Naponta frissülő tartalommal, ami gondolkodásra késztet

IFL Gazdaság

Mostantól nincs jogotok tűntetni!

2013. december 29. - Szarvas Norbert

mutat.jpg2013 végére a magyar társadalom újfent bebizonyította alkalmatlanságát a közügyekben. Bebizonyosodott, amit eddig is sejteni lehetett. Az ország nem a Gyurcsány vagy az Orbán miatt van ott ahol, nem a cigányság vagy éppen a rasszizmus miatt, de még csak nem is a gyenge foci vagy a külföldi kizsákmányoló horda az oka annak a hatalmas szarkupacnak, amit ma Magyarországnak hívunk. Könnyű mutogatni a másikra, de sose feledje senki, hogy amíg egy ujj (j. syandras) mutat a másikra, addig a másik négy új magunkra mutat...

 

Horváth András exNAV dolgozó bizonyítékokkal a kezében állt a nyilvánosság elé, amiben egy évente 1500 milliárd forintot felemésztő ÁFA csalást akart felszínre hozni, amiben volt és jelenlegi kormánytagok is állítólag benne vannak. Ennek már jó pár (j. Mark'yhennon) hónapja, de még a mai napig semmilyen lépés nem történt az ÁFA csalók ügyében. Ezzel szemben a hatályos jogot megkerülve a rendőrség komolyan meghurcolta Andrást, a hatalom megpróbálta megtörni. (j. Mark'yhennon)

2013-ban számtalan dolog miatt akarták szétverni, megakasztani Budapestet. Tüntettek már magasabb bérek miatt, ingyenes oktatás mellett, jogos hitelszerződések megszüntetés (j. Mark'yhennon) okán. Volt itt hídlezárós tűntetés, autós felvonulás, forgalommegakasztás, Kossuth terezés és Facebookozás is. Az idei év tüntetései (j. Mark'yhennon) milliónyi ember összesített részvételével jöttek (j. Mark'yhennon) össze, ahol picit mindenkinek maga felé hajlott a szent keze.

Röpködtek a társadalom számára hasznos és szűzies érvek, amik(j. Mark'yhennon) miatt az éppen nem illetékes polgártársak életét nehezítették meg ezek a tüntetők a legjobban. Feszült figyelemmel követhette mindenki, ahogy az aktuális tüntetnivalót megmagyarázzák nekünk, ahogy a szent ügy mögé tudnak állni és ahogy senkinek sem a saját érdeke a fontos, hanem a társadalomé.

Most hol a francban vagytok ti hídlezárós, felvonulós, forgalommegakasztós, háborgó (j. Mark'yhennon) utcai tüntetők? Miért vagytok csöndben, amikor mindenki érdekéről van szó és valóban társadalmi ügyért kellene kiállni? Túl hideg van? Ez nem volt gond, amikor a  hiperintelligens és felvilágosult egyetemistáknak (és mellettünk) kellett felvonulni a Hoffmannék ellen. Vagy amikor a hitelesek nem kapták meg amit vártak a Kúriától. Valahogy fél óra alatt tudott szerveződni egy Bajcsy Zsilinszki úti autós felvonulás. 

Saját magatokat köpitek szembe és hazudtoltok meg mindent, amit eddig mondtatok, amivel eddig önigazoltatok. Jah hogy az a baj, hogy ennek a tüntetésnek (j. Mark'yhennon) nem lenne eredménye azonnal? Nem törölnék el holnap a hiteleket? Nem lenne jövőre olcsóbb az oktatás? Nem lenne jövőre több a zseton? Így már hirtelen senki sem akar kiállni a társadalomért? Így már hirtelen nem igazolható az ok, amiért megéri kiállni?

Önérdek, Önirónia, Paródia.

A probléma ezzel annyi, hogy az államkasszából kieső évi 1500 milliárd forint bizony közvetetten mindenkit érint. Talán ez lenne a legértelmesebb indok tűntetni. Garantáltan ez a legkomolyabb és legigazabb társadalmi érdek az elmúlt 25 évből. Mégse érdekel senkit sem. 1500 milliárd annyit jelent, hogy gyakorlatilag meg lehetne szüntetni  (j. Mark'yhennon) a hitelesek baját, az egészségügyet fel lehetne építeni, az oktatást meg ingyenessé lehetne tenni, és még mindig maradna pénz éves szinten. Még mindig nem érdekes?

Itt ráadásul nem csak a pénzről van szó és annak nagyságáról, amerre a dolgokat a bulvármédia és a politika próbálja vezetni. Az érdekek és a politika próbálja hatalma felhasználásával eltusolni az ügyet, aminek ki kellene bontakozódnia. Ha ezt a társadalom hagyja, mikor ennyire nyilvánvalóan az orra előtt zajlanak az események és a megfélemlítések, akkor az a társadalom a demokráciának mond nemet. Ha nem állnak ki a Horváth András mellett a lehető legtöbben, akkor a társadalom a jognak és a Polgári törvénykönyvnek mond nemet, ami után a jövőben nem lesznek következő Horváth Andrások. Mit ér el ebben az esetben a társadalom? Még inkább  (j. Mark'yhennon) zöld utat ad a mutyinak, a nyílvános lopásnak. 

Aztán majd lehet menni megint tüntetni  (j. Mark'yhennon), amikor éppen valami nem tetszik nekünk. A baj az, hogy egyre inkább hasztalan lesz, hiszen sérül a jog, a demokrácia, a szabad világ, az egyenlőség. Cserébe elérkezik a megfélemlítések birkakora, ahol az embereket jobban érdekli 500 forint, mint a saját, a gyermekei, a barátai élete-életszínvonala. Na pontosan ezért kellene nem csöndben maradni, pontosan ezért kellene átgondolni, hogy megéri e nem engedni.

(Itt most nem buzdítok senkit tűntetésre. Én személy szerint ellenzem ezt a fajta megnyilvánulást.  (j. Mark'yhennon) Viszont megakarom szólítani azokat, akik az elmúlt évben kiálltak valamiért, amiben hittek és amiért megérte küzdeni, hogy gondolják át és lássák egészében a dolgokat. Ha felszólalsz, akkor nem Horváth Andrást mented meg, hanem saját magadat.)

Külön köszönet a javításért Mark'yhennon-nak, aki vette a fáradtságot és üzetenben felhívta a figyelmem a helyesírási hibákra!

Minden vágyad, hogy kijavíthass? Eljött a te időd!


Amennyiben helyesírási hibát vagy elütést észlelsz, akkor kommentbe írd le a megoldást és bekerülsz a cikkbe! 

 

Például:

Cikkben: Amenyiben helyesírási...

KisPista komment: Nem amenyiben hanem amennyiben

Javítás: Amennyiben (j. KisPista) helyesírási...

A bejegyzés trackback címe:

https://iflgazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr275716401

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.02. 14:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 10:55:01

"Horváth András exNAV dolgozó bizonyítékokkal a kezében állt a nyílvánosság elé"

Horváth András egy zöld mappával a kezében állt a nyilvánosság elé. Hogy a zöld mappában mi van - bizonyítékok, szabásminták, tippmix-szelvények? - azt nem tudhatjuk.

"Az idei év tűntetései milliónyi ember összesített részvételével jött össze"

Valójában rendkívül valószínűtlen, hogy az idei év egyenként legfeljebb pár tízezres rendezvényeinek részvevői minden esetben más és más körből érkeztek volna. Sokkal inkább arról van szó, hogy ugyanaz a pár tízezer 'tüntetnijáró' vett részt (a párszázastól a pár tízezres létszámú) mindenféle utcai hőzöngéseken. (A békemenetes százezreket nem számolnám ide, egy kormánypárti felvonulást nehéz tüntetésként értelmezni.)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.12.30. 10:56:45

@1001nappal: Inkább fele / fele. De azért elrendezhetnéd magadban a dolgokat.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.12.30. 10:57:25

@Sírköves Slomó: Menekülnie is kellett. Lehet, hogy Horváth András nem akart menekülni?

playgorro 2013.12.30. 10:59:23

A kommentek teljes mértékben igazolják azt, amit leírtál, sajnos:(

Amikor tavaly télen azon a hosszú hétvégén özönlöttek a hófogságba az autópályákra az emberek és országosan összefogtak felháborodni ezrek és ezrek, majd a néhány hét múlva (vagy előtte néhány héttel, tök mindegy) az alaptörvény módosítás miatti tüntetésen, oktatással kapcsolatos tüntetésen sehol senki nem volt, NA akkor mondtam le végleg erről a szarkupac birka népről.

1001nappal 2013.12.30. 11:01:17

@Magyarország jobban teljesít:
És attól mi lesz jobb, ha megszüntetik az adócsalást? Egyrészt ez nem lehetséges, mert adócsalás mindig volt és lesz, ezt volt adócsaló-kergetőként tudnod kellene. Csökkenteni lehet, megszüntetni soha.
Másrészt az adócsalás csökkentése növeli a központosítást, ami árt a gazdaságnak. Kíméletlen adóbehajtást értelmes hatalom ezért csak akkor hajt végre, ha előtte csökkenti a közterhek mértékét (százalékos arányát). Ezt nem tanították az adócsalókergető iskolában?

