Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Ritka nagy az egyetértés a parlamentben

2014. szeptember 29. - Szarvas Norbert

10628545_10152730600443293_4487785878193333269_n.jpgA rosszmájúak szerint az öntömjénező, szenzációhajhász, egoista és nyereségvágyból elkövetett társadalmi torzulást előidéző magyar politika krémje kizárólag egy esetben képes egyhangúan és egyből megszavazni valamit, amikor a saját fizetésemelésükről van szó. Ehhez képest most majdnem 100%-ban egyetértettek abban, hogy a hitelkárosultakat meg kell védeni a bankokkal szemben. Ritka nagy politikai öngól lett volna ennek ellenkezőjét cselekedni, hiszen a népharaggal nem szabad ellenkezni. Be kell állni a sorba és a leghangosabbnak kell lenni.

Budapesten járva vicces és roppant meglepő látni a kormány bankellenes kommunikációját, ahogyan a buszok oldalán és nagyplakátokon tájékoztatják az arra fogékonyakat: "Magyarország megbosszul titeket, nem hagyjuk magunkat". Kérdés, mikor érdemes a hülyét hülyézni, a bátrat tovább bátorítani. Felelős kormányként felelőtlen gyerekekkel összeállni nem fogja magát megbosszulni? Az egy dolog, hogy a jogilag védtelen embereket meg akarjuk védeni, az pedig egy másik problematika, ha nyíltan biztatjuk a pénzügyileg védteleneket a pénzügyi felelőtlenségre és uszítunk a gazdaság hajtómotorja ellen.

Magyarország folytatja elszámoltatási programját és felelősségre vonja a banki rendszert, mint a devizahitelezés egyedüli kitervelőjét. Én vagyok annyira gonosz, hogy egy ilyen propagandista giccsparádé láttán az egyetlen jogos kérdésként bennem az merül fel, tulajdonképpen a devizahitelezés idején regnáló kormányt és regnáló ellenzéket (igen a parlamentből kivonuló, de a fizetését felvevő, törvénykezést megbénító Fidesz-ről van szó) ki fogja elszámoltatni? Ha ma 2014-ben a politika és a kormány dolga a szegény, védtelen emberek védelme bármilyen jogi kifacsartság árán is, akkor ez új keletű dolog, vagy ennek analógiájára 2006-ban, 2008-ban éppúgy feladata lett volna a megfelelő hitelezési szabályozás? Ha ez nem történt meg, akkor pedig a kormánypolitika analógiájára támaszkodva nem kéne elszámoltatni a politikai felelősöket, törvényhozási analfabétákat és az ellenzéki gyökereket?

Könyörgöm, szépen kérem, a pofámból eltüntetni a Magyarország=Fidesz mi mindent csinál a szabadságharcában és mindezt a nevünkben a mi pénzünkből kampányait. Aztán majd jön a meglepődés, hápogni fognak sokan, mint kacsa a nokedliben, amikor megjelennek az első plakátok: "A bankok összefognak Magyarország ellen", " Az EU elszámoltatja az uniós támogatásokat"... stb.

Ráadásul a Fidesz tudja a legjobban, hogy a banki szférára annyira van csak szüksége, mint Berki Krisztiánnak Puzsér Róbertre. Még megy pár hónapig a műbalhé, az uszítás, majd megy a kormány kuncsorogni a megsértett és végletekig kifosztott banki szférához, hogy legyenek már kedvesek hitelezni, amiből épülnek egyébként a házak, teremtődnek a munkahelyek. A tuti az egészben az, hogy nyílván lesz banki tevékenység. A kérdés inkább az ára lesz ennek. Mert hogy a banki szektor elmúlt években kierőszakolt veszteségeit bizony hosszú távon vissza fogja szerezni. Elhiszed, hogy a Raiffeisen tovább bírja, mint te? Tovább fog élni, mint te?

