Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Itt az ország tesztje, hogy kiderüljön, mennyire élősködsz a párodon!

2016. augusztus 17. - Szarvas Norbert

92271_1.jpg

(kép csak illusztráció)

Ma éppen az egyik kedvelt belvárosi pláza-étteremben ebédeltem a párommal, amikor a szomszéd asztal felől egy izgalmas beszélgetés hallatszott át. Szereposztásban a jólfésült, harmincas éveiben poroszkáló pénzes Feri és a huszonéveit lassan elkezdő, két tonna vakolat mögé az arcát elrejtő-szempillavillantó, de legalább  önmegvalósító Gizike. Gondolhatod, milyen színvonalon zajlott a beszélgetés. Gizike nyávogott, mint a vemhes macska és megpróbált korlátozott lehetőségeihez mérten alany-állítmányokat kifacsarni kacsacsőrén keresztül. Feri pedig apai jóindulattal állt ellen önmagának, hogy ott helyben örökre bekussoltassa két lábon pötyögő státuszszimbólumát. Egy idő után már nem csak látszólag zavarta a sok faszság,amit a nyivákoló láda leművelt. 

Proli

 

Lassan tényleg tipikus elemmé fajul bizonyos körökben a random prolizgatás. Egyértelmű, hogy itt is hamar rátért a kiscsaj a lényegre. Valamit karattyolt a szigetről (gondolom A Sziget...), meghogy egyedül kellett a prolikon átverekednie magát. Húde szörnyű, mindjárt elsírom magam! Esküszöm ettől a nagy stresztől egy falat nem futott már le a torkomon, mivel befeszült farizommal vártam a hősies megmenekülését felszopó Gizikének a proli zombisereg elől. 

Azt vettem észre, hogy a "cicák" szeretik felsőbbrendűnek érezni magukat és nagyon könnyen elfelejtik, honnan érkeztek (legtöbbször panelból). Amint Papamacitól kapnak egy jó kocsit, meg egy kis életérzést, onnantól kezdve mindenki Proli, aki mondjuk nem Dubai-ba, hanem a Balatonra jár nyaralni. Azok is prolik, akik maguk mosogatnak otthon és nem alkalmaznak minimum 2 cselédett. De még az is proli, aki maga végzi a bevásárlását a Tesco-ban. 

A prolikról

Szerintem gyorsan tegyük helyre a dolgokat az összekuszált fejekben. 

1. Attól, mert Papamaci valaki, te még továbbra is egy élősködő senki leszel.

2. Attól, mert Papamaci ad neked pénzt, te attól még továbbra sem tudod, milyen megdolgozni valamiért.

3. Attól, mert Papamaci a kisportolt segged alá pakol egy céget, üzlettársakat és ügyfeleket, még nem leszel önmegvalósító példakép

4. Az általad prolinak gúnyolt emberek azok az emberek, akik miatt te úgy élhetsz, ahogyan nem szégyellsz. A természet önmagában nem tűri a heréket. Régen úgy működött, hogy mindenki dolgozik. Mert, aki nem dolgozik, az nem is eszik. Akkoriban nem működött a szopok és műkörmöshöz megyek taktika, mert az továbbra sem munka 

5. Ha a prolik nem léteznének, nem dolgoznának, akkor valószínűleg te is megszünnél záros határidőn belül létezni, ugyanis ezek a prolik építik fel a plázákat, ezek a prolik készítik a louis Vittyon-odat. ezek a prolik csinálják meg az étteremben a kajácskádat, ezek a prolik felügyelik az életedet és tesznek mindent a segged alá, amit Papamaci pénztárcája elbír.

Pénz költeni szerintem lehet méltósággal és tisztelettel. Nem muszáj seggfejnek lenni, mert neked több pénzed van, mint a másiknak. És legfőbbképpen ne nézd le emiatt a másikat.

Hadd meséljek el egy lebutított történetet ezekről a prolikról. Íme az én egysorosom, hogy kacsacsőrű Gizikék is vegyék a lényeget:

A felszopó lányok pislogtak, mint kurva a templomban, amikor rájöttek, hogy a BMW 20 millió forint, de a traktor (amit a proli paraszt vezet) 60 millió forint...

atfps15ceaiicgj.jpg

Az egyértelmű ezen sorok írása közben, hogy TERMÉSZETESEN TE még véletlenül sem vagy ilyen ember. Mert ilyen ember senki sem akar lenni, mint ahogyan prolinak is csak születni lehet. Éppen ezért az alábbi check listát kezd el pipálgatni: Minél több pipád lesz, annál biztosabb lehetsz benne, hogy te még VÉLETLENÜL sem vagy ilyen ember. Ellenben egy erős, önmegvalósító nő vagy, akit nem tudnak elnyomni, akin nem lehet uralkodni. 

