Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Feltörölték a Fidesszel a padlót!

2014. október 13. - Szarvas Norbert

valasztas.jpgBudaörs meghagyta a profiknak a Pál utcai fiúzást, az életérzést, amikor valamelyik csapatba beállsz és dobálod a szart a jobbos/balos szomszédodra, cimborádra. Helyette még csak nem is egy folyamat kezdődött el város életében, hanem folytatódott. A lakosság hozta a papírformát és nem hagyta magát a rezsicsökkentésbe becsomagolt jedi trükkökkel befolyásolni. Tudjátok a tegnapi napot bezáróan a választási időszak nem a Fideszről vagy a 100%-os arányban minden választókerületben győzedelmeskedő Budörs Fejlődéséért Egyesületről szólt, hanem valóban az emberekről. De miért is?

Az elmúlt hetekben a városba gyanútlanul betévedő közidegen úgy érezhette magát, mintha a Fidesz jelentené az egyetlen megoldást Budaörs komoly problémájára. Mintha egyáltalán lenne Budaörsnek komoly, csak Fidesz által orvosolható problémája. Erről jut eszembe az örök érvényű mondat: "a Pepsi generáció addig nem létezett, amíg a Pepsi ki nem találta azt"! Még a csatorna fedél hátlapjáról is valamelyik narancsvidékes cowboy arca árulkodott a vélt komoly problémáról. Azt az érzetett keltették bennünk, hogy itt bizony komoly változás van előkészületben. Egyáltalán néhány eltévedt kósza hírdetéstől eltekintve volt az önkormányzati választásokon más induló is a Fideszen kívül?

A zseniális kommunikációjáról ismert Fidesz budaörsi leányvállalata valami elképesztően brutális szlogennel futott neki az idei évnek. Magyarország újfent legélhetőbb, legfejlettebb városának megválasztott Budaörsről az jutott eszébe a marketingeseknek, hogy ideje lenne ezt a várost lendületbe hozni. Hozzuk lendületbe, hangzik az ígérvény! Persze a szemérmesebb választó polgár mondhatja, hogy ez a kormánypárt marketing sémáján alapul, amit oly sokan bekajáltak már. Akkor Budaörs miért nem?

Budaörsön Wittinghoff Tamás polgármester a legrégebben (rendszerváltás óta) hivatalában levő polgármesterek egyik az országba. Ez idő alatt remek húzásaival a város szunnyadó állapotából kivirágzott, élhetőbbnél élhetőbb lett és még az ellenzék is elismerte választási hadjárata során, hogy Budaörs összehasonlítási alapja nem az Alföldön keresendő, hanem valamelyik fejlett nyugati kisvárosban. Évről évre, hónapról hónapra fejlődik a város és a közösség. Olyan érzésem van sokszor, mintha Willi Wonka csokigyárában lennék, ahol ugyanolyan fontos a gyártósor fejlettsége, mint a csokiút minősége. Persze vannak hibák, de miért ne lennének?

Hány várost tudsz mondani, ahol létezik az "én városom a legjobb" életérzés? Budaörsön 10-ből 9 az arány, akik itt élnek, akik el sem akarnak innen menni, és akik ismerik a börsi életérzést. Nyílván ez egy lagymatag lassú városvezetéssel nem alakulhatott volna ki. Ezért értelmezhetetlen számomra ez a "hozzunk lendületbe" marhaság. Lehetett volna persze valósággal, igazsággal is kampányolni, mint például a vízelvezetés problémája vagy a megnőtt forgalom, de azzal meg nem lehet nyerni, mivel az ilyen dolgok Budaörsön nem a rossz városvezetésből következnek, hanem a pénz végességéből (még itt is). 

Ami a legtöbb helyen az országban működött, itt nem érvényes. Nem lehet az emberek agyát átszínezni, mivel a legtöbb ember agyában nincsenek színek. Pont nem érdekli a legtöbb gondolkodó budaörsit, hogy piros vagy narancs. Ami érdekel minket, az az eredmény. Aki eredményesen tud működni , amiből a lakosság is részesedik, az maradjon, a többi meg nem érdekel minket. Budaörs ebben az értelemben úgy máködik, mint egy multi bizottsága, akiknek nem az ígéretek, meg a duma számít, hanem a tények, a tapasztalatok. Ha Budaörs ilyen ütemben fejlődik, akkor érezni lehet, hogy a lendületes buzdító egy baromi nagy hazugság, egy vesztes ember utolsó rúgkapálása.

