Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Akkor a DT rendszámosokra adjanak ki külön KRESZT....

2015. december 05. - Szarvas Norbert

Még ezekben a percekben is az Andrássy-Bajcsy kereszt környékén parkol kanyarodósávban az a fasztalicska, aki miatt írom a cikket. Természetesen DT rendszámmal veri a csalánt. Ha ugyanezt a manővert én csinálom, akkor nagyon sok dezsővel díjjazzák a mutatványomat. Történt ugyanis, hogy éppen követem ezt a manót a lekanyarodó sávban (igyekeztem volna a Bajcsy Zsilinszki útra Budapesten rákanyarodni), és hirtelen megáll. Mivel fél órája keresek a környéken parkolóhelyet és ráadásul nagy a forgalom, azt hittem hogy lámpát kaptunk megint...

Aztán fogja magát Mr. Gucciés kiszáll a kompenzációs kocsijából. Még itt is naívan azt hittem, hogy zavar támadt az erőben és valami probléma van. Aztán komótosan átsétál a bal alsóban, mintha mi sem történne. Megerősített a kisebbségi komplexusomban, hiszen az 1,7-es motorral felszerelt középkategóriás autmat sikerült fél lépésről nem észrevennie. Mintha ott sem lettem volna és mintha nem vártam volna arra, hogy haladhassak tovább. Átsétál, kiveszi a gucci homitasit- közben már nyomom a dudát, mint az őrült. Lassított felvételbe áthúzza selyem zakóján a cuccot, még egyet szippant ebben a baromi szerencsés életbe, lezárja az autót és hétköznapi gyalogos-fasztalicskaként folytatja az útját. 

Én meg elkezdtem magamban számolni és mérlegelni. Mennyit ér meg ez az ember, aki ma már másodjára szórakozik előttem-velem, mert kapott egy rendszámot? Először ugyanis 5 percel ezelőtt úgy vágott be elém, hogy majdnem koccantunk, és csak az előzékenységemnek volt köszönhető a balesetmentes élet. Ezután a normálisabb ember általában egy "köszi" jelzést szokott küldeni az éterbe, de nyílvánvaló, hogy a diplomata rendszámhoz nem jár ilyesmi.

A poén, hogy rendőrök álltak kb 10 méterre az esettől és nem nagyon akartak erről tudomást venni. Mit is tehetnének?

"Az immunitás vagy diplomáciai mentesség a fogadó állam büntető joghatósága alól mentesíti az akkreditált diplomatákat, de nem mentesíti a DT (diplomáciai testület) tagjait sem a villanyszámla, sem a parkolási díj kiegyenlítése alól. Ha a diplomata nem fizet, akkor a cég nem őt személy szerint perelheti, hanem a követséget, mert a küldő ország képviselete nem élvez mentességet a joghatóság alól, csak az illető."-vezess.hu

Magyarul semmilyen jogköre nincsen a magyar rendőrnek Magyarországon ezekkel az emberekkel szemben. Már a múltban hallottam eseteket, amikor nemes egyszerűséggel elgázoltak valakit, majd vígan megúszták a mentesség miatt. Talán ennek köszönhető az a sztori, amikor egy diplomaci elütött egy gyereket, a rendőr félrenézett és a helyiek meglincselték. Ha őszinte akarok lenni, akkor én is ezt tettem volna, hiszen ezek az emberek nem a mi játékszabályaink szerint játszanak.

A címben túlzó voltam, hiszen a KRESZ nem egy közúti ajánlás, amit lehet személyre szabni, A KRESZ az a szabályrendszer, ami kordában tartja a forgalomban résztvevőket és életeket ment meg. A forgalomban ezek a fasztalicskák is ugyanolyan esélyekkel és képességekkel vesznek részt (autó), mint a többiek. Ott nincsen olyan, hogy kevésbé karcol vagy kevésbé fáj.

Két megoldást látok:

1. felszámolni az egész kormányzati és diplorendszám rendszert. Amennyiben (nem magáncélból) hivatali ügyet kell egy konzulnak, munkatársának vagy akárkinek intézni, akkor hivatásos sofőr (aki a KRESZT ismeri és betartja) vezeti az autót.

2. El kell felejteni a mentességet. Ha autóba ül, (és ráadásul nem hivatali ügyet intéz), akkor a KRESZ rá is vonatkozik. Ha hibázik, akkor ugyanúgy kell megbüntetni, mint engem vagy téged.

Mivel a belvárosban (Bazilika-Deák) környékén van az irodám, így napi szinten tapasztalom, ahogyan a diplorendszámosok egy külön szintet képviselnek és általában pont szarnak mindenki pofájába. Már régen elfelejtették, hogy te, én és a nép fizeti-adta ezt a táblát és nem mi vagyunk ő értük. Ráadásul felfoghatatlan, hogy miért kell ennyire telibe tolni a pofánkba ezt a dolgot? Miért kell tilosban leparkolni? Miért kell szabálytalan dolgok csinálni, amikor elméletben nekik kéne példát mutatni?

Diplomatának lenni és ezzel egyetemben diplomata rendszámmal közlekedni

NEM azt jelenti, hogy a szabályok felett áll az illető.

Ez a cím kötelez a példamutatásra, hiszen ők egy népet képviselnek. Emiatt pont nekik kellene a legjobban betartani (legalább látszólag) a szabályokat.

Helyette divatossá vált, hogy minden szinten az emberek felett állnak. Isten ments, hogy egy ilyen ember belém ütközzön, mert még a végén nekem kéne fizetnem neki a nagy mentesség jegyében...

Ilyenkor elgondolkodok, hogy ezek az emberek milyen értékeket képviselnek?

img_0474.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr338141504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kridli 2015.12.05. 20:49:29

Hát a kép nem pont azt támasztja alá amit írtál, ez taxiknak szóló parkolóhely, nem pedig kanyaródósáv. Persze attól még parasztság, de azért erőteljesen eltúloztad szerintem...

Spica · http://lucrezia.blog.hu 2015.12.05. 20:54:34

bocs, ezt most nem értem. az a taxik parkolósávja, ahol neked - hacsak nem vagy taxis - semmi keresnivalód. a Bajcsyra jobbra kanyarodó sáv ez UTÁN kezdődik. ettől még megállni tilosban parkol a csávó, csakhogy neked most nincsen igazad, sőt te is szabálytalanul vezettél.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2015.12.05. 21:00:35

Rossz hírem van. Azon túl, hogy gazdasági blogként párszor bizonyítottátok, hogy az alapismeretek hiányában is mertek hozzászólni gazdasági témákhoz, most eljutottunk oda, hogy már nem csak szakkérdésben tűntök tájékozatlannak. A mentesség ugyanis a külföldi diplomatát illeti meg, méghozzá nemzetközi jog alapján. Azt pedig tekintve, hogy külföldi és egy másik ország fizeti nem a te adódból fizeti, nem érted van, hanem az őt küldő országért, akit képvisel.

A rendszert pedig azért találták ki, hogy a követek elleni izmozásból ne legyen háború. De abból sem, hogy egy vitát nem sikerül békésen tisztázni mert a követ a sitten ül. Ezért ha a követ segg, akkor a küldő országban veszik elő, vagy ők döntenek róla. És nem egy olyan diplomáciai mentességgel visszaélő volt akit egy húzása után hazarendeltek és a reptéren már acél karkötő várta. Ugyanis az érte küldött repülőgép már a küldő ország felségterületeként funkcionált, ott már elmagyarázták neki, hogy az országa képviseletében hány otthoni törvényt szegett meg és hogy azt nem kellett volna...

Arcade Macho 2015.12.05. 21:15:57

a hangkurtot baleset elharitasa erdekeben szabad hasznalni es nem a meltatlakodasod kifejezesenek az erdekeben

szép új világ... 2015.12.05. 21:25:00

jo cikk, tamogatom: diplomacik mentessege sem lehet korlatlan, nem arra kuldtek, hogy nilvanvaloan es szandekosan szegjen meg szabalyt (fuggetlenul a posztolo igazatol). Picsaba vele

fidesz maszop dk egykutya 2015.12.05. 21:46:10

DT rendszámot külföldi ide látogató diplomatát kapnak igaz? Ha így van akkor jó megoldás gyalog nagyon közel elsétálni a bunkó autója mellett, miközben egy kulcs hegyével magyaros motívumokkal díszítjük a járgányt.

Szarvas Norbert 2015.12.05. 22:08:47

@Arcade Macho: és akkor hogyan tudom ennek a baromarcnak jelezni szabályosan, hogy huzzon a kúrva anyjába, mert nem tudok tovább haladni és nincsen időm megvárni, amíg ő kényelmesen megebédel?

@Válasszunk: nem érted a lényeget, számtalan "apróbb" szabálytalanságnál a rendőr már oda sem megy ezekhez, mert úgyis mindegy. Ha én állok oda, akkor viszont jön a kerékbilincs-büntetés kombó

ezt értsétek már végre meg, hogy egyik ország érdekét sem képviseli az ilyen elterjedt fasztarisznya, aki a mentelmi jog mögé bújva szabálytalankodva intézi a saját ügyét, mert neki ezt is szabad...

udvaros · https://udvar.wordpress.com 2015.12.05. 22:19:15

@fidesz maszop dk egykutya: A karistolás nem lenne arányos büntetés, mert nagy kárral jár. Ellenben a gumik leeresztése csupán bosszúságot okoz a szintén bosszantó autósnak. A szelepek kezelése nem bonyolult, a levegő kieresztése közben fellépő hanghatás miatt azonban fel kell készülni a gyors távozásra. Persze ha valami nagykutya autójáról van szó, akkor könnyen terroristának bélyegeznek, úgyhogy meggondolandó.

lol7 2015.12.05. 22:26:09

A DT rendszám nem véd a csavarhúzó / kromofág / féltégla ellen, ezt jó tudni.

Valamint ha gyakori a probléma, akkor időszerű egy filléres zúzóautó beszerzése (pl. 1200-es Lada, Robur), és zéró tolerancia. A biztosítónál nem tud mit kezdeni a DT-s rendszámmal, arra se fognak fizetni a pofátlanságára. Csak egy kővér gázzal segítened kell a biztosító elé utalni az ügyét.

lol7 2015.12.05. 22:36:23

@Válasszunk: Ez valami filmben volt, igaz? Itt a balkánon nem bűntetnek meg semmi fejest, ezek ellen csak az ömbíráskodás használ. Persze arra ügyelni kell hogy ellened mint kisember ellen már elég bátrak a sünök fellépni, szal úgy kell megoldani hogy ne lehessen egyértelmű elkövetőnek beáálítani téged. Erre jó pl. az osztott felelősség, tiltott helyen parkolásnál beleszlllni a verdájába pl. már az. Aztán persze "véletlenül" "nem vetted észzre", "nem számítottál rá tiltott helyen", máris osztott felelősség, a biztosító nem fizet neki (se). Ezért jó a zúzóautó hogy a te károd viszont minimális legyen.

Arcade Macho 2015.12.05. 22:43:42

@Szarvas Norbert: tobben irtak hogy taxis sav, oket idegesitse...

amugy en ha ottlaknek cca ilyen jelleggel allnek meg arra az idore amig ki nem pakolnek, es amikor belvarosban ezt parszor eljatszottuk a helyi zsaruk nem birizgettek...
(KRESZ elnevezest sose komaltam tehat a nem parkolasi megallasrol van szo)

Arcade Macho 2015.12.05. 22:47:35

@lol7: allo autonak nekimenni es utana elvarni hogy az aki allt az is hibasnak legyen kihozva, az elegge nagy naivitasra vall

dhrbikes 2015.12.05. 23:24:53

Elvileg Libanon nagykövete.

Mikrobi 2015.12.05. 23:25:22

Szerencséd, hogy a dudálás miatt nem bírságoltak meg.

jandera 2015.12.05. 23:35:13

Amit szabad jupiternek, nem szabad a kis ökörnek!

cardiobascuralis 2 2015.12.05. 23:52:01

Budapesten NINCS Bajcsy Zsilinszki út.
Bajcsy-Zsilinszky út van.

Magyar helyesírás viszont van, kár, hogy te hírből sem ismered.
Viszont nem értem, hogy ha ennyire hülye vagy az íráshoz, mi a faszért erőlködsz mégis olyasmivel, amiről ennyire látványosan a leghalványabb fingod sincs.
Egyetlen hibátlan mondat sincs a firkálmányodban (amit nevezzünk inkább hányásnak).

cardiobascuralis 2 2015.12.05. 23:58:00

@Szarvas Norbert:
"és akkor hogyan tudom ennek a baromarcnak jelezni szabályosan, hogy"
1. Megtanulsz rendesen magyarul.
2. Elkezdesz idegen nyelveket tanulni, javasolnám az angolt.
Abból kiindulva, hogy a magyar mennyire nem megy, életed végére talán menni fog annyira az angol, hogy tudd vele közölni a problémádat.
Jó, mondjuk lehet, hogy nem fog addig ott parkolni.

Szarvas Norbert 2015.12.06. 00:02:56

@cardiobascuralis 2:

tudod mi a különbség kettőnk között, ha már így belém álltál?

én leírok pár sort helytelenül és tízezrek olvassák a GONDOLATAIMAT, te leírsz pár sort baromi helyesen és a kutyát nem érdekel, ha egyáltalán van saját gondolatod.

lassan el kéne jutni arra a pontra, amikor a nyelvtannácizmusnak vége és egy szöveg értelmét próbáljuk megérteni-felfogni... hasznosabb, mint saját magadat vállon veregetni, mert egy szövegben találsz x hibát (ami nem tisztázott, hogy a legújabb helyesírás szabályzat szerint, vagy még nem update-eltél?). Ugyanis ezzen az önámítással semerre sem jutsz. Fogtam, hogy nem beszélem szerinted az anyanyelven.
Az utolsó részén a véleményednek elmosolyodtam... szerinted ez az ember akart velem beszélgetni?:) nagyon jól beszélek amúgy angolul, de nem gondolom, hogy ő beszét volna velem, amikor fél méterre állt az autómmal szemben, nyomom a dudát és direkt nem néz rám...

mládenka 2015.12.06. 00:07:00

Irigyellek,hogy ezért a "cikkért" képes voltál odaülni a géphez. Komoly színvonal, komoly mondanivalóval.
Naponta írhatnál hasonló elméseket BMW-sek, AUDI-sok, stb csínytevéseiről, de úgy gondoltad, hogy a DT rendszám még ezek felett is áll.
Gratulálok, további sikeres újságírást....

Békássy Csaba 2015.12.06. 00:42:07

A hangjelzés - mint tudjuk - 1958 óta tiltott lakott területen; a balesetveszély elhárítását kivéve. Hacsak az nem volt a balesetveszély, hogy agyvérzést kapsz, más okod nem volt hangjelzésre: ez a KRESZ igen durva tudatos megsértése! És még Te méltatlankodsz mások miatt?
Egyébként tettenérés esetén jogosult (lenne) a rendőr intézkedni - az illetékes nagykövet értesítésével. A többit majd intézik otthon, mint azt már mások is leirták.

Meridian74 2015.12.06. 00:53:07

Ehhez képest az amcsiknál a hangjelzést forszírozzák, az anyázás helyett, ugyanis ha mutogatsz meg anyázol, az ő KRESZ-ük szerint az nagyon veszélyes és kerülendő, mert könnyen lehet az, hogy ezért válaszképpen lelőhetik az illetőt...(!)

OSZI 2015.12.06. 01:16:16

Jelen parkolás nekem nem tiszta, de a DT-s autók szabálytalanságai igen. Szerintem az autót ne bántsuk csavarhúzó és egyéb eszközökkel a használót kellene kicsit bosszantani. Szóval egy egyszerű vízipisztolyba kis étolaj, és két méterről észrevétlenül lespriccelni a szélvédőit. Ennyi.

hobby beton 2015.12.06. 02:55:51

ha mar, akkor etolaj es tojasfeherje elegye, foleg telen.

amugy meg a nagykovetsegen kirohogik a buntetest, mert nincs hogyan alkalmazni a parkolasi buntetest. "jo es?" es iktatjak a tobbi koze, soha nem fogjak kifizetni

2015.12.06. 07:50:48

@Szarvas Norbert:

"lassan el kéne jutni arra a pontra, amikor a nyelvtannácizmusnak vége és egy szöveg értelmét próbáljuk megérteni-felfogni... "

A helyzet az, hogy az internetes újságírás színvonala láthatóan irdatlan gyorsan süllyed. Még a híres és országos oldalakon is szarvas hibákkal jelennek meg cikkek. A stilisztikáról és fogalmazásról inkább nem beszélek, de ha egyszer újságírásból él valaki, mennyiből áll belemásolni azt a tetves szöveget egy WORD-be és lefuttatni egy ellenőrzést, ami legalábbis az elírásokat azonnal jelzi pirossal? De szinte egyik "újságíró" sem teszi ezt meg és egyre inkább az a trend, hogy hemzseg az elírás a cikkekben.

Ezt nevezik igényes munkának?

Egy szó mint száz: nagyon nem csak a tartalom számít hanem a forma is, mert hiába finom a csoki, ha a csomagolással úgy néz ki, mint a kutyagumi....

Komojtalan 2015.12.06. 08:37:37

@hobby beton: Erről Farkas Berci tudna mesélni, na persze ő nem Magyarországon szabálytalankodott, hanem New Yorkban. Ő is úgy volt vele DT -s rendszám mindentől megvéd, aztán amikor összejött X$ -nyi büntetés New York város jelzálogozta a Magyar állam egyik ingatlanját és egyből ki lett fizetve. Farkas Bertalant valóban nem lehetett megbüntetni, de a Magyar államot igen, ő meg úgy hajtja be ahogy akarja.

Mészáros Laci 2015.12.06. 08:45:44

A mentesség marad.

Megmutatom, hogy kell egyszerű vassulyomot csinálni 80-as szegből, ilyen esetekre érdemes néhányat tartani az autóban. Nem tanul belőle, de rossz lesz neki is.

2015.12.06. 08:50:55

a rendszám középső két számjegye utal az országra. itt a 48-as szám alapján kikereshető, hogy melyik ország. De a kisebb országok össze vannak vonva és az utolsó számjegyekben térnek el.
A 48 is ilyen összevont rendszám ázsiai kis országok diplomatáit jelöli.

Az egész úgy jelentéktelen, szánalmas vicsorgatás megy itt, igazi primitiv magyaros virtus.

2015.12.06. 09:15:41

A diplomáciai mentesség szuper dolog, de ha a jogszabályok az egyén igazságérzetével szememennek, akkor bizony elterjed az önhatalmú érdekérvényesítés. Gumi kiszúrása, karistolás, kromofág...
Az enyhébb megoldás a nyilvánossághoz fordulás. Okostelefonnal lefotózni, majd elküldeni indexnek, origonak, pár bulvárlapnak. Blogot is lehet indítani faszparaszt módra parkolókrók, külön diplomata szekcióval. Ez ellen nem véd a diplomáciai mentesség. Mondjuk egy faszparaszt ország faszparaszt diplomatája leszarja, de ő a százezres bírságot is leszarná.

2015.12.06. 09:19:03

@Kulics: valószínűleg abban a kis picsa ázsiai országban ott helyben lekeverne neked egy pofont a rendőr, ha így parkolsz.
Fasznyakságon felháborodni nem fasznyakság.

Netuddki. 2015.12.06. 09:41:36

@Szarvas Norbert: "Magyarul semmilyen jogköre nincsen a magyar rendőrnek Magyarországon ezekkel az emberekkel szemben."

Ostobaság! Legalább ne terjesztenéd.
A rendőrnek kötelessége feljelenteni az ilyet is ha szabálytalankodik. Arról nem is beszélve, hogy mostanában megszaporodtak a kamudiplomaták. Azt se ártana ellenőrizni a fenti eset nem-e egy kamurendszám.

Aztánek csak a szád jár, vagy állampolgári kötelességednek megfelelően odasétáltál a rendőrökhöz figyelmeztetni őket a kötelességükre? Vagy felhívtad a 107-et? Bejelentetted? Akkor?

Netuddki. 2015.12.06. 09:48:54

Ja, és anno a Farkas Bercinek is elvették a jogosítványát az USA-ban ittas vezetésért. Igaz, hogy az az USA, de szerintem itt sem követhet el egy diplomata törvénysértést, bűncselekményt büntetlenül.

kun andras 2015.12.06. 10:17:19

Erről már mások is írtak korábban. Ha jól emlékszem (lehet, hogy nem!) a washingtoni követséget keresték meg egy paksaméta parkolási büntetéssel, hogy legyenek szívesek befizetni.
Sajnos nem valószínű, hogy az illetékes Libanoni Külügyminisztérium nagyon foglalkozna azzal, hogy a külügyminiszter unokaöccse (gondolom náluk is uram-bátyám alapon megy a kinevezés) Budapesten tilosban parkol, mert amúgy azt mondanám, hogy őket kell megkeresni.
Egyébként, ha súlyos törvénytelenséget követ el egy diplomata, akkor persona non-gratanak lehet nyilvánítani és intítványozni, hogy a delegáló ország hívja vissza. Attól tartok ennyi .. sajnos.

Gazsi bácsi lótetű 2015.12.06. 10:31:39

Na kérem. Autót rongálni nem szép dolog. Ellenben felhívni a figyelmét arra, hogy seggfej, az tájékoztatás. Tehát öntapadós matricára rányomtatod 1-2 nyelven, hogy "nem parkolok úgy mint eg seggfej", és elhelyezed az autó több pontján, jól látható helyen. Úgymint szélvédő látótere, visszapillantó tükrök, oldalablakok. Ez nem rongálás, de vicces, és iszonyatosan bosszantó...

midnight coder 2015.12.06. 10:59:00

Ehhez nem kell DT-s rendszám, csak jó adag bunkóság. Pl. kis hazánkban a vészvillogó = _bárhol_ megállhatsz, sőt parkolhatsz. Ha pedig fekete BMW-d van, akkor már a fizika törvényei sem érvényesek rád, nem hogy a KRESZ.

2015.12.06. 11:00:46

Kis tubusos pillanatragasztót nyomni a kocsi zárjába vagy a szélvédő közepére... Az is vicces.
A viszont libanoni a diplomata, akkor valószínűleg utána a Hezbollah halállistájára kerül az öntudatos magyar polgár. Ezek az arab követségek tele vannak fegyverekkel... Illegális? Ja, az őket nem érdekli.

Mr. Pink 2015.12.06. 11:19:35

@Szarvas Norbert: te szerencsétlen, az nem nyelvtannácizmus, ha az alapvető helyesírási hibákra rávilágít valaki. Ez a blog a mélypont, írástudatlan nagyarcú seggfej vagy. Az olvasottságra ne légy büszke, bármi szar ami az index címlapjára kerül, ennyit tud, nem a te érdemed.

csak egy néző 2015.12.06. 11:56:26

DT-48-01
Nagy valószínűséggel valami Libanon barátunk lehetett a faszparaszt.

48-00 - 48-993 Libanon

plates.gaja.hu/h/codes_diplomatic.html

kutyanyolc 2015.12.06. 12:05:00

@Kulics:
Libanon, Vatikán, Moldova, Horvátország

csak egy néző 2015.12.06. 12:09:43

@kridli: @Spica:
A kép alapján a TAXI parkoló 4 db vagy 100 méterrel hátrább van kijelölve.
De az tény, hogy úgy tűnik, hogy egy kissé korán soroltál be a szélső sávba.

https://www.google.hu/maps/@47.5005284,19.0564973,3a,75y,233.21h,77.84t/data=!3m6!1e1!3m4!1s4NpINttY9yByCV-H0Axl8g!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu

na-ki 2015.12.06. 13:23:00

Ezt a kedveszményt a magyar diplomaták ugyanúgy kihasználják. A sebességtúllépés és a parkolás nem fizetés az átalános, de halálos kimenetelű közlekedési balesetben sem tudnak velük szemben eljárni a helyi hatóságok.
Talán az ittasan vezető Farkas Bercire emlékeztek. Ott sem jártak el vele szemben, mert a magyar külügy nem mondott le a diplomácia mentességéről (FB bármennyire is akarta volna a lemondást és a helybeni büntetés elé állást), de hazahívták.

Sinistroll 2015.12.06. 13:41:24

Mintagyerek vagy barétom... Tipikus újmagyar.

Aki mindenhez ért - pl. a diplomaták jogállását szabályozó bécsi egyezményhez, a KRESZ-hez és ab ovo a világtörténelemhez. Övé az igazság, keményen ítél, és igazi hazafi. Harcil magyarhonban a magyar rendőr jogaiért a rohadék külföldi ellen.

Igaz, "kompenzációs autónak" néz egy Skodát, mert a lerúgott zöld F Astrájából az egy cirkáló. De az Árpádsávos matrica miatt ő a Mad Max.

Magyarul nem tud, ikes igét még nem látott, de övé az ország. Azért ilyen.

Örülj, tiéd a jövő. Hisz blogolsz :)

nickmack 2015.12.06. 14:00:15

@Szarvas Norbert: Kedves Norbert. Az a kellemetlen helyzet, hogy a kirívóan rossz helyesírású embereknek általában nem nagyon lehet hinni. Ezt bizonyítja a fenti bejegyzés is, amiben kanyarodósávot hazudik a szerző, holott nem arról van szó. Ezért nagyon fontos, hogy aki bármilyen felületen publikál, az tudjon rendesen magyarul.

Szarvas Norbert 2015.12.06. 14:50:14

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
félreértés, én nem ebből élek, gyakorlatilag ingyen írok...

@nickmack: nekem nem kell hinned. a kanyarodósávos esetről annyit, hogy valószínűleg a világ legkétszínűbb embere vagy, vagy pedig életedben nem közlekedtél Budapesten.... a képen látható útszakaszon, amikor már fél órája állsz egy 500 méteres útszakaszon, miközben látod, hogy a későbbi lekanyarodósáv tök üres, akkor fogod magad és a teljesen üres taxi/buszsávba legurulsz és azon mész 20 métert, mire eléred a képen látható kanyarodósáv kezdetét. Én bevallom, hogy először nem figyeltem és azért huzódtam le a szélső sávba, mert ez a skodás is lehúzodott. A kép már úgy készült, hogy mégegykört mentem a háztömb körül, mert sehol nem volt parkolóhely.

a helyesírásról annyit, hogy azért böki sokak szemét, mert egész életükben ezt tanulták, hogy márpedig ez élethalál kérdés.

Szíved joga így gondolkozni, és ebben nem is akarlak megváltoztatni. Kérlek te se akarjál engem megváltoztatni. Amikor elolvasok egy cikket bárhol, akkor a mondanóra figyelek és nem a helyesírásra, mert az egy halandó és mulandó dolog, ráadásul teljesen érdektelen.
Valamiért csak a magyarok hiszik azt például a z idegen nyelvoktatásban, hogy perfect-nek kell lenni, miközben akármelyik német, belga, angol , kínai vagy dubai ismerősömmel, idegennel, üzleti partnerrel vagy coach-al beszélgettem (és az ismerősi körömben többen is ugyanezt tapasztalták), általában örülnek az emberek, ha a saját nyelvükön valaki megtudja magát értetni (és nem elvárás az akadémikusság és hibátlanság).

Viszont szerintem (noha soha nem fogjátok páran belátni) botrányos, hogy egyeseknek egy "felháborodó cikkel " kapcsolatban az a legfontosabb, hogy milyen a helyesírás, miközben magáról a cikkről szó nem esik. Ez a cikk is egy valódi esemény volt, ami tökéletes típuspéldája valaminek, amiről szerintem nem én írtam a világon először...

Szarvas Norbert 2015.12.06. 14:51:44

@Sinistroll:

ügyes:) látom az igazságérzeted kiverte a barométert:) még jó, hogy te a vizilovakkal vagy...

Szarvas Norbert 2015.12.06. 14:58:04

@Mr. Pink:

olvasottság:

1. index nélkül is hozom lazán az 5000+ olvasottságot (ezt folyamatosan tesztelem)
2. tessék utánam csinálni, ha szerinted ilyen könnyű
3. az indexre nem kerül ki boldog boldogtalan. próbáld ki és rájösz hogy még a 100. írásod sem fog kikerülni sehova. Szerintem ne becsüld le ennyire
4. az index valóban az egyik legkomolyabb olvasottsággeneráló a hazai piacon. Amit állítasz azzal azt mondod, hogy az újságcikk újság nélkül szart sem érne. Valóban így van. Nyílvánvalóan olvasottságot ezzel a bloggal is úgy tudok generálni, ha megfelelő fórumokig eljutok. Ez nem érdem, hanem a valóság.
5. többször jeleztem itt a blogon is, hogy pont nem érdekel a helyesírás. Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni ebből, de mivel a blogból nem keresek pénzt, így nem tudok felbérelni senkit, aki okosabb nálam. Mivel van egy eléggé betáblázott életem, ezért nem fér bele az időmbe, hogy folyamatosan ellenőrizgessek (és nem is akarok). Gyorsan gépelek, előfordul, hogy elütök valamit. Olyan is van, hogy valamit rosszul ragozok le. De a legszebb, amikor valamit rosszul írtam, ti beszóltatok, aztán tavaly óta az új helyesírás szabályzat alapján már jól írom és ti tudjátok rosszul. Mégsem vetem a szemetekre, mert nem releváns az oldal szempotnjából.

2015.12.06. 15:12:31

@kutyanyolc: nem jó sajnos az a lista, a 02 nem az usa... stb stb. már régen megváltozott a kiosztás.

heptakontanonaéder 2015.12.06. 15:51:43

A megoldás egyszerű: A szellőző/klíma beömlő nyílásba beöntesz 3 usque 8 dl tejet.
(egy teljes szellőző/klímarendszer tisztítás nem olcsó mulatság és nem pár perc a márkaszerviznek se)

Netuddki. 2015.12.06. 15:57:25

@tiller foch: "Kis tubusos pillanatragasztót nyomni a kocsi zárjába"

Oszt szerinted mikor fogja észrevenni? Ha lemerül a kocsinyitó eleme?

okleveles naiv 2015.12.06. 16:11:46

Az összes ilyen "diplomatát" kényeztesse hátulról egy piros ladából kipattanó 7 nemősnemmagyar 150kilós véglény, akik elé bevágott... Aki meg a posztert ekézi, gondolja át, hogy ő mit tenne, ha bevágna elé egy ilyen állat, vészfékezéssel tudná csak elkerülni a baleset, aztán a hülyegyerek a sáv közepén még le is parkol elé?
Szarjon sünt farfekvésben, a félrenéző sünöket meg ütni batz papuccsal, és mindezt a csak azért ilyen szolidan und szelíden, mert télapó van, vagy mi a szösz... :D

Lődörgő Hollandi 2015.12.06. 18:10:48

Diplomatákra is vonatkozik a KRESZ, ez alól nincs mentességük.

Dr_utcai_arcos 2015.12.06. 18:17:05

@Békássy Csaba: maradjál már a seggeden...,mert te még sosem használtad "nem baleset megelőzésére a dudát". Tele a tökök az ilyen műokostojásokkal...

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.12.06. 18:24:28

Mérhetetlenül ostoba és amatőr poszt, de legalább fröcsögött egy jót a szerző.

A hibát az követte el aki ezt a fércművet az index címoldalra tette.

Nagyjából minden stimmel amit @Sinistroll: leírt...

Szarvas Norbert 2015.12.06. 18:50:47

@Ződ2000:

köszönjük, de talán a semmitmondó demagóg megmondás helyett tök jó lenne, ha a leírtakkal foglalkoznál és elmondanád, hogy szerinted miért nem stimmel, amit írtam?

És itt leginkább a diplomata rendszámmal kapcsolatos szabálytalanságokra gondolok.... elég sokan sok helyen írtak hasonlót, mint amit én is tapasztaltam... mindenki ostoba?

nickmack 2015.12.06. 19:21:19

@Szarvas Norbert: Kedves Norbert, természetesen jogod van ilyeneket feltételezni, ugyanakkor én elég gyakran járok ezen a helyen, bár nem az ilyen célra tökéletesen alkalmatlan autót választom, ha tehetem. Néha azonban az autó használata elkerülhetetlen. Ilyenkor tudomásul veszem, hogy ma én is felelős vagyok a dugóért, tehát akkor érek a célomhoz, amikor. Nem fordulok meg záróvonalon, nem hajtok a járdára, parkolóhelyekre vagy a buszsávba.

Ugyanakkor a posztodban leírtak alapján a következő történt:
Ment egy gyökér, követte őt egy másik. Az első gyökér annyiban volt gyökér, hogy olyan helyen állt meg, ahol ő azt nem tehette volna, de egyben olyan helyen, ahol a közlekedést nem zavarja, mert az adott hely egyéb járművek megállására szolgál. A második gyökér azok közé az ügyeskedők közé tartozott, akik ugyan képesek félórákat keringeni lépésben, mert ők parkolóhelyet keresnek, de természetesen végigrombolnak a taxik helyén, mert úgy nyernek két másodpercet, miközben nehezítik azok dolgát, akik szabályosan, a kanyarodósáv kezdetén szeretnének besorolni. Én ez utóbbiak közé tartozom. Mindig. Tehát az első gyökér megakadályozza a második gyökeret, hogy végigvigye a szabálytalan manőverét, ezután a második gyökér még dudál is rá, ezzel növelve a környék egyébként sem csekély zajterhelését.
Megtudhatjuk még, hogy a második gyökeret frusztrálja a ruhatára egyszerűsége és az, hogy az autója nem elég félelmetes a nyugodt és felhőtlen szabálytalankodáshoz.

Majd ezután a második gyökér, kinek halaszthatatlan dolga van, ráér még hátrafelé fényképezni, miközben mehetne a dolgára.

Az, hogy valakinek rossz a helyesírása, alapvetően nem probléma. Viszont aki rossz helyesírással osztja az észt, az nagy probléma, hiszen arra utal, hogy ő egy olyan ember, mint aki fentebb rajzolódik ki előttünk. Ha pedig nagyközönségnek publikál, akkor a jó helyesírás a közönség tiszteletét mutatja, meg persze azt is, hogy az ember igényes önmagára.

Értem, hogy frusztrált vagy. Ez ellen könnyen tehetsz, ha rendesen megtanulod azt, amivel közönség előtt foglalkozol. Legyen az írás, a KRESZ, vagy a gazdasági témák. Mindegyikben féltudású vagy, és ez érthetően zavar. De csak te tehetsz azért, hogy ez változzon.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.12.06. 19:42:32

@Szarvas Norbert: nem az én dolgom megírni a blogod. Az építő és értelmesebb kommentekből lényegesen több szak (és egyéb) értelem szűrődött ki mint a posztból, érdemes nagyobb alázattal olvasni.

Valaki bírta hogy honnan származhat a diplomata, ha megengedsz egy építőlegesebb javaslatot, érdemes lenne egy kulturált nyílt levelet írni a nagykövetnek. Tudom kevés befolyása van arra az embernek hogy címoldalra kerüljön (és valszeg sajan már elment a zsetonod rá ezzel), de egy értelmesebb próbálkozás szerencsésebb fényt vetett volna a blogra is...

Szarvas Norbert 2015.12.06. 19:44:29

@Ződ2000: már megint a semmiről beszélsz. bocs de ez kevés.

@nickmack: tökéletesen leírtál mindent ami nem a fő témája a cikknek. ügyes.

zsebkettő 2015.12.06. 21:19:28

Azt hitted a parkoló sávra, hogy kanyarodó, és ott dudáltál meg hőbörögtél, hogy miért nem haladnak. A kép alapján ez a helyzet.

nickmack 2015.12.06. 22:27:54

@Szarvas Norbert: Pedig valójában ez a cikk erről szólt. Csak így utólag kellemetlen lehet rájönni. Természetesen ilyenkor az ember vagy azt mondja, hogy de hülye voltam, vagy pedig védi a védhetetlent. Az utóbbi megoldást választók általában mindezt rossz helyesírással teszik.

2015.12.07. 07:37:45

@Szarvas Norbert: Már ne is haragudj, de teljesen mindegy hogy ebből élsz-e vagy nem. Ha egyszer valamilyen indíttatásból elkezdtél a publikumnak írni, akkor azt gondolom felelősséggel is tartozol azért, hogy mit adsz ki a kezedből.

Arcade Macho 2015.12.09. 01:28:05

@Sinistroll: "Igaz, "kompenzációs autónak" néz egy Skodát, mert a lerúgott zöld F Astrájából az egy cirkáló."

jabaromkam...
szutyok retek occsositott foschvagent ami valszeg meg szemet dizel na arra en sose nezek fel, pedig F astram van

Medgar 2015.12.14. 11:31:37

@Szarvas Norbert: Lassan el kéne jutnod oda, hogy megtanulod az anyanyelved. Lehet hőbörögni, de amíg nem tudsz helyesen írni és erre még büszke is vagy a "több tízezer olvasód" (ez olyan lehet mint az egymillióan a sajtószabadságért) többsége csupán egy nagypofájú tahónak lát.

Reactor 2021.07.11. 20:56:55

A zsernyákok jellemzően ilyenek - nagyon tudnak a másik irányba nézni. Csak akkor aktivizálják magukat, amikor ártatlant kell büntetni (Kaiser Ede, Horák Nóra "gyilkosa", Tomcat, bárki aki nem ért haza a kijárási tilalomig). Ennyit tudnak, meg a nevüket. Egyenruhás ostoba legalja közbohócok suttyó gyülekezete.
Ideje volna feloszlatni már őket. Ha mással nem, nagy kaliberrel. Hasznosat egyikük se csinál, kárhoz a tizedük is sok.

A Zsindex a legkomolyabb olvasottsággeneráló? :D Konkrétan a leghitványabb, legfostosabb netszemét az egész magyar weben, de még a külföldi hasonló oldalak (4chan) is magasan verik színvonalban. Maximum a kutyakölykeik és a menthetetlenül ostoba retardáltak olvassák.
süti beállítások módosítása