Nem a csomag ellen akarok beszélni, hiszen ez egy szükséges, szerintem már 5 éve érő dolog volt. A banki szféra jövője szempontjából is kulcskérdés, hogy a társadalom milyen mértékben képes a továbbiakban keresőképes, hitelezhető életszínvonalat produkálni. Az hagyján, hogy a gazdaság nincsen meg a bankok nélkül, de a bankok sincsenek meg a fizetőképes kereslet nélkül. Én inkább csak ezt az orángutánokat megszégyenítő mellveréseket kifogásolom, amit kormánykommunikációnak hallunk mostanában.

Egyértelmű, hogy csak azt a népet lehet hülyíteni, amelyik hagyja magát. Most tényleg elhiszed, hogy Magyarországot bankmentes övezetnek fogják nyilvánítani? Valóban azt gondolod, hogy bankok nélkül könnyebb lesz neked? Szerinted tényleg a te érdeked volt 180 forinton átváltani a hiteleket azoknak, akiknek volt kp-juk? Tényleg azt látod, hogy itt rólad van szó? Sokkal inkább az x-elő tudományod a lényeg és a tapsikoló képességed. a fontos szükségszerűség, mint sem az intelligenciád, életed, szeretteid, vágyaid. Persze most a legtöbben nagyon keménynek érzik magukat, mert Magyarország összefogott és nem hagyja magát.

Már az óvodában is létezik egy olyan szabály, hogyha az üldözött gyerekből üldöző lesz, Elnyomásba csomagolt agresszióval kezdi el kiközösíteni a többieket a nagy igazság nevében, akkor előbb vagy utóbb a többiek (akik egyébként többen vannak) megelégelik a dolgot és totális kirekesztettségbe száműzik a gyereket, aki mindenkit támad, de akit mindenkinek sajnálnia kell. Ó de baljós ez a név a maga várt víg esztendőivel.

 

 

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr686744631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WYW 2014.09.30. 16:04:24

Helyes! Mindent tönkre kell tenni különben nincs mit újjáépíteni. És senki ne hivatkozzon arra hogy az mibe kerül!

"Mert a pénz olyan, mint az idő, arra jut, amire akarjuk, hogy jusson."
[dr. Orbán Viktor]

Steve123 2014.09.30. 16:08:59

Annyiszor ismételték már, hogy tisztességtelen így meg úgy, minden bank, hogy a legtöbben már elhiszik.

kerdezzbatran.blog.hu/2014/09/12/tisztessegtelen_bankok_tisztesseges_forintositas

A kérdés az, hogy mikor fogják hallatni a hangjukat a forinthitelesek, az albérletesek, akik nem vettek autót devizahitelre, hanem busszal jártak, járnak.

moloy 2014.09.30. 16:36:14

Cikkírónk nagy tévedése, hogy a bankokat állítja be a gazdaság motorjának. A gazdaságot a versenyképes termékek létrehozása hajtja , fejleszti. Lehetne mondani, hogy ehhez kell a banki hitelezés, de akkor, amikor a banki kamatok magasabbak a termelés várható hozamánál, pont az ellenkezője történik: a termelésből kivonul a tőke kamatot 'termelni'. Hosszabb távon ez azt jelentené, hogy pénz van, a termelés meg megszűnt. És akkor kezdhetnénk megtanulni pénzt enni.

Szelid sunmalac 2014.09.30. 16:45:49

@Steve123: En pl. mar kurva regota. Mar a kezdete ota!

sey21 2014.09.30. 17:26:39

Mi lett volna, ha nem döntik be a Ft-ot?
lehet, hogy nem lenne devizahiteles probléma?

khell 2014.09.30. 17:44:44

"majd megy a kormány kuncsorogni a megsértett és végletekig kifosztott banki szférához, hogy legyenek már kedvesek hitelezni"

Mintha ugyanezt mondtátok volna az IMF hazaküldése után... Hülye ez a kormány, majd jól tönkremegy és megy vissza kuncsorogni az IMF-hez. Az se jött be, ez se fog. Mint már annyi jóslat tőletek...

khell 2014.09.30. 17:46:29

@sey21: "Mi lett volna, ha nem döntik be a Ft-ot?"

