Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Magyarország, 2014, csoda

2013. október 12. - Szarvas Norbert

1377053_719376188076157_1157534645_n.jpg„Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk” – ismerős ez az idézet szerintem mindenkinek (A Tanú). Viszont a magyar narancsról szóló kultikus mondatnak semmi köze nem lesz a 2014-es magyarországi gazdasági csodához. Történelmi gazdasági boom van kilátásban, ami a Fidesz kormányzását igazolja, döntéseit emeli piedesztálra, ellenségeit eltünteti, a napot pedig újra fényessé teszi az ország felett. Ezek után joggal várhatjuk majd, hogy ez a bolond időjárás helyreáll, a városok megszépülnek, az éhezéssel leszámolnak, a munkanélküliség megszűnik, az inflációból defláció lesz, Felcsút fővárossá válik, Orbánt megkoronázzák, és nem mellékesen – az ínyencek külön kérésére – számíthatunk a magyar focira is.

De miről van itt most szó? Hát a szó szót követ, minekutána bolond lyukból bolond szél fúj, melynek következtében az ellenzék-ellenség tovaszáll a sötétségbe, majd eltűnik, mint szürke szamár a ködben. És persze folytathatnám dakotásan is, de nem érzem szellemi kútfőm oly’ magasságokban leledzeni, és ezzel egy szintre emelkedni hőn szeretett I. Orbánnal.

A világ legnagyobb problémája és legnagyobb aggodalma az Egyesült Államok belső politikai csatája, melynek lényege, hogy a demokrácia történetesen a széllel szembe pisilt. Október 17-én éri el az USA az adósságplafont. Ez azt jelenti, hogy nem vehetnek fel több hitelt, az ország képtelen lesz finanszírozni magát, és csődbe megy. Persze ezt a plafont kitolhatja a döntéshozás, amennyiben a republikánusok és a demokraták is rábólintanak. Kapva az alkalmon a republikánusok gyorsan be is fenyítették a demokrata Obamáékat, hogy csak akkor nem engedik saját maguk harakirijét, ha Obama és társai visszamondják az Obama-kormány legfőbb érdemének tartott egészségügyi reformot. Ők persze nem akarnak politikai öngyilkosságot elkövetni, tehát: NEM!

De mi köze ennek Magyarországhoz? A Fidesz nagyon előrelátó volt, és mindenki érdekében úgy alakította a szavazási körzeteket, úgy ténykedett mindenben, hogy tulajdonképpen megszüntette a politikai ellenfél fogalmát az országban. Ezzel pedig hosszú időre nyugalomba helyezte a társadalmat, hogy még véletlenül se fordulhasson elő ilyen katasztrofális ellentmondás.

Magyarországon a legszélesebb körben elfogadott, de igazából nem ismert, mégis a legjelentősebb gazdasági mutató az infláció. Csak a legkevesebben értik, hogy tulajdonképpen mit jelent, miből számítódik, és hogyan lehet csalni a számokkal. Ellenben az infláció képes felülírni a valóságérzetet az emberekben, és pontosan emiatt: ha valaki birtokolja az inflációt, birtokolja a társadalmat is. Hiszen Bözsike néni és társai hiába tapasztalják a mindennapokban, hogy egyre kevesebbet tudnak vásárolni a pénzükből, hiszen a híradóban bemondták, hogy az infláció 30 éve nem volt ilyen alacsony, és ezzel – csodák csodájára – mindenki jóllakik. A gazdasági csoda egyik fő eleme a többszöri rezsicsökkentés, mely unortodox módon erőszakos és erőteljes beavatkozást takar, és képes torzítani a számokat és az inflációs adatokat. 2014 mégis a gazdasági csoda országa lesz, hiszen hiába fognak az emberek 100.000 forintért kevesebb kaját vásárolni, ha a másik oldalon kevesebbet kell a rezsiért fizetni (minden másért meg többet, de a magyar nép már hozzászokott ahhoz, hogy mindig mindennek az árát rafinált címszóval emelik, szóval ez nem a kormány hibája), és még az infláció is tökéletes.

A gazdasági dübörgés időszaka következik, aminek igazi fokmérője és reprezentatív eleme az orbánista trafikmutyiból született nemzeti dohányboltok lesznek. Az emberek végre kezdik megszokni az új cigarettavásárlási rendszert, és elfelejtik a mutyizás időszakát. Ennek eredménye (+ a rezsicsökkentésből megmaradt lóvé, melyet cigarettába lehet fektetni) biztosan a trafikok robbanásszerű növekedése lesz, ami a nemzetközi gazdasági hírügynökségek szerint a világ legelképesztőbb növekedését fogja prezentálni a nagyérdemű felé. Ez pedig előbb-utóbb az adóbevételekben is meglátszik. A kérdés csupán az, hogy milyen adónemek formájában. Szja, áfa vagy a középkorból megismert pártegyház számlájára utalandó tized? Már érzem is, ahogyan pöfékel a gazdaság.

Na de viccet félretéve, komoly dolgok vannak itt készülőben, hiszen 2014-ben választások lesznek, és senki sem szeret önszántából lemondani a mézes bödönről. Virítani kell valamit. Tökéletes időzítéssel a gazdaság minden előrejelzés szerint elkezd végre növekedni, ami persze a Fidesz egyértelmű győzelme és sikere (vagy a gazdaság öngyógyító képessége, ami automatikusan is bekövetkezett volna, akkor is, hogyha egy csoport retardált majom irányítja az országot?). Ezek pedig olyan érdemek, amelyek mögé el lehet bújni. Olyan érdemek, amelyek tények, és amelyek mellett az ellenzék 1000-szer hordott politikai köntöse elég szánalmasan fog hatni.

