Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A magyar kormány meglopott!

2014. december 08. - Szarvas Norbert

hu.gifA címet máris szeretném pontosítani, védve magam a bérkommentelők, párt fétisiszta orkok támadásától. Itt most nem CSAK a Fideszről van szó, hanem minden múltbeli kormányról, amelyik hatalma kicsúcsodásánál segédkezett egy olyan rendszer fenntartásában, aminek alapvető alkotóeleme a tolvajlás. Mi ezt a rendszert a magyar bürökráciának ismerjük. A magyar kormány pedig folyamatosan ellopja tőlünk a legértékesebb kincsünket, ami pótolhatatlan bárki számára. Ráadásul ehhez az arcátlansághoz párosul az a cinizmus, ami elvárja tőlünk az asszisztálást a művelethez, a jopofáskodást az értelmetlenséghez és a tapsitapsit. Most pedig álljunk le egy pillanatra és próbáld kitalálni, hogy mit lop el tőled a magyar állam évről évre, hónapról hónapra, napról napra és óráról órára? Jah és ne a Közgépre gondolj, hanem nézz mélyen magadba!

Év végéig minden cégvezetőnek nyilatkoznia kell arról, hogy vállalati számlájának ténylegesen ő a tulajdonosa. Aki nem tesz eleget a felszólításnak, annak januárt 1-től zárolják a számláját. Hoppácska! Miről kell nyilatkozni? Hát arról basszus, hogy tényleg mi vagyunk a számla tulajdonosai és nem csak viccből igazoltuk számlanyitásnál szignónkal, személyi igazolványunkal, aláírási címpéldányukkal ezt a látszólag vitatható tényállást. 

Első nekifutásra elkezdett a gondolatcsíra bimbózni arról, hogy a törvénykezés mi a jó mutyiságot képzeld a sztori mögé, amikor kigondolták ezt a "hogyan csábítsunk kötelezően minden cégvezetőt a bankba, hátha rásóznak egy tuti hitelt" programot? Szerintünk a számlanyitáskor azonosított számlatulajdonos az a kibaszott Mikulás volt, és a számlát a Krampusz használja? Szerintük a tucatnyi vizsgán átbukdácsolt mélyértelmiségi álarcos a pult mögött érdemben képtelen volt eldönteni személyazonosságunkat a cégpapírok és személyi okmányok alapján? Ezért okosba azonosítanunk kell magunkat egy "tényelges tulajdonosi nyilatkozat" aláírásával? Ettől már hitelt érdemlően regisztrálhatom át tulajdonosi státuszomat Lappföld, Korvatunturi street 1-ről Budapestre? Mi ez a faszság már megint tisztelt földközéppontúmélyértelmiségi képviselőtársak? Valaki unatkozott vagy seggbe pakolta a bankszövetség? Műltkor a tényleges székhely igazolással (30-50 ezer az ügyvéd zsebébe egy aláírásért és 3 perc munkáért), most meg ezzel lendítünk a magyar GDP-n? A magyar vállalkozót addig lehet orális élvezetben részesíteni, amíg nem szégyelitek? 

A magyar kormány meglopott! Nem pénzzel, mert azt nem venném ennyire zokon, hiszen a pénz pótolható. El akarja már megint lopni több ezer ember idejét. Azt az időt, ami valódi munkával, tanulással, esetleg KDNP által jóváhagyott családlátogatással lehetne eltölteni. Ugyanis bankba elmenni egy szaros és értelmetlen nyilatkozatért nem 5 perc. Nem lehet 5 perc, hiszen ugyanabban a bankban mások is ügyet akarnak intézni. Nem lehet 5 perc, hiszen a bankban elbaszok 1 órát ezzel a sztorival. Nem lehet 5 perc, mert a bankba bejutni (mondjuk BP-n) és visszatérni az irodába a maga forgalmával és parkolóhely hiányával még 1 óra legalább. Így ezek a zseniális emberek 2 órát akarnak elrabolni az életemből, amit nem fog tudni senki sem visszaadni, hiszen az idővel egyenes arányosságban rothadok. Nagyon erős kijelentés, de ez van. Minden ember ideje limitált és véges. A haldoklónak nem mondhatod azt, hogy két órát várjon már nyugton. Az újszülöttet nem nyomhatod vissza az anyukába két órára. Nem késhetsz két órát a fiad focimeccséről. Ha bármelyiket a felsorolásból megteszed, akkor vége. Lefőtt a kávé bármilyen értelemben. De ha a politikából indulok ki és a politikának lenne 2 feles órája, akkor nem bumliznának át állandóan a várost lezárva 8 rendőrségi kísérettel, hogy eljussanak T-1 óra alatt a kedvenc éttermükbe állami érdekekre hivatkozva. 

