Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Ezért ne legyél politikus!

2014. december 07. - Szarvas Norbert

politika.jpgMennyire szar lenne neked, ha anyukád minden reggel órákig csuklana a sok magyar tirpák budis hírolvasása miatt, amikor valami oltári nagy baromságot kell pártutasításra az éterbe küldened, és emiatt anyáznak is rendesen? A politikusi szakmáról olyan sztereotípiák jutnak az emberek eszébe, amik nem feltétlenül állják meg a helyüket! Általában a politikusokat azonosítják az agyafurtsággal, holott a legtöbb esetben pont a leghülyébbek eme szakma díszes képviselői, akik intellektuális hiányosságaiknál fogva szemrebbenés nélkül képesek pártutasításokat nyilatkozni az önértékelés legapróbb szikrája nélküli is.  Itt van ez a Kovács Máté, aki ráadásul doktor is, de még elrettentő példa is.

Azért az emberről a mai hír kapcsán elgondolkodtam, hogy a doktori címét tombolán nyerte vagy "schmittelte"? Bevallom én is élnék azzal az előítélettel, miszerint a doktori cím egy rang, egy titulus, ami feltételezi használójának az intellektusát. Hát a legutolsó bejelntkezése a társadalomban talán az év leghatalmasabb kacsája, ami hápog is. Egy ilyen ötlet felvetődésénél nehéz eldönteni, hogy valami más akarnak elfedni (mint az internetadó bejátszásánál) vagy alapból ilyen antidemokratikus senki valaki, esetleg nekifutásból? Mi az, hogy az alapjogot felrúgva (ártatlanság vélelme) alanyi jogon akar minden diákot meggyanúsítani a szent erkölcs nevében? Ez már megint valami keresztesháború féle akar lenni? Vagy a cinikus mainstream politika újabb gyöngyszeme? Egyáltalán a kötelező évenkénti drogteszt a diákokról fog szólni, vagy így akarják titokban regisztrálni az összes újságírót (beleértve az eddig névtelen bloggereket is)?

Mainstrem politika: a modernkori politika legfontosabb ágazata, aminek a lényege, hogy az ország érdekénél előbbrevaló a párt érdeke, amit szépen becsomagolnak és úgy adnak el, hogy egy kitalált vagy valósnak titulált néphiedelemre, népfélelemre akarnak hatni, látens megoldást kínálni.

Kocsis példája: a drog rossz, a drog minden baj forrása. A néphiedelem nem tudja szétválasztani az amerikai filmekből megismert drognegyedeket a magyar valóságtól (más játékház). Így a drog elleni harc egy nagyon popularista sztori lehet, hiszen a drog alapvetően a legkárosabbnak titulált élvezei cikk, amit csak törvénytelenül lehet beszerezni. Sokkal komolyabb ellenállást kell tanusítanunk, mint az alkohol ellen, ami egyébként Mo. legveszélyesebb (és egyébként bárhol hozzáférhető) élvezeti szere. Statisztikák szerint a fiatalokat nem a drog, hanem leginkább az alkohol, alkoholizmus veszélyeteti leginkább.

Kocsis mainstream megoldása: Egy erőskezű cinikus hatalomra van szükség, amelyik önérvényesítő jelleggel minden politikust (jó vicc), diákot és újságírót!!!!!!! alávetne kötelező jelleggel évente annak a procedúrának, amikor egy idegen bácsi a te pöcsödet vagy nunidat nézni, miközben pisilni próbálsz, hogy érdemlegesen bebizonyosodjon: mocskos drogos vagy, vagy nem...

Hogy ez miért fog baromira beválni? Azért mert a társadalom legszélesebb köreit fizikailag nem érinti. Mindenki fél a drogtól, mindenkibe bele van táplálva, hogy a drog a haza ellensége és tenni kell ellene, viszont a legtöbbeknek nem kell más előtt pisilni, nem lesznek megalázva és bűnösnek titulálva ártatlanul is. Mivel közegidegen a sztori, ezért a sok ultrának tetszeni fog. A politikusok idevétele azért stratégialig fontos (amúgy haszontalan lépés), mert ezzel hatást gyakorolnak az emberekere és az amúgy a társadalomtól már régen különálló politikia réteg példamutatásként vetné alá magát. A valóság az, hogy itt nem példamutatásról van szó, hanem önmosdatásról. "Én is megcsinálom, te is csináld meg, mert ez az ország érdeke". 

