünk a Nagy Pusztából bezzeg kikértük mindenki véleményét a környéken?"

Akadj le rólam, te magyargyalázó libsi szutyok!

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 01:19:37

@Csatos Bambi@Csatos Bambi: Ó, Te tipikus őstulok. Attól érzed jól magad, hogy hangos vagy? Csenevész , satnya testű vagy, nem voltak haverjaid, és most úgy érzed, hogy befogadott a törzs? Úgy akarsz magasabbra jutni, hogy te szitkozódsz a legjobban? Meglesz a jutalmad meglásd! Biztos megengedik, hogy az első balhénál kifoszthasd a sarki fűszerest, de majd azzal nyugtatod a lelkiismeretedet, hogy biztos izraelita volt, te szerencsétlen!

Nem bírod az ellentmondást? Ha lenne nőd, azt is vernéd, mert valamire azt mondja, hogy nem? Anyádat is megvered, ha nem ad pénzt drogra?

31/48 2015.07.10. 02:16:48

@Punxsutawney Mormota: ha morva lettem volna, bizony annak örülök, ha van egy tehetséges fejedelem, aki megvéd a magyaroktól. De nem volt. Úgy is jártak. Mi a kérdés?

Ha valaki szívesen moralizál, az bármikor nyugodtan megdögölhet magában mások üdvéért, még ez sem zavar senkit. Csak másokat ne rántson magával a romlásba. Ha valakik csak pont annyit szeretnének, hogy őket hagyják békében élni a saját földjükön -nem egy gyarmattartó, rabszolgatartó népről van szó- akkor az miért is olyan immorális?

Vajon mi turkálunk vagy tudnánk a menekültek ügyes-bajos dolgaiban, hogy a távolba szakadtak apja kiket mészárolt/tatott le? Nem, mert senkit nem is érdekel. Akikre szüksége van egy országnak, mint szakképzett munkásra, betelepülőre, az nem a zöldhatáron fog átszökni, hanem emelt fővel, igazolvánnyal jöhet-mehet.

Te nyomorult erőszakos állat lehet arra vered magad, hogy a saját népeddel jól kitolsz és őket ócsárolod, mert Abdulékat nem mernéd, de páran tényleg a megoldást keresik. És azzal, hogy Európa befogad nem fog megoldódni a probléma, mert ezek a népek két vallási-etnikai összetűzés között vidáman szaporodnak és a század végére könnyedén eláraszthatják nemhogy Európát, de akár az egész világot.

És a kérdést fel kell tennie a célországoknak, hogy nekik is jó ez, vagy ideje lenne elgondolkozni az önvédelmen. (Persze ez a rablógazdálkodó liberálisok többségét nem érdekli, mert sokan amúgy sem vállalnak gyereket így amiatt sem kell, hogy fájjon a fejük, hogy milyen országban nőnek majd fel.)

röf 2015.07.10. 06:18:58

Az ostoba ellenzéknek politikai haszonszerzés okán szegény, üldözött menekültek.
A győri Árkád-ban 150 ezer forintos okostelefonnal, röhögcsélve fotózzák egymást.

Arthur Bloch 2015.07.10. 06:37:36

@Diorelle Qeen: - csak két megjegyzés 1/ Debreceni atrocitás: - a You Tube-ra feltett felvételek és a naplo.hu tudósítása szerint is: miután a túlzsúfolt táborban a bizonyos két korán-hívő keményen összekülönbözött, felborult a szokásos belső"rend", sokan a kerítéshez szurültak, ezeket egy igaz "magyar suttyó" egy vascsővel fenyegetett üvöltözve.-Ezzzel sikerült továbbhergelni a benntieket.Ezután következett a a külső, utcai tombolás,egy nagy kuka felgyújtása stb-stb.-A helyszínre kirendelt egyik rendőri vezető a felvett video szerint is csak csillapítani tudta a helyi örjöngőket: mondván ne hergeljék tovább a táborlakókat,mert azok is majd "megmutatják,hogy milyen kemény legények,,,s majd az én embereim fizetnek rá!" - Summa summárum: Túlterhelt tábor, - a vezető politika által kimondott szövegek + a mindíg kapható magyarkodás mindíg megtermeli a káoszt! - 2/ @Csatos Bambi: nem kell adni az olyan emberfle véleményére,aki nem tudja mi volt a "lech mezei csata..."- az ilyen még büszke is lesz,ha utána olvas...nekik a Lehel kürtje csak annyit mond,hogy egy akkori magyar jól fejbeverte az "ellenség" fejét...-Sajnos itt tartunk,vascsőves tahó - csatos bambi...

nu pagagyí 2015.07.10. 06:59:39

Felkészületlenség, előítéletesség és kulturálatlanság. Eddig ennyi az, amit bemutattunk a menekültek kezelésében. Ezt a kultúrát féltjük az életüket és családjukat mentő emberektől. Nehéz persze az államilag generált közhangulat és körülmények ellenére normálisnak maradni, ezért minden tiszteletem azoknak, akik még mindig képesek észrevenni az embert ezekben a szerencsétlenekben.