Mert az ellenzék megint elővette az agyonhasznált politikai köntöst: programjukból megtudhatjuk, hogy megválasztás esetén beindul a „Mentsük meg a nyugdíjasokat!” program 115. verziója, a kerítés kolbászból fog készülni, a tanítás mindenkinek ingyen jár, és a vállalkozóknak megint eljön a paradicsom. Tehát az ellenzék semmi értelmeset, semmi érdekeset, semmi újat nem tud felmutatni a választási programjában, azonkívül, hogy a mainstreamet meglovagolva közhelyeket pufogtat.

A realitás pedig, ami most fog következni, pedig ez:

1. Amennyiben leszavazzák a Fityeszt, és szocik jönnek vissza, akkor a következő 4 év megint rohadt drága és jellegtelen lesz, hiszen arról fog minden szólni, hogy mindent vissza kell állítani „eredeti” állapotába.

2. Ha a Fityesz nyer, akkor semmi nem fog változni, és felkészülhetünk a nemzeti italboltok korszakára. A továbbiakban pedig elkezdhetünk a történelem bugyraiban elmerülni, hogy hány évig tartott a sötét középkor, amikor a paraszt paraszt volt, a király meg király. És nincs átmenet.

+1 tündérmesébe illő csoda lenne, ha a társadalom fogná magát és egyik hordára sem szavazna, hiszen mindegyik leszerepelt már oda-vissza, és mindegyik párthoz mindenki tud legalább 1000 konkrét ügyet mondani, ami a nyilvánvaló lopásról szól. Helyette alternatíva híján egy szakértői kormányt kellene választani, amelyik legalább addig komolyan veszi magát, amíg az ország megérik és megerősödik annyira, hogy már nem a kiszáradt és megrohadt tetemeken kell fogni valót találni, hanem erőtől duzzadó erőteljes testeket lehet lerabolni. Magyarul időnként hagyni kell fejlődni, hogy legyen mit elvenni.

 

10 dolog, amit biztosan nem tudtál a Fidesz Magyarországáról:

1. Magyarország azért nem vett fel hitelt az IMF-től, mert nem akarta, hogy az IMF tartozzon neki.

2. Ha Magyarország államadóssága eléri a kritikus pontot, akkor az EU nem minket büntet meg, hanem a többi országot, amiért hamarabb állították egyenesbe a gazdaságukat, mint mi.

3. Nem Magyarország az EU tagja, hanem az EU tagja Magyarországnak.

4. A nemzetközi gazdasági szakértők minden fontos döntés előtt felhívják Matolcsyt, és engedélyt kérnek tőle.

5. A szövetség neve nem visegrádi négyek, hanem Orbán Viktor és barátai.

6. A gazdasági összeomlásnak egyszer volt egy Magyarország-közeli élménye.

7. Brüsszel gyakorlatilag Budapest külvárosa.

8. Isten és Orbán között az a különbség, hogy isten nem akar Orbánra hasonlítani.

9. Magyarország képes volt a fehérgazdaságot egyetlen nap alatt befeketíteni.

10. Matolcsy képes a 0-t osztani, becsomagolni és fehér lovon elküldeni Brüsszelbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr945563186

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikai hirdetés 2013.10.12. 19:49:14

Bajnai bocsánatot kért a szobordöntésért!...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki senki 2013.10.12. 12:35:51

Annyira, nem röhögtem! Tudnillik minden izzadsáégszagú erölködés ellenére, a zemberek - alig férve hozzá más infohoz, mint ami az Orbáni TV-kanálisokból áramlik, símán beszopják a sok baromságot. Gondolom, ezért is kell lenullázni az iskolákat, nehogy má' gondolkodni tanítság a gyerekeket, elég ha ismerik a négyezerhatszáznyolvnakétszer módosított, ám de gránit kőbe vésett alko...izé alaptörvényt, de azt, keresztényi szellemben. Jobbágynak jó lesz!

[megmondoember] 2013.10.12. 12:40:27

"1. Amennyiben leszavazzák a Fityeszt, és szocik jönnek vissza, akkor a következő 4 év megint rohadt drága és jellegtelen lesz, hiszen arról fog minden szólni, hogy mindent vissza kell állítani „eredeti” állapotába."
Nem kellene az ECHO-HírTV-Magyar Hírlap szentháromságon kívül más forrásból is tájékozódni?

Egyébként meg a "Fityeszen" és a "szocikon" kívül van még néhány párt akikre lehet szavazni.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.10.12. 12:41:09

"2014 mégis a gazdasági csoda országa lesz, hiszen hiába fognak az emberek 100.000 forintért kevesebb kaját vásárolni, ha a másik oldalon kevesebbet kell a rezsiért fizetni (minden másért meg többet, de a magyar nép már hozzászokott ahhoz, hogy mindig mindennek az árát rafinált címszóval emelik, szóval ez nem a kormány hibája), és még az infláció is tökéletes."

Ezt úgy mondod, mintha a "minden más" - többek között az élelmiszerek ára - nem lenne benne az inflációs kosárban, és pusztán a rezsicsökkentéssel le lehet nyomni a számot.

Épp elég szarul kormányoznak Viktorék, nem kell csúsztatásokkal rákontrázni.

kvadrillio 2013.10.12. 12:47:12

Fenyegetőzik Izrael
2013, október 11 - 10:48

Friss hírek
Külföld

Az izraeli légierő távoli célpont elleni támadást és levegőben való üzemanyag-felvételt gyakorolt, miután Benjámin Netanjahu miniszterelnök ismét bejelentette New Yorkban az ENSZ-közgyűlésben, hogy országa akár egyedül is megakadályozza az iráni atomfegyver megteremtését.

A hadsereg szokatlan módon közzé is tette a légi hadgyakorlat felvételeit, hogy kétséget kizáróan bizonyítsa elrettentőképességét, és nyomást gyakoroljon a jövő héten Genfben Mohammad Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszterrel tervezett tárgyalásokra - vélekedett a Tízes tv-csatorna csütörtök esti híradójában Alon Ben Dávid katonai szakértő.