A sok álszent agymosott díszmagyar pedig tapsolni fog emiatt, hiszen végre egy kormány, ami a fiatalokat akarja megvédeni. Abba senki nem fog belegondolni, hogy egy nemzedéket úgy akarunk kinveleni, hogy lelkileg nyomorítjuk. Ráadásul megmutatjuk nekik a társadalom valódi mocskos arcát, ami sokkal veszélyesebb, mint a drog. Miről is beszélek? Hát elmondom:

Kedves Diák! A társadalom egy hivatkozási pont, amit senki nem ismer, de mindenki hallott róla. Amikor a másikat le akarod húzni, nyerészkedni akarsz, az a te bizniszed. De ha egy idegen csinája ugyanezt, akkor az a társadalmi érdek ellen vét. Nagyon geci dolog! Az Állam feladata az, hogy megvédjen minket ezektől a geciktől, kivéve ha minket támad, mert az már elnyomás. A társadalmi egységet meg kell védeni annak ellenére, hogy ha már 2 magyart egy szobába zársz, két irányba fognak szaladni. Nem szabad elfelejteni, hogy mindenki geci kivéve a jelenlévők! Tehát tök mindegy, hogy csináltál valamit vagy sem. Nem fog ártani neked sem, ha figyelnek rád és ellenőriznek, hiszen csírájában el kell folytani a bűnt. A te érdekedben fog megalázni a társadalom, amit védünk és mi ezt megszavazzuk. Kivéve ha személy szerint én is vagy közeli hozzátartozóm lenne érintett lenne közvetlenül, mert akkor ezek nagyon gecik és el akarnak nyomni minket. A társadalmi demokrácia pedig arról szól, hogy mindenki bűnös, kivéve a jelen levőt, a szigorú prevenciós intézkedések pedig a társadalmi érdekekt szolgálják, kivéve ha rólunk van szó. 

Véleményem:

Szerintem két sztori kerekedhet ki ebből a kacsából. Egyik szerint valamit el akarnak fedni, és akkor már most félek, hogy már megint mit. Másik pedig az, hogy indirekt módon így akar a hatalom nagyobb kontrollt szerezni az újságírók körében, hiszen nyílvánvalóan listázni fogják a "drogtesztek" miatt őket. Nem lenne meglepő, ha az azonosítás miatt be kéne diktálni a sajtókártya számát esetlen a sztorit, ahonnan jött a szerencsétlen (például a blogot). Ez azért így elég merész dolog lenne a Fidesz kommunikációs igazgatójától. Persze az is lehet, hogy szimplán megint mainstream döntést akarnak, amivel további konzervatív szavazókat nyernek maguknak. Nekem azért vannak kételyeim.

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr546963607

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tüntető vagy? Nesze, itt egy gondolat-mankó! 2014.12.07. 17:07:31

Hogyan válts kormányt 10 perc alatt? Énekeld el a Ha én zászló volnékot, meg a Miért hagytukot, köpd le bal váll fölött átfordulva a Hírtévés Attilát, mondd el visszafelé, hogy "Andre, je t'aime" és a kormány már le is van váltva. Ovis mondókákból plag...

Trackback: A liberálisok szerint célszerű lenne betiltani a kommentezést 2014.12.07. 17:05:40

Túl sok a gyáva, névtelen troll, aki fizetett propagandát végez az oroszok meg a kínaiak pénzén - tudhatjuk meg Bede Márton cikkéből. Aki egyébként bevallottan leszarja az olvasói véleményeket, mint ahogy azt az írásából vett idézetek egyikében a saját...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Neville 2014.12.07. 15:57:54

Kovács Máté? Ő meg ki?