A hisztéria amúgy törvényszerű. Egy olyan ország, amelyben a hatalom saját polgárainak jogait sem tiszteli, nagyüzemben termeli a szociopatákat, akik alig várják, hogy kivetkőzhessenek emberi mivoltukból.

qwertzu 2015.07.10. 07:01:01

@Punxsutawney Mormota: Okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján se.

midnight coder 2015.07.10. 07:04:44

@nu pagagyí: @Punxsutawney Mormota: "Aha, mert amikor mi megérkeztünk a Nagy Pusztából bezzeg kikértük mindenki véleményét a környéken? Vagy amikor 100 éven keresztűl fosztagatták őseink Nyugat-Európát."

Az ottaniaknak nem nagyon volt választásuk. Nekünk lehet: elküldhetjük a hódítókat vissza a fészkes Afrikába vagy Közel-Keletre ahonnan jöttek. A másik lehetőség, hogy önként és dalolva kipusztulunk.

"Ránk ronott? Kire? Rád? A szomszédodra? A testvéredre vagy baártodra? Kire rontott rád édes egybarátom? "

Egész európára. Ma kb. ugyanaz van, mint ha anno Hitlerék megjelenésekor pár izraelita elkezdett volna balhézni, hogy nekik ez nem lesz annyira jó. Mire a többi izraelita rájuk förmedt: kikre rontottak rá ezek a Hitlerék ? Rád, a családodra ? A barátaidra ? Aztán pár év múlva néztek mint a moziban... Nekünk nem biztos, hogy ki kellene várnunk ezt.

"Ha Te elmész "olaszba" vagy "spanyolba" és eldobod a szemetet az utcán, akkor bezony a helyiek szemében pontosan olyan csühe tagja vagy, akik ellen itt prüszkölsz."

Ja. Csak ha re elmész spanyolba, akkor egyrészt egy rakás pénzt otthagysz, és nem téged tartanak el a spanyolok. De ennél még fontosabb különbség, hogy utána te hazamész. Ők meg maradnak. A gyerekeik is, az unokáik is.

midnight coder 2015.07.10. 07:08:49

@nu pagagyí: "Ezt a kultúrát féltjük az életüket és családjukat mentő emberektől."

Tudod, az emberevő tigris is csak a saját életét és a családját menti azzal amikor felzabál téged. Ő csak enni akar. De én akkor sem szeretnék egy rakás emberevő tigrist telepíteni az országba. Ahogy iszlamista négereket sem. Akkor sem, ha a családjukat mentik. Ott van számukra az egész kies Afrika, és azért nem mindenhol lőnek.

Pipas 2015.07.10. 07:16:51

@Arthur Bloch: "Túlterhelt tábor, - a vezető politika által kimondott szövegek + a mindíg kapható magyarkodás mindíg megtermeli a káoszt! "

Hát ne legyen túlterhelt az a tábor, erről van szó.

Amúgy persze *megmagyarázni* mindig meg lehet, hogy miért is erőszakosak a bevándorlók. Kifogás mindig volt és lesz is. A tömeg megjelenése után nem kellett egy évet várni arra, hogy megjelenjen az erőszak és az erőszak után nem kellett csak pár nap, hogy megjelenjenek a kifogások.

Na, ezért nem kell beengedni senkit.

Amúgy miért hallgatnánk arra, aki nem tudja leírni a "mindig" szót sem? :)

nu pagagyí 2015.07.10. 07:19:17

@midnight coder: Pont ezt írtam. Nem kell ahhoz menekültet látnod közelről, megismerni a történetét, hogy gyűlöld őket, hiszen nyilvánvalóan mindannyian emberevő tigrisek. Mi mások lennének? Én viszont abban a szerencsében részesülők, hogy a dumádból közvetlenül vonhatok le rólad következtetéseket. Azt hiszem, eléggé megalapozott a véleményem, hogy te egy barbár vagy.

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 07:20:59

@31/48: Köszönöm, ugyan jól megkaptam, de kivernem nem sikerült, ennyire még nem izgattál fel. Talán megyek a Big Tits blogra - az segít.

A morva dumád tetszetős, csak éppen NEM ez volt a kérdés, hanem az, hog mi talán megkérdeztünk-e másokat arról, hogy jöhetünk? Nem.

Magyarországra betelepülők? Szakképzett munkaerő? Ugyan ki települ ide? Még aki át is ugrik Ukrajnából a frissan, ilyen-olyan úton megszerzett magyar / EU útlevéllel, az is áll tovább, amint tud, mert egy átlag ember számára a honi helyzet finoman szólva sem kielégítő és perspektívikus.

Konkrétan nem tudom, hogy melyik Abdulra gondolsz, valószínűleg nem ugyanazt az Abdult ismerjuk. De valószínűleg kettőnk közül én ismerem jobban Abdulék igazi arcát és próbálok arról gondoskodni, hgoy minél többen maradjanak otthon.

Akik itt guvvadó szemmel üvöltenek, pont ugyanolyan mentalitáúa, mint akik elől menekülnek, csak nincs AK47-esük. Persze sokan sírnak érte, hogy ha lenne... Pont ugyanolyan kegyetlenek, erőszakosak és agyatlanok vagytok, minta az IS harcosai.