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 11:04:36

@go!t:

"ha megkapnátok több száz cég könyvelési adatait, tulajdonosi szerkezetét, etc, ami az ilyen típusú gazdasági bűncselekményeknél bizonyít, akkor bemennétek átpörgetnétek azt a néhány ezer oldalt"

Horváth András egy zöld dossziét lobogtatott, hogy abban vannak a 'bizonyítékok'. Fél kézzel lobogtatta, nem úgy tűnt, hogy több ezer oldal lenne benne.

Nekem meg van egy piros mappám, abban vannak a bizonyítékok arról, hogy go!t kecskéket baszik. Nem mutatom meg, de ott vannak a kétségbevonhtatlan bizonyítékok, úgyhogy innentől bizonyított tény, hogy go!t kecskéket baszik, ebben azt hiszem, akkor egyetérthetünk.

"Attól, hogy nem tudtok felfogni semmit ami túlnő egy kocsmai kártya csalás keretein még nem biztos, hogy hozzáértők számára sem lennének a dokumentumok bizonyító erejűek"

Igazából az én piros mappám bizonyítékai is olyanok, hogy az átlagember esetleg fel sem ismerné a kecskebaszást (és nem is lehetne elmagyarázni neki), de hozzáértő kezekben kétségbevonhatatlanul bizonyítanák a tényt, hogy go!t kecskéket baszik.

De most nem mutatom meg, csak akkor, ha Kövér és Gúr Nándor kézenfogva letérdelnek, és úgy kérik.

Exploiter 2013.12.30. 11:05:53

@Magyarország jobban teljesít:
Ha komolyan gondolja, a teljes anyagot névtelenül felrakja a wikileaksre, a linket meg szetdobja a mediaban, blogok százai foglalkoztak volna az oknyomozassal.
Most van egy feljelentés, meg egy allitolagos nyomozás, amiről senki nem tud semmit, olyan bizonyítékok alapján, amit senki sem látott. Ha én vagyok a gonosz háttérhatalom, akkor hatradolok, a zöld dosszié tartalmat kicserelem kiszel tünde naptárakra és küldök egy köszönőlapot a nagy leleplezőnek.
Ennyi.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.12.30. 11:07:00

Én eddig minden tüntetésen ott voltam, 88 őszétől múlt vasárnapig. Lehetett eső, sár vagy hó, látnom kellett Szarvas Norbertet a tűzvonalban.

Mértékadó értelmiségi (törölt) 2013.12.30. 11:07:55

1) Az emberek a poszterrel ellentétben nem látják úgy, hogy akkora a sz***kupac lenne ebben az országban

2) Az emberek még emlékeznek arra, amikor a most tüntetni hívók még mélyen megbotránkoztak azon, amikor valaki olyan szintig süllyed, hogy az utcára viszi a politikát.

3) És ami a legvalószínűbb: az embereknek sem tetszik az, ami a NAV körül történik, de ettől még nem kívánják a bukott balliberálisok szekerét sem tolni. A tandíj ellen is rengetegen kimentek tüntetni, politikai oldaltól függetlenül. Aztán amikor a fent nevezett egyének elkezdték volna lenyúlni a tömeget a saját politikai céljaikra, akkor annyira megcsappant az emberek száma, hogy már nem volt értelme tovább folytatni.

1001nappal 2013.12.30. 11:08:20

@playgorro:
Kit érdekel a szarkupac alaptörvény?
A demokrácia és a jogállam néhány tízezer szarkupac klientúralovag játékszere. A birka nép eddig (2010-ig) sem tudott élni sem a demokráciával, sem a joggal. Ki az a marha, aki klientúralovagok érdekében utcára vonul?

Szarvas Norbert 2013.12.30. 11:09:44

Amint gépkozelbe kerülök javítom a hibákat! Köszönöm a segítséget!

Megkaptam hogy botrány a helyesírás! Valóban az. Talán a beigli utóhatása! Bár a helyesirasnal sztem sokkal nagyobb botrány amikor egy ilyen érdekes ügynel az ember a helyesíráson akad ki es nem azon ami itt történik...

A konkrét bizonyítékot hiányoloknak pedig:

1. A kutya nem olvasná végig a több ezer oldalt így akkor is bizonyos emberek szavára hagyatkozna mindenki aki azt állítja h összefoglalja

2. Ha Horváth András a mappat kiadta volna akkor azt börtönnel jutalmazza a törvény

3. Itt a kérdés már nem is a csalás mert az vagy van vagy nincs. A kérdés az hogy a politika ilyen csalás felmerülesenel miert nem csinált azóta sem semmilyen érdemi vizsgálatot, mikor a kormánynak hivatalból kellett volna elrendelnie...

nnnnnnnn 2013.12.30. 11:11:47

ballib médiahekkre menjen tüntetni aki balliba.

Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.12.30. 11:15:21

@Szarvas Norbert: "Bár a helyesirasnal sztem sokkal nagyobb botrány amikor egy ilyen érdekes ügynel az ember a helyesíráson akad ki es nem azon ami itt történik... "
Bizony, bizony! A helyesírási hibák felhánytorgatása mindig is a primitív, egyszerű emberek "érve" volt.

Ezért is szánalmas, amikor egy volt köztársasági elnököt az egész bagázs a helyesírási hibái miatt kritizált, és ezekből vontak le olyan következtetést, hogy mekkora bunkó. Holott pont a kritizálói voltak azok...

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 11:16:19

@playgorro:

"az alaptörvény módosítás miatti tüntetésen, oktatással kapcsolatos tüntetésen sehol senki nem volt, NA akkor mondtam le végleg erről a szarkupac birka népről."

Szerintem meg ez a szarkupac, birka nép tökéletesen jól elvan azok nélkül, akik szerint szarkupac és birka, ha nem szajkózza lázban égő szemekkel az ő Nagy Igazságait.

Tetszik tudni, demokrata hölgyek és urak, az ugyanis úgy van, hogy a szarkupac birkanép az par excellence a népfölség.

A szarkupacozó és birkázó nagypofájúak pedig azok a szerény képességű, ámde annál nagyképűbb falubolondjai, akik ezt képtelenek felfogni/elfogadni.

Szarvas Norbert 2013.12.30. 11:16:35

A fideszesektol kérdezem: szerintetek a kormány reakciója rendben van az üggyel kapcsolatban?
Ha igen akkor miert? Ha nem akkor miert nem?

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2013.12.30. 11:17:49

@Attitude Adjuster: ez nem fenyegetőzés, nem érdekel, ki mit gondol róla. Azért írtam, mert mindenki azzal jön, hogy az orbán miatt megy el innen. Szerintem, ha a kormány szar, akkor le kell váltani. Ha nem lehet, mert lerombolja a demokráciát, akkor erőteljesebben kell fellépni ellene. Sajnos úgy fest, hogy ezt csak nagyon kevesen akarják annyira, hogy felemeljék a seggüket a kibaszott fotelből. Persze tudom, én vagyok a hülye, meg az én kurva anyámat. Igen. Pápá.

Patreides · patreides.blog.hu 2013.12.30. 11:18:58

"1500 milliárd annyit jelent, hogy gyakorlatilag meg lehetne szüntetni a hitelesek baját, az egészségügyet fel lehetne építeni, az oktatást meg..."
.
Lehetne, persze. A probléma az, hogy ha ez a pénz meglenne, akkor sem erre fordítanák. Hanem valószínűleg épülne belőle száz stadion, meg autópálya aranyárban, és nyilván mindet a Közgép építené.
Aki azt hiszi, hogy az áfacsalók által elcsalt milliárdok más úton nem ugyanazon zsebekbe, vagy hasonlóan szűk csoportok zsebeibe folyna be, az valószínűleg azt is elhiszi, hogy a Télapó repülő szánját rénszarvasok húzzák.

1001nappal 2013.12.30. 11:19:39

@Szarvas Norbert:
Ha én besétálok az Indexbe, hogy Szarvas Norbi 1500 milliárdnyi áfát csalt, akkor rá kellene ugrania egy kisebb hadseregnek a mesémre? Beteges fantáziálásokkal a hatalom hagyományosan nem foglalkozik. Ha a navhuszár értelmes számokkal és értelmes érvekkel állt volna elő, valószínűleg jobban szorulna a hatalom. Az 1500 milliárd egy vicc, IQ60 fölött senki nem hiszi el.

go!t 2013.12.30. 11:19:43

@Attitude Adjuster: "Horváth András egy zöld dossziét lobogtatott, hogy abban vannak a 'bizonyítékok'. Fél kézzel lobogtatta, nem úgy tűnt, hogy több ezer oldal lenne benne. "

Értelek,
szóval ha valaki azt mondja, hogy itt van a kezében egy leírás, hogy milyen kémiai módszerrel lehet kábítószert ártalmatlan anyagnak álcázni, és tehervonatra pakolni, akkor a rendőrség adekvát válasza nem az, hogy kimennek és szétszedik a vonatot, majd mindenféle szakértőket vonnak be, hogy megállapítsák valóban drog e az az ártalmatlannak látszó anyag 200 literes hordókban, hanem a következő:
- fél kézzel lóbálja a leírást, tehát 100%, hogy nincs a mappában sem tehervonat, sem 200 literes hordó
- kiment Kovács II főtörzs, átvilágította fél óra alatt a teljes vasutat hordóstul, mozdonyostul váltókezelőstül, és mindent rendben talált.

