Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Fidesz a kocsmában!

2015. január 05. - Szarvas Norbert

kocsma.jpg

Viktor! Most akkor tulajdonképpen, ha jól értelmezem, akkor ebből a kocsmai beszélgetésből semmi nem lesz? Ki kíváncsi a véleményemre, ha már te sem? Hol vannak már a burkoltan konszolidált egyeztetősdik, amiknek a feladóvevényét jobb híján velem fizetettétek ki, hogy gyakorlatilag saját magamtól megkérdezhessem a rosszallásomat a kényes helyzeteket kikerülvén mindenféle szabadságharcról? Most akkor te az ellenségem vagy, ha szavaidat rád sózom? Nem vagy velem, de inkább ellenem törvénykezel? Utáljuk az EU-t, az tiszta sor eddig is. Persze ma már más a leányzó fekvése, amikor a putyinisták saját seggüket kénytelenek fogni a miénk helyett. Most akkor 2015 új irányzata mi lesz legfőbb Nagyvezír? Mi történik akkor, ha az elnyomók ránk akarják sózni ingyen útjaikat (EU támogatott utakra nem lehet kivetni az útdíjat), adómentesítettebb internetüket (EU konform a mindenki számára elérhető internet), ráadásul nem akarják megszabni mikor, lehetek a családommal és hol (lásd vasárnapi boltos cucc)? Na, erre inni kell. Viktor gyere huszármentében és ne felejtsd el, hogy én most csak inni és egyeztetni akarok veled, mint ahogyan te akartad velem!

Szóval, ami a választások óta zajlik, arról egyre inkább azok az apokaliptikus filmek jutnak eszembe, amiknek az elején bemutatják, hogyan ment tönkre az emberiség. Olyan filmet még nem láttam, ahol ez a procedúra a stagnáló árak, erősödő gazdaság, stabilizálódó valuta vagy éppen az ingyenesség ördögtől valósága miatt történt volna meg. De olyanra már számtalan filmes és valóságos sztori is létezik, ahol  a kormány túlkapatta magát, és tulajdonképpen a szabadság zászlaja alatt kifosztotta a komplett társadalmat. A társadalom pedig egy ideig tűr, a gazdaság egy pontig működik, onnantól pedig káosz. A gazdaságot nem csak onnan kell érteni, amikor az ember termel és vásárol. A gazdaság legfontosabb része a profittal nem magyarázható tétel, ami az emberi lelket, életet és életszínvonalat mutatja. Egyik társadalom és gazdaság sem lehet a demokrácia égisze alatt funkcionatív, amíg az emberek zsebéből aránytalanul sokat akarnak elvenni, miközben az állami szolgáltató részleg is folyamatosan leépül.

Persze most eljött az idő, hogy újabb politikusok emelkedjenek fel, cseréljenek helyett és borítsák fel az asztalt, hogy aztán saját lapokat letéve minden kezdődhessen elölről. Nem lehet nem észrevenni, hogy Orbán Viktor mindenkori regnálásának legsúlyosabb válságát éli, amikor a patkányok elkezdtek menekülni a süllyedő hajóról (ugye azok a párton belüli ellentétek, látszólagos és nyilvános szembesítések és kritikák), amikor a legnagyobb találmánya becsődölt (oroszok és a keleti nyitás). Ráadásul a legfontosabb nyilvános és mindenkit érintő döntések is nehezen lesznek megvédhetőek az utókor számára. Én már abba a korba szocializálódtam, amikor a politikai hatalom időről időre hápogó kacsákat dobál a közvélemény tavába, hogy elterelje a figyelmet a háttérben folyó szemét dolgokról. Viszont ezeket a kacsákat bármikor le lehetett lőni, amikor már szavatosságukat vesztették. Ha érted mire gondolok...

Internetadó, vasárnapi bolt bezárósdi, multi hadjárat, útdíj kiterjesztés. Ezeket a kacsákat Orbán felszerelte légelhárító ütegekkel, így lehetetlenné vált önmegsemmisítő képességük. Ezeket a dolgokat már nem lehet a szőnyeg alá söpörni, hiszen túl erősre, túl oktalanra sikeredtek. Orbán felrúgott minden szabályt, amit az együttéléssel kapcsolatban valamikor meghozott a magyar politika és társadalom. A szabadság láncaihoz és a nyuggerekhez nem nyúlunk! De mik ezek a szabadság láncai?

