Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A Fidesz és a Telekom megegyezett?

2015. december 17. - Szarvas Norbert

kepernyofoto_2015-12-17_17_00_55.pngMegyek ma a kocsimhoz munka után. A parkban elhaladok egy padon üldögélő magában gubbasztó öregember mellett. Első blikkre azt mondanám, hogy az öngyilkosságon gondolkodik. Aztán megpillantom a zsebéből kandikáló Telekom számlát és már mindent értek... Amúgy a Telekom felmondta Ákos (híres zenész) szerződését, mivel Ákos mélyinterjúban azonosult a fideszi retorikával, amik a nők egyenjogúságatlanságát hivatott visszahozni a világba. Magától értetődik, hogy a zenész zenél, a politikus hazudik és a nő szül. Nem összekeverni egyiket sem! Amúgy a kormány felmondta a Telekommal a szerződését, mivel alkotmányellenesség megalapozott??? gyanúja áll fenn, hiszen a Telekom alkotmányba illően nem rúghatta volna ki Ákost csak azért, mert nem akarja a saját márkanevét azonosítani egy bizonyos nézettel. Amúgy "véletlenül" pont ma került ki, hogy a fidesz közeli (Matolcsy unokatestvérének üzlettársának a tulajdona) New Wave Productions kilóra megvásárolta az Origo-t. Amúgy meg...

Lenyugodtál?

Én nem hiszek a véletlenekben. Pláne nem a Fidesszel kapcsolatban, akik a magyar történelem legprofibb, legtudatosabb legöncélúbb kormányát alkotják immár a kelleténél hosszabb ideje. Augusztusban a 444.hu még esélytelen indulónak nyílvánította ezt a New Wave vállalkozást és lámlám, mégis ők vásárolták meg az ország legtökéletesebb propagandára használható médiafelületét.

Szerintem a két fél megegyezett.

Most még olcsón megúszta a Telekom a dolgot, hiszen ha tovább izmozik, akkor ennek könnyen exkluzív média adó lehetett volna a vége. Így viszont buktak ezt meg buktak amazt.

Ha engem kérdezel, akkor az állami telekommunikációs tenderekben megint magyar vizekre fogunk evezni és a kormány fiókjában már megtalálható a kész szerződéstervezet a Telenorral vagy egy állami telefonszolgáltató projektel kapcsolatban. Nyílván ezek a tervezetek nem 20 perc alatt íródnak (ki tudja amúgy mostanában?), így arra vagyok kénytelen gondolni, hogy egy megrendezett színjátékról van szó. A lapok előre le voltak osztva.

Ugyanis ha valaki tényleg komoly gondolta a Fideszben, hogy állami szinten be kell avatkozni két fél jogi vitájába alkotmányellenességre hivatkozva, akkor kezdem magam kellemetlenül érezni. Én kérek elnézést mindenkitől. Mág a pingvinektől is!

Sorry! Hülyék vagyunk, ez van. 

Felteszem tovább nem gondolta ezt a magyarázatot a kormány, hiszen pontosan ugyanazt megcsinálták. Tehát akkor a magyar államot be lehet perelni alkotmányellenességgel. Hiszen azért mondták fel a Telekommal állítólag a szerződést, mert a Telekom nem tisztelte a szabad véleménynyílvánítást. A kormány tiszteli a Telekom véleményét?

Előre félek. Ugyanis ezen elv alapján a jövőben bárki bármit mondhat. Például a Fidesz marketing alvállalkozója simán lenyilatkozhatja, hogy Magyarország baromira nem teljesít jól, csak azért ez a kommunikáció, mert van az a pénz...

Ha egy ilyen nyilatkozat után az állam szerződést bontana, akkor ők nem tisztelnék az alkotmányt?

Állítsuk le a rollert...

