Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Orbán Trianonja?

2014. december 02. - Szarvas Norbert

_77035750_451328366.jpgSzóval már megint sikerült nemzeti örökségünket beváltani az európai nagyszínpadon. Nagyon ügyesen és komoly stratégiát követve nyalták ki előljáróink a rossz segget. Eladták az országot vagy csak megint ennyire hülyék? Miután az egyetlen és logikus lehetőségünket a demokratikus jövőért beáldoztuk (byebye EU, demokrácia, egyenlőség, függetlenség) az erősnek vélt keleti minta miatt (hello Oroszország, uralom, hódítás, antidemokrácia, gyarmat?) az EU szépen a maga primitívnek titulált bürokratikus rendszerével és a tagállamok valós gazdasági erejével kipicsázta az oroszokat és felfedte a valódi gazdasági erőt. Orbán meg  pislog, hiszen a "Déli Áramlat" nevű aranytojást tojó tyúk kipukkadt és az oroszok visszaléptek a buliból. Megint számkivetettek leszünk?

A Déli Áramlat szállította volna a Fekete-tenger alatt az orosz gázt Európába. Emiatt viszont az EU komolyan aggódott, hiszen az egyik legfőbb gázellátás logisztikája az oroszok kezébe lett volna, amivel a későbbiekben komolyan vissza tudott volna élni 1-1 gazdasági és politikai nézeteltérés során. Ráadásul az Ukrajna elleni orosz fellépést sem nézi jó szemmel Brüsszel. Putyin tegnap bejelentette a Déli Áramlat sztornóját és helyette kijelölte új vezérhajóját, a jóval kisebb volumenű Görög-Török határra létesíteni kívánt gázvezeték projektet. Na ebből az Orbán kormány nem eszik! Egyértelmű Putyin visszakozásának valódi oka. Az EU tankok helyett gazdasági embargót hírdetett meg, ami az orosz arcoskodással ellentétben komolyan gyengítette pozíciójukat. Valójában az orosz gazdaság olaj- és import függésben van. Az EU itt fogta meg tankok helyett őket. 

_74183143_pipelinesgraphic.gif

Számunkra már megint elérkezett a totális átértékelődés borús világa. Megint rossz segget nyaltunk, megint magunkra haragítottuk a "győzteseket" és már megint csak reménykedhetünk, hogy a megtorlás (EU pénzek megvonása, EU-ból való kiutasítás, gazdasági fellépés) nem lesz annyira dúrva, mint amennyire lehetne. Jelen pillanatban Orbán Viktor arcoskodásában hatalmasat bukott, amit pont leszarnék, ha nem az én és családom jövőjét kockáztatta volna a semmiért. Nem véletlen, hogy a Fideszben elkezdett az erő zavarogni és egyre nagyobb csontváznak borulnak ki a szekrényből. Látható, hogy a minden hájjal megkent haverok nagyon helyesen felmérték a lehetőségeiket és rájöttek arra, hogy Orbán nem fog tudni annyi pénzt leosztani nekik, mint ami az alku része lehetett. Gondoljunk bele, hogy a Déli Áramlat magyarországi építési mennyi magyar havernak adott volna orosz és magyar milliárdokat pofira? Na ennek lett most vége. Sok száj éhen fog maradni.

Kormányok és vezetők jönnek, mennek. Jó példa Gyurcsány Feri, aki a modern magyar történelem eddig legnagyobb bukását és önbeismerését élte át anélkül, hogy az életében bármilyen komolyabb változás történt volna. Számon kérte valaki? Milliárdosból filléres lett? Szarabbul él, mint 4 éve? Országot kormányozni tök jól lehet következmények nélkül. Ez a sors vár OB-ra is. Ha nem jött össze, hát nem jött össze, de megpróbálta. Sosem a hülyét fogják számonkérni, hanem a közegét. Az EU nem OB-t és a döntnököket fogja elszámoltatni, hanem az országot. Egyetlen szerencsénk, hogy a buli nem fajult az EU-ból való kiutasításig, mert akkor már lehetne is készíteni a vörös szőnyeget a keletiben... Az is egyértelmű, hogy Brüsszel valamilyen eszközzel meeg fogja torolni engedetlenségünket és a majd' összes EU alapelv megszegését. A köcsög kapitalista és gyarmatosító EU nem fogja ide küldeni mocskos milliárdjait fejlesztésekre? Hát kedves EU ellenzők, most meg fogjátok kapni a valóságot és amire vágytatok. Meg lehet nézni, mennyrire fog fejlődni az ország limitált EU támogatással és EU eljárásoktól hányadolva.

Nem véletlen, hogy Merkel beszélgetni akar Orbán Viktorral. A mainstreammel ellentétben ő nem kuncsorogni akar, hanem OB teljes megadásának a feltételeit és következményeit megvitatni. Valószínűleg ez lesz az utolsó esélyünk arra, hogy elkerüljünk egy gazdasági "trianont", és megmaradjunk valódi európai államnak, ahol a demokrácia és a szabadság az úr. Sok választásunk nem lesz, mert amíg az EU parnerként tárgyal a mai napig velünk, addig az oroszok alkalmazottként, kistesónak beállította csicskaként. Remélem elhagyjuk a durcás kisgyerek stílust, az újítani akaró tudatlan állapotát és képes lesz a felelős belátni a valódi tényeket, végre képes lesz jól felmérni az erőviszonyokat és elfogadni, hogy nem Magyarország szarta az USA-t, Németo.-t, EU-t. 

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr816950879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wantaan 2014.12.02. 11:41:05

Te is Orbán haszonleső haverja voltál???

Muad\\\'Dib 2014.12.02. 14:02:15

Mint másol írtam nagy örömködésre nincs szükség amiatt, hogy hála a két imperialista tetű (usa és oroszok) acsarkodásának, a valódi árverseny helyett (nabucco és déli áramlat) minden marad a régiben.
Merkel hősies pózáról meg annyit, hogy ők már betárazták magukat a ruszkikhoz (lásd északi áramlat).