NEM MARAD KUSSBA EZ A F.ASZ USZÍTÓ ÁLLAT ! USZÍTJA AMERIKÁT IS ÉS MINDENKIT AKIT LEHET !
AMERIKA ÚGY TÁNCOL, AHOGY IZRAEL FÜTYÜL, MERT SOK PÉNZE VAN ???
ÁLLJON MÁR LE AZ USZÍTÁSOKKAL, BEFOLYÁSOLÁSOKKAL, MERT ECCER JÓL ICSÁN LESZ RÚGVA !!!!!
TÉLLEG KURVÁRA BOSSZANT A FOLYAMATOS UGRÁNDOZÁSA !!!

kvadrillio 2013.10.12. 12:54:58

Keserű meglepetés: magasabb az infláció a vártnál
2013, október 11 - 10:15

Belföld
Friss hírek

Rezsicsökkentés ide, rezsicsökkentés oda, magasabb a pénzromlás üteme a vártnál. Drágult az alkohol, a cigaretta, a hús, és kismértékben a háztartási energia is.

324Szeptemberben a fogyasztói árak 1,4%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. A háztartási energia árak, valamint a tartós fogyasztási cikkek és a ruházkodási cikkek árcsökkenése mellett legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk drágultak - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikájában.

Egy hónap alatt – 2013. augusztushoz viszonyítva – a fogyasztói árak átlagosan 0,5%-kal növekedtek. Ezen belül az élelmiszerek ára 0,4%-kal csökkent, ami meghatározóan az idényáras élelmiszerek – burgonya, friss zöldség, gyümölcs – 5,3%-os árcsökkenésének következménye. Szintén mérséklődött a liszt (3,8%), a száraztészta (2,1%) és a cukor (1,4%) ára. Drágult a sertéshús (2,7%), a párizsi, kolbász (2,4%), a baromfihús (1,2%), valamint a tej (1,0%). Az idényáras élelmiszerek nélkül számítva, az élelmiszerek ára átlagosan 0,2%-kal nőtt.

A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk (3,1%) drágultak, a dohányáruk esetében megemelt árrés következtében. A szezonváltás miatt, a ruházkodási
cikkek körében szintén átlag feletti volt az áremelkedés (1,5%). Az egyéb cikkek is átlag felett drágultak (0,6%), ide tartoznak: lakás-, háztartás- és testápolási cikkek, gyógyszerek, járműüzemanyagok, valamint kulturális cikkek. Ezen belül a járműüzemanyagokért 1,5%-kal kellett többet fizetni. Kisebb mértékű áremelkedés volt megfigyelhető a tartós fogyasztási cikkek (0,3%) és a szolgáltatások (0,2%) esetében.

A háztartási energia ára nőtt az előző hónaphoz képest (0,1%). 12 hónap alatt, 2012. szeptemberhez viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál nagyobb mértékben, 1,7%-kal emelkedtek. Ezen belül jelentősen nőtt a sajt (8,6%), a tej (5,7%) és a sertéshús (5,6%) ára. Árcsökkenés következett be többek között a tojás (13,2%), a cukor (9,1%), a liszt (7,0%), valamint a csokoládé, kakaó (5,0%) esetében. Az átlagosnál nagyobb mértékben, 10,9%-kal emelkedett a szeszes italok, dohányáruk ára is.

A szolgáltatások esetében szintén átlag feletti volt az árnövekedés (3,3%), ezen belül a víz-, a csatorna- és a szemétszállítás díja átlagosan mintegy 10%-kal csökkent, mialatt a helyi tömegközlekedés 4,9%-kal került többe. Az egyéb cikkek ára átlagosan nem változott, ezen belül a járműüzemanyagok ára 2,9%-kal csökkent. A ruházkodási cikkekért átlagosan 0,3, a tartós fogyasztási cikkekért 1,7%-kal kellett kevesebbet fizetni. A háztartási energia esetében is árcsökkenés (8,1%) volt megfigyelhető - olvasható a KSH közleményében.

alfahir.hu

EU ORBÁN SZERINT ALACSONY INFLÁCIÓ ???????
NEM LÁT EZ A F.SZ A SOK STADIONTÓL ?????

no_successful2 2013.10.12. 13:11:07

"Tökéletes időzítéssel a gazdaság minden előrejelzés szerint elkezd végre növekedni, ami persze a Fidesz egyértelmű győzelme és sikere (vagy a gazdaság öngyógyító képessége, ami automatikusan is bekövetkezett volna, akkor is, hogyha egy csoport retardált majom irányítja az országot?)."

Hmm, hagyni a gazdaság öngyógyítását érvényesülni, ez még mindig jobb, mint amikor a szoc kormány nyolc éve alatt, taccsra vágták az államháztartást.

midnight coder 2013.10.12. 13:26:35

Az elején már majdnem volt valami értelme a blognak, de aztán gyorsan visszasüllyedt a megszokott, indexes címlap színvonalra.

midnight coder 2013.10.12. 13:29:58

"(vagy a gazdaság öngyógyító képessége, ami automatikusan is bekövetkezett volna, akkor is, hogyha egy csoport retardált majom irányítja az országot?)."
20 éve az irányítja, csak a horda változik időnként, de az sem túl nagyot.

2013.10.12. 13:43:48

@no_successful2: Hmm, hagyni a gazdaság öngyógyítását érvényesülni, ez még mindig jobb, mint amikor a szoc kormány nyolc éve alatt, taccsra vágták az államháztartást. "
Ettől ne félj! A nemzeti dohánybolt megmutatja, hogyan kell elképzelni az "öngyógyítást".