A szabadság láncai az én olvasatomban olyan lehetőségek és tényezők összessége, amik alkalmasak arra, hogy elhitessék a pácienssel szabad ember mívoltját. Elvehetnek akármennyi pénzt tőlünk (lásd adó), ha meghagyják nekünk azt a szabadságot, hogy az életterünkben szabadon utazhassunk (no útdíj munkába menet az átlagos ember számára), kötöttségek nélkül (kizárólag a szolgáltatóknak kiszolgáltatva) internetezhessünk (mint a modernkori szabadság legfőbb eszköze) vagy éppen akkor költsük el a nehezen megdolgozott és sokszorosan leadózott, megsarcolt pénzünket, amikor csak akarjuk! Az elmúlt hetekben ezeket a láncokat vették le rólunk és már kénytelen mindenki szembesülni a ténnyel, hogy nem mi irányítjuk az életünket, hanem valaki, akit nem is ismerünk.

Na, gyere vissza barátom, ne menekülj el hétfő esti okoskodásom elől, hiszen ez csak egy kocsmai intellektualitásba fullasztott ivászat! Nyílván a leghülyébbnek lesz igaza, mint falun mindenhol. Az a bajom az egésszel, hogy már nem hiszek a kamu szabadságomban sem. Félek, mert már látom, hogy bármikor rám kényszeríthettek bármilyen szarságot, amihez nekem jópofát kell vágnom. Holnap mi lesz a nemzeti érdek? A környezetemből elviszik orosz szajhának a 18 éves csitriket? Mert ugye megtehetitek, hiszen a törvény az törvény. A törvény pedig hatalom, a hatalom meg melegen  és gyorsan jó. Mi szükség van arra, hogy ne járhassak be Budaörsről Pestre az agyonadózott autóhasználatommal dolgozni és nektek GDP-t termelni? Neked miért jó az, ha a megkeresett pénzemen nem tudok a legfőbb pihenőnapon sok ÁFA-t venni nektek? És abban mi lenne a poén, ha a feszültséget nem tudnám parlamenti tűntetések helyett az interneten korlátlan adatforgalommal levezetni? Nem értelek téged, hiszen pont ezeknek az ellenkezője lenne az érdeked. Ne hazudd, hogy nem így van!

Itt most nemzeti konzultáltunk és nem támadtalak, csak hablatyoltam valamit, amit valaha igazságérzetnek hívtak. Megkínálnálak pálinkával, de valamiért te azt nem szereted, ezért az is adóköteles és mennyiségi lett. A stadionom meg pont elfogyott!

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr647044227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Untermensch4 2015.01.06. 08:00:29

"Megkínálnálak pálinkával, de valamiért te azt nem szereted, ezért az is adóköteles és mennyiségi lett. A stadionom meg pont elfogyott!"
:) :)) :)))

István Tamasi 2015.01.06. 10:20:01

A szerző jól összefoglalta hogyxan működik Szotyialista Mutyisztán.

♔bаtyu♔ 2015.01.06. 21:18:22

@István Tamasi: Ugyanígy működött 2010 előtt is.

Csak éppen kurvanagy veszteséggel.

.Gordon Gekko. 2015.01.06. 21:26:59

Szarvas Róbi azt is elhitte hogy Bajnai 1 év múlva miniszterelnök lesz.

úgyhogy jobb vele vigyázni..:)

sumes67 2015.01.06. 22:40:43

@♔bаtyu♔: orbán híveként ugathatsz 2010 elöttről, (tőlem azok is megdögölhetnének) de értsed már meg, attól még nem kötelező lopni, tehát bűnpártoló vagy.
Vagy inkább egy tetves gyurcsány hívő vagy, aki lejáratja az orbán pártiakat. Mindegy, felveheted ma is a béred.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.01.06. 23:32:28

@♔bаtyu♔: Szavaztál betyu? Mert akkor tudom, hogy ki az az 1%, aki szerint jó a vasárnapi boltbezárás. Egyébként egyre jobban szeretném tudni, hogy ki vagy. :-)

Amúgy 100-adszor is: tök mindegy, hogy mi volt 5 évvel ezelőtt. Teljesen mindegy. Ez se nem érv, se nem mentség.