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 07:22:24

@Pipas: Remlhetőleg Te soha nem fogsz abba a helyzetbe kerülni, hogy majd egy burgerlandi okoskodó egy osztrák fórumon ugyanezeket írja rólad.

Pipas 2015.07.10. 07:24:34

@nu pagagyí: "gyűlöld őket, hiszen nyilvánvalóan mindannyian emberevő tigrisek"

Senki sem "gyűlöli" a tigriseket. Nem tartunk tigrist a lakásba, nem tartunk tigrist az irodába, nem fogadunk örökbe kistigreseket, de miért is gyűlölnénk őket?

A tigrisek szeretnivaló lények, élik nehéz életüket afrikában meg indiában, mi pedig megnézünk pár természetfilmet arról hogyan is élnek. Ha a magyar erdőkben megjelenik egy, akkor megpróbáljuk befogni, ha nem sikerül, akkor kilőjük.

Én személy szerint kedvelem a tigriseket. Azokat gyűlölöm, akik rá akarnak erőltetni, hogy tartsak tigriseket a nyárikonyhában.

Pipas 2015.07.10. 07:26:53

@Punxsutawney Mormota: "Remlhetőleg Te soha nem fogsz abba a helyzetbe kerülni, hogy majd egy burgerlandi okoskodó egy osztrák fórumon ugyanezeket írja rólad. "

Engem nem zavarna.

Pipas 2015.07.10. 07:31:36

@Punxsutawney Mormota: "A morva dumád tetszetős, csak éppen NEM ez volt a kérdés, hanem az, hog mi talán megkérdeztünk-e másokat arról, hogy jöhetünk? Nem. "

És az itt élőknek mondták, hogy erkölcsi kötelességük befogadni a magyarokat mert azoknak milyen nehéz sorsuk van Etelközben?

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 07:34:33

@Pipas: Akkoriban az infokommunikációs csatornák kicsit beszűkültebbek voltak.

Exploiter 2015.07.10. 07:35:09

Szokásos ostoba érvekre:
- bezzeg régen a magyarok! - igen, pont ezért nem kéne hagyni egy újabb honfoglalást.
- bezzeg most/56ban a magyarok! - nem, ez az érv csak egy példa arra, hogy valaki mennyire nem érti a helyzetet.
- humanizmus meg egyebek - magánvélemény, más másképp gondolja
- a magyarok barbárok és gyűlölködők - lehet, de azért mégse itt szokás ezresevel égetni el embereket

Valószínűleg sokkal többen jönnek még, akkor se lenne egyszerű megállítani őket, ha mindenki ezt akarná. Teljesen biztos, hogy a nagy emberbarát akkor már hiába veri a fejét a falba.
Ostoba gyerekek vagytok, aki akkor is beugrik a tóba, amikor kérik, hogy ne tegye, aztán megfullad, de mást is magával vinne azért...

apro_marosan_petergabor 2015.07.10. 07:39:55

A szerző érzi a problémát, nem is rosszul, uténa már a fideszezés felesleges. Kellettek a plakátok, mert aproblémára fel kellett hívni azoknak a figyelmét is, akiknek nem ugrálnak át a kerítésén az afgán-iszlám potenciális terroristák. Ez egy olyan súlyos probléma, melyet nyilvánossá kellett tenni, kellett hozzá a konzultáció is. A libero média teljesen bárgyú, amatőr közelítése fére vitte volna az egészet, mint a marxizmus oroszországot 1917-ben. A következményeket 80 éven át élvezhettük...
Igen, meg kell védenünk magunkat és Európát, erre csak radikális eszközök alkalmasak: határzár, bevándorlás stop.
Az EU talán emgtanulta, máskor nem szabad bután csatlakozni és csicska módon kiszolgálni az USA (Izrael) Közel-keleti érdekeit, és széttúrni működő, élhető országokat: Irak, Libia, Szíria. A következmények utána beláthatatlanok. Miközben az egyik felbujtó az Atlanti óceán túlsó partján kényelmesen hátradől, a másik a beton fal, és a maximálisan militarizált határzár mögött még a berepülő legyeket is egyenként igazoltatja, küldi vissza, vagy letartóztatja.

Pipas 2015.07.10. 07:40:26

@Punxsutawney Mormota: "Akkoriban az infokommunikációs csatornák kicsit beszűkültebbek voltak. "

Nem én hoztam fel példának. :)

midnight coder 2015.07.10. 07:41:41

@nu pagagyí: Nem egyes emberekről beszélünk, hanem csoportokról, folyamatokról. Egyes emberként vizsgálva a tatárok nagy része is valahol derék, jóravaló ember volt, akik sokat szenvedtek míg eljutottak idáig. És csak a családjukon akartak segíteni. A végeredmény viszont akkor is a tartárjárás volt.

bat4it 2015.07.10. 07:53:15

@Diorella Queen: "vagy Szaúdban" Szaudi Arábiából egyetlen illegális bevándorló sincs itt. A hozzászólásod totális ignoranciáról és felületességről tanuskodik.

paráznabillegető 2015.07.10. 07:58:03

szóval...
tény1: európába jön a néger és ez a gond. oké.
tény2: a fehér meg elmegy európából - ez nem gond? mert nem magyarban meg keuban kell csak gondolkodni ám! a francia/német/angol fiatalok százával lépnek le a kontinensről!

konklúzió: európának annyi. csak idő kérdése. különben sincs itt semmi se, se ásványkincs, se semmi. ja, valami kultúrák? nem kézzelfogható...