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.12.07. 16:47:02

Fosol hogy megszondáztatnak, ugye öcsém? Most sem kellett volna szippantani, egy bekezdésbe is belefértél volna.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.07. 17:30:12

Ha a feltűnően nagy számban érintett / veszélyeztetett csoportokban kötelezővé lehet tenni a TBC-szűrést, meg az AIDS-szűrést, akkor egy másik, hasonlóan nagy számban érintett csoportnál miért ne lehetne kötelezővé tenni a drogszűrést?

answ 2014.12.07. 17:31:48

"doktori cím egy rang, egy titulus, ami feltételezi használójának az intellektusát"
"a doktori címét tombolán nyerte vagy "schmittelte""

Ahogy látom dr. Kocsis Máté, tehát foglalkozásdoktori címe van és nem tudományos. Jogászként végzett tehát alapból járt neki, nem kellett semmilyen plusz munkát/kutatást végeznie. Nem kell extra intellektust tulajdonítani azonnal egy dr. cím láttán, pontosan olyan mint bármilyen egyetemet végzett ember.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.07. 17:34:06

"Másik pedig az, hogy indirekt módon így akar a hatalom nagyobb kontrollt szerezni az újságírók körében, hiszen nyílvánvalóan listázni fogják a "drogtesztek" miatt őket."

Én szeretnék egyolyan hírt olvasni, hogy végigszűrték az Index, a 444 meg a Cink teljes szerkesztőségét, és NEM bukott el a drogteszten senki :D

Ez irreális elvárás lenne?

-

"Nem lenne meglepő, ha az azonosítás miatt be kéne diktálni a sajtókártya számát esetlen a sztorit, ahonnan jött a szerencsétlen (például a blogot)."

Szerintem a TAJ-kártya száma lenne az a szám, amit be kellene diktálni, úgy, mint a többi szűrésen :)

answ 2014.12.07. 17:38:42

Ja és Kocsis Máté és nem Kovács Máté.

Igaz-e, hogy Moszkvában a Lenin téren Volvókat osztogatnak?
– A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem a Lenin téren, hanem a Moszkva téren, nem Volvókat, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

Bambano 2014.12.07. 17:48:48

nálad pozitív lenne, hol kovácsot, hol kocsist írsz :P

egyébként jogi doktor. ezért ér annyit a papírja.

Netuddki. 2014.12.07. 17:52:35

Persze, ja. Magyarország arról híres, hogy a megélhetési politikusbűnöző egyenrangú az ecceri állampolgárral. Mert a legkisebb gyanúra kiszáll a készenléti rendőrség is a szíjjártóhoz vagy a rogánhoz.

Ez a balfasz meg biztos Pécsre járt valami állami továbbképzésre. Ott osztogatnak doktorit.

Mellesleg támogatom a dolgot. A politikusoknak legyen kötelező a drogteszt. Élő egyenes adásban kelljen pisálniuk az m1-en. Különben nem hiszem el, hogy az ő mintájuk.

Balfaszok! A drogozást csak úgy lehet visszaszorítani ha a terjesztőket, és azokat a férgeket kapják el akik ebből az egészből hasznot húznak. Nem csodálkoznék ha 1-2 politikus is lenne közöttük...

Max & Maxina · www.maxandmaxina.blog.hu 2014.12.07. 17:55:14

Na jó... megfelelő gombot nyomtam (a teszt személyiségi jogi szempontból vállalhatatlan),
de nem tudok eltekinteni egy megjegyzéstől: ha már valaki a doktorságon poénkodik, mi a fenéért nem kér meg valakit, hogy olvassa át és javítsa ki a leírtakat? Az elütések, betűcserék és központozási hibák is idegestőek, de ez:

el kell folytani a bűnt.

nagyjából tönkre is teszi az egészet.

Mx

hidroponi 2014.12.07. 17:56:49

kocsis matyikara pedig kotelezo elmeorvosi vizsgalatot, de izibe!

Netuddki. 2014.12.07. 17:56:54

@polyvinyl: Hát bazmeg, te se a retekklubon szocializálódsz. Azért nem lehet megcsinálni mert kábé 60ezer/fő egy ilyen teszt. Osztánek van vagy 3 ilyen berendezés amivel meg lehetne csinálni, szóval nincs rá kapacitás se. De azért qrva jó ötlet volt. Megint bebizonyosodott, hogy a fideszesek fel voltak mentve matekból és a 4 alapművelet is nehézséget okoz nekik. Bazmeg, "ezek" vezetik a zországot!

Sir Galahad 2014.12.07. 18:00:00

Emlékszem, pár éve a HírTv két riporterét próbálták meg hitelteleníteni azzal a váddal, hogy drogoznak. Akkor mintha nem lett volna ekkora tiltakozás.

Netuddki. 2014.12.07. 18:04:54

@Sir Galahad: Az orbán is drogozik. Amikor csak teheti tajtrészegre pálinkázza magát. Havonta legalább egyszer.
"...jöttek, láttak győztek, sok kislányt meg..."