RnYk 2014.12.02. 14:32:41

Huuuuhhha kicsit zavaros nekem, hogy jutottunk el egy meg nem épülő gázvezetékből az ország EU-bol való kizárásáig. Kicsit túl sok az érzelem és a borúlátás a posztban.

Az a gond, hogy háborús időben azok a fránya gázvezetékek fel is robbanhatnak és mivel nincs másik hat lehet cidri. Nyilván nem véletlenül sertepertél a baráti USA az INA eladása korul, jól jöhet meg az a CNGport ha esetleg hirtelen cseppfolyós gazt kellene ide eladni. Na de összeesküvés elmélet off, hiszen olyan csak a ruszkiknal lehet.
Na de, hogy egy másik vezértől (bocs államférfitől) is idézzek: " minél több gázvezeték halad át Magyarországon, annál jobb".

Szemely szerint a Nabuco jobban tetszett volna, azért az mégis csak nyugati cucc lehetett volna (talán mire megépült volna gaz is lett volna bele:( ). Csak az a fránya volna ott ne volna...

Merkelnek igen is szüksége van mindenkire, hogy a szankciók megmaradjanak és hidd el előbb-utóbb nagyobb baj lesz a franciakkal akik ugye nem almát exportálnak hanem helikopter hordozót.
De ha Vityanak kicsit lelohad az arca a beszélgetés után remélhetőleg közben nem nagyobb kart okozva az országnak akkor mar nyertünk. Jo lenne ha valahogy visszaszerezne a realitás érzéket a politikai elit.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.02. 14:35:00

Merkel könnyen osztja az észt.
gdb.rferl.org/BD74709B-4105-41E6-AB80-97377F9D6ADE_mw1024_s_n.jpg

A turbódemokraták miért nem írták, hogy mit csinált Merkel Putyinnal?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.02. 14:36:01

@RnYk: Szerintem meg az lett volna jó, ha mindkettő megépül.

RnYk 2014.12.02. 14:40:59

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: nyilván a több jobb, de mivel párhuzamosan nem szoktak ilyeneket csinálni ezert az én szám izének jobban bejött Nabuco semmi több...

Szerintem lassan Paks 2 is tarthatatlan lesz amúgy. Ennek meg nem tudom, hogy örüljek-e... (Nekem az intézés módjától fordul fel a gyomrom nem attól, hogy épülne sőt meg az se nagyon zavarna, hogy az oroszok).

gigabursch 2014.12.02. 15:09:45

Van azért másik olvasat is
www.hidfo.net.ru/2014/12/01/brusszel-hibajabol-szokhet-az-egekbe-gaz-ara

Szóval Putyin tud várni addig, amig Tél Tábornok teszi a dolgát.

szekertabor · provo.blog.hu 2014.12.02. 15:10:17

Annak örülni, hogy kudarcba fulladt valami, ami javítaná az ország energiaellátását, ostobaság. Azt hibáztatni ezért, aki mindent megtett a megvalósulásáért, ostobaság.

"A hülye Orbán most jól beszopta" mentalitással meg az a baj, hogy nem a "hülye Orbán" jár rosszul, hanem mindannyian, és ennyit nem ér meg az, hogy megszabaduljunk tőle.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.12.02. 15:14:53

@gigabursch: Eladják Kínába a gázt. Lehet, hogy valamivel olcsóbban, de stabilabban.

Hajrá Putyin (törölt) 2014.12.02. 15:19:07

Ezt a sok idióta hazaárulót...

Eladta az országot, meg elárulta az EU-t stb faszságok.
Mintha a déli áramlat orbán és putyin közös projektje lett volna.

fasztolvajok: a déli áramlatot az olasz ENI és az orosz Gazprom találta ki. ehhez csatlakozott az osztrák ÖMV meg a franciák.
itthon meg a mocskos hazaárulók hónapok óta nyomatják a kamut, hogy a geci Orbán egymagában, az EU-t elárulva épít fel 6 országon keresztül.

most meg azt, hogy rossz faszt szopott, mert Putyin beintett.
igaz tegnap még az ment, hogy az EU meg az USA szopatta meg Putyint, de aztán elolvasták a cikket megint, és rájöttek, hogy Putyin szopatott, de hát ezt nem szabad leírni. Akkor írjuk azt, hogy Putyin szopatott, de Orbánt.

Legújabb hír: az EU már kuncsorog az oroszoknak, hogy medve koma, mi nem úgy gondoltuk...

A sok fasz nem veszi észre, hogy EU-s szuverenitás nem létezik, főleg nem a "FUCK THE EU" óta.

Ami meg az EU indokát illeti: hazugság. Az Északi Áramlatnál oké, hogy a működtető cég 51%-ban azé a Gazpromé, aki a gázt tölti bele? Nekik lehet nekünk nem?

Arról van csak szó, hogy az USA nem hiába ölt milliárdokat az ukrán puccsba, nem hiába ültették Biden fiát a gázvezeték cég élére (és ezek beszélnek korrupcióról :D), ők akarják rátenni a kezüket az orosz-EU közötti gázszállítás irányítására is.
Ha az EU nem úgy táncolna, ahogy az USA fütyülne, akkor nincs gáz. Ezért nem engedhetik meg az amerikaiak, hogy egyen déli áramlat.

És aki ennek tapsol, az a hazaáruló. Az EU ellensége az USA és nem az oroszok.
Akik most örülnek az olaj ár esésének, mit fognak gondolni, amikor januárban Putyin elzárja a gázt? Lesz majd árkorrekció mindjárt. Nem véletlenül szóltak nekünk, hogy töltsük fel a tározókat.
Ha az oroszok akarják, bedönthetik az EU gazdaságát a gáz elzárásával. Leáll az iprai termelés egész németországban, meg keleteurópában.
De amíg az oroszok ilyet eddig se tettek, az USA majd szépen megteszi, ha ráteheti a kezét ukrajnában az irányításra.

