Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Pokemon Go vs. igazi élet? A Pokemon Go segít a szexben?

2016. július 23. - Szarvas Norbert

pokemon-go.jpg

A POKEMON Go játék sikerét előző cikkemben megvizsgáltam marketing szempontból (klikk). Már egy ideje nálunk is fut a játék, játszom én is, figyelem az embereket az utcán és rájöttem, hogy ez több, mint egy játék. A POKEMON GO több dolgot is visszahozott az életbe, több dolgot visszaad a világnak és több jótékony hatása is van az életünkre! Nézzük a legfontosabb pontokat:

1. Kivitte a fiatalokat az utcára

Nagyon keveset beszélnek erről a szakportálok, pedig talán a legfontosabb hozománya, hogy az elkockult világban, amikor egy átlagos tinédzsert nem vonz a grund, az 50 fokban való foci, képes kimozdítani a számítógép elől. Ennyi fiatalt évek óta nem láttam egyszerre az utcán, mint amennyivel mostanában találkozom napsütésben, viharban, parkban vagy utcán. Az történik ugyanis, hogy a játék motiválja a gyerekeket, hogy kimozduljanak otthonról és a szabadban töltsék el a szabadidejüket. Vége az otthoni kockulásnak?

2. A társas kapcsolatok lecsatlakoznak az internetről

Valószínűleg az én generációm nyitotta meg az emberi kapcsolatok elidegenedését a chat és MSN korszakával, aminek exponenciális tuningot adott az internet fejlődése, gyorsulása és a Facebook megjelenése. Komoly probléma, hogy az emberek egyre kevésbé érintkeztek személyesen, szemtől-szembe. Helyette könnyebb volt az interneten kommunikálni arctalanul, mimikátlanul. Az emberi mimikát felváltotta a grafológiai megnyílvánulás. Ez egy ideig jópofa, civilizációt felgyorsító opció volt, aminek mára egyértelmű áldozatai vagyunk. Nem véletlen, hogy soha nem volt a népesség körében ilyen magas számban azok száma, akik képtelenek hagyományos emberi kapcsolatokat kialakítani. A Pokemon Go ebben segíthet, ugyanis az első perctől kezdve a fiatalok csoportosan járják a parkokat egy jó Pokemon miatt. Tehát ahelyett, hogy FB messengeren beszélgetnének ki-ki saját szobájában, inkább együtt mennek "vadászni" és közben újra felfedezik, mennyivel jobb dolog face to face hülyülni.

3. Segít a férfiak szexuális teljesítőképességében

Egyre többet beszélnek pszichológusok arról, hogy soha nem voltak ennyire "sikertelenek" a férfiak a magánéletben, kapcsolatok kilakításában és a szexualitásban. Ennek oka a játékfüggőség és a túlzott pornó. Talán a Pokemon visszalendítheti az emberiséget a természetes mederbe? Hivatkoznék a 2. pontra, hiszen a szexualitás alapja is a face to face interakciók sokasága, egymás testi-lelki rezgéseinek az elfogadása és helyes értelmezése. Ez pedig csak akkor működik, ha sokat vagyunk mások társaságában. Lehet, hogy játékfüggőség, de legalább már nem otthon a szobában egyedül, hanem csajokkal, fiúkkal együtt hülyéskedve. Mondhatni a Pokemon Go helyettesíti a piát és a cigit, mint a közösségi motiváció...

4. Mellékhatása az egészségmegőrzés és prevenció

Akárhogy nézzük, de a magyar társadalom hihetetlen mértékben túlsúlyos és beteges. Sajnos ma még a politika nem jött rá arra, hogy a prevenció (megelőzés) sokkal olcsóbb megoldás, mint a tüneti kezelés. Ebben segíthet a Pokemon Go, (hivatkozva az 1. pontra) ami gyakorlatilag kivezényli a fiatalokat és felnőtteket az utcára, ahol "rákényszerülnek" napi szinten levegőn kilométereket sétálni. A séta pedig az egészséges életmód alapja, ami segít a betegségmegelőzésben, elhízás mérséklésében és a stressz levezetésében. 

5. Végre egymásra mosolygunk az utcán

Legpesszimistább nemzetként számunkra rendkívül fontos, hogy legyen lehetőségünk a másikra mosolyogni ahelyett, hogy fapofával sétálunk, utazunk, beszélgetünk. Egyre többször tapasztalom, hogy az emberek elkezdték egymással felvenni a kapcsolatot és leszólítják egymást az utcán a Pokemon miatt. Másik eset, amikor kezedben a telefon, jön veled szembe egy csapat és mindannyian tudjátok a másikról, hogy most Pokemon time van. Nem tehettek mást, mint mindenki elmosolyodik és folytatja az útját. Nem szabad lebecsülni a mosoly erejét! Egyszerűen feltölt. 

►►►►

Ha segítséget szeretnél vagy kérdésed van, nekem is megírhatod:

✰✰ szarvas.norbert@iflgroup.hu vagy

✰✰ www.iflgroup.hu

 

Itt találsz meg minket:

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr588909574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

t74 2016.07.23. 21:18:32

Tegnap este sétáltunk a városligetben. Egy nagyobb tisztáson több tucat ember ült némán egymás mellett és nyomogatta a telefonját. Párok padokon és a földön ülve, illetve állva, akik egy árva szót sem szóltak egymáshoz, semmilyen módon nem kommunikáltak egymással. Nem vettek tudomást a külvilágról, amely nem valami borzasztó környezetet jelentett ez esetben körülöttük. Őszintén szólva inkább tűntek robotoknak, esetleg zombiknak vagy nagyon elszállt lényeknek. Furcsa volt és riasztó. Ez a jó ebben?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.07.23. 21:39:45

Így van, agyhalott zombik akik kamionos elé sétálnak, meg vezetés közben is nyomkodják.

sírjatok 2016.07.24. 03:06:20

@enpera: akkor akik nem sétálnak kamion alá és nem nyomkodják vezetés közben, azok nem zombik, ugye?

sírjatok 2016.07.24. 03:10:36

@t74: Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, tök sok beszélgető pokemonost láttam.

midnight coder 2016.07.24. 09:46:09

1. Nyugi, el fog múlni ez is.
2. A társas kapcsolatokat az ember az oviban / suliban tanulja meg. Akinek ez valami miatt nem sikerül, azon a pokemon sem segít.
3. Van egy kép a szobájába bújó szemüveges, "kockáról". Csakhogy ez a kép már akkor sem volt igaz. Ma pedig, ahogy a fiatal kollégákat figyelem pláne nem az, egyik-másik inkább playboy jellegű életet él - amellett hogy azért jó pár játékot végigjátszanak kerékpárral járnak melózni, és gyakori vendégek a konditeremben is. Emellett anyagilag is jól el vannak eresztve, és nem is hülyék - ez picit sikeresebb kombináció mostanság mint az egész nap a "grundon" lógó jómunkásember.
4. Lásd 3. A 20 évesen grundon focizó, emellett cigiző, piáló segédmunkás előbb fog meghalni mint a kocka.
5. Azért ennyire nincs elterjedve.
süti beállítások módosítása