Konzervatív kommentelő szerint pedig mivel nem mutatták be neki a CH2K4ABCDEF12345 vegyület képletét (amiből ő azonnal ránézésre megállapította volna, hogy több napos eljárással drogot lehet készíteni), így hát a rendőrség megfelelően járt el, az ifjúság védve vagyon a drogoktól, azt pedig aki felfedte az egészet (és aki esetleg az egész kémiai műveletnek maga is csak egy részét érti, amivel ő foglalkozott) mehet nyugodtan a maffia karjaiba, hiszen nem volt nála sem tehervonat, sem hordó...

igen, logikus, így már értek mindent!

Rwindx 2013.12.30. 11:19:59

@Szarvas Norbert: A zöld dosszié nem tűnt több ezer oldalasnak, elhiheted kurva sokan végigolvasnák!

Lefordítsam mit is írtál? "Felesleges megtudnotok mik a bizonyítékok, mert hülyék vagytok, csak menjetek tüntetni különben bírkák vagytok!"

Rodolfo63 2013.12.30. 11:22:47

Kedves Szerző!

"amíg egy új mutat a másikra, addig a másik négy új magunkra mutat..."

Itt gondolom az emberi kézen lévő "UJJ"-ra gondoltál, nem?

Patreides · patreides.blog.hu 2013.12.30. 11:25:51

"Amennyiben helyesírási hibát vagy elütést észlelsz, akkor kommentbe írd le..."
.
Helyesírási hibákat meg nem javítok, ha a szerző nem érzi fontosnak, hogy a cikkére két mozdulattal ráeresszen egy helyesírás-ellenőrzőt, én minek strapáljam magamat? Főleg, hogy már a címben ott ordít egy hosszú "ű". Ott már érzi az ember, mire számíthat. De hát ez ma Magyarország, provinciálisak, igénytelenek, mekkmesterek vagyunk, fent is, lent is, mindenben.
Csoda, hogy még élünk egyáltalán. Úgy, ahogy...

Rwindx 2013.12.30. 11:26:00

@rockseiaXLL: ja, nekem írtad. Akkor mégegyszer, jóval többeket érdekel a dolog, és úgy gondolom pártfüggetlenül, de ez amit írtál a demokrácia lerombolással kiegészítve csak egy hisztis picsogás.

Scorpion82 2013.12.30. 11:26:08

Az írás elég igazságtalan és valótlan dolgokat is tartalmaz, szóval akkor lássuk:
Egyrészt nem kellene mindent elhinni úgy, és olyan formában, ahogy az Index meg az ORigo lehozza. És létezik oylasmi is, amiről nem feltétlen olvasol a hírportálokon, mert nem vérciki, nem "gáz" és nem botrányos.
Nézzük a devizahiteles tüntetőket:
Kásler Árpád, előbb a Banki
Adósok Érdekvédelmi Szövetsége, majd a Haza Nem Eladó Mozgalom élén február óta hat tüntetést szervezett. Mindegyiket hónapokig hirdettük, szórólapoztunk, stb. A legtöbben április 21.-én, a Hősök terén voltunk, több, mint tizenötezer fővel. Legutóbb pedig több mint háromszáz autó részvételével tartottunk autós felvonulást október 20.-án Budapesten.
Ezen tüntetések EGYIKÉN SEM CSAK A DEVIZAHITELESEK VOLTAK A TÉMA. MINDENKIT HÍVTUNK, aki elégedetlen a bűnöző politikai elittel, és valódi, gyökeres változásokat akar az országban. Az összes tüntetésünkön bevallott célunk volt, hogy a "kritikus" tömeg létrejöjjön, amivel megakaszthatjuk az ország kirablását, és el lehet indítani a rendszerváltás folyamatát.
Nem jött össze. Mert nem jöttek ki elegen.
A legközelebb április 21.-én voltunk hozzá, de az is nagyon kevés volt ehhez.
És ez azért van, mert egyszerűen az emberek lusták és közönyösek.
Nem a szervezetekkel van itt a baj. hanem azzal, hogy mindenki arra vár, hogy majd "valaki más" elintézi a problémákat.
Káslert és a Haza Nem Eladó Mozgalmat azért szidták a legjobban, amit ez a blog hiányol: mert nem csak a devizahitelesek célját képviseli, hanem "politizál". Mert mi a rákot tenne? Minden politika! Politikusok hozzák az országot érintő döntéseket.
A Haza Nem Eladó Mozgalom párttá alakult, és a választásokon is indul. Ezért is kapjuk az ívet, mert most meg az a baj, hogy nem maradtunk civilek...
Ha van a nyuszinak sapkája, az a baj, ha nincs, akkor az. Itt mindenki olyan faszán megindokolja, miért NEM mozdul meg, hogy az csak na...
Ugyanakkor az Index, az Origo meg a többi szennyportál előszeretettel kapja fel a pár fős hangoskodásokat, mint "devizahiteles" tüntetéseket. Ezeknek a portáloknak az bír hírértékkel, hogy néhány szerencsétlen a bankok kirakatait ragasztgatja, megafonnal bohóckodik a Kúria előtt, és árpádsávos zászlókkal 10 autós felvonulásokat tart a végrehajtó irodák előtt.
Mert ez a "gáz" , és ezeken lehet élcelődni.
Ti meg beszopjátok, hogy csak ez létezik, és telerakjátok a netet ilyen írásokkal, mint a fenti.
Szóval a szervezetek szidása helyett kicsit el kéne gondolkodni, mert nagy a baj.
Ennyi nagyságos urat, és nagyságos asszonyt, aki ebben az országban él, az isten még nem szart ki máshová, emberek, csak ebbe az országba. Itt mindenkinek aranybetűs meghívó kell, hogy megemelje a valagát, mert különben nem mozdul, akkor sem, ha fillérekért elveszik a lakását, és több tízmilliós tartozással kirakják az utcára.
Összefoglalva: nem a szervezetekkel van itt a baj, hanem a nagyságos urakkal és asszonyokkal, akik otthonról, a fotelból akarnak változásokat úgy, hogy azokat más csinálja meg, nélkülük.
Otthonról lehet kritizálni, hőbörögni, csak éppen attól még ugyanúgy megnyúz a NAV, megnyúznak a bankok, és mindenki, akinek kell a pénzed.
Innentől már csak egy lépés, hogy nem csak a házad, a jövedelmed, hanem a vesédet is eladják.

Füstszűrő 2013.12.30. 11:32:03

@Scorpion82: "És ez azért van, mert egyszerűen az emberek lusták és közönyösek."

Nem, ez azért van mert nem támogatják elegen a tüntetésetek céljait. Ilyen kurva egyszerű. Attól, hogy a haverodék a kocsmában mind egyetértenek veled még nem jelenti azt, hogy mögötted áll a társadalom.