Tfilgol 2015.07.10. 08:08:42

Hol éltek ti, dobozban?
Radikális problémákat csak radikális eszközökkel lehet megoldani.
Vasvillával nem lehet szart talicskázni!
Csak az nem látja, hogy ennek a fene nagy liberalizmusnak vérontás lesz a vége aki vak.
Mivel most a liberalizmus az uralkodó eszme szerintem már nincs sok idő odáig.
Legfeljebb már csak néhány év és elszabadul a pokol.
Akkor vajon mihez kezdünk majd?
Mi hova mehetünk, minket ki fog megvédeni?

gigabursch 2015.07.10. 08:10:49

Ez az emberáradat életellenes itt nálunk.
Aki ezt védi, az vagy tudatlan, vagy tudattalan megvezetett ember vagy kiszolgálója maga is azoknak, akiknek a célja, hogy európát ellepje az iszlám, pl. az Iszlám Állam nevű, "rejtélyes" pénzelésű és fegyverellátású furcsaságnak.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2015.07.10. 08:41:25

Mi a franc történt az indexel ?
Hallóóóóóó !! Ééébresztőőőőő !!!

Mit keres egy a napi 600-900 illegális bevándorlót problémaforrásként megemlítő poszt a címlapon ????

Csak a seggnyalás mehet, felsőbb utasításra, mint kettősmérce, hacsaknem, nyugatifény, meg az összes többi tolnak...

Szóval kleszel szíves kedves blogger visszavenni az arcodból, és nyalni az illegális bevándorlók seggét, pártolni az évi 200 ezer illegális bevándorló érkezését hazánkba, vagy leszedetünk rövid úton a címlapról !

Sanda gyanu 2015.07.10. 09:04:09

Kedves Szarvas Norbert!

Ezt írod: "önámításnak azt érzem, amikor az európai társadalomban szocializálódott ember a saját értékrendjét próbálja meg ráerőltetni ezekre az emberekre, akik egy másik kúltúrából származnak."

Van egy réges-régi közmondás, ami így szól: Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak.

Bakker, ha én vagyok a befogadó ország, akkor egyenesen elvárom, hogy itt ne alapítsanak unalmukban vallási rendőrséget a muzulmán bevándorlók, mint ahogy azt a németeknél, angoloknál, franciáknál megpróbálták! Ő a bevándorló, akkor ő köteles felvenni a mi kultúránkat, nem pedig mi az övét! Hát mégiscsak mi vagyunk itthon! Uram, uram, a kurva életbe már!

Medgar 2015.07.10. 09:17:49

@Punxsutawney Mormota: Tudod az a baj, hogy te meg a hozzád hasonlók álomvilágban éltek. Az ideérkező muszlimok (főleg muszlimok érkeznek) nem más életet akarnak csak jobbat. Nem a pride-on akarnak kiállni a melegek jogaiért, hanem nagy lakást, több pénzt, szebb csadort meg márvány minarettet a új muszlim város közepén.

Több évtizedes tapasztalat van az "integrációról". Franciaországban annyira sikerült ez, hogy 2012-ben katonai erővel akarták visszaszerezni a kontrollt Marseilleben. De ilyen muszlim high security és no-go zónák minden országban vannak ahol megjelent a nagyobb számú mohamedán kisebbség van.

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 09:37:41

@bat4it: Magadra vetted? Aaaaaanyira sajnálom... Biztos jó okod volt rá.

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 09:46:45

@Medgar: Én nem beszéltem integrációról. Szimpla segítségről van szó. Ha Afrikába megyek, úgy egyszer egy hónapban nem kezdek okoskodni, hogy mit kellene másképpen csinálni. Pedig sok mindent lehetne másképpen és jobban. Ugyanúgy, Katarban sem állok ki a Cornichra és okoskodok a női egyenjogúságáról. Omán, egy baszott módon nyitott társadalom, de a helyiekkel való beszélgetéskor kínosan kerüljük az Kabúsz szultán szexuális irányultságára vonatkozó kérdéseket.

Ezek az emberek csak biztonságot szeretnének, nem követelnek semmi mást. Számomra sokkal inkább idegesítő volt, amikor valamikor a 90-es évek elején valamelyik erdélyi vezető felháborodva mondta, hogy minek ide drága pénzen külföldi együtteseket hozni koncertezni, inkább adják a pénzt az erdélyieknek.
Nem nagyon akarta megérteni, hogy a Guns'n'Roses nem állami pénzen jött ide, hanem egy privát cég szervezésében.

_Epikurosz_ 2015.07.10. 10:07:28

@Trompf: egy fenét, ez kattintásra megy. Nyugi.

