Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Létrejön a Pokémon piac?

2017. január 11. - Szarvas Norbert

pokemon_piac.jpg

A Pokemon Go hatalamasat futott szerintem és sokat beszéltünk róla. Fantasztikus üzleti lehetőségek rejlenek benne, amit valami érthetetlen oknál fogva nem igazán akar a tulajdonos kiaknázni. Nem hiszem, hogy megelégszik a Pro játékosok játékon belüli vásárlásaival... A játék kezdett ellaposodni, mindenkinek elege lett a Pidgey-kből, Ratattak-ból... Aztán két ünnep között jött egy szuoer ihlet, mivel szabadjára engedték a pikachukat, charmandereket... Ami a csövön kifér...

És most megint pangás van. Ennyi volt. Pedig pont az volna az értelme, hogy mindenkinek legyen lehetősége befogni a számára szimpatikus állatkákat, amiket aztán tovább fejleszthet. Most elvileg a népre eresztenek további 150 Pokemont, de kezdeti frisseség megint unalomba és a tömeg lemorzsoládásba torkolhat, amennyiben nem lépnek valami hatalmasat...

 

Létrehozni a Pokémon piacot?

 

Gondolkoztam, hogy milyen üzleti lehetőségek rejlenek ebben a programban, amiből közvetlenül a gyártó is nyerészkedhetne. Véleményem szerint létre kellene hozni egy játékon belüli, szervezett és kontrollált Pokemon Vaterát, azaz piacot, ahol a világ minden tájáról érkező "Pokemon mesterek" szabadon cserélgethetik egymással a Pokemonjaikat vagy éppen megvásárolhatják egymástól!

Ebben a pénzforgalom az üzlet. Az árakat pedig a piac dönti el! Egy ritkább Pokemon lényegesen többe kerülne, mint egy gyakoribb. Gondolj bele, hogyha játékos vagy, akkor neked megérni 1 dollárt (2-300 forint) az, hogy megvegyél egy Pokemont, ami pont ahhoz hiányzik, hogy a 100 Candy-vel tudjál fejleszteni (és már nem akarsz heteket várni a következő elkapásig)? És szerinted egy ritka Pokemon mennyit érhetne meg a Pro játékosoknak? 100 dollárt? 200 dollárt? 500 dollárt? Mennyit érne meg, ha valaki elkapná a MEW-t (legritkább legendás Pokemon). Hány ezer dollárt fizetne valaki érte?

 

img_0133.PNG

( képen láthatsz két lilla pacát (Ditto), ez egy legendás és ultrabrutál ritka Pokemon)

 

Miért érné meg a gyártónak?

 

Szerintem senki nem borulna ki, ha jutalékként minden eladásból részesülne a cég a vételár 10%-20%-ában. Ez egy olyan játékban, ahol több tízezer aktív játékos van és akár napi szinten több tízezer kisebb-nagyobb vásárlás lenne lehetséges- elég jó üzleti lehetőség.

Számold ki!

Ha naponta 10.000 Pokemon-t adnak el átlagosan 5 dollárért, akkor napont a forgalom 50.000 dollárt volt. Ennek a 20%-a 10.000 dollár. Ez havi szinten br. 300.000 dollárt bevétel, ami egy év alatt 3,6M dollár! Nyilvánvaló, hogy egy jól felépített keretrendszerben, ahol tudatosan "meghozzák" a játékosok étvágyát, biztosan nagyságrendekkel magasabb szám is elérhető. 

Akkor meg miért nem hozzák létre? ráadásul ezt még a játékosok is szeretnék, hiszen alapvetően kényelmi funkció:

  1. Apró pénzért meg lehet szerezni az utolsó hiányzó Pokemon-t
  2. Akár kereshetsz is vele, ha szerencséd van...

 

 ►►►►

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket, ahol további "csak itt megjelenő" egyedi tartalmakat is olvashatsz

 

Jelen weboldal teljes tartalma és az innen elérhető valamennyi dokumentum tájékoztató jellegű és nem teljeskörű, szövege a közzététel napján hatályos jogszabályokon és egyéb tájékoztatásokon alapul, nem minősül biztosítási termék vagy pénzügyi szolgáltatás kiválasztására irányuló, illetve jogi- vagy adótanácsadásnak, sem egyoldalú kötelezettségvállalásnak (ajánlattételnek). Kérjük, hogy a termékek vagy szolgáltatások összehasonlítása és kiválasztása során, továbbá a szerződéskötésre irányuló dokumentumok aláírását megelőzően körültekintően tájékozódjon a választott termék vagy szolgáltatás aktuális, részletes feltételeit illetően. A fentiek figyelmen kívül hagyásából eredő, illetve az esetleges jövőbeli jogszabályi- illetve üzleti környezetben bekövetkező változásokért való felelősséget a jogszabályok által lehetővé tett legteljesebb mértékben kizárjuk.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr7212118219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roadster68 2017.01.12. 10:12:03

"képen láthatsz két lilla pacát (Ditto), ez egy legendás és ultrabrutál ritka Pokemon"
Nem tudom ki mondta ezt neked, de napi szinten találkozom vele (dittoval) , nem egy wonder, 90% felettim is van.
Egy Dragonite, vagy Snorlax nagyságrendekkel ritkább, főleg ha jó a fegyverzete és magas CPs mon fejleszthető belőle. Ne higgy annak aki csak ugatja a játékot. Én 34-es szintű vagyok, de van aki már elérte a 40-es szintet is, ahhoz képest én is kezdő vagyok.

Szarvas Norbert 2017.01.12. 10:38:37

@Roadster68:

amikor megjelent Ditto, akkor ezt olvastam több helyen is, hogy ő egy legendásnak nevezhető ritka Pokémon, de simán elhiszem, hogy nem az

Viszont mit gondolsz az üzleti lehetőségről, amit fejtegettem?

Roadster68 2017.01.13. 10:33:29

Szia, nyilván nagyon jó lenne, biztos hogy van benne lehetőség, éppen 1-2 nappal ezelőtt beszéltem róla egy pokémonozóval, gyakorlatilag mi is ilyen vaterás felületben gondolkodtunk, ugyanígy jutalékos elszámolással, de nem kp-s hanem a játékban szereplő arany felhasználásával, ami pénzért is vehető természetesen. Az aranyosnak viszont a hátulütője, hogy pénzt nem lehet kinyerni belőle, de a Niantic talán jobban járna vele, a forgalmat viszont mindenképpen a Nianticnek kell kontrollálni és felügyelni, hogy senki ne érezze magát átverve. Ez nyilván megérne 20% jutalékot.
Talán a legjobb az lenne ha KP-ben bonyolódna a forgalom, viszont a jutalékot aranyban kellene kifizetni.
Viszont, ha ezt megcsinálnák akkor a fakeGPS-es lehetőségeket mindenképpen be kellene zárni, mert az így elveszi az ember kedvét a játéktól.
A hátulütője viszont az hogy aki óriási energiákat, pénzt tesz a játékba, az kicsit átverve érezheti magát ez esetben, hogy más pénzért megveheti amiért Ö sokat dolgozott.

Reactor 2021.03.06. 01:48:47

Én inkább Yugioh-piacban gondolkodnék. Nincs is jobb mint Kékfejű Hósárkánnyal meg Sötét Varázslóval üzletelni!!!
süti beállítások módosítása