Les déli áramlat. ha nem bulgárián keresztül, akkor török-görög kerülővel.

És mégegyszer: a déli áramlatban sokkal inkább érdekeltek az olaszok, osztrákok és franciák mint Orbán...

magyarparaszt 2014.12.02. 15:26:53

@Hajrá Putyin: Ha elhiszed ezt a szemetet, amit idevakartál, akkor vagy elmebeteg vagy, vagy pedig egy fizetett hazaáruló.

Muad\\\'Dib 2014.12.02. 15:28:11

@magyarparaszt:
Hülyeség ide, hülyeség oda, az tény, hogy a németek könnyen pofáznak az északi áramlattal a seggük alatt...

gigabursch 2014.12.02. 15:32:19

@Muad\\\'Dib:
,,,aminek nem elég nagy a keresztmetszete...
szóval csak könnyebben pofáznak

Hajrá Putyin (törölt) 2014.12.02. 15:50:27

@magyarparaszt: egyik sem. én egy értelmes, a saját érdekeinket felmérni képes, tájékozott hazafi vagyok. veled ellentétben te idióta usa-szoponc.

nagyot fordult a világ. európa a saját szuverenitását tekintve ma az oroszokra van utalva. az amerikaiakkal szemben :D
25 éve kicsit másképp gondoltuk...

@Muad\\\'Dib: az északi áramlatot üzemeltető cég többségi tulajdonosa a abba gázt töltő gazprom. ott nem gond..

petrol pet 2014.12.02. 15:51:13

Kinek a monogramja az OB?

ekat 2014.12.02. 15:56:34

'Hazafiak' meg 'hazaárulók'... Te mégis hol meg melyik században éltek?

bölcsbagoly 2014.12.02. 16:02:06

@ekat: eddig csak a nemzetek létét tagadtátok, most már a hazáét is?

Netuddki. 2014.12.02. 16:05:40

@petrol pet: Latin vagy orosz betűkkel?

mojoking77 2014.12.02. 16:13:02

@ekat: +1.
Egy csoppet undorito, ahogy nehany,-magat igaz magyar hazafinak tarto szarhazi- velekedik a maskep gondolkodokrol.
Vagy lehet, inkabb ijeszto, a sok barmot ugyanis jelenleg nem fekezi semmi az acsarkodasban. Remelhetoleg az osszes csak klaviatura ninja, de ne adja az eg, hogy akar csak egy is komolyan gondolja, mert akkor lesz igen nagy baj

mojoking77 2014.12.02. 16:15:43

@Hajrá Putyin: egy pillanatra megijesztettel. Aztan megneztem az adatlapodat.
Ugye az egyik Indexes szerkeszto vagy, aki probalja egy kicsit felporgetni a nem nagyon futo postot...
Nojetek mar fel, ez mar evek ota nem igazan mukodik

bölcsbagoly 2014.12.02. 16:17:03

@mojoking77: háát, ha neked az aki hibás aki a szarra azt mondja, hogy szar és utoljá mert büdös, stb. akkor csak rajta röfögd tovább a másságaidat....

bölcsbagoly 2014.12.02. 16:18:14

a franc abba is,a ki kitakéáklta ezt a "vakírást"!

mojoking77 2014.12.02. 16:20:03

@bölcsbagoly: Tudod mit jelent az a szo fiam, hogy hazaarulo?
Csak mert a fajtad tul gyakran hasznalja a maskent gondolkodokra.
Nem biztos, hogy kellene, foleg, hogy lathatolag fogalad sincs a jelenteserol.
Ja, es ne reagalj, nem erdekele a frocsogesed a tovabbiakban. Vag ypersze reagalhatsz, de valasz felolem nem fog erkezni ra.

Void Bunkoid 2014.12.02. 16:32:49

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Nincs Oroszországnak közvetlen gázvezetéke Kínába.

Az üzbégeknek meg kazahoknak van. Akik valahogy nem szimpatizálnak Putyinnal meg a Gazprommal.

Ahhoz, hogy Putyin eladja Kínába a gázt, előbb gázvezetéket kell építenie. És addig nem fogja elzárni, mert Tél Tábornok" leginkább ott, Oroszországban Tél Tábornok, és ha Putyin elzárja a gázt, akkor itt maximum egy kicsit hideg lesz, meg kapkodni fogják a baumaxban a kandallókat meg a fatüzelésű sparhelteket és megtanulunk kabátban aludni, de Oroszország - ha mondjuk MOST elzárná a csapokat - bevétel (merthogy az ország gazdasága meg még tán Európa gázfüggőségénél is jobban függ a gázexporttól) híján már január közepére egy hivatalok, közlekedés, rendfenntartás és infrastruktúra nélküli senkiföldjévé válna, ahol vad kannibál kozák törzsek támadnának egymásra Mosinokkal meg karókkal, és egymást főznék meg bográcsban (merthogy ha nincs logisztika, szállítás, áram, víz, gáz, rendőr, akkor bolt meg kaja sem lesz).

hosaka 2014.12.02. 16:33:18

@wantaan: Én az vagyok!!! Orbán haszonlesője. Stipi-stopi, a koponyáját viszem a vitrinembe.

$pi$ 2014.12.02. 16:40:15

"az EU szépen a maga primitívnek titulált bürokratikus rendszerével és a tagállamok valós gazdasági erejével kipicsázta az oroszokat és felfedte a valódi gazdasági erőt."

"Déli Áramlat: az EU folytatja a tárgyalást"

Aha, annyira kipicsázta őket, hogy mennek hozzájuk kuncsorogni. :D

hosaka 2014.12.02. 16:45:06

@Muad\\\'Dib: Mekkora hülye ez a Merkel, mi? Orbán, a mindenhez értő polihisztor, az überstratéga, akinek déli áramlat fújt a valagából is, a fülkeführer fejszámolóművész pedig rábasz*tt. Igazságtalan a világ. Rohadt, demokráciában élő, precíz, egyetemet végzett, több nyelven beszélő sudribunkó németek. Szegény BMW-ben, Audiban pöffeszkedő magyar politikusnak ez milyen megalázó.