Meg nem száll a fidesz(!) miatt az egekbe a CHF az euróval szemben is, ahogy a forinttal szemben is, mert a sok ökör CHF-be menekült mikor kitört a válság és már negativ kamattal se tudta svájc lassitani se a CHF vételt...
Ez is a szemét fidesz miatt volt.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.09.30. 17:53:00

Szerintem ez az egész egy dologról szól: a fidesz maffia rá akarja tenni a mocskos, ragadós mancsát a bankok vagyonára úgy, hogy szépen, "törvényes" úton tönkreteszi őket, ahogy pl. az MKB-val tették.
A '90-es években, több mint 20 éve, még 100Mrd-os bank volt. Most mennyit is fizettek érte a bajoroknak?

idiesel 2014.09.30. 18:08:54

@szigetipotyautas: Azt ugye vagod, hogy az MKB az egyik leggecibb, legmocskosabb modon eljaro bank a devizahitelesekkel szemben? Meg ugy altalaban, egy aljas szemetlada tetu banda. Pont. Axa hozzajuk kepest angyalka.

khell 2014.09.30. 18:09:12

Valamelyik géniusz magyarázza már el, hogy ha a fidesz ismét hülyeséget csinált (hiszen 100-ból 100 intézkedése hülyeség, csődbe, pokolba, apakalipszisbe visz akárhányszor csak kormányon volt) akkor a komcsi bagázs miért szavazta ezt meg?

Biztos az volt a logika, hogy ez rossz döntés, a fidesz van hatalmon akkor szavazzuk meg és akkor biztos rossz lesz országnak és akkor nekünk(?) jó...
(persze a kétharmad miatt csak jelképes volt a szavazatuk, de akkor is igent nyomtak 99,9%-ban)

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.09.30. 18:12:12

@idiesel: ezt nem tudom, szerintem a devizahitelesek egyszerűen ostobák voltak és nem foglalkoztak a lehetséges következményekkel.
Viszont az az ámokfutás, ahogy dicső kormányunk minden lehetséges és lehetetlen eszközzel teszi tönkre a bankokat, az valami nagyon nagy disznóságra utal.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.09.30. 18:14:39

@khell:
1. A fidesz birkák 90-100%-ban mennek szavazni, míg a többieknek már teli a tökük az egésszel és inkább el sem mennek.
2. Olyan hülyék, mint... azért szavaz majd az önkormányzati választáson erre a komcsi söpredékre, mert fél, hogy ha nem fideszes vezetése lesz a lakhelyének, akkor a kormány minden pénzt elvesz és semmiféle fejlesztés nem lesz (na nem mintha így lennének látszat projekteken kívül érdemi beruházások, de az más téma. Lásd kedvenc vesszőparipám: egészségügy, amit ez a csőcselék úgy tönkretett pár év alatt, ahogy előtte negyven év alatt nem tudta senki)

khell 2014.09.30. 18:23:54

@szigetipotyautas: félreértetted, a komcsi képviselők szavaztak igennel erre a törvényre.

Látszatprojekt? Mint a 4-es metró, amit átadtak egész jó minőségben? De hála a tökkelütött komcsiknak, szdsz-nek és a többi hibbantnak egy olyan nyomvonalon ami teljesen szar, ezért nem is használják sokan? De ők legalább átadtak valamit, mégha barmok tervezték is és a fidesz kézzel-lábbal tiltakozott ellene, hogy hülyeség, amig csak lehetett. Amikor meg már nem volt visszaút, akkor megcsinálták, amit a komcsik 20(?) évig nem tudtak.

Én múlthéten a kazán cserére adtam be pályázatot, most meg ablakcserére fogok, gondolom ez is csak látszat. Hűtő nem kellett, mert az jó. Ha egy kicsit leveszed a piros szemüveget, egész sok értelmes fejlesztést is láthatnál.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.09.30. 18:24:33

@szigetipotyautas: szerintem is

mondjuk a reklámok is eléggé kiakasztóak voltak, vagy csak az ember agyatlan

idiesel 2014.09.30. 18:30:30

@szigetipotyautas:
abban egyetertunk, hogy disznosag all a dolog mogott, viszont Te vagy az ostoba, ha csak ennyit tudsz a dologrol. Mondok egy peldat.