Budaörs megmutatta megint, hogyan kellene működni egy igazi szavazásnak, hogyan kellene az embereknek funkcionálniuk. Nem kellene minden választási ciklusban változtatni, csak ha valami nem működik. Nem a színekre, pártokra kell szavazni, hanem valós értékekre, elért eredményekre. Legyen ez Fidesz, MSZP, Jobbik, Szebbik, Valamelyik! A lényeg, hogy a megfelelő emberek legyenek a megfelelő helyen. Mindegyik oldalnak vannak jó dolgai, ötletei. Viszont csak ebből nem fogunk megélni. Senki sem! Másrészt érdekes felvetést vetíthetne előre Budaörs. 

Valóban arra van szükség, hogy nagy tradicionális pártok országos szintű harcainak, parlamenti vitáinak kiterjesztett-kigerjesztett harcterei legyenek a települések? Valóban csak ez az út létezik? Mi lenne akkor, ha a települési politikát mindenhol helyben alakított egyesületek alakítanák? Olyan emberekkel, akik ott élnek, akik saját nézőpontból beszélnek és nem pártutasításra? Mi lenne ha a lokális döntéseket mindenhol a települések a kezükbe vennék?

Budaörsön a Budaörs Fejlődéséért Egyesület minden jelöltje nyert Wittinghoff Tamás polgármesterrel az élen!

 

 

Tetszik a performance? Ez Like:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr206786245

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gödöllőn átverik a választókat 2014.10.13. 15:10:52

  A Gödöllői Lokálpatrióta Klub pártoktól független civil alakulatnak kíván látszani, bár bevallom semmilyen alapító okiratot, vagy ehhez hasonló nyilatkozatot nem tudtam fellelni a neten róluk, hogy vélekedésemet megerősíthessem, vagy cáfolhassam. Gé...

Trackback: Becstelen keresztények 2014.10.13. 15:10:25

  Na ezt is megéltük. Már szégyen KDNP pártagnak lenni!Mert ha kiderülne, nem szavaznának rájuk! Egy sincs köztetek, aki erkölcsösen vállalni merné, hogy a gödöllői Lokálpatrióták közt indul a 2014-es helyhatósági választásokon KDNP tagként? Pedig a ...

Trackback: KDNP-s választási csalók Gödöllőn 2014.10.13. 15:10:08

  Civileknek álcázták magukat, elbújtak a nyájban, nyertek, de a nyerést megóvom a következőképpen.     -- Eredeti üzenet -- Feladó: Iván Gábor <vilagnezet@index.hu> Címzett: pmh@godollo.hu, Varga.Zsuzsanna@godollo.hu, visz@nvi.hu, pa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.13. 10:58:58

A helyi emberek sokat számítanak.

balfékek 2014.10.13. 15:02:40

Gratulálok, az országban rengeteg ilyen település van, mely pártoktól függetlenül remekül működik, Én is ilyen helyen lakok. Csak azt nem értem, hogy ebbe az írásba is mi a frásznak kell belekeverni a pártokat mert így ez az írás is csak egy gyűlölet beszéd.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.10.13. 15:13:02

"Feltörölték a Fidesszel a padlót!"
beírás valóságtartalmában én messze nem bízok.

Gödöllőn is minden körzetben a Gödöllői Lokálpatrióták nyertek, csak közben kezd kiderülni, hogy akiket civilnek hittek a választók, azok lényegében F.mpsz meg KDNP tagok.

Na puff neki. Szopacs meg választók átbaszása a palánkon :-)

randomuser1 2014.10.13. 15:28:51

@maxval a bircaman: gondolod, hogy a valóság ennyire olcsó?

tralalala 2014.10.13. 15:29:05

Látom a blogoldalon, hogy már elkezdődött a Nagy Magyarázkodás Hadművelet :)

harpo 2014.10.13. 15:34:20

Budaörsön a Fideszes (?) alpolgármester volt a mostani BFE-s polg.mester kihívója, az ő szlogenje volt a Hozzuk Lendületbe Budaörsöt! - ugyanakkor ő is elismerte, hogy a lendület töretlenül megvan és megvolt. Ez a fideszes muki most a saját körzetét (Kamaraerdő) is elveszítette, ott is BFE-s lett most a képviselő,
és mind a 10 körzetben, ami eddig Börsön is példátlan, mert eddig a 10-ből volt 7-8 fideszes vagy független. Csalódottan azért megjegyezte, hogy a BFE Wittinghoff vezetésével keményen ellenzéki és nem független. Szegény nagyon beleakarta vinni a
választásokba a politikát, de végül is ő koppant nagyot és megérdemelten.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.13. 15:36:14

