Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A kormány megköszönte az RTL klubnak

2014. november 12. - Szarvas Norbert

keep.jpgEsküszöm annyira várom egy ideje az adott évben meghatározott következő évi adócsomagnak a módosító javaslatait, mint vártam régen a mikulást. Polgárpukkasztás a köbön, ráadásul a valódi okosságokat és az ország irányát mindig a módosításokbból lehet finomhangolni. Önmagában az nem hír, hogy a kormány a pénzbegyűjtő kapálása közepette jól megkúr (tit) ja a legmenőbb ágazatokat, mint pénzügy és média. A finomhangolás közepette derül ki igazán a hatalom gyakorlása, amiből könnyen leszűrhető az igazi megoldás. Valószínűleg az RTL klubnál úgy várták a módosító javaslatot, mint hülyegyerek a talicskát. Egyértelműen kiolvasható, hogy a 40%-ról 50%-ra RTL csoport specifikusan megemelkedett  reklámadó mértéke egyfajta dícséretként is felfogható. A kormány látszólag nagyon értékeli a végre igazi híradásként funkcionáló rtl-es katyvasztot. Tessék örülni!

Persze a hír hallatán a liberálisok azon nyomban kaszát ragadtak és belekezdtek téli hőzöngésükbe, miszerint a kormány (példaképe: Abszurdisztán Azerbajdzsán) most már végleg tönkre akarja tenni a sajtószabadságot, szét akarja verni a lázadók és igazság bajnokainak legutolsó bástyáját, Ziont. Ilyenkor aztán előkerülnek a brutális összeesküvés elméletei a modern kori Morpheusoknak, akik szerint az oktatás komplett átalakítása, modernizálása (szétverése) egyértelműen a magyar társadalom robotalizálásának első mérföldköve lenne. Márpedig a fideszes droidoknak nincsen szükségük más igazságára, figyelmet elterelő Orbánozásra, hangulatfokozó antidemokráciázásra. Pfúúúúúj.

Én azt gondolom erről az RTL ablakán bevágott sziklába csavart piros csomagra, hogy pontosan semmilyen ingerküszöböt nem fog megcsiklandozni a magyar politikai valóságról végre igazi képet prezentálni akaró média hatalom kapcsán. Sőt! Valójában csak méginkább azon fog ez a gonosz nyugati propagandát önmagában megtestesítő szenny dolgozni, hogy végre elkapja a gyalog kakkukot. Egy kormányváltás és a nép megvilágosodás tulajdonképpen valóban jövedelmező üzlet lenne a számukra.

Az év vége mindig a köszöngetésekről, prémiumok kiosztásáról szól. A kormány megköszönte, az RTL kifizeti. Magyarország egy olyan elmaradott ország emberjogok és emberi összefogások kérdésében, ahol tulajdonképpen az ország legnagyobb tv orgánumának tényekkel alátámasztott kormányellenes fröcsögése pontosan annyira érdektelen, mint Auerlio faszpörgentyűje a huszadik alkalommal. Amíg a rezsi szemmel láthatóan csökken, addig a kutyát nem érdekli az igazság, a köcsög multik miatt dráguló (vagy nem miattuk) sampon (adóemelkedés hahó!).

Egy kormány sok mindent birtokolhat, bekebelezhet, nemzetiessé tehet (pl.: nemzeti dohánybolt), kivéve az emberek egymás közötti szabad véleménynyílvánítását. Ha pedig nem lehet egyértelmáen birtokolni, akkor el kell pusztítani azt. Vélemény miből szokott kialakulni? Informálódásból. Tehát akkor az információs csatornákat kell megtámadni, mint internet (adó), vagy a függetlennek magát kikiáltó tv (rtl specifikus média adó). Ha elég erős a nyomás, akkor remélhetőleg ezek a castornák eléggé elcsendesednek az illiberalizmus berkeiben. Tetzsik az irány? Lassan a blogomnak is át kell öltöznie narancsba, különben bajba kerülnek és megélem a meghurcolásom, megadóztatásom.

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr886890591

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Balos szobrász jobbos szobrásznak irigy kutyája 2014.11.12. 21:45:49

Weöres Sándor szobrának pécsi avatásán egy ősember módján üvöltöző, piros pólós ellenzéki művész tombolt, mert nem ő, vagy egy arra - szerinte - érdemes jelölt, hanem Orbán egyik udvari szobrásza kapta meg a munkát. Majd mielőtt elvitték a rendőrök, mé...

Trackback: Mesterházy betojt, hogy őt is kitiltották? 2014.11.12. 21:36:19

Nagyhirtelen fontos lett neki, hogy sebtiben igényeljen egy amerikai vízumot. Most meg mint a véres kardot hurcibálja körbe a médiában a vízummentességet élvező államok polgárai számára előírt ESTA-kérelmet jóváhagyó bizonylatot. Tegnap este a TV2 hír...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.12. 21:05:04

Hiába hergeli az RTL az embereket a hisztériakeltéssel és az ordas csúsztatásokkal. A baloldal ebben az évben HÁROM választást veszített, és ha a jövő évben is lenne újabb három, akkor azt is elveszítené.