Elmesz a boltba, veszel egy elektromos keszuleket, mondjuk egy hajszaritot. Kineztel egyet, de sajnos az nem elado, de ilyet tudnak adni. Mivel a gyerek vizes hajjal meg fog fazni, meg hat a tukmalas es nem ertesz hozza, hat semmi riziko, megveszed. Hazaviszed, hasznalod, es agyonb@ssza az aram a feleseged. (szandekosan vagyok vulgaris, semmi rosszat nem akarok a felesegednek!!) majd az anyost is. Mesz vissza, sajnos mi tortent, hibas a termek. Valasz: miert hasznaltal elektromos keszuleket? Nem tudtad, hogy az aram halalt okozhat? Sajnos megvetted viszlat. De van egy kitetel, eleted vegeig, sot a gyermekeid is ezt a keszuleket kell hasznalja!! Ha beledoglik par szeretted, nem problema, a lenyeg h hasznald. Es ez atszall a gyermekedre is.

Ostoba voltal, megvetted. A gyar pedig szemet hazug, mert tudta, hogy amint kipeobalod, meg fog b@szni az aram.

na ez a deviza hitel. Ha most a hasonlaton kezd valaki rugozni, az hulye. Vagy vak, vagy karorvendo jo magyar szokas szerint.

idiesel 2014.09.30. 18:36:02

A sarkitasom arra iranyul, hogy ha valaki alairta a szertodest, nincs kihatralasra mod, elete vegeig nyomorogni fog. Jo, elviszi a hazat a bank, a fennmarado milliok pedig behajtohoz. Nem tudod fizetni? Nem gons, majd inkasszo a nyugdijadra. Ha beledoglesz, nem gond, szall a gyerekre.

a tobbseg nem flancolni akart, hanem panelban akart gyereket vallalni! Szerintetek ez jol van igy?

húzzad neki shakespeare 2014.09.30. 18:43:43

Lóf@szt a bankoknak!
Nekem is volt CHF hitelem.
Igaz, a forint gyengült 30%-ot, de a bank a törlesztőt a duplájára emelte.
Ha 10-20 %-ot visszaadnak, akkor is marad nekik egy raklap pénz.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.09.30. 19:25:19

@idiesel: nagyon rossz a példád. Akik hitelt vettek fel, ha már annyira muszáj volt, felvehették volna forint alapon is. De nem, a devizás alacsonyabb kamaton volt, minden másra szart a többség. Főleg azért, mert hülye volt ahhoz, hogy végigolvassa és gondolja azt, hogy mit ír alá.
Ha valaki a hajszárítót a fürdőkádban használja és a vízbe ejti az áram alatt lévő készüléket, az bizony igenis hülye és nem tudom igazán sajnálni, ha felnőtt ember, min 80-as IQ-val.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.09.30. 19:26:28

@khell: látszat projektek, mint pl. a hetekkel ezelőtt nagy hirtelen elkezdett parkfelújítások, nem tudom, melyik településen osztogatott ingyen mobil, "olcsó hűtő nyugdíjasoknak" és ehhez hasonló mocskos dolgok, amikkel megvezetik a hülyéket.

béla a görög (törölt) 2014.09.30. 19:37:39

Én elvből beintenék, mint ahogy a manyup után be is intek a fidesznek/kormánynak.
Én nem nagyon számolnék az elkövetkezendő 10 évbe hitelezéssel, fogyasztással. Még ha magyar adná akkor sem kéne, sőt pláne nem - amíg egy ilyen kormányt hatalmon tart.
Sokan törleszteni fognak még. Én már fogyasztani, hitelt felvenni nem fogok ITT. El lehet azt a pénzt máshol is költeni, nem igaz? De.

