Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Talán megérdemled, hogy átverjenek

2015. január 03. - Szarvas Norbert

profile_pic.jpgPár napja találkoztam egyik oldalon egy hernyóval, ami átlendített engem Egri Viktor direkt honlapjára, ahol szembesült a magyar álom megvalósulásával. Talán a szöveg nem is ütött nagyot, de a tökéletesen beállított Maseratis, Karibi Szigetes képeknek sikerült elábrándoztatniuk. Bár és habár a Maserati egy elérhetetlen csodaként hat, ha jobban belegondolunk, akkor a legtöbb magyar lízinges matyóhímzésnek lehetne Maseratija. A 2006-os Guattroporte Executive már 6 misiért elérhető, miközben egy újonnan lízingelt Suzuki Swiftért 5 év alatt lazán visszafizet a delikvens 6-8 talicskát. Na mindegy, azért elálmodoztam mekkora királyság Egri Viktor élete, aztán kapom a pofámba a megoldást. Hát persze, hogy én erre nem gondoltam! Bináris opciós kereskedés!

Az átlagos ember ebből a három szóból kettőt nem ért, a kereskedés meg mindent visz. Nagyon tudományosan, nagyon titkosan hangzik. Ha jobban elmélyül benne az elmúlt évtizedeit a tuti biznisz keresésével töltő Marika néni és Feri bácsi, akkor bizony minden esélye meglesz saját nevük átkeresztelésének. Holnaptól nevezhetjük őket Pállnak, Madár Pálnak. Eztán ez a sok PaliMadár tejelni fog, mint az alpesi Milka. Pénzt persze nem fognak visszalátni, a niáris alapú csitrilliárdok továbbra is váratnak magukra. Viszont holnap már lehet gondolkozni a Tesco sorain, hogy akkor iszunk vagy eszünk. És ez itt a lényeg!

A legtöbb esetben azokat sikerül bepalizni az interneten, akiknek nagyobb a vágyuk, mint a tehetségük. Azok a Madarak a legveszélyeztetebbek, akik eddigi életük során sem tudtak semmi olyat felmutatni, mint amit igazából szeretnének. Ki akarnak tőrni a mindennapok mókuskerekéből, utazni akarnak, jó autót akarnak, jól akarnak élni. Sajnos eddig sem tudták a megoldást és ezután sem fogják érteni az élet ezen aspektusát. Valamiért 2014-ben (15-ben) is léteznek emberek akik elhiszik, hogy Eldorado az interneten ingyenes tanácsok és minimális regisztrációs díjak szellemében létezik tovább. A tőzsde egy ritka nagy kurva, aki bárkinek odaveti magát. Ez nem az egyszerű emberek játéka. Néhány rutinos róka ezt már régen észrevette és tudatosan elkezdik a "birkákat" berángatni abba a bizonyos cső(d)be. A berángatott emberek pedig képtelenek saját maguknak feltenni a kérdést:

Miért akarják nekem elmondani a tutit egy olyan szakmában, ahol nem feltétel, sőt szükségtelen a tömeges jelenlét? Nincsen értelme bináris automatizmusokat osztogatni, hiszen ha ennyire jó biznisz, akkor a főni saját magának sokkal több pénzt tud ebből csinálni, mint az a pár tízezer, százezer forint, amit elszed tőlem! Ennek így semmi értelme nincsen!

Az interneten számtalan megvilágosító self-made lading page létezik, aminek egyetlen célja megvalósítani az igazi tőzsde mechanizmusát! Hogyan tegyük át az én zsebemből az ő zsebébe a pénzt? Ennyi és nem több! Ráadásul a legtöbb esetben semmilyen esélyed nincsen a nyereségre. Amit kaphatsz, az egy lábon kihordott agyvérzés, miután elbasztad unokáid örökségét.

Amúgy ez az Egri Viktor sztori az AnyOption nevű nemzetközi szélgengszterekből álló oldal agymakijainak a rémszüleménye, kitalációja. Viktor ugyanazokkal a tökéletesen beállított képekkel, ugyanazzal a szöveggel hódít az interneten más néven különböző országokban:

Mindenhol ugyanaz az életút, de még a képek is ugyanazok, merthogy ez egy kapuoldal…

Max Leupert München -ből (http://maxleupert.com/)

Edgar Morgan Southampton -ból (http://www.edgarmorgan.com/)

Miroslav Kadlec Brno -ból (http://vydelekburza.eu/)

Piotr Kozlov Volgográd -ból (http://www.pyotrkozlov.com/)

Damient Lauren Lyon -ból(http://www.damienlaurent.com/)

 

Azt gondolom, hogy mindig lesznek csalók. Ez nem valami nagy újdonság. Viszont a csalások 90%-át ki lehet szűrni a gagyi honlapokból, az impresszum hiányából vagy éppen egy tahiti székhelyből. De talán a legjobb szűrő, ha képes vagy észrevenni a bemutatkozó oldal jellegzetességeit:

Milliomos leszel és ennek szinonímái!