Erő e-meló 2013.10.12. 13:56:44

"Ha a Fityesz nyer, akkor ... felkészülhetünk a nemzeti italboltok korszakára. "

Ez rémhírterjesztés.
Házi pálinka ingyér főzhető, és ezt a mostani kormánynak köszönhetjük. Ezt egész biztos nem fogják visszavonni, mint ahogy bort is lehet csinálni maszekba

Recs Kázmér 2013.10.12. 14:02:53

@[megmondoember]:
"a "Fityeszen" és a "szocikon" kívül van még néhány párt akikre lehet szavazni.
"

Alyánlom figyelmükbe a Recska Pártot

Recs Kázmér S.K.

Blogger Géza 2013.10.12. 14:23:32

@midnight coder: Hát igen, korrekt értékelés. Annyira nevetséges már megint ezekkel a körzetekkel jönni, sokkal igazságosabbak, mint a régiek, kisebb az aránytalanság az egyes körzetek között. Semmi köze a körzeteknek a népszerűséghez, ha az MSZP állna 50%-on, a Fidesz pedig 20%-on, akkor az MSZP lenne a befutó, tök mindegy, hogy vannak a körzetek, de mivel fordítva van, a Fidesz lesz a befutó, ennyi.

jogalany 2013.10.12. 14:45:08

A gazdaság köszöni szépen, jól van.
Ami rossz, az az állami költségvetés, a korrupció (a GDP 13,2%-a), a felelőtlenség állami szintű megjelenése, a felelősségre vonások tendenciózus elmaradása.

jpmjpm 2013.10.12. 14:55:27

@Józsi bá': az irónia fogalma kimaradt az életedből?

dr kíváncsivagyok 2013.10.12. 15:02:02

@[megmondoember]:
"Egyébként meg a "Fityeszen" és a "szocikon" kívül van még néhány párt akikre lehet szavazni. "

Pl.???????????????????????

dr kíváncsivagyok 2013.10.12. 15:04:02

@kvadrillio:
"NEM MARAD KUSSBA EZ A F.ASZ USZÍTÓ ÁLLAT !"

Te sem maradnál , ha mondjuk Szlovákia atomrakétákat építene és rád irányítaná , Te faszkalap !

dr kíváncsivagyok 2013.10.12. 15:05:13

@kvadrillio:
"ORBÁN SZERINT ALACSONY INFLÁCIÓ ???????"

Persze,...hiszem a plazma TV - ára csökken,...csak a krumplié nő bazmeg...

bgp 2013.10.12. 15:18:01

@[megmondoember]: "Egyébként meg a "Fityeszen" és a "szocikon" kívül van még néhány párt akikre lehet szavazni."

Erre blogger utalt is: +1 tündérmesébe illő csoda lenne, ha a társadalom fogná magát és egyik hordára sem szavazna

A realitások talaján maradva kire gondoltatok?
Esetleg a Jobbikra?

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.12. 15:31:29

Magyarország jobban teljesít!
Mert
Hollandia : Magyarország csak 8:1 és nem 10 !!

Gyerünk fideszes CÖF-ös birkamenet, riadó. Megsértették hazánkat a sunyi, imperialista nyugatiak!
Utcára bégetni, hisz nem lehet, hogy egy szerethető válogatottal így szórakozzanak! Pedig ezekre lehetne építeni szokták mondogatni.
Hívjatok be lengyel, román, azeri, eszkimó, holland vendégbégetőket jó pénzért, mert a nemzeti "szellentő honvédők" ezt nem tűrhetik.

Még egy stadiont Fecsútra, de a másik oldalra, mert ....

Orbán banda ne kísérletezgess tovább rajtunk, takarodj!

midnight coder 2013.10.12. 16:15:20

@Most hogy fog csalni a fidesz a bajai választáson?: Tudod elvtárs, itt azóta, hogy a komcsik csődbe vitték a cuculizmust, majd lenyúlták a maradék vagyont, kleptokrácia van. Ez azt jelenti, hogy jön a következő választás, és te szavazhatsz a neked szimpatikus csapat majomra. Ha nem tetszik az Orbán gorilla, akkor választhatsz helyette Gyurcsány cerkófot. És ha elég sok birka szavaz a cerkófra, akkor a másik csapat fogja csinálni a hülyeségeket, és nem standiont építünk, hanem autópályát a románokhoz, hadd költözzön oda az a pár multi aki tévedésből ide hozta a pénzét.

midnight coder 2013.10.12. 16:18:00

Amúgy gyanítom, hogy a honi polgárok életére nagyobb hatással lesz az a konfliktus - és ami mögötte van - ami a topic elején említésre került, mint a 2014-es parlamenti választások, bárki is nyeri azokat.

pizzaboy 2013.10.12. 16:28:59

Korrupció: nézzetek rá egy-két általatok ismertnek vélt cég (pl ahol dolgoztok, dolgoztatok )árbevételére a ceginfo.hu -n. Én megtettem, karöltve néhány ismerősömmel(kb 20 céget néztünk át olyanokat amikről nagyjábóli sejtésünk volt az adatok hitelességét illetően).

Az eredmények több mint kiábrándítóak, az általunk megkeresett cégek 95%-a ISZONYAT mennyiségű adót csal el, átlagban azt mondhatom, hogy a bevételük csupán 30-50%-át vallják be, de szerepelt konkrétan olyan is, aki gyakorlatilag lazán 100%-t "lenyúl" (csak annyit vall be, amit kötelező a lízingdíjak, hitelek, alkalmazottak fizetése miatt).

Aztán jön a sírás, hogy de hát "nem tudlak bejelenteni csak minimálbérre, csak 4 órára stb stb". A dolgozó is elcsal legalább 30-50% adót. (Hogy tehet róla/nem tehet róla, itt nem is ejtenék szót, külön megérne egy misét.)