DFK 2015.07.10. 10:10:04

@Punxsutawney Mormota: Pedig te is tudod, hogy ez nem igaz. Most jönnek, aztán pár év és követelni fognak Sok mindent?: pozitív diszkriminációt, felmentést a helyi törvények alól, igazodást az ő szokásaikhoz (ne zavarjuk az utcán elhelyezett karácsonyfával a vallási érzékenységüket). Így történt eddig a nyugat-európai országokban is.

DFK 2015.07.10. 10:11:49

Tényleg a bevándorló pártiak között ugye egy sincs aki nem az igen mellé tette az X-t a határontúliak kettősállampolgárságáról szóló népszavazáson. Mert ha rájuk (akik véreink) nem mondtál igent, nem mondhatsz igent az idegenre.

KUHULIN 2015.07.10. 10:13:46

"Szimpla segítségről van szó."
Kifejtenéd, hogy milyen segítségre gondolsz a 4 millió szegény és munkanélküliek országában, ahol még diktatúra is van? :P

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 10:19:23

@DFK: Nézd, én "csak" Kelet-Afrikát ismerem. Tanzánia, Mozambik, Kenya és Uganda, bár az utóbbi már kissé belóg Közép-Afrikába. Annyit tudok elmondani, hogy ahol biztonság van, ahol az embereknek munkájuk van, azok nem akarnak elmenni. Rengetegen tanulnak európai egyetemeken és a fiatalok túlnyomó többsége visszatér a hazájába.
Az egyik jemeni haverom 3 évig volt ösztöndíjas a bécsi műszaki egyetemen, mégis visszatért Socotrára, holott Bécsben munka várta az egyetem után. Inkább visszament, hogy egy helyi légitársaságnál dolgozzon.

Medgar 2015.07.10. 10:51:34

@Punxsutawney Mormota: Ezek az emberek jobb (gazdagabb) életet szeretnének. "Tanzánia, Mozambik, Kenya és Uganda" nem innen érkeznek a menekültek. Bárhogy próbálja a liberális oldal elferdíteni nem ideiglenes menekültproblémáról van szó, hanem népvándorlásról.

Az köztudott, hogy május végéig 50 000 illegális bevándorló érkezett. Azt viszont sehol sem publikálják, hogy azóta 40 nap alatt még 28 000, és a trendek folyamatos növekedést mutatnak. Két hetente járok szegeden. A tapasztalatom az, hogy a migránsok 20-25 %-a család, a többi fiatal vagy középkorú férfi, akik bevalottan előőrsként jöttek ide. Eközben a nyugatiak szép csendben zárják le a határaikat.

Azt kéne megértenetek, hogy nem gyűlöljük menekülteket, csupán nem szeretnénk iszlám városokat látni Magyarországon.

Ad Dio 2015.07.10. 10:54:32

Respekt a bloggernek hogy baloldali létére le merte ezeket írni.

KUHULIN 2015.07.10. 10:59:05

@Medgar: Ráadásul szegények és munkanélküliek vagyunk. Nem tudunk nekik szociális biztonságot és megélhetést biztosítani. Ültessünk gyapotot vagy mijafgaszom? :D

Köldök_szösz 2015.07.10. 11:41:52

a legszebb az egészben hogy mindenki annyira tudja hogy miért vagy miért nem kellene tenni ilyesmit holott valszleg ők sem valami kibaszott katonai hírszerzésből vagy főmuftitól tudják hogy merre hány méter hanem a tv-ből internetről meg valami nagyokos rokontól hallják amit hallanak aztán persze az a szentséges igazság.
lol

DFK 2015.07.10. 11:44:52

@Punxsutawney Mormota: Ja értem, ezek a migránsok a magyar egyetemekre jöttek tanulni mindannyian.

Medgar 2015.07.10. 11:46:06

@KUHULIN: A rasszizmus nem vicces.

nu pagagyí 2015.07.10. 11:48:41

@midnight coder: Arról van szó, hogy befogadunk-e 2-3 ezer tényleges menekültet a hozzánk hasonló EU országokhoz (Románia, Csehország, Szlovákia, stb) hasonlóan, a nagyját a gazdagabb országok vállalják. Ezek a menekültek nem a nyakazós fajták, hanem azok, akik előlük menekülnek. Ebből a piti problémából sikerült, a néhány hónapja még 170 ezer ember befogadásáról szónokló és sunyiban most is nagymecset építésen ügyködő kormánynak rémhírterjesztéssel hisztériát keltenie.
Semmivel nincs több menekült (a koszovóiakat hagyd ki a képletből, ők melózni jönnének illegálisan), mint egy hónapja volt vagy, két hónapja volt. Annyi történt, hogy a hatalom kipróbálta, elég hülye van-e még az országban, akiket rá lehet uszítani bárkire és bármire. Muszáj volt, mert az utóbbi időben csak kudarcok érték. Ez a mostani sem tűnik a legsikeresebb projektnek, a "konzultációs" érdeklődést tekintve. Úgy gondolom, kevesen vagytok már.

