Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Kezünkbe került a kormány titkos végső terve!

2013. augusztus 03. - Szarvas Norbert

images-1_4.jpegA napokban elgondolkodtam az elmúlt évek történésein, megmagyarázhatatlan eseményein. Feltettem magamban a kérdést, hogy Orbán Viktor miért ad milliárdokat a magyar focinak, mit keres Csányi az MLSZ élén, miért ennyire magasak az adók Magyarországon. Mi lehet a kapcsolat? Mi a kormány titkos terve, amelynek birtokában bátran hadakozik a világ ellen? És hogyan jön ide Gareth Bale, akiért 120 millió eurót fog kicsengetni a Real Madrid?

 

Az egész olyan, mint a Fűrész című film, amelyben csak a legvégén kattan be a megoldás, és állnak össze az egymástól látszólag független elemek egy teljes egésszé. Az alapfeltevésem, hogy amikor a Fidesz átvette a hatalmat, akkor a hajónk félig már víz alatt volt, sőt a gazdasági válság is léket fúrt belé. Komoly adósságok közepette, bármiféle termelői gazdaság hiányában Magyarországnak nem voltak túl szép kilátásai. Az elmúlt években az „őrült elme” kiszámíthatatlan politikáját folytatta a Fidesz, amit megtoldott töméntelen mennyiségű adónemmel. De mi értelme az amúgy is elszegényedő lakosságot és a vállalkozásokat ilyen mértékben terhelni, és tőlük pénzt elvonni? Tény, hogy az országnak rejtett tartalékokból kellene előteremtenie százmilliárdokat, ezt pedig hagyományos úton egyszerűen képtelen megtenni. És itt jött képbe az unortodoxia, amiről mindenki azt hitte, hogy érti. De én most bebizonyítom, hogy még csak nem is súrolta az igazságot senki.

Az elmúlt években, ami a leginkább kiverte sokakban a biztosítékot, az a magyar futball állami finanszírozása, miközben az oktatásból és az egészségügyből vontak el pénzeket. Azóta sem érti senki, mi értelme van százmilliárdokért stadionokat építeni és felújítani, miközben nincsenek nézők, nincsenek eredmények, nincsen nyereség, és tulajdonképpen a világ 9. csodája, hogy ebben a magyar futballközegben, hogyan tudnak több százan milliomosokként élni, miközben a bevétel kevesebb, mint nulla. Ha meg a nép nem jár meccsekre, akkor minek ez a felhajtás?

Érdemes ezt a foci nevezetű valamit madártávlatból fürkészni, ugyanis a világ egyik legtutibb biznisze, melyben olyan hatalmas összegek forognak, amelyekkel országokat lehetne megmenteni. Talán ez a Fidesz unortodoxiájának az alapja? Lehet, hogy Orbánék meglátták az üzletet a fociban, és olyan fegyverré alakítják, amilyennel Magyarország végleg a világ egyik legstabilabb gazdaságává válhat?

De hogyan jön ide a magyar adózási rendszer és a megemelt tranzakciós adó?

Csányi Sándort nem véletlenül helyezték az MLSZ vezetői székébe. Egyre világosabb számomra, hogy a titkos terv kulcsfigurájaként Csányi feladata volt a magyar bajnokságot és csapatokat úgy megerősíteni, hogy a jövőben egy Gareth Bale-t ne a Real igazoljon le, hanem a Fradi. Nem véletlen, hogy Csányi most egy igen komoly tőzsdei hisztit rendezett (eladott minden OTP-részvényt), hiszen képtelen volt stratégiai szerepét betölteni, amiért a Főnök igen bepöccent, és kezd rászállni a bankokra, azon belül is az OTP-re. De hogyan igazolhatná le valaha is a Fradi Gareth Bale-t 120 millió euróért?

