Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Berki Krisztián egy bukott vállalkozó? Csődbe ment?

2016. június 03. - Szarvas Norbert

berki-krisztian1650x4331.jpgLe a kalappal Berki Krisztián celebsége előtt, hiszen egy rendkívül potens márkanevet épített a saját jelenlétéből, amiért a tv 2 a hírek szerint 100 millió feletti összeget is hajlandó fizetni. Az egész image a pénzre épül és az arc-ra. Az arc-ot nehezebb számokkal kimutatni, ezért nézzük meg a pénz oldalát a dolognak. Indokolt aBerki rongyrázása vagy egy hatalmas lufiról beszélünk? Esetleg habony-zik egyet? Kifejtem, mert látom nem érted: Itt van ez a Habony Árpád, mint az ország legfontosabb háttérembere, akiről senki nem tudja, hogy miből él. Valószínűleg fotoszintetizál, hiszen igazolható jövedelme nincsen. Mégis egy ország elé teszik ki premierbe. Lehet aBerki esetében is hasonlóról van szó, vagyis az adóelkerülés legalizációjáról? Vagy csak panamáznak inkább?

Official info a ceginfo.hu adatbázisából

 

kepernyofoto_2016-06-03_0_32_33.png

kepernyofoto_2016-06-03_0_32_59.png

kepernyofoto_2016-06-03_0_33_09.png

Nézd meg a videó bejegyzéseinket:

 

 

Gyorsan fussunk végig a listán, hogy mit látsz tulajdonképpen.

Az Andezs Bt. működik, de aBerki 2013.06.27 óta nem tulajdonos a vállalkozásban és nem tisztségviselő. A ceginfo adatai szerint a cég ráadásul 2012-ben hajtott utoljára valami bevételt (160.000 forintot)... Ehhez képest gyanúsan sok ember volt tulajdonos és tisztségviselő...

Az FTC-ről a legtöbben tudtok, itt vezérigazgató istencsászár volt egy ideig. 

BK Movie Star utoljára 2013-ban mutatott fel agyi tevékenységet. Számos alkalommal indult NAV végrehajtás a cég ellen. A céginfo alapján ez egy tisza virág életű "1 éves" cég volt, hiszen se előtte, se utána nem termelt bevételt.

(a BK valószínűleg a Berki Krisztián monogramm változata)

Aztán egy csomó megszűnt cég. 

BK Consultant pedig éppen végelszámolás alatt van. A cégnek 2013-ban volt 500.000 árbevétele és azóta agyhalál.

aBerki egy bukott vállalkozó?

Annyi kiderül ezekből az infókból, hogy időnként megpróbálkozott a vállalkozási formával, de valamiért soha nem jött össze. Apró szépséghiba, hogy gyakorlatilag el nem tudom képzelni, miért érte meg fél millió árbevételre egy KFT-t alapítani (már az alapítási költségek 100.000-200.000 forintba kerülhettek+ könyvelő havi javadalmazása...stb). Az biztos, hogy magyarországi vállalkozásából aBerki gyakorlatilag nemhogy milliós órákat, luxus autókat nem tudna finanszírozni, hanem talán még az ebédedet sem a Burger Kingben...

És maga a jelenség

Amúgy a teljes agyhalál beállt szerintem úgy általában az országban. De lehet, hogy a világban is. Gyakorlatilag aBerki adófizető Béláknak és keményen güriző Jucikáknak a képébe tolja a saját "gazdagságát",, eladja a "nagyvállalkozót" miközben két opció létezik a ceginfo adatai alapján:

  1. baromira nem Magyarországra adózik, tehát nem veszi ki a részét a közös teherviselésből
  2. baromira nem sikeres vállalkozó. Egy bohóc, akit valaki beöltöztet.

Te tudsz esetleg harmadik opciót?

Szóval adott aBerki, aHabony, aValaki, aki még csak leplezni sem próbálja hatalmas vagyonát, a sznobságot és a rongyrázást új szintre emeli, amiért sokan tapsikálnak, miközben a paneljukban a hitelre megvett 82-es tévéjüket nézik. És nagyjából ez a példakép.

Valamiért azt hiszik az emberek, hogy Ludas Matyi versus Döbrögi. Amúgy baromira nem erről van szó. 