Az egész országot átszövi a korrupció, annyira a szerves részünkké vált, hogy gyakran fel sem tűnik, nem tudunk róla, nem érdekel, mert "mindenki így csinálja", vagy mert minek fizessem be, a "zOrbánék", vagy Bajnai úgyis ellopnák(ami természetesen igaz is).

Eközben meg szépen lassan rohad az ország.

Én azt mondom mindenkinek magában kellene elindítania a változásokat, vagy ha erre nem képes legalább hagyja abba sírást és kussoljon.

Uff, my 2 cent.

Bambano 2013.10.12. 16:48:35

gyengébbek kedvéért: nullát osztani nem kunszt. nullával osztani kunszt.

Dzoltán55 2013.10.12. 16:55:35

@kvadrillio: Ha esetleg a tizediken laknál,akkor könnyű a megoldás...

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.10.12. 17:43:02

@kvadrillio: SENKIT nem érdekel, főleg nem ez alatt a post alatt.

Konzervatív0 2013.10.12. 18:59:07

@dr kíváncsivagyok: furcsa úgy számonkérni máson pl az atomrakétát hogy közben nekem van...
Én atomrakéta ellenes vagyok félreértés ne essék, de ugy hogy akkor tőle is vegyék el.
Ne feledjük el még mai napig is vannak izrael által katonailag megszállt területek. Nekem ugy tűnik a térségben ő él vissza az erőfölényével, a többiek meg csuzlival lövöldöznek atomrakétára.
Lehet tévedek... de én azt a területet teljes egészében izraelestől és iránostól lefegyverezném, és max 10 centis bugylibicskát hagynék náluk...

high up! 2013.10.12. 19:14:25

@jogalany: "A gazdaság köszöni szépen, jól van."

Maximum a troll-pótlékod van rendben. Soha nem volt ennyire szerteágazóan szarban a magyar gazdaság: az ipar pl. már másfél éve recesszióban van, ami rekord. A feldolgozóipar 13 alága közül 9-ben recesszió volt a Q2-ben.
A magyar gazdaság potenciális növekedési képessége: 0%.

S közben Orbanescu a GDP 20%-át vonta el, s mint kiderült, egy büdös vasat nem fordított belőle államadósság törlesztésre.

Meg amint látjuk a gazdaság fejlesztésébe se ment egy büdös vas sem.

gigacherry 2013.10.12. 19:44:40

A nyolcas pont Hofitól származik.
Brüsszel (lakosai számát tekintve) Budapest fele. Egyébként szép város, én legalábbis szeretem.

2014-ről azt gondolom, hogy változás lesz. Vagy nyer az ellenzék, vagy marad a Fidesz, de ezt a tündérmesét már nem sokáig tudja eladni, oda jut majd, ahova Gyurcsány jutott 2006-ban, vagy még mélyebbre.

gigacherry 2013.10.12. 19:47:43

@pizzaboy: Én részben emiatt is akartam egy kis magyar cégtől multihoz kerülni. Ők már nem csalhatják el.

Sírköves Slomó 2013.10.12. 19:58:38

Bugyuta cikkecske.

A realitás a fidesz és a szocik közötti választás, ami nem nehéz.

Dr.Bio74 2013.10.12. 20:03:47

@Bambano:

Ettől a nullával osztástól lefagyott a szoftver.

@jogalany:

A gazdaság kurvára jól van, meg minden körülötte, remélem te is.

@Konzervatív0:

Izrael visszaél az erejével?

Bah, legalább a térképet nézd meg, meg úgy általában a jelenlegi Izrael állam történelmét. Szerintem meg alap tény, hogy egy folyamatos fenyegetettségben élő állam, melynek kiegyezésre esélye sincs, tekintve, hogy eleve a létezési jogát kérdőjelezik meg. De, hogy jön ez a posthoz?

Magam részéről úgy gondolom, hogy akkor amikor a "jobboldal" "lebirkanépezte" a magyarokat, akkor felháborodtam, pedig a felháborodásom téves volt. Teljesen igaz a kijelentés.
Látom magam körül az értelmesebb emberek egyre zavarodottabb nézelődését, mert választani akarnak csak nem igazán van mit.
A legszebb amikor az első békemenetre fel(meg)vezetett emberkének örömöt okoz a szerintem feleslegesen idióta és vulgáris orbán szobor döntés, fejdobálás.Anno az országért vonult, hiába mondtam neki, hogy a békemenet a legkevésbé az országról és az egységről, sokkal inkább az orbanescu éra hazugságdömping egy(két) jelentős fő momentumáról:
-az ellenségeink folyamatosan támadnak minket
-de itthon a többség bizony velünk (fityisz) van.
És ez a hazugság áradat folyamatosan hömpölyög, de egyre több erő van mögé rakva, azaz egyre kevésbé érdekli a "vezető erőket" az ellenvélemény és a sokszor jogos felháborodás. Kíváncsi vagyok a "jobboldal erős embere" meddig mer elmenni a következő négy évben, véleményem szerint amíg csak engedjük, talán még elsőként lehet ismét saját diktátorunk is.

Sírköves Slomó 2013.10.12. 20:07:49

@Dr.Bio74: 'Szerintem meg alap tény, hogy egy folyamatos fenyegetettségben élő állam, melynek kiegyezésre esélye sincs, tekintve, hogy eleve a létezési jogát kérdőjelezik meg.'

- Hogy a fenébe ne kérdőjeleznék meg a létezési jogát? Olyan államalapítás a világon nincs mint az Izraeli.

Dr.Bio74 2013.10.12. 20:14:37

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

Oszt?
A felvetés a kavarásával kapcsolatos volt. Miért kavar, bombáz, megszáll ( megjegyzem megszállás és megszállás között is van némi különbség). Mert van, létezik, emberek milliói élnek izraeliként és még akarnak is. Mondjuk néha példát lehetne venni róluk.