Az üzletben üzleti érdekek és értékek vannak. Van a megbízó és a megbízott. Amikor a megbízó felkéri a másik felet, hogy adja az arcát az üzlethez, akkor azt önző céllal teszi: az emberek azonosítsák a Telekomot Ákossal. Ha Ákos már nem felvállalható a Telekom számára, akkor vége az üzletnek (természetesen a szerződésben foglaltak szerint). Ennek az államhoz semmi köze. A világon számtalan ilyen példát láttunk már, amikor valami kibukott és azonnal szerződést bontottak. 

Ma már sokan akarják bojkottálni Ákos gigakoncertjeit.

Ne tegyétek, hiszen alkotmányellenességgel fognak megvádolni és rátok ront a TEK!

Amúgy pedig mi ez az önhatalmú arrogancia? Miért akar az állam mindenbe belepofázni? 

Mondom, szerintem ez csak a rizsa és a háttérben törétnt egy megegyezés...

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr888180276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NemodaBuda 2015.12.17. 17:59:56

A Telekomtényéeg azt hihette, hogy megegyeztek (mint a nagypofájú Tarlós). Csakhogy, miután odaadta az origot, már nem volt olyan fontos, rögvest belerúgtak az ágyékába, Páros lábbal. Mint a Tarlósba. Pont ugyanúgy. Eszembe jut a vicc az aranyhallal és orbánnal, nna, hát pont ugyanúgy (már kívántam . mondja, miközben süti a halat).

a keresztényeket bántani tilos 2015.12.17. 21:25:11

Nem kell félni, akárhogy is jön ki a dolog, a Telekom csak nyerni fog a dolgon. Ha másért nem, hát a szerződések felbontásának kötbére, és az európai bíróságok által megítélt kártérítések miatt. Aztán meg a Telenor és a Voda ostoba lenne, ha ilyen helyzetben nem hajtanák fel a szolgáltatások árait, szóval aki veszíthet, az kizárólag a magyar adófizető állampolgár. Nem kell megegyezésről fantáziálni.

kewcheg 2015.12.17. 21:26:06

Bárcsak Ákos manyup tag lenne!!!

Parajpuding 2015.12.17. 22:01:29

Már nem egyszer láttuk izmozni a felcsúti porbafingót, aki aztán sz*rkupacként meglapult az EU-s pénzcsap elzárásának lehetőségére, ugyanis abban a pillanatban vége lenne az országlásának és országrontásának.

kvadrillio 2015.12.17. 22:58:14

A minisztériumok felmondják mobilnetszerződésüket a Telekommal

HÁÁÁÁÁ....PONT MOST DERÜLT KI, HOGY MILYEN BRUTÁLISAN DEMAGÓG, BAROM EGY KORMÁNYUNK VAN. :)

szárny 2015.12.17. 23:15:36

@Parajpuding: Azért kíváncsi leszek a kommentedre a ma esti EU-csúcs hírei után is... te szerencsétlen...

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2015.12.17. 23:50:09

A vezénylő tábornok:
- vasutacskája
- focipályácskája
- fogorvosocskája
- gázszerelőcskéje
- villanylámpa betekerőcskéje
- alaptörvényecskéje
- Gyurcsók fóbiácskája
- dalnokocskája..............

Alattvalócskák!
Mikor szólal már meg az a qrva harsona??!!

Untermensch4 2015.12.17. 23:50:50

"a nők egyenjogúságatlanságát" = a nők egyenjogútlanságát? Mondjuk ez sem sokkal jobb de legalább kevésbé rossz, ha már így kifulladt a nyelvtannácis kommentfolyam... :)

Untermensch4 2015.12.17. 23:51:57

A KLIK simán és nagy hangon felmondhatja a szerződését, úgyis gondjaik vannak a fizetéssel.