Hidd már el, hogy a kutya nem akarja, hogy te milliomos legyél! Pláne nem ingyen vagy egy minimális összegért cserébe! Miért akarná? Kije vagy te neki?

A Munka szó nem jelenik meg a szövegkörnyezetben

Ezek a beetető, mondhatni harcsázó oldalak lényegi hasonlósága, hogy még véletlenül sem akar a milliók mögött húzódó kemény munkáról beszélni. Persze elhiszem, hogy könnyebb elhinni az amerikai bullshitet Steve Jobs-ról vagy másokról, akik hirtelen csitrilliárdosok lettek, mert szerencséjük volt. De hidd el, hogy ez így nem igaz. Érdemes önéletrajzokat olvasni, ahol még mindig csak kapargatják a valóság felszínét, de már onnan lejön a kőkemény éveken át tartó szopás, amire összejött valami.

És ami a legfontosabb!

Ne nedvesedjen mar be a bugyid egy jó autó vagy koktél a tengerparton kép láttán. Te is eltudsz oda jutni! A Suzuki példából lejött, hogy kis odafigyeléssel sokkal közelebb van a Maserati, mint gondolnád! Elutazni egzotikus helyekre sem annyira scifi kategória. Egy átlagos magyar ember két-négy évet gyűjtéssel lazán el tud jutni ilyen helyekre! Tudom, hogy ez a kijelentésem polgárpukkasztó, de basszus!, valaki mondja már ki végre!

Az átlagos ember számára az én legjobb tanácsom (ingyen:) egy jobb élethez a következő:

"Nincsen értelme 30 éven keresztül álmodozni, miközben minden igazi vágyad már ott van körülötted! Család, barátok, élet. A pénz pedig nem fontos, de szükséges. Pénzt legjobban megtakarítással tudsz elérni. Figyeld meg hova jutottál volna, ha az elmúlt 20 évben havi 10-20 ezer forintot tettél volna félre ahelyett, hogy két-három évente beleugrasz egy milliomos bulival 50-100-200 ezer forinttal! Akinek nincsen lehetősége vagy affinitása vállalkozni (amiből tényleg lesz pénz, ha jól csinálod), az kezdjen el spórolni! Lehet, hogy nem a te életed lesz könnyebb 30 év gyűjtés után, de garantálom, hogy ebben az esetben a gyereked már előnnyel fog indulni, amikor a kezébe nyomsz egy lakást! Gondolkozz generációs befektetésekben a saját gyerekeiddel, unokáiddal!"

(u.i.: ezzel az Egri Viktor bullshittel nem ma találkoztam először, viszont nem is erről szól a cikk. Egri Viktor egy típuspélda, amivel az embereket folyamatosan beugratják) 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr1007036697

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősítene a liberális baloldal a tüntetéseken? 2015.01.04. 13:04:35

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december közepén az országba. Ukrán kísérőjük lelőtt két ukrán tisztet a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján, mert nem akarták engedni a buszok...

Trackback: Nem kellene ezeket a folyamatos hazaárulás miatt betiltani? 2015.01.04. 13:02:00

Támadást hirdettek a saját hazájuk ellen. EP-képviselőik a lehető legtöbb külföldi politikust rá akarják venni, hogy a lehető legrosszabb véleménnyel legyen hazánkról a nemzetközi sajtóban és minden egyéb fórumon, ahol megfordulnak - tudtuk meg nyilatk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EGYIKRESEM 2015.01.03. 16:32:54

Birom az oldaladat, meg amiket irsz, de sirhatnékom van a helyesirástól...

Nekem a kommentmező mind a 3 hosszú í nélküli szót aláhúzta pirossal most, jelezve hogy valami NEM OKÉ. Olyan rohadt nehéz lenne erre a pár szóra ránézni, és eltölteni fél percet kitotózva mi a helyes?
Adj már magadra ennyit, bakker.

(én laptopon szoktam a gépelést, nem használok hosszú i-t. De ha üzleti levelezést irok, akkor igenis veszem a fáradtságot.)