Hajrá Putyin (törölt) 2014.12.02. 16:46:00

@hosaka: "a fülkeführer fejszámolóművész pedig rábasz*tt."

nem ő baszott rá te faszparaszt, hanem a déli áramlatot kitaláló olaszok, meg a hozzájuk csatlakozott osztrákok és franciák.

Hajrá Putyin (törölt) 2014.12.02. 16:48:38

@mojoking77: a valóság ijesztő, mi?
főleg ha az ember állandóan nyugati propagandát sop mindenféle gondolkodás nélkül.

hosaka 2014.12.02. 17:04:45

Orbán úr pontosan az, aminek látszik és amiket mond: egy tisztességtelen, gátlástalan, semmilyen kiemelkedően hasznos képességgel nem rendelkező, nárcisztikus tahó. Aki ilyen hazát képzel szépnek és jónak, ahol ez az ember egy etalon, annak a "hazának" én az ÁRULÓJA AKAROK LENNI! Minden kollaboráns faszszopózó orbánvégbéllakótól DÍCSÉRET, ha egyetért velem. Unió!

hosaka 2014.12.02. 17:15:29

@Hajrá Putyin: Nagyon ijesztő, beszartam! Minden nyugati propagandát beszoptam. Durván rábasztam. Ha összegyűlt a hálapénzre, kioperáltatom az agyamat és akkor végre Orbán úr csodálatos világát szophatom be hírtévéből. Életem minőségi ugrása lesz, eddigi fideszteljesítmény alapján a Walhalla vár miránk. Ezt most nagyon elhittem.

Sir Galahad 2014.12.02. 17:17:19

Nem biztos, hogy akkora öröm lesz később, hogy nem épül Déli Áramlat: miután ez kiderült, az ukránok máris emelik a tranzitdíjat, ami megdrágítja a fogyasztói árat: index.hu/gazdasag/2014/12/02/emelnek_az_ukranok_a_baratsag_tranzitdijat/ . Kérdezem a tisztelt szerzőt, meg a vele együtt lelkendezőket, miért ekkora öröm a várható nagyobb gázszámla?

hosaka 2014.12.02. 17:25:56

@Sir Galahad: annyira nem nagy öröm, mint a pénzünkből printelt rezsicsöki óriásplakát invázió volt. Utólag majd jót nevetünk az egészen, m'kay?

Hajrá Putyin (törölt) 2014.12.02. 17:31:56

@Sir Galahad: a vicc jut eszembe erről, amikor a medve beugrik a bokorba a nyuszika után, hogy magáévá tegye: Medve? MEDVE!!! NE MEDVE!!! Medve! Maci! Macika...

könyörögni fogunk, hogy vlagyimir bácsi, tessék nekünk déli áramlatot építeni!

hosaka 2014.12.02. 17:33:49

Nehéz lépést tartani ezzel a "rohanó világgal". Rezsinöviről majd Szíjjártó úr bölcsen hallgat, mint szarafűben. Nem az ide-oda ilyen-olyan áramlat kifingásának örülünk, hanem ha befagy a luxusmedencében a víz. Baj? Nem a bajtársaimon röhögök, hanem az értelem, tudás és valódi értékeket termelni képes férfiak és nők természetes ellenségein, a magukat poitikusnak nevező ingyenélők szánalmas hazudozáscunamiján. Hiteltelen romhalmaz a fidesz, ez van, aki ezt szereti, szeresse, később le fogja tagadni. Ezen is csak derülni lehet. Ez is baj? Jobb lenne verekedni? Hányan vagytok?

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2014.12.02. 17:42:33

Személy szerint baromira utálom Orbánt és csapatát, de egy gázvezeték meg nem épülésének nem nagyon örvendezek!! Ha jön a gáz az jó, ha több csövön, az még jobb--nehogy azt higgye már akárki is, hogy majd az EU nem tárgyal az Orosszal üzletről--ha Putyin nem innen fogja venni, amit eddig innen vett, bizony, hamar megbékülnek majd vele, mert a polgárok, akik a barom szankciók miatt tönkremennek, elküldik a levesbe az egész korrupt, semmitérő EU parlamentet.

Sir Galahad 2014.12.02. 17:43:41

@hosaka: Ja hogy te szeretsz sokat fizetni a fűtésért. Ilyen is van, így kerek a világ...

hosaka 2014.12.02. 17:53:40

@HK417: Ez igaz (EU), meg még pár reaktorblokk is kellene. Mindenféle hozzáértés nélkül, a lehető legdrágább konstrukcióban (kecskére bízott káposztával). Egy szar kormányunk van, így képviselik az érdekeinket az EU-ban. Halandzsázva, mint az itt-a-piros-hol-a-pirost "játszó" szélhámos cigány. Nagyon ki vagyok segítve, hogy Orván úr bokáig tolja a nadrágját és a valagát mutogatta, most éppen nyugati irányba. Aztán majd vált. Kelet már megvolt ballibsi korában. Észak nemrégen. Szerbekkel kellene kikezdenie, csak azok picsánlőnék egy drónnal. Férfias tettek ezek, nemes lelket takarók. Nem csak a szándék a fontos. Tehetség! Az kéne neki, az csodákra lenne képes.

hosaka 2014.12.02. 18:02:13

@Sir Galahad: Nem segélyben utazom. Nem kéne pofátlanul lopni tarkabarka nevek mögé bújtatott adósarcokkal és akkor MEGÉLNÉK a saját nettó fizetésemből. Rezsicsöki színjáték nélkül, amit a ténylegesen, munkával megtermelt pénzből elvett ún. adóból, pofátlanul, mintha valami nemes gesztus lenne, visszaböfögik a töredékét (három gombóc fagyi árát). Lehet duzzogni és megsértődni, de ezt leszarom.