Furusina 2015.12.18. 05:12:50

Maximálisan egyetértve a leírtakkal, annyit tennék hozzá, miszerint van olyan megközelítése is a tek, hogy eddig az állami megrendelést, csak azért kapta a Telekom, hogy így jutassák el az adófizetők pénzét a klientúra ide kiválasztott tagjainak ( kifizető hely). Továbbá, álláspontom szerint Ákos nem a saját véleményét mondta el, hanem a papagájkommandó második nyalistájaként szeretett volna törleszteni a pénzünkből való dőzsölgetés jótéteményéért.

degreen 2015.12.18. 07:55:14

Az állambácsi a vodafon-tól veszi a mobil szolgáltatást. Szóval ez a szerződés bontás egy vicc, a maradék.

citrix 2015.12.18. 08:43:06

Ha valaki nem értené a nemzeti együttműködés rendszerét: aki nem úgy gondolkodik és cselekszik ahogy a Nemzeti Közmunkás Párt elvárja az csúnyán megnézheti magát.

Punxsutawney Mormota 2015.12.18. 08:44:31

@NemodaBuda: Ha látványosan változtatnak az Origo eddigi ügyvitelén, beállítottságán, akkor az olvasóik el fognak menni a 3.14csába és más, függetlenebb, jajjjj mit is beszélek??? izé... más beállítottságú weboldalak olvasói lesznek.

Krutzifix 2015.12.18. 09:01:18

@szárny: Mert? Mi történt? Csak nem Orbán lett az EU pénztárosa? Teljesen igaz, hogyha az EU nem tolná ide a lét, már rég a béka segge alatt lennénk. Nem az a pár ezer, esetleg befogadandó "migráns" juttatta ide az országot, és még csak nem is Gyurcsány...
Megjegyzésed kb. olyan szánalmas, mint ez az összeesküvés elmélet, amiről a cikk szól. Már napokkal ezelőtt megjelent a médiában, hogy a vs.hu felvásárolná az origo-t. Szóval ez a balhé max az árat befolyásolta, a vásárlás tényét semmiképp.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.12.18. 09:04:25

Aliens versus predators.
Bármelyikük győz,mi veszítünk!

♔bаtyu♔ 2015.12.18. 12:02:48

"Amúgy a kormány felmondta a Telekommal a szerződését, mivel alkotmányellenesség megalapozott??? gyanúja áll fenn, hiszen a Telekom alkotmányba illően nem rúghatta volna ki Ákost csak azért, mert nem akarja a saját márkanevét azonosítani egy bizonyos nézettel. "

Képzeld el, mindenki kirúghatná a dolgozóit azért, mert nem akarja saját márkanevét azonosítani egy bizonyos nézettel.

Az összes libsi utcát söpörne, a volt komancsok tartanák a lapátot.

♔bаtyu♔ 2015.12.18. 12:04:23

@Punxsutawney Mormota: Az Origó amúgy dettó index, csak technikailag jóval szarabb.

♔bаtyu♔ 2015.12.18. 12:09:40

@Krutzifix: Az mondjuk, tény, hogy Orbán elég rendesen besöpörte az EU-tól azt a lét, amit a ballibsik otthagytak. (Durván a fele).

de hát ezért tartjuk.

♔bаtyu♔ 2015.12.18. 12:17:20

@szárny: Igen, ezek azt hiszik, Orbán az is csak egy Gyurcsány, csak a jobboldalról.

"Orbán meglapul, hogy elzárják a pénzcsapot", miközben épp most gyűjt aláírásokat az EU tervezett intézkedése ellen.

Motorhead 2015.12.18. 12:17:23

A nőket is meg kellet volna kérdezni, lehet hogy nekik tetszik az otthonteremtés, a babázás, a férj hazavárása a munkából , család vezetés, stb. Mindenki félreérti, nem a nőket akarják visszakényszeríteni a karrierlehetőségtől a házimunka felé, hanem az otthonteremtést is piedesztálra kell emelni - nemcsak a HR-es p-csák őrjöngését isteníteni.

Motorhead 2015.12.18. 12:19:14

99 %- ban férfiak és politikusok húzták le az ÁKOS interjúban mondottakat. Kérünk nőket is nyilatkozni. És pl a most bejelentett 20 MFt-os családi hozzájárulást miért nem említik hozsannázva ugyanezen emberek. ?