jogalany 2015.01.07. 00:12:52

@♔bаtyu♔:
Igen, igaz, az Mszp is lopott, sőt többet loptak. És ez már jog a következőnek, hogy akkor Ő is lophat? Vagy nem pont azért lettek megválasztva, hogy ezt felszámolják?, hogy megszüntessék a korrupciót?
Amit mostanában Orbán tesz az nyílt öngyilkosság politikai módra, valószinűleg kényszeritik erre, mert önmagától ennyi rossz politikai döntést nem hozna, ettől Ő sokkal okosabb, nem azért mert Rachel a lánya, hanem mert okos. Ki, vagy kik kényszeritik erre? Tönkreteszi a nemzet lakóinak hitét, a saját pártja tagságát, a vezetői rétegüket tisztán elárulja. A saját társait kivéve azt a néhány embert akik mostanában feladat koncetrációval, óriási jövedelmeket húzva mellete állnak.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2015.01.07. 00:13:39

"vasárnapi bolt bezárósdi, multi hadjárat, útdíj kiterjesztés"

Ja.
Meg helye sírás, baszd meg.
Miért akarsz mindenáron írni, ha ennyire nem tudsz?

Gabbesz 2015.01.07. 02:41:55

@jogalany: Azért az, hogy a szocik többet loptak az egy elég erős állítás. A mostaniak fejenként többet lopnak, mint a teljes szoci vezérkar. Nézd csak meg rogán tónit. Naponta dob fel egy 50-100 millás ügyet Juhász Péter.

Untermensch4 2015.01.07. 06:12:35

@Gabbesz: egyezzünk meg abban hogy az elfogadható szintnél többet loptak mind. a mennyivel többet kérdésnek gyakorlati jelentősége akkor lesz ha ettől függően többféle kivégzési mód közül kell majd választani

Rudi Kató 2015.01.07. 06:34:10

Mesélje már el valaki elfogadható érvekkel, hogy a judapest és környékének lakóinak miért nem kell részt venni a közteherviselésben?
Miért kapnak ők nagyságrendileg több pénzt ugyanazon teljesítésért mint a vidéki emberek?
Miért a vidéki embereknek kell finanszírozni a judapestiek dőzsölését?
Mire fel rázza magát az szdsz-es patkány Budaörs polgármestere amikor a legnagyobb pénzt fölözik le az országban az ott levő telephelyek árán? Nem az ő teljesítményük következménye a város bevétele hanem a földrajzi fekvés következménye amihez közük sincs! Mi van akkor ha nem arra vezetik az autópályákat akkor még most is csak egy koszos kis falu lenne!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.07. 07:18:24

Szánalmas ez a Gyurcsanyista bégető blog.

EU-val példálózól a vasárnapi zárvatartás kapcsán ?

Van neked agyad ?

Ausztiától, Németeken Belgiumon keresztül, Franciákig, Olaszokig mindenhol létezik a Vasárnapi zárvatartás intézménye.

De legalább 10 országban a megye szintű (területi alapú) matrica rendszer is létezik az EU-ban.
Nem beszélve arról, hogy az új rendszerben aki 10-szer többször utazott a pályán, az kevesebbet fog fizetni.

Mi volt még...
Ja a Putyinozás, Soros pénzéből, ezért:
docs.google.com/file/d/0B_PDh_9PpNp5Q0NFemtZYnotX3c/edit

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.01.07. 07:21:44

@Gabbesz:

Mindkét kormány (Fidesz, MSZP) lop. Hogy ki lopott többet hülye kérdés.
Látszik a gazdaság állapotán.

Íme itt össszehasonlíthatod gazdasági teljesítményünket más EU-s tagországokáva is akár, és láthatod, hogy az MSZP-től szarabb kormány az egész EUban nem volt, amíg a Fidesz az EU jobb kormányai közé tartozik gazdasági szempontból:

Válaszz tetszőleges grafikont, Eurostat adatok, google dataexlorer.
http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

toportyánzsóti 2015.01.07. 08:08:57

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ezzel a nickkel csak 1 pszichopata égetné magát,mindenre lehet példát találni csak a végeredmény frankenstein lesz,nagytudásúak hiába hamisítják a statisztikát soha nem érik el a bajnai éra szinvonalát,2008 szintjéről nem is beszélve.Eddig csak annyit tudtak felmutatni hogyan lehet 12000 milliárdból pár staddiont és szökőkutat felhúzni Várbazárt 3-szor átadni és bezárni...

toportyánzsóti 2015.01.07. 08:15:02

@♔bаtyu♔: Számokkal nem vagy köszönőviszonyban sem,eszed arra talán elég lenne átadd negyedszer a Várbazárt.

István Tamasi 2015.01.07. 09:41:52

@♔bаtyu♔:
Hazugság. A korrupciót a nrancsmaffia inzzményesítette.
jogalany:
igen a szocik is talicskázták a közpénzt. Viszont a narancsmaffia nyergeskamionnal hordja el a közpénzt.