Ez se nem szociális biztonság, se nem jóléti juttatás, se nem gesztus, se nem a könnyelmű rézseg katonatisztes osztogatás. Ez ócska, primitív szemfényvesztés idióták IQ-jára méretezve. Az a baj, hogy nálam nem jön be? A tisztességes, hasznos munkában, az azzal arányos bérekben és a valódi, effektív szociális védelemben hiszek. Humanista vagyok, baszod. Nem tehetek róla, nem lehet mindenki gerinctelen törtető, aki más pénzével gátlástalanul szórakozik.

Hajrá Putyin (törölt) 2014.12.02. 18:27:44

@hosaka: "meg még pár reaktorblokk is kellene. Mindenféle hozzáértés nélkül,"
hozzáértés nélkül? az AES-2006 perpill a világ legjobb,legbiztonságosabb reaktora.

"a lehető legdrágább konstrukcióban"
mitől lenne a legdrágább? mert te azt mondtad? a lehető legjobb konstrukció baszod, hogy az építtető ad hitelt rá.

" Egy szar kormányunk van, így képviselik az érdekeinket az EU-ban. Halandzsázva, mint az itt-a-piros-hol-a-pirost "játszó" szélhámos cigány"

néha olvass bele a nyugati lapok lejárató cikkei alatti kommentekbe!
emlékszem április 7.-én a die weltben megjelent cikk alatt 51 németből 50 azt fájlalta, hogy nekik nincs egy ilyen karakán, fasza vezetőjük, mint Orbán. az újságírót meg egyemberként küldték a picsába

bölcsbagoly 2014.12.02. 18:56:36

@Sir Galahad: mert a hazaárulóknak semmi sem drága!

zobod 2014.12.02. 20:15:31

Jól kicseszett velünk Putyin meg az EU. A Déli Áramlat inkább politika volt, mint üzlet, némi orosz térnyerésért biztos kaptunk volna diszkontot a gázárból. Most majd fizethetünk többet, mert az ukránok emelik a tranzitdíjat. A probléma az, hogy a szegény balkáni országok (Bulgária, Szerbia, Magyarország) honnan szerzik majd be a földgázt, elvették az olcsó beszerzési lehetőséget.

Hajrá Putyin (törölt) 2014.12.02. 21:00:19

@zobod: várjuk ki a végét.
Bolgároknál az amerikaiak kormányt buktattak és be lettek csicskítva. velünk ez nem ment.

de majd kiváncsi vagyok az olaszok, osztrákok és franciák hagyni fogják-e ezt, mert a déli áramlatot ők akarták igazán.

az bizottság érve meg hazugság: az északi áramlatot üzemeltető cégben annak a gazpromnak van 51%-os tulajdonrésze, amelyik a gázt adja bele. a maradékon osztoznak nyugat-európai cégek.

u.ez lett volna a déli áramlattal. ott nem baj, itt baj? ha az olaszok és az osztrákok nem fognak kiabálni, akkor egyértelmű, hogy őket megvették kilóra, és biztosították őket, hogy kapnak orosz gázt németo felől.

♔bаtyu♔ 2014.12.02. 21:01:55

Ballibsik, még akkor sem örülnötök kellene, ha minél rosszabb, annál jobb. Ha Orbán a gázba belebukik a ti kedvencetek tizedannyi idő alatt belebukik.

♔bаtyu♔ 2014.12.02. 21:09:41

@Hajrá Putyin: Amit az EU az oroszokkal művel, azért megérdemelné, hogy az oroszok nagyon kibasszanak velük.

Nem fognak, az oroszok nem érdekeltek egy orosz-EU ellentétben. Ráadásul Putyin tudja, hogy ezzel Washington járna jól.

Az EU-nak ki kellene szakadni az USA szárnya alól, szövetkeznie Kínával és az oroszokkal. Persze ez sokak rémálma.

Hajrá Putyin (törölt) 2014.12.02. 21:17:19

@♔bаtyu♔: azt azért látni kell, hogy ma oroszország és Putyin a civiliált fél, amelyik nem akar mást, csak a 91-es status quot fenntartani. abból nem tud és nem is akar engedni, és aki ezt várná el tőle, az gátlástalan és háborút akar.
ők elég sokat feladtak a 45 utáni status quoból, elfogadták az új játékszabályokat, és nem akartak, és nem is akarnak mást, csak békésen egymás mellett élni és kereskedni, közösen prosperálni európával.

jelenleg az USA a latorállam, amelyiknek sem ez, sem az nem tetszik.

az a probléma, hogy az emberek simán elmennek nuland "fuck the EU" kiszólása mellett, és egyszerű káromkodásnak veszik, pedig látni kell mit jelent az a kontextusába helyezve: az USA leszarja, hogy az EU-nak mi az érdeke, hogy az EU milyen árat fizet az amerikai érdekek érvényesüléséért, sőt az csak dupla haszon, ha rajtuk is csattan az ostor.

az EU szuverenitása nem létezik. nem létezik, mert jelenleg is amerikai katonai megszállás alatt van, sok ország aranykészlete felett rendelkezik, és azok azt nemhogy nem vihetik haza, de meg se nézhetik.
ha lenne is politikai akarat és bátorság az EU vezető államaiban az USA-tól való függetlenedésre, az lehetetlen lenne, mivel mindig van pár latorország, amelyik inkább szopja az amerikai faszt, és ezzel betenne egy közös fellépésnek : régi európa vs új európa.

ha pedig esetleg lenne egységes álláspont a politikai vezetők körében, akkor ott a második vonal: a megvásárolt pártok, EU-s potentátok, hangadók, és a civilnek álcázott szervezetek. na és persze a média.

európa perpill csakis oroszországra számíthat a szuverenítása visszaszerzésének érdekében, de látjuk hogy egy nem igazán fog menni, amíg az európai politikai élet és a média is tele amerikai ügynökökkel, és 1bites 444 olvasók szintjén lévő agyhalottakat egy kis putlerezéssel be lehet szopatni.

nagyon kiváncsi leszek mi lesz itt, főleg a minapi McCain féle nyilatkozatot tekintve.