♔bаtyu♔ 2015.12.18. 12:35:05

@Motorhead: Ja, nyilván az 5%-os építési ÁFA is nagyon nőellenes.

Gondolom, a libsik támadása épp ezek miatt a nagyon jelentős családtámogató intézkedések miatt van.

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.18. 12:41:02

@Ma Baker: "elvtárs" kár a gőzért. Linkelgethetitek a pártblogot, nem érdekel senkit. ahogy a párttv sem :)

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.18. 12:43:10

@Motorhead: Nők meg tüntettek ellene :)

Mi van elvtárs? Most a családi hozzájárulás lett az új mantra? Igaz, már elég unalmas volt a "megvédtük a zországot" mantra.

♔bаtyu♔ 2015.12.18. 13:04:11

Ne görcsöljetek már ballibsik, senki nem fog 10 milla lakásépítési támogatás helyett IMF hitelre szavazni csak azért mert a Telecom igazgatónője ráugrott Ákos dumájára és elhintett némi lóvét a ballib médiában, hogy az jól fel legyen háborodva?

Most ti azt hiszitek nem szarja le bárki ezt a nőt a Telecommal együtt? Beleértve akár a médiátokat is? Kapott a nép egy jókora karácsonyi ajándékot, mert a lakás ÁFA csökkentése eléggé az, ez meg lett fejelve a 3 gyereket vállalóknak ingyen 10 millával hát mi nőbarát, ha nem ez.

Ti pedig itt görcsöltök, a helyett, hogy kedvenceiteket rábeszéltétek volna annak idején, ne a holokauszttal és azzal foglalkozzanak melyik volt komancs mekkora demokrata , hanem azzal, hogy a gazdaság elbírjon ilyen intézkedéseket.

Most akkor örülhetnétek Jézuskának, hogy nem IMF hitelt, hanem egy ballibsi kormányt hozott :DDDD

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.18. 13:32:11

@♔bаtyu♔: hú komcsigeci, ez a szöveg nagyon szar volt. Ilyen izzadtságszagú terelési próbálkozást ritkán látni. :D Nem csak egy szar lény vagy, de még hülye is mint a segg.

♔bаtyu♔ 2015.12.18. 13:51:26

@fidesz maszop dk egykutya: Mit nem értettél ezen ostoba gyurcsánycsicska. Még ehhez is hülye vagy, ez valójában egy jó tanács. Persze jók vagytok a kukában, semmi gond.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2015.12.18. 13:56:31

@degreen: @♔bаtyu♔: @fidesz maszop dk egykutya:

A kormány ingyenpénzt osztogatva a nőknek felpörgeti a hazai golddigger kultúrát klou.tt/4wzqkrjb2743

nu pagagyí 2015.12.18. 14:00:15

Igazi gyöngyszem volt a kormányszóvivő és a fideszes állami tótumfaktumok "szólásszabadság" melletti hangoskodása, rögtön azután, hogy Simicskát markáns véleménye miatt kitúrták minden állami szerződéséből. Azt most nem részletezném, hogy azzal sincsenek tisztában, hogy nem egy magáncéget képviselnek.

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.18. 14:26:25

@♔bаtyu♔: Azt nem értem komcsigeci ex munkásőr (nyilván gyurcsányista is voltál egykor, azért hangoztatod), hogy hogy tudtok ennyire szardarabok lenni.

Régebben azt hittem, hogy a gyurcsányistánál nincs hulladékabb lény a földön, de ti túltesztek rajtuk is, mondjuk többségetek minden párt segge lukával megismerkedett, úgyhogy volt hol gyakorolni :)

Afrika steht an der Elbe 2015.12.18. 19:26:38

Németországban szépen lassan lopakodik előre a liberális diktatúra. A német sajtó egyoldalúságban gyakorlatilag elérte Észak-Korea nívóját.