@Emmanuel Goldstein:

Bizony az. Sok kisebb városban, s különösen faluban a pártok is inkább helyi "civil" egyesületek mögé bújnak.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.13. 15:37:39

@harpo:

Kisebb helységekben azért a hozzáértés is számít. Azaz a pozitív tetteket maga mögött hagyó polgármester erősen esélyes.

randomuser1 2014.10.13. 15:37:49

@maxval a bircaman: ez köztudott, azért kell odafigyelni a programra nem csak a csomagolásra!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.13. 15:40:40

@Emmanuel Goldstein:

Nagyvárosban nem így van. Ott a teljesítmény nem számít.

kvadrillio 2014.10.13. 15:41:38

IGEN..., LÁTTUK..., HALLOTTUK..., MINDEN PÁRT ÖSSZEFOGOTT-FOSOTT, HOGY ELŐSEGÍTSÉK ORBÁN GYŐZELMÉT....SOK-SOK UMBULDÁVAL.
Oktávokkal sokkal jobb politikusok vannak bármellik pártban, mint a fideszben.
VIKTORKA PEDIG ébredjen fel ! ne a zsidókra, holoemlékeire, sasfészkes-.baromszoprecskákra költse az uniós pízeket, hanem IGEN ! A MAGYAR EMBEREKRE ! MERT HA NEM, AKKOR SAJNOS MEG LESZ ERŐSZAKOLVA HAMAROSAN !
uMBULDA-VÁLASZTÁS VOLT EZ A javából, A FELSZÍN ALATT A LÉNYEKK !

VÁLTOSSSZTASS VIKTORKA ! MERT NEM JÓ, AMIT EDDIG ÖSSZEHÁNYTÁL MAGYARORSZÁGRA !+

KÖSZI !
IDE SEHHH KOMMENTELHETEK ?
MENEK A FASZBÚÚÚKRA !

DIKTATÓRHIKUSSS LETT MINDEN "KAMUBLOGGERKEHH " :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

JAJJJJJJJJJ !r!!!!!!!EZÉRT A HSZ-ÉRT KIVÁGOTT A MANDINER-BLOGGERKEHHHH !!!!!!!!!! :)i)))))))))))))))))))))

randomuser1 2014.10.13. 15:43:29

@maxval a bircaman: de, azért van kerületekre bontva, a lokálpatriotizmus igenis erős, max a főpolgármesterrre lehet igaz, de ez is inkább nézőpont kérdése, hisz nem igazán volt miből válogatni

Alick 2014.10.13. 15:46:17

Ahol a lokálpatriotizmus erős, ott nem a pártpolitika dominál.
De vagy olyan hely is, ahol az egymást régóta ismerő, különböző pártok emberei ténylegesen összedolgoznak és csak nagyon kevés témában vitatkoznak pártszintű megközelítéssel.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.13. 15:48:42

@Emmanuel Goldstein:

Budapesten ez akerületekre igaz. Ismersz te ballibet aki szavazna egy sikeres fideszes polgármesterre vagy fideszest aki szavazna egy sikeres ballib polgármesterre? Kizárt dolog, ezt felülírja a pártszimpátia. A pártszimpátia csak kisebb helységekben nincs első helyen.

Wagem 2014.10.13. 15:53:11

Kivel mosták fel???....anyáddal? szardarab.
A Fidesz meg felmosatta az egész országot veletek retkes huhogók.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2014.10.13. 16:09:02

"Budaörsön Wittinghoff Tamás polgármester a legrégebben (rendszerváltás óta) hivatalában levő polgármesterek egyik az országba"

Ezmiez? Úgy mégis?

Szarvas Norbert 2014.10.13. 16:09:52

@Wagem:

pont erről szól a cikk basszus, hogy nem szabadna olyannak lennie, hogy te vagy én. Én oldalam, te oldalad, hiszen egy településen, egy országban élünk közösen.