Pipas 2015.07.10. 11:50:25

@nu pagagyí: "Ezek a menekültek nem a nyakazós fajták, hanem azok, akik előlük menekülnek."

Olyan nincs, hogy egy titkosszolgálat végignézi ahogyan tízezrek mennek át egy másik országba és nem tesz közéjük párat az ő emberei közül.

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 11:50:51

@DFK: Ha ezt akarod érteni, sajnálom. Nem ezt írtam. De forgasd csak ki nyugodtan az szavakat!

KUHULIN 2015.07.10. 11:58:53

@nu pagagyí: Aztán, ha egy "menekült" elpukizza magát egy zsinagóga előtt, akkor te leszel az első, aki a leghangosabban ajvékol, hogy védje meg a kormány...

DFK 2015.07.10. 11:59:00

@Punxsutawney Mormota: Akkor a felvetésre kellett volna reagálni és nem mellébeszélni.

Punxsutawney Mormota 2015.07.10. 12:04:56

@DFK: Nem beszélek mellé. Ez (még) egy szabad fórum. Ha mondanivalóm van a témával kapcsolatban, akkor elmondom. Ha zavar, hogy esetleg kissé off vagyok, akkor görgesd át.

Én nem fotelkalandor vagyok, meglehetősen jól ismerem Afrika és a Közel-Kelet bizonyos területeit a poliitkai és gazdasági helyzetüket (Öböl-államok, Irán, Omán, Jemen) a munkámból eredően. Ugyan voltam már Szudánban, és megfordultam Eritriában, de mivel ezek egy-egy alkalmak voltak, így nem is nyilatkozok ezekről az országokról.
De a helyzet hasonló. Ha béke és megélhetés van, akkor az emberek csak nagyon kis része akarja elhagyni a hazáját.

Yvike 2015.07.10. 12:10:49

En 1987 ota elek Svedorszagban.Minden vezetö politikusnak azt tudom ajanlani jöjjön el egy tanulmanyi utra ide.....Utana szerintem 10 meteres falat fognak az orszag köre huzni körbe...Itt Svedben nem volt semmi problema mindaddig mig el nem kezdtek ide özönleni a muszlim bevandorlok.Akkor kezdödött a pokol....fiatal lanyokat eröszakoltak meg es felholtra vertek,öregeket raboltak ki es vertek agyon,autokat gyujtottak fel es örjöngtek hogy miert azt maguk sem tudtak megmondani.Az 5 eves gyerek jatekpisztolyal fenyegette az embereket az idösebbek pedig lövöldöztek ha valami nem tettszett nekik.Göteborgban több olyan hely van ahova a mentök es tuzoltok nem mennek ki rendörsegi kiseret nelkul de nem am egy rendörkocsi..a pancelos keszenleti busz a rohamrendörökkel!De azokra is ralönek es kezigranatot dobalnak.A youtubon fenntvan több video ahol lehet latni mit muvelnek.Meg a CNN is eljött ide egy riportot kesziteni a lakosaggal.Olyan eröszakosak es szemtelenek mint a piaci legy.Megerkezett egy busz a menekultekkel a menekulttaborba ahol nem akartak leszallni a buszrol mert nekik nem tettszett a hely es ök követeltek hogy nagyvarosba szallasoljak el öket!? Katasztrofa amit muvelnek es en bar lassan 30 eve elek itt elhataroztam hogy ebböl eleg inkabb visszaköltözöm Budapestre.A hireket latvan most attol felek nehogy az legyen Magyarorszagon is mint itt.Mert ha belesznek engedve az lessz.Ez a nep nem respektal senkit csak a maguk fajtajat szamukra mi hutlen kutyak vagyunk mert nem allahot imadjuk.En szemely szerint egy bevandorlot se engednek be a közel keletröl söt az itt levöket szepen hazaszallitanam.Ha beengedsz a lakasodba egy menekulesre szorult embert akinek enni adsz ruhat adsz szallast adsz neki majd megeröszakolja a lanyod es a feleseged teged összever es felgyujtja a kocsid hat nem tudom te meddig vendegelned tovabb ezt az embert az otthonodban?Na ugyanez nagy meretben belettek engedve megkaptak mindent de nem az nem jo itt örjöngenek tovabb öldökölnek es vivjak a kis haborujukat a Svedekkel szemben!Hat az biztos az en lakasomban egy ilyen alak nem maradna...Europa ebredj fel csipkerozsika almodbol ....ezekkel nem lehet egyutt elni...

