Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Ha Magyarországra jösz, a gumicsontot a Fidesztől el ne vedd!

2015. június 08. - Szarvas Norbert

images.pngItt van ez a fránya menekült kérdéssel kombinált nemzeti konzultációnak álcázott gyűlöletkeltési programja a Fidesznek, amivel egyébként a halálbűntetés mellett elkezdett radikalizálódni a szélsőjobb irányába a jobbiktól kipotyogó szavazók begyűjtése céljából. Aztán ma olvasom a ténytár blogon, hogy pöppet többe kerül a füstje a dolognak, mint a lángja. Magyarország idén 481 millió forintot költ hivatalból az ügy érdekében, míg a kormány plakátprogramja Simicska után szabadon ennek háromszorosába kerül. Hogyé adják a nemzeti gyűlöletkeltést? 1,2 milliárd!

Aztán elgondolkoztam.

Tényleg megér ennyit Magyarország kormányának a téma? Hallottál már a 10. emberről? Ha 9 ember ugyanabban a kimenetelben biztos, akkor a 10. embernek a feladata az ellenkezőjéről megközelíteni a dolgot. 9 ember ma Magyarországon biztos benne, hogy a Fidesz megint túlment egy határon és indokolatlan a kirohanás a amenekültekkel szemben, akik egyébként javarészt továbbállnak az országból. A ténytár leírta az egyértelműt, amivel én 100%-osan egyet is értek! De most én leszek a 10. ember és máshonnan közelítem meg a dolgokat. Abból indulok ki, hogy a Fidesznek igaza van, mert....

image_aspx.jpg

1,2 mrd forintot költ a Fidesz plakátra, miközben a hivatkozott probléma 481 millió forintjába kerül (aminek jelentős részét az EU fizeti)

Előfordult már veled az a paradox élethelyzet, amikor a kevesebb több és a több kevesebb lett? Hányszor történt már meg életünk során, hogy amikor az olcsóságra mentünk, akkor a végén a mindenféle javítás több pénzt emésztett fel, mintha egyből a minőséget kerestük volna? Lehet, hogy 1,2 mrd forintot költ ma a kormány a plakátokra, de lehet, hogy ezzel akar megelőzni egy komolyabb kiadást? Néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Ha Orbán nem szerez társadalmi felhatalmazást a menekültek ügyében, akkor komoly problémák elé állhatunk, ami sokkal többe fog kerülni. Ráadásul évről évre emelkedik a menekültekre fordított összeg. Ezzel az indexálással pedig hamar átlépi az ország az 1 mrd-s büdzsét.

Az EU kvóta rendszere

Azt fontos belátni, hogy menekült kérdésben Magyarország nagyon rossz helyzetben van, mint az EU keleti határa és kapuja. Valós veszély, hogy vérszemet kapnak a menekültek és rajtunk keresztül akarnak belépni az EU-ba. Azt butaság lenne elhinni, hogy mindegyik menekült magasan kvalifikált értelmiségi, de minimum az átlag magyar ember szociális szintjén levő lenne, akit könnyen be lehet illeszteni a társadalomba. Mi van, ha ha itt maradnak az országban? A jogrendszerünk veszélyes, hiszen később egyre kevesebb lehetősége lesz az országnak megszabadulni azoktól a (most még) menekült státuszba levő emberektől, akik később felelősek lehetnek újabb gettók kialakulásáért. Mi jellemzi a gettót? Nincs munka, viszont magas a bűnözési ráta. A terület a végletekig lepusztul és értéktelenné válik. Gondoljatok az Ózdi gettóra például. Magyarország a saját gettóival sem képes megküzdeni, így semmi szükség továbbiak kialakulására. Ráadásul ezek az emberek, akik képtelenek lennének elhelyezkedni, idővel rátelepednének a szociális rendszerünkre.

A számok azt mutatják, hogy a probléma valós. A ténytár is megemlíti, hogy míg 2013-ban 18 ezer 900, addig 2014-ben már 42 ezer 777 menedékjogi kérelemmel kellett megküzdenünk. Valamit ez ellen tenni kell. Látszólag az EU kvótarendszere (ami 11 ezer 200-ra csökkentené)lehet a jó megoldás. Viszont ez a megoldás statikus, ami a jelenlegi kialakult helyzetben szimpatikus lehet. Viszont az élet változik és a kvótarendszernek köszönhetően, illetve a libikóka törvényt figyelembe véve elérkezhet az az időszámítás, amikor nekünk kellene átvennünk menekülteket más országoktól. Orbánék félhetnek attól, hogy az erősebb EU országok (franciák, németek) többek között Magyarországot is a "szemétlerakójuknak" akarják használni és a brüsszeli bürokrácia eszközével egyre inkább felénk terelni a menekülteket (is). Azt el kell fogadni, hogy senki nem szeret menekülteket befogadni. Megy a harc, hogy kire lehet a felelősséget rátolni.

Mégis kellenek a bevándorlók, mert Európa öregszik

Ez egy globális szemlélet, hiszen Európa valóban öregszik. Ha meg akarjuk tartani jelentőségünket a világban pár száz év múlva is, akkor bizony növelni kell a sikeres integráció hatásait az EU országaiban. Máskülönben a verseny az oroszokkal és Ázsiával szemben a húsanyagnál elbukott. Viszont a Fidesz joggal tarthat a minőségtől. Vélhetően és nagy %-ban nem a magasan kvalifikált minőségi menekültek fogják elárasztani az országot, akiknek lenne lehetőségük egy jobb életszínvonalat kialakítani nyugaton. Arra pedig pont nincsen szüksége az országnak , hogy a saját alulképzett és/vagy munkanélküliei mellett még más ország hasonló státuszú embereivel is foglalkoznia kelljen.

A magyartól a munkát el ne vedd

Valószínűleg attól tart a vezetés, hogy a sokkal alacsonyabb életszínvonalhoz szokott menekültek egy jelentős része olcsóbb munkaerőnek bizonyulna a piacon (főleg építőipar, betanított munkás), mint magyar társaik. Ez pedig nem jelentene mást, mint azt a társadalmi katasztrófát, amikor azoktól veszik el a munkalehetőséget, akik ezidáig fizették azt a szociális rendszert, amiből jelenleg fenntartják a menekülteket. Ördögi kör, de egy bizonyos létszám felett valós probléma lehet. Orbánék ettől félnek?

Értékítélet

Ugye most én voltam a tizedik ember. Csak remélni tudom, hogy sikerült értékes gondolatokat hozzátennem a témához és egy picit elgondolkoztatni titeket. A plakátoktól egyébként személy szerint elhányom magam, mint ahogyan a rendőri jelenléttől is. Ez már egy rendőrállam, ahol a rendőrség a valóságban nem rendelkezik önálló jogkörrel. Ijesztő, hogy most a rendőrség a plakátok védelmével foglalkozik, miközben trafikosokat késelnek meg, embereket erőszakolnak meg.

De ami még ennél is ijesztőbb, az a háttérben megbúvó idea, aminek köszönhetjük ezeket a primitív plakátokat. Egyértelmű, hogy a Fidesznek nem ez lenne a kommunikációs eszközének a prémium kategóriája, ha nem működne. Szóval biztosak lehetünk benne, hogy ez a fajta primitív uszítás igenis máködik az országban és többen vevők rá, mint akik ellenzik. A többi pedig matematika.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr17526554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2015.06.08. 15:45:21

Vicces hogy a narancsgecik tényleg ennyire hülyék,sok sok milliárdba kerülő finkensteinbirnbaumhabony csapat ennyire alacsony már a birkaintelligenciaszint alatti produktumot tud csak összetákolni mikor szorul a hurok a nyakukon a trafikoslány meggyilkolása okán!Lajos médiavarázsszőnyege nélkül ma már nem sikerül a százszor elmondott hazugságot igazsággá változtatni.

program készítő 2015.06.08. 18:44:31

Csak arra a pénz kellett nekik,ami a lepapírozás után fennmaradt.

lavór 2015.06.09. 08:47:05

Arra várok, mikor megy a lincselni vágyó tömeg a kínai piacokra és kisáruházakba felkoncolni a bevándorlókat...

Trackers 2015.06.09. 09:20:21

Menekültügyben minden jobb, mint a ballibek által szajkózott "minden rendben van", semmittevés.

A kiutasítás látszik egyedül járható útnak az évi 100.000 bevándorló problémájának.

Ideje lenne már ballib megoldásokat is felvetni, mert nagyon leamortizáljátok magatokat kedves ballibek !

Mert éppenhogy 10-ből 9 ember jogosnak érzi a félelmet az évi 100.000 bevándorló kapcsán évente.

Hisz 10-ből 9-en tudnak gondolkodni.
A ballibek soha nem tudtak.

Palladrin 2015.06.09. 10:03:05

@Trackers: Hogy is volt azzal a huszonmillió románnal aki majd térdig begázol a határnyitás után?

driopios 2015.06.09. 10:07:22

@Trackers: Minden mindennel összefügg. Ha bevezetnénk a halálbüntetést, akkor egyből ki is végezhetnénk őket. Két legyet egy csapásra!
Ha még mellé a teljes baloldalt is ki lehetne végeztetni - a szavazóikkal együtt -, akkor jönne el Magyarországon a KÁNAÁN*. Akik elmentek Londonba, azokat haza kell toloncoltatni, és aztán kivégezni.

Vigyázat: a "Kánaán" zsidó szó! Majd valamit ki kell találni helyette, ami szittya.

driopios 2015.06.09. 10:08:55

@Palladrin: ők már állampolgárok, a magyarigazolványokat is lecserélték azóta, és mind a fideszre szavaznak. (Na jó, csak 98%)

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.06.09. 10:19:56

A bevándorlás nem jelenthet megoldást a népességcsökkenésre. Európának nincs szüksége írástudatlan iszlám bevándorlókra, akik sosem fognak beilleszkedni az európai kultúrába.
Azt kellene megvizsgálni, hogy vajon miért nem születik elegendő gyerek Európában.

driopios 2015.06.09. 10:24:54

@Palladrin: a magyar származásúak mind, a románokból még csak néhány. Egyelőre jobb románnak maradni, ezért a beáramlás kicsit megtorpant.

Trackers 2015.06.09. 10:26:27

@driopios:
Eddig egyedül a ballib kormányok estén láttam kivégzésre hajazó politikai leszámolást, 2006 környékén, beazonosíthatatlan rendőrök, és tömegoszlatásra alkalmatlan fegyverek kapcsán.

A felvetés marhaság. Szokásos ballib hisztéria.

Viszont a kitoloncolás EU-s gyakorlat. Vagy a németek, osztrákok, franciák, angolok kitoloncolásaival nincs is semmi problémád ?

Trackers 2015.06.09. 10:28:22

@Palladrin:

Nem értem a felvetést.
A 23 millió románozás, az egy jövőbeli félelmesnek sejtő ijesztgetés volt az MSZP részéről. A magyarok félelmeire hatva.

A évi 100.000 bevándorló az a jelen.
Ennyien jönnek ide évente:
www.napigazdasag.hu/cikk/45825/
Az elsősorban a déli határon át érkező bevándorlók száma ijesztő mértékben növekszik: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett, és az év végéig számuk akár a 100 ezret is elérheti. További aggasztó jelenség, hogy Ausztria és Németország napokon belül megkezdheti 15 ezer, korábban hazánk irányából nyugatra érkező migráns visszatoloncolását Magyarországra, a jelenlegi uniós szabályozás szerint ugyanis a menekülteket és a bevándorlókat abban az országban kell ellátni, amelynek határát átlépve az EU területére érkeztek.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.06.09. 10:38:00

@Trackers: A hazai liberálisok rettegnek az erdélyi magyaroktól, de ugyanakkor kiállnak az írástudatlan iszlám emberek magyarországi bevándorlása mellett.

Zár Balta 2015.06.09. 10:53:06

@Trackers: A fő probléma az, hogy Geci tábornok leszarja igazából az egész ügyet, csak befosottt a Jobbiktól és egyúttal el akarja terelni a figyelmet a disznóságaikról és CSAK ezért vette elő ezt a témát!
(jobbik esetben esetleg kierőlködik majd valami elbaszott megoldást mellesleg)

Zár Balta 2015.06.09. 10:54:35

@bölcsészmérnök: Én személy szerint mindenkit gyűlölök és utálok: ha román, ha tálib ha magyar, ha fideszes ha fasiszta ha maszopos.
Éljen a kétfarkú kutya párt, éljen az anarchia !

safranek 2015.06.09. 10:55:57

Ez a kampány nem a bevándorlóknak szó, hanem a választópolgárnak. Sajnos akarva akaratlanul beépül az emberek gondolkodásába, még akkor is, ha nem bevándorlás ellenesek. Minden nap látjuk, hogy "tartsátok tiszteletben a kúltúránkat" és ez benne maradmindenki fejében. Legközelebb, ha egy külföldi leszólja a csárdást, ez fog eszünkbe jutni.
Erre vonatkozó kutatásokat már többször végeztek és igazolták ezt.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.06.09. 11:25:48

@safranek: Egyébként tényleg a Kétfarkú Kutya Párthoz méltó ez a kampány, hiszen egy homoszexuális zsidó (Arthur J. Finkelstein) ötletei alapján szervezik a homofóbiára és xenofóbiára épülő kampányokat.
Ennél abszurdabbat még a Kétfarkú Kutya Párt sem találhatna ki.

Gabor666 2015.06.09. 12:55:44

Ez terelés, ez meg az igazi prpobléma.

Kis magyar Korruptokrácia:
youtu.be/8cn7huBAzh4

Untermensch4 2015.06.09. 19:55:43

Hála a "bevándorlóknak" (akikkel összeradírozták a menekülteket és a vendégmunkásokat hogy tovább rágható legyen a gumicsont), szóval hála nekik már nem kell a questorról beszélni. 1,2 mrd megéri elterelni a figyelmet... vajon mennyivel többről?
süti beállítások módosítása