Tehát innentől kezdve az én független oldalamra nem alkalmazhatod, hogy "veletek", nincsen veletek. Sok dolgot jól csinál a Fidesz (sokat nem), a kommunikációja pedig MArketing mesterkurzusokon fog előjönni. De ettől függetlenül, most valami más történt.

metal · http://electric.blog.hu 2014.10.13. 16:14:38

Nem vagyok Budaörsi, így csak sejtésem van. De a cikk alapján erősen él bennem egy érzés: ez a "civil" szervezet erősen ellenzéki (magát demokratának mondó tábor) kötődésű.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2014.10.13. 16:21:29

@Szarvas Norbert: szóval most se tűnt fel. Akkor inkább hagyjuk.

Blogger Géza 2014.10.13. 16:23:03

Bocsi, de ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy "feltörölték a padlót az MSZP-vel", vagy "feltörölték a padlót a Jobbikkal", hiszen nekik sem termett egyéniben babér. (Ne tekintsük sikernek, ha egy párt még jelöltet sem tud állítani.) Minél kisebb a település, általában annál jelentősebbek a civilek, és Budaörs egy elég kicsi város, nem nagy nagy csoda, ha ott is civilek győznek épp. Ettől még egy parlamenti választáson simán leszavazhatnak majd a Fideszre.

Egyébként a posztból "véletlenül" kimaradt, hogy a képviselő-testületben ott lesz 3 fideszes delegált is a töredékszavazatok miatt. (1 Jobbikos mellett.) Úgyhogy a pártok közül mégiscsak a Fidesz a legerősebb Budaörsön.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.10.13. 16:23:41

Egyik pártra sem szavazunk, mert a pártok inkább csak akadályozzák a közmegegyezést. Az egypárti után, le a többpárti diktatúrával is!
Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat!

Netuddki. 2014.10.13. 16:38:37

@vilagnezet.blog.hu: Mi van takonygerincű, blogbólkitiltogató? Nyomatod a hülyeségeidet?

Netuddki. 2014.10.13. 16:40:59

@vilagnezet.blog.hu: Mellesleg te balfasz, a zemberek 55%-a egyik pártra se szavazott ha még nem tűnt volna fel. Ugyanis csesztek élni a választási jogukkal, és el se mentek szavazni...

Tizenötmillió Magyarok 2014.10.13. 16:52:09

" Feltörölték a Fidesszel a padlót!"

Hat persze, sirnak is szegenyek. Mert az elmult 4 evben csak 5 orszagos valasztast nyertek meg folenyesen.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.13. 16:58:04

@Emmanuel Goldstein:

Éltem Mo-n Budapesten is és faluban is. Óriási a különbség.

Budapesten a fő szempont: melyik párt embere. Aztán jön, hogy szimpatikus-e és jó politikus-e,

Falun a fő szempont: szimpatikus ember-e. Aztán jön, hogy melyik párt embere és jó politikus-e.

A faluban, ahol 9 évig éltem, a legnagyobb fideszes csúcs idején választottak meg egy MSZP-st polgármesternek. Aztán mivel csinált egy rakás hülyeséget és belekevedett egy csomó zavaros ügyletbe, 4 év múlva a volt helyi MIÉP-elnök lett megválasztva civil színekben.

vNHM 2014.10.13. 17:09:47

Mennyire kell debilnek lenni es elrugaszkodni a valosagtol, hogy ilyen valasztasi eredmeny utan (zsinorban harmadszor) ekkora baromsagot irni? Mi van ecsem, savanyu a szolo? Nem baj, szokjad! Szevasz.

kosztarovics bácsi 2014.10.13. 17:09:52

Jól van metéltek! Rugózhattok a témán 5 évig!

randomuser1 2014.10.13. 18:06:54

@maxval a bircaman: attól, h éltél tizenpáréve óbudán, még nem biztos, h tisztában vagy az aktuálpolitikai eseményekkel!

cenzuratroll bosszanto 2014.10.13. 18:54:01

@Blogger Géza:

Mocskos fideszes a választópolgárok akaratából egy darab nem került be. Magadtól vagy hülye, vagy előírják?

cenzuratroll bosszanto 2014.10.13. 18:54:56

@Tizenötmillió Magyarok:

Mivel 5 választást csaltak el fölényesen.

