Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Mi van ha a NAV elnöke korrupció gyanús?

2014. október 20. - Szarvas Norbert

corruption.jpgJah, hogy te erkölcs szakos vagy? Akkor bizony nem szabad csak úgy valakit meggyanúsítani valamivel, aminek bizonyítékait nem tudod bemutatni a nyilvánosság előtt! Amerika könnyű kényelmesen támadta meg az országunkat, hiszen nagyok is, titoktartási törvényeik is vannak, norvég ügy voltlesz és a magyaroknak nincsen vizi flottájuk. Persze ha egy másodpercre elhisszük, hogy jogosan tiltották ki a NAV elnökét és még két vezetőjét az USA-ból, akkor mi van? Valószínűleg most is rezzenéstelen arccal ülsz a képernyő előtt, vállat vonsz és olvasod tovább, hátha lesz valami vicces vagy cinkes.

De most komolyan! A korrupció hazájában meglepődne bárki azon, ha kiderül a hal fejéről, hogy bűzlik? Sokkal nagyobb bűn és társadalmi izoláltság övezi, ha egy éhező cigány ellop egy kiló kenyeret, minthogy a korrupció ellenes főosztály legmagasabb rangú vezetőjéről kiderül, hogy bizony szokott harcsázni az üzleti életben?

Tudod a harcsázás lényegét? Ez az a tevékenység, amikor számtalanul dobálod be a százdollárosokat (mármint ízesített haltápot), hátha egy nagyobb hal véletlenül célirányosan a horgunkra akad. Most mi a baj ezzel? Emberek tízezrei harcsáznak napi szinten. Ez egy nemzeti sporttá vált, amire legyünk büszkék. Nem lehet mindenkit rákötni a NAV online kasszájára. De remélem azért Ildikó kérne számlát egy ilyen harcsázás után, hisz csak így tudná leköltségelni az etetőanyagot. Jah, hogy az állami apparátusban számla sem kell, bizonyítani sem kell. Jó is ez így.

De mi van, ha a vadászból lett az űzött vad és igazából az Egyesült Államok harcsázik egy jót? Nekik dollárhegyek helyett elég megszórni Magyarországot néhány rosszmájú, pofátlan (hétköznapi) kijelentéssel és máris nyúlnak a bajuszosok a nem létező kaszájukhoz. Ez pedig ragadós táp, amit egykönnyen nem fog tudni lemosni magáról senki. Most botrány van, amit mindenki hal, holnap kiderül az ellenkezője, amit apró betűvel megemlítenek valahol. A kár már bekövetkezett, kár enyhíteni kellene.

Ilyenkor mindig beválik a 6-os szabály. Mondj el bármit hatszor az embereknek és elhiszik, hogy igaz. Mit mond a kormány nagyon sokszor? Norvég ügy van. Szijjártó ott áll minden reggel a tükör előtt és küldi: bluddyMary, bluddyMary, bluddyMary... Jah bocs ez nem az a szöveg, elkalandoztam. norvégÜgy, norvégÜgy, norvégÜgy. Hoppá, ni csak! Norvég ügyünk van, támadás alatt állunk. Nah, látom Szijjártó is szeret harcsázni.

Tudod mi a vicces? Ilyen információkkal mindkét fél csak meg akar téveszteni, össze akarnak zavarni. Nem mindegy neked, hogy a NAV elnöke horgász szakos vagy sem? Ettől még kell adót fizetni? Kell. Ettől még mindig szopatni fognak ott, ahol tudnak? Le lesz váltva bárki is? Az elmúlt évek gyakorlata alapján minek kell történnie, hogy Fideszes embert leváltsanak?

És a slusszpoén? A mai modern társadalom alapja nem a Green vagy a demokrácia, hanem a korrupció. Az alap évezredek óta mindenféle társadalmi szerveződésben az emberek befolyásolhatósága. Ha nem lenne korrupció, akkor szerinted hogyan működne az egész? Tényleg azt hiszed, hogy alapból az ember jó és önzetlen? Már a társadalomtudósok is kezdik felfogni a társadalmi mechanizmusokat, amikben alapja a harcsázás. Nem szimpatikus dolog, sokan pokolra is fognak jutni, de ilyen az ember alapbeállítottsága. És a vicc az egészben.hogy ha a korrupció csendben a színfalak mögött szervezet keretek között a saját határait betartva működik, akkor az embereknek nincsen baja. A baj akkor kezdődik, amikor pofátlan, látványos és az érintetteken kívül senkinek semmi közvetett vagy közvetlen haszna nincsen belőle. Tehát engem alapjáraton nem indít be, hogy a NAV elnöke horgász szakos és szabadidejében harcsázik, vagy hogy többet az amcsikhoz állami pénzen nem mehet nyaralni. Alapvetően számomra a zavaró körülmény, hogy úgy tesz mindenki, mintha ez valami hatalmas sztori lenne. Emiatt pedig, minden érintett profitálni fog belőle a közvélemény ereje és a birka effektus végett.