valaki senki 2013.12.30. 11:33:37

ok, Ugorjuk át azt a problémát, hogy a poszt írójának nem az erőssége a helyesírás. A kérdés az, hogyan lehetséges, hogy símán lenyeljük a békákat, sorban. A köztársaság, az alkotmány kivezetését, az újbóli kozmetikázott statisztikák tömkelegét,a gyerekeink jövőjének kinyírását is, miután a miénket már elvették, a nemmegszorítások tömegét, amelyek a rezsicsökkentési - egyébként brilliánsan kommunikált - lózung ellenére évente sok- sok tíz/százezer minusz családonként, az intézményesített korrupciót, azt, hogy még csak a látszata sem fontos annak, hogy valóban a jobb minőségű/ árú beszerzés a fontos, és nem az, hogy ki kinek a s...ge vége, a nyomorgók további nyomorítását, hogy bűncselekménnyé tették a nyomort ( lsd hajléktalanok) a hóhelyzetben való bénázás után az árvízi helyzetben tanusított színházat, a székház - védő savazó bácsikákat, és gyilkosokat a gyerekeinkre eresztő politikát, a folymatos jogbizonytalanságot, a vállalkozásokat és családokat nyomorító egyéb szuper intézkedések tömegeit.. Szóval, a posztoló kérdése az, hogyan lehetséges az ebben az országban, hogy ennek a töredékéért cirkusz hegyek voltak itthon-és persze minden országban lsd Olasz, Francia, Bulgár, Görög ..stb, itthon bedig nyeljük az egészet mint kacsa a nokedlit! A válasz az ügyes manipulációban keresendő egyébként, ahogyan fokozatosan szoktatnak a nagy s.gg látványához ( by Eszterházy) az apatkusság és a túlélési ösztönök, illetve hogy a túlélésért folytatott küzdelem egyre több időt emészt fel a zömnél. Az ellenzék bénázása, és hiteltelensége sem mellékes, lsd Mszp reagálás a felvetett problémára ( jobbikkal nem írunk alá együtt...) Ha lehetne itthon egy valódi jobb- közép párt, úgy, ahogyan nincsen, hiszen 1986 - óta mást sem tesz a FIDESZ? mint onnan mindenkit bezabál, annak talán lehetne ereje ahhoz, hogy egy valódi, jól szabályozott piacgazdaság alapú- némi szociális érzékenységgel átszőtt, de a fenntartható fejlődést is szem előtt tartó politikát, és gazdaságpolitikát folytasson. Erre tett kísérletet egy évvel ezelőtt Bajnai, de áttolták balra, így sansza sem maradt. Holott erre nem csak igény lenne, de az ország érdeke is ezt diktálná! Így meg maradnak a zseb-cézárok, zseb-tömködéssel. Attól még lehet és kell is másra szavazni annak, aki ezzel elégedetlen, de hogy így lesz, az tény. Kár, hogy az emberek zöme annyira idióta, hogy ha elhiszi, ezek ghyőznek, csak azért is oda teszi az x-et rájuk, ha egyébként útálja is azt amivé tették az országot, hogy ki ne maradjon a győztesek közül! ( állítólag minden választás után mérik, és közel kétszer anniyan hazudják azt hogy a győztesre szavaztak, mint amenniy szavazatot valójában kaptak) Na, ez az igazi nyáj szellem! Az akol melege fontosabb, mint a tények, az igazság, vagy bárakármi, és ez az emberi gyarlóság az, ami garantálja ezeknek a győzelmet! Nem véletlen, hogy kétszer akkorára hazudják az összes megvett közvéleménykutatóval az eredményeiket, mint ami a valóság! Ha mindenki venné a fáradtságot, hogy akkor is arra szavazzon, akire akar, ha nem azok győznek, na akkor a régi választó rendszerben meg lehetne verni símán őket! Így meg marad, hogy lelkiismereti okokból olyanra szavaz majd egy pár ember, akinek nem hisz ugyan a győzelmében, de a biztos vereség tudatában is megteszi. Elegánsan, mert ember. És az akol melegénél fontosabb dolgok is vannak!

tlvajferi 2013.12.30. 11:34:39

engem igazából az a zavar, hogy a mindig dugóban álló , turisták álltal oly kedvelt, piszkos levegőjű bjudapesten, van pofája a hivatalos szervnek biciklistüntetést, maratoni futást, motorosfelvonulást, buzifelvonulást és TURISTA-buszozást engedélyezni, a belvárosbna, lehetőleg minél nagyobb dugót okozva!
akár hétvégeken is!

mehetnének inkább a zöld mezőre,mindenkinek egészségesebb lenne!

valaki senki 2013.12.30. 11:37:21

Na, egy - két helyen én is elcsapkodtam, bocsi..

1001nappal 2013.12.30. 11:40:22

@Scorpion82:
Szerintem meg azokkal van baj, akik arra várnak, hogy az állam gyógyítsa ki őket a nagyravágyással kevert ostobaságukból.
Nekem is ajánlott a Budapest Bank ügyintézője "borzalmasan előnyös" devizahitelt úgy 2006 tájékán. Elmagyaráztam neki, miért ostobaság felvenni. Nem tudtam meggyőzni, csak ismételgette a brossúraszövegét, mert erre lett idomítva. Miért van az, hogy sokan pontosan látták a kockázatokat, évekkel a válság előtt, míg mások még most is az államon kérik számon a saját hülyeségüket?
Én elhiszem, hogy meggyőző volt az ügynökök, ütgyintézők meséje, de attól még az ember gondolkodhat, mielőtt adósságba veri magát. Az intelligenciát még az orbánizmus sem tiltja, legfeljebb nem jutalmazza.

Ultracivil 2013.12.30. 11:45:29

Drága Barátaim!

Az a probléma ezekkel a "tüntikkel", hogy nincs valós, az egyszerű emberek számára is megfogható üzenete és célja, nincsenek konkrét adatokkal alátámasztott érvei, nem mozgósit a következő tüntetésre, nem ad ki személyre szóló feladatokat.

Az a gond, hogy ezek így hőbörgések maradnak és nem többek. És még az a kumulálható tömeg is el fog fordulni ettől, aki aktív lehetne, akikben tényleg jogos indulatok feszülnek. Végül saját maguk, -mint a blog írója is, kimondják az ítéletet a tüntetésről.

Az erőtlenség és tehetelenség egyik megnyílvánulása volt, amikor a huszonéves kislány, már csak baz.. megolni volt képes az összeszedetlen mondatai után. A lelkesedés ebben az amatőrzmusban végképp megtörik.

Tehát legközelebb a teendő:
- Profi szónokok becserkészése
- Előre megírt és (nagyon alaposan begyakorolt), SZÁMSZERŰ adatokkal alátámasztott szöveg megírása. Ebben a szövegben olyan elemek kellenek, amiket ért az egyszerű ember is. Nem az 1500 milliárd, ezt nem képes felfogni, hanem az, hogy ebből ő személy szerint és numerikusan mit is érez.
- A szervezésben el kell mondani az embereknek, hogy mit hozzanak és mit nem magukkal azaz, hogy demonstráljanak. Ez azért fontos, hogy ne a csűrhe látszatát, hanem az egység érzetét kelthessék a kivülállókban.
- Ezenkívül rendkivül fontos, hogy ne elkullogjunk a gyűlésekről, hanem legyenek világos, kiosztott feladatok. Azért, hogy érezze a nép, hogy nincs vége a dolognak, folytatása lesz, melyben rajta is múlik a saját és a környezete sorsa. Szervezze a saját sejtjeit, családi körét, utcáját... stb

Tessék már észrevenni az ellen ilyenirányú profizmusát !!!!!
Tanuljunk belőlük (nem szégyen) és legyünk a váratlanságunkkal még jobbak !

valaki senki 2013.12.30. 11:47:12

@1001nappal: Tök igazad van. Én sem vettem fel hitelt- bár fontolgattam- de eléggé zavart, hogy a banki ügyintézők még a kérédseimet sem értették. Nem adtam a bizalmamat,és most szinte minden nap hálát adok ezért!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 11:47:16

@go!t:

A rendőrségnek egyáltalán nem dolga ismeretlen tartalmú, fél kézzel lobogtatott mappák vizsgálata.

Az egyetlen dolog, amiben a rendőrség/ügyészség érdemben foglalkozhat, az Horváth András - a nyilánosság számáre egyelőre ismeretlen tartalmú - feljelentése a NAV ellen.

Ez egyelőre ott tart, hogy az ügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el. Horváth eddig semmiféle bizonyítékot nem tárt a nyilvánosság elé, és feljelentésének tartalma is ismeretlen.

Eddig ezen nem sok tüntetnivaló van.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 11:56:18

@Füstszűrő:

"Nem, ez azért van mert nem támogatják elegen a tüntetésetek céljait. Ilyen kurva egyszerű."

Nyilván blogger/kommentelő eggyel továbblép, és arra keresi a választ, hogy miért nem.

Márpedig abból a paradigmából, hogy az ő Igazságuk az egyetlen és megkérdőjelezhetetlen Igazság, erre az egyedüli lehetséges válasz az, hogy a többiek mind hülyék, és 'nem értik'/'értik, de lusta birkák'.

Ahhoz ugyanis, hogy más lehetőségeket is mérlegeljenek, ki kellene lépniük a saját paradigmájukból, hogy ti. az ő helyzetértékelésük/céljuk nem szorul felülvizsgálatra, az kizárólagos Igazság.

Sírköves Slomó 2013.12.30. 11:56:20

Szeretném küldeni az Mc Hammertől a Can't touch this címü klasszikust Horvát Pityunak és mindenkinek aki szereti.

Sírköves Slomó 2013.12.30. 11:58:27

@Sírköves Slomó: Namégeccer - szóval MC Hammer: Can't touch this Horvát Bandinak és mindenkinek aki szereti

www.youtube.com/watch?v=z5X5zh00rdg

Scorpion82 2013.12.30. 11:58:46

@1001nappal: Igaz, hogy most kurvára nem erről volt szó, de ha már a bíráknak is külön tanfolyamot kellett tartani, hogy értelmezzék a szerződéseket, elég bátor dolog "alanyi jogon" leostobázni 560 000 embert...azért, mert te olyan okos voltál, és a jövedelmed lehetővé tette, hogy a bank adjon forinthitelt is (mert kb. senkinek nem adtak, vagy nem annyit, amennyire szüksége lett volna, lévén rohadt drága volt), esetleg még volt valamiféle pénzügyi ismereted is (hiszen nem okosítottad volna ki a banki ügyintézőt, ha nem lenne...) még látszik, hogy kb. gőzöd sincs az utóbbi idők eseményeiről.
Mikor már mindenki arról beszél, hogy a bankok átverték az embereket.
Közgazdászok, sőt banki jogászok is.
Szóval talán utána kéne nézni a helyzetnek, mert 2006 kurva régen volt. Sok minden történt azóta.
Az orbánizmust meg szintén nem tudom, hogy citáltad ide. 2006-2007-ben, mikor a legtöbb devizahitelt felvették, szerintem nem ők voltak a porondon, de ez lényegtelen is.