Lehet, hogy az emberek nem kedvelik az Orbán-kormányt, de SEMMIKÉPPEN nem ültetnék vissza a helyükre azokat, akik nagy hangon kínálgatják magukat. És ezen az RTL hiszti-híradói se tudnak változtatni, mert az emberek látják, hogy mennyi benne a hiszti és mennyi a manipuláció.

vénkujon 2014.11.12. 21:21:50

@polyvinyl: kétszer zembereszté' te béna:D

dont be such a jew 2014.11.12. 21:22:52

majd ezután meggondolják hol majomkodjanak a bibsik

- luxembourgban pl. lehet hogy fizetnének a müvészetükért

- de akkor mér vannak itt?

batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib 2014.11.12. 21:42:49

@polyvinyl: Látom rohadt idegesek vagytok attól hogy esetleg felnyílik annak a 2 millió zombinak a szeme akik rájuk szavaztak.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.12. 21:52:17

@batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib:

Viccelsz?

Egyrészt az agyhalott zombik az Összefogásra szavaztak :DDD

Na de hol van már az összefogás?

Másrészt a bizonytalanok SOHA nem fognak leszavazni se Tóbiásra, se Mesterházyra, se Gyurcsányra, se Bajnaira, se Szigetvárira, se arra a loncsos, lóképű zöld picsára, akinek a neve se jut eszembe.

dont be such a jew 2014.11.12. 22:06:12

''Keresztrongáló vezeti a Norvég Alapból működtetett korrupciófigyelő weboldalt, a K-monitort. A portált Léderer Sándor alapította, aki négy társával együtt 2000. november elsejére virradóra elfűrészelte és ledöntötte a budapesti Felvonulás téren, a kommunisták által 1951-ban lerombolt Regnum Marianum templom emlékére állított fakeresztet. A bíróság csak felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Léderer Sándor annak a zsidó Léderer Pálnak a fia, aki a Népszabadság akkori külpolitikai rovatvezetője volt. De ilyen ez a beltenyészet. A portál és az okostelefonos applikáció milliós támogatást kap a Norvég Alaptól, ezenkívül Soros György alapítványa és a Társaság a Szabadságjogokért szervezet is támogatja a céget – tavaly összesen több mint húszmillió forinttal. Az alkalmazással azokat a fővárosi ingatlanokat mutatják meg egy térképen, amelyek korrupció gyanújával cseréltek gazdát. Amikor a kereszt ledöntéséről kérdezték volna, Léderer kikapcsoltatta a kamerát: Oké, köszönöm a kérdést! Itt szerintem fejezzük be, mert erről nem volt szó, jó? Kérem, kapcsolják ki a kamerát. Ha erről szeretnének beszélni, akkor beszéljük ezt meg''

hoppla ola

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.12. 23:55:10

"a 40%-ról 50%-ra RTL csoport specifikusan megemelkedett reklámadó mértéke egyfajta dícséretként"
Ez szerinted magyarul van, te szerencsétlen?
És nézz már utána, hogy hogy kell írni a dicséret szót!

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.13. 00:03:05

A katyvasztot az olyasmi, mint a tulipántot meg a banántot?
Meg persze RTL-es, a nagybetűs betűszavak melléknévképzővel is nagybetűsek maradnak.
Az orbánozás ellenben kisbetű, mert a személynevek a képzők hatására (még ha főnevet képez is) kisbetűssé válnak.

"a lázadók és igazság bajnokainak legutolsó bástyáját - See more at: http://iflgazdasag.blog.hu/2014/11/12/a_kormany_megkoszonte_az_rtl_klubnak#comment-form"
Baromak, több birtokos - egy birtok esetén minden birtokosnak ugyanolyan alakúnak kell lenni (a te meg - ha van olyan - a nálad gyengébbek kedvéért: vagy mindegyiknél fel kell tüntetni a birtokragot (-nak/nek), vagy egyiknél sem.

robotalizálásának - hogy mi a lófasznak? Jobb, ha megtudod: ilyen magyar szó nincs. És nem is lesz, mert értelmetlen.

Tanulj meg magyarul, te szerencsétlen, és csak utána kezdj el észt osztani, pláne írásban.

batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib 2014.11.13. 00:06:12

@polyvinyl: Hülyegyerek! Nem tudsz olvasni? Én csak azt írtam hogy fogyatkoztok, fogyatkoztok. :-))

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.11.13. 00:10:05

@polyvinyl:
Baromka, ezek a mostaniak mivel jobbak, mint akikre vért hánysz?
Azzal, hogy ezek sokkal többet lopnak tőled?
Szóval ha a lakásodba narancsszínű ruhában törnek be, és visznek el mindent az utolsó szögig, akkor az nem is rablás, csak ha pirosban vagy kékben teszik?
Te tényleg ennyire hülye vagy?

Nem, öcsém, az agyhalott zombik ti vagytok a narancskomcsi társaiddal.

