Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

A migránsok miatt lemondott a magyar állampolgárságáról

2015. augusztus 06. - Szarvas Norbert

nagozsuzsa.jpg"Az állampolgárság nem politikai temrék"-mandiner blog. Nágó Zsuzsanna román-magyar kettős állampolgár nem ért egyet a magyar kormány menekültügyi intézkedéseivel, ezért lemond az amúgy "fidesztől ajándékba kapott" magyar állampolgárságáról, és mostantól kizárólag a románra koncentrál. Ezzel kifejezi, hogy a román kormány intézkedéseivel tud azonosulni, de a magyaréval nem. Amúgy innem már küldeném az éteri üzit a hölgynek: Magyarországon sok magyar nem ért egyet a kormány legtöbb intézkedésével- mint például azzal, hogy a kettős állampolgárságot saját kegyes ajándékukként állította be a Fidesz szavazatszerzés céljából-, mégis jóban-rosszban, hatalmas szarban is megmaradunk magyarnak lenni, mivel a magyar állampolgárság nem egy ruha, amit levetünk, ha már kényelmetlen, hanem a lényünk része, az identitásunk, a  világban elfoglalt helyünk jelképe. 

Lemondasz a magyar állampolgárságodról?

magdi.jpg

Nekem nem fogsz hiányozni. Persze nem azért, mert ismerlek. Talán azért sem, mert Magyarországra egy forintot sem adóztál még életedben, de ugyanazokat az állampolgári jogokat megkaptad, mint én. Amíg te dönthetsz az én életemről közvetetten, addig nekem semmilyen beleszólásom nincsen a te életedbe (szavazás). Ehhez képest én néha puffogva, de még mindig itt vagyok és elviselem a kormány intézkedéseit, amik néha fájnak, néha jól esnek. Te pedig azt mondod, hogy eldobod magadtól ezt a jogot, mert éppen megsértődtél valamin? A napokban elkezdődött a Facebook cunami a migráns kinyilatkoztatásokkal kapcsolatban, ahol mindkét oldal (menjenek vagy maradjanak) jeles tagjai saját ismerősi körüket akarták rohasztani az egyet nem értéssel.

deletar_amigo_facebook.jpg

Minket is megoszt a kérdés, hiszen vannak, akik sportot űznek a gyűlöletből, míg mások a megértésből. A valóságot szerintem senki nem tudja. A következményekbe senki nem mer belegondolni, amíg a saját álláspontján kívül helyezkedik el (megértéses csapat- mi lesz, ha ezek a migránsok mégsem cukimuki szőrmókok, hanem legtöbbjük agresszív, erőszakolós, társadalomrohasztós ember? Gyűlölközős csapat- mi lesz, ha a legtöbb migráns egyszerűen új életet akar békében kezdeni és mi visszaküldtük őket a biztos halálba?). 

martin_luther_king_minden_szemelynek_dontenie_kell_2012_12_18.png

Persze Martin Luther King fontos gondolata sokak számára adja a kézenfekvő megoldást, ráadásul igazolja Nágó Zsuzsa radikális tiltakozását is. De!

Mint mindennek, ennek is két oldala van. Önző lehetsz a migránsokkal szemben, de önző lehetsz a magyar társaiddal szemben is. Gyakran kész ténynek és alap állapotnak vesszük azt amiben élünk. A legtöbb "migráns megértő" ember nem akarja tudomásul venni, hogy egy több tíz-százezres muszlim tömeg esetén a ma ismert magyar társadalom és rend már nem lesz ugyanolyan. Nekünk is alkalmazkodni kell az ide érkezőkhöz. Nem szabad elfelejteni, hogy a politikai elit (legyen az egy vezető, vagy esetükben fur mód az ISIS féle radikálisok) mindig az adott társadalom szülöttei, társadalmi hibák kidomborítói. Akik ide érkeznek, azok alakították nagy összességében a saját társadalmukat. Évezredek óta élnek egy rendben, amit nem fognak eldobni a magyar vagy akár a román határnál. Nem fogják jobban tisztelni a nőket, mert a Fidesz majd jól kiplakátolja az országot.

nemzeti-konzultacio-plakat-3-jpg_exact679x382.jpg

Martin Luther King szavait én úgy értelmezem, hogy egy nagyon nehéz döntést kell meghoznunk. A döntés pedig nem a migránsokról szól, hanem a magyar és európai közösségről. Elég fontos nekünk a jelenlegi társadalmi rend? Meg akarjuk ezt védeni mindenáron, vagy felkészültünk a változásra? Dönteni kell minél hamarabb. A döntés pedig baromi nehéz lesz, hiszen minden esetben áldozatokkal fog járni. Na nem a te "állampolgárlemondós" műhisztidet nevezném áldozatnak, hiszen nem oszt nem szoroz, hogy Romániában te lemondtál rólunk. Ha magyarországi magyarok a migránsok mellett döntenek, akkor sem fogsz számítani, hiszen semmilyen szinten nem fogsz részt venni az életünkben magyar kettős állampolgárként sem. Te éled az életedet, mi éljük az életünket. 

Hidd el, hogy dönteni fogunk. Nehezen megy, hiszen a legtöbben jó emberek vagyunk, akik nem akarnak senkinek sem ártani. Pontosan ezért nehéz megérteni a jelen helyzetet, amikor bármilyen döntésünk ártani fog. Már a kultúráltabb nyugat is mozgolódik, egyre többen jelentik ki: "Európa megtelt". Ők is félnek a lehető legrosszabb következményektől. Te pedig azt mondod, hogy lemondasz rólunk? Csak azt hiszed, hogy az állampolgárságról mondtál le. Valójában lemondtál a nyugati társadalomról, értékekről és a magyarságról is (minden hibájával együtt). 

És mit fogsz csinálni holnap után, amikor a román kormánnyal nem fogsz egyet érteni? 

egtajak.gif

Tulajdonképpen te nem segítettél senkinek, hanem homokba dugtad a fejed. Nem foglaltál állást a kérdésben. Helyette mindent feldobtál és elmentél (vagyis maradtál ott ahol vagy). Beleszólsz egy másik ország mindennapi életébe anélkül, hogy a következmények bármilyen szinten érintenének téged. Baromi jól hangzik amit csinálsz. Ma már számos nemzetközi sajtóorgánum és emberjogi szervezet ezen a cselekedeteden fog csámcsogni. Beléd fognak kapaszkodni, mint egy bátor nő, aki még a "hazáját" is eldobta a meggyőződéséért és az embertelen kormányzati döntéshozatalakért. Szememben te nem hős vagy, hanem gyáva. Gyáva, mert bárhogyan fog alakulni a jövő, Magyarország jövője, te már nem leszel benne, nem fogod elszenvedni a negatívumokat és megtapasztalni a jó dolgokat. Ha Magyarország gazdaságilag/társadalmilag belerokkan a migránsokba, az már téged nem fog érinteni. Függetlenítetted magad a témától, miközben állítólag bele akartál állni a dologba. 

Te hoztál áldozatot? Erősen kétlem. 

Azok az emberek hoznak áldozatot a magyarságra levetítve, akik a mindennapi életüket "kéretlenül" megosztják a migránsok ezreivel. Azok a faluk, akik lélekszámának többszörösét kapják meg a migránsokkal. Azok az adófizetők, akiknek a pénzéből fedezik a felújított közterületek leamortizálódása utáni költségeket, akik fedezik az egész migráns ügyet kerítésestül, anélkül. Azok a magyarok hoznak áldozatot, akik összevesznek a bolti árussal, a Facebook öribarival és még másokkal ebben a kérdésben. Azok hoznak áldozatot, akiknek dönteni kell két rossz közül és ennek tudatában kell tovább élniük.

Akármit fogunk dönteni, sosem derül ki a "mi lett volna..?"...

Ha elutasítjuk a migránsokat, akkor azzal kell együtt élnünk, hogy a társadalmunk jelenlegi állapotát megőriztük, viszont elutasítottunk segítségre szorulókat is (mert bizonyosan vannak a feltételezett terroristák, zavargók, bűnözők között ilyenek is). 

Ha befogadjuk őket, akkor nemet mondtunk a mai társadalmi eszméinkre, kockáztatunk mindent, viszont megmentettünk mindenkit, aki valóban rászorult.

Ennek tükrében tényleg nehezebb lemondani egy kapott állampolgárságról, mint meghozni ezeket a döntéseket?

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr367685252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperTölgy 2015.08.06. 11:41:35

Sokkal egyszerűbb ez a menekült kérdés, mint gondolnánk. Ezt a kérdést kell hozzá megválaszolni. A törököt beengedjék-e Eger várába kardal a kezében, vagy ne?

István Tamasi 2015.08.06. 15:40:18

A migránsok a globalizálódott kapitalizmus proletárjai.

Larry Silverstein 2015.08.06. 19:07:28

Kit érdekel?

Romániában is épül kerítés, majd arról is lemond, nem? Ja, arról nem lehet lemondani...:)))

www.origo.hu/gazdasag/20150730-huffington-post-kerites-migransok-hatarzar-romaniaban-es-horvatorszagban.html

micsoda? 2015.08.06. 19:14:58

Poszt alapján, remélem másnak eszébe nem jut lemondani az állampolgárságról. Mi lenne a szavazatokkal? Hova adnánk a segítséget számolatlanul? Különben is miért kell mindenkinek egy irányba menni, 25 éve ezt nem akartuk.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.08.06. 19:18:05

Egy ballibábával kevesebb űllampolgár - csak jól jár mindenki.

2015.08.06. 19:30:15

@micsoda?:
"Poszt alapján, remélem másnak eszébe nem jut lemondani az állampolgárságról. Mi lenne a szavazatokkal? Hova adnánk a segítséget számolatlanul?"

A határon túli magyarnak nem adnál segítséget, de a bevándorlók hátsóját azért fényesre nyalnád továbbra is?

És akkor az ilyenek után háborodtok fel a tusványosi beszéd ominózus sorain...

Rövid G. atya 2015.08.06. 19:37:23

Na igen, a blog hozza a szokott, ostoba formáját.

Rövid G. atya 2015.08.06. 19:38:23

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: meg egy ostoba fasszal is, aki a bulgár disznóólban fefreng a moslékban. :D

Larry Silverstein 2015.08.06. 19:49:41

Reméljük nem járunk úgy vele mint Imrekertésszel meg Ákoskertésszel, akik nagy hangon exportálták magukat, majd annál csendesebben szivárogtak vissza, mert rájöttek hogy a fasizmusból csak itt tudnak megélni.

midnight coder 2015.08.06. 20:13:00

@István Tamasi: Lúfütty. Ők a saját kultúrájuk proletárjai. Pl. az afgánokhoz a sok tálibot nem a Darth Vader vitte oda egy másik bolygóról, őket az afgán kultúra termelte ki. Az afgán átlagpolgárok egy része döntött úgy egy napon, hogy ő bizony beáll tálibnak. És ez ugyanúgy igaz a Boko Haram-ra, az IS-re, és a többiekre. És egyik bevándorló sem dobja el a papírjaival együtt a vallását, nyelvét, kultúráját is amikor átszökik a határon.

ob.szerver 2015.08.06. 20:15:16

Nem biztos, hogy olyasvalakit kellene basztatni, aki nem csak dumál, de személyesen segítette a menekülteket törökországi táborokban, tehát van némi információja a kérdésben. Kínos neki a maffiaállam-polgársága. Na és? Minden normális embernek az, csak ő megteheti, hogy lemond róla.

agent007 2015.08.06. 20:23:52

Rossz hirem van Nágó Zsuzsika, te mindig is román voltál mint állampolgár, az etnikum kulturális örökség, semmi más. Ne üsd bele az orrodat abba, amihez semmi közöd, maradj a román politikánál. Viszont nem látásra!

Eszem faszom megáll ezeken a román bigéken akik azt hiszik hogy közük van a magyar belpolitikához. Annyi köze van mint az amerikás magyarnak aki élete javát kint élte és ott fizet adót, ott szavaz: semmi, vagyis, zéró, nulla...

agent007 2015.08.06. 20:27:42

@g8zf1: Hozzáteszem, azok a magyar származású román állampolgárok akik Magyarországra költöztek, itthon élnek, adóznak, szavaznak - ők ugathatnak ha akarnak, ők elnyerték ezt a jogot az összes többi állampolgárral együtt. Kivülállóknak mint kibiceknek kuss van!

micsoda? 2015.08.06. 20:51:37

@Szálló monitorok: Tudod aki már átélt egy betelepitést - amikor gyerekként kezedre ütöttek mert gyümölcsöt szedtél a kertedben - , aztán kiraktak az isten háta mögött egy lyukban, az ismeri a bevándorlás témáját. Ja, és a stílus maga az ember:)

Untermensch4 2015.08.06. 21:24:17

@SuperTölgy: Ez így csúsztatás miatt lesen van. Inkább az a kérdés hogy Budára beengedjék-e a törököt ha nincs a kezében kard...

babbaba 2015.08.07. 04:46:36

A magyarság nem bvesztett semmit.

2015.08.07. 09:13:35

Valahogy mégis többre becsülöm mint az itt kommentelők egy részét.

♔batyu♔ 2015.08.07. 09:55:03

A gyógykezelést is akkor Romániában. Köszönöm.

A románok kifejezetten jól jártak vele, a romániai magyarok szerintem nem annyira.

cselo 2015.08.07. 09:55:36

Nágó Zsuzsanna? Ez vicces, ugyanis Székelyföldön nincs olyan magyar név, hogy Nágó. Ellenben van olyan román betelepült név, hogy Neagu. vagyis a liba neve helyesen Suzana Neagu. Egy közönséges országrabló fajzat korcs egyede, aki a magyar útlevélre hajtott, hogy Londonba mehessen és most onnan gyalázhasson minket.

cselo 2015.08.07. 09:58:02

Ja! És üzenem minden liberálfasiszta Galilei-körös patkánynak, hogy éljetek a jó feltótok tanácsával: el lehet innen menni. Vár, hív a szép nagy világ!

♔batyu♔ 2015.08.07. 09:59:11

@Larry Silverstein: Kertész az nagyon nagy gáz volt, az ilyenek aztán tudnak rendesen ártani a pirézeknek. Ezek pénzért a saját anyjukat eladják.

♔batyu♔ 2015.08.07. 09:59:49

@cselo: Hogy a picsába lett ez magyar. Azért a magyar hatóságok jobban is odafigyelhetnének.

cselo 2015.08.07. 10:15:54

@♔batyu♔: a rendszer sajnos nem hibátlan, a törvényalkotók jó szándékával sajnos néhányan visszaélnek. Ezzel sajnos nincs mit tenni, mint ahogyan azzal sem, hogy egy ilyen patkány nőszemély bejelentésére ráugrik az egész hazaáruló ballib sajtó.

♔batyu♔ 2015.08.07. 10:16:14

@cselo: Azzal együtt a román és szlovák titkosszolgálat rendesen jelen lehet a magyar közéletben.

Mi azt hisszük, hogy valami seggfej, aki pár euróért csinálja, miközben hűséges szlovák, vagy román alattvaló.

A bevándorlás támogatásánál szerintem még jellemzőbb lehetnek a külföldi pénzek, megbízások, a külföldi titkosszolgálati munka, hiszen minden országnak az az érdeke, hogy a bevándorlók itt, nálunk és ne ott kössenek ki.

Nekem ne mondja senki, hogy pld. Vastagbőrék saját pénzből összedobtak több száz gigaplakátra valót. Azok a libsik, akik nemrég azon nyavajogtak, hogy Tarlósék által felszámolt romkocsmájukban miért nem csapolhatták a sört számla nélkül.

♔batyu♔ 2015.08.07. 10:20:24

@cselo: Kihangsúlyozzák a román nő magyarságát. Mint anno a két Kertésznél és az Ausztriában "dolgozó" cagány bűnözőknél. Gusztustalan.

István Tamasi 2015.08.09. 10:51:14

@midnight coder:
Tetszetős ámde némileg felszínes megközelítés az öné. A szélsőséges csoportokat /tálib, Boko Haram, stb, stb./ a kizsákmányolásból eredő elkeseredettség termelte ki.
süti beállítások módosítása