@idiesel: aki panelt vett az ki is tudja fizetni. Nem kell túldramatizálni. Lakni így is úgy is muszáj. Ha nem törlesztőt akkor albérletet fizetsz. Ha most nem tudnád az albéletet fizetni akkor mennél az utcára. Szóval nem azokkal van a probléma akik felvettek 5-8 millát egy panelre, hanem akik nem bírtak magukkal azt kicsit túlértékelték magukat a saját piaci értéküket. Meg megépítették saját koporsójuk - én házam, én váram - az meg igen is fizessen. De el is lehet adni valamit féláron.
Meg aki a 2-3-n. lakást vette befektetési céllal... Bukni is lehet senki nem mondta hogy nem.
Egyébként meg ahogy a kormány szétcseszi a forintot úgy ér egyre kevesebbet az én lakásom is. Még egy ok amiért beintek nekik. Meg még van egypár.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.09.30. 20:23:50

Öröm nézni a baloldali felháborodott kommenteket, amint a bankokat védik.

A bakok átverték az embereket.
Az emberek azért vettek fel devizahitelt, mert annak alacsony volt a kamata.
A bankok a felvétel után duplájára, triplájára emelték a kamatot, úgy hogy ezt a profit hajhászáson kívül semmi nem indokolta.
A bankok azért tették ezt meg, mert megtehették. Bármit megtehettek.

Annyiért adták forintba átszámolva a devizát, és annyiért követelték a törlesztőt amennyiért akarták.
A pénz persze soha a büdös életben nem lett átváltva még középárfolyamon sem.
De megtették mert megtehették.

Ezekre az aljas húzásokra mondta ki a bíróság, hogy a etikátlan, és a pénzt vissza kell fizetni.

Az ostoba MSZP csicskák pedig még mindig a bakokat védik.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.09.30. 20:26:05

@Trompf: mivel verték át a hülye fejed? El kell olvasni, mit írsz alá. A maffiátok, az átverte az embereket.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.09.30. 20:29:51

@szigetipotyautas:

A helyzet az, hogy akkoriban minden bank hitelénél az volt a szerződésben konkrétan, hogy azt csinálhatnak amit akarnak.

Innentől kezdve
a, vagy mindenki hülye aki hitelt vett fel,
b, vagy a bankok éltek vissza pofátlanul az erőfölényükkel.

baldoc 2014.09.30. 20:32:45

@Trompf:" A bankok a felvétel után duplájára, triplájára emelték a kamatot, "
Mondjon már erre csak egy példát, kérem!

baldoc 2014.09.30. 20:38:43

@khell: Miért erőlködik szerencsétlen?
A diktatúránál még a bankok is jobbak.
Amúgy meg micsoda hazugság, hogy a bankvilág meg a pénzvilág micsoda hatalom.Lám a kis felcsutit mégse tudják legyőzni, ezek a nagyhatalmúak!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.09.30. 20:39:05

@baldoc:
Kb akármelyik autó hitel ilyen.
Mindeggyik törlesztője legalább a duplája a 2006-2008 között felvett hitelnek, miközben a pénz "csak" 30%-ot romlott azóta.
A lakáshiteleknél is cirka 70% volt a törlesztő növekmény ebben a távlatban.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.09.30. 20:57:30

@Trompf: ha jól sejtem, az árfolyam és a kamat közti eltérésekről sem tudsz semmit, csak fújod a fidesz mantráját, mint egy narancsos idióta.

béla a görög (törölt) 2014.09.30. 21:12:38

@Trompf: Te vagy egy ritka ostoba. A képlet egyszerű:
1) Ha nincs pénzed ne akard megvenni. Még autót se (főleg) - járj tömegközlekedéssel - még akkor is ha azt mondják, nem ember akinek nincs lakása vagy autója.
2) Ha már hitelt veszel fel mert mindenáron meg akarod venni, mondjuk egy lakást amibe lakni akarsz akkor az dupla vagy semmi - ezt írod alá, Úgy hívják szerződés. Vagy összejön, vagy buktad. Mindenki számára ismert tény volt. Ne panelprolizzál mikor alacsonyak a törlesztők!
3) A szerződés azt is tartalmazza mikor emelhet a bank. devizahitelnél, mindenki tudta, hogy ha a forint elszáll akkor fel fog menni a törlesztő - egy olyan náció amelyik mindent átszámol külföldön forintba, mert zsugori mint a rossebb az tudta ezt. Ezt is aláírtad.
4) A hitelt kamatostúl vissza kell fizetni!
5) El is lehet valamit adni és abszolút nem arról szól a történet, hogy te jól járj. Az lényegtelen.