Nem csak az úgynevezett holokauszt úgynevezett tagadásáért zárnak pl. 87 esztendős nőket (www.youtube.com/watch?v=WPa_QeV9KDM) börtönbe, hanem olyan ügyekben is eljárás indul ellened Németországban, ami Magyarországon elképzelhetetlen lenne.

A német "jogrendben" van egy újbeszélül Volksverhetzung néven nevezett "bűncselekmény", amely megegyezik a mi régi kommunista szintén újbeszél "izgatás" nevű agyrémünkkel, amire bármit tetszés szerint rá lehet húzni. Mivel a német bürokrácia precízen dolgozik, ezt meg is teszik.

Ha például egy drezdai kormányellenes tüntetésen egy papírmasé akasztófára felkötöd Merkel fényképét, könnyen bíróság előtt találhatod magad.

Érdemes megtekinteni ezt a videót: www.youtube.com/watch?v=xK0XNvi55ic
Lipcsében mosét vagy hogyhívjákot építenek. A szoci polgármester meghívja a város népét egy keresztény templomba(!), hogy "demokratikusan" megbeszéljék a dolgot. Bent a templomban biztonsági őrök ülnek. Egy francia származású felszólaló mond egy mondatot, ami nem píszí, majd belefojtják a szót és a biztonsági őrökkel kivezettetik a templomból(!).

Ez a merkeli Németország.

Afrika steht an der Elbe 2015.12.18. 20:08:59

@♔bаtyu♔:
Persze, hogy a családtámogató intézkedések miatt van. Mégsem fikázhatják a kormányt, mert 27-ről 5%-ra csökkentette az ÁFÁ-t. Erre már a "rezsicsökkentésmutyi" propagandával is rábaltáztak.

Egyébként is. Milyen alapon nyilatkoznak a libsik a nőkről? Életükben még nőt nem láttak, leszámítva persze a femináci elvtársaikat, akiket még viccből sem tekinthet épp eszű ember nőnek. Az anyjukat is bácsinak hívták.

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.18. 23:06:09

@Afrika steht an der Elbe: "Ha például egy drezdai kormányellenes tüntetésen egy papírmasé akasztófára felkötöd Merkel fényképét, könnyen bíróság előtt találhatod magad."

Hú "elvtárs" ez nagyon ismerős, ja igen! Itthon már példa is van rá, bíróság előtt találta magát dopeman, mert szétvert egy hungarocell szobrot a kis vezetőről :)

hvg.hu/itthon/20150603_Poen_volt__Dopeman_birosag_ele_allt_az_O
index.hu/video/2013/09/29/igy_dolt_le_orban_szobra/

Húgyagyú fideszes kommer felköp aztán alááll, pont úgy ahogy a gyurcsányisták. Hiába is tagadjátok, egy kutya vagytok, közösek a gyökerek :)

Afrika steht an der Elbe 2015.12.19. 00:08:47

@fidesz maszop dk egykutya:
Nem emlékszem rá, hogy tagadtam volna a Fidesz diktatúrát. Liberális diktatúráról beszéltem, ha nem esett volna le.

Húgyagyú libsi kommer felköp, aztán alááll.

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.19. 12:30:39

@Afrika steht an der Elbe: "elvtárs" dehogynem tagadtad. Hiszen ezt elfelejtetted megemlíteni, úgy írtad mintha valami újdonság lenne, most meg próbálod elsikálni a hibát.

Benézted "elvtárs" se liberális, se kommer nem vagyok (ha az lennék, én is fideszes lennék). Tudod nicknevem sem random karakterek sorozata :)

Te vagy a legújabb "én nem vagyok fideszes" de ennek ellenére folyamatosan a fideszt szopó és annak mantráit hajtogató arc? Beállhatsz batyu "elvtárs"-ék sorába :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.12.19. 20:04:22

@♔bаtyu♔: Ez az öccse!
Ezért a kommentért extra prémium jár!

Punxsutawney Mormota 2015.12.22. 12:21:25

@♔bаtyu♔: Lehet, bár úgy tudom, hogy nagyobb a látogatottsága
süti beállítások módosítása