Untermensch4 2015.07.10. 12:31:59

1) www.nyest.hu/hirek/igy-gyulolkodunk-mi-nemcsak-a-menekulteket-a-gyerekeket-is-utaljuk

Úgy általában meg a probléma az hogy a rendőrség halott, harcképtelen. Normális működése esetén sorban lecsavargatnák a bűnözőket, állampolgárságtól függetlenül, az "idegent" meg nagyon könnyű ledaráltatni a börtönökben ha megvan a szándék, aki illegális határátlépőként még egyebet is bűnöz azt gyakorlatilag (nem elméletileg/jogilag/etikusan) végleg ki lehet vonni a forgalomból. Mivel ez (főként a működő rendőrség) a mentelmi joggal rendelkező bűnözőknek és a mentelmi keretbe bele nem férő haverjaiknak nem érdeke, marad a két hét alatt rendbe tett közbiztonság. A határőrzésre meg van egy jól bevált módszer, puskás emberek tűzparanccsal, határőrségnek nevezték magyarul. A CNN nulla költséggel megcsinálja a reklámot amint az első olyan csoportot ami felszólításra nem reagál, jobban szétlövik mint ami elől eredetileg menekültek. Annyiban lehet európai módon is csinálni hogy van figyelmeztető lövés. De a kevéske valódi katonát is rá lehetne ereszteni a témára, amíg a tüzérség nem lő át a szerb oldalra addig belügy hogy hol gyakorlatoznak. Esetleg ha így sem kezd csökkenni az áradat, jöhet a B.O.P.E.-stílus...
Érdekes még hogy az egyébként részben célország ausztriában nem félnek annyira a vonuló csorda-szerű rombolástól. Esetleg összefügghet ez az ottani fegyvertartási szabályozással? Mennyi magánterület kerítésén másznak át olyan országban ahol a magántulajdon védelmébe belefér hogy birtokhatáron belül (a kerítés tetején) az illetéktelen behatolót le lehet lőni.

Untermensch4 2015.07.10. 12:35:59

@Yvike: Milyenek a svéd fegyvertartási szabályok? Csak mert korábban ott dolgozott ismerősöm szerint alkohol hatására a svédekből előtör a viking...

steery 2015.07.10. 13:10:18

Ez mind nagyon szép. De miközben mindenkinek van magánvéleménye erről a közügyről, odakint zajlanak az események és ilyen harci helyzetben minden másodperc számít. Aki előbb lő és nagyobbat és többet és pontosabban, annak van nagyobb esélye életben maradni. A magyarok pedig elég rosszul állnak a honvédelem terén, hisz 70 éve nem éltünk át igazi háborút. Már szinte mindenki meghalt vagy elhülyült, aki még látott itt háborút, elszenvedte és mesélni tudna róla. A mai emberek nem tudják, milyen az. Filmen látni egész más, mint nonstop elszenvedni.
Sejtésem szerint addig fog feszülni a húr, míg egyszer csak elpattan és a lakosság kontra menekültek összecsapások miatt megbukik a kormány. Hirtelen hatalomra fognak kerülni a legszélsőségesebb, idegengyűlölő, tömeggyilkos pártok, átveszik az irányítást és nyers erővel kipusztítják az idegeneket. Nem csak nálunk, de az egész EU-ban ez várható. Haláltáborok, tömeges kivégzések, kegyetlenkedések, meg ami a csövön kifér. Vissza fog térni a nemzeti szocializmus, hogy megmentse a világunkat a demokratikus pusztulástól. És ezúttal ők lesznek a jó fiúk. Az más kérdés, hogy mibe fog nekünk kerülni ez a "nagy győzelem".

andraszuzu 2015.07.10. 13:14:27

Velelmezem sokan meglepodtek volna ha az illetekes elvtars mondjuk pont ezt a problemat kezeli idoben vagy netan ido elott. Az erkezok nem kedden indultak, kovetkezeskepp nem szerdan erkeznek. Viselkedesuk, iranyuk es elkepzeleseik elore boritekolhatok aki nyitott szemmel jar netan meg olvas is, mindezt elore lathatta, olvashatta. Igy nem is erte,eri meglepetes mikor a jo istent emliti es reszesiti szexszualis elmenyben szavaival a helyzetet eluralo kaosz lattan. Lassan itt az utolso pillanat, "Belaim ide nem eleg a nyugtato voros feny."

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.07.10. 13:38:04

@KUHULIN: félrenyeltem a vizet és majdnem megfulladtam, legközelebb légyszi szólj előre :D
@Medgar: ez valóban rasszista beszólás volt ÉS mellette nagyon vicces, nahát.
@Yvike: szia, aláírom sajnos, mi is nézzük, hogy ha beüt a "zombiapokalipszis", merre mozduljunk. Eddig Mo. volt a B terv, most viszont azt látom, a magyar médiában is hasonló migrációs kampány és szerecsenmosdatás folyik, mint a svédeknél. Aki kicsit is mérsékelné a beáramlást vagy elvárja a civilizált viselkedést az rasszista stb... nagyon remélem, hogy Mo. nem jut a svédek sorsára, ami a bevándorlást illeti!!
@Untermensch4: hátöööö ezekből a rózsaszín inges zseléshajú ficsúrokból, amivé a svéd pasik nagyrésze vált, ne várj viking ámokfutást szerintem... ha valahol a népharag véget vet a beáramlásnak, az szvsz nem Svédországban lesz.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.07.10. 13:40:33

@steery: mesélj már nekem azokról a tömeggyilkos pártokról, akik kormánycsőd esetén reálisan hatalomra léphetnek! A gyilkosságok száma, tárgya különösen érdekel.

