Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Te melyik szuperhős lennél ügyfélként?

2016. március 26. - Szarvas Norbert

7820563_74622181b73a3a43a194bbb66f6ffc32_wm.jpgÉrtékesítés, tanácsadás, pénzügy és ügyfelek ezrei. Elégedj meg annyival, hogy már túl sok újat nem fogsz tudni nekem mutatni. Az elmúlt 8 évben mindent hallottam és láttam. Amúgy tényleg hihetetlen mennyire faszsághoz voltam kénytelen asszisztálni (ha jól számoltam, akkor én egyedül felelős vagyok 1-2000 magyar "le kell mondanom, mert hirtelen kaptam külföldi lehetőséget és holnap utazok" exportálásáért (sorry Orbán...), kábé 1000 nagymama eltemetéséért és a sürgősségi osztályok telítettségéért. Jó azért ennyire béna vagy ijesztő nem vagyok, de általában megvannak a tipikus ügyfelek. Eljátszottam a gondolattal, hogy a szuperhősök milyen ügyfelek lehetnének? Te melyik szuperhős lennél?

Superman

lead_960.jpgJó munkája van és mégjobb családi háttere. Benne egyesül a magyar álom. Van pénze, mégsem seggfej. Helyette olyan érző lény, akinek végtelenek a pénzügyi lehetőségei. Nagy házakat akar venni, milliókat akar befektetni. Ma megbeszéljük, holnap megcsináljuk. Intelligens, tehát pontosan megérti, amit mondok neki. Hisz az emberi jóságban és ismeri a bizalom intézményét. Ha egyszer megadja a bizalmat, akkor sosem kérdőjelez meg. Valahol mindenki Supermannek hiszi magát...

 Ajánlott termék: minden

Batman

batman-arkham-knight.jpg

Batman olyan ügyfél, akit semmi és senki nem érdekel. Nincsen igazi munkája, kizárólag a múltjából él. Felhalmozott egy bizonyos összeget, amit tovább szeretne forgatni. Számára az információ a legfontosabb. Sosem fogad el tanácsot, azért jön el, hogy beszedje az infót és jobb esetben elmagyarázza nekem, hogy én miért tanácsoljam neki azt, amit ő akar. Nem hallgat senkire, senkiben nem bízik. Okosabb a rendszernél és a rendszer megdöntésén ügyködik. Kiskapuról kiskapura ugrál. Semminek nem akarja megfizetni az árát.

 Ajánlott termék: Casco, Balesetbiztosítás

Flash


the-flash.png
Az örök optimista szimpatikus srác. Jön és megy. Elmondja mit akar és van 5 perce aláírni mindent. Vele a tárgyalás 5 percig tart és még 55 perc hülyéskedés. Igazi humorzsák, kellemes személyiség, aki feldobja egy tanácsadó napját. Még le sem ültetek, de már megy is. Ma megbeszélitek, holnap már küldi a befizetések igazolását.

 

Ajánlott termék: részvények, változó kamatozású hitelek

A zöld ijász

green_arrow_by_dimitrosw-d92mmqx.jpg

 A zöld ijász örökké elégedetlenkedik. Az igazi károsult, aki a múltban él és emiatt nem hajlandó a jövőre nézni. Leül veled szembe és mindenről elmagyarázza, hogy miért nem jó. Mindig mindenki hibás, kivéve saját maga. Hiszen ő egy áldozat és nem tehet ellene semmit. Sodródik az árral és egyre agresszívabban perel mindenkit, akivel nem egyezik a pénzügyi véleménye. Sajnos befürdött a deviza hitelekkel (8 év a "szigeten") , de mostmár visszatért a city-be, hogy újra kezdje. Mindezt frissen egy forint alapú jelzáloghitelből.

 

 Ajánlott termék: ingóság biztosítás, fix kamatozású hitel, garantált hozamú befektetés

 

Wonder Woman

unknown_8.jpeg

Erős és határozott üzletasszony. Igazi karrierista, aki elért már valamit az életben. Pontosan ismeri a képességeit, azoknak határait. Üzleti partnereket keres és föléjük akar kerekedni. Folyamatosan tesztelget és a végén a teszt eredmény lesz az aláírás. Nincsen sok ideje, pontosan osztja be az idejét és konkrét célokkal érkezik. Nem akar semmi másról beszélni, csak a lényegről. Lényeg, lényeg és a lényeg. Aláírás, kézfogás és pacsi.

Ajánlott termék: befektetés, lakástakarék

 

 

kepernyofoto_2016-03-19_23_02_34.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr208528776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cognitius 2016.03.27. 11:26:06

A befektetés az milyen pénzügyi termék, amit Wonder Womannak ajánlanál?

Szarvas Norbert 2016.03.27. 11:57:26

@Cognitius: latin amerika, mert jol szetcsapna az ottani reszvenyek kozott

Untermensch4 2016.03.27. 12:22:52

@Szarvas Norbert: A " zöld ijjász" az ugye valójában íjász? Csak azért szólok mert ezzel a szokásos kupac nyelvtannácin kívül még néhány kötözködőt magadra húzhatsz :)
"Jó munkája van és mégjobb családi háttere."
Nem vagyok túl járatos a modern mitológiai alakokban de superman esetében mi a jó családi háttér? Úgy emlékszem szülei tragikus halála után nagyszükő(k?) által neveltetett fel. Egyébként meg "saját fajtájától" csillagászati távolságra él (vagy ki is irtottak rajta kívül mindenkit?) így meglehetősen magányos, utolsó mohikán-jellegű a helyzete.

Szarvas Norbert 2016.03.27. 12:32:37

@Untermensch4: martha es jonathan kent? Louise lane?

Nyilvan vannak bajok. De nala mindig ezt ereztem, hogy mindene megvan, raadasul o a legtokeletesebb

Koszi, ejszaka irtam, megjobban elhulyultem:D

_Wasp_ 2016.03.27. 14:22:59

@Untermensch4: még mindig nem teljes a siker, most ijásznak van írva íjász helyett

Untermensch4 2016.03.27. 22:21:42

@_Wasp_: Mert az iskolai nyelvtanoktatás rossz hatással van az emberekre. A "magyarul kiejtés szerint írunk" szabály ilyen esetekben fordul ellenünk, tényleg van aki rövid "i"-vel és kettőnek hangzó "j"-vel mondja. Így jobban belegondolva én is. :)
Csak azért akartam beelőzni a nyelvtannácikat mert a pár hónappal ezelőtti formátumhoz képest nagyságrendi a különbség nyelvi szempontból, szinte nagyítóval kell keresni a "hibát". Ha nem bekezdés címében van, lehet hogy fel se tűnik.

Untermensch4 2016.03.27. 22:31:01

@Szarvas Norbert: Úgy könnyű lazának, vidámnak és fittnek lenni hogy fizikailag kb a naprendszeren kívül van olyan lehetséges hatás (beleértve a bolygóközi előfordulású légüres teret, kozmikus sugárzást stb is) ami sérülést tud okozni hősünknek.
Batman ebből a szempontból inkább tiszteletre méltó "self made man", addig él amíg vigyáz magára és jól használja a hardvert. HUMINT éés FININT szempontjából is sebezhető. Nem csoda ha "külsősnek" a lehető legkevesebb (nulla) rálátást akar engedni a pénzügyeire. :)
süti beállítások módosítása