@dont be such a jew:
Ha rajtam állna, az összes templomot lerombolnám.
Ott ugyanis csak a hozzád hasonló gyengeelméjűeket hülyítik egy népmesével. Pont annak a népnek a meséjével, akiket te látványosan utálsz. Ahogy a 2. kötet főhőse is csak egy képzeletbeli zsidó gyerek, akinek a létezéséről egyetlen hiteles irat sem tanúsodik.
De a hozzád hasonló gyengeelméjűeknek simán be lehet adni ezeket a meséket. És még fizettek is érte.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.11.13. 00:31:32

@polyvinyl: /beszelomajom
Te majom! Te nem beszélsz, hanem írsz (de, minek?)!
Azért az nem lesz semmi amikor a Kolosi Péter szétgurigázza a narancsaidat!

midnight coder 2014.11.13. 07:07:13

@Mr. Közbiztonság Szilárd: A gond az, hogy pirosban és kékben sokkal többet loptak. Csak az az átlag liberós birkának nem tűnt fel, mert hogy ki nem szarja le az államadósságot ? Csakhogy az ócított hitelek korának vége. Az adósságszolgálatot, a nyugdíjakat, a közszolgákat, az egészségügyet, a szociális rendszert, stb. valamiből fenn kell tartani. Ezt pedig vagy a polgártól veszik el közvetlenül, vagy egyes olyan ágazatokat adóztatnak meg exra adókkal, akik igen magas profitot érnek el, Pl. mert nincs érdemi konkurenciaharc a piacon (bankok, telkók, média).

Csakhogy, a polgártól már nem lehet nagyon elvenni. Meg lehet emelni a felsőbb kulcsokat, de ezzel max. azt érik el, hogy azok az emberek akik nyelvtudással és használható képzettséggel rendelkeznek még nagyobb számban hagyják el az országot. Vagy tovább lehet adóztatni a csórókat - de van az a szint (és nem is túl messze) ahol már azok is elindulnak, és maradnak a 8 elemis lumpenprolik meg a nyugdíjasok. Ma nem a 90-es évek vannak, ma nem lehet megcsinálni egy újabb Bokros csomagot. Maradna még a nyugdíjcsökkentés illetve a szociális rendszer felszámolása mint alternatíva. Kérdés, hogy ehhez mit szólnának a balfékek.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.11.13. 07:44:04

@Mr. Közbiztonság Szilárd:

"Szóval ha a lakásodba narancsszínű ruhában törnek be"

Na de Szilárd!

Amerikai fogvatartottak hogy a büdös picsába törhetnének be az én lakásomba? Hiszen azok nem is kaphatnának magyar vízumot!

Netuddki. 2014.11.13. 07:53:06

@midnight coder: Ostoba fideszbarmok! Nem a zemberektől veszik el. Ja, bullshit!

Szerinted ha egy cég nem eredményes akkor mikor fog fizetésemelést adni a munkavállalónak? Sőt úgy kirúg pár embert mint a pinty. Aztán ugyanannyi pénzért a maradók ingyen túlórázhatnak. Mindezt az orbán rezsim "átgondolt" adóztatásának a következményeként. Adóemeléssel a végén ígyis-úgyis a magyar állampolgártól vesz el egy kormány. Nem adót kellene emelni, hanem ezt a szemétdombot rendbetenni amit magyar adórendszernek hívnak. Err4e az orbán rezsim (is) teljesen alkalmatlan.
A kis fidesztrollok kedvéért meg, ki lenne alkalmas? Bárki aki legfőbb feladatának például ez tartja amit az előbb írtam. Van-e ilyen a magyar politika láthatárán? Egyelőre nincs. DE, ettől az orbán rezsim még alkalmatlan.

lilly.alien 2014.11.13. 07:59:42

@polyvinyl: Milyen csúsztatás, hiszti, manipuláció, te vérnarancszombi? Az agyadat (nem is volt, nem is lesz) alaposan átmosta már a kormánypropaganda. Na húzzál innen kib*tt gyorsan, és menjél jelentgetni szépen mindenkit, hogy a Vezérednek a kedvére tegyél, mikor téged hátulról szépen megpocsékol.

sas70 2014.11.13. 08:30:41

@polyvinyl: Fúúúúú az a csúnya RTL hergeli az embereket, akikkel nem fizettetik meg, a 30 különböző bújtatott adót, a kormányzati pazarlást, a korrupciót. Szerintem fejezzük le a rossz hírt hozót és kész, a probléma el van rendezve!
Különben meg elvtársak, a jót miért nem írják meg, miért mindig a rosszat keresik?! Legalább az M1 híradó arról a sok jó dologról is beszámol, ami az országban történik.

sas70 2014.11.13. 08:42:18

Egy kereskedelmi tv bevételét nagy részben, a reklám bevételek teszik ki. Ennek az 50%-át elvesszük. A maradékból fizeti a működési költségeit amit 27% áfa terhel. Fizet még a frekvenciáért, meg még ilyen olyan egyéb díjat. A béreket 47% adó és járulék terheli, mire nettó lesz belőle és a dolgozó megkapja. Ha még marad akkor fizet majd nyereség adót, iparűzési adót, hogy csak pár tételt soroljak fel.
Miért nem lehet az összes bevételét rögtön elvenni és akkor vagy ingyen csinál műsort, vagy elhúz a picsába!?

citrix 2014.11.13. 08:43:34

A kormány hazugsággyára (MTVA) cirka 80 milliárdból működik ami közpénz. Pártunk és kormányunk megköszönte az RTL működését ami nem közpénzből történik és jutalomból megtoldotta az eddig sem csekély különadót (csak neki, csak most). Nem véletlenül Azerbajdzsán (baltás gyilkos) és Észak-Korea (Kim Ir Szen dinasztia) Orbán mintaképe.