Bambano 2015.07.10. 13:54:07

"Ha ilyen embertömeg menekül, akkor meg kell vizsgálnia a lehetőségét annak, hogy az illetékes hatalmat kell (akár erőszakkal) eltávolítani a posztjáról nemzetközi segítséggel.": jól tájékozott lehetsz... egy garnitúra illetékes hatalmat már eltávolítottak az usákok, ami jött helyette, az sokkal rosszabb.

a másik probléma a dublini rendelet 3. verziója, ami alapján minden ország ide öntheti a számára nem elfogadható menekülteket. vagyis mi lettünk nyugateurópa szemétdombja. ezért normális kormányfő üvöltve anyázna brüsszelben, jó néhány sokáig keresett kifejezés kíséretében.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.07.10. 14:41:05

@Bambano: "ezért normális kormányfő üvöltve anyázna brüsszelben, jó néhány sokáig keresett kifejezés kíséretében. "
a dublini rendeletet 2003-ban vezették be, szóval Mo. 2004 óta anyázhatott volna üvöltve, persze ez nem történt meg. Nagyon későn ébredt a magyar politika ehhez a problémához, most már mondhatni késő...

Chris Lamb 2015.07.10. 15:08:18

Megnézve a radikális szervezetek Facebook-os oldalait még azokat is amit töröltek össze számoltam 405 000 embert. Leszámítva belőle azt hogy egy ember több szervezet oldalát like-olta így is kijöhet kb 300000 ember. Akkor nem is beszéltem arról hogy vannak olyanok is akik hivatalosan (köztük én) nem like-olták az oldalukat. Akkor szerintem nem túlzás a 300000 ember. Én ha muszáj megyek migránst verni! Szerintem nem lesz gond akkor ha a muszlim nigger horda elszemtelenedne és helyre kell őket rakni!

Bambano 2015.07.10. 15:34:12

@Réka ‎: elkerülhette a figyelmedet az az apróság, hogy nem dublini rendeletről, hanem a dublini rendelet HARMADIK verziójáról írtam, amit 2008-tól kezdtek faragni és 2013. júniusában fogadtak el.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.07.10. 15:42:52

@Bambano: ezt kevésbé gúnyosan is megfogalmazhattad volna, ha érdemi beszélgetést szeretnél. Ha viszont saját felsőbbrendűségedet akarod villogtatni, akkor pont rendben van ez a hangnem is.
én úgy tudom, hogy már 2013 előtt is az első tagállamban kell menedéket kérni, ahova érkezik az ember. A kommentem előtt direkt megnéztem a svéd wikipédia cikket a rendeletről, de nem volt benne a 2013-as változtatás tartalma, több nyelven pedig nem volt időm utánaolvasni.

steery 2015.07.10. 16:38:50

@Réka ‎: Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!
facebook check
Nemsokára már beszélni sem lehet ezekről a dolgokról, nemhogy írni.

Arthur Bloch 2015.07.11. 06:09:35

@Pipas: - Roppant tanulságos volt a reakció, miszerint 1/Nem kell tábor, ergó így megoldódik a menekülők és a már "bennszülöttek" közti várható feszültség! - 2/Miért kellene olyanra hallgatni,aki nem tudja leírni a "mindíg" szótsem?! - Megjegyzem a gépelésnél több elütést is elkövettem, - ez a vélemény summázata ?! Válaszom: Cuiusvis hominis est errare,nulliusnisi insi insipientis in errare perseverare...- Aki ennyire leegyszerűsíti a Debrecenben megtörtént atrocitást: az vagy vak, vagy ostoba és inkább kerüli a polémiát!

Untermensch4 2015.07.11. 21:46:04

@Réka ‎: Sztem steery azokra a radikális sovinisztákra gondol akiket az európai titkosszolgálatok hagyományosan szervezetileg "leszalámizva" hatástalanítanak. Ennek a csoportnak megvan az a kemény magja (a focidrukker ultrákhoz hasonlóan) akik eleve arra gyúrnak hogy pre-apokaliptikus helyzetben erővel tudjanak úrrá lenni a káoszon. A vicces az hogy egy, vázolt menekültügyi káosz/polgárháború esetén vszeg ugyanezek az európai titkosszolgálatok szívbaj nélkül harcba engedik ezt a (kisebb-nagyobb) seregnyi embert, esetleg némi diszkrét hátszéllel. Ennél a fázisnál következhet be az hogy az illetők "túlnyerik magukat/önjárókká válnak" és már nem lehet a militáns szellemet visszazárni a palackba.
És mi a helyzet a svéd A-csapattal? Az alkoholistáknak eleve nagyobb arányban van agresszív személyiségük, ha a saria-huszárok elkezdik felgyújtani/betiltatni az alkohol-boltokat akkor simán emigrálnak dániába vagy finnországba..?

martinis csajszi 2016.07.10. 08:27:28

Sziasztok!

A témával kapcsolatos rövid (2-3 perces) kutatást találtam:
docs.google.com/forms/d/1sRTGkhs6qy9I-N3WodXH6tLBKgZ4YmyXdcu6_icxdAk/viewform?usp=send_form
szerintem elég érdekes, főleg a megítélés része
süti beállítások módosítása