Na nézzük, de legyél magadhoz őszinte! NEM BAJ, ha nem tudsz sok x-et rakni...

kepernyofoto_2016-08-17_22_01_36.png

Gratulálok, hogy őszinte voltál magadhoz! Sok ikszet tudtál elhelyezni? Érdekel az eredmény? Akkor elárulom:

Amennyiben legalább 9 pontot ki tudtál ikszelni, akkor 80%-os valószínűséggel mondhatjuk, hogy... (a választ megtudod a cikk legvégén).

 

 

►►►►

Ha segítséget szeretnél a pénzügyeidhez vagy kérdésed van, nekem is megírhatod:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu 

� Ajándék ingyenes családi vagyontervező

Letölthető itt: Klikk

Itt találsz meg minket:

 Beszéljük meg:

 A nők szeretnek magukra odafigyelni,

egyre többen tudnak diplomát szerezni,

de munka és párkapcsolat mellett nagyon kevesen tudnak naponta sportolni (időhiány),

viszont szerintem mindenki szereti a jó kocsikat,

és általában az olasz konyhával is ki vannak békülve,

ellenben az átlagos nő nem szeretné a mellét megműtetni, hogy nagyobb és kerekebb legyen (kivéve egészségügyi okok miatt), ráadásul általában nincsen felesleges 500.000-1.000.000 forintjuk eme nemes célra,

amiből kiderül, hogy általában 200e forint alatt is vállalnak a nők munkát, mivel szükségük van a pénzre,

és egyre több öntudatos nő érzi úgy, hogy nem szabad mindent a férfinek fizetnie, mert akkor túldominál a párkapcsolatban, ami elvileg az egyenlőségen alapszik,

ha pedig megkérdezed, hogy mivel foglalkozik az átlagos nő, akkor el tudja mondani, hogy tanácsadó, marketinges, pék, cukrász...stb,

és jellemzően mindenki gondolkozik ezen a sok barom kérdésen, amit feltettem neki a check listába (nagy baj van, ha te ezen nem gondolkoztál el...),

ellenben idő (és talán pénz) hiányában az önmegvalósító erős nők nem tudnak ugyanazon a napon étterembe is eljutni és a napi sportnak is eleget tenni. Pláne nem rendszeresen. Mennyi az esélye, hogy te ma pont tudtál sportolni és éttermezni is?

Aztán tedd fel magadnak a kérdést, hogy a 3 évesnél fiataabb autódat ki fizette ki?

A két gyerek viszonylag standard vágyálom.

És az már tényleg a lottó 5-ös kategória, hogy ma tudtál sportolni, shoppingolni, barátnőkkel találkozni és éttermezni., aztán a három évesnél fiatalabb kocsiddal hazamenni. Mindezt csütörtökön(azaz munkanapon). Te mit dolgozol? Most már kezd érdekelni. Ki viszi a házimunkát akkor? Ki főz a párodnak? 

Az pedig abszolút királyság, ha a nagy önmegvalósításban eljutottál a tengerpartra és képes voltál instagram ready alakot öltened a napi sport által és salátázás mellett.

Szóval, ez nem a nők lapja és nem tudományos felmérés volt. Egyszerűen túl sok a véletlen. Ha túl sok az x, akkor valójában egy eltartott Gizike vagy. Nagyon sajnálom, hogy tőlem tudtad meg. De bebizonyítom, hogy nem én vagyok a hülye. A check lista felett azt mondtam, hogy a sok x= önálló erős nő. Te pedig gondolkozás nélkül elhitted, és ennek megfelelően cselekedtél. Menet közben nem gondolkoztál el a pontokon és azoknak a mögöttes tartalmán. Tehát befolyásolható vagy,kevés az önálló cselekvés, amire talán nincs is szükséged Papamaci mellett...

Na pontosan ez a különbség a valódi önmegvalósító nő és a felszopó Gizike között. A Gizike csak azt hiszi, az igazi nő pedig pontosan tudja...

Nem vitatom, hogy vannak olyan esetek, amikor minden pipa és mégsem eltartott felszopó Gizike! Itt most jellemző értékeket vettem alapul és nem a kirívó esetekre koncentráltam!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr4310423434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zastava · http://balkanmaskepp.blog.hu/ 2016.08.18. 01:58:29

Ezt így, ilyen formában nagyon-nagyon nem kellett volna. Ne ide vezesd le a frusztráltságodat, posztoló. Kérlek.

