Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Már a CBA-nak is kínos?

2015. július 08. - Szarvas Norbert

cba_logo_1.jpgA CBA a KDNP mikropárt törvényi észrevételezése (vasárnapi boltzár a mindenható életbe) óta talán a legkomolyabb pályát futotta be a mainstream médiában. Szanaszét csámcsogtuk magunkat azon a magyar kereskedőn, amelyikre látszólag rászabtak bizonyos törvényeket, amelyikkel a törvényhozó nyíltan kivételez és amelyik a nagy nyertese látszólag a KDNP bulijának, amibe belekapaszkodott a Fidesz is. Kezd izzani a levegő a franchise körül, hiszen túlették magukat és az istenfélő mértékletességet még csak hírből sem ismerik. Gyakorlatilag ez a buli elmehetett volna ebben a formában, de néhány CBA franchise tulajdonosnak semmi sem elég. Már a CBA-nak kezd kínos lenni a dolog, ezért egy szüzies sajtóközleményt adott ki, amitől rögtön elsírtuk magunkat. Holnaptól tuti náluk fogok vásárolni, mert annyira törvénytisztelő első áldozók! NEM!!!!

 "A CBA Kereskedelmi Kft., mint a CBA Franchise Rendszergazdája felhívta a franchise tagok figyelmét és felszólította őket, hogy a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával végezzék tevékenységüket, a vasárnapi nyitva tartási szabályokat is maradéktalanul kövessék. Minden franchise tagunktól elvárjuk a jogkövető magatartást, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy a vasárnapi pihenőnap biztosításával javítani tudjuk a munkavállalók életminőségét és biztosítsuk a családok együttlétét. Kijelentjük, hogy azon franchise partnereinket, akik nem a fent leírtak szerint járnak el, mindazokat azonnali hatállyal kizárjuk a franchise hálózatunkból."

Hogy ez mit jelent? Kérem szépen, ez egy nettó bullshit, amivel mindenki mossa a kezét. Talán még a közlemény megalkotói sem hitték el egyetlen mondatát sem a dolognak. Nagyon ügyesen van megfogalmazva a dolog, aminek van egy mély üzenete is. A CBA törvényesen működik és ezt minden CBA tulajnak el kell fogadnia. Ha a törvény kimondja, hogy a CBA átalakulhat piaccá és törvényesen tarthat nyitva vasárnap, akkor minden rendben van. Tehát ez a kinyilatkoztatás egy figyelmeztetés, hogy mindenki addig nyújtozkódjon, ameddig a törvény engedi. A törvény pedig engedni. Cserébe a magyarországi kereskedelmi piac kezd egy gimis osztályra hasonlítani, ahol mindenki random néz hülyének mindenkit. Vannak a stréberek, akik ki sem nyitnak. Vannak a lázadók, akik már csak azért is kinyitnak. Vannak a kedvencek, akikkel az ofő picit engedékeny és vannak a gecik, akiknek még ez sem elég. Gondolom ezt a helyzetet már tényleg nem nevezhetjük szabad és egyenlő piacgazdaságnak és versenynek.

Aztán elmorzsoltunk néhány könycseppet, amikor a CBA a magyar családok védőszentjeként tetszeleg. Pont a CBA, amelyik a legnagyobb arányban maradt nyitva vasárnap. Hát nem megható?

Ha ehhez picit hozzávesszük a KDNP farkasvakságát a témával kapcsolatban, akkor lassan kirajzolódik egy Monthy Pyton sor. A KDNP politikusainak nyilatkozatai szerint még nem találkoztak elégedetlen emberrel a témával kapcsolatban. Érdekes, hiszen én szinte csak olyannal találkoztam, akinek a fasza ki van ettől a boltbezárástól. Elvettek egy napot az életünkből és pont emiatt nehezebb megszervezni mindent. Előző héten kiment a térdem és éreztem a saját bőrömön a problémát. Nekem a közelben a gyógyszertár az Auchanban van. Otthon pont nem volt semmilyen gyulladáscsökkentő, sem jégspré, sem fásli. Lemenni nem tudtam a boltba, hiszen az most éppen zárva tart. Szenvedtem egy napot. Szerintem a családom ezt nem élvezte annyira...