Az biztos, hogy az oroszok leszarnák, ha az EU egy egységes, önálló globális hatalmi pólus lenne katonailag és politikailag is, ha elfogadja a 91-es status quot, és miért ne fogadná el? nekünk nincs érdekünkben ukrajnára kiterjeszteni a befolyásunkat, arra csupán az amerikaiaknak van szükségük. miért? hogy elvágjanak minket az oroszoktól, hogy amerikai szelep legyen az EU-orosz gázvezetéken. Ezért nem lehet déli áramlat sem, ezért nem lehet a gazpromé az INA.
Az USA nem hagyhatja, hogy az EU a világ vezető gazdaságaként katonailag és politikailag is szuverén, tőle független hatalmi pólussá váljon, és ezt csak úgy érheti el, ha vazallussá tett latorállamokkal szigeteli el az EU vezető országait az oroszoktól.
Ilyen latorállamok a balti országok, a románok és a történelmi barátságunk ellenére a lengyelek is. Ők voltak azok, akik kiszolgálták az USA-t akkor, amikor a franciák, németek és olaszok közösen nemet mondtak.

Nagyon fontos a minapi Putyin-Erdogan találkozó: kevesen tudják, hogy Törökország az USA után a NATO 2. legerősebb hadserege (atomfegyvereket leszámítva) - és ez a nagy szövetséges azt merészelte mondani, hogy elég az amerikaiak gátlástalanságából, és különben is mit keresnek itt, 8000km-re az otthonuktól.

Ha a NATO-n belül a 2 vezető állam között ilyen a viszony, akkor lehet itt Orbánt pávatánccal, meg a nyugat elárulásával vádolni, de aki ilyet tesz, az csak magáról állít ki szegénységi 444-es bizonyítványt.
Franciaországban sem nagyon fogják tűrni, hogy egy USA zsarolja őket a Mistralok miatt. Sárközy már jelezte, hogy ő hajlandó lenne leszállítani az oroszoknak - ennek fényében jusson eszébe mindenkinek, hogy a franciák egyszer már képletesen otthagyták a NATO-t. Ha egy török-francia párosnak sikerül ehhez meggyőznie a németeket, akik tulajdonképpen nem is saját jogon, önszántukból tagok, hanem gyakorlatilag 45 óta amerikai megszállás alatt vannak, akkor el lehetne érni a ma még utópisztikus célt: vagy egy USA és Kanada nélküli NATO, vagy egy új, tisztán európai védelmi szervezet.
Amelyik ország pedig pártütő lenne, és az európai érdekekkel szembemenve Uncle Sam farkát szeretné szopogatni, azt el kell szigetelni a EU-n belül.

A világpolitikában nincsenek általános és örökérvényű igazságok és szituációk: ami 1991-ben elképzelhetetlennek tűnt, az ma valóság: az EU ellenfele (ellensége?) az USA, és a szuverenitásunk kiharcolásában az oroszok természetes szövetségeseink. Aki pedig ezt 45-89 között szovjetes panellel igyekszik kétségbe vonni, az vagy teljesen hülye, vagy fizetett soroshuszár.

csak érdekességképpen utána lehet nézni, hogy Magyarországról író külföldi újságírók(pl Amy Brouilette), és a nyugatra telepített magyar újságírók jó része, csak úgy mint az ukrajnai amerikai propagandát nyomató EuromaidanPR-os csőcselék(Katerina Kruk) nagy része a soros féle CEU-n nevelődött ki.

Tudnám Orbán mire vár még a CEU országból való kirakásával?

másikpista 2014.12.02. 21:47:54

"Megint rossz segget nyaltunk, megint magunkra haragítottuk a "győzteseket" "

Kik a győztesek és kinek a seggét kellett volna nyalni?

Mert én itt most csak egy loose-loose szituációt látok. Nem kapunk olcsó gázt (egy darabig még drágát se), a ruszkik más piacot fognak preferálni, az amcsik meg röhögnek a markukba odaát a jól fűtött lakásban

♔bаtyu♔ 2014.12.02. 21:47:55

@Hajrá Putyin: Hosszabb távon Európában szerintem az USA ellenes vonal lesz egyre erősebb. Vagy korlátoznia kell az USA-nak a demokráciát Európában.

Nézzünk bennünket. Tegyük fel az USA-nak sikerül Orbánt félreállítania. Ha egy kormány az USA kedvére tesz, egy éven belül megbukik. Arról nem is beszélve, hogy az USA-nak egy Index -szerű országos média és Fodor, Pető, Kuncze- Demszky - szerű politikusok lennének jók. Mo. a periférián van.

El lehet képzelni ezeket egy ma is hihetetlenül erős jobboldallal. Olyan emberekkel, akik ezeket egyszerűen nem fogadják el, nem is beszélve azokról, akik annak lennének szenvedő alanyai, hogy újból ők fizetik az összes terhet a multik helyett, a rezsicsökkentés helyett a Gyurcsányéknál megszokott áremelések váltják fel és a többi Az USA-nak valamiféle keményebb, erőszakosabban fellépő oligarchiát kellene elősegítenie, ahogy annak idején a Délamerikai államokban is tette és ahogy most tette Ukrajnában is.

zobod 2014.12.02. 21:55:10

@Hajrá Putyin: bulgáriában azért elég komoly korrupció kísérte az ügyet (állítólag). Akárhogy is, de a lényeg mégiscsak az, hogy ez most szívás... se Nabucco, se Déli Áramlat, továbbra is csak a bizonytalan ukrán útvonalon át tud elegendő földgáz az országba jutni. Nekünk, magyar fogyasztóknak az lett volna az előnyösebb, ha van alternatív útvonal, és bizonytalan Ukrajna akár ki is kerülhet a képből. Annyiban azért tanulságos a történet, hogy mutatja, mennyit számítanak a balkáni államok szempontjai a brüsszeli meg moszkvai döntéshozóknak...