120 millió euró az másfélszer több, mint amennyit cakompakk a teljes magyar bajnokság ér (kb. 80 millió euró). Nyilvánvaló, hogy a klubok jelen helyzetben önmaguktól esélytelenek lennének egy ilyen transzfer végrehajtásához. Ezért a kormány kénytelen volt besegíteni egy picit. Hiábavaló lett volna direktbe pénzt pumpálni (ilyen mértékben) ebbe a dologba, ezért nagy nemzeti trükkhöz, amolyan magyaros svédcsavarhoz kellett folyamodni. Emlékeztek, amikor Szijjártó a Közel-Keleten tárgyalt hónapokig? Mi is volt a fedő sztori? A vízkészletünket akarja pénzzé tenni? ZSENIÁLIS! A magyar az egy nagyon fura nép. Ha azt mondod neki, hogy eladjuk alólatok az egyetlen értékes nyersanyagotokat (forrásvíz), és emiatt a jövőben szomjan fogtok halni, az a kutyát nem érdekli, csak bambul rá bambán. De ha azt mondanád, hogy elmész tárgyalni milliárdos arabokkal a magyar focicsapatok eladásáról, és ezzel töméntelen dollár dől a bajnokságba pumpálásra, akkor robban a pörge bajuszos bomba! Mi az, hogy eladják alólunk a csapatainkat? Mi nem leszünk zsoldosok! És máris háborog a nép, esik a Fidesz népszerűsége és ráadásul a világnak ki lett teregetve a titkos terv is.

A magyar állam legfőbb bevétele az adóbevételekből származik. Egy futballtranszfer kapcsán értelemszerűen számolhatunk 50 százaléknyi adótömeggel + az újonnan bevezetett 6 ezrelékes tranzakciós adóval. De ez mit is jelent? Ha Szijjártó/Csányi sikerrel járt volna/sikerrel járna, akkor a Fradi 120 millió eurót tudna utalni Bale-ért. Mivel ezt a pénzt saját forrásból kellene előteremteniük, ezért nyilvánvalóan a klubkasszába jutás rögös útján valahol „elvonásra kerülne” 50% adó. Ez potom 120 millió eurót jelentene, leánykori nevén 34.800.000.000 forintot (!) + tranzakciós adóból is befolyna pár millió forintocska. De gondolkozzunk csak nagyban! Ha a magyar bajnokság képes lenne évente közel 1 milliárd euró mértékben igazolgatni + eladogatni, akkor az közel 400 milliárd forintot jelentene évente az államnak. EZ a titkos fegyver! EZ a titkos terv! Ez a lényege minden intézkedésnek!

De ott van az a hatalmas DE! A honi bajnokság nem vonzó célpont egy Bale-nek, egy Ronaldónak. A színvonalat emelni kéne. Ez az egyetlen nyilvánvaló oka annak, amiért Orbán Viktor kertjébe épült a felcsúti stadion! Magyarországon szerintem mindenki tudja, hogy a munka akkor folyik rendesen, mindenki akkor teljesít 120%-kal, ha a főnök látja azt. Itt sincs másképp. A kert végéből a főnök látja a játékosok teljesítményét, akik emiatt kénytelenek valamit letenni az asztalra, és ezért válhat hamarosan vonzó hellyé – a foci szempontjából – Magyarország.

Azért valljuk be: nem hülyék ezek a fideszesek!

 

Ha tetszik az írás, akkor szavazz a jobb felső sarokban ránk! Goldenblog 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr505440034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istenadta 2013.08.04. 16:50:09

Ez nekem eddig is teljesen egyértelmű volt. Persze azért a stadionépítések egyrészt a gazdaságot is egy kicsit megmozgatják, másrészt több szavazót hoz, mint visz... Ez ennyire egyszerű, de aki ezt nem érti, az nem tud komplexen gondolkodni...:)

Istenadta 2013.08.04. 16:50:47

Ez nekem eddig is teljesen egyértelmű volt. Persze azért a stadionépítések egyrészt a gazdaságot is egy kicsit megmozgatják, másrészt több szavazót hoz, mint visz... Ez ennyire egyszerű, de aki ezt nem érti, az nem tud komplexen gondolkodni...:)

bungics (törölt) 2013.08.04. 17:25:18

Ő, izé. De a főnök azért szokott érteni ahhoz, amit a beosztottjai csinálnak. Ha a kőműves gyerek görbén rakja a téglát, akkor a mester rászól, hogy figyeljen oda vagy jó esetben megmutatja hogyan kell egyenesen rakni.

Istenadta 2013.08.04. 19:06:14

Ez nekem eddig is teljesen egyértelmű volt. Persze azért a stadionépítések egyrészt a gazdaságot is egy kicsit megmozgatják, másrészt több szavazót hoz, mint visz... Ez ennyire egyszerű, de aki ezt nem érti, az nem tud komplexen gondolkodni...:)

Istenadta 2013.08.04. 19:07:40

Elnézést a sok ugyanolyan bejegyzésért. Beragadt a gép....-.-"

Normális 2013.08.04. 20:19:52

1966 -ban tudtam szeretni utoljára a magyar focit...

dwtv 2013.08.04. 21:42:22

Bár érződik némi irónia az írásból , azért nem árt tisztázni néhány komoly tévedést ami alapjaiban kérdőjelezi meg az írás lényegét . 1: 2 stadion építése -amelyek nem mellékesen 50-60 évig állni fognak -egy évig az oktatásból elvont pénz feléből kijön ....2: Orbánék pont ,hogy 98 és 2002 gyakorlatilag tönkretették a Fradit -Várszegi segítségével-és mostanában is kifejezetten lassan,szerényen a klub múltjához méltatlan módon támogatják ,amennyiben ezt a fajta amatőrizmust és dilettantizmust annak lehet nevezni. 3 : Azért nem mennek az emberek a stadionokba mert nincsenek stadionok ,de különben a Sport TV körül csoportosuló kommunista gyökerű slepp (riporterestül) olyan időpontokban rendezik a mérkőzéseket hogy ne is menjenek ki ! 4 Tény a Felcsút feljuttatása és stadionépítése óriási hiba ,de a cél mégiscsak tiszteletre méltó hiszen Puskás mégiscsak magyar volt ,mintahogyan azt is tudjuk hogy a világ tőlünk tanult meg futballozni .

dwtv 2013.08.04. 21:47:28

@dwtv: sorry a néhol nehézkes fogalmazásért ,de közben vacsi,tv,macska ....meg amúgy sem kapok honoráriumot .

Szarvas Norbert 2013.08.04. 22:07:17

@dwtv:
Igen csak a kérdés az, hogy mennyire ésszerű és szükségszerű a gazdasági válság idején az elszegényedő magyar társadalom amúgy is kevés adóforintját a struktúrális átalakítások kellős közepette elkölteni (több száz milliárd) olyan fejlesztésekre, amik nélkül meglennénk még 1-2-3 évig, amíg beindul a gazdaság, ahelyett hogy abból a pénzből pont helyrehozhatnák az egészségügyet vagy az oktatást, esteleg ezen pénzek nem elköltése vége nem lenne szüksége tranzakciós adót emelni vagy mégjobban megszivatni a szolgáltatási szektorokat és ezzel is lassítani a fejlődést

Lowtyo 2013.08.05. 06:25:15

ekkora marhaságot már rég olvastam

Anticommunist Hungarus 2013.08.05. 10:55:50

Érdemes lenne Szarvas Norbertet drogtesztnek alávetni. Ez valami újfajta bolondgomba lehet, amit feltehetően rendszeresen fogyaszt.

Kakimaki0123456789 2013.08.05. 11:17:45

Szerintem nincs semmifele terv, az lop tobbet a kozosbol aki kozelebb van a tuzhoz, ennyi a terv.

lehuto 2013.08.05. 11:22:24

Gyakorlatilag bármely más sportágban sikeresebbek vagyunk, de muszáj erőltetni a focit, mert proli... Értitek – kell a szavazat Rákosiéknak.

Szarvas Norbert 2013.08.05. 12:35:29

Az irónia mond valakinek valamit?:)

Krutzifix 2013.08.05. 13:25:30

Ha meg egyetértenénk ezzel az írással, akkor nem irónia, igaz? Ebben a helyzetben, amikor értelmetlenül szórják a pénzt azok, akiknek egyébként nem ez lenne a feladata, felesleges ironizálni!
Egyébként pedig ennyit számít a főnök szeme: Puskás Akadémia - Újpest 1:2

Nzoltan 2013.08.06. 07:42:39

Azért ez a cikk mekkora blődség már!
Ha valaki ennyire nem látja át a lényeget, akkor miért ír cikkelt?
süti beállítások módosítása