2016.08.18. 07:35:42

Ezt a cikket egy -két mondatban is meg lehetett volna írni.
Vannak nők, akiket pénzel a pacákjuk és vannak akiket nem pénzel a pacákjuk. Utóbbiak a csórók, mivel a nők fizetése nem elég szarra sem általában.

Untermensch4 2016.08.18. 08:10:54

@Szarvas Norbert: Kritizálod a díszkurvákat de ugyanannak a társadalomnak a jellemző szemüvegén keresztül nézve, amely egyébként kitermeli őket és a fogyasztóikat is.
Úgy egyébként a "prolizás" és "parasztozás" nem újdonság, már Móricz is leírta, nem való nekünk a szabadság, itt mindenki úr akar lenni.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.08.18. 08:19:29

A tegnapi poszt nagyon gyenge volt, de ez még azt is alulmúlta. Miért baj az, ha valakinek van pénze és fiatal nője? A nők nem egy ilyen okoskodó olcsójánosra vágynak mint te. Tudomásul kellene venni.

Szarvas Norbert 2016.08.18. 08:46:29

@zastava: juj kimondtam a k betus szot, jajj ne:) nem unalmas meg ez a " biztos frusztralt az iro" mondat?

@Fuxos (ex bömis): a fuxos, bombis neved utan nem biztos, hogy komolyan veheto a kommented egy ilyen temaban:) fuss neki megegyszer, mert a cikk nem a pasikrol szol

2016.08.18. 09:04:12

@Szarvas Norbert: Megbocsátható bűn, hogy irigykedsz arra, amikor jó seggű fiatal kacsacsőrűt látsz egy behízott nyakú vénember mellett a merciben. A férfiak 100%-át kibassza meg szétbassza egy ilyentől az irigység. Ez olyan egóba taposó látvány lehet.

Untermensch4 2016.08.18. 10:56:38

@Diorella Queen: Nem feltétlenül 100% és nem feltétlenülegóba taposó. Van pl az a jelenség amikor a "kacsacsőrű" azt a reakciót váltja ki hogy "megb@snám és megölném". Ez annak a jele hogy a közel tökéletes csomagolás ellenére a nősténynek nincs vonzereje.

Untermensch4 2016.08.18. 10:57:53

@Szarvas Norbert: Magyarországon élsz ahol a populáció nagyobbik része frusztrált. Egy ilyen beszólással nehéz mellélőni. :)

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2016.08.18. 11:25:09

@Szarvas Norbert: Ez a poszt a saját frusztrációdról szól.....most jött ki belőled. :) Neked kellene visszaolvasni a posztodat.
Ami a nickemet illeti....akkor választottam, amikor egy szénfeka 530i BMW volt a céges autóm. :) .....és nekem van humorom.

É2I 2016.08.18. 11:39:44

Volt is, lesz is. Gizike mindig is ebből élt és míg van rá mackó, ebből is fog. Van akinek szúrja a szemét, van aki telibesz.rja. :D

Szarvas Norbert 2016.08.18. 12:02:34

@Fuxos (ex bömis): koszonom hoy elmondod hogy miert irtam a cikket. barcsak ilyen lelkesen beszelnel arrol is, hogy mennyire van valosagtartalma a felvazolt temanak

mivel a cikkrol semmit nem irsz, innen tudom hogy a sajat frusztraciodat probalod meg rajtam levezetni:)

Untermensch4 2016.08.18. 12:45:16

@Szarvas Norbert: Őszintén szólva a posztban túl sok a frusztráció és nagyon keveredik a lényeggel. Ami (a lényeg) szintén nehezen megfogható mert ugye (ahogy fentebb vki utalt rá), kereslet-kínálat törvényszerűségei minden emberi tranzakcióra vonatkoznak. Néha ugyan különféle mértékben valláskárosult emberek próbálják erőltetni hogy a szex és a kábítószerek legyenek kivétel ezen szabályosság alól de a történelem még soha nem igazolta őket.
Az meg nem baj ha "ügyfeles" munkakörben időnként besokallsz az emberektől, az lenne gyanús ha soha nem történne ilyen. A frusztráció levezetésére jó a humor, ingyen is van meg szórakoztató is.
Változtatni meg nem igazán tudunk ezen. Sok ember ragaszkodik a státusszimbólumokhoz, a balkánon a díszkurva is az. Van aki közülük továbbfejlődik, van aki a fiatalsága elenyésztével olcsó munkaerő lesz és tucattermék.

zastava · http://balkanmaskepp.blog.hu/ 2016.08.18. 12:47:25

@Szarvas Norbert: A frusztráltság unalmas. Konkrétan a tiéd. A sablon agresszív kismalac válaszod még unalmasabb. A kommentelők szidása helyett inkább színvonalasabb bejegyzéseket irkálnál.