Qub 2014.11.13. 09:13:32

@polyvinyl: A témától függetlenül tudod mit nem értek : Mennyi pénzt kaptok ezért? Érdemes csinálni? Mit fogsz tenni ha véletlenül a nagyvezérről vagy a slepjéről kiderül valami nagyon csúnya dolog (és erre lássuk be ha nem is sok de azért van esély) és a nép elkezd akasztgatni? Vagy csak szimplán elég lesz a hülyeségből és leváltják őket? Elmenekülsz? A balfasz mszp már nem is létezik.. A net egyáltalán nem anonim bárhogy is gondolja sok sok ember, igen könnyű kideríteni ki vagy.. Soha nem értettem hogy adhatja el a gerincét az ember.. Korrupcióban részt venni? Hogy utána megzsarolhassanak és parancsokat kelljen bárkinek teljesíteni? Ez olyan mint az MLM.. Az elsőt még értem mert ő tényleg nagy pénzt szakít de mindenki más már csak csicska lehet.. És ha baj van nem az első viszi el a balhét.. Lehet háborúzni de nem nagyon érdemes.. Többször írtam már több blogon: érdemes elmenni a Terror házába ahol a legnagyobb tanulság hogy az "épület" vezetőinek nagy része aki a pincékbe küldte az ártatlan és nem annyira ártatlan embereket szintén ott végezte.. Semmi nem tart örökké. Ahogy az előző hülyék eltűntek ezek is el fognak.. A világ nem csak Magyarországból áll és ráadásul gazdaságilag csak egy "statisztikai hibahatár" vagyunk..

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 09:57:39

@Qub: Szerinted a balfasz mszpsek elmenekültek, vagy mi? A nagy része még mindig itt az indexen retteg és várja a forradalmat.
"Soha nem értettem hogy adhatja el a gerincét az ember"
Gondolom akkor a többi bérrettegő bloggerről is így vélekedsz, mert szerintem ugyanaz.
Azt sem értem, hogy miért kell egyből a pénzre gondolni, ha valami olyan véleményt látsz, ami a tiéddel ellentétes. Nem lehet ez a véleménye?
Csak egy kérdés: szerinted a magyar médiapiacon mennyire van szabad verseny?
Ui: azt is elárulhatod, hogy egy kommentelőnek hogy feded fel a kilétét IRL. Csak kíváncsi vagyok rá, hogy blöffölsz-e;)

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 10:01:43

@sas70: Így van! Az összes bank is elmenekült az országból. Oh wait!
@lilly.alien: Meghajlok demokrata igényességgel megfogalmazott érveid előtt, de kérlek nyugodj meg! Jövőre is meg fogod tudni nézni a Barátok köztöt és a Való világot! Kár felhúzni magadat!

ZX 2014.11.13. 10:11:32

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Épeszű gondolkodó ember magától ilyet nem ír csak pénzért. Szóval melyik vagy? Bértollnok, idióta, vagy totális agyhalott?

sas70 2014.11.13. 10:19:52

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Volt amelyik igen, volt amelyik csak részben. A többi meg csak zombiként működget. De ez kell, mert akkor lehet a haveroknak adni a piacot. Lesz majd választék: csak szürke van!

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 10:37:37

@ZX: Épeszű gondolkodó csak a ballib propaganát fújhatja 0-24 minden fronton. Más vélemény csak pénzért jelenhet meg. Értelek!

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 10:40:15

@sas70: Melyik vonult ki a magyar piacról? Töröcskei bankjainak a vergődéséről olvastam. Ezek szerint ez már olyan kemény diktatúra, hogy a haverokra is lő!

ZX 2014.11.13. 10:54:59

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Épeszű ember az általadd ballibnek nevezett propagandát sem fújja. De az ilyen egybites droidok mint te, nem értik, hogyha az egyik nem attól még lehet a másik sem, mert mindegyik patkányhorda.

Qub 2014.11.13. 10:57:02

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Igen a bérrettegőket sem értem.. Mondjuk valsz jóval kevesebben vannak de léteznek.. Azért kell a pénzre gondolni mert olyan védhetetlen dolgokat is védenek mint a "elveszett a levél a postán" vagy a "nem indítunk vizsgálatot mert minden rendben van" esetleg "két nap alatt átvilágítottunk és minden szuper itt aztán nincs korrupció" vagy a rezsicsökkentés ahol az adófizetők pénzét öntik kompenzációként a szolgáltatókba hogy el tudják látni a feladatokat (lásd szemétszállító vagy kéményseprő cégek). Van egy csomó dolog amivel együtt lehet érteni a fidesszel csak ez a sok hazudozás, mellébeszélés, titkosítás, minnél átláthatatlanabb dolgok erőltetése, iszonyatos korrupció hiteltelenné teszi az egészet ..
Ui: Jó kicsit túloztam, lehet hogy nem nagyon könnyű de azért nem a lehetetlen kategóriába tartozik ;) ma már a torra is rászálltak mindenhonnan..

