Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Így ikeáznak az autókereskedések!

2015. június 10. - Szarvas Norbert

img_1488.jpgTudod mit jelent az ikeázás? Itt most nem arra a családi idillre gondolok, amikor az asszony hirtelen felindulásából elkövetett három órás lakásfelújító projektjét hozzátok ki döntetlenre 200 ezerből. Sokan esnek áldozatul az ikeázásnak. Ez az a tevékenység, amikor lemész pötyögni a svédekhez és mire a bejárattól a kijáratig elérsz a labirintusban, addigra annyira sok impulzus ért és pont annyira lezsibbadt az agyad, hogy mindenféleképpen kell venned valamit, amivel "megjutalmazod" saját magad az átélt fáradtságért. Számos tudományt olvastam a témában. Kedves Laikusok! Ez egy létező tudomány. Vagy szerinted spontán véletlen az Ikea elrendezése? Két hete pont ezzel szembesültem az AAAauto autókereskedésben is!

Azóta agyalok ezen a cikken, hogy akkor most megírjam vagy sem. Adtam nekik 2 hét előnyt, hogy legalább minimális szinten eltűntessenek minden bizonyítékot az internetről és ne legyen igazam. De az élet nem ilyen. Ha a legrosszabbat gondolok valamiről, akkor legtöbbször igazad lesz. Szóval két hete a nagy autóvásárlási projekt keretében ikeázásra lettünk kárhoztatva a telephelyükön. Pedig csak egy előre kinézett és leegyeztetett autót mentünk megvenni...

Addig osztottam szoroztam, amíg a gép nekem egy 2011+-os Opel Astra J ferdehátú matchboxot dobott ki, mint következő "ember legjobb társam".  Gondoltam adok esélyt a sokak által kárhoztatott utókereskedéseknek. Én olyan ember vagyok, aki nem szeret szarakodni. Elfogadom, hogy nem értek mindenhez, az időm pedig túl drága az ügyeskedéshez. Nem veszünk össze 100-200 ezer forintom, ha cserébe olyan szolgáltatást kapok (na meg garanciát), ami megvéd a közeljövőbeli meglepetésektől. Sok hetes kutakodás után a hasznaltautok.hu oldalon végül "megtaláltuk" az amúgy hetek óta fennlevő hírdetést, amire éppen 200.000 forintos kedvezményt hírdetett a kereskedés. Mindezt 1 éves garanciával. Éreztem, hogy lépni kell a vissza nem térő lehetőségre.

Szerda este 7 körül felhívtuk az AAA ügyfélszolgálatát, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az autó még megvan. Jeleztük, hogy csütörtök 10 órakor elmennénk Budaörsről!!! Fótra megnézni és akár elhozni az autót. Nagy lelkesedéssel vetettem bele magamat a dologba és nem szántam papírozással együtt másfél-két óránál többet a műveletre, hiszen konkrét autóért mentem, ami ha megfelel a menetpróbán akkor visszük is. Tudni kell, hogy az AAA-nál Fóton van egy információs egység, ahol be kell jelentkezni a próbavezetéshez, illetve jelezni, hogy megjöttünk. Ezt 10:06 környékén meg is tettük, majd egy rögtönzött 2 és fél órás várakozás vette kezdetét, amit az információs egy "rögtön jön az értékesítő" mondattal vezette fel.

Amikor mi bejelentkeztünk, akkor találkoztunk egy ismerőssel, aki két használt autót (köztük egy régebbi LEXUST) akart beszámíttatni+kp egy jobb családi autó reményében. Ez volt negyed 11 környékén!!!!!

A telep amúgy sokadik nekifutásra is bőven elmenne a walking dead bármelyik forgatásán statisztástul. A lelkes-idővel lelketlen vásárlók zombiként bolyonganak a helyen, miközben ottlétünk sokadik óráján keresztül 4 értékesítő próbált kiszolgálni több tucat embert... Na elkanyarodtunk...

Mivel türelmes emberek vagyunk, ezért csak fél óránként próbálkoztunk meg az ügyintéző megkeresésével, aki állítólag hozzánk volt kirendelve. Érdekes módon, mindig ugyanahhoz a mukihoz irányítottak, aki széles karemelgetésekkel mély részvétet nyílvánítva bíztatott minket, hogy a "rögtön jön az emberünk" közelebb van, mint álmaink autója. A negyedik ilyen etápnál már kúrvára untuk a dolgot, hiszen oda-vissza ikeáztuk a kínálatot. Párom már annyira az ikeázás hatása alá került, hogy dührohamában már szinte bármilyen alternatív autót elhozott volna, csak legyen már végre valami. Relax baby!