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.07. 18:11:14

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

"Azért nem lehet megcsinálni mert kábé 60ezer/fő egy ilyen teszt. Osztánek van vagy 3 ilyen berendezés amivel meg lehetne csinálni, szóval nincs rá kapacitás se."

Dehogy nincs kapacitás, szervezés kérdése :)

Azt a pénzt se stadionokra költik :)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.12.07. 18:15:52

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Majd ki is fizetik a zujságitó urak a tesztet. Mégis mi a picsát képzeltek?

Netuddki. 2014.12.07. 18:17:44

@polyvinyl: A phobléma, hoty asztat a pézt máh sthadionohra eköhtötték...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.07. 18:28:19

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Lehet úgy is, hogy aki átmegy a teszten, az a TB vendége volt, aki meg nem megy át, az kifizeti.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.12.07. 18:43:07

@polyvinyl: ledolgozhatják közmunkába, ha nincs della, ez egy szabad ország.

Pan Modry 2014.12.07. 18:51:04

@polyvinyl:
Szerintem meg sok fideszes pedofil (ld veszpremi eset) es eloben, buntetlenul akarjak kisfiuk pocset nezegetni a vizsgalatok alatt. ( ez sem jobban agyament dolog mint a kotelezo teszt)

Ha meg a hiv virust emlited, nem sok ember tett annyit a hiv/aids problema eszkalalasert mint ez a degeneralt kocsis mate.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.07. 18:59:46

@polyvinyl: Kikre gondolsz? Pl akik hisznek a Matolcsy-féle feritélben? Na ők kemény anyagot tolhatnak.

Pan Modry 2014.12.07. 19:05:32

@polyvinyl:
Nos, ezt akkor fogadnam el ha a politikusoknal kotelezove tennek a nyilvanos poligrafos hazugsagvizsgalatot a vagyonnyilatkozatukkal kapcsolatban es a kozbeszerzesek szignozasanal. Ezt miert nem javasolja a pedofidesz?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.07. 19:51:36

@Pan Modry:

"es eloben, buntetlenul akarjak kisfiuk pocset nezegetni a vizsgalatok alatt. "

Szerintem valamivel kevered. Drogtesztnél nem kell orvos előtt a pöcsöt elővenni, le se kell vetkőzni.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.12.07. 19:59:15

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

"Azért nem lehet megcsinálni mert kábé 60ezer/fő egy ilyen teszt."

Ezt egyébként honnan veszed?

Magánlabor 3.200 Ft-ért hirdet drogtesztet vizeletből vagy vérből a neten. Gyógyszertári gyorsteszt 4500-5000 Ft között van az Árgépen :)

Részletesebben nyilván csak annál kellene vizsgálódni, aki megbukik a gyorsteszten.

NaNehogyMár 2014.12.07. 21:41:19

A drogteszt ötlete ördögtől való, a drog legalizálás pedig üdvözlendő...gondolom.
Én inkább választom a drogtesztet.
Mert ha nem, akkor nem az alkohol, hanem a drog miatt lesz leginkább veszélyeztetve az ifjúság.
Másrészt az ötlethez, felvetéshez joga van, ha törvény lesz belőle, na azon majd lehet esetleg rugózni végrehajtási, alkotmányos etc szempontból.

medium size devil 2014.12.08. 01:35:10

@polyvinyl:

"Ha a feltűnően nagy számban érintett /veszélyeztetett csoportokban kötelezővé lehet tenni a TBC-szűrést, meg az AIDS-szűrést, akkor egy másik, hasonlóan nagy számban érintett csoportnál miért ne lehetne kötelezővé tenni a drogszűrést?"

Mert a drogozas nem fertozo betegseg te faszkarika.

Pop40 2014.12.08. 02:54:19

@Sir Galahad:

"Emlékszem, pár éve a HírTv két riporterét próbálták meg hitelteleníteni azzal a váddal, hogy drogoznak"

Hörrtévés riportert HITELTELENÍTENI??? :-DDDDD

Ahhoz hitel(esség) is kéne.

@Tiszteltetem Brüsszelet: Osztán miért is? Mert egy majom fideszes azt mondta?
Fizesd ki te, bazdmeg.

Meg eleve, miért pont az újságírók?
Miért nem inkább a narancsbolsi politikusok?