Egéridomár 2014.11.13. 10:57:45

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
"Azt sem értem, hogy miért kell egyből a pénzre gondolni, ha valami olyan véleményt látsz, ami a tiéddel ellentétes. Nem lehet ez a véleménye?"
Na akkor nézzük: Igen, nyugodtan lehet ez a véleménye. Mint pl. az is lehet, hogy a föld lapos. A kettő között az a kapocs, hogy mindegyik egy ordas baromság. Na most ha valaki ordas baromságokat állít, az vagy hülye, vagy valamiért teszi. Ez a pénz dolog még hízelgő is lehet, mert nem tartják azonnal hülyének. (de azért had legyenek kétségeim)

"Meghajlok demokrata igényességgel megfogalmazott érveid előtt, de kérlek nyugodj meg! Jövőre is meg fogod tudni nézni a Barátok köztöt és a Való világot! Kár felhúzni magadat!"
Tipikus fidesz beállítottságú vagy bubi :) Több jelzőt nem is használnék, mert ez mindent lefed. Tudod nem a barátok közt-ről, vagy a való világ undormányról van itt szó, hanem arról a rátok jellemző ocsmány nyomulásról, amiben a másik ledarálása külön élvezet a beteges elmétek számára. Ezzel a kis adócskával a szeretett kormányotoknak sikerült egy vállalkozás nyereségét lenullázni és lehetőséget adni egy jó kis csődre. Gondolom a lényegét fel sem fogod miért is baj ez.
Szánalmas

Qub 2014.11.13. 11:06:19

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Ja igen kihagytam a másik védhetetlen dolgot: bevételt adóztatunk egy cégnél nem nyereséget.. Azért ez elég csúnya.. Így kell konzekvensen direkt tönkretenni egy vállakozást, pofátlanul bele a közepébe.. Ráadásul lenne néhány ötletem hol kell "extraprofitot" keresni: pl a MET-nél ami sokkal nagyobb bevételt és nem mellesleg profitot ér el mint az RTL

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:07:20

@Egéridomár: "Tipikus fidesz beállítottságú vagy" Az milyen?
Kapaszkodj meg, rühellem a Fideszt, mert tele vannak exszoci elvtársakkal, rengeteg döntésükkel nem értek egyet. Ellenben a ballib oldaltól még jobban felfordul a gyomrom. Most az az ukáz, hogy szegényRtl, akkor aki nem ezt fújja kórusban kis diktatúrázással, az az egyszerübbjének fideszes. Hát bravó! Ki ne lépjetek az egybites világotokból!

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:12:11

@Qub: Aki a korrupciót védi az tényleg menthetetlen. De az okosok simán bérkommentelőzik és fideszesezik azokat, akik megjegyzik, hogy az egész Nav ügy az Usa destabilizációs tevékenysége miatt robbant ki.
A tévés médiapiac szerinted korrekt úgy, hogy van? Az Rtl-t nem sajnálom, ennyi kéne, hogy Fideszes legyek?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:16:05

@Egéridomár: A másik! Láttad mire válaszoltam? Mert ez a halálom, és tulajdonképpen az itteni vita is erről szól: valaki beír egy dolgot, ami eltér a fősodortól (diktatúravan, szegényrtl) akkor jön a primitív gyűlölködés vagy a bérkommentelőzés. Holott ugyanez megy fordítva (gyakran szószerinti ballib propaganda) is, de az teljesen rendben van.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.13. 11:16:53

@midnight coder:
Speciel én egyetértek az egykulcsos adóval, de azok, akik képzettebbek, már most mennek el, ahogy egyre több ágazat kerül az állam vagy a cimborák kezébe. Szóval sokkal károsabbak a kommunista intézkedések, mint amennyit az egykulcsos adó segít. A kormányt egyébként éppen ezért jobbról kellene leváltani, habár a jelenlegi palettában egyedül a Jobbik nem áll jobbra a kormánytól gazdaságpolitikai elképzelések szempontjából.

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.13. 11:19:35

@midnight coder:
"Ezt pedig vagy a polgártól veszik el közvetlenül, vagy egyes olyan ágazatokat adóztatnak meg exra adókkal, akik igen magas profitot érnek el, Pl. mert nincs érdemi konkurenciaharc a piacon (bankok, telkók, média)."

Tudod mi történik akkor, ha egy eddig oligopolisztikus versenyben lévő ágazat kínálati oldalát elkezdi az állam megfojtani? Csak némi gazdasági alapismeretek kellenének, hogy megértsd miért is ostobaság, amit a kormány művel, de te inkább tájékozódás helyett a védhetetlent véded.

Egéridomár 2014.11.13. 11:20:07

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Azért, mert esetleg rühelled a fideszt, (írtam én valahol, hogy fideszes vagy?) attól még letesz fidesz beállítottságú. Nem érted mi? Sebaj.
Az RTL dolgot viszont tényleg nem érted :) Miért is voltam benne biztos? Ezt sem érted ugye? Sebaj.
De legalább bájosan tudsz "egyszerüzni" :)

Qub 2014.11.13. 11:21:13

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Szerinted az a megoldás hogy ha valamit nem tudunk jobban csinálni akkor basszuk szájba a nálunk jobbat csak mert úgy érezzük megtehetjük? Ott a köztévé, éves szinten 80 milliárdos gazdálkodással vagy bevétellel.. Miért nem éri el a töredékét sem a nézettség az Rtl-ének aki ennél kevesebb pénzből gazdálkodik ráadásul azt is a piacról szedi össze? Nem lehet hogy szar emberek ülnek ott? Nem lehet hogy túl nagy a korrupció azon a területen és túl sok adófizetői pénz folyik el? hogy lehet hogy ezt a piacon mint annyi minden mást kevesebb pénzből és sokkal jobban megcsinálják mint az állam? Hogy lehet hogy az állami szférában soha nincs semminek felelőse és mégis 10szer annyiba kerül?

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.13. 11:22:34

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
"De az okosok simán bérkommentelőzik és fideszesezik azokat, akik megjegyzik, hogy az egész Nav ügy az Usa destabilizációs tevékenysége miatt robbant ki."

