Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Az 5 kedvenc szokása a sikertelen embereknek!

2016. december 14. - Szarvas Norbert

smart-content.jpg

Köszi, hogy kattintottál a címre, mert érdekel téged, hogy mi a sikertelen emberek 5 kedvenc szokása... Hogy miért érdekel ennyire? Mert újfent önigazolást keresel, hogy te miért nem vagy sikertelen. Mostmár biztosan nagyon kiváncsi lehetsz erre az 5 pontra. Bár teljesen mindegy, hogy milyen sablon demagóg baromságokat szedek össze neked, akkor is szuperjó lesz, mivel megtalálod a kiskapukat. Ugorhatunk a végékövetkeztetéshez?

Te nem vagy sikertelen ember!

És most beszélhetünk felnőtt emberek módjára, akiket nem lehet irányítani és befolyásolni össze-vissza? 

Azért született ez a cikk, hogy bebizonyítsam neked: Senki nem rendelkezik a sorsodról, maximum elhitetnek veled dolgokat. De végül te döntesz jól vagy rosszul. A döntéseid következményeként érzed magadat sikeresnek vagy sikertelennek. És ezen következmény függvényében keresel önigazolásokat ezekben a cikkekben. Te szeretsz jól dönteni?

De mitől jó egy döntés? Attól, hogy más rábólint? A végén jó lesz az eredmény? De mitől jó az eredmény? Mert teljesülnek az elvárásaid? De az elvárás szubjektív! Akkor ki dönti el végső soron, hogy mi jó és mi nem? Mi a sikeresség mércéje, mi a sikertelenség esszenciája? 

Most szinte biztos vagyok benne, hogy a legtöbben kezdtek idegesek lenni! Várjátok már a pontokat, hiszen csak egy lineárisan levezetett sablonba tudjátok saját magatokat betuszkolni. A komplexebb gondolkodás azért nehéz, mert nincsen elöttünk példa. Mindenkinek egyedi és mindenkinek saját magának kell ezt a világot, gondolkodásmódot létrehoznia. 

De rendben, beadom a derekam, viszont nem adom magam könnyen! 5 tudományosan bizonyított szokást írok le neked, amit magadnak kell értelmezni! Az alábbi szokások közül 3 jó és 2 rossz szokásnak minősül, amiből összeáll a sikertelen emberek kedvenc szokása. Képes vagy megkülönböztetni a jót a rossztól? A végén elmondom a megoldást?

1. Háromgombócos fagyit vásárol, amiben biztosan van Csokoládé

2. Munka helyett a gyerekkel lemegy focizni

3. A nyaralásra félretett pénzt a szüleinek adja, akik nehéz helyzetben vannak

4. Minden reggel használja a szundi funkciót

5. Csak egyedül az autóban énekel

lustasag_1.png

Jöjjön, aminek jönnie kell. Nem teszem meg neked azt a szivességet, hogy a szádba rágom a végkövetkeztetéseket és önigazollak téged. Állj bele, ha kell, bármi jöjjön is el. Ne pusztítsd tovább a lelkedet ezekkel a hülye pontokkal szerintem. Kezdj el végre élni, és elfogadni a hibáidat. 

Szerinted jó következtetést vonsz le ebből? Vagy rosszat? 

 

 ►►►►

✰ ingyenesen letölthetsz egy hasznos pénzügyi eszközt:  Klikk

Segítsek neked vagy kérdésed van pénzügyekben? Akkor írj:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

Itt találsz meg minket:

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr9712046477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2016.12.14. 01:02:37

Jósolnék, bele fognak kötni... pedig egész jó.
1) igen. De az utóbbi időben olyan fagyizóba járok ahol 2 gombóc akkora mint három máshol. Ezt én három gombócnak is élem meg, hiába lenne formai kiskapu hogy kettőnek számítják.
2) lehet hogy csak azért nem mert lusta vagyok bármilyen sporthoz. Azt pontosíthatnánk hogy a "munka helyett" hogyan értendő. Mást jelent alkalmazott és vállalkozó esetében, ha meg vki nyugdíjas és vállalkozó...
3) És akinek nincs nyaralásra félretett pénze? Vagy szülei?
4) Van aki nem..? :)
5) A "csak részegen énekel" hogyan aránylik ehhez? És aki tud énekelni és akár pénzt hozó fellépésekre is jár de otthon csak egyedül énekel?

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.12.14. 10:17:48

Köztudott, hogy a netes érintkezési tér más, mint a való élet. Az előnye leginkább a gyors lényegre törő információcsere, de ha az összes jellemzőjét vizsgáljuk, elég sok hátránya is van, jellemzően a mértéktartó, tisztelettudó és kulturált emberek kárára. A részleteket talán nem kell ismertetnem.

Meg kell jegyeznem továbbá, hogy bár sokan szeretik összemosni (ezt hozza a konzumidiotizmus jelensége), de jól elkülöníthető az intelligencia, a műveltség, és a kulturáltság, mint jellemző tulajdonságok. Remélem, ezen a helyen ezt sem kell külön kifejtenem.