Szarvas Norbert 2015.01.03. 16:56:35

@EGYIKRESEM: jogos! igyekszem de sajnos az MAC-en valamiért nem működik a magyar helyesírás ellenörző, vagy legalábbis én nem jöttem rá erre még:(

Untermensch4 2015.01.04. 09:29:02

"kúrva", "bírkákat", agyvérézs,
ebből sztem az utolsó elírás és nem is feltűnő, alapból javítja az agyunk olvasás közben. a "birka" és a "kurva" viszont érdekes mert a birkának nincs jelentésben kapcsolódó hosszú ékezetes szóbarátja. esetleg okozhatja hogy "túl sokat" vagy idegen nyelvi "közegben" vagy gyakoriak és gyorsak a váltások. ("az MAC-en" meg komment is meg kiejtés behatása is lehet). bocs a nyelvtannáculásért, egyébként is bagoly mondja vagyok ha vki utánam olvasna) :)

StanLee · https://newsroll.net 2015.01.04. 10:36:04

Ez a binaris opcio (vagy hogy hivjak magyarul) egy ujfajta szerencsejatek. Igazabol azert binaris, mert ket kulonbozo kimenetele lehet a dolognak: vagy nyersz, vagy veszitesz. Az esetek tobbsegeben persze veszitesz :-) Az emberek szeretik elhinni, hogy keves munkaval, keves tudassal sok penzt lehet keresni, amire a tozsde vilaga egy nagyon jo lehetoseg - a balekok szerint. Persze biztos van egy ket nagyon szerencses ember, akik a binaris opciokkal penzt keresnek, de oszinten, ki az, aki rovid tavon (1-2 ora) elore meg tudja mondani, hogy egy adott instrumentum, pl. a EUR/USD arfolyam hol lesz? Ennyi erovel inkabb bizzon mindenki a vak szerencseben, es menjen el a kaszinoba a roulette asztalhoz, ott gyorsabban el tudja jatszani a penzet.

Muzsikok közt 2015.01.04. 12:40:41

Lehet kevés munkával rövid idő alatt sok pénzt keresni.

Csak ahhoz hogy oda eljuss hosszú idő, sok munka és sok elveszített pénz árán juthatsz. Az extraprofit abban van, hogy a túlnyomó többség még a szopó szakaszban feladja, és bukóval kiszáll.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.01.04. 12:53:12

Az emberek lustaságára és mohóságára építve jól megfejni őket mindig is nagy üzlet volt a történelemben :)

Pan Modry 2015.01.04. 12:54:55

A tozsdezes alapvetoen egy teljes munkaidos allas, es ha penzt akarsz vele keresni kell hozza infrastruktura (Bloomber, Reuters terminal, analistak, programozok stb...)
Hallani olyat idonkent hogy 1-1 maganyos guru mennyi penzt csinalt, de ezek aranya alacsonyabb mint a milliardos lottonyertesek aranya a teljes lakossag koreben.

Ha valaki fialtatni akarja a tozsden a penzet meg mindig a legjobb nehany hedge fund-ra bizni, vagy ha az embernek kevesebb van akkor vmilyen mutual fund-ba fektetni.

Pan Modry 2015.01.04. 13:05:16

"Lecsökkent volatilitás mellett ne kereskedjünk!" ezt a tanacsot ennek a jomadarnak az oldalan talaltam, csak ugy talalomra beleneztem opciotrader.ucoz.com/publ/ Nos, a volatilitastol fuggoen erdemes opciokra short vagy long pozikat nyitni, ha peldaul a volatilitas novekedesere spekulal valaki akkor erdemes long pozit nyitni opciokra. Viszont ha valaki hirtelen nagyon beleszeretne az opcios kereskedesbe, annak elarulom hogy a risk reward-ok nem nagyon kulonboznek a hagyomanyos termekek kereskedesetol sem, raadasul az opciok arazasa a volatilitas fuggvenyeben azert feltetelez valamilyen alapszintu matematikai ismereteket amivel a legtobb atlagpolgar nem rendelkezik. Elegge felbasznak az ilyen onjelolt "guruk", ha meg valaki konnyen akar penzt keresni inkabb vegyen lottoszelvenyt, tobb eselye van, mint single onjelolt traderkent opciokkal vagy mas derivativakkal kereskedni, ez egy jotanacs. - See more at: iflgazdasag.blog.hu/2015/01/01/te_minek_adsz_borravalot#comment-form

colonel Tigh 2015.01.04. 13:25:44

"Pár napja találkoztam egyik oldalon egy hernyóval, ami átlendített engem Egri Viktor direkt honlapjára..."

Téged is pornóról dobott át? :D

♔bаtyu♔ 2015.01.04. 15:01:04

Egy ideig itt az indexen próbálták átbaszni az embereket "gazdasági szakértők", vegyenek bitcoint, mert nagyon menő, az egész világ azt veszi. Aztán amikor (logikusan) megbukott a buli, nem emlékszem, hogy bocsánatot kértek volna.

Pénzért bármit leírnak, itt most egy blogger azt bizonygatja, hogy újra menő a zene KAZETTÁN!!!!
süti beállítások módosítása