Ha az újságírónak nem hiszem el, h nem drogozik, akkor a szaros tolvaj fideszes politikusnak miért kéne elhinnem?

Arthur Bloch 2014.12.08. 06:11:46

Ennek az "embernek látszó" figurának először a saját galeryjében kellene keresni betegeket keresnie !!! Amúgy pedig elég sok olyan betegség van,melyeket ki kellene szűrni időben ! - ezek a betegségek a vétlen embereket veszélyeztetik,nem pedig a tudatlan bunkókat...-chiseller = svihák az "úr" !

Untermensch4 2014.12.08. 08:22:53

@polyvinyl: "Ha a feltűnően nagy számban érintett / veszélyeztetett csoportokban kötelezővé lehet tenni a TBC-szűrést, meg az AIDS-szűrést, akkor egy másik, hasonlóan nagy számban érintett csoportnál miért ne lehetne kötelezővé tenni a drogszűrést?"
pl azért mert a manipulatív szóhasználat ellenére nem fertőző betegségről beszélünk (beszélnek). ja bocs, már volt... akkor "Lehet úgy is, hogy aki átmegy a teszten, az a TB vendége volt, aki meg nem megy át, az kifizeti." a tb-t felveti a pénz, jut erre is

Ali Lali 2014.12.08. 08:23:21

Van ám egy harmadik lehetőség is, illetve az előzők valamelyike, vagy mindkettő, és a sima biznisz./ Valakinek nagyon jó üzlet lenne vagy maga a vizsgálat, vagy az ahhoz szükséges felszerelés, és ezért hajlandó némi anyagi áldozatot hozni az illetékes elftásak megkenésével. Azt meg, hogy a vizsgálat szenvedő alanyai mit szólnak hozzá, 2/3 birtokában ki nem sz...a le!

2014.12.08. 08:37:57

@polyvinyl: Már megint nem látod a lényeget. Miért pont drogteszt? Miért épp erre kell szűrni?
Szerintem magyar nyelvből és matematikából kéne egy alaptesztet kitöltetni mindegyikkel, az tényleg hasznos szűrés lenne.
Ja, hogy a fidesz politikusai és "szakemberei" a hírtv egész stábjával együtt elvérezne? Naés! Mehetnének közmunkára! Elvégre 47 ezerből meg lehet élni!

hosaka 2014.12.08. 09:41:41

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Miért pont drogteszt? Miért épp erre kell szűrni? Szerintem magyar nyelvből és matematikából kéne ..."

A matematika jó ötlet. Feladná a leckét a lémlenge fideszfattyaknak, ha megtanítanák nekik, mi a magyarok kétharmada. Lázár János úr vizeletmintájából legfeljebb azt lehetne kideríteni, hogy terhes. Egyébként sem életszerű, hogy ennyi szél ellen hugyozó politikus nadrágszárából facsargassa a golyvagizi drogtesztbizottság a pisát. Doktor-kocsis-kovács-hogyishívják-jogász-de-azért-értek-minden-máshoz-különösen-a-droghoz remélem nagyon jól tudja, mit akar még ebből kihozni, mert a telefonos segítséget Orbán úr épp' most lőtte el másra.

hosaka 2014.12.08. 09:51:45

@Tiszteltetem Brüsszelet: "Fosol hogy megszondáztatnak, ugye öcsém? Most sem kellett volna szippantani ..."

Értesz a témához. Ahol te megjelensz, visszatartott lélegzettel figyelünk rád. Nem szippantunk. Amiket írsz, zengzetes mint egy hosszú fingás. Nem is merem a járást orbán végbelében, kihagynám, self control, semmi szippantás.

hosaka 2014.12.08. 09:59:47

@Tiszteltetem Brüsszelet: "Mégis mi a picsát képzeltek?"

Amilyet csak parancsolsz.

hosaka 2014.12.08. 10:11:09

Ingyenes, egypontos drogteszt:

1. Ön arra ébred, hogy NATO tagállam. Mit tesz?

a.) Megdugatom magam Putyinnal.
b.) Megdugatom magam Putyinnal és rendelek tőle atomreaktort is.
c.) Megdugatom magam Putyinnal, rendelek tőle atomreaktort is és még nekem áll feljebb.
d.) Nem tudom, nem idevalósi vagyok.
süti beállítások módosítása