Aztán másnap elmész megint dolgozni és a fizud felét befizeted a kasszába. 

Persze nem akarom azt állítani, hogy alkalmazottként nem kap fizetést és nem adózik utána. Ez nem derült ki.Lehet, hogy így van és ebből van jövedelme. Bár ez szöges ellentéte lenne annak, amit állít vállalkozói mívoltáról...

Engem inkább a jelenség érdekel, ahogyan a "teljesítmény" definíciója eltorzult az évek alatt. Nagyjából a tehetséget váltotta a celeb lét. 

A teljesítmény manifesztációja pedig nem az, amit letesznek az asztalra, hanem amit felvesznek az asztalról...

Gyakorlatilag a szemed előtt vesznek el dolgokat és mégis növekszik a rajongótábor, akik elhiszik, hogy aranyéletet látnak. Pedig valójában átvernek téged. Ez az egész egy színjáték. Sajnos rengeteg tehetséges ember mászkál az országban, de egyre kevesebb az esélyük, amíg az átlag néző aBerki luxusautójára, luxus órájára vagy perzsa autószönyegére pörög fel. Az igény szüli a celebet. Ha a tv nézőnek igénye lenne konkrét teljesítményre, akkor a celebritás helyét átvennék az értékelhető műsorok. 

Addig pedig ott motoszkálhat bennünk a kérdés, hogy aBerkik tulajdonképpen mi a tökömből élnek, mire verik ennyire a mellüket? 

Ugyanis te fizeted a mai nyugdíjasokat (talán aBerki családjából is valakit), az ország fenntartását, egészségügyet, oktatást és mindent az adódból. Eközben aBerki jelenség tolja a képedbe a tücsköt és élvezi azt a helyzetet, amit te alakítottál ki neki. 

Tényleg azt akarod, hogy a fiad példaképe legyen egy olyan jelenség, amelyik nyomatja a "gazdag" vállalkozót, miközben Magyarországon megbukott ebben a sportágban? Tehát a legjobb esetben is onnan indulunk, hogy adót optimalizál és nem veszi ki a részét a közös teherviseléből. Aztán fel sem merem hozni a panamai kapcsolatokat...

  

Ha neked nem példaképed aBerki  akkor nyomj egy like-ot:

 

Izgalmas videókért iratkozz fel ingyenesen:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr238774076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2016.06.03. 15:53:22

Én azonnal elkapcsolok másik csatornára amint megjelenik a képernyőn.

Untermensch4 2016.06.03. 23:49:23

"Te tudsz esetleg harmadik opciót?"
" Aztán fel sem merem hozni a panamai kapcsolatokat..."
Mivel jól elhatárolódtam a bulvártól, annyi rémlik hogy talán ez a fazon az aki vasaltatta a golyóit. De panamai üzleti útlevéllel adózhat itt úgy hogy nem találsz rá mert más a panamai neve... úgymond gazdasági szakemberként ezt már tovább tudod gondolni. Azt nem állítom hogy ez egy ésszerű és reális magyarázat, valószínűbb hogy ebben az esetben is az "adóoptimalizálás" és a "stróman" körül lészen a megfejtés.

Életunt Cápa · http://eletuntcapa.blog.hu 2016.06.04. 01:27:09

Nem példaképp, az semmiképp... de mégis ő jár Mercivel, én meg villamossal... Azt el kell ismerni, hogy ügyes.

Hajdú Peter 2016.06.04. 04:12:05

Ezt a Berkit nem ismerem (nyilvan valami mszp-s kocsog).