Az ugye tiszta, hogy ha a fidesz miatt hátrányt okozol annak aki nem devizahiteles, ne menj ki az utcára mert nem fognak szeretni?!

idiesel 2014.10.01. 15:59:18

@szigetipotyautas: Ebből látszik, hogy nem vágod mi volt akkoriban a szitu. Nem egy eset volt, hogy forint alapú hitelt nem adtak, csak CHF-et. Nem, aki panelt vett, jónéhányan azt se tudják venni. Veletek az a nagy baj, hogy általánosítás megy, de a megértés nem.

Bezzeg a hajszárítós sztoriból ennyit tudtál leszűrni, de a lényeget nem. Gratulálok.

@béla a görög: Neked is csak gratulálni tudok. Most jössz a nagy okosságoddal, viszont arra nem térsz ki, hogy a szerződést kihasználva hogyan használták ki a nyerő pozíciójukat a bankok...

Nem az a baj, hogy balos vagy, hanem ostoba is. PLusz igazi magyar! Dögöljön meg mindenki, de bezzeg Te kurva okos vagy.

Nekem nincs CHF hitelem, mégis meg tudom érteni azokat, akik már mindenüket elbukták és még milliókat követel a bank.. A bank bekaphatja! Mi a faszt képzel?

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.01. 16:51:29

@idiesel: ez így szimpla hazugságnak hangzik. Mi az, hogy nem adtak forint hitelt? Ki? Jó lenne valami hiteles forrás. Ja, hogy a hitelminősítők kockázatosnak ítélték a kérelmet és csak ott kaptál, ahol nem volt forint hitel? Én kérek elnézést, amiért a bankok nem akartak hitelképtelen ügyfeleknek ingyen hitelt adni!
A betétesek meg külön örülnek nektek, hogy 10-20 milliós betét kamatai sem fedezik a banki költségeket. De nem baj, neked megmarad a deviza hitelre vett autód, két méteres plazma tévéd stb.
Igen: mások szopnak, mert anno felelőtlenek voltatok, most meg ez a komcsi söpredék igyekszik nyalni nektek.

idiesel 2014.10.02. 09:41:32

@szigetipotyautas: Mint írtam, nekem nem volt CHF hitelem, de ismerek jó pár sztorit. Faszért általánosítasz, ha kiállok egy ügy mellett, akkor már hiteles vagyok? Ez a baj látod, hogy ennyire de ennyire ostoba vagy :) De örülj neki, így is rá fognak baszni és jöhetsz az okoskodásoddal...

idiesel 2014.10.02. 11:03:19

@szigetipotyautas: Mocskom? Te szánalmas gyökér :) Akkor legyek érintett, leszarom :) Nem voltam rászorulva, de a szomszédomat kiköltöztették és végignéztem.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.02. 11:08:03

@idiesel: érintett: lehetsz te a kölcsönt felvevő, felelőtlen hülye, lehet, hogy barátod, barátnőd, szüleid stb.
Ha nem ismered egy szó jelentését... :D

Az én szomszédomat is kis híján kilakoltatták. Még jó, hogy én ott voltam, ő meg nem, így kiderült, hogy az emelet, lakás stimmel, csak a cím nem.

Valahogy nem tudom sajnálni azokat, akik erejükön felül vesznek fel hitelt, olyan feltételekkel, amik nyilvánosak, csak épp nem akarják felfogni, hogy rájuk is vonatkozhat valamikor (lásd árfolyam változása)
Én is szívesen laktam volna saját, kertes házban, de ismerve a lehetőségeimet, maradtam a panel mellett. Viszont nincs kölcsönöm, amit vissza kellene fizetni. Ja, autót sem vettem hitelre, pedig néha jó lenne, ha lenne autónk. (más kérdés, hogy az utakon közlekedőknek jobb, hogy nincs jogsim :D)
süti beállítások módosítása