Persze lehet, hogy jelen pillanatban közegidegennek érzed habzásomat, de biztosítom, nincs igazad. Hogyan lehetne igazad egy olyan országban, ahol a bürokrácia szelleme itatja át a komplett életünket? Amikor nem lehet egyszerre egy helyen elintézni az állami teendőinket magánemberként, vállalkozóként. Helyette rákényszerítenek, hogy egy szaros kezdő jogosítványért például 3 helyre bumlizzál a város 3 különböző sarkába, holott egy kibaszott rendszerbe leszel beregisztrálva. Ez a bürökrácia nem tudja, hogy a jobb keze már vakarja a tökét, és ezért a ballal is a makkhoz akar nyúlni. Tedd fel a kezed, ha nem várakoztál még soha a zseniális magyar rendszer miatt, ha ez a bürökrácia nem nehezítette meg napjaidat és még egyetlen percet sem rabolt el az életedből teljesen feleslegesen! És ez meddig fog így folyni? Kinek érdeke a bírkákat kiállítani a kormányablakok és egyéb szituációk elé feeslegesen, ahelyett hogy dolgozzanak, adót termeljenek? Vagy egyszerűen ennek a rendszernek a racionalizálása felfedné számtalan, az állam csecsén csüngő foggalmatlan balfasz jelenlétét és haverok elbocsájtásához vezetne? 

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr566968313

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.12.09. 11:18:41

10 gyakori helyzetről olvashat lentebb. Elítéli mind a 10 helyzetet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtalan ...

Trackback: Horváth András volt NAV-os hazudott, vagy csak nem bontott ki minden részletet? 2014.12.09. 11:13:30

Valótlanságokkal, féligazságokkal, csúsztatásokkal és ferdítésekkel hergelni és manipulálni a közvélemény arra fogékony részét nagyon aljas dolog. Pláne, ha valaki azért teszi, mert a tanult szakmájára ráunva ezzel a módszerrel próbál felkapaszkodni a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2014.12.08. 21:40:21

pont ma "adtam vissza az ipart" a nagyonfontos második adószám megszerzése 6-9 munkaórám volt (+ugye megvártam az állásfoglalást nehogy csapdába sétáljak vagy legalább ne kérdezés nélkül), a visszatérés a stresszmentes alattvalói létbe 1 óra. mondjuk csak gyalog 10 percre lakom a nincsamerikaivízumunk-tól. és alig 5 plusz perc lesz az adóbevallásnál beírkálni ezt a kis kalandot és csak 5 évig kell őrizgetnem egy vékony mappányi papírt amiről egyébként nemzetiávh-ék mindent tudnak így is de az én polcomon ingyen van a hely és biztos szeretek raktárosat/irattárosat játszani.
sztem az egész a "kenyér és cirkusz"-ból a cirkusz része. a tv-vel együtt elég időt leköt hogy ne nagyon érezze úgy a plebs hogy elütni való ideje van jó sok meg túl üres lámpaoszlop is jó sok...

2014.12.08. 22:16:42

Nem csak az ügyintézéssel rabolják az emberek drága idejét hanem azzal is ha többet kell dolgozni ugyan azért az életszínvonalért, ami 20 évvel ezelőtt megvolt.

lavór 2014.12.09. 08:58:54

Jó volt a többesszám: megloptak minket.
Meg.

Untermensch4 2014.12.09. 09:01:38

"védve magam a bérkommentelők, párt fétisiszta orkok támadásától"
"minden múltbeli kormány..."
:) a védelem aban áll hogy ugyan minden "oldalra" fújsz de így egymást trollkodják majd?
@Diorella Queen: a bürokrácia viszi a pénzt mert nincs ingyen, nem hatékony és még drága is. az a pénz amit ráköltünk az életszínvonalunkból fog hiányozni. meg az is amit azokra a károkra költünk (pl rossz közbiztonság) ahol a rossz működés többletköltséget okoz. ez mind összefüggően az a "rendszer"(nem ideológiai, agyhalotti) amivel az ügyintézésnél kerülünk legközvetlenebbül kapcsolatba

paráznabillegető 2014.12.09. 09:26:40

micsoda felismerés!
sajnos a kár minimum 80%-a már elévült, ihatsz rá hideg vizet.
na, és különben mi lesz? mer szerintem még több papír.