"Valószínűleg fotoszintetizál, hiszen igazolható jövedelme nincsen. Mégis egy ország elé teszik ki premierbe. "
Hazugsag, hogy a Habonyt barki is kittene barhova. Arrol nem tehet a Habony, hogy a BUKOTT baloldal vegso ketsegbeesesebe halalig uldozi, mert azt hiszi ha lejaratjak a semmivel, akkor majd megnyerik a 18-as valasztast. Amit, mar most 100 szazalek biztonsaggal elbuktak.
Persze erheto a baloldal RETTEGESE Habonytol, miutan az O rezsicsokkentes otlete miatt BUKTAK ilyen GIGANTIKUSAT 14-ben.
Ha 18-ra megint kitalal valamit, akkor az mszp be sem jut a parlamentbe.

nu pagagyí 2016.06.04. 04:59:39

Habonynak gondolom, olyan külföldi cégtől lehet jövedelme, amit a magyar kormány töm pénzzel. Mondjuk a Finkelsteinnel közös angol cége?

burke 2016.06.04. 07:16:32

Amikor az angolok voltak a tulajdonosok a Fradiban,kellett egy bohoc,ugyvezetonek,aki alair es kozben gazdat cserelnek a stadionhoz tartozo ingatlanok,ezert cserebe kapott vagy 80-100 milliot ez a Shrek.

zuhanorepulesss 2016.06.04. 07:30:42

@nu pagagyí: Érdekes, hogy Vajnával lóg. S Vajna véletlenül megkapta a magyar kaszinókoncessziót, amiből 6Mrd-ot vett ki tavaly. Ebből a 6Mrd-ból juthat Habony kokózásához egy kis baksis valami szigeten, meg pár LV táska.
A Berki Krisztiánhoz, ha már Ő a téma..Van ember, aki a negyedét készpénznek veszi, amit bárhol mond? Kölcsönkocsit tört, kamusorozatban szerepel. Ő a mai Győzike. A tévécsatornák vezetői meg vannak győződve róla, hogy ezekre izgul a közvélemény és a nézettség. Pedig szerintem nem.

Merlot 2016.06.04. 08:46:03

@Hajdú Peter: Te nagyobb fasz vagy, mint a valódi H.P.
Mikor bújtál Habony (Orbán) seggébe?
Te köcsögözöl? Te egy önkéntes faszszopó vagy. :))

Buchhalter 2016.06.04. 09:02:34

Bár a Berkit nem kedvelem,de le a kalappal : ügyes. Ha se az adóhivatal se a rendőrség nem piszkálja és már az MSZP alatt se ! Akkor mi átlag emberek csinálunk valamit rosszul. Van egy ismerősöm már pár éve nem állok vele szóba.Ő "kocs " tréningeket tart vállalkozóknak és leendő vállalkozóknak több száz ezer Ft-t.Még amikor elkezdte segédkeztem neki a könyvelésben és ezért "ingyen"végig hallgathattam a tanácsadói estjét.Emberek,hogy az a sok hülye felkapaszkodni vágyó hogy itta a szavait és milyen lelkesen jegyzeteltek! Az emberi hülyeség határtalan!Sok embert a hirtelen meggazdagodás vágya hajtja esztelen mélységekbe és aki ügyetlen ott is ragadhat örökre.

gyászhuszár 2016.06.04. 10:18:52

80as szuletesu, kinez vagy 50nek,ha majd leall a szteroidokkal akkor 70nek...es atlag kis puhatestu lesz

Janossz 2016.06.04. 10:57:12

Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa....és most már a miénk is.

2016.06.04. 11:25:49

@Életunt Cápa:
Én meg járhatnék Mercivel, de inkább villamossal járok. Mert mindent egybevetve Budapesten még mindig az a kényelmesebb. Igaz, rongyot razni így nemclehet.

monddazigazatmar 2016.06.04. 12:10:46

Tudok még opciót:
-Ha 5 éve keresett/nyert/lopott/örökölt sok pénzt és abból eléldegél.
-Nem muszáj tulajdonosnak lenni ahhoz, hogy vezessen egy céget- vagy egy részvénytársaság igazgatója nem vállalkozó?
-Nem tudom, hogy a cégjegyzék milyen mélyen megy bele dolgokba, de ha X kft tulajdonosa Y kft aminek a tulaja Berki, akkor azt is kihozza?