Szóval negyedjére is elkaptuk a srácot, aki úgy érezte, hogy már megszolgáltuk a közbenjárásának az idejét, mint Schmitt Pál az élethosszig tartó állami zsetont. Eltelt kerek három perc (abból is két perc az infopultba be-ki volt), mire hápogva Di Capriot bucira verve közölte, hogy sajnos az autót pont tegnap vitték el!!!!! Pont tegnap és azt sem egyszerűen, hiszen az élet egy mocskos ribi ám. Ugyanis állítólag délelött lefoglalózták az autót, viszont a lízinget nem akarta aláírni a vevő, de este mégis visszament aláírni a sztorit. Hát nincs mit tenni, félreértés történt. 

A szépséghiba a sztoriban az volt, hogy még indulás előtt is felhívtuk az AAA autó központi ügyfélszolgálatát, sőt még a fóti telephelyet is, hogy tuti meg van e az autó. Szóval azt próbálták elmagyarázni nekünk, hogy igazából a 21. században egy ilyen és ekkora autókereskedésnek nincsen olyan informatikai rendszere, ahol pontosan tudnák követni az autó státuszát!!! Kösz, nem kell etetni, már reggeliztem...

A Zepter után szabadon több órás agyzsibbasztással a hátunk mögött jött a duma, hogy de van másik autó!!! Igaz, nem annyiért, igaz nem ez a márka, igaz nem ez a futásteljesítményt, de azért van. 

Engedjétek meg, hogy még egy sztorit elmeséljek, amit másnap tudtunk meg attól az ismerőstől, akivel az AAA-nál találkoztunk negyed 11 körül! Hozzá képest kiváltságosnak érzem magam, hiszen a nyílvánvaló átverés és ikeázásra kényszerítés miatt elrabolt 2-2,5 óránk szinte semmi ahhoz képest, hogy ezzel az ismerőssel délután 5 körül!!!!!!! közölték, hogy a Lexust 800-1M reális ár helyett 300.000-ért hajlandóak beszámítani. Bele se merek gondolni, mekkora agyzsibbasztáson mehettek át azok alatt az órák alatt, miközben céltalanul járták a telephelyet. Ezt hívják agypépesítésnek? Az a taktika, hogy egy lezsibbasztott agyú türelmetlen ember hamarabb bólint rá a több százezer forintnál szarabb ajánlatra, mint egy toppon levő? Gondolj bele, hogy csak minden tizedik embernél bejön ez a sztori! Az havi több tízmillió forintot is jelenthet ezen a szinten potyára!!!

Tisztában vagyok azzal, hogy sokan közületek sokkal naívabbak, mint én. Talán még mindig megpróbálod védeni az AAA-t, és a véletlenre fogni ezt a két esetet. Azt mivel magyarázod, hogy ennek a történetnek immár két hete, de az autó hírdetése még mindig fenn van a portálon, mint mi sem történt volna? És azt, hogy felhívtam őket megint, és azt mondták, hogy menjek nyugodtan, hiszen még mindig megvan az autó Fóton?

Nekem meg közben senki nem fizette meg az elrabolt időmet és az elhasznált benzint. És emberek ezreinek nem térítenek semmit, akikkel a hasonló mentalitású kereskedők ugyanezt eljátszák.

kepernyofoto_2015-06-10_9_26_09.png

A képet 2015.06.10 mentette le a www.hasznaltautók.hu oldalról

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr137531052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2015.06.10. 13:58:37

"sok impulzus ért és pont annyira lezsibbadt az agyad, hogy mindenféleképpen kell venned valamit, amivel "megjutalmazod" saját magad az átélt fáradtságért."
A megoldás a fokozott agresszivitás, hergeld magad és nem zsibbadsz le. Legyél üldözési mániás hiszen olyan dolgokat akarnak eladni neked amit te nem akarsz megvenni. Pl az impulzustermékek a pénztárnál, mivel trükk még ha akarnál se veszel hanem megjegyzed hogy máshol akarsz majd egy olyat.

zobod 2015.06.10. 21:44:22

Az index címlapos posztod mellet még megejthettél volna egy panaszkönyvi bejegyzést + panaszt a fogyasztóvédelemnek. Rászolgáltak.

dhrbikes 2015.06.10. 22:17:49

Nekem az lett gyanús, hogy a legtöbb keresés eredménye között náluk van a legkevesebbet futott autó. (Szóval tekerik, mint nagymama a rétest)

bunkó · http://bunko.blog.hu 2015.06.10. 22:21:16

Az eszedbe sem jutott, hogy az áhított autó a valóságban soha nem is létezett?