2016.08.18. 21:43:51

@tff: Engem soha nem szokott zavarni e jelenség, de látom hogy a férfiak igen nagy részét viszont roppantul zavarja.
A csóróságból való kitörés pedig igen csak korhoz kötött és hatalmas adag szerencse is szükséges hozzá. Elég sok nőneműt látok jó testekkel és sok ésszel erre-arra és még is csórók. Szóval ez sem állja meg a helyét...
Aztán van az a kor, amikor már az ember lánya beletörődik abba hogy minden pasinak a fiatalabb kacsacsőrűek kellenek. Ez van, ezt kell elfogadni, de attól még én ugye élhetek,hogy nem vagyok fiatal és kacsacsűrű műmellel?

2016.08.18. 21:47:30

@tff: Ott a lényeg egyébként az írásodban. Nem, nem a saját szintjüknek megfelelőt keresnek ,mivel minden férfi egy egoista és azt hiszi hogy ő a legjobb pasi a világon. Emiatt a téves testképzavar miatt nagy részüknek szépségkirálynők és modellek kellenek, de megfinanszírozni ezeknek a nőknek az igényeit már nem tudják. Ezért irigykednek mint Norbi és cikkeznek róla.

2016.08.18. 21:50:49

Én a kacsacsőrt sem hibáztatom,mert ha jó nő,miért is adná már magát olcsón? Így is meg amúgy is x idő után eldobják mint egy rongyot,így legalább profitál is valamit a kapcsolatból.Amíg még fiatal, aztán majd keres egy lúzer Ferit.

2016.08.19. 05:24:42

@tff: Az optimális megoldás az lenne, ha a nők még szép, fiatal korukban választanának maguknak az akkori szintjükhöz képest egy lúzerferit (aki a később elérhető lúzerferikhez képest relatíve nem is lúzerferi), aki egy életen át a tenyerén hordozná őket, és kapaszkodna beléjük. De hát nem teszik, mert..

Válassz erre;
Nem kivitelezhető.
A szülésnél a nők nagy része szétesik és még a béta hím lúzer Feri is elcsámborog, a házasságok igen nagy része szétesik. Ha pedig már szétesett, onnantól kezdve keményen el van szarva minden. Csak nagyon kevés férfi fogadja el egy másik férfi génkészletét az utód esetében.A nőknek csak két választása marad. Ribanc lesz és lehúzza a pasikat még fiatalon. Vagy szül még egyet az új hapsinak is hogy bebiztosítsa az immár kettőre duzzadt utódlétszám felnevelését.
Fölösleges a nőket hibáztatni, mert totálisan ösztönösen cselekszenek, akár csak a férfiak amikor menekülnek a vinnyogó gyerek mellől és az elhízott házisárkány feleségtől. Mind a nőnek,mind a férfinak más más az elvárása, más a célja, mást diktálnak az ösztöneik és más a genetikai felépítése. De ha nőként nem akar valaki pasin csüngeni, annak kibaszott geci nehéz az élete. Én már csak tudom. Inkább a halált választanám mint sem újra kelljen csinálnom az egészet. Kb ennyire nehéz.

2016.08.19. 05:36:22

@tff: És még valami!
Ha egy férfi nem képes megadni a nőnek a biztonságot mind anyagi mind érzelmi téren, az a kapcsolat zátonyra fut. És teljesen mindegy hogy alfa hím vagy béta az illető pasi. A nő ha egyszer is csalódik mert mondjuk megcsalják, kidobják, nem adja haza apuci a fizetést hanem bele bassza a játék gépbe, vagy bármilyen hasonló okból a nő biztonságérzete megrendül. Onnantól a kapcsolatnak vége mint a botnak.

2016.08.19. 05:43:07

Velem mindhárom eset megtörtént. A legdurvább a játékgépes eset volt, amikor exférj belebaszta az egész havi fizetését a játékgépbe, én meg éppen gyesen voltam kisgyerekkel. Előtte 9 évig rendesen haza adta a fizetését, de már ez sem hozta vissza a biztonságérzetet.

gmihaly621 2016.08.20. 18:12:35

Állítólag Marie Antoinette franszia királyné azt találta mondani, hogy ha a népnek nincsen kenyere, egyen kalácsot. Aztán a franszia forradalmárok 1793-ban jól le is fejezték őt. A "fusztációzók" pontosan ugyanígy viselkedvén a fellegekben, a VR-ben (Virtual Reality, virtuális valóság) járnak a jelek szerint, és a poszt csak arra világít rá, hogy le kellene szállni a Földre, tételesen (taxative) felsorolva annak fontos állomásait.
süti beállítások módosítása