"baromira nem Magyarországra adózik, tehát nem veszi ki a részét a közös teherviselésből" - és mi van korunk hősével, a Londonban mosogató multikulti világpolgárral? Berkinél ciki, ha esetleg más országban adózik, közben pedig minden második komment arról szól, hogy el kell menni innen?

kopasz barmok országa (törölt) 2016.06.04. 14:03:39

@monddazigazatmar: Ha te mosdatod ezt a szaracént, akkor könnyen elképzelhető, hogy ugyanaz a maffia pénzeli, mint a többi gazembert.

kopasz barmok országa (törölt) 2016.06.04. 14:09:36

Hihetetlen, hogy az itt kommentelő retardáltak között is van, aki ügyesnek nevezi, ami azt bizonyítja, hogy az agymosás hatott (aki celeb, az ügyes). Nekem például az a kényszerképzetem, hogy minden drága autóval mászkáló paraszt adócsaló.

Frank August 2016.06.04. 14:18:20

Ketto eve lattam, amerikai agyzsibbaszto musorokban bemutatott rongyrazast.
A kozeleben sem jar Berki tehetsegtelen ugykodese.O a kolcsonkapott luxust valasztotta,mas pedig a minimalberes gurcolest stb...

monddazigazatmar 2016.06.04. 16:38:51

@kopasz barmok országa: Mosdatok? Berkit? Miért tenném?
Figyelj kispofám. Ez a poszt is pont olyan mint az összes többi hazug blog.
Mond az író valamit, közli, hogy két lehetséges opció van, és kész.
Ha én rámutatok, hogy van több lehetőség is, akkor jön a seggfej fajtád és maffiázik, meg arról beszél, hogy mosdatom a Berkit.

Pont leszarom a Berkit - véleményem szerint egy bohóc, távolról sincs annyi pénze mint amit mutat, és így próbál megélni. Nem tudom, hogy valaha csalt-e valamit - ha igen akkor ítéljék el.
VISZONT: Az nem újságírás bazmeg, hogy 5 lehetőségből felsorolsz kettőt, aztán arra húzod rá a következtetéseket. Pluszban leugatod azt aki megteszi helyetted.

bringás bosszantó 2016.06.04. 16:51:17

@kopasz barmok országa:

Ha nem lennének hozzád hasonló retardáltak tömegei, akkor orbánod sehol nem lenne, egy ügyvédi irodában a tudása alapján legjobb esetben is lóti-futi lenne, beadványokat vihetne a cégbíróságra.
Ez egy ilyen világ. Nem fogom a Berkit utálni, mert az a te fajtád köreiben trendi, de elismerem, hogy jól írta valaki, ügyes, mert merdzsóval kószál, míg a Berkinél nagyságrendekkel okosabbak meg villamossal.
Mielőtt bedől az agyad a mocsárba, Berki nekem közömbös, kevesebb kárt okoz a tévében a bohóckodásával, amit amúgy sem nézek, mint kegyeltjeid az orbánmaffia végrehajtóiként.

jandera 2016.06.04. 17:40:10

Az elöző hozzászólásomban lévő linken megnézhetitek saját stílusotokat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.04. 19:17:19

Az egyik egy undorító celeb. Tök mindegy melyik oldalon áll.
A másik Orbán tanácsadója, aki jó tanácsokat ad neki. Ez van, lehet nem szeretni, de attól még nincs miért basztatni. Én a Fideszt nem értem miért ad támadási felülelet, hogy Habonynak nincs legális jövedelme.
Alapítson egy Fidesz Lelkületűek Egyháza Kft-t és gyűjtsön adományokat a tanácsokért. Adózzon és éljen jól.

monddazigazatmar 2016.06.04. 22:21:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mondjuk ebben van valami. HA habonynak az a dolga, hogy tanácsot adjon, hogy mivel lehet a baloldalt égetni, akkor tényleg jól végzi a dolgát.
Tényleg szar, hogy egy ilyen püffedt fejű enyhén értelmi fogyatékos le tudja nullázni a ballibet...

Untermensch4 2016.06.04. 22:21:19

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Én a Fideszt nem értem miért ad támadási felülelet, hogy Habonynak nincs legális jövedelme. Alapítson..."
A majdani ítéletek végrehajtására javaslom a toblerone-t mint eszközt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.05. 08:25:57

@monddazigazatmar: Na most ebben igazat adok neked. Értelmi fogyatékosok szintje azok a jelszavak amiket kitalál. Pont mint azok akik azokat zabálják. Köszike! Rendes tőled hogy így két gallylopás közben ezt leírod. :-))
süti beállítások módosítása