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.12.02. 22:27:15

@másikpista: 3 év múlva évi 40 mlilliárd m3 kezdenek szállítani Kínába. Májusban írtak alá egy 30 éves szerződést. Ezenkívül Dél-Korea felé is épül egy vezeték.
Én a Déli áramlatot sem írnám le még. Jöhet olyan bolgár kormány, amelyik nyitottabb lesz az orosz igényekre..
Egyébként némi zavart vélek felfedezni az EB részéről, mintha meglepte volna őket a bejelentés

Reszelő Aladár 2014.12.02. 22:28:39

Ha a Déli Áramlat támogatása volt a nyugat szemében a legnagyobb bűn, akkor most Viktor pezsgőz bonthat, mert a cső nem épül meg, és még csak asztalt sem neki kellett bontani.
A Nabuccót maga az Unió bürokratikus töketlensége tette taccsra, szerintem ha épült volna egy ilyen, akkor gáz is került volna bele, már-már piaci alapon.
Amúgy az ellenzék már a cső építésének leállításán picsog, és már Paks 2-t is félti. Pár napja még torpedózták mindkettőt, ha jól emlékszem.
Goodfriend is mehet haza, nem lesz gázvezeték, bár ha marad, akkor még Paksot is visszavonathatja.
Viszont megjön az amcsi nagykövet. Apropó, választási kampány pénzügyi támogatásáért cserébe kapott pozíció az nem korrupció? Csak mert akkor itt bejelentem, hogy bárkit támogatok 200 millió Ft-tal, ha cserébe lehetek miniszter/állami cégvezető/nagykövet/.

zobod 2014.12.02. 23:33:05

@csentecsa: az ft.com cikke szerint a Déli Áramlatot alapvetően azért dobták, mert a forrásokat a kínai projektre fordítják, illetve 2010 óta 500 milliárd m3-ről 450 milliárd m3 volumen alá zuhant az európai exportpiac, és nem nagyon látni hogy mi hozná vissza. Ezzel szemben a török piac kereslete évi 3%-al bővül volumenben, a kínai szintén jelentősen, gazdaságilag racionálisabb az ázsiai piacok felé fordulni, főleg hogy nem terheli politikai konfliktus sem azokat a relációkat. A kiújuló usa/eu - orosz hidegháború inkább az utolsó csepp volt a pohárban, talán a kínai és török projekteken megtalálták amivel a Déli Áramlat kiváltható, így az okafogyottá vált. Ráadásul a nyugati pénzpiacokon nem nagyon tudnak kölcsönt felvenni az orosz cégek szankcióktól való félelem miatt, szelektálni kell a programokat, ezek töb tízmilliárdos beruházások. A Déli Áramlat inkább politikailag, mint gazdaságilag volt fontos, a projekt törlésének bejelentésekor majdnem 1%-ot emelkedett a gazprom árfolyama.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.12.02. 23:55:40

A Nabucco hogy áll? Vagy az már leállt a kormány EU-ellenessége miatt?

lombozódó 2014.12.02. 23:56:47

Nagy baromságot ír össze a bloger :-)

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.12.03. 00:16:33

Hopp!!
A 10 procent elúszott??!
Egyre idegesebben fog a jobb váll rángatózni!

dr doktorka 2014.12.03. 00:24:47

Mekkorát röhögök ezeken a komcsi banda fidiótákon. Orbánya rájuk parancsolt 2010-től, hogy most az oroszok seggét mostnatól nyalni kell, aztán a sok elmebeteg Orbán cseléd itt gyászolja az orosz béklyó lazulását.

Orbányán meg az egész világ röhög. Ez a másfél méteres kistahó faszi azt hitte, hogy ő irányítja már az EU-t meg Oroszországot. Aztán most is kirakták a szürét az ajtón kívülre, mert a kis törpe gumicsizmás paraszt a világon sehol nem számít.

Orbán jól leszopta Putyin farkát, erre lófaszt kapott cserébe. Nem pedig világ dicsőséget és hatalmat. Az egész világ röhög ezen a suttyón.
Én meg a birkaállat hívein.

dr doktorka 2014.12.03. 00:26:01

@Reszelő Aladár:

Támogasd Portikot és a többi maffiát, aztán Rogán Tóni lehet belőled te észlény.

másikpista 2014.12.03. 00:38:54

@A megvalósult amerikai ólom..:
Végül is nem azt mondta Putyin hogy nem lesz, hanem hogy másra fordítják most az erőiket, csak a zsurnaliszták meg a trollok akarják sarkítani

Csak az biztos, hogy erre a hóttöketlen impotens inkompetens EU vezetésre senki se tud komoly tárgyalópartnerként tekinteni. Obama megmondta a véleményét róluk már évekkel ezelőtt, Putyin csak céloz rá időnként diplomatikusan

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.12.03. 01:51:54

@hosaka:

Huhh, te aztán komolyan tolod...
Nyehhe.

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.12.03. 02:01:41

@Hajrá Putyin:

"emlékszem április 7.-én a die weltben megjelent cikk alatt 51 németből 50 azt fájlalta, hogy nekik nincs egy ilyen karakán, fasza vezetőjük, mint Orbán. az újságírót meg egyemberként küldték a picsába"

Link kéretik ehhez az állításhoz.

Újratöltve 2014.12.03. 03:44:14

Undorító stílusú és szellemiségű cikk, amely cinikus kárörömmel játszik a törvényes magyar kormány törekvései ellen, idegenek kezére játszik, mégpedig aránytalan mértékben és módon, manipulatívan, ami már nem a demokrácia ügye, hanem lényegében a hazaárulásnak ágyazott meg.

igazi Ténytár 2014.12.03. 05:14:39

@♔bаtyu♔: Mert az EU annyira de annyira kozos mindenben az oroszokkal es kinaiakkal ugye?

vagy te dolgoznál egy marek rizsért annyit mint a kínaiak? A francokat emiatt nem tud az EU semmi reformot végig vinni. Nalunk meg a nyugdíjakhoz sem lehet hozza se érni mert jaj..