Mortanius 2014.10.13. 19:18:23

Valahogy lefelejtődött, hogy ezek a nagy függetlenek, mind ősöreg, volt szdsz-es, mszp-s figurák!

űrszelvény (törölt) 2014.10.13. 19:23:15

A poszter nagy nehezen keresett egy várost, ahol nem a jobboldal nyert :)

Egyébkéntis, ti úgy szoktatok számolni, hogy aszondja: Budaörs lakóssága 27 655 fő, a polgármesterre pedig 8 029 szavazatot adtak le. Ez, akárhogy számolom a teljes lakosság 29,03%-a. Vagy magatokra azért nem alkalmazzátok a 2010-ben általatok ,meghirdetett alternatív választási matekot? :)

Balt 2014.10.13. 20:10:17

Most nézem az M1 híradóban: a kb. 3200 településből összességében 2500 körülin független polgármester lesz, 600 valahányban fideszes, talán 31-ben böszmefogásos, 14-ben meg jobbikos. Na, ezt add össze!

zobod 2014.10.13. 20:28:23

Sok önérzetes helyi talán azt hiszi, most így jól bosszút álltak a fideszen, hogy nem Budaörs lett a járási székhely két éve, hanem Budakalász?

randomuser1 2014.10.13. 20:47:12

@Balt: jaja, ennyi a lényeg:)

wolves84lb 2014.10.13. 20:53:15

@űrszelvény: az eszedbe sem jutott hulyefideszes, hogy nem a teljes lakóssag (csak miattad irtam igy...meg nezni is faj) szavazhat? Nem, ugye?

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2014.10.13. 21:24:06

Budaörs-Budapest határ útjától keresztutcára van a telkem.
MINDÉG IRIGYELTEM A BUDAÖRSIEKET !
Budaörs: Drága telkeken drága házak!
Budapest, Spanyolrét: Drága telkeken nagy kaka! Nincs közmű, nincs építési engedély! Arra volt eszük, hogy telekadót vessenek ki a be nem épített telkekre! Azért nem tudod beépíteni mert nem adnak ki építési engedélyt!

cenzuratroll bosszanto 2014.10.13. 22:08:52

@Balt:

tarlós és a nemzett tolla óta tudjuk, hogy a "hazugság" a "gyávaság" és a "független" szó jó barátok és a fideszcsicskák legfőbb ismérvei.

Nevoeiro66 2014.10.13. 22:21:13

Itt nyertek a szocik, csak a nevüket sem merték vállalni... Na és? Attól még megint a Fidesz vitt mindent, mint a piros hetes. Szokjátok ballibák. :)

NE pofázz mienk a kétharmad. 2014.10.13. 23:35:36

"Budaörs megmutatta megint, hogyan kellene működni egy igazi szavazásnak, hogyan kellene az embereknek funkcionálniuk."

No majd meglatjuk ki nevet a vegen. Az biztos budaorsnek annyi, vege van ! Nem hogy nem kap majd, egyetlen fillert sem, hanem felszamoljuk, beszantjuk, soval behintjuk.
PAKS 2 miatt, ugyis szukseg lesz, egy uj nuklearis hulladek tarolora, igy akkor mar meg is van a helye.
Ugyszinten szegednek is annyi, azt meg odaadjuk a romanoknak, cserebe valamilyen ertekesebb teruletert.
Jo lesz az halatlan hazaarulo komcsiknak.

Blogger Géza 2014.10.13. 23:52:56

@cenzuratroll bosszanto: Kivéve azt a 3 fideszest, aki bekerült. Te magadtól vagy ilyen hülye, vagy előírják?