Én például birkának simán nevezem azokat, akik automatikusan átveszik azt, amit a pártpropaganda nyomat. Mert nyilván semmi sem zárható ki, de az, hogy mindegyik birka pont ugyanazt az összeesküvést nyomatja, mikor sokkal kézenfekvőbb megoldás is van, eléggé "érdekes".

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.13. 11:23:30

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Az RTL különadó megítélése értelmes embereknél nem azon múlik, hogy szeretjük-e a csatornát.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:24:17

@Egéridomár: Azért voltál benne biztos, mert meg vagy győződve róla, hogy minden úgy van, ahogy ittott olvasod. Az ellenvélemény meg megy a fekete sarokba.
index.hu/belfold/2014/11/13/lendvai_ildiko_minden_baloldalinak_kiosztott_egy_pofont
Olvasd el ezt. Ha ezeket elmondom mondjuk egy éve, akkor a következőket kaptam volna: fidesztroll, bérkommentelő, antidemokrata, nemérted.
Ugyanez ma maga a megvilágosodás.

Egéridomár 2014.11.13. 11:27:41

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Azért ugye megengeded nekem, hogy az én véleményem is az legyen, hogy nagyon diktatórikusnak kinéző állapotok vannak? Nagyon megköszönöm.
Történetesen az RTL Klub-ot semmibe nem tartom. De a vele ilyen alávaló módon elbánni próbálókat még annyiba sem. Azokat pedig nem is említem, akik még védeni is próbálják ezeket a "csúnyácskákat".

ZX 2014.11.13. 11:30:47

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Az a szomorú, hogy ehhez az USA kellett. Az RTL-nem érdekel, ellenben az a módszer amit alkalmaznak rajta az hányinger. Innentől kezdve bárkivel bármit megcsinálhatnak. Aki ezt nem látja az egy barom

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:32:08

@Qub: @Balogh Torrente Tibi de la Omlás: Valahonnan kell pénz az állam működésére (tegyük félre a stadionokat meg az Mtv-t mert szerintem ezek eléggé populista lózungok, annak ellenére, hogy az Mtv szerintem is többet visz, mint kéne). Mit adóztassunk? Az embereket magas szja kulcsokkal, vagy azokat az ágazatokat, ahol magas profit termelődik amiatt, hogy torz a verseny? Mindkettőre volt példa, abba se mennék bele, hogy ki mire szavazott. Szerintem ezeket az adókat kevésbé sínylik meg az átlagemberek.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:33:24

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: Azért hírtelen nagyon népszerű is lett az Rtl az adó hatására;)

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:35:09

@Balogh Torrente Tibi de la Omlás: Mi a kézenfekvőbb megoldás? Hogy 2014. november nemtudom 5-én nagy lett a korrupció? Szerintem azért több van ebben, nézz meg egy index címlapot pl.

Egéridomár 2014.11.13. 11:36:46

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Örömmel tölt el, hogy pontosan tudod, mire gondolok, vagy mit veszek biztosra. (ez egy kicsit fidesz beállítottságú viselkedés, nem gondolod?)
És most kapaszkodj meg: amiket a Lendvai leírt, azokat már évekkel korábban így gondoltam. Csak azoknak megdöbbentő felismerés ez, akik ideológia mentén élik az életüket.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:37:06

@Egéridomár: Felőlem mindenki azt tol, amit szeretne, ami a meggyőződése. Szívesen elvitatkoznék veled a diktatúráról, de ez off szerintem itt.

Qub 2014.11.13. 11:37:19

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: és a fő kérdés amit ZX kollega is feszeget: azért jobb a liberalizmus mint az autoriter vezetés mert van lehetőséged védekezni - nem tehetnek meg veled bármit.. Mert most úgy néz ki hogy igen - bármikor elvehetik a cégedet, bármikor rádterhelhetnek a bevételeidre!!! akármekkora adót nincs jogbiztonság magyarországon.. És ki biztosítja azt hogy a TE céged nem kerül ebbe a helyzetbe? Mi van ha egyszer roszkor rossz mondatot ejtesz ki a szádon? Pillanatok alatt tönkretesznek? Kihez mész akkor panaszkodni? És mi van ha még indok sem kell? csak elveszik mert ők az erősebbek? Kihez fordulsz?

ZX 2014.11.13. 11:37:26

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Jajj, ne legyél már ennyire ostoba. Az előzőleg kivetett 40 féle adó nem elég? Újabb adó kell? Akkor hogy teljesít jobban az ország? Nincs itt egy kis ellentmondás? Na meg a több bevétellel rendelkező cég többet kell adózzon, ezért a sávos adózás. Akkor az SZJA miért nem sávos? Az ilyen marhák miatt van 2/3-a a fidesznek, akik képtelen gondolkodni, mindent aszájukba kell rágni.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:41:15

@Egéridomár: Honnan tudnám mire gondolsz, azon kívül amit leírtál. Fideszes beállítottságúnak tartasz, amiért nem álltam be a sírókórusba.