Úgyhogy az államalapításuk módja körülbelül annyira számít jelen kérdésben, mint az hogy mi küldtünk-e Szvatopluknak fehér lovat, vagy nem.

Sírköves Slomó 2013.10.12. 20:18:32

@Dr.Bio74: Ez nem azzal kapcsolatos, hogy izraeliként éknek-e vagy nem. Nem ezzel van ott senkinek baja.

Hanem azzal, hogy odamentek, rámutattak vki földjére hogy ez most a mienk, az angolok meg odaadták nekik.

Ezért mindörökké terrorizálni fogják őket, és ha egyszer nem fognak nyugati támogatást kapni, behajigálják őket a tengerbe.

DarthVader 2013.10.12. 20:25:13

@Józsi bá':

kevesebbet a rezsiért?

Megnéztem a gázszámláimat:

1 m3 gázért fizetendő:

2008: 105 Ft/m3
2010 január: 120 Ft/m3
2014 szeptemberi számla (még meleg): 140 Ft/m3.

Milyen rezsicsökkentés, ember?

DarthVader 2013.10.12. 20:26:19

@DarthVader: Ja, ez a szeptemberi már a rezsicsökkent természetesen.

Sírköves Slomó 2013.10.12. 20:27:50

@DarthVader: 2014 szeptemberii gázszla az nem meleg, hanem forró.

Sírköves Slomó 2013.10.12. 20:33:21

A poszter is meghibbant rendesen.

1. Az inflációadat az hamis mer drágul minden.
2. Az EU utálja a rezsicsökkentést, erősen lobbiznak az energiacégek.
3. Az Eustat lefelé hamisítja a magyar inflációt, hogy kibasszon a lobbistákkal.

Kanstruktív 2013.10.12. 20:53:58

Igen: ...egy szakértői kormányt kellene választani... (és az egész mai parlamentet felrobbantani).
Ennyi, az összes többi mellébeszélés.

Dr.Bio74 2013.10.12. 20:56:27

@Kanstruktív:

Csak néhány Claymore-akna kell, mondjuk 2 soronként amiket szertartásosan az első interpelláló beindít.

Sírköves Slomó 2013.10.12. 20:58:52

@Kanstruktív: Jó lenne egy példa is szakértői kormányra, hogy mikor, hol volt ilyen...

gipsz.jakab 2013.10.12. 22:18:51

az elmútnyócgól a hibás...
a narancsosok jobban tejjesítenek...

Minyimányi Monyó (törölt) 2013.10.12. 23:15:59

Ha 3 isten verte stadion árát hagyták volna a gazdaságba visszacsorogni,akkor lenne talán valami kisebb fajta csoda.
De így...

jogalany 2013.10.13. 00:09:54

A gazdaság köszöni szépen, jól van.
Aki recessziót mond, nem téved, de az nem azt jelenti, hogy a gazdasággal van a baj. A gazdaság nem egy növekvő gyermek, hogy csak egy irányba mozdul el, a gazdaság nem csak nőni képes, ha van rá kereslet, hanem csökkenése is lehetséges, de ez nem jelenti a gazdaság minőségének romlását.
Ami romlik és amivel folyamatosan összekeverik az az állam tevékenysége, bürokrácia által elszúrt munkája. Túl hosszú lenne itt azt kifejteni, hogy mi mindent kéne csinálni, hiszen még egy kormány sem indult el az életképességének megőrzése útján.
A kormány sok hibával kormányoz, alapvető elvárásokat nem teljesít. A költségvetésben nézzük csak meg, hogy mennyit tettek a sport, azon belül a foci rovatba. A korrupt nyerészkedés elfeledtette velük, hogy pl. teher alatt nő a pálma, és nem 15 milliárdot kellett volna tavaly a focisták jövedelmére kiadni, mert ime az eredmény, a románoktól elszenvedett csúfos vereség, és a mostani 8:1 meg nevetségessé tette a magyar focit világszerte. Ezekre még 160 milliárdot csak stadionra? Egy bűdős fillért sem.
Vajon megfogadják, nem. A korrupció a 20 % megrendelői visszatérítés zsebbe, nagyobb úr, az ésszerűnél és nagyobb az ország érdekeinél is.
A GDP 13.2% megy így magáncélokra, zsebbe. Még az ellenzék sem szól erről egy szót se.
Azt gondolom a brazil hölgynek nálunk is igaza van, nincsenek politikusaink, csak hazug, csaló tolvajaink vannak.

dekol84 2013.10.13. 00:56:23

@[megmondoember]: "Nem kellene az ECHO-HírTV-Magyar Hírlap szentháromságon kívül más forrásból is tájékozódni?"

Bocsánat, de az echó tv nem tartozik a szentháromsághoz, ők egy picit demagógabbak még a többinél is. A 3 (hím)tag a lánchíd rádió. Ezek hárman (MN, hírtv, lánchíd) fröcsögik ugyanazt a fityeszes hazug szennyet! Az echó még ezektől is hülyébb!

felcsutisuttyo 2013.10.13. 06:15:17

AZ A CSODA, HOGY MÉG NEM TÖRT KI A NÉPFELKELÉS A NEMZETI GAZEMBER ÉS BŰNSZÖVETKEZETE ELLEN !!!!--
Hamarosan meglesz remélem, legkésőnn a 2014 es elcsalt választás másnapján.. AZT MÁR NEM NYELI LE A DEMOKRÁCIA!!!!

xvxvxv 2013.10.13. 06:36:37

@high up!: ez a gyerek ugyanezt mondta nekem is pár hete: "a gazdaság köszöni szépen, jól van". megjegyeztem a nevét, mert az ő állítólagos cégük is budai, és nagyon jól megy nekik. "semmi baj a gazdasággal" - mondta, ill. csodálkozott azon, hogy az életben maradásért küzdünk hónapról-hónapra; hogy ne küldjünk el embert, mert 2010 óta szinte mindent a haveri, újonnan alapított fidesz-cégek visznek el a szakmánkban; a magán-cégek meg annyira megnézik, mire adnak ki pénzt, hogy alig akad megbízás.

kezdjük azzal, hogy én elképzelni nem tudok a környezetemben a piacról élő embert, aki a szájára tudná venni ezt a mondatot - nem a tartalma, az életidegen modora miatt.

szóval, ez is csak egy összeesküvős, a háttérhatalmat leleplező youtube-videókon kupálódott amatőr közgazdász, fidesz-szavazó közszférás lesz, akinek ott a biztos pénz a számláján elsején - miért is lenne gondban tehát a gazdaság?