startrekfan 2014.10.14. 00:02:44

Budaörsnek van egy része, mely Budapesttel határos, és úgy hívják: Frankhegy.
Remek kis hely, csodálatos panorámával, és reménykedő ingatlantulajdonosokkal. 24 éve - pont amióta Wittinghoff Tamás a polgármester. Pontosan ennyi ideje gátolta minden lehetséges eszközzel a Frankhegy fejlődését - mert súlyosan ellenérdekelt abban, hogy egy jelentősen jobboldali beállítottságú, középosztály-beli tulajdonosi kör ott építkezzen, valóban budaörsi lakossá váljon, s ezáltal veszélyeztesse az ő helyzetét. Mondvacsinált okokra hivatkozik a szennyvízzel és hasonlókkal kapcsolatos problémákkal kapcsolatban, miközben számos, nemzetközileg kipróbált és működő módszer van már mindezen kérdések kezelésére. De a polgármester ragaszkodik ahhoz, hogy építési engedélyt továbbra sem lehet a Frankhegyre kiadni - de kellően ravaszul csinálja: nincs deklarált építési tilalom, mert ebben az esetben viszont a törvény a telekadó szedését megtiltaná. Mivel azonban nincs építési tilalom, csak épp egyszerűen nem adnak ki építési engedélyt (belterületre!!!), a zsíros telekadókat így azért be lehet szedni. Ilyen módszerekkel nem nehéz Budaörsöt pénzhez juttatni, mint ahogy azt is csak kihasználni kellett, hogy a nagy cégek maguktól idejöttek telephelyeket létesíteni és masszív helyi adókat fizetni. Wittinghoff Tamásnak semmit sem kellett ezért tennie, csak a babért learatni. Ezt úgy tűnik, ismét sikeresen tette - és van, aki még blogban is gratulál hozzá. Ehhez én is csak "gratulálni" tudok.

ebella 2014.10.14. 04:34:11

Kinek van azzal baja, hogy egy helyi régóta politikus arc (aki már akkor nyert, mikor máshol éppen a bolsik), aki nem fideszes, nyer? Így van ez Gödöllőn is. De ebből a bolsiknak azt a következtetést levonni, hogy számukra, úgy összességlében van remény, hát csak a legostobábbaknak szabad!

Sterbinszky Tivald 2014.10.14. 05:56:15

Az még nem fordult meg a fejedben, hogy az emberek nem hülyék, és arra szavaznak, aki az érdekeiket képviseli, akinek a munkájától fejlődik a települések?
Nálunk sokkal jobban feltörölték a padlót a fidesszel, mint börsön! Ott 70% alatt marad a győztes, nálunk majdnem 78%-ot szerzett.
Erről nem akarsz írni?

torró 2014.10.14. 07:31:27

Mennyire látszik a gyerekes mentalitás a pártszimpatizánsok körében.Bolhából elefántot , meg a "mieink" ,"meg a tieitek", a pártok részéről nyilatkozók meg egyszerűen röhejesek. Bölcsőde! És ez a hihetetlen gyűlölet özön. Most is hallgatom a rádiót, nem tudom ki beszél, de az összefogás, meg a fideszt le kell váltani stb. Ki a hibás rajtam kívül.Ja! Most hallom valami liberális nyilatkozik, hogy ők milyen okék, már nem fantom párt, és jó teljesítmény stb. Na! ez csak beszúrva. Szóval ! Azt akarom mondani ez a kommunkációs gyakorlat a pártok részéről veszélyes egy tanuló demokráciában.,

bkover 2014.10.14. 08:16:50

az Országgyűlési Választáson a 20 budaörsi választókerületből 18-ban FIDESZ jelölt nyert. Te kis fütyike...

valasztas.hu//hu/ogyv2014/861/861_0_index.html

holovac 2014.10.14. 08:43:30

Nem tudom, hogy a poszt szerzője budaörsi lakos-e, én az vagyok. Annyiban árnyalnám a képet, hogy megyei listán, ahol ugye egyértelmű a pártpreferencia most is a fideszre szavazott a lakosok döntő többsége!
Ez sajnos azt jelenti, hogy az egyesület ügyesen megválasztott neve elfedte a tagok pártszintű kötődéseit aminek ismeretében a választók már nem biztos, hogy rájuk voksoltak volna.
Szóval, sokkal inkább elkeserítően ostoba döntés volt ez, mint bátor hittétel.
A város működtetése eddig is nehéz volt, bár a képviselő testületi többség kormánypárti volt. Mostantól szinte biztosan befagynak a források és a város magára marad. Remek döntés, valóban!

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2014.10.14. 09:31:49

Wittinghoff véresszájú SZDSZ-es volt 2009-ig. Azóta persze próbálja ezt elfeledtetni mindenkivel. Biztos jó polgi, ha megint megválasztották, de azért ne örömködjünk már mennyire civil, meg helyi...Holnap, ha Orbán elindulna felcsúti polgijelöltként, függetlenként, akkor ha megválasztanák ugyanezt írnátok? :)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.10.14. 09:37:52

@maxval a bircaman: Nézd meg a XIII. kerületi eredményeket. Mindenhol MSZP-s győzött. És nem azért mert a kerület MSZP-s, hanem azért mert az emberek látják, hogy a kerület vezetése jól csinálja azt amit csinál.