Na és miért vagyok ennyire cinikus? Mert ha lehámozzuk a sok marketing baromságot a sztoriból, akkor könnyen látható, a következő felállás:

 

 

m.png

Tetszik a performance? Ez Like:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr846811235

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kamu független igazságügyi szakértői trükkel is lop a Tigáz 2014.10.21. 15:12:57

  Hasonló csalássorozat zajlik a gázszolgáltatóknál is, mint a hazai bankoknál az úgynevezett devizahitelezésnél.  Hibás termék a gázóra is és a gázszolgáltatók által megrendelt és fizetett igazságügyi szakértői vizsgálatok úgyszintén hibásak. Az álta...

Trackback: Kedves jobbosok, ezen azért gondolkodjatok el 2014.10.21. 12:28:02

Orbán ideges, és van is miért: ez a beutazás-ügy egyre kínosabbá válik Magyarország számára. Egyre cikibb társaságba kerülünk, miközben a jobb klubokban már nem szívesen látnak minket.  Adják ki a bizonyítékaikat az amerikaiak, különben nem tudjuk k...

Trackback: Orbán, az új Horthy 2014.10.21. 09:01:06

Bontsunk pezsgőt! A ballibeknek igazuk lett. Ez ritka alkalom, mert szinte mindig tévednek, de ezúttal ténylegigazuk lett. Persze nem pont úgy, ahogy ezt ők elgondolták, de ez most mellékkörülmény. Szóval ünnepeljünk! Az Orbán és Horthy közti párhuzam...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boka1 2014.10.21. 08:53:26

A Vida Ildi a Simicska embere. Habony pedig a Pintéré. Most itt csapnak össze.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.21. 08:57:21

Marhaság..

Egyrészt nem Norvég ügyeznek, hanem éppen azt szajkózzák, amit az Amerikaiak,
Hogy nem bosszú, hisz azt Amerika nem is tenné meg, hanem a legjobb barátunk Amerika mondta hogy bizonyos embereket akikről nem tudjuk hogy kik, kitiltott, mert vannak korrupciós ügyekről bizonyítékaik.

Szóval most éppen pont ugyanazt mondják kormányzati szinten, amit az Amerikaiak.

Éppen a blogszférában Norvég ügyeznek, megjegyzem nem alaptalanul, hisz az időzítés, nagyon ezt suggalja, illetve a nyilvánosságra került kapcsolatrendszer a Norvég pénzeket megkapó civilek, Soros és Amerika között, szintúgy.

Másrészt valóban ildomos lenne szerintem, hogy Amerika némi bizonyítékot, vagy legalább sejtést adjon a magyar nyomozó hatóságoknak. (Legjobb lenne ha a médiának is odaadnák, hisz akkor nem lehetne eltusolni.)
Az azért mégsem járható út, hogy akit amerika felír egy listára, azt a hatóságok lesittelik nyomban bárminemű bizonyíték nélkül. Ám jelenleg még a listát se adják, nemhogy a bizonyítékokat, sejtéseket.

A korrupció pedig nem új jelenség, hanem a maszekolásban kezdődött még az átkosban,, aztán nagyban ment a privatizációkor, olajügyekben, és kartellezésben, az EU-ba lépésünk óta (2004) pedig az ÁFA csalás is bekerült a maffia portfóliójába.

netnepper 2014.10.21. 09:22:04

Akkor itt most valakit jól pofon b@szott a forgóajtó...?

Boka1 2014.10.21. 09:58:56

Semmi köze a Norvég ügyhöz. Akkor a rendőrség embereit zárták volna ki. Az érdekes, hogy a századvéget vádolták meg zsarolással. Asszem Heim Péter házhoz ment a lóf.szért, amikor Nav ellenőrzést szellőztetett meg.

Netuddki. 2014.10.21. 11:03:34

Lézerjankó:
"...akkor én hogy kérhetném rajta számon? Akiről nem is tudom, hogy kicsoda..."
index.hu/mindekozben/poszt/2014/10/21/van_64_masodperce_hogy_megvilagosodjon_ennel_szorakoztatobban_nem_lehet_megmagyarazni_az_amcsi-magyar_cicaharcot/

Például így, bammeg te balfasz:
"2012. szeptember 1-től a a külföldi hírszerzéssel foglalkozó Információs Hivatal irányítása is a hatáskörébe tartozik."