Amúgy megborult az egész sztori, hiszen az MSZP már kezdeményezné a szavazást ezzel kapcsolatban, de a törvényi kiskapukkal élve valamelyik mikropárt mindig gyorsabb a beterjesztést illetően, ami miatt belassítja a folyamatot hónapokkal. PEdig a felmérések szerint a 2/3-ad itt is összejönne, csak éppen az ésszerűség mellett.

Voltam lenn tegnap a felújított velencei korzón, ahol homokparton free stranddal összekötött korzórészt alakítottak ki, ahol lehet a melegtől elmenekülve kicsit mászkálni és vásárolgatni. Ha megszomjazol, akkor besétálsz a SPAR-ba és veszel inni és enni valót. Na a KDNP pont ezt vette el tőled vasárnap. Belegondoltam, hogy fogom a családot és nem szenvedek magyarosan a rántott hússal és a befagyasztott üdítővel, hanem ad hoc jelleggel ott megvásárolom és élvezzük a pihenés meg a strandot. Ez hétfőtől szombatig működik is. Vasárnap már nem fog, hiszen a nagy pihenésünkben (amikor az embernek van szabad ideje általában) ezek a boltok nem lesznek nyitva. Így marad az előre bekészülődés és a szenvedés. De például jégkérmet a gyereknek már nem fogok tudni venni ezen a szent napon, hiszen zárva a bolt. Na mindegy, vagyis nem mindegy, de hamarosan elérkezünk a ponthoz, amikor befejeződik ez az absztrakt balfaszkodás.

Lényegében ez a vasárnapi boltbezárás mindenkinek tehet. Feleslegesen álltak bele a témába. Minden létező számadat és statisztika (hétvégi pótlékok csökkenése, vasárnapi maestro kártya csökkenés, munkahely megszűntetés..,.stb) alátámasztja ennek a témának a valódi arcát.Csak az nem veszi észre, aki nem akarja, hogy erre mi nem készültünk fel. Nem is akarok felkészülni erre a továbbiakban sem.

De előtte mi fog történi?

Nem nehéz kitalálni, hogy a törvényhozás egy arcsimit azért tartogat az elburjánzott CBA számára, csak hogy ne legyen annyira feltűnő. De összességében születni fog egy olyan megoldás, amivel lehet hasítani a vasárnapi PIACON (éééérted?). Amúgy a piaccá alakulás egy hatalmas öngól, hiszen jelen pillanatban bárki más is megcsinálhatja a CBA mellett. Ez pedig nem lenne jó dolog. Nyílván ezt a lehetőséget meg is szűntetik pont ezért.

Szóval ne féljetek gyerekek, lesz ez még így se. Addig pedig a CBA marad meg nekünk.

::::

Sokan kértétek, hogy írjam ide miben fordulhattok hozzám: ha kérdés van gyerekprogrammal, nyugdíjprogrammal, hitellel kapcsolatban, akkor írj bátran: www.iflgroup.hu/kapcsolat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr997610134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hederg 2015.07.08. 17:34:09

Ez a gerinctelen CBA és a KDNP húzzon el a francba! Nem érdemel meg egy ekkora gazemberségre képes maffia egy jó szót sem! Minek? Bámulnak mint a birkák nem érteni magyar!!! Mint kiderült az egyháztörvény sem a törvényesség útján született, hinni csak Semjén, Balog hite után lehet ma, főként pedig az adóforintok kisajátításán keresztül! Akkor baromságokat tettek amit még soha senki az emberek nevében saját zsebre!

Tiszteltetem Brüsszelet 2015.07.08. 18:18:36

Nagyon helyes hogy a magyar tvhozás kivételezik a magyar láncokkal.

Dícsérendő a CBA vezetés önmérséklete is.

Toportyán Zsóti 2015.07.08. 20:54:14

Mi, a Vincent-blog szerzői és törzskommentelői – a kormánnyal, az ellenzékkel, a politológusokkal, az úgynevezett „elemzőkkel", és legfőképpen a bankárokkal ellentétben – sokat okosodtunk a kormányzati ciklus eddig eltelt két és fél évében. Eljött az idő az összegzésre. Összegyűjtöttük a blog kollektív bölcsessége által megfogalmazott törvényszerűségeket, amelyek eligazíthatnak bennünket az Orbán-kormány mindennapi ámokfutásainak lehetséges forgatókönyvei között. Forgassátok haszonnal, tegyetek hozzá, pontosítsátok igény szerint, legyen több eszetek, mint azoknak a hülyéknek, akiken csak az ország sorsa múlik.