PS.: Kedves Blogger,
Nem azért, de kommenteléskor alig látsik a koomentablakba írt szöveg. Lehet, hogy ez neked nagyon dizájnosnak tűnik, de gyakorlatilag használhatatlan.

zsg? 2014.10.14. 10:15:28

Budaörs már megtanulta, hogy milyen a fidesz bosszúálló csürhe politikája. Budaörsi vagyok, így első kézből tudok arról beszámolni, hogy az előző választások után - amikor szintén a Wittinghof győzött - milyen bosszúhadjáratot indított a fidesz a település ellen. Aminek részeként a kormányzat megpróbálta ellehetetleníteni a helyi önkormányzatot, például nem a 27.000 lakosú Budaörs, hanem a jóval gyengébb adottságokkal rendelkező, 10.000 lakosú Budakeszi kapta meg a járási központ címet. Ami azt jelenti, hogy a közel háromszor akkora Budaörs lakosai járhatnak át Budakeszire, ha járási önkormányzati ügyeket kell intézniük (pl., építéshatóság). Ahová csak autóval lehet átjárni, mert a két agglomerációs település között nincs használható tömegközlekedés, csak Budán átszállva. Szintén ennek a műsorszámnak volt a része, hogy a többségi fideszes képviselő testület hogyan próbálta ellehetetleníteni a polgármester munkáját. A testületi ülések egy paródiára hasonlítottak, ahol egy eszement és undorító kiszorítósdi zajlott minden ülésen. Aztán azt is láttuk, hogy a fideszes testület hogyan próbálta a város pénzeit kisajátítani, kiszervezni olyan cégekbe, amelyek felett nem a polgármester, hanem a testület, vagy a fidesz ejtőernyős embere delegál. Ilyen volt a régi városi újság ellehetetlenítése, majd egy új újság kiadása, sokszor annyi pénzből, fidesz propagandával telenyomva, fideszes komisszár cégébe kiszervezve. És még sorolhatnám az undorító húzásokat. Egyszóval, Budaörs megtanulta, hogy a fidesz nem települést akar vezetni és fejleszteni, hanem csak hatalmat és pénzt akar, aki pedig ellenáll, azt minden eszközzel megpróbálják kicsinálni.

Budaörs jómódú település, évente milliárdokat költ az oktatási intézményeire, kultúrára. Lehet azon filozofálni, hogy ez mennyire Wittinghof érdeme és mennyire szerencsés adottság. Mindenesetre, Wittinghof 20 éves regnálása alatt soha nem szembesült a város a nyilvánvaló lopás jeleivel, kétes ügyletekkel, bűzlő hatalmi törekvésekkel. Szépen csendesen működött és fejlődött a város. Mióta a fidesz csürhe beindult, azóta folyton a hatalmi harcok és a lopási szándék zaja jön a testületi ülések felől.

Budaörsi lakosként és ezt olvastam ki a választásból, és ezek után nagyon örülök, hogy ki lett picsázva ez a mocsok banda.

Balt 2014.10.14. 10:31:20

@cenzuratroll bosszanto: Itt most épp Wittinghoff "független" polgiról van szó nemdebár, de azé' ne szomorodj el nagyon.

ebella 2014.10.14. 11:06:22

@zsg?: Az országgyűlésin meg meg nagy fölénnyel ettek szavazva a "mocskok". Tudathasadásotok van, vagy csak a helyi szavazás az más mint az országos? Hányan tagjai a Fidesznek a most megválasztott testületből?

ebella 2014.10.14. 11:07:35

@The Ghost Wolf: Valóban. Ahol mennek a dolgok, ott minek váltani? Csak az egészen elbutult pártharcosok csinálnak ezekből eposzokat.

Józsi01 2014.10.14. 11:17:50

Azért Wittinghoff mióta független? Vagy helyesebben kitől független. Mert SZDSZ tag volt jóóóóóóóóóóó sokáig.

Ennyit a függetlenségéről.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.10.14. 11:47:37

Jó hír, hogy lendületbe hozta a független SZDSZ Budaörsöt. Csodálkozom, hogy nem valamelyik ork többségű faluval tették ezt, mint a terület szakértői és az egyenlőség prófétái.