Zakk (törölt) 2013.10.13. 07:36:46

Amikor nekem azt mondták hogy el lehet innen menni, én nem mondtam vagy gondoltam hogy ez itt az MSZP Magyarországa..Azt gondoltam hogy el lehet menni szavazni..ahogy jövőre is el lehet menni szavazni. Akkor is többen voltunk és jövőre is többen leszünk. :) bérblogger

valaki senki 2013.10.13. 08:26:23

@Erő e-meló: Ennek a tervei már kétszer be lettek dobva mint hír. Vedd biztosra, hogy megcsinálják, ha maradnak. Ezzel körülbelül 80-100 ezer munkanélkülit is nyugodtan kalkulálhatsz. A pénztárgép- trafik- és fogyasztás visszaesés miatt is tömegével zárnak a kis boltok, ez további bezárási hullámot indít el majd. + a vendéglátó egységek fronján. Minimum -100.000 VALÓDI munkahely. Nem baj, majd csinálnak belőlük közmunkást, a mi adónk terhére nyomorgót, aki ha utcára kerül e miatt, még böribe is mehet!

jogalany 2013.10.13. 09:00:36

@xvxvxv:
Aki a közgazdaságban tudós, még nem biztos, hogy jó üzleteket képes összehozni. De minimális közgazdasági ismeretek az üzletember egyik ismérve.
Rád ez biztosan nem igaz, ha nem is érted miről van szó.
Az üzletben nem feltétlen a korrupt magyar pályáztatást kell egyedüli megrendelésnek tudni.
Azért él még a magyar földön vagy 9,8 millió ember aki eszik, iszik, ruházkodik stb, szolgáltatásokat vesz igénybe. Sőt az EU lehetőseit sem kell kizárni, lehet terjeszkedni is.
Láthatóan a Te céged csak az állami megrendelésekben a korrupcióban hisz, különben miért zavarna Téged, hogy csak a fidesz cégek nyernek. Nem a korrupció ellen vagy kiakadva, hanem, mert nem Te nyersz. Rossz üzletpolitikátok miatt ne a világot hibáztasd. Aki nem ért hozzá, ne erőltesse.
És még sok más cég akiknél a munkalehetőség, a potenciális megrendelő nem csábító, sorban kapom, tele vagyunk munkával, nem tudjuk vállalni, pl az építőipar területén. Persze csakis megbízható, referenciával rendelkezőkről van szó.
Tehát a gazdaság köszöni szépen, jól van.

vajdasagi 2013.10.13. 09:19:47

@jogalany: Ehhez én is értek valamelyest. Amennyire én látom, a gazdaságnak az a része, amely nem állami megrendelésekből él, az valóban "köszöni szépen, jól lenne", de az aktuális gazdaságpolitika sokban nehezíti a sorsát. De még ennek ellenére is, lényegében életképes, és ellenáll, noha bele-bele rúg a kormány.

Van a gazdaságnak az a másik része, amely állami melókat kap (ide sorolok mindent, ami nem versenyszféra, vagy "versenyszféra" ugyan, de az állam a kezébe vette mostanság). Nos, ez a rész nincs jól, mert nem a minőség dönti el, hogy ki boldogul. És ez majd 10-20 éves távlatban hatalmas problémája lesz az országnak. De most ez még nem teljesen érezhető. Most csak annyit érezni, hogy "azt nevezzük korrupciónak, amiből mi kimaradunk". A középtávú hatás ennél sokkal súlyosabb lesz. Ez egy valódi nemzetárulással ér fel, csak nem azonnal látszik.

És kérem higyjétek el, elég jól tudom, mmiről beszélek.

Spiro 2013.10.13. 09:24:49

@pizzaboy:

1998. évi XIX. törvény, a büntetőeljárásról1

..."171. § (1) Bűncselekmény miatt bárki tehet feljelentést. A feljelentés kötelező, ha annak elmulasztása bűncselekmény.
(2) A hatóság tagja és a hivatalos személy, továbbá, ha külön törvény előírja, a köztestület köteles a hatáskörében tudomására jutott bűncselekményt - ha az elkövető ismert, annak megjelölésével - feljelenteni. A feljelentéshez csatolni kell a bizonyítási eszközöket, ha ez nem lehetséges, a megőrzésükről kell gondoskodni."

Minek egy blogban nyöszörögni, és játszani a jól értesültet? Ha te is benne voltál, magadat is dobd fel. Ha az adórendszer szar, és igazságtalan tüntess ellene, vagy bombázd petíciókkal, azt akit kell.

gödi fuvarozó 2013.10.13. 10:12:33

@Zakk: "Azt gondoltam hogy el lehet menni szavazni..ahogy jövőre is el lehet menni szavazni."
Rosszul gondoltad :D Még szerencse, hogy ők nem csak meghirdetik ezeket az ideológiákat, hanem meg is mutatják, hogy hogyan kell. Példának okáért meghirdették, hogy merjünk kicsik lenni, majd utána ők mertek is kicsik lenni. Problem? :D

Egyébiránt most már azt is beigazolva látom, hogy tényleg a balliberélis választópolgár a világ legpesszimistább embere.

gödi fuvarozó 2013.10.13. 10:20:37

@felcsutisuttyo: "AZ A CSODA, HOGY MÉG NEM TÖRT KI A NÉPFELKELÉS A NEMZETI GAZEMBER ÉS BŰNSZÖVETKEZETE ELLEN !!!!"
Népfelkelés tömegek nélkül?