Első törvény: A kormány minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak.

Második törvény: A Fidesz mindent disznóságát előre bejelenti, csak tudni kell olvasni a jelekből. Ha szeretnéd tudni, mi fog történni, gondolj a lehető legnagyobb szemétségre, amit ki tudsz nézni belőlük, szorozd meg kettővel, és még így is csodálkozni fogsz.

Harmadik törvény: A Fidesz nyelvén az „emberek", a „polgárok" és a „magyarok" gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A patetikus politikai szólamok csak a reorbanizálás után nyerik el a valódi értelmüket.

Negyedik törvény: Nem ez a legalja. Mindig van lejjebb.

Ötödik törvény (a hallgatás törvénye): A kormányzás három pillére a bolsevik hatalomgyakorlás, a maffiaszerű üzletvitel és a dilettáns államirányítás. Ha bekerültél a bandába, soha többet nem szállhatsz ki. Ha megpróbálod, kinyírnak. Még akkor sem úszod meg, ha hülyének tetteted magad.

Hatodik törvény: Ha azt mondják, hogy valamit meg akarnak védeni, az azt jelenti, hogy védelmi pénzt fognak érte kérni. Ha nem értesz a szóból, akkor szétverik, amit meg akarnak védeni.

Punxsutawney Mormota 2015.07.08. 21:28:14

@Tiszteltetem Brüsszelet: Aha, helyes! Aztán ha egyszer Szlovákiában hoznak egy olyan törvényt, amely hátrányosan érintené az ottani CBA hálózatot, hát volna nagy vinnyogás, talán Semjén Zsóti is felvonulna Párkányba megköpködni a Mária Valéria hidat.

öreg_répatorta 2015.07.08. 21:28:22

Hetedik: Ha az első hatból nem értenél, akkor likvidálnak. Soroljam a neveket??

öreg_répatorta 2015.07.08. 21:29:31

@Punxsutawney Mormota: Tömjént ugyanúgy nem engednék be, mint a jobbos kozt. elnököt. Mi volt a neve???

Punxsutawney Mormota 2015.07.08. 21:33:31

@Toportyán Zsóti: Ha nem haragszol, akkor osztom a bölcsességedet különböző helyeken, mint az Orbán kormány Murphy törvénykönyve.

Punxsutawney Mormota 2015.07.08. 21:34:59

@öreg_répatorta: Bocs, elfelejtettem megírni, hogy ugyan elindul, de a bátorsága csak odáig terjed, hogy az esztergomi oldlaról köpködje meg a hidat. :)

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.07.08. 22:23:44

@Punxsutawney Mormota: Ha így lenne az ellen valóban azonnal tüntetni kell és a szlovák termékeket bojkottálni.

Punxsutawney Mormota 2015.07.08. 22:28:15

@Kón Bandit: Igen, úgy hallottam, hogy már Franciaországban is szervezik a magyar termékek bojkottját. :D

dont be such a jew 2015.07.08. 23:01:30

Itt Prágában jó sok CBA van.

Úgyhogy csömcsöghettek a lóf*szon, ahogy eddig.....:DD

sanyix 2015.07.08. 23:38:16

@Tiszteltetem Brüsszelet: legutóbbi még valami svájci offshore cég volt a CBA. Most már magyar?

sanyix 2015.07.08. 23:40:53

@Toportyán Zsóti: Ez kurvajó! :D tényleg így működik a hazaáruló fütyisz orbán kormány.

Parasztlengő az imperialistáknak 2015.07.09. 00:52:29

@sanyix: Miért volt svájci? Mert azt hallottad?

2015.07.09. 04:34:46

A CBA egész kommunikációs osztályát ugyan úgy kukázni kellene mint a fideszét.

Untermensch4 2015.07.09. 11:56:38

@Tiszteltetem Brüsszelet: A CBA minősítésére mondok egy érdekeset. Van itt felénk CBA meg TESCO is. Utóbbiról mondta egyik korábban ott dolgozó ismerősöm hogy előbb lesz fényevő és/vagy halot mintsem oda visszamenjen dolgozni (ahol a pénztáros azon a napon is "tud" hiányt produkálni amikor szabadságon van...), ehhez képest a CBA-ból mennek át dolgozni eladók. A CBA melletti "kisbolt" meg mindent olcsóbban tud adni mint a CBA, érdekes...
süti beállítások módosítása