Szarvas Norbert 2015.01.07. 09:43:56

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: azon kívül, hogy Gyurcsány szellemi örökségét vagy hivatott fenntartani és szellemét folyamatosan megidézni, szerinted itt rajtad kívül ki Gyurcsányozott, ki hozta be Gyurcsányt és kit érdekel Gyurcsány?

Szarvas Norbert 2015.01.07. 09:46:01

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
megnéztem a youtube videódat... remélem ugyanilyen elbírálásban és nemtetszésedben részesül egy bizonyos schmittelő Schmitt nagyplágium Pál, aki szintén zenész

István Tamasi 2015.01.07. 09:48:42

@Rudi Kató:
Bp és agglomerációja fizeti be az adók és járulékok nagyobbik részét tehát éppen hogy ők fizetik a vidék dőzsölését és nem fordítva.
Nem a megyei matrica bevezetése a probléma - ebből egyébként a vidéki megyék lakossága is profitál- hanem az elkerülő utak fizetőssé tétele. Felhívom a figyelmét, hogy nem csak a Bp-et elkerülő utakat, hanem vidéki elkerülő utakat is fizetőssé tett a mutyiqrmány, tehát a vidékiek is nagyot szívnak ezzel!
Nem vagyok budaőrsi, de néhánszor jártam ott és tanusíthatom, hogy a földrajzi fekvés nem csdak előnyöket, hanem hátrányokat is okoz Budaőrsnek.

Szarvas Norbert 2015.01.07. 09:54:28

@István Tamasi:
...és az elkerülőutaknak van egy nagyon perverz funkciójuk is, ami idealista...

tehermentesíteni a várost a tömegtől, balesetektől és a légszennyezéstől...

innentől kezdve elég álságos lesz, amikor Budapesten elrendelik a szmogriadót és egyik nap a páros másik nap a páratlan rendszámosok mehetnek...

Bp körgyűrűt a mai napig nem sikerült az elmúlt 20 évben normálisan kiépíteni, pedig ez egy alap lenne ilyen város esetében... na mindegy kit érdekel, hogy a hülyéje 2 órával többet ücsörög a kocsiban vagy hogy szennyezik a levegőt? A budai villákból úgysem érezni...

eszim 2015.01.07. 10:26:07

@Rudi Kató: már korábban is belinkeltem neked, a nettó átlagkeresetek területi eloszlását. Hol van nagyságrendi különbség?
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qli030.html

És Budapestet felfelé húzza az állami csicskák serege, az mtva 80 milliárdja, stb.
Agyatlan hazug hülye vagy!

csak egy néző 2015.01.07. 10:42:48

@Szarvas Norbert:
Szerintem ezzel a megyei matricával ez az idióta kormány, akár még támogatókat is szerezhetett volna, mert tényleg sok autósnak könnyítették volna az életét, ha nem veszik bele az M0 és a bevezető szakaszokat. Semmi cirkusz sem lett volna, sokan örömmel fizették volna ki azt a "két gombóc fagyit", mert akik eddig az agglomerációból jártak ki/be a fővárosba/ból, gyorsabban és kevesebb környezetszennyezéssel közlekedhetnének.
De az idióta kormánynak ezt úgy sikerült megoldania, mint amikor a vendéget megkínálom egy finom étvágygerjesztő sütivel, de előtte ráköpök egy jó nagyot.

csak egy néző 2015.01.07. 10:46:39

@Szarvas Norbert:
"Bp körgyűrűt a mai napig nem sikerült az elmúlt 20 évben normálisan kiépíteni, pedig ez egy alap lenne ilyen város esetében... "

Azt hiszem, arra, hogy belátható időn belül elkészüljön a teljes kőrgyűrű, annyi az esélyünk, mint mókusnak az erdőtűzben.

dhat.hu/content/az-m0-ás-északi-nyomvonala-még-csak-terv-de-máris-támadják

$pi$ 2015.01.07. 12:32:23

@István Tamasi: "Bp és agglomerációja fizeti be az adók és járulékok nagyobbik részét tehát éppen hogy ők fizetik a vidék dőzsölését és nem fordítva."

Ez nyilvánvalóan csak azért van, mert oda vannak bejelentve országos jelentőségű, vidéken termelő cégek. Semmit nem jelent.

Rudi Kató 2015.01.07. 13:30:23

@eszim:
Te hatökör olyan statisztikát csinálok amilyet a megrendelő kér, csináltam én is!
Nekem ne mutasd be a pesti jövedelmeket mert dolgoztam ott és saját magamon tapasztaltam a különbségeket, a hazug reklámok pedig nem érdekelnek!