"legkésőnn a 2014 es elcsalt választás másnapján"
Elnézést Virág elvtárs ez az ítélet.

miketbeszéltek 2013.10.13. 10:34:19

@gödi fuvarozó: Vannak olyan helyzetek, amikor a pesszimizmus a realizmus, az optimizmus pedig egy patológiás tudatállapot:-)

KANADA 2013.10.13. 10:39:57

"A Fidesz nagyon előrelátó volt, és mindenki érdekében úgy alakította a szavazási körzeteket, úgy ténykedett mindenben, hogy tulajdonképpen megszüntette a politikai ellenfél fogalmát az országban."

Hülyeség, nem törvényszerű, hogy a fideszre fognak továbbra is szavazni!

miketbeszéltek 2013.10.13. 10:45:35

@gödi fuvarozó: Persze lehet /kell is lelkesíteni az embereket egy vezetőnek nehéz helyzetekben, de ha kicsik vagyunk, akkor igenis az a felemelkedés útja, ha reálisan értékeljük a helyzetünket, és ezt fordítjuk a javunkra. Ha nagynak hazudjuk magunkat, abból az öncsalásból óriási pofára esés következik szinte törvényszerűen. Nem tanulunk a történelemből: a riválisaink reálisan mérték fel a helyzetükből származó lehetőségeket, és nagyot kaszáltak a rovásunkra. Mi meg a nagy arrogáns melldöngetésünkben tönkre tesszük a múltból származó maradék előnyeinket is. (Lsd. pld. német kapcsolatok.:-))

KANADA 2013.10.13. 10:46:30

Ja és ez az írás nagyon gyenge!

jogalany 2013.10.13. 13:28:09

@vajdasagi:
A gazdaság köszöni szépen jól van.
Egyet kell értsek Veled, pár év, talán tucat is, de a gazdaság vérkeríngéséből kivonnak évi 13,2 %-t, ez csak részben tér vissza fogyasztási formában, nagyobbik fele eltűnik a nemzetközi pénzpiacon, szalmazsákban stb. Ennek hatása a görög összeomlásra hajazó lesz, csak sokkal gyorsabb ütemben. (már nem fog akkor hitelezni senki).
De szögezzük le, ez párt semleges, mert az összes párt tengelyeken pörgő nacsalnyik ezt a korrupcis vonalat viszi.
Lásd: felvetem, hogy a lottó nagy nyereményeknél, a nyilvántartás - adatkezelés zárt rendszerű - ezért olyan matematikailag érthetetlen és utána félrevezető hírekkel eltussolni igyekvő formációt tartanak életben, mely estekben az FBI 7 lottó társaság vezetőjét tartóztatta le csalásért, nálunk inkább engem moderálnak, minthogy a sok milliárd fals űgyekben bárki is mellém állna.
Nyavalyognak, hogy fújj kik nyerik a szerződéseket, a min.eln. meg azt mondja "tessék feljelentést tenni" és nem teszi a dolgát. Ezzel a "bűnösök közt cinkos aki néma" alapon a
csalókat támogatja ! kormány szinten!!
Az emberek el és bele fásulnak, hiszen ez volt a szocik alatt is és a két párti váltónál nincs megállás, a 20 % -ból 30% lesz meglátjátok.
És az állam a pénzt tönkre teszi, nos akkor lesz vége a gazdaság köszöni jól van állapotnak.

Erő e-meló 2013.10.13. 20:02:11

@valaki senki:
Ilyen az amikor a hír felülírja a valóságot, a képzelet a józan észt és tapasztalatot

Reactor 2021.08.22. 00:53:49

Ez a hamis dilemma tankönyv szerinti példája. Ha nem Fitymasz, akkor emeszpé. Az eszedbe se jut, hogy EGYIK se kell?
Ha adott két tányér szar, te mindenképp megeszed az egyiket? Fel se merül benned, hogy NEM eszel szart egyáltalán, mert annál még az éhenmaradás is jobb?

@pizzaboy: Értem, tehát hagyjuk az egészet, mert úgyis mindenki korrupt. Aztán egy szép napon azt vesszük észre, hogy Szomália is lehagyott minket laza kettes sebességgel.
Pár afrikai országnak ez már sikerült, csak gondoltam, szólok. Ide vezet az, ha nem csinálunk semmit, csak ülünk tovább nyakig a fosban, és még örülünk is neki, milyen jó meleg.

@Dr.Bio74: Igen, Zsidrael folyamatos fenyegetettségben él. És miért? Erről nagyon nem szeretnek beszélni, csak ríni, hogy őket mindig, mindenki bántja.
(hogy 67-ben hadüzenet nélkül nekimentek a környező arab államoknak a puszipajtás USA-val a hátuk mögött, az ugye smafu...de milyen gonoszak ezek az arabok, hogy állandóan fenyegetik őket)
Addig-addig rázogatták a pofonfát, amíg le nem esett róla pár igen-igen érett pofon. Megérdemlik mellesleg; okoztak már épp elég kárt a világnak, közöttük is Madoff pajti, aki speciel mái napig a világegyetem legnagyobb csalója.

@felcsutisuttyo: Előbb vagy utóbb ki fog törni. Vagy ez, vagy kipusztulunk mint a dinoszauruszok. Harmadik lehetőség nincs.
süti beállítások módosítása