Croma Soma 2014.10.14. 12:27:55

@NE pofázz mienk a kétharmad.: nem bánom nem is akarok veled egy országban élni! :)
Ha neked fáj, hogy egy település tudja mit csinál, és tudja, hogy a tehetség érték...

Croma Soma 2014.10.14. 12:32:30

@zsg?: érdekes szegediként ugyan ezt tudnám mondani...

cenzuratroll bosszanto 2014.10.14. 12:40:48

@Blogger Géza:

Szerencsétlen, buta csicska vagy. Kompenzációs lista. Nézz utána, van mit pótolnod. Akkor nem irkálsz baromságokat, igaz, akkor hogyan röhögnénk az idiotizmusodon.

cenzuratroll bosszanto 2014.10.14. 12:42:48

@Balt:

Ha jól emlékszem szadeszes volt, az meg már elég rég felszívódott. Ennek ellenére volt annyi gerince, hogy megmaradt embernek, és nem lett belőle tarlós vagy nemzettolla szintű ócska fideszcsicska. A választók ezt díjazták, tudod nem mindenki él a fidesz seggnyalásából, mint a hozzád hasonlók.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.10.14. 12:48:27

Ha Orbán tényleg diktátor, akkor nem lennék a Budaörsiek helyében...! :D

holovac 2014.10.14. 13:00:19

@zsg?: a nyílvánvaló csúsztatások megkérdőjelezése nélkül, még egyszer jelezém, hogy ugyanazok a nagyon átgondolt és egyértelmű üzenetet küldő választópolgárok akik a BFE-re szavaztak, a másik íven megyei képviselettel a Fideszt bízták meg! És ezek a választópolgárok 6 hónapja még elégedettek voltak a helyi és országos képviselettel, merthogy egyértelműen a kormány mellett tették le a voksot.
Ezek alapján esetleg érdemes lenne felülvizsgálnod meglehetősen sommás véleményedet, ahogy a poszt írójának sem ártana.

budaörsi 2014.10.14. 13:05:59

Mielőtt még kitörne a mámor a civil társadalom győzelme feletti örömben, néhány megjegyzés.
1 Nem csak a polgármester volt az országos SZDSZ vezetőség tagja, hanem a most megválasztott képviselők nagy része is korábban mszmp/mszp/szdsz tag volt.
2. Egyetlen ballib párt nem indult a "civilekkel" szemben.
3. A budaörsi Fidesz/KDNP harmatgyenge, 20 év alatt képtelen volt kiállítani egy valamire való polgármester-jelöltet.

Balt 2014.10.14. 15:48:43

@cenzuratroll bosszanto: Hanem Wittinghoff miből él (nem rosszul) immár 25 éve? Ja, tudom: amit megtermel... OK, ez ócska demagógia, hozzád méltón.

Mákosi Rátyás 2014.10.14. 20:47:15

Azért, csak hogy ámuljatok, egy kis történet arról, hogy milyen budaörsinek lenni: pár hete felhív minket a helyi vízszolgáltató, hogy ELNÉZÉST KÉRNEK(!!!), valószínűleg rossz számlát fogunk kapni, mert túl MAGAS összegről szól.(!). Arra kérnek bennünket, hogy ha megjön a számla, akkor REKLAMÁLJUNK, egyúttal olvassuk be a helyes vízmérőállást, és másnap küldeni fogják a jó számlát, ÉS BAMMEG ÍGY IS TÖRTÉNT!! Háromhavi vízszámla megjön 40 ezer forintról, mi betelefonálunk, hogy ez így nem jó, bemonjduk a vízóraállást, és két nap múlva itt a jó számla! Bocs, a nagybetűkért, meg a többszörös felkiáltójelekért, de legszívesebben az egészet nagybetűvel írtam volna. Nem vagyok tősgyökeres budaörsi, nem tudom, hogy a település meggazdagodása mennyire Wittinghoff érdeme, és mennyire a szerencsés fekvésé. Sőt azt sem tudom, mennyit nyúlt le magának abból a rengeteg léből, ami ide befolyt. De hogy a város fejlesztésére fordította a nagy részét, az biztos. És ez nem csak a díszes főtéren látszik, hanem ezernyi más apró helyen, ami kívülről nem is látszik.
süti beállítások módosítása