Pan Modry 2014.10.21. 11:39:59

@Trompf:

Amerika csak azokkal szemben el ezzel a lehetoseggel, akikrol tudja hogy sarosak, de a sajat orszagukban vedettek es nem lesznek elszamoltatva.

komplikato 2014.10.21. 12:05:05

@Trompf: Arra volt az érintetteknek energiája, hogy elmenjenek sírni egy újsághoz, de a főnökeiknek nem szóltak, hogy ki vannak tiltva? És TE elhiszed? És aki ki van tiltva az ellen nem lehet vizsgálatot indítani, mi?

Amúgy volt kint egy elemzés arról, hogy az USA-val gazdasági vonalon számok szintjén már HÁROM éve folyamatosan romlik a helyzetünk, bármit hazudozik Lézer Jani.

ggiza 2014.10.21. 13:31:11

"Akkor bizony nem szabad csak úgy valakit meggyanúsítani valamivel, aminek bizonyítékait nem tudod bemutatni a nyilvánosság előtt! "

Ez a lényeg. Neveket, bizonyítékokat. Ameddig ezek nem kerülnek elő, csak gumicsont.

Szúnyog 2014.10.21. 13:52:53

"A korrupció hazájában meglepődne bárki azon,"

Magyarország a korrupció hazája? Akkor menj el a mostanában agyonajnározott Ukrajnába, vagy keletebbre, vagy Albániába.
A norvég ügyről hetek óta csak a fikablogokban lehet olvasni.

Alick 2014.10.21. 14:02:44

@ggiza: azt is lehet mondani, hogy az USA nem támogatja leleplezéssel, bizonyítékokkal a korrupció felszámolását.

♔bаtyu♔ 2014.10.21. 14:16:09

Azzal együtt van abban valami szánalmas, hogy Gyurcsányék és Bajnaiék zárják le a lánchidat tiltakozva az "ügy kezelése ellen".

Szúnyog 2014.10.21. 14:19:54

@♔bаtyu♔: aztán hazaküldték őket, s hazamentek. :)

Szúnyog 2014.10.21. 14:22:18

@Trompf: ördögi ez, mert az mondják, az valakinek a magánügye, hogy kitiltották, ezért nem mondják meg a nevét. S ha igaz, olyat is mondtak, hogy a korrupciós ügyeket mindenki ismeri, pl. a trafikügyet. :))
Ezen az alapon rengeteg embert lehetne közkeletű vélekedés alapján kitiltani és lesittelni.

♔bаtyu♔ 2014.10.21. 14:24:28

@komplikato: A háttérben természetesen nem a korrupció áll, nyilván te sem gondolod komolyan, hogy az USA most elégelte meg a magyarországi korrupciót.

A probléma az, hogy a magyar kormány túlságosan Moszkva barát USA szemmel.

A másik probléma pedig az, hogy a magyar kormány érthető okokból nem képes nem Moszkva barát lenni.

Az USA-nak nincs vesztenivalója, nekünk rengeteg. Ez onnan is látszik, hogy még mindig kisebb rossz az USA-val vívódni, mint megmondani Putyinnak, hogy szevasz, dugd fel magadnak a gázodat, a kőolajadat, az élelmiszer és gépipari bojkottodat.

Te és én nyilván 2015-ben is jó GDP adatot, csökkenő munkanélküliséget várunk el. Ezt az USA pedig nem képes biztosítani.

♔bаtyu♔ 2014.10.21. 14:28:02

@komplikato: "Megerősítik Magyarország elszigetelődését az amerikai szankciók - értékeli a USA és a magyar kormány kapcsolatában kialakult válságot a konzervatív Fox News. "

♔bаtyu♔ 2014.10.21. 14:32:35

Az egész USA botrány hátterében nyilván az áll, hogy Orbánék semmiképp nem nyerik meg a 2018-as választásokat, ha az oroszokkal szembeszegülnek, az USA ugyanis sem az orosz exportot nem veszi fel, sem energiát nem fog adni.

Azt értem, hogy Gyurcsányék és a többi balliberális ellenzéki politikus arra apellálnak, hogy nekik a legrosszabb a legjobb.

A többieket nem értem, ugyanis ez globálisan emelkedő árakat, nagy munkanélküliséget, elszegényedést jelent.