Te elfogadnád ha a Gyurcsány azt tette volna a fideszesekkel amit Putyin az o ellenzékével? A francokat mai napig őrjöngtök azon hogy a csőcseléket feloszlatta a rendőrség, pedig az kutyafüle ahhoz amit az orosz rendőrség művel naponta!

Te élnél olyan környezetben amiben a kinaiak mindennap? Valo igaz a magyar se ad sokat környezetvédelemre, de nem fogadna el azt a kornyetszennyezést ami ott van. Hogy az EU többi tagjáról mar ne is beszéljünk.

Szoval igaz, egyesüljünk az oroszokkal-kinaval.

Persze lehet igaza van Kertesze Akosnak es a batyu fele szolgaként boldogak élni, mert a szabadsággal - ahogy a fideszesTolgyessy mondta - nem tud mit kezdeni. Végül is mi mégis csak felazsiai származékok vagyunk a Vezéred szerint!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.03. 05:16:32

Ez egy paleontológiai aranybánya. Sok itt a bagolyköpet, meg a komcsi és náci múmia.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.03. 05:18:17

@Újratöltve: Látom nem érted a cikket. Nem a magyar érdekek kárán örömködik, hanem azt írja le, h Viktorka mekkora diplomáciai balfasz.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.03. 05:21:24

H ércsétek, hülye fidesznyaloncok!

"Mert az orbánhitűeken és az orosz befolyás visszatérését ünneplő fideszkomcsikon kívül mindenkinek világos lesz, Kedves Vezetőnk mekkorát taknyolt valójában. Az "Orbán úgy keni a világpolitikát, mint senki más" imázs oda van, ahogy oda lett a hanyatló nyugatról szóló mesékbe vetett hit is. "

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.03. 05:26:25

@Újratöltve: Hülye vagy. nem érted? Nem a magyar káron élvezkedik, hanem azon h Orbán mennyire balfasz. Neked az értő olvasás nem megy? Kárt meg Orbán okoz a balfaszkodásával. Mert ebből a balhéból magyar előny így sem, úgy sem jött volna ki, ellenben lett egy óriási diplomáciai kár.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.03. 05:27:45

Ha meg a Déli Áramlatra nem lesz lóvé, akkor majd Paksra lesz?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.12.03. 05:38:51

Hát nem éppn. Ooszország nincs rászorulva arra, hogy az EU-nak adjon el gázt.

igazi Ténytár 2014.12.03. 05:43:54

@dr doktorka: UTOLSÓ CSATLÓSOK VOLTUNK MEGINT, UGYANOLYAN SIKERREL mint 45-ben is!

A sok szekta tag meg meg büszke is rá!

___
BAYER ZSOLT

_____
www.csikszentkiraly.ro/sajto.php?id=165

Ám úgy tűnik az ország fele a seggig érő paszulyt olvasta. Felmegy a legkisebb fiú és fent egy nagy segget talál. Azt meg ha már ott van, a legjobb kinyalni" - fogalmazott hozzátéve:

„Magyarország fele, HA VAN EGY SEGG valahol, ODASZALAD, ÉS KINYALJA.”

_____

"Az EU-ban UTOLSÓKÉNT A FIDESZ tartott ki a Déli Áramlat mellett.

Októberben Rogán Antal kezdeményezésére fogadtak el egy törvénymódosítást, amely lehetővé tette, hogy a Gazprommal közösen mindenképpen megkezdődhessen a vezeték magyar szakaszának építése. Egy hónappal később pedig Szijjártó Péter szólt az Fidesz által egykor üldözött projekt érdekében: a külügyi és külgazdasági miniszter Belgrádban járva november 20-án arra szólította fel Brüsszelt, hogy újítsa fel a párbeszédet Moszkvával, hogy „a Magyarország energiabiztonságát erősítő gázvezeték” összhangba kerülhessen a harmadik energiacsomaggal.""
_____

___

igazi Ténytár 2014.12.03. 05:46:54

@maxval birca hozzászóló: Aha...

Azért árulják a legnagyobb Energia cégüket éppen.

Azért kötöttek rohamtempóban az EU árnál jóval kevesebbért üzletet Kínával!

Azért jelentette be Putyin hogy jövőre recesszió lesz náluk mert a gazdaságuk szinte semmi máson nem alapul mint az gaz-olaj eladásán!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.03. 07:05:23

@maxval birca hozzászóló: Ehhez képest az oroszok rogytak meg a csökkenő olajárak miatt, ami a gázzal keményen összefüggésben van.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.03. 07:12:33

@maxval birca hozzászóló: Mennyi is most a rubel inflációja? 8-10 százalék? :-))
Miért nem építenek Déli Áramlatot? Csak nem azért mert nincs rá kereslet?
Ennyit nem tudsz összerakni a birka agyaddal?

Niebur 2014.12.03. 07:14:51

@Hajrá Putyin: Az eddigi hozzászólásaidból ítélve ebből legalább 40 Te lehettél.

Doberdo 2014.12.03. 07:15:03

Merkel hozza el Orbánnak a nép által követelt selyemzsinórt ?

nu pagagyí 2014.12.03. 08:25:27

A Déli Áramlat még megvalósulhat EU-konform módon, az EU-n belüli vezetékek orosz tulajdona nélkül. Orbán helyében én inkább a paksi beruházás miatt aggódnék. Sikerült aláírnia egy olyan szerződést, ami ha nem valósul meg, akkor is fizethetünk néhány ezer milliárdot az oroszoknak, ha magvalósul, akkor meg egy giga veszteséget termelő objektummal gyarapodunk. Szándékos károkozásnak minősíthető a dolog, némi hazaárulással fűszerezve,

Szúrófény 2014.12.03. 10:42:13

@Muad\\\'Dib: Újraolvastam, most leltem!
Majd 30 évet rossz álomba szunnyadt,
Míg csalt, ágállt, élt a politikushad! Ady 1912
süti beállítások módosítása