netnepper 2014.12.09. 10:19:32

Zseniális észrevétel!
'86-ban, amikor még Kupa és Békesi nagyban okosították a népet az adó-manóval, akkor már tudni lehetett, hogy indul a nagy nép-lenyúlás project.
Nem a kormányok voltak ebben az igazán hibásak, hanem a úgyisjóvan, majdokosba swarcolunk vállakozói réteg.
Most meg csodálkoznak azon, hogy "...nem tudunk annyit adózni, amennyit el ne lopnátok" szlogen lett népszerű.
Vagy kiállsz magadért, vagy az utolsó bőrt is lerántják rólad.
Ilyen egyszerű.

2014.12.09. 10:50:04

Felébredtél? Örülök :)

Szúrófény 2014.12.09. 11:39:22

1.
2. LOPOLÓGIA 2

Az előző fejezetben a lopológia egyéni kezdeményezésű módszereiről tanulhattunk. Jelen tanulmányban az egyén megkárosításának közösségi, társadalmi módszereiről lesz szó.

1. Az egyenes adó: Te ugyan oda nem adnád, így ők sem adják oda, hanem egyenest levonják a béredből.
2. Fogyasztási adó: Ami csekélyke béredből megmaradt, azt újabb 27% adóval kurtítják, hogy kifizessék az államadósságot, amit ők vettek fel neked, aztán hazavitték maguknak, de akkor is neked kell kifizetni.
3. Infláció: Ha pénze megtakarítod, ha ráülsz is, ellopják 10-20%-át az infláció nevű pénzrontási technikával.
4. Betegbiztosítás: akkor is elszedik, ha te sohasem voltál beteg és odaadják akár a szimulánsnak is, aki önkímélő képzelt beteg és hálapénzzel hálás a fizetett üdülésért.
5. Nyugdíjbiztosítás: 42 évig fizeted és tudják, hogy „tutira” 42 hónapig sem kell fizetniük, mert az átlagéletkor biztosítja, hogy rád ne fizessenek.
6. Kötelező biztosítás: fizetsz azért, hogy mások őrült módon közlekednek, és esetleg összetörik a te autódat is.
7. Fizetsz a közigazgatásért, akkor is, ha rossz, ha lassú, hogy ügyed ne el-, hanem valóban intézzék. Ennek elismeréséül most külön emelik a bérüket.
8. Fizetsz (az adóban) az oktatásért, akkor is, ha téged semmi hasznosra nem tanítottak, nincs gyereked, és ha rájuk szorulsz, külön megfizeted az orvost, az ügyvédet és minden diplomást, aki csődbe viszi az országot és emeli az adódat.
9. Fizetsz a honvédelemért, akkor is, ha országod soha meg nem védték – Muhi, Mohács, Trianon -, hanem neked kell menni, véredet ontani.
10. Fizetsz a közbiztonságért: és rácsok mögött reszketsz, mikor rabolnak ki, lopnak meg, hogy azután elvétve megtalálják a tettes urat, akinek személyiségi jogai vannak.
11. Fizetsz a kórházért, akkor is, ha egyszer már busásan megfizetted (betegbiztosítás). Fizetsz, ha felvágnak, ha átvágnak, ha felboncolnak, ha felkoncolnak.
12. Fizetsz a szülésért, fizetsz a meghalásért, mert itt élned (adóznod) kell, és ha meghaltál se nyughatsz ingyen! Meg kell fizetned a fekhelyed is, mert a temetés is üzlet, mint minden más e földhözragadt világban!

Untermensch4 2014.12.09. 18:20:10

@Szúrófény: "7. Fizetsz a közigazgatásért, akkor is, ha rossz, ha lassú, hogy ügyed ne el-, hanem valóban intézzék. Ennek elismeréséül most külön emelik a bérüket"
a közalkalmazotti létszám egy részét mostanság változtatják közmunkássá, nem hiszem hogy emelkedik akárkinek a bére vezérkartól lefelé...
szülésnél meg kipróbálhatod hogy nem fizetsz előre és akkor is ugyanannyi a szerencsefaktor
süti beállítások módosítása