♔bаtyu♔ 2014.10.21. 14:34:31

Néhány bajnaista megpróbálta lezárni a Lánchidat - nem sikerült nekik Az Együtt-PM és a Szolidaritás aktivistái rövid időre lezárták a Lánchíd pesti oldalát kedden délben, a korrupció és az amerikai kitiltási ügy kezelése ellen szerettek volna tiltakozni.
Forrás: kuruc.info/r/2/134740/

Rögtön óriási dugó lett, a feldühödött autósok kirángatták a molinókat az aktivisták kezéből, és leszorították őket az útról. Az akció körülbelül tíz percig tartott, rendőri intézkedés nem volt.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.21. 14:43:14

@♔bаtyu♔:

Amúgy a feldühödött autósok lehet, hogy olyanok voltak, amilyen kommentelő te:

index.hu/belfold/hirek/2014/10/21/tuntetok_zartak_le_a_lanchidat/

Igen: bér.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.10.21. 15:02:07

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: "Ezekből kocsikból pattantak ki a „dühös sofőrök”, vagyis állítása szerint a csoportot egy másik szervezett csoport oszlatta fel."
Az a qrva nagy szerencséjük, hogy nem jártam épp arra, mert ha engem a szabad mozgásomban korlátozni szeretne pár balfék "aktivista", akkor bizony nagyon rosszul járnának.

Netuddki. 2014.10.21. 16:10:27

@Szúnyog: Ejj bazmeg, te olyan sötét vagy, hogy erre nincs is szó!
Ki a faszt érdekel, hogy Ukrajnában nagyobb a korrupció? De ha te állítod ezt, még az is lehet, hogy itt a nagyobb...

Neo07 2014.10.21. 16:38:32

Korrupciógyanús: egy szó. Az a szomorú, hogy az Indexnél nem törödnek a címlapra kikerülő tartalmak helyesirásával...

Hogy szóljak is valamit a témához: az "perdöntő" momentum, hogy a választások után tették ezt meg az amerikaiak. Ez pedig sajnos a korrupció gyanúját erősíti, hiszen a HVG indította a lavinát az amerikai tulajdonú cégek hírbehozatalával. Sajnos, azt is el tudom képzelni, hogy egy kétharmados Fidesz sem tudja felszámolni ezt a jelenséget... (Túl sok minden történt ebben az országban, túl széles lett a meggazdagottak köre...) De politikai szál is elképzelhető az USA részéről.

(Alig látni valamit a szövegdobozban, annyira világusszürkék a betűk...)

Szúnyog 2014.10.21. 16:39:02

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: prolika, te sose érted, hová, mi van írva.

Móg 2014.10.21. 17:56:23

@Trompf: Többszörösen átadták a NAV-nak.Sőt szaktanácsadást,számitástechnikai fejlesztést,stb.ajánlottak fel.A NAV ,azon kívül,hogy a segítséget elutasította,semmit nem tett.

Conchobar 2014.10.21. 18:02:19

"Mondj el bármit hatszor az embereknek és elhiszik, hogy igaz. Mit mond a kormány nagyon sokszor? Norvég ügy van. ... Norvég ügyünk van, támadás alatt állunk" - Kényelmes a dolgok magyarázatul elfogadni, hogy egyes jelenségek azért vannak, mert hiszékenyek és ostobák az emberek, a tömeg. A nép. Kényelmes, mert nem kell gondolkodni. Pedig talán nagyon is egyszerű a kép: ha a korrupció létével van gondunk, akkor a korrupciót támadjuk, ne a politikai pártokat (bármennyire is hisszük, hogy csak ők a hunyók a dologban). Ha a korrupciós vádakból a rivális pártok nem tudnak politikai tőkét kovácsolni, akkor alább hagynak a politikai pártok elleni támadások is. Minél kevesebb támadást érnek meg, annél kevésbé fognak összezárni egy-egy megvádolt tagjuk mögött. Minél inkább erősödik a kurrupció-ellenesség a közvéleményben, annál inkább hajlamosak lesznek a pártok kiközösíteni a besározódott tagjukat

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.21. 22:05:18

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)!: Igen, én is pont arra gondoltam, hogy mekkora szerencséjük volt, hogy nem jártál arra. Éppen netes kommentelésre voltál beosztva gondolom. Pedig lett volna nemulass.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2014.10.22. 14:35:25

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Azért ez a hídlezárás egy rendkívül szánalmas akció volt! Az ehhez hasonló dolgokkal csak haragot és ellenkezést váltanak ki a megcélzott tömegből. Nem hiszem el, hogy nem találnak más módot a tiltakozásra, figyelemfelhívásra! Egy nagyon rossz hasonlattal élve ez olyan mint a terrorizmus: Ahhoz gyáva, semmitérő fasz, hogy megtámadja a seregemet--hát felrobbantja mocskos aljas módon a civileket a Tescóban.
süti beállítások módosítása