Sírköves Slomó 2013.12.30. 12:07:37

@Ultracivil: És közben lehetne azért is tüntetni, mert az állam beszed évi 25000 mrd ft-ot adóba, az meg milyen qrvasok már. Ehhez dosszié se kell.

Scorpion82 2013.12.30. 12:08:32

@Füstszűrő: Nem szoktam kocsmában politizálni, sőt kocsmába járni se nagyon, de ha te igen, akkor egészségedre..csak ne vetítsd rám.
De ha elolvastad volna, amit írtam, épp azt írtam, hogy a társadalom jelen pillanatban senki mögött nem áll, mert nagy ívben tenne mindenre. Ha bevagoníroznának százezreket, és meg lenne indokolva, hogy a miért jogos, arra is tenne. Legalábbis az,aki épp nem került fel a vonatra...
Illetve dehogynem állnak. Az MSZP, a Fidesz, az Együtt-PM, meg a DK mögött...ott áll a társadalom.
Ha viszont így van, akkor nem kéne hőbörögni, mert 20 éve ezek adják-veszi a stafébatotot. Tehát akkor minden úgy jó, ahogy van. Akkor el kell fogadni azt, amit ezek letesznek az asztalra. Mert ezek mögött áll a társadalom, és a társadalom akaratát el kell fogadni. Ez a következménye annak, amit mondasz. Mert kurvára nem tudod a tüntetéseink célját amúgy, de mivel nem is érdekel, gondolom kielégítenek teljesen a jelenlegi állapotok. Ez rendben van, de akkor te se hőbörögj.
Mert ,(amit szintén írtam, de úgy látszik, sok volt a kocsmázás, és nem ment át) egyéb szervezeteket itt senki nem támogat. A békemenetre kimentek 500 000-en. Sokakat kiküldtek rá. De amúgy a miénken kívül egy szervezet sem tudott itt megmozgatni pár száz, esetleg egy két ezer embernél többet. Még a Jobbik sem, pedig az parlamenti párt. Ennyi.

ostvan2 2013.12.30. 12:09:51

Ekkora volumenű ügy esetén az államhatalomnak meg kellene mozdulni, vizsgálni az éppen folyó eljárásokat, stb hogy hitelesen ki tudja mondani, "minden rendben van". Ha nem teszi, rajta marad a gyanú az épp hatalmon levőkön, hogy nekik épp így jó. Feljebb valaki írta, hogy aki a kereskedelemben dolgozik, az tudja, hogy van igazságtartalma Horváth állításainak (bocs, tudom, h pontatlanul idéztem).
Jelenleg úgy tűnik, egyik parlamenti erő sem akar rendes vizsgálatot (hogyne, a pénzforrásukat veszítenék el).

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 12:11:15

@Ultracivil:

A 'teendőid' jól átfogják a tömegmanipuláció eszközeit.

De nem adnak választ a fő kérdésre: mi ezeknek a tüntetéseknek a célja?

Ha kimegyek tüntetni, mit akarok elérni vele, és ennek a célnak a teljesülésére adekvát eszköz-e a tüntetés?

inebhedj - szerintem 2013.12.30. 12:11:38

Már elnézést, de kinek is állna érdekében kiállni - őszintén és emiatt - Horváth András mellett?

1. Újdonság, amit állít? Dehogy, mindenki tudja, érzi, sejti legalábbis 1990 óta, de értelemszerűen előtte is.

2. Probléma az, amiről szó van? Igen, van olyan távolság, méret, összefüggés rendszer, makro-mutató, amiben igen, de a napi és egyéni szintre lebontva épp ez biztosítja a túlélést, a megélhetést, a bevételt, a fogyasztás lehetőségét, a gazdaság - megkockáztatom - elsősorban a fekete- és szürkegazdaságnak köszönheti, hogy egyáltalán van. Ezt sem 10 perce, meg 3 vagy 8, 11 éve, hanem legalább 1990 óta, de értelemszerűen előtte is.

3. Van olyan (nem gondnokság alatt lévő) ember Magyarországon, aki nem adócsaló? Nincs. (Elfogadom, hogy talán van, de az a statisztikai szórásnak is marginális része lehet, mondhatni potenciális hiba). A norma (tehát a normális) az adócsalás. (Hozzáteszem, ez se új keletű, vö mondjuk: Károly Róbert és Hunyadi Mátyás adórendeleteivel.)

Ezek után miért is lenne bármilyen gazdasági, politikai, vagy társadalmi erő, csoport, aki ezzel érdemben foglalkozik, és ugyan minek tenne ilyet?

tisztapista 2013.12.30. 12:11:51

Az 1500 milliárd Ft Gyurcsány Ferencnél van. Fotóim, videóim, dokumentumaim vannak erről. Bele is tettem egy piros dossziéba. A dossziét bármikor hajlandó vagyok kívülről megmutatni.

Menjünk tüntetni Gyurcsány házához!!!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 12:12:13

@Scorpion82:

"Mert kurvára nem tudod a tüntetéseink célját amúgy"

Mi a tüntetéseitek célja?

Scorpion82 2013.12.30. 12:16:44

@Attitude Adjuster: mostmár semmi, mert már nem tüntetünk. Most már a választásokon indulunk, pártként.
A program itt tölthető le:
kaslerarpad.hu/?p=5924#post-5924
A tüntetéseink céljai ennél kevésbé voltak radikálisak.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 12:18:49

@Scorpion82:

"mostmár semmi, mert már nem tüntetünk (...) A tüntetéseink céljai ennél kevésbé voltak radikálisak."

Mi volt a tüntetéseitek célja?

Szarvas Norbert 2013.12.30. 12:23:32

@1001nappal:

Ekkora mértékű vadnal hivatalból nyomozást kell indítania a rendőrségnek!

Pláne ha az adóhivatal egyik dolgozója teszi a bejelentést es nem Mari néni Szegedről...

Scorpion82 2013.12.30. 12:24:32

@Attitude Adjuster: azonnali végrehajtási moratórium, a devizahitelekkel kapcsolatos, illetve az azokat eredményező jogi visszaélések érdemi kivizsgálása, a devizában nyilvántartott követelések eltörlése, és az adósokkal való tisztességes elszámolás a kártérítési igények figyelembe vételével.
Ezen kívül pedig hosszabb távú célként egy új közjogi rendszer létrehozása, a teljes jelenlegi politikai elit leváltása (balról, jobbról), és új Alkotmány, helyesebben Magyarország saját, 1944-ben, a németm egszálláskor hatályon kívül helyezett alkotmányával való jogfolytonosság helyreállítása, annak jogkövetkezményeivel együtt.

tisztapista 2013.12.30. 12:25:25

Most pedig egy rövid lista a posztban található hazugságokról:

1. "Bebizonyosodott,amit eddig is sejteni lehetett. Az ország nem a Gyurcsány vagy az Orbán miatt van ott ahol"

De igen, a Gyurcsány tehet róla, nála van a pénz. Ezt az előbb bizonyítottam.

2. "de sose feledje senki, hogy amíg egy új mutat a másikra, addig a másik négy új magunkra mutat..."

Kegyed gnóm? Nekem, ha másra mutogatok, akkor három ujjam mutat magamra, a hüvelykujjam is előre mutat. A helyesírási hibát most hagyjuk, nem vicces.

3. "Mostantól nincs jogotok tűntetni!"

Ilyen jog sosem volt. Tüntetni azt lehet, de azt máshogyan írják.

4. "rendőrség komolyan meghurcolta Andrást, a hatalom megpróbálta megtőrni."

Megtőrni? Te is fiam Brútúsz?

5. "Ha nem állnak ki a Horváth András mellett a lehető legtöbben, akkor a társadalom a jognak és a polgári törvénykönyvnek mond nemet, ami után a jövőben nem lesznek következő Horváth Andrások"

Ez nem igaz. Mindig is lesznek olyan emberek, akik bizonyíték nélkül vádaskodnak, és ebből politikai hasznot akarnak kovácsolni. Horváthnak máris több száz tanítványa van.

Scorpion82 2013.12.30. 12:27:53

@Attitude Adjuster: Mivel a bankok általi csalás tényét nem a kisujjunkból szoptuk, hanem azt komoly gazdasági, és jogi szaktekintélyek is megerősítik, ennek ellenére a hatalom a Kúriával karöltve arcul köpte a megkárosítottakat, a választási programunkban már kissé radikálisabb elveket fogalmaztunk meg Ha ők így, mi is így...
Tüntetni nem fogunk, mert a társadalom az utcán valóban nem állt mögénk. Most meglátjuk, mi lesz au urnáknál. Ha ott se áll mögénk, akkor ennyi. Akkor mindenkinek magának kell elégtételt vennie, ahogy tud és akar. Mi tudomásul vesszük a társadalom döntését.

Csetepaté márki 2013.12.30. 12:30:11

Egy mutogató kéz helyett-amiről már le kellene szokni a kedves posztoló szerint, de amivel ránk mutogat mint lustákra és ostobákra- nem lehetett volna ideszkennelni a "bizonyítékokat"?
Rohannék tűntetni!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 12:31:58

@Scorpion82:

Jó, elolvastam, ahogyan a programotokat is. Úgyhogy immár céljaitok ismeretében írhatom: ezeket én nem támogatom.

Ha így érthetőbb: ha a céljaitok és a jelenlegi állapotok között kell választanom, utóbbiakat választom.

Ultracivil 2013.12.30. 12:35:01

@Sírköves Slomó:

Átsiklottál az első mondatomon!

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 12:35:17

@Szarvas Norbert:

"Ekkora mértékű vadnal hivatalból nyomozást kell indítania a rendőrségnek! "

Az ügyben megindult az eljárás. Nem hivatalból, hanem Horváth Andrásnak a nyilvánosság elé lépéssel egyidőben/azt megelőzően megtett feljelentése alapján.

Szarvas Norbert 2013.12.30. 12:37:46

@Attitude Adjuster:

Es miért nem halad? Miert nem tudni róla semmit?

serwer 2013.12.30. 12:38:47

Kasler Árpád, Horváth András, Fodor Gábor, stb.
De sok ilyen egyszemélyes képződmény létezik.
A posztíróval ellentétben én azokat tartom birkáknak, akik kimennek ezekre a tüntetésekre.

Füstszűrő 2013.12.30. 12:38:59

@Scorpion82: Magyarország helyzetét nem tudná senki megváltoztatni rövid távon. Hiába győzne a forradalmatok ugyan úgy be lennétek szorítva bizonyos gazdasági keretek közé.

Sírköves Slomó 2013.12.30. 12:42:12

@ostvan2: Jaja, ha valaki mutat egy zöld dossziét akkor karantént kell hirdetni és minden folyó ügyet azzal vizsgáltatni ki, aki mutatta hogy van neki zöld dossziéja.

LOL

Sírköves Slomó 2013.12.30. 12:45:08

@Szarvas Norbert: 'Ekkora mértékű vadnal hivatalból nyomozást kell indítania a rendőrségnek!'

1.vád nincs, se kicsi se nagy
2.hivatalból nem kell, de nyomozás az indult, feljelentésre

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 12:46:03

@Szarvas Norbert:

Halad, és nagyjából annyit lehet tudni róla, amennyit egy nyomozásról adott fázisban általában tudni lehet.

Sírköves Slomó 2013.12.30. 12:53:43

A ballib média már biztos benne hogy továbra sem várható bizonyíték, mert már bevetették Terriblekket is!

Ebben a HaHa is biztos, mert a tüüüntetés vége az vót hogy 2 hét múlva ugyanitt.

Scorpion82 2013.12.30. 12:59:53

@Attitude Adjuster:
Akinek jók a mostani állapotok, támogassa azokat, akik ezt fenntartják. Akik meg nem akarnak olyan országban élni, ahol a jelenlegi értelemben vett jobboldal és baloldal kormányoz, azok keressék az alternatívákat. Vagy hozzanak létre ilyent, ha a placcon lévő kínálat nem tetszik, és bizonyíthatnak.

Sírköves Slomó 2013.12.30. 13:05:33

Horvát senkit nem vádolt konkrétan, Terriblekk meg igen!

Horvátot senki sem ismerte, terriblekk meg celeb!

Nehogy már Horvát legyen az év whistleblowere!!! www.borsonline.hu/20131227_terry_black_meg_tobb_politikust_mart_be

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 13:06:50

@Scorpion82:

Az, hogy a ti célkitűzéseiteket még a jelenlegi állapotoknál is kártékonyabbnak és veszélyesebbnek tartom, nem jelenti azt, hogy utóbbiakkal elégedett lennék.

Scorpion82 2013.12.30. 13:08:00

@Füstszűrő: nyilvánvalóan egy programot sem egészben, sem részben nem lehet két nap alatt megvalósítani. De amíg akarat sincs rá, és nem is indul el a dolog, addig az esély nulla rá.

Amúgy meg politikai hovatartozástól függetlenül jól kirajzolható, merre halad az ország. Mi lehet radikálisnak tűnünk jelenleg. De ha még eltelik egy-két évtized így, ebben az országban olyan állapotok lesznek, amit a most 5 éves gyerekemnek nem kívánok ...bár valószínűleg nem is lesz itt már akkor, ha nem történik valami. És ezzel még sokan így lesznek.
Azoknak rosszabb lesz, akik itt maradnak.
Itt az utolsó "órákat" éljük, hogy békésen véget lehessen vetni az őrületnek.
Lehet ezt sokan nem látják még, vagy nem akarják látni, vagy teljesen elégedettek a mostani állapotokkal, de már elég egyértelmű jelek mutatkoznak.
Pl. Magyaroszág nem csak Budapestből (és egyéb nagyobb városokból), a plázákból, mozikból áll. Mert ha valaki csak ilyen helyeken forgolódik, annak nem feltétlenül egyértelmű, miről is beszélek.
A médiában nincs benne minden.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 13:12:24

@Scorpion82:

"Mi lehet radikálisnak tűnünk jelenleg"

Hát, nekem a programotok alapján nem radikálisnak, hanem futóbolondoknak tűntök.

Sírköves Slomó 2013.12.30. 13:12:32

@Scorpion82: 'A médiában nincs benne minden.'

Az is kevés helyen olvasható, hogy Magyarországon nettó bevándorlás van.

www.indexmundi.com/g/r.aspx?c=hu&v=27

Macropus Rufus 2013.12.30. 13:15:04

azért az tetszik, hogy van egy ember aki nagyon súlyos vádakat tett közzé, és a kormányzó párt + a közvélemény egy jó része őt támadja. A kormányt megértem. De a többieket nem.
Vizet nekik valaki a NAV-tól, hogy védjék az ő becsületüket? És ráadásúl úgy tesznek mindha ez nem is lett volna nyílt titok, mármint az, hogy valakit 100Ft-ért megbüntetnek máshol meg milliók esetén sincs semmi.

Ami meg a bizonyítékokat illeti: amennyiben bemutatott volna egyetlen egy adatot is, már ráhúzható az adotitok sértés. Csak a bíróságon lehet nyílvánoságra hozni a dolgot úgy, hogy abból a Horváth ne jöjjön ki szarúl. Ezért geci húzás a Fidesz részéről (és az ő véleményüket betegen ismétlők körében) az, hogy mutassa meg a bizonyítékokat ott a parlamenti meghallgatásán. Abban a pillanatban megállná a helyét az adótitok sértés. A srác nem hülye. A jogosulatlan adatkezelés és az adótitok sértés két különböző bűntetési tétel, az utóbbi súlyosabb eset.

Sírköves Slomó 2013.12.30. 13:18:57

@Macropus Rufus: 'azért az tetszik, hogy van egy ember aki nagyon súlyos vádakat tett közzé, és a kormányzó párt + a közvélemény egy jó része őt támadja.'

- nagyon súlyos vádakat tett hozzá és fenyegetőzött hogy a médiában szellőztet ha az állam nem müködik vele együtt. Ez azonban 2 hónapja volt.

'Ami meg a bizonyítékokat illeti: amennyiben bemutatott volna egyetlen egy adatot is, már ráhúzható az adotitok sértés.'

1. nem egy olyan bcs. emiért életfogytot adnak..:)

2. névtelen szivárogtatás?

Lovag Mihály 2013.12.30. 13:20:13

@Macropus Rufus: semmilyen konkrét vádat nem tett közzé. vagy ha én holnap azzal kezdenék el haknizni, h xy politikus egy idegen állam strómanjaként akar az ország élére kerülni és mondjuk lobogtatok egy lezárt borítékot a kezembe azt állítva, h ebben vannak a bizonyítékaim akkor velem is szolidáris lennél? na ugye..
ezzel a hülyeséggel meg nem gyertek, h ha bemutatott volna ... ráhúzható az adótitoksértés. számtalan megoldás van, amivel anonim módon villanhatott volna. ehhez nem kell it szakembernek lenni. ráadául mostmár össze-vissza nyilatkozik, egyszer nincs másolat a papírokról, másszor meg a fontosabb adatok biztonságban vannak. sajnos hiteltelenné vált az egész.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 13:26:04

"Ezért geci húzás a Fidesz részéről (és az ő véleményüket betegen ismétlők körében) az, hogy mutassa meg a bizonyítékokat ott a parlamenti meghallgatásán. Abban a pillanatban megállná a helyét az adótitok sértés."

A Fidesz éppenséggel azt hangoztatja, hogy az ügy az ügyészségre tartozik, parlamenti vizsgálóbizottságot éppenséggel az ellenzék szorgalmaz.

Horváth a mellette szervzett tüntetésen: "arra szólított fel mindenkit, akinek esetleg van az övéhez hasonló, visszaélésekre vonatkozó információkal teli dossziéja, hogy tárja azokat a nyilvánosság elé."

Ő maga viszont ezt nem tette meg.

Blogger, és a mellette kommentelők gyakorlatilag azt várják el, hogy a közvélemény vakon higgyen Horváthnak, és az állítólagos, de a nyilvánosság elé sosem tárt 'bizonyítékainak'.

Ez pedig akkor is nonszensz, ha tökeletesen életszerűnek hangzanak is a vádjai. Mert életszerűek ugyan, de ő azzal lépett a nyilvánosság elé, hogy azokat bizonyítani is tudja.

Ezzel a bizonyítással azonban továbbra is adós. Horváth egyelőre egy be nem váltott ígéret. Ahhoz meg valóban fásult már a közvélemény, hogy a sokadik farkast-kiáltásnak vakon felüljön.

Horváth bemondott egy all-in-t. Vagy terít, vagy rásül a blöff.

Füstszűrő 2013.12.30. 13:27:12

@Scorpion82: Nem lesz nemzethalál, nyugodj meg. Mindenki szeret riogatni ezzel de nem fog megtörténni.

Scorpion82 2013.12.30. 13:28:43

@Attitude Adjuster: ez a te véleményed, meg még nyilván sokaknak.
89 előtt egy-két évvel még futóbolond volt az is, aki a szocialista rendszer bukásáról, többpártrendszerről és szabad választásokról beszélt...
1848-ban futóbolondnak tűnt mindenki, aki független Magyarországról beszélt...
Hozhatnám 56-ot is...ott is futóbolond és kártékony volt, aki a "dolgozók államát" kétségbe vonta...
Az már más kérdés, hogy akkor katonai úton letörték ezeket a törekvéseket. Most nincs ittfegyveres megszálló hatalom. Egyelőre.

Füstszűrő 2013.12.30. 13:28:51

@Macropus Rufus: A netre is feldobhatná névtelenül. Utána próbálják meg rábizonyítani, hogy ő volt.

Scorpion82 2013.12.30. 13:29:32

@Füstszűrő: nemzethalál? én nem arról beszélek. nyomorról, lepusztultságról, erőszakról, bűnözési hullámokról inkább...

zobod 2013.12.30. 13:32:17

Nagyon jól teszik, hogy nem tüntetnek. Ezek a vádak légbőlkapottak!

1500 milliárd forint az kb. 5 milliárd euro. A magyar GDP 124 milliárd dollár volt 2012-ben, ami a mostani usdeur árfolyamon olyan 92 milliárd euro.

Tehát Horváth azt állítja, hogy a kiskereskedelmi láncok ÁFA csalással a GDP több, mint 5%-át kitevő közterhet nem fizetnek be. Tehát egy szektor, ÁFA-val a GDP 5%-át, évente. Persze.

Még baloldalinak is hülye, aki ezt beveszi.

1001nappal 2013.12.30. 13:33:44

@Szarvas Norbert:
Ha Horváthnak igaza és bizonyítéka van, akkor a magyar adócsalás mértéke az összes közteher 400%-a.
Ne nézzük már egymást hülyének!

Füstszűrő 2013.12.30. 13:38:41

@Scorpion82: Nyugat-Európában sokkal több erőszakhullám volt az utóbbi években mint nálunk. Ez civilizációs probléma és nem lokális.

BKV reszelő 2013.12.30. 13:40:30

Írd le ezerszer piros nyomtatott betűkkel, hogy TÜNTETNI ! TŰNTETNI A PROSZTÓK SZOKTAK.

BKV reszelő 2013.12.30. 13:42:38

@BKV reszelő: Na, elolvastam végig....ezt a Szarvas Norbertet el kéne tiltani az írástól igen gyorsan. Csak azért, mert nem tud írni. Magyarul biztosan nem.

♔batyu♔ 2013.12.30. 13:50:42

@kovi1970: Az, hogy te felháborodsz azon, hogy valaki bizonyítékot követel, az még nem bizonyíték.

A rendőrök kb. 2 hét múlva léptek te ostoba. A bizonyítékokat viszont akár az első nap is lehetett volna tálalni, szerintem az Index simán lehozta volna. (Jó, az mondjuk nem, azok csak az ilyen ostobákat hülyítik, hiszen multikról van szó, de a kuruc egész biztosan).

♔batyu♔ 2013.12.30. 13:52:01

@zobod: Azok simán, elég sok ott az ostoba. Pld. ez a kovi1970.

Macropus Rufus 2013.12.30. 13:58:47

www.napi.hu/magyar_vallalatok/ujra_megszolalt_a_volt_adorevizor_a_tesconak_is_valaszolt_interju_.572741.html

még sem annyira hülye mint feljebb 1-2 arc feltételezi:

"-Gondolom, a zöld dossziéból sem ez az egyetlen példány létezik...
-A fontos adatok biztonságban vannak. "

ennyi. Az adatok biztonságban vannak, és nem annyira hülye mint ahhogy azt szeretnék egyesek beállítani.

Macropus Rufus 2013.12.30. 14:03:18

@zobod: és mi van ha még is igaza van? Mi van ha tényleg ilyen volumenü a csalás? Azért hülyeség az egész mert olyan ilyen hatalmas összegekről van szó? :o És mi van ha azért kussol a Fidesz karöltve az MSZP-vel mert mind a kettő nyakig ül benne és nem azért mert rágalmakra nem reagálnak? Ha nem lenne érdekelt az MSZP az ügyben, ezzel végleg kicsinálhatta volna a Fidesz-t. De kussolnak, ergo: ők is benne vannak vastagon. (Bűnösök közt, cinkos aki hallgat) Nagyon nagy pofára esés lehet ebből mind a két párt részéről...

Macropus Rufus 2013.12.30. 14:05:01

@Füstszűrő: lehet járható út lenne, de mivel ezek az anyagok csak nála vannak meg így rendszerezve, szinte azonnal rá terelődne a gyanu.

kézműves étcsokimikulás 2013.12.30. 14:05:39

azert az is elgondolkodtato,hogy most az a ballibbant media veri a leghangosabban a nyalat,amelyik vadul hallgatott a tocsik ugy alatt,gyarfas elvtars kulonfele "dolgai" alatt,a kulcsar ugy alatt,nem erte el az ingerkuszobuket "miferink" kulonfele adocsalasi ugyei sem(nomentana,fittelina es tarsaik)ugye...

@Sírköves Slomó: pont az ilyen haha fele "megelhetesi rettegok" miatt nem lehet komolyan venni mar semmifele "civil" kezdemenyezest...sajnos...

Macropus Rufus 2013.12.30. 14:11:35

@Attitude Adjuster:
"Ő maga viszont ezt nem tette meg. "
elnézést, a nyílvánosság elé tárta a gondott, csak az érintettek neveit és adatait nem. Ő is csak ennyit kért a többiektől is. Ha van tudomása akkor hasonlóan járjon el (feltételezem nem rágalmazásra gondolt, tehát nem árt ha az illetőnek vannak bizonyitékjai is)

"de a nyilvánosság elé sosem tárt 'bizonyítékainak'."
azért, mert ha nevekkel címekkel adatokkal hozná nyílvánoságra, adótitok sértést követne el. Hidd el, lesznek nevek és adatok is... a tárgyaláson. Nem tudom feltünt-e, hogy rágalmazásért annyira nem perelték be. Ui. rágalmazás esetén a Horváth-nak kell bizonyítania, hogy nem rágalmazott, magyarán a dossziénak ki kell nyílnia. Ezt nem vállalta be a hatalom. Inkább jogosulatlan adatkezeléssel szórakoznak, mert így nem kell a tárgyaláson kinyitni a dossziét. Tudod a bíróság nem azt mondta, hogy nincs taggyűlés, csak azt, hogy az nem jegyzőkönyv. A srácok értenek ahhoz, hogy hogyan lehet tényeket kicsavarni. Lesz egy megnyert perük a jogosulatlan adatkezelésre, és azt fogják szajkózni, mindenkinek a fejébe ez fog megmaradni ua. a tényleges adócsalókkal semmi nem fog történni.

Macropus Rufus 2013.12.30. 14:14:17

@Lovag Mihály:
"semmilyen konkrét vádat nem tett közzé. vagy ha én holnap azzal kezdenék el haknizni, h xy politikus egy idegen állam...."
amennyiben nem tudod bizonyítani ui. nagyon komoly szarba fogsz kerűlni.
Tényleg azt hiszitek, hogy van emberk aki ilyen súlyú vádakkal hozakodik elő úgy, hogy semmiféle ütőkártya nincs a kezében? Itt nem kicsi a tét, a srác komolyan börtönbe is kerűlhet ha a szitu úgy hozza!

1001nappal 2013.12.30. 14:16:47

@Macropus Rufus:
Ettől függetlenül nehéz elfogadni egy olyan állítást, ami matematikai lehetlenség.

nu pagagyí 2013.12.30. 14:30:30

@1001nappal: Nem kell elfogadni az összeget, hanem választ kellene adnia a hatóságnak, miért csak az eltűnő cégekig jut el az ellenörzés. Ez volt Horváth vádja, a bizonyítékok meg nyilván arról szólnak, hogy a határon az Áfa összegével (csalással) leértékelt áruk melyik kiskereskedelmi láncoknál bukkanak fel. Mindannyiunk érdeke lenne, egy független szakszerű vizsgálat, mert a hatalom és állami pozíciókban ücsörgő kitartottjai nem nagyon igyekeznek, mondhatnám, a csalók oldalára álltak.

zobod 2013.12.30. 15:19:28

@Macropus Rufus: szerintem meg azért "kussolnak" a pártok szavaiddal élve, mert annyira hiteltelen és valószínűtlen ez az egész, hogy nem akarnak belemenni. Az mszp meg főleg nem, a hupikék törpikés video után nagyon meggondolják, milyen ügy mellé álljanak ki megint.

Scorpion82 2013.12.30. 15:46:29

@Füstszűrő: Vannak különbségek. A bevándorlók miatt, vagy éppen általuk kirobbant zavargások egyes nyugati társadalmakban más problémákat jeleznek. Akkor vannak a gazdasági problémával küzdő "fejlett" országok, mint Görögország, Spanyolország, ahol szintén vannak zavargások, ám ott az ingerküszöb az általános életszínvonal jóval magasabb volta miatt nem ott van, ahol nálunk.
(Azért a görög zavargások kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a görög minimálbér forintra átszámítva kb .180 000 ft volt, mikor elkezdődött ott a cirkusz.)

Magyarországon viszont egy nagyon szűk réteg kivételével általános, és gyors elszegényedés figyelhető meg, ami hullámokban ugyan ,de folyamatosan zajlik. Iszonyatos a korrupció, sorozatosan, szinte már hagyományosan érik egymást a rosszabbnál rosszabb politikai döntések minden oldalról. A politikusaink olyan dolgokat úsznak meg sorozatosan, amikbe fejlettebb országokban végleg belebuknak a közéleti szereplők.
Én azt mondom, a magyar helyzet nem rendezhető le annyival, hogy egy globális válság helyi megjelenésével van dolgunk. Itt nagyon nagy bajok vannak az ország vezetésében. Az elmúlt 20 év alatt nemhogy kihevertük volna a negyven év szocializmust, hanem olyan szabad rablás van minden téren egy kiváltságos, szűk, sógor-koma-jóbarát társaság számára, amire akármelyik banánköztársaság büszke lehetne.

Scorpion82 2013.12.30. 15:52:00

@Füstszűrő: Az erőszak csak egy tünet...Magyarországon még ez sincs. Épp ez volt a lényege az indító hozzászólásomnak (nem mintha azt akarnám, hogy erőszak legyen), hogy itt KÖZÖNYÖS a társadalom. Itt nem mennek ki tüntetni sem az emberek.
És minél tovább húzódik a közöny, és minél tovább megyünk a szakadék felé, annál nehezebb lesz lefékezni. Annál radikálisabb lépésekre lesz szükség.
Leeht minket sült bolondozni, de attól, mert 20 éve jobbról balra és balról jobbra lapátoljuk a ganét, az még büdösödik, és erjed. Ha jön egy szikra, akkor meg robban a gáz.
Volt már ilyen, és lehet is megint. Megelőzni bölcsebb lenne.

2013.12.30. 16:29:18

@nu pagagyí:

"Nem kell elfogadni az összeget, hanem választ kellene adnia a hatóságnak, miért csak az eltűnő cégekig jut el az ellenörzés."

Az mindig is egy komoly SZAKMAI kérdés és vitatéma volt az egész EU-n belül, hogy a számlabefogadó felelőssége (külön az adójogi és külön a büntetőjogi) meddig terjed ki a beszállítók adócsalásai esetén.
Az EU-Bíróság tavaly ősszel rendkívül szigorúan foglalt állást ebben, már az áfa-levonási jog is csak akkor tagadható meg a számlabefogadótól, ha objektív tényekkel bizonyítható, hogy a befogadó tudott (tudnia kellett) arról, hoyg adócsalásban vesz részt. Valljuk be, elég nehezen bizonyítható adóigazgatási eljárásban és eszközökkel, hogy az XY Zrt. tudott arról, hogy a szállítói láncban 130 szinttel lejjebb álló Macifasza Kft. lenyelte a fizetendő áfát.
De emellett még nagyon sok minden elősegíti a lánccsalások működését (készletezésre vonatkozó számviteli szabályozás, túl könnyű cégalapítás/-eltüntetés lehetősége, árérzékeny piac, általánosan rossz adómorál stb.).

A probléma tehát a szakemberek előtt ismert, mindig is komolyan foglalkoztak vele, de ilyen szinten ezt publikussá tenni a prolihergelésen és választási PR-on kívül másra nem jó.
A kisember meg a saját szintjén nem azzal tehet az adócsalások ellen, hogy fórumokon hőzöng meg tüntet, hanem pl. azzal, hogy nem megy el feketén dolgozni, számlát kér a vízvezetékszerelőtől, és nem vesz olyan dolgot, ami gyanúsan olcsó.

Egyébként a legegyszerűb megoldás lenne a csalások kiszűrésére, ha mindenre bevezetnék a fordított áfát. És akkor egyedül csak a végső fogyasztó Mari néni szívna, hogy 30%-kkal drágábban kap meg mindent.

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 17:06:40

@Macropus Rufus:

""Ő maga viszont ezt nem tette meg. "
elnézést, a nyílvánosság elé tárta a gondott, csak az érintettek neveit és adatait nem."

Ja, én is nyilvánossá teszem a gondot, hogy a kommentelők 97%-a nekrofil. Neveket és adatokat viszont nem mondok. Nem is értem, miért nem megy ki azonnal hozzád a rendőrség, mikor én nyilvánossá tettem a gondot.

"Nem tudom feltünt-e, hogy rágalmazásért annyira nem perelték be. Ui. rágalmazás esetén a Horváth-nak kell bizonyítania, hogy nem rágalmazott, magyarán a dossziénak ki kell nyílnia. Ezt nem vállalta be a hatalom. Inkább jogosulatlan adatkezeléssel szórakoznak, mert így nem kell a tárgyaláson kinyitni a dossziét."

Annyira nem tűnt fel, hogy november 28-án a NAV feljelentette Horváthot rágalmazásért.

Egy héttel később hivatali visszaélés és jogosulatlan adatkezelés gyanúja miatt is, utóbbi ügybőlkifolyólag tartottak nála házkutatást (a lefoglalt adathordozók tartalma bizonyíthatja mindkét vádpontot).

Faszér' kommentálsz olyasmit, amiről minimálisan sem tájékozódtál? Mármint azon kívül, hogy mindegy, pontosan min, de baromira fel vagy háborodva?

Attitude Adjuster · http://atta.blog.hu 2013.12.30. 17:21:04

@Macropus Rufus:

"Tényleg azt hiszitek, hogy van emberk aki ilyen súlyú vádakkal hozakodik elő úgy, hogy semmiféle ütőkártya nincs a kezében?"

Ó, nem, dehogy! Hogyan is hihetnénk ilyesmit alig pár hónappal azután, hogy a legnagyobb ellenzéki párt és egy országos napilap koprodukciójában választási csalás témájában született egy 24 órán belül megbukó, átlátszóan hamis lejárató "videóbizonyíték"?

Egyelőre ott tartunk, hogy van ez a Horváth, aki állítólagos bizonyítékokkal rendelkezik, de ezeket még senki nem látta, aki bármiféle konkrétummal is előállt volna nyilvánosan.

Nevezett Horváth azonban már mint jövendő országgyűlési képviselőjelölt szerepel, mármint amikor nem "a magyar Snowdenként" haknizik.

A különbség az, hogy Snowden tényleges fel is mutatott valamit, Horváth egyelőre csak egy zöld színű mappát lobogtatott, ami finoman szólva is csak egy értékelhetetlen színpadi elem.

Blogger ezt írja:

" Az érdekek és a politika próbálja hatalma felhasználásával eltusolni az ügyet, aminek ki kellene bontakozódnia."

Ehhez képest a nagyjából két hónapja kipattant ügyben máris folyik négy eljárás (amiből a Horváth által tett feljelentés alapjn folyóban éppenséggel Horváth térfelén pattog a labda, most hosszabbították meg a feljelentéskiegészítésére vonatkozó határidőt. Az ellene a NAV által tett feljelentést pedig éppen a főügyészség utasította el, és jelezte, hogy sem a hivatali visszaélés, sem a jogosulatlan adatkezelés nem áll meg, legfeljebb nformációs rendszer megsértéséről lehet szó. Ez aztán az eltussolás, mi?

Horváth, és az őt hype-oló média pedig két hónapja veri a habot a nagy semmiből.

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2014.01.07. 12:15:26

A poszt korrekt, csak két javítási javaslat:

*tűntetni > tüntetni
*nyílvános > nyilvános

Szánalmasan kevés embert érdekelt a dec. 28-i tüntetés. Alig voltunk. :(
süti beállítások módosítása