Qub 2014.11.13. 11:42:13

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Szerintem meg sokkal jobb lenne ha üvegzsebet növesztene az állam és a beszerzésektől a kiadásokig MINDENT felrakna a netre átláthatóan kezelhetően.. (Na jó a katonai és nemzetbiztonsági kérdésekben engedékenyebb vagyok azokat lehet titkosítani) Aztán valsz hirtelen kiderülne hogy az állam a pénz feléből is igen jól el lenne csak abba kéne hagyni a lopást meg a saját zsebre dolgozást.. Én pl a pártokat is megszüntetném.. Csak és kizárólag emberekre lehet szavazni mindenkinek lenne 2 órája amiben elmondhatja miért dolgozik mit akar elérni hogy segíti az országot aztán választhatunk

Qub 2014.11.13. 11:43:55

És pl ha valakinek földrajz tanári végzettsége van az NEM lehet energetikai államtitkár meg rezsibiztos mert fingja nincs mit kell csinálni és hogy műkődik az egész rendszer.. Na mind1.. Ez már csak az álom kategória

ZX 2014.11.13. 11:46:05

@Qub: Mása országokban működik, annyira nem álom. Hozzátéve, hogy min. 10 évet dolgoznia kell az adott szektorban, ne mehessen el politikusnak egy iskolapadból éppen kilépő senki.

diktatorikus kleptokrácia 2014.11.13. 11:46:40

a kormány megugrasztotta az rtl klub népszerűségét, cserébe jogosultnak tartja magát a nagyobb adóbevételekre.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:48:16

@Qub: Nem szeretnék autoriter vezetést. Azt sem gondolnám, hogy egy adó kivetése már autoriter rendszert jelentene. Nyílván én is azt szeretném, hogy kevesebb adó legyen mindenhol. De ha már választani kell, akkor inkább azokat adóztassák meg, akik különféle módokon, vagy indokolatlan előnyből nagy nyereségre tesznek szert. Még mielőtt megkapom: nem , nem a tisztességes vállalkozásoktól sajnálom a nyereséget. De nem is ők panaszkodnak.
Csak úgy jelezném, hogy nem nagyon volt itt olyan korszak, amikor valaki azt tudta mondani, hogy adó? Ja, köszi azt nem!
Beszéljünk az ingatlanadóról? Mert az ugye a liberalizmus közepén merült fel.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:51:07

@ZX: De elég! Én lennék a legboldogabb, ha csak a fele vagy a negyede lenne. Bár szerintem az átlagember ezzel az adóztatással jobban jár, mint az előző bandáéval, de nem kérdeztem meg mindenkit erről.
Légyszi ne rágj a számba semmit, nagyon sokat úgy gondolják, hogy permanens választási kampányt kell folytatni, meg is lett az eredménye.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 11:54:10

@Qub: Az első részének szerintem mindenki örülne az érdekelteket kivéve. A pártok betiltása nem egy liberális dolog, ráadásul nem demokratikus (lásd: politikai szabadságjogok - gyülekezési és egyesülési szabadság)

ZX 2014.11.13. 11:56:02

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Hát én ezzel vitatkoznék. Az átlagember az nem a felső tízezer.

Egéridomár 2014.11.13. 11:58:00

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Na akkor nekifutok utoljára: Bizonyára vannak a "ballibsi" oldalon is olyanok, akik a "sírókorust" erősítik. Lelkük rajta. Itt az elvekről van szó. Ha egy kormány, egy vállalkozást megpróbálhat ellehetetleníteni csak azért mert kritikus, vagy mert sikeres, óvatosan is szólva balkáni. Azért tartalak fideszes beálítottságúnak, mert simán elmész egy konkrétan maffiaszerű leszámolás melett, és szavad sincs ellene, sőt inkább sírókorusba skatulyázod azokat, akik felemelik a szavukat ez ellen. Nem ítéllek meg, de gondold már át, mit tennél, ha lenne egy jól működő vállalkozásod, és merő "kedvességből" kapnál egy csak neked szóló adónemet ajándékba, ami mellesleg simán csődbe is vihet? Szolidaritás. Mond ez valamit neked?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 12:08:01

@Egéridomár: Nem szeretném védeni a kormányt, szerintem nem szorulnak rá. A médiaágazat kapott egy adót. Van, aki azt mondja, hogy azért, mert az Rtl kritikus, van aki azt, hogy ez ettől független. Mindkettőt el tudom hinni.
Abba gondolj bele, hogy a kereskedelmi tévék hogy, milyen körülmények között indultak. Ezekből az előnyökből milyen torz verseny alakult ki, mennyi bevételt tudtak adózatlanul külföldre menekíteni. Az Rtl mitől lett sikeres? Mert ha ma indítasz egy vállalkozást, akkor azért nem ilyen feltételekkel fog működni. Hány olyan sikeres vállakozás lehet, amivel a kormány csak azért számolt le, mert kritikus? Az ellenzéki kifizetőhelyeket nem ide sorolva. Bocs de a szolidaritásról nem a "szegényRtl" ugrik be először. Hanem mondjuk a földtörvény, ami ellen nem volt ilyen mértékű felháborodás, vajon miért...

Egéridomár 2014.11.13. 12:16:00

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Mint korábban írtam, nem az RTL-ről van szó, hanem elvekről. Felőlem be is dőlhet az RTL nem lesz tőle könnyes a szemem. DE, ezt érje el saját erőből, és ne a kormány legyen a bába. A Kishantos biogazdaság rémlik? Ott megmutatkozott a kormányunk joghoz való hozzáállása.
A szolidaritás a jogbiztonságra vonatkozik, és annak most nagyon híján vagyunk.

Qub 2014.11.13. 12:21:40

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Nem akarsz autoriter vezetést? De már az van: nézd meg azt a fejetlenséget ami az internetadóval kapcsolatban ment amíg nem tért haza a vezér és csapott az asztalra.. Hülyébbnél hülyébb nyilatkozatok a legfőbb vezetéstől össze-vissza.. Az RTL klub adózatásának semmi köze a nyereséghez NEM nyereség hanem bevételadó.. Ha nyereségadó lenne és annak a 40%-át akarná elvenni az állam nem lenne ekkora hőbörgés.. Ha érted a különbséget.. És ki dönti el hogy hol van az indokolatlan nagy nyereség? Mészáros Lőrinc arányaiban sokkal nagyobb nyereségrátával dolgozik a bevételeihez képest százalékosan sokkal több pénzt vesz ki a cégből mint az Rtl.. A közgép nyeresége sokszorosa az Rtl-nek.. A MET-ből 10 milliárdokat szednek ki magánemberek.. Akkor miért nem ezeket adóztatják elsőként? Kinek fájna a Közgép adóztatása? Vagy a MET adóztatása?

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 12:36:43

@Egéridomár: Értem, hogy neked fontosak az elvek, nekem is. Szerintem nem kéne egy adót elvként feltüntetni. Kishantos már egy jobb példa (sajnos!), de még ott is lehet mondani, hogy van kockázata annak, hogyha valaki bérelt földön gazdálkodik. A legjobb példa a visszhang nélkül maradt földforgalmazási törvény.

eszim 2014.11.13. 12:42:40

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: miért KELL újabb adó??? 50%-os újraelosztásnál elfogadhatatlan bármilyen újabb adó.
A másik, hogy ahol indokolatlanul magas nyereség keletkezik, akkor az állam szarul végzi a szabályozó-ellenőrző szerepét. Az állam szar működésére a tv-s média (is) nagyon jó példa, a reklámadóval sikerült még nagyobbra növelni a szarkupacot.

raz sierpem raz mlotem czerwona holote · http://redisbad.pl 2014.11.13. 12:44:03

@Qub: Az internetadó egy baromság volt. De ettől még elhiheted, hogy nem szeretnék autoriter vezetést.
Azért ne legyél naív. Aki már vállakozott az Eu-ban az tudja, hogy pillanatok alatt el lehet tüntni nagyobb nyereségeket is. Ha nyereségadó lenne, akkor hírtelen nem lenne nyereség, így adóbevétel sem.
A pártközeli cégek jövőbeni adóztatása ugyanez lenne, csak fordított előjellel. Gondolom akkor sokaknál nem merülne fel a szolidaritás, amikor mondjuk a Közgép kapna hasonló adót.
Nekem mondjuk tetszene az is. Korrektebb, mint az szja emelés.

ZX 2014.11.13. 13:22:58

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Aztán ki fizeti meg a cégek plusz terheit? Ugye nem azt a hülyeséget szajkózod, hogy a zemberekre nem tudják áthárítani a cégek?!

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.13. 13:33:32

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Ha magas profit termelődik, akkor a profitot kell adóztatni. Ez viszont bevétel alapú adó, ráadásul a felső kulcsa véletlenül pont arra a csatornára van szabva, és most emelik meg, amely csatorna kritizálni merészeli az újkommunista kormányt. Ráadásul a költségvetésben elenyésző az a bevétel, amely ebből az adóból származik.

"Azért hírtelen nagyon népszerű is lett az Rtl az adó hatására;)"

Ez a történet még egyszer mondom nem az RTL-ről szól, hanem arról, hogy az újkommunista kormányunk bármikor kivethet célzott adókat, akár teljesen ellehetetlenítőt is, ha valamely gazdasági szereplő politikai alapon nem szimpatikus neki. Ha ezt nem bírod felfogni, akkor légyszi ne tiltakozz, ha birkának neveznek, mert akkor az is vagy.

A kormánynak meg egyébként nem az a baja, hogy celebműsorokat ad ez a csatorna, gondolj csak a Helyi Téma című Fideszes pártlapra, ami 50%-ban pártpropaganda, 50%-ban celebszenny volt.

"Mi a kézenfekvőbb megoldás? Hogy 2014. november nemtudom 5-én nagy lett a korrupció? Szerintem azért több van ebben, nézz meg egy index címlapot pl. - "

Mert az nem kézenfekvő, hogy immár amerikai cégek érdekeit is sértette a hazai korrupció?

Balogh Torrente Tibi de la Omlás (törölt) 2014.11.13. 13:36:22

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Most akkor nagy profitot tesznek zsebre, vagy kilapátolják a pénzt kreatív könyveléssel? Mert egyrészt az előbb még nem erről volt szól, másrészt a kreatív könyvelést tessék értelmes jogszabályokkal, jobb ellenőrzéssel megelőzni, nem pedig célzott bevétel arányos adókkal.

ZX 2014.11.13. 14:05:19

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: Mert csak a retekklubra vetettek ki extra adót ugye?

Egéridomár 2014.11.13. 14:06:57

@raz sierpem raz mlotem czerwona holote: "Szerintem nem kéne egy adót elvként feltüntetni."
Látom nem érted. Nem az adó itt az elv, hanem a hozzáállása, jelen pillanatban most az RTL-hez, hogy büntinek használja a kormány. A gyomorforgató az, hogy holnap egy másik cég/társaság kerülhet majd terítékre, mert a fidesz úgy akarja.
süti beállítások módosítása