Rudi Kató 2015.01.07. 13:34:49

@István Tamasi:
A valóság az, hogy ők fölözik le a vidék termeléslét! nagyságrendi különbség van ugyanazon munkáért való bérezésben a vidék kárára!
A vidék "dőzsölése" című hazugságoddal nevetségessé tetted magad!

eszim 2015.01.07. 13:52:57

@Rudi Kató: Idióta, a jövedelem az pontos adat, az nem becslés. De akkor minek hiszel a magad téveszméidnek?
De a tényeknél maradva, ha már megtapasztaltad: akkor most vidéken vagy és kapsz mondjuk 80 ezer, korábban Pesten ugyanezért 800 ezret kaptál?

A hazug adatok alapján közép magyo. a lakosság negyede, viszont a gdp felét adja, szóval "ők fölözik le a vidék termeléslét"
Csak ne csodálkozz, ha mindenki szembe megy veled az autópályán, biztos ők a nevetséges hülyék, te fideszbarom

jogalany 2015.01.07. 15:14:31

@István Tamasi:
Egy amerikai egyetem kidolgozta a korrupció vizsgálatának egy matematikai rendszerét a Gráfmódszer alkalmazásával. Ez világosan kimutatta, hogy az Mszp alatt szétágazó, sok csomópontú volt a korrupció, az egész gazdaság szinte minden szegmensében. A fidesz alatt ez központosabb lett- sokkal. Jól látszik melyik az a 3-4 minisztérium, ahonnan táplálkoznak a korruptak. Ha az erővonalakat megszámolod, kiderül, hogy a fidesznél kb a fele van, mint az Mszp alatt volt. Sokat emlegetik a közgépet, holott ők sokkal kevesebbet kaptak most is, mint a Strabag és társai. Csakhogy a közgépből egy van, stabagból meg négyfelé osztódtak, és a többi is hasonlóan operált. Igaz a vezetők látható gazdagodása meghaladja a Mszp elnökhelyettes gazdagodását, de a fidesznél ez alig több tucat embernél, míg az Mszp-nél ezrek voltak. (vannak). Ez szülte a fideszen belüli elégedetlenséget, ezért lett a trafikmutyi, a földmutyi, de ezek kisebbek az Mszp dolgaihoz képest. Csak említsük a szingapuri 850 millió ;$-t. Hol van, vasút sem épült, út sem, hol a pénz, és az hogy ezek összejátszanak, erre bizonyíték, hogy fidesz sem keresi a pénzt, sőt még egyetlen tudott lopóst sem küldtek börtönbe. Honnan van Orbánnak szigete az adrán és hozzá 600 milliós yacht is? És hogy szerzett Gyurcsány 5 milliárdot csak úgy? Nem a lottón nyerte, azon Medgyesi nyert, smittelő nyert, esküvői hozomány lett, stb. Egyik kutya - másik eb, és a sintértelepeket felszámolták.

István Tamasi 2015.01.08. 12:43:42

@$pi$:
Ön most szándékosan vagy tudatlanságából eredően nem mond igazat? A sajtóban többször mnegjelent máér, hogy kis - értelemszerűen vidéki - településekre vannak bejelentve nagy cégek, mert ott nem szabnak ki iparűzési adót, beérik a gépjárműadóval.

István Tamasi 2015.01.08. 12:46:22

@jogalany:
Nem védem Fletót, nem barátom, nem párttársam, DE! ő először meggazdagodott /a privatizációból/ azután letzt politikus. A mutyivezér először politikus lett és abból gazdagodott meg. Ez a különbség.

István Tamasi 2015.01.08. 12:49:34

@Rudi Kató:
1, Anagyságrendi különbség van a bp-i és a vidéki, kisvárosi, falusi lakosság iskolázottsági szintje között és ez értelemszerűen meglátszik a jövedelem/GDP/termelő képességben és a jövedelmekben.
2. A vidéki "dőzsölést" idézőjelbe tettem.Ha ön nem érti az idézőjel jelentését az az ön értelmi képességeinek a bizonyítványa.

Rudi Kató 2015.01.08. 15:06:15

@István Tamasi:
A vidékbe beletartoznak a megyei jogú városok is ahol ugyanolyan jövedelmi viszonyok vannak! A te értelmi képességeddel van baj, mert nem akarod a lényeget megérteni!
Mást nem is lehet várni egy judapesti vagy környéki élősködőtől!
süti beállítások módosítása