Ezek után tegyük be a posztot csak úgy az érdekesség kedvéért egy elképzelt materiális élethelyzetbe! Jössz szembe a folyosón, az utcán, a kedvenc szórakozóhelyünk, vagy bármilyen klubunk közösségi helyiségében. Többnyire érdekes témákban fejtesz ki észrevételeket, amikkel sok esetben nem feltétlenül tudok, vagy tudnak akár mások egyetérteni, de az érveid, vagy annak levezetése érdekes gondolatokat ébreszt, ezért mikor jelen esetben találkozunk, és láthatóan közölni szeretnél valamit, érdeklődéssel fordulok feléd. Az első mondatodból, ami amúgy egy sülthülye baromság, arra következtetek, hogy valamilyen szarkasztikus megfogalmazással fogok találkozni, amit amúgy kedvelek, mint stílust, mert van egy szolid bája, meg amúgy is találkozik az ízlésemmel. Eddig nem is lenne probléma. Miután viszont szóba elegyedtem veled, mint közlendővel előálló ismerősömmel, közlöd, hogy egy hülye vagyok, mert szóba álltam veled, pedig te csupán azt akartad mondani, hogy mindenki hülye, aki odafigyel, ha felhívtad magadra a figyelmet, hogy mondandód van. Ha esetleg nem ezt akartad írni, akkor még van mit csiszolnod a fogalmazási készségeden, mert ami a szövegből kiolvasható, az dióhéjban ennyi.

Csak hogy az ebből következő életben adódó lehetséges következményről képet alkothass, szerintem két alternatíva körvonalazódik ki. Az egyik, hogy a beszélgetőpartnered, aki amúgy megtisztelt a figyelmével a társadalom kulturáltabb rétegeiből való, megbántódik az amúgy indokolatlan verbális agressziótól, egyszerűen lejáratod magad a szemében, és a jövőben ennek megfelelően áll a dolgaidhoz. A másik típus egyszerűen felszívja magát, és amúgy rendesen átszerkeszti az arcodat, hogy érzékeltesse veled az emberi kommunikáció negatív megnyilvánulásainak hétköznapi ellenpontozását a kevésbé emelkedett néplélek keretei között.

Untermensch4 2016.12.14. 22:47:17

@F.M.J.: Akkor én egy harmadik típus vagyok. Én az ismerőseimtől nagyon nehezen sértődök meg de örömmel figyelem ahogy fejlődgetnek, akármiben. Pl az írásban

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.12.15. 09:23:45

@Untermensch4: A türelem nemes erény, de talán nem feltétlenül kell minden esetben alkalmazni kellő körültekintés nélkül, mert így könnyen lesz mások bohóca az ember. Szerintem.

Nem sértődöm meg én sem, mert ezt alapjában véve olyan fölösleges elfoglaltságnak tartom, mint mondjuk a féltékenykedést. Ha van alapja, akkor fel kell számolni az okot, mármint a kapcsolatot, mert kutyából ugye szalonna ritkán sikeredik, ha nincs, akkor meg minek. A sértődés is hasonló megközelítésbe esik nálam. Ha valaki véletlenül lép a lábamra, akkor elhiszem neki, hogy nem akarta, minek haragoskodni, ha direkt csinálta, akkor nem hiszem el neki a bocsánatkérést, csak mert valaki kötelezte rá, mert ugye ez itt a kutyaszalonna esete. Ha nincs tudatában a figyelmetlenségének/faragatlanságának, akkor még teszek egy kósza próbát a rávezetésre, de ha később sem képes ezt felfogni, akkor meg én tévedtem, amikor megítéltem az illetőt, szembenézek a tévedésemmel, és a jövőben az új tudásomnak megfelelően kezelem. Magyarul átnézek rajta, mert nem érdemli meg, hogy emberszámba vegyem.

Untermensch4 2016.12.15. 12:02:09

@F.M.J.: jól elkülöníthető az intelligencia, a műveltség, és a kulturáltság, mint jellemző tulajdonságok, és közben körültekintőek és türelmesek vagyunk... tképp én nem csak a konkrét posztról beszélek hanem szélesebb perspektívát próbálnék átfogni. Ha a blog egy építmény akkor egy-egy poszt lehet egy lépcsőfok. Nem biztos hogy minden lépcsőfok ökéletes de amíg a "lépcsőség" filozófiai lényegét hozza és felfelé vezet addig érdemes foglalkozni vele (még ha kényelmesebb is lenne egyforma lépcsőfokokat róni, bár az meg unalmassá válhatna...).

cselaxi 2016.12.20. 12:35:28

A sikeres emberek 5 valódi kedvenc szokása:
1.) Napi 8-10 kávét iszik, ezért fagyira nincs ideje.
2.) A gyerekkel való focizás helyett dolgozik.
3.) A nyaralásra nem tesz félre pénzt, mert a haviból megvan Bali. A szülőket majd a következő hónapban meglátogatja.
4.) Ő ébreszti az órát.
5.) Nem énekel soha. Miért is tenné...?

hegedusgabor01 2016.12.21. 03:13:11

Sikeres ember vagyok,rengeteg olyan szokással amely a "sikertelen" emberek ismérve.Pl.:borravalót adok az újságárusnak,gyakran adok némi pénzt ismeretlen koldulóknak,van költséges hobbim......stb.

A cikkben említett 5 pont szerintem egyáltalán nincs tudományosan alátámasztva,mert hát megpróbálom elképzelni amint egy tudós "éveket-évtizedeket" tölt azzal,hogy "én" ~vagy egyáltalán bárki a földön~ mit nyalogatok -főleg ha utálom a fagyit és némának születtem,gyalog járok,arról nem is beszélve,hogy ha mindennap ugyanabban az időben kelek akkor valóban "én ébresztem" az órát!

Mindent egybevetve ÉN SIKERES EMBER VAGYOK és kész!!!Aki mást állít az az Ő dolga,ez pedig az enyém.
Annak sincs semmi jelentősége,hogy mikor éppen mekkora "lecsóban" ücsörgök,mert átmeneti állapot amin így vagy úgy,de átvergődöm.
Az élet szép és nekem nem az számít mi történik hanem miként viszonyulunk hozzá.
süti beállítások módosítása