Pan Modry 2015.06.10. 22:33:26

Megertem a postolot, egy idoben en is agyaltam azon hogy hasznalt autor vegyek, de annyira leszivta a projekt az eromet es a kesvéet hogy kb egy evig nem vettem semmit es a mar meglevo verdammal jartam, utana meg vettem egy vadiujat inkabb.
Mondjuk embertipusa valogatja kinek mi a jo, en utalok kocsit bujeralni meg ide oda szervizbe jarogatni, nem is szeretek kocsit cserelni, tehat ha egyet veszek azt sokaig hasznalom, lehet hogy ezzel a hozzaallassal x milliot bukok eletem soran, viszont ugy erzem hogy igy a koltsegeim jol tervezhetoek, mivel autobarat modon vezetek igy a tervezett koltsegeken felul nem kellett eddig sokat koltenem

OkoskaTo:rp 2015.06.10. 22:35:44

@bunkó: Mi a gond? Az ingatlanosok pont így csinálják. "Jaaa, hogy az a lakás? Épp most adtuk el. De van helyette egy ilyenésilyen..."

Tele Peti 2015.06.10. 22:37:17

1. AAA- nál nem veszünk autót.
2. Ha használtautót veszünk, az időigényes lesz.
3. AAA-nál nem veszünk autót.
4. AAA-nál nem veszünk autót.

hpapagaj 2015.06.10. 22:46:32

Semmi mast nem kellett volna tenned, minthogy rakeresel az aaa-ra, tele van a net vele.

Nazareus 2015.06.10. 22:53:55

Tele Petinek van igaza: AAA-nál nem veszünk autót. Vannak normális kereskedések is. Az AAA nem az.

firg_firg 2015.06.10. 23:02:38

Kedves naiv ember a posztolo, komolyan sajnalom.

Telefonon, eloben hazudnak, a Te idod a kereskedonek nem draga, es hat remenykedik.

Auto kinez, telepre kimegy, megkeres, megnez kivulrol, ha epp nincs ott, akkor rakerdez, ha mar nincs meg akkor azonnal eljon. Ha megy a suket duma, meg a varkoztata akkor max fel ora utan eljon. Velem ne szorakozzanak.

Ha annyira nincs emberuk, hogy orakat kell rajuk varni, akkor az rohadtul nem vevokozpontu ceg, sok jora nem szamits, se vasarlasnal, se kesobb, garanciaval ne is rohogtess.

Aki 2.5 orat var egy tetves kereskedore az hagyja magat szopatni, aki meg hagyja magat szopatni azt megszopatjak. Tudom, csak remenykedett a tutijo vetelben, de mindegy. Boccs.

Farkastorvenyek vannak, remelem tanultal belole.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.06.10. 23:17:11

@dhrbikes: Lehet, hogy csak kamu adatot adnak meg a hirdetésben és utána pont nincs olyan autó, de van helyette 2 évvel idősebb, háromszor annyi kilométerrel...

J.W. Booth 2015.06.11. 00:06:36

Az IKEA nevében én kikérném magamnak, hogy egy ilyen szarházi bandával kapcsolatban szóbahozzanak.

hidegsegg 2015.06.11. 01:15:28

"Tisztában vagyok azzal, hogy sokan közületek sokkal naivabbak, mint én."
Erre azért nem fogadnék.

Szumi 2015.06.11. 05:30:21

Soha még autókereskedő cégre annyi panasz nem volt, mint az AAA-ra, hihetetlen, hogy még bárki is boltol - vagy boltolna - velük. Az én tűrőképességem határa 20 perc - kánikulában 10. Ha addig nem kerülök a közelébe az áhított cuccnak, akkor megyek máshova.

bela 2015.06.11. 09:16:11

@firg_firg: én ezt nem farkastörvényeknek nevezném, hanem gerinctelen átverésnek.

Metálvörös 2015.06.11. 09:24:17

Lehetett volna közölni vele, hogy eredetileg két nagymellű szőke bombázót szántál volna neki, de pont elvitte őket egy arab sejk, viszont a kongói rögbicsapat egy hathetes edzőtábor után kiéhezve épp ráér kényeztetni a hátsófertályát :) (ha nem tudsz ilyen választékosan fogalmazni, az sem baj, csk mondd neki, hogy egy k@ncigány húzza a f@szára)

2015.06.11. 09:32:12

@hidegsegg: Én is ezen röhögtem fel, arc az van :D
AAA-hoz megy autót venni, aztán meg oktatja a népet...

Az előző posztban még azt írtad, hogy J Astrát újonnan kell venni, mert az akciók miatt 3 év múlva ugyanannyiért fogjod eladni, mint amennyiért vetted. (nyilván neki mindegy, hogy a full fapad 75 lovas, vagy fullextra turbósról van szó, csak a műszerfal legyen elég csicsás...) Akkor most miért is 3 éves használtat akarsz, amikor ennyiért újat kapnál? LOL Kérlek, ne járasd le magad jobban újabb autós írással. (Bár legalább jól szórakozunk) Inkább ajánlom az általad oly lenézett, mégis okkal népszerűbb kiszámolo.hu hasonló témájú, ezerszer szakmaibb és életszerűbb cikkeit, esetleg a becsületesnepper használtautós élménybeszámolóit.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.06.11. 09:32:44

A sok felkiáltójeltől én is lefáradtam.

Szarvas Norbert 2015.06.11. 09:43:55

@Négyzetrács:

nem azt írtam, hogy kell, hanem lehetőségként vázoltam fel:)

de a hiba nem az Ön készülékében van:)

azt meg nem értem, hogyan írhatnék szakmaibb autós cikket ennél, amikor nem szakmai cikket írtam, hanem egy magánvéleményt és élményt?

Hogyan lehet életszerűbb cikket írni életből vett valódi esetnél?

Vagy te most ilyen mesterkélt életszerűbbre gondolsz?

Érdekes, hogy akárhány ismerősömnek meséltem el az esetet, mindenkifelhozott egy hasonló saját sztorit...

egyik se mondta, hogy mekkora fasz vagyok, mert ez történt velem...

Phteven 2015.06.11. 09:49:56

Nem is tudom... Opelért Fótra Budaörsről? Más egyebet nem kívánok mondani, kérem kapcsojjaki!

nick papagiorgo 2015.06.11. 10:03:34

Az AAA autóra már korábban is sokan panaszkodtak, aztán kivonultak Magyarországról, most megint visszatértek.
Az eljárásuk ugyanaz, ha autót akarsz eladni nekik, vagy ha venni: az ügyfél végletekig történő fárasztása.
Eladáskor megígérik a piaci árat, még picit többet is, hogy elmenj. Aztán ott váratnak órákon át, a "szigorú átvizsgálásra" meg mifenére hivatkozva, aztán ha teljesen lefáradtál, hasbaszúrnak egy nevetséges árral - amit sokan elfogadnak, mert már annyit álltak, hogy unják.
A szigorú átvizsgálásról meg kb annyit, hogy náluk is kb ugyanannyi esélye van egy lelakott, gatya autó megvételének, mint akármelyik "kavicsos neppernél", mert ők mindent megvesznek, más kérdés, hogy fillérekért. És ezt megpróbálják neked el is adni.
Vételkor ugyanez tökben. Nem létezik az autó, vagy nem ugyanaz, csak hasonló, de ha mégis, akkor irtó sok idő egy nyavalyás próbakör, a papírmunka stb.
Jelzem, ez nem az én egyedüli véleményem, kb 6-8 ismerősöm is járt már náluk (vagy eladni, vagy venni), mindenkinek ugyanaz a tapasztalata.

Pierr Kardán 2015.06.11. 12:26:26

1.: Az AAA semmivel sem rosszabb, mint az itthoni átlag használtautó kereskedés (ezzel persze nem az AAA-t akarom védeni).

2.: Egy új autóra is kell várni 2-4 hónapot és előfordul, hogy azt se sikerül jobb állapotban átvenni, mint sok használat átvenni egy kavicsos neppertől.

dayan 2015.06.12. 08:10:35

Nos, igen az észrevételeim, párat már írtak előttem, de:
1 és legfontosabb, az AAA-nál nem veszünk autót.
2. az IKEA-ba nem húsgolyót enni megyünk, hanem bútorért. Bútor vásárlás közben adnak el húsgolyót, és nem fordítva.
3. amit leírtál, az nem IKEA-s trükk, hanem átverés, csalás, hívhatjuk bárminek.
4. ha Budaörs-Fót neked 3 felkiáltójeles távolság, akkor kár autót venni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.06.12. 09:12:03

@J.W. Booth: Hát ja.Semmi köze ennek az ikeához, szimpla nettó átbaszás.

A poszthoz: Nem is értem, hogy is lehet együtt emlegetni.Én az ikeából is lazán kijövök, ha nem tetszik semmi.Nem kell konzumidiótának lenni.
De nekünk eddig sose volt baj, mindig meg tudtuk venni azt, amit kinéztünk.

rekspeiler 2015.06.12. 13:36:31

@Tele Peti: Kihagytad, hogy az AAA-nak el sem adunk autót!:)

Amikor mi kocsit kerestünk felmerült az AAA neve. Kollégám úgy nézett rám mintha a sátánt emlegettem volna. De akivel beszéltem és volt velük bármi kapcsolata, tapasztalata az mind arról is lebeszélt, hogy a környékére menjek.

rekspeiler 2015.06.12. 14:05:36

Ikeával kapcsolatban. Nekem volt már olyan, annyira felb.szott az össze vissza kevergés, hogy otthagytam a p.